Ердоган обяви победата си за президент на Турция (обновена)

При 96% от гласовете. Реджеп Ердоган е получил 52,7% от гласовете, а партията му 42.5%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турците обработват десетки милиони гласове за няколко часа. При нас, като доидат избори 3 млн гласа се броят за седмица...

Турция вече е президентска република. Нареди се до другите държави с подобно управление - САЩ, Русия, Франция ... Ердоган пак спечели. Концентрира цялата власт в ръцете си. Може да издава укази и декрети със сила на закони. Може да разтурва парламента и да обявява нови избори. Утвърди се като главнокомандващ на силната турска армия. Ердоган вече може всичко. Неговата партия има необходимото мнозинство в Парламента. И Борисов има основания да го поздрави първи.

По важното е колко ще слушка Ердо западните си приятели. Да не му спретнат една кюрдска и вътрешно политическа офанзива или химическо нападение на детска градина, че трудно ще я сколаса. Засега не чува много препоръките.

повечето хора не го виждат това, но среден път няма - или джендърия и прайдове, или ердоганско "мракобесие" както либерастите го наричат, но истинското име е консерватизъм

Този защо има само една жена?

Ей, събудиха се зомбитата, отвориха "Сборник с цитати", и почнаха да се надпреварват по темата Ердоган! Чак почнаха да ожалват Турция! Ама май някъде другаде се пропукват основите и се клатушка положението!

ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е ПЪЛНА ПОБЕДА А ПЪЛНА ИЗМАМААААААААА, ПОЧНАХА СЕ НА ПУТИН НОМЕРАТА!!!

Тъпите нинджи сами си правят живота тежък пък после като си сгомнясат държавата ще лежат на плещите на цяла Европа.

След Муамар Кадафи и Садам Хюсеин, светът се сдоби и с Реджеб Ердоган.

Турската лира се готви за мащабни разпродажби в Понеделник . Западните капитали се изнасят от Турция а Ердоган ще има трудни дни пред себеси. Дерзай соколе наш

Това се е случвало в много държави, западните колониални тъпанари не се опитват първата държава да съборят. И - НИЩО. НЯМА ДА УСПЕЯТ. Ще ви остане само крякането против Турция.

Що за серсеми са комшиите, че да го изберат пак туй недоразумение Ердоган!? Наистина, глупавия човек си заслужава съдбата!

Хубаво че неса всички умни като теб. Иначе ще гледаме 3-та Либия или Ирак.

Този срам ли го хвана, че не спечели със 100% ?

ердоганчо, ако не освободиш континента от европата, ша ти украднеме харемо и ша напраим от него парламент у българия!

снощи е било маанета,зурли, дайрета и тъпани и аллах акбар!

е голема наука ей! И у тех, и у назе, насекъде къде се обрънеш - все догани летат налево и надесно, не мое се диша от тие фъркати птици!

Браво на Ердоган и на турците!

Реджеп Иведик Ердоган печели избори

Kalin

Избори в Турция?Че Ердоган ги смачкава вече няколко години.Всички конци са в него така че това не бяха избори а изборен фарс.Той просто от кумова срама вместо да обяви победа с 99% за да дамаже очите на някои хора обяви че ги е спечелил едва едва с 50 и нeщо процента;-)В Турция се е доказало че освен с преврат друго яче власт не се печели или губи и това е още от времето на Атататюрк.С измисления преврат той смачка военните и....ето го резултата.Сега си прави квото иска и още 100 избори да има резултата няма да зависи от хората там а от неговите желания.

Власт в Турция се сменя ,чрез военни преврати,но през 2016 год превратът не успя.Индже е за мир в целият свят и дружба с европейците,но уви.Политиката на Ердоган е за световен халифат.От Ердоган не може да се очаква нищо добро.Партията му за справедливост и развитие е тясно свързана с "братя мюсулмани"Той се бори за ислямизация.Добрите хора в Турция,интелигенцията ,те са против Ердоган.Ердоган е с купена диплома за висше образование.Не е прочел нито една книга за дипломация ,но добре я владее.Разчита на слабостите на другите хора,способност да шантажира..За разрушена Сирия заслуга има и Турция.Всички оръжия на бунтовниците са преминавали през Турция.Плаши ЕС ,че ще го наводни с бежанци.

Евала точно така им се пада

преди 10-15 години ходех често до Турция на почивка , на екскурзия беше хубаво и светско . Така беше и в Сирия и Иран през 70 г. на миналия век- жени с европейска визия , градове -градини, изобилие и спокойствие . Днес за съжаление всичко това е история. Дано ислямизма спре до Капъкуле. Дано!!!

Султан Реджеп I

Султан Ердоган.

Браво на"горд европеец" че се представя с целият си блясък на красота и интелект ,но няма нищо верно в разсъжденията, Европа е преживяла многократно всякакви авторитарни режими нищо ново ще преживеем и този ,скоро обаче нашите сънародници от турски произход ще почнат да се завръщат защото бяха прогонени от точно такъв режим и едва ли биха живели в подобен отново

Браво на Ердоган пак спечели, спечели силна и независима Турция. Сега предстои да се изпълнят мегапроектите на Турция ; 3 атомни централи, нов изкуствен канал на Босфора (около 8 милиарда доход от петролните танкери минаващи от тук) , нов мост в Чанакале(Галиполи), фабрика произвеждаща турска лека кола с традиционен бензинов двигател и електрически двигател (с това турската икономика ще бъде по малко зависима от германските автомобили), . Турците вярват на силният политик Ердоган и снего ще станат много по силни. Новото президентско управление в Турция, ще допринесе в превръщането и на водеща страна със силна военно-политическа структура в регионален и световен мащаб, гарантиращ мира в Турция и в съседният и регион. Браво на турците ,защото заложиха на силна карта(Асо, която никога не губи ).

Наистина - браво. Освен всичко друго, направии ЖАЛКИ кречеталата от запад, които го обвиняват във всички земни грехове (не, че някои от тях ги няма). А най- важното е, че този избор значително намалява вероятността от война с България.

НЕЩО СЕ ПОДИГРАВАШ , ЗА КАКВА ВАЙНА БЪЛНУВАШ!

При последната война имаше над 60-сет милиона убити, това стана защото начело на Германия бяха крайни националисти ползващи с голяма вътрешна подкрепа. В момента има известно сходство по отношение на САЩ, Русия, Турция, начело на тези големи страни са националисти с голяма вътрешна подкрепа, В Русия и Турция политическите системи клонят даже към авторитарни. Това което е проблем е голямото междуародно напрежение което генерират и това, че то клони към война. Старият ми ник беше Павел Панов и Violently Happy, можете да ме тормозите отново, аз съм. :)

Това е НЕВЯРНО твърдение. хитлер дойде на власт с подкрепата на едрия германски капитал. Сталин - без никакъв капитал, при това - беше интернационалист. Ердоган си гледа държавата, ама не лази в краката на задокеанските говеда. Има ВРЕМЕННИ неприятности, но е СИГУРЕН победител.

Става въпрос за политика изповядваща нациоализъм или краен нациоализъм, а не за това как е финансирана, тук има разлика. Ердоган не веднъж прави проосмаистки изказвания които днес се тълкуват от почти всички като правокациони, турски кораби и самолети много често извършват правокациони действия спрямо Гърция, иска промяна на граици и международни договори и т. За мен Ердоган е опасен.

Само че, гърците са виновни. Такъв беше и случаят с Кипър, при който гърците провокираха намесата на Турция, провери фактите!

Чудесен избор на фесовете. Разпадът на Турция е в пълен ход.

По- скоро ще се разпадне натуто. Ама и му е време.

Ти не си никакъв европеец, твоите разсъждения ме навеждат на мисълта че си от Анадолуту. Като толкова го възхваляваш този ненормалник диктатор ходи си живей там.

Дупето избръсна ли го ?

Гнусната държава на юг от нас се превръща в халифат под благовидни демократични предлози. И това става с благословията Путин.

Няма лошо. Пак ядохте боя.

Имаш хубави зъби .

Пич, Турция нищо да не прави, който и да спечели изборите, по цял ден да лежат, ядат и пият, пак ще са напред в играта спрямо България с нейния псевдопатриотизъм. И ако и това не ти се е изяснило все още, много жалко за теб.

вай вай колко зачулен ханъм

цепеняци! Дали са бръснати!!!

проскубани бре кой ще аби сапун

Ама я ги виж какви са весели и щастливи. Дива радост все едно райските порти са се отворили и блика благодат и изобилие. Дано всичко това няма пагубни последствия за региона.

Бай Реджеп прави избори.

Анадолския сатрап Ердоган изостава значително от азиатските си събратя Путлер и Ким.

Абе изостава, ама ви БИЕ КАТ МАЧКА У ДУВАР.

Браво на Ердоган. Турция ще продължи да върви напред, а враговете на турците пак ще си ядат чорапите.

Kalin

Доходите им падат лирата се обезценява цените скачат.....това е управлението на Ердоган.От една държава кояо се радвиваше добре икономически се превръщат в болния човек

Лирата се обезценява, защото ВСИЧКИ финансови спекуланти са задокеански говеда. Турците нямат пръст в тая работа.

Лирата се обезценява, баш заради Ердо и изцепките му, че му трябва евтина лира за да съживи тръговията. Турската Централна БаМка качи лихвоте на рекордни нова, но валутата продължава да пада.

Банката качи лихвите СЛЕД като курсът почна да се променя, а не - преди това. Иначе няма смисъл да променя лихвата. Пак лъжете, соросовите мекерета.

Абе като свалиха льотчика друга песен пееше маймуно миризлива.

Това, което не знае преписвачът на статията е, чее в турция бариерата за влизане в парламента е 10%, и Ердоган автоматично ще получи почти половината от гласовете за невлезлите, което означава че мнозинството вече му е гарантирано.