Ердоган даде заявка да превърне Турция в ядрена сила

Край нас е Израел, които плашат другите с ядрения си арсенал, заяви турският президент

Обратно в новината

Коментари - Ердоган даде заявка да превърне Турция в ядрена сила | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на тово се казва силен държавен ръководител!

Ядрено оръжеие в ръцете на Ердоган означава развързване на ръцете на всички останали балкански държаваи да се сдобият с такова. Производството на ядрено оръжие вече не е тайна за никой. На балканите България има най-големи залежи на уран. Ние разполагаме и с атомна централа която може да произвежда полоний който е запалка за верижната ядрена реакция. Ако Турция направи тази глупост ще види срещу себе си въоръжени до зъби ядрени държави, които не е никак просто да бъдат нападнати ако Турция не иска милиони жертви. Предлагам глупака Ердоган да започне производството още сега!!!

абе рошльо,те не ти позволиха газова тръба да си прекараш...всичко,което го имахме като индустрия ,енергетика и въоръжение беше благодарение на Русия и бай Тошо

Проблемът на ердоган е че си повярва че може да превърна турция в значима световна сила която може да разпределя баницата на световната сцена. След като му унищожиха камионите с които вкарваше незаконно нефт от ИД той реши че може да влезе в сирия , ирак дори и либия и да си завземе територия и кладенци. Сега са го обхванали амбициите на Ким да си направи ядрен арсенал и да се репчи на големите че може да ги удари ако го закачат. Засега и руснаци и американци го търпят заради общи интереси но ако се заиграе с атома ще настъпи острото на мотиката.

Турция си Е значима световна сила. И продължава да се въздига. За съжаление. А ние - гнием.

Но, откъде накъде "големите" ще решават кой е опасен за света и няма да позволят да има ядрено оръжие? Това означава, единствено, че дребните, слабите и без подкрепа на "големите", сме баламите, така ли? Не бяха ли тези, същите "големи", които раздробиха България на техния си Берлински конгрес? Не бяха ли, тези, същите големи, които не уважиха духа и кръвта на храбрите български войни и позволиха през Съюзническата и Балканската войни нейните подли и жалки съседи да ръфат и късат от нейните окървавени меса? БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ДАВА НА НИКОЙ. НО БЪЛГАРИЯ ИМА ДА ВЗЕМА ОТ ВСИЧКИ НАОКОЛО.

България е жив пример какво се случва с една слаба държава! Във вселената съществува само един закон силния изяжда слабия!

Турция започне ядрена програма ще я сполети съдбата на Ирак.Няма тайни за евреите.

Поредните бълнувания на Еродган, който иска Турция да е световна сила, а тя е само регионална. Да, фактор е на Балканите, Близкия Изток и напоследък в Персийския залив поради връзката с Катар, но дотам. За повече нито й стигат силите, нито големите ще й позволят. Турция е подписала и ратифицирала Договора за неразпространение на ядрени оръжия, така че като иска да е ядрена сила да излезе от него и да започне да разработва собствени ядрени оръжия. Само че никой няма да й позволи, нито ще й предостави технологии под страх от санкции, а Турция не може да се справи сама. Преди време Ердоган поиска и място сред постоянните членки в Съвета за сигурност в ООН. 5-те дори не благоволиха да го коментират, защото това е нон сенс отвсякъде. Когато Турция стане победител в световна война, тогава ще може да определя световния ред. Дотогава ще се съобразява със сегашното положение, както останалите. После поиска централата на ООН да отиде в Истанбул, защото Турция била голям нетен вносител в бюджета. И това беше подминато с презрително мълчание. Сега иска ядрени оръжия. Предстоят Луната и Марс.

Евреите няма да позволят Ердоган да притежава ядрено оръжие. Прекалено е близо до Израел и те не са в добри отношения. Отделно Турция има имперски амбиции, подобно на персите (Иран), а това не е добре за Израел.

Тя Турция вече може и да има ядрено оръжие, или поне в много напреднал етап, Ердоган едва ли се перчи случайно, а и не случайно си купуват руски ПВО система, на САЩ не могат да разчитат, след като краварите открито финансират и снабдяват с оръжие кюрдите.

Stan Stan

И колко забраниха "евреите" на Ердоган да има С-400 ?

Тц тц тц, гадните евреи имали ядрен арсенал и за това Ердоган не можел да ги докосва... абе кретен, ти ако поченеш много да квичиш срещу тях, хич не им трябват ядрени бомби, за да ти видят сметката... на бързо ще ти спретнат един инфаркт и чао... Е.. като за пропаганда пред обедняващите турци, става.

а нашите ракети им пречеха. и защо са им на турция ракети? дано големите да не изпуснат духа от бутилката.

Султанът все по-здраво си проси да му го спуснат между филиите :)

По принцип е прав Ердоган, а и не само той, че не може само някой да имат а други не ядрено оръжие. Но като гледам как се репчи наляво и надясно на изток и на запад, ми се струва, че нищо добро не чака Турция. Ако приемем, че САЩ и Русия са Алфа, а Турция е Бета в глудницата на държавите, нали се сещате какво се случва с неподготвените дръзнали да предизвикат Водачите(Алфа)? А турция не е подготвена. И май май ще станат верни някой пророчеств...

Български патриот: В света на интелигентни са българите след евреите, само руснаците са по-интелигентни от българите, защото... са руснаци. Та твойта работа е дето се вика "Гладна кокошка просо сънува". Пък и да пламне нещо на югоизток, нали си даваш сметка че ще го отнесем най-вече България и Гърция от съседите.

Руснакът интелигентен? Я прочети какво са казали за руснаците Горки, Толстой, Пушкин...

Въобще не пожелавам да избухва нещо толкова близо до България - Пази боже! Не бива да се радваме когато мечката заиграе в двора на съседа, независимо дали го харесваме или не. А и не искам нищо на никой друг и нищо за някой друг за друг друг т.е. нито им искам земята на турците нито искам Гърците да вземат Константинотол, както пише в пророчествата. Но констатирам, че не е добре за Турция(А ако стане нещо и за България Гърция и т.н.) да се правят на големи гъзари и да скачат неподготвени ту на Русия ту на САЩ.

Русия АЛФА? По какво? По ядрено оръжие - ОК. А по друго?

123 Ти как мислиш, защо русия е АЛФА? По интелект може би, или... :)

Ердо е в кофти положение по този въпрос - то е ясно, че Щатите няма да му позволят, ама по-лошото за него е, че и Русия няма да му позволи да разполага с такова оръжие.

Ердоган иска да докосва когото си иска, ама му трябва ядрено оръжие.

Всеки трябва да има ядрено оръжие. От къде на къде ще се забранява? :)) Ако Ирак имаха такова терорягите от ФАЩ доста щяха да си помислят дали да ги нападат и да им съсипят страната. Така щеше да е и с всички нападнати от терористите ФАЩ страни.

Интересно е, защо някой държави могат да притежават ядрено оръжие, а останалите други не? ... тези ядрените държави да не би имат някакви привилегии спрямо останалата? От къде на къде! Да не говорим че тези които са ядрени също така са исторически касапници.

Да не забравяме кои исползва вече ядрено оръжие спрямо държава която няма такова!!??

Ние си имаме Козлодуй ...

Козлодуй ти дава 45 години електричество, малоумник. Във Франция 75% от енергията е от атомни централи. В САЩ са 99 броя... аман от идиоти.

това е вярно, тогава 1923 руснаците им дават злато пари танкове самолети патрони и храна за да изгонят гърците от Измир. Дават им също без пушка да пукне Карс. Сега е същото - дават им ракети и ядрен реактор който при работата си произвежда плутонии. От там насетне е лесно. Имаат да съберат две и две. Щом Северна Корея с малко руска помощ успя да се справи и Ердоган ще произведе ракети с ядрени глави Ма за другарите мурзилки това няма значение Важното е да ближат ануса на Императора

Много хубаво, че е намекнал за ядрено оръжие. Дано това да стресне онези, които все си мерят атомните пушкала!

Да ни е честито - от суперсила на Балканите се превръщаме в маргинална, наведена, малодушна, парцалива държавица... Турците скоро няма дори да говорят с нас, само ще ни поглеждат, а ние ще тичаме да изпълняваме раболепно! Май сами сме си виновни!

В новата ни история никога не сме били суперсила! Особено след изобретяването на ядреното оръжие Суперсила беше планирана да е Югославия, а реално Великите сили направиха такива Турция и донякъде Гърция.

Точно, съвсем точно пояснение. Арогантността на тези които имат , наистина фрапира, казвайки другите да нямат.

Турция реално е в тежък конфликт с всички свои съседи (без България засега), а освен това има откровени имперски амбиции, вкл. на Балканите. Дай им ядрено оръжие и гледай какво става.

те и така сии имат милионна армия и ако поискат европа, до франкия могат да завземат. А ние! Ние, нищо чудно и еничари да дадем

Нищо не могат да завземат, защото Франкия има ядрено оръжие и е ядрена сила. Такова има и в Германия, и в Холандия и на други места. И американците ги държат на "къс повод", утре с едно щракване им спират от движение и Ф-ките, и всичко по-модерно от кремъклийка.

Ердоган иска пак империя! А руснаците пак правят глупости като след 1923 г. Тогава Ленин въоръжи Ататюрк и му отпусна огромни финансови помощи, та Турция да стъпи на крака и после турците станаха основен южен фланг на НАТО. Сега им строят ядрени централи, дават им евтин газ, въоръжават ги с модерни ПВО комплекси.. руска му работа

Руснаци едвам оцеляват като нас.И ЕС и Путлер всички им се навеждат,а у нас дъпъсъ управлява

това е вярно, тогава руснаците им дават злато пари танкове самолети патрони и храна за да изгонят гърците от Измир. Дават им също без пушка да пукне Карс. Сега е същото - дават им ракети и ядрен реактор който при работата си произвежда плутонии. От там насетне е лесно. Имаат да съберат две и две. Щом Северна Корея с малко руска помощ успя да се справи и Ердоган ще произведе ракети с ядрени глави Ма за другарите мурзилки това няма значение Важното е да ближат ануса на Императора

на краварите и техните слуги от ес по отношение на Русия, насила ще превърне турция в ядрена държава. С помоща на Русия разбира се.

Признателните лизачи на 'освободителските' руски ботуши - стройте да защитавате Ердоганя: Независим, Решителен, Силен лидер бла бла..

Всеки има право на ИЗБОР !

Всъщност не е така що се отнася до ядрени оръжия. Имаме паритет на държави които разполагат с ядрено оръжие.Не може всяка държава да разполага с такова,защото ще стане играчка плачка накрая

т.е. ФАЩ могат да хвърлят ядрени бомби срещу цивилно население и това не е играчка-плачка.. сигурно е смешно и забавно, а?

Е сега я овапцахме.

И това е само началото! Шоуто ще настъпи когато Турция излезе от НАТО , а БГ остане!

И като излезе,както,ние с нея ли да излезем,че и с Турция в съюз ли да влезем,не те разбирам?!? На България Турция изобщо не и трябва,ни в НАТО,ни в ЕС!

В момента в който Турция излезе от НАТО, моментално ще остане без военна техника. За нова няма пари - дори за евтини руски или китайски боклуци.

Ако Турция се сдобие с ядрено оръжие това ще е краят за България и голям проблем за целите Балкани,както и всички държави в региона около Турция! Чак тогава ще си правят,каквото си поискат,ще влизат в съседните държави и ще вършеят без да им пука от санкции и подобни,затова на тази държава не трябва никога да се позволява да се сдобие с ядрено оръжие! Сдобие ли се Турция с ядрено оръжие мечтата на Ердоган за възцаряването на Османската империя ще стане реалност!

ДАЛИ?

То все тая от какво ще умреш дали от ядрена бомба или модифицирана ебола, случайно насочен метеорит или 9-та степен земетресение, затова не виждаме толкова жестока доминация на ядрените сили, защото има много зловещи варианти дори малки не ядрени държави да отговорят. Ако се продължава по пътя на въоръжаването само ще научим военните концерни да ядат големи порции и когато страните се въоръжат достатъчно порциите ще станат малки, концерните ще предизвикат световна война, за да има пак големи порции. Политиците ще обясняват като китайците 50-те, че войните са полезни, защото намалявали населението, чиито брой е голям проблем. Ужас е когато светът се управлява от примати. Напълно възможно е да се самоубием в някакъв момент.

Бойко да му подари няколко глави /нали управлява и китайското карго/, пък Ердоган да ни пусне Фолксваген. Бойко ще обещае срещу главите да внася части за Фолксваген от Китай. Нали Бойко ни е международник.

то пък бай ти Тръмп ще позволи чалмите да станат ядрена сила :D :D :D

бай Тръмп в случая няма думата. Путашкия им продаде на резняците ядрен реактор те тука до нас ще го слагат на границата до Синеморец Като бачка реактора и произвежда плутонии Кат им даде и ракетите от там тасетне е лесно За едното турско ибане и Императора ги направи ядрена сила

Колегите му от КГБ ще му спретнат инцидент. То бива, бива, ама чак толкова.

Що да не я направи ? Путашкия кат му продава реактори за атомни централи срещу едното опъване отзад. То и в Козлодуй при работата се образува плутонии.

Световното първенство по трупане на ядрени ракети.... няма по глупаво нещо от човека!!!

Веднъж и аз да съм съгласен с Ердоган. Обаче, Бочко трябва да излезе със същото становище... ама той плужек! Не че Бесните пенсионери са по-добри де... а за онези дето се съгласиха да си нарежем ракетите за скрап няма да говоря Положението е такова, че ако нямаш ядрени оръжия те нямат за нищо... Вземете за пример КНДР - всички им се присмиваха, ама като направиха 3-4 опита и бозавия на крака им отиде да се споразумеят

То убаво...ама те С.Корейците по богати няма да станат.Пак ще си тънат у мизерия,а до тях техните братя Ю.Корейците са с най високия стандарт на живот в Азия

ДИР-nick

А нашия стандарт си бие ГЗ в тавана, нали?

Нашия стандарт може да е нисък,ама е 100 кратно по висок от С.Корейския(въпреки че нямаме ядрени бомби) и сме на малко по добро ниво от руснаците

Турция няма капацитет за създаването на подобно оръжите...не разполага с възможности за производство и съхранение на плутоний, за изпитания, няма научен потенциал и опитни полигони. Теоритично може да купи ядрени бойни глави от Пакистан (с което плашат Иран Саудитите), или от Северна Корея (която стои зад ядрената програма на Пакистан), но възможностите клонят към нула. Израел имаше съвместна ядрена програма с ЮАР (която се отказа доброволно от нея), чиито 30-на заряда бяха доставени с американски самолети на евреите, които имат няколко остарели морално ракети носители, още от времето на Апартейда. Така че това е партенка, с която Едоган провокира ФАЩ.

Тук не позна! В момента има ядрена централа и няма да има проблем с плутония! Колкото до техническият потенциал, не ме разсмивай! Бомба може да се направи дори в домашни условия, само дето предварително трябва да си си изкопал трапът защото разполагаш с око;о 3 дни преди употребата и!

Не се съмнявай, че дори и сега да нямат потенциал, ще го създадат за 2-3 год.! Когато управлява диктатор, пречки за желанията му няма! Няма закони, процедури или опозиция, която да го бави.

Забравяш че ядрената програма на Пакистан бе поддържана от ...турската армия още през 70те на миналия век. Така че армия от 1 милион персонал и 15000 бойни машини не се създава със средно образование.

На 05.09. 1944 Русия обявява война на България (без причина) и окупира държавата ни вече 75г. Това е важната новина днес ,а не ядрените амбиции на Ердо (който е пътник)

това е по общо решение на съюзниците, все пак, не е едностранно решение на руснаците, а ние бяхме във война със Америка и Англия..., ама чети бе младеж. После в Париж- мирен договор пак със съюзниците..., а гърците искат граница до ПЛовдив.... и какво става после чети

обикновено зомби съм!

Мерси за комплимента,на 60г да ми викат младеж е...ласкателно. Всъщност е едностранно решение на руснаците,ние сме във война със САЩ и сме в добри дипломатически отношения с Руснаците. Странно ми се вижда да нападаш някои който няма намерение да те напада България е със сменено правителство с нов курс - та откъде идва думата освобождение.Как могат да ни освободят от свободата ни. САЩ окупираха Германия - да си чул някой германец да нарича американците освободители

А по силата на споразумението в Ялта! Бяхме съюзници на победената Ос и си го получихме заслужено, че и дълго плащахме на Югославия и Гърция!

Ако Турция започне работа по сдобиване на ядрено оръжие, то това неменуемо ще има отражение върху превъоръжаването на Балканите. Със сигурност нито Гърция нито България ще стоят безучастно отстрани, макар и съюзници в НАТО.

Много ясно... Грешката на САЩ и съюзниците да позволят на С.Корея да се сдобие с ядрено оръжие ще има последствия. С,Корея трябваше да бъде избомбена още преди 20г - това е можи би една от малкото външнополитически грешки на Бил Клинтън

Наивник, и Kитай щеше да гледа безучастно?????

Справка - Иран!

Като се снабди с ядрено оръжие и фолксваген вече няма да имат избор щото Ердоган ще им нареди къде да отидат!

Тоя май си мисли, че ще живее вечно

Браво Ердо, виж как Северна Корея не се бои от никой!!!

За наказание ще ти дадем wg да ни го правиш,със силна икономика и ЕС можеш да плашиш.Що за шизо да в ЕС,ние страна членка избират агресора ердо

щото северния поток си отива при южния...

тц тц тц тц, а защо я няма най-важната новина за тази дата - как любимата сесесере ни обявява война и нахлува на наша територя на 05.09. 1944?

вчера от Ссср Тасс съобщиха че в България станали много нагли, и спират чартърните полети. Освен това казаха че не е било случайно да пратят червената армия, припомниха също че сме били от Рим-Берлин-Токио. Цариград също беше към оста, но се отметнаха ловко, и сега са първи приятели с монголците.

Защото СССР, а сега и Русия, са гарант за СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ! Ясно ли ти е?!?!?!... Иначе би ли ми казал как ще отговори жалка и бедна 7-милионна (от които най-малко 2 милиона мангусти) Българийка на амбициите на 82-милионна Турция за ядрено оръжие?!?!?!... Нещастник!

Странна логика. Русия ни обявява война и ни окупира...за да "гарантира сигурността на България" Хора с мислене като твоето трябва да бъдат съдени за измяна и най малкото изгонвани от България

Ама то имало държава БГ, да бе!

Няма наша ТЕРИТОРЯ , бе мюмюне.Вашата територия е в анадола и в индия, моята е тука.Няма нужда от новини, аз си помня кой кога е нахлувал и какво е правил, не бой се.Още нещо ще ти кажа - утре пак да "нахлуят" пак ще ги посрещна с хляб и сол.Щото знам кой ми е брат и кой ми е душманин.Дядо ми знаеше, баща ми знае, аз знам, децата ми знаят и внуците ми ще знаят!Ха, пукни се сега :)

Може и да се нагъзиш...пак като нахлуят ...направо в задния ти двор

name

Хляба и солта са вредни също и захарта!

Покрай пакистан и лондонистан ще ползвате техните ядрени оръжия, трябва и пари и обучение на кадри, също, но при чалмалии това е трудно.

Работата става дебела.

Ха ха ха ха ха.

Тогава и България. Гърция,Армения, Грузия, Сирия и Ирак също трябва да са ядрени сили . За да се защитават от султан Ердоган.

Башибузук с атомни бомби.Е, браво!Прекрасно!Алах акбар

Тук не позна! 700 000 армия и жандармерия, добре въоръжена и мотивирана! Купете си вазелина , защото не вярвам да го раздават безплатно!

Жандармерия, мандармерия както искаш ги наричай все са си ислямски главорези и джихадисти.Някои неща никога не се променят, Мемед и Асан са били и пак са си башибузук. .

Ядрени сили за войни? С кого ще се мериш бе аркадаш, ще те смачкат за 2 часа. По-добре наблегнете на бизнеса с дюнери и дръжте по-тънки цени за комшиите :-).