Продължава ограничаването на производството на ток

Трети пореден ден държавата се опитва да балансира производството и потреблението на ток. И днес беше наложено прекъсване на добива на електроенергия.

Обратно в новината

Коментари - Продължава ограничаването на производството на ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Понеже накрая ЕС изду шошоните на тия мръсници от ГЕРБ и хранилката в енергетиката не се пълни в момента, сега имало проблем и не се произвежда ток. Нещо трябва да се знае ясно- комунистите не стават за търговци- всичките и затова всичко,което жадно докопват се прецаква- банки,ЕРП-та, фабрики- всичко прецакват. ЕС е непреодолима пречка за тази общо червеникава маса и те са принудени да се подчиняват. ГЕРБ и БСП са двете лица

Ханпутку а ти нали знаеш къде да си завираш тока който купуваш..не в хана разбира се.

Защо се построиха хиляди декари соларни паркове????????????????????????????????????????????????????????????????????

От овчарска безумна алчност,като си мислеха, че вечно държавата ще им изкупува тока, а те няма да бачкат и някой ще ги хрантути вечно.

Така, за да се разбере проблема, а той не е "зелената енергия" или поне засега тя НЕ Е ОСНОВНИЯ ЦЕНО-ОБРАЗУВАЩ фактор, поне при цените, за домакинствата , погледнете си сметките най накрая, стига ревахте глупости. ЗА ДА СЕ НОРМАЛИЗИРА СИТУАЦИЯТА, ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ - 1. ДА СЕ НАМАЛИ със поне 75 % такса Достъп до разпределителна мрежа . 2. Същото за - достъп до разпределителна мрежа ВН. 3. Със поне 50% таксата -Пренос през разпределителната мрежа НН . Пренос през разпределителната мрежа НН . Пренос през електропреносната мрежа ВН. 4.Да се намали таксата Високоефективно комбинирано производство и добавка зелена енергия с 20 до 50%. 5. ЗАДъЛЖИТЕЛНО ОТПАДАНЕ НА ГРАФА Невъзстановяеми разходи !!!. Вижте си фактурите, тези на ЧЕз са доста подробни, при сметка 78 лв. потреблението ми е Стойност за снабдяване: 31.44 . Стойност за разпределение: 34,34 - сега за особено Умните, КАК МОЖЕ ТАКСИТЕ ПРЕНОС ДА СА ПОВЕЧЕ ОТ ПОТРЕБЛЕНИЕТО и ако съберете 2те крайни цифри и добавите на полученото число 20% ДДС, это ти 80 лв месечно :). САМО АКО СЕ ИЗВъРШАТ ГОРЕ ОПИСАНИТЕ ДЕЙСТВИЯ ИЛИ МНОГО БЛИЗКИ ДО ТЯХ, ще повярвам, че се прави нещо за благото на хората. ВСИЧКО ДРУГО Е ЧИСТА ПРОБА ПОПУЛИЗъМ И ПРАХ В ОЧИТЕ . с Уважение

Така, за да се разбере проблема, а той не е "зелената енергия" или поне засега тя НЕ Е ОСНОВНИЯ ЦЕНО-ОБРАЗУВАЩ фактор, поне при цените, за домакинствата , погледнете си сметките най накрая, стига ревахте глупости." ХА-ХА-ХА ,НАЙ -ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ КАЗАНА ТУК.ХАЙДЕ СПРЕТЕ ДА СИ ЗАЩИТАВАТЕ ИНТЕРЕСИТЕ ТАКА НАГЛО ,НЯМА КОЙ ДА ВИ ЧУЕ ! ХОРАТА МОГАТ ДА МИСЛЯТ И ДА СИ ВАДЯТ ИЗВОДИ.

Ти поглеждал ли си си фактурата за електроенергия? Прочети внимателно всяко число в нея и съответното му описание и след това пиши лозунги!

Като цяло си прав обаче относно зелената енергия всичко е мижи да те лажем - тия нищо не произвеждат а държавата е длъжна да им плаща на дебелите цени. Да си го продават тока на общо основание без преференци! А които иска зелена енергия може да си сложи една перка на двора или панел и да си ползва колкото иска за собствена коснумация лошо нема!

Вместо да му намали цената.

къде е станишев с неговата белене за да го попитам защо похарчихме толкова за референдум.

ГЕРБ има план, съгласно който спира производството на електричество. Въвеждат се купони за газ, олио и цървули. Платовете ще се дават метър, само за жени. Месо ще има по празници. Милиционерите и ДС ще имат достъп до редки продукти само чрез местните отделения на мафията и Съюза на пандисчиите. Отменят се влоговете, частните жилища, въвежда се трудовата повинност на строежите на политиците. От 13 май тг се откриват четири големи концлагера на имената на Боко, Цоко, Фидосова и Цачева на остров Св Анастасия и Белене. Ако не се получи, има влакове за евакуация на членовете на ГЕРБ за запад и по желание - в Анадола - Меката на българските демократи. Споко, циркът продължава!

КОМУНИСТИТЕ ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ ОТ РЕФЕРЕНДУМА И ПАРИТЕ УЖ ВЛОЖЕНИ В ЯМАТА АЕЦ-БЕЛЕНЕ - ТОВА СА БЛИЗО - 25 МИЛИОНА ЛЕВА !!!!!!!!!!! АКО НЕ И ПОВЕЧЕ Р.ОВЧ. В ЗАТВОРА А ЦЯЛАТА ИМ ПАРТИЯ В КОНЦ.ЛАГЕР

Буря в чаша вода! Няма свръхпроизводство - има силно занижено потребление и промяна в структурата на източниците - сега водата е в излишък - ако не се употреби, ще трябва да я излеят в реката, защото язовирите не могат да я поемат. АЕЦ-а не можеш да го спреш, можеш само ТЕЦ-овете, волтаиците и вятърните генератори. Промишленост почти няма, която да консумира, ЖП транспорта е пред фалит, туризмът не е в сезон. Постоянните консуматори са се свили. Нито печките работят, нито климатиците - времето е такова. Такова е времето и при съседите, на които уж да продадем. Ще дойде лятото, ще пуснем климатиците и тогава ще имаме нужда от мощности.

А БЕ КОГАТО МЕН МЕ УВОЛНИХА/СЪКРАТИХА/ ПРЕДИ 23 ГОДИНИ АЗ СТАЧКИ ЩО НЕ ПРАВИХ БЕ.МИНИТЕ НЕ СА НА БАЩИТЕ ИМ - ЩОМ НЯМА НУЖДА ОТ ВЪГЛИЩА,СЪКРАЩАВАШ ГИ,КОДЕКСА ГО ПОЗВОЛЯВА,И НАМАЛЯВАЙ ЦЕНАТА НА ТОКА.МАНДАХЕРЦАТ СЕ ТАМ ХИЛЯДИ С ПО 2-3000 ЛЕВА ЗАПЛАТА, А НИЕ ПЛАЩАМЕ. ДА СИ НАМЕРЯТ ПАЗАР НАВЪН,ДА НАПРАВЯТ ЦЕНА ,НА КОЯТО ЩЕ ИМ КУПУВАТ СТОКАТА,И ДА ВЗЕМАТ И ПО 20 000. АМА НЕ ДА МИ ПРАВЯТ ЦЕНА НА БАЗА НАПРАВЕНИ РАЗХОДИ И КРАЖБИ . ЩОТО ТЪРПИЛОТО Е НА СВЪРШВАНЕ, ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ....

При бай Тодор всичко стигаше! Щото държавата беше планова.

защо ас нимам волтаик *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Прочети го премини през целия ад на администрацията, заложи бъдещета на децата си и после се ИЗВИНИ НА НАРОДА ЧЕ СИ СПАЗИЛ ЗАКОНА когато започнат да те дерат с 40 лева на всеки 100 преди другите данъци и мисли как ще обясняваш на децата и на такива малоумници като теб.

така така ни ограбиха сега сме ние на ход да унищожим волтаизите както за тях няма закони за мен това е справедливо

Още през Юли миналата година, когато направиха безумното увеличение с 14% на тока се поинтересувах какво мога да направя, за да избегна отоплението с климатици и загряването на вода с ток. Поразрових се и нета, и се спрях на вариант селективен слънчев панел на покрива и камина с водна риза, които са свързани също със бойлер с две серпентини, едната от колектора, другата от водната риза на камината. Купих си 4 кубика дърва, нарязани по размер за камината, не искат цепене за 240лв. и ми стигнаха за цялата зима, понеже готвим на газ, през зимата ток използвахме само за осветление, пералня,хладилник и телевизор. Сметката за тока през цялата зима мои беше между 40 и 45 лв. на месец. Инвестицията по слънчевия панел и камината ми излезе около 4 000лв. и като гледах цирковете по телевизията какви сметки по 200-300лв, получават хората явно ще си изплатя унвестицията още през следващата зима.

Я сега да посмятаме ама сериозно. 240/4=60лв месечно за дърва+45 за ток =110лв общо текущи разходи разходи. 220 средно плащали хората ти плащаш 110. разликата е примерно 110 месечно. 4000 са ти инвестициите 4000/110= 36,36 сиреч след 37 месеца ще си изравниш сметката с останалите. Това е ако не си взел заем за тези 4000 лв. Обаче искам да ти вметна че, на слънчевия панел тръбите трудно изкарват 3-4 г и са си консуматив щото се чупят. Освен това Европа отдавна забрани отоплението с дърва по разбираеми причини. Ако не се сещаш посети прехваленото Банско и ще видиш каква смрад се носи всяка вечер.

Мой човек с тия цигански сметки дето си ги правиш, вероятно никога в нищо не си инвестирал и не си правил бизнес :))) Смешен си :) 4 бона не сакой знае колко пари, не съм теглил кредит, просто реших че вместо да ходя да викам по площадите, което между другото няма да да се отрази по никакъв начин на сметките за ток на протестиращите аз реших да накажа монополите, като избягвам да купувам до колкото е възможно техния продукт. Ама те повечето Българи мислят като теб правят си там едни изчисления, с които оправдават мързела и липсата си на предприемчивост и по този начин не правят НИЩО, освен да викат по площадите и политиците да ги яхат като мулета. Приятна езда муле, със здраве да си носиш товара. А това че ЕС е забранил отоплението с дърва изобщо не ме интересува, защото аз не признавам този измислен съюз и неговите измислени глупави закони. До няколко години няма да има ЕС и всичко ше си дойде на мястото. Аз съм оптимист.

Този лъже като циганин. За отопление с камина на водна риза отиват не по малко от 2 кубика дърва на месец, и още от къде ги е купил по 60 лв. сигурно преди 2 години .И аз се отоплявам на камина с водна риза -3 кубика на месец по 95 лв. слънчевият панел го имам от 6 години, няма да го смятам за нова инвестиция, макар че , цялата система няма да му излезне под 5000лв( само тя) готвим на газ, осветлението е с енегоспестяващи или LED лампи и пак сметката за ток стига над 100лв., зимно време няма толкова слънце да стопли водата в бойлера. Всичко това доста преди теб съм го направил , недей да лъжеш.

Абе ти кво топлиш с 2 кубика дърва на месец ??? 3 етажна къща ли ? Аз топля двустаен апартамент и 4 кубика ми стигнаха за изминалата зима. Верно че беше мека и слънчевия колектор свърши доста работа за бойлера, защото имаше много слънчеви дни. Аз съм с южно изложение и в стаята, която гледа на Юг, а ко е слънчево и навън е между 0 и -5 градуса темепературата през деня е 18 градуса, дори да не я отоплявам. О къде ги измисли тия 2 кубика на месец не знам ??? Е, верно ся откъде съм взел дървата по 60 нлв си е моя работа, имам си там разни познати по горските стопанства....Ама като искаш ползвай ток, пълни им гушите на ония мародери пък аз ше си пия ракийката пред камината и ше ви гледам сеира как мръзнете другатазима да викате по площадите :)))

+++++++....++++ (и много още + !)

Проблема е, че в България има всичко ама няма кой да го регулира като хората.

О ОО неразумни и юроде забравихте ли как миналото лято в разгара на сезона тока не стигаше и хотелиерите по цялото южно Черноморие нададоха вой, че нямат топла вода, климатици и имат развалена храна в хладилните камери. Е лятото ще дойде да видим пак как ще ревете ама палачинката в тигана ще е обърната !!!

Проблема беше в преносната мрежа, а не липсата на мощности!

Всички,които гласуваха за строеж на атомната централа БЕЛЕНЕ и цялото ръководство на БКП=БСП да се изнесат скоропостижно в БЕЛЕНЕ! Там беше лагера за въдворяване на инакомислещите по комунистическо време.Сега те мислят различно от народа!Няма да Ви бием просто ще ви оставим /на хляб и вода/да си строите централката.

Ако баба ми не беше остаряла щеще да е млада!!!Всички плюете Бойко,а кога се приватизираха и унищожиха хиляди промишлени предприятия.Кога изхвърлиха стотици хиляди хора на улицата.Аз специално съм от 1991 год.

Ку-брате къде видя, че човека говори за "бойко" бе? Действай малко по-прикрито, за какво ти плащат? :)

Питам,защо не се задължат всички български потребители да ползват денонощно/без прекъсване/само ток?Питането ми е по повод онзи референдум /проведен от комунистите/за БЕЛЕНЕ.Какво щяхме да правим и с този ток,след като сега имаме свръхпроизводство?????Ако комунист ти каже ДОБЪР ДЕН подложи го на съмнение!

Ми то всяка пролет е така има много вода, вятър и слънце. Потреблението си е това което си е с изключени климатици и печки на реотани. Като дойде жарко лято или люта зима язовирите празни облаци и безветрие тогава може да питаш пак :-)

..... а искаха още една ядрена централа да правим ! ....боужее!!!

На фона на цялата мелодрама в енергетиката ,БСП свика референдум за Белене и 800 000 човека казаха ДА. Боже, Боже,...хахах....

Хората умряха от студ тази зима, ако имаше евтин ток от един АЕЦ, можеха да се стоплят !! ВЕИ енергията е 15 ПЪТИ по скъпа от АЕЦ !!!

а бе тупан смотан , баба ти на село кога се е топлила на ток бе

деер

АЕЦ я искам, за да я има България!! В кои държави няма проблеми? - В ядрените! Ще ни претопят преди 2030г. Преди 4 месеца по Нова телевизия спрягаха да се вкарват емигранти от по-бедни държави!!!! Ей такива като теб, които подкрепят политиците ни в последните 23 години доведоха до това дередже на държавата. 4 реактора затворихме - просто ей така, ще си останем само с ВЕЦ--те след 2019г. и тогава жална ни майка с патриоти като тебе! Сервитьорска държава сме си благодарение на всичките "преклони главички" в България, ток не ни трябва за повече от кафе!

ГЕРБ са виновни, а Р. Овч . и БСП са светци.

КОМУНОИДНИТЕ гробарчета от партия ГРОБ са виновни, те построиха тия ВЕИ-та, за да влизат МИЛИАРДИ в сметките на мутрата и цветелина бориславова !!! ВЕИ енергията е 15 пъти по скъпа от АЕЦ !!!!

Спомням си добре, че БСП построиха ВЕИ и договориха цената. Спомням си ясно, че ГЕрб намалиха договорената от БСП цена. С това ГЕРБ спестиха на народа много пари и ограничиха далаверата на подлогите на БСП. Ако речеш да лъжеш, можеш да се лъжеш сам пред огледалото. Тук не минава, защото сме много, които помним много добре кой какво направи.

При БСП мощностите на ВЕИ бяха съвсем нищожен дял. Голямото строителсво на ВЕИ започна при мутрата и цветелина бориславова !!!

ДА ПОЧАМЕ ДА СТРОИМ БЕЛЕНЕ, ДА СЕ ВИДИМ ВСИЧКИ В ТОК И ПАРИ..

АКО НЯКОЙ ВСЕ ОЩЕ НЕЕ РАЗБРАЛ ТЕЗИ ЦЕНТРАЛИ СА НА ХОРА ОБВЪРЗАНИ С ПАРТИЯ ГЕРБ И ДОРИ ДА ПОДАДОХА ОСТАВК БОЙКО БОРИСОВ ВСЕ ОЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ ИКОНТРОЛИРА ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА В СТРАНАТА . НЕ ЗАБРАВЯИТЕ ЧЕ СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ БЕ НАЗНАЧЕН ОТ ПРЕЗИДЕНТА А НЕГОВАТА КАНДИДАТУРА БЕ ИЗДИГНАТА ОТ ГЕРБ СЛЕДОВАТЕЛНО ВСИЧКИ СА ПИОНКИ КОИТО ДВИЖИ БОЙКО БОРИСОВ

..... Цветелина Бориславова също е сред хората ,занимаващи се с този бизнес ...мдааа...

нали цените на тока от ВЕИ ги приеха лявото момче и ахмед реза , докато крадяха на поразия бе , червен боклук ! Как не можаха Бойко и Костов да ви изчистят веднъж завинаги , че да си отдъхне малко България ... от 1945-та год. досега все надолу и надолу

Swebus

Когато една стока което не може да се съхранява се предлага в голям излишък би следвало да се понижи цената й за да се вдигне потреблението. Да ама не. Това е България: спиране централи, изхвърляме на болкука тонове храни, дрехи и промишлени стоки мухлясват и ръзждясват по складобете, но цените трябва да се запазят недостъпни за 60-70% от населението.

Е, кото спряхме производството на нашите скъпи обувки или печки, сега по-евтини ли са?!! Преди с една заплата си купуваше 10 чифта обувки, за доматите да не говорим и за месото и хляба дето беше 26 стотинки килото, ама всички сте едни икономисти завършили "в бъзито"

val55

Малък ветрогенератор Ви позволява да генерирате възобновяема енергия за вашия дом Posted by FutureMaster in ЕнергияJun 21st, 2009 no responses Hi Energy Technology, компания базирана в Тайван, представя своята нова вертикална вятърна турбина. Този вятърен генератор, който превръща вятърната енергия в електричество, идва в размер 50 50 x 150 см. Компанията предлага на своите вертикални вятърни турбини на световния пазар в различни мощности като 400W, 1500W и 3000W. Тези вятърни турбини имат вертикален ротор, което е по-изгодно в сравнение с хоризонталните такива. Сред предимствата им са, че те са рентабилни, по-малки и съответно по- лесни за монтиране на нивото на земята, преносими, с лесна инсталация, по-ниски цени за монтиране и са безопасни за птиците. Алберт Айнщайн Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.

В Белгия има един Мехран Кеше, който се е заел от 06.09.2012 година да изработи 10 хиляди 5 кW генератора, за получаване от "Свободната Енергия" с безжично захранване. За 60 години експлоатация, само с инвестиция от 5 хиляди евро и минимални експлоатационни разходи. Обаче все още има забрана от преди 1 година от Барак Обама - последният американски президент, според Вангелия Гущерова.

Защо последен ? Светнете неукия !

Станишев и компания плачат за народен съд за похарчените милиарди - АЕЦ Белене. Да връщат парите и да вървят да чукат камъни в Белене.

ATTENTION CONTINUE ================ Производството на електрическа енергия от фотоволтаичните централи е незначително в сравнение с общото производство на електрическа енергия в страната. Предвид на това, изкупуването от обществените снабдители на електрическата енергия, произведена от фотоволтаични централи по определената от комисията преференциална цена няма да се отрази върху цените за продажба на електрическа енергия на крайните потребители на регулирания пазар. Поради горното и във връзка с изискването на чл. 33, ал. 2 от ЗЕ преференциалната цена да бъде определена с основен размер 70 на сто от средната продажна цена на обществените снабдители за предходната календарна година, в случая 2005 г. и добавка, определена от комисията по критерии в зависимост от вида на първичния енергиен източник, комисията счита, че може да образува преференциалните цени за фотоволтаични централи по следния начин: За централи с инсталирана мощност до 5 KW основен размер на цената, представляващ 70 на сто от средната продажна цена за 2005 г. на обществените снабдители 67,49 лв./MWh и добавка в размер на 714,51 лв/MWh; За централи с инсталирана мощност над 5 KW основен размер на цената, представляващ 70 на сто от средната продажна цена за 2005 г. на обществените снабдители 67,49 лв./MWh и добавка в размер на 650,51 лв/MWh председател: K. Shuhulov главен секретар: Anelia Ilieva

Цената на енергията от фотоволтаиците, аз бих образувал по начинът в КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯТ СВЯТ: - годишна амортизация - възнаграждение за поддръжка и модернизация + управление - присъщи материални разходи - нормална норма на печалба (след изплащане на лихвите по един УБИЙСТВЕН БАНКОВ КРЕДИТ) Тогава да видим, каква е тази цена от 714,51 лв/MWh.

що се косиш, според дкевр взел решението през декември 2006 .... "...преференциалната цена няма да се отрази върху цените за продажба на електрическа енергия на крайните потребители на регулирания пазар..." след излизането на това решение на дкевр за изключително кратък срок до края на 2009 се подпиша инвестиционните намерения за изграждане на фотоволтаични паркове които представляват 90% от сега деистващите. в периода 2010 - 2012 се подписаха останалите 10% инвестиционни намерения но от друга гледна точка в периода 2010 - 2011 се пуснаха в експлоатация близо 80% от сега деистващите парковете и държавата започна да плаща тоците им по деистващите цени когато инвеститора е подписал инвестиционния договор т.е. по 782 лв/MWh до 5KW мощност и 718 лв/MWh над 5KW мощност.

Това не е начинът на капиталистическия свят. Има десетки начини за изчисление, но явно по политикономия са те научили само на този. За това си ограничен.

1chovek

"Собствениците на ВЕИ заплашиха държавата със съд за неизпълнени договори" - А на тия можем ли да им ... ... !!!

Ами да фалират,като всички които фалираха от тяхната лакомия! Никой не ги е карал да правят фотоволтаици и ветрогенератори. Риска си е за сметка,на всеки частен предприемач! Ако искат и харакири да си направят, но ние българите не им искаме скъпата енергия!

ATTENTION =========== ДЪРЖАВНА КОМИСИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНО И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ РЕШЕНИЕ Ц-033 от 29.12.2006 г. ДЪРЖАВНАТА КОМИСИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНО И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ на закрито заседание, проведено на 29.12.2006 г., след разглеждане на доклад с вх. Е-Д-373/02.10.2006 г. относно определяне на преференциална цена за продажба на електрическа енергия, произведена от фотоволтаични централи и ..... ........... При отчитане на описаните по-горе параметри и обстоятелства, икономически обоснованите нива на цената на електрическата енергия, произведена от фотоволтаични модули са: за фотоволтаични модули с обща инсталирана мощност до 5 LKW 782 лв/MWh; за фотоволтаични модули с обща инсталирана мощност над 5 KW - 718 лв/MWh.

В Б-я всички закони са направени на принципа на припива на една стара градска песен: Пием, пеем, пушим, дамаджани сушим, да живеят тарикатите!

ВСИЧКИ СМЕ ВКАРАНИ В ПАРАГРАФ 22.ТРЯБВА С ЕДИН ЗАМАХ ДА ПРЕМАХНЕМ ТОЗИ ПАРАГРАФ И ВСИЧКО ДА ЗАПОЧНЕ ОТПЕШИН.

Смея се наглас. Преди няколко години всички икономически ''експврти'' съветваха - Инвестирайте в енергетиката. Това е бъдещето. Този пазар е най-сигурен.хахахаха.

Смееха се и тези "инвеститори" дето успяха да си прокарат проектите с подкупи и ходатайстване. Сега доста от тях плачат тук във форума и се заканват със съд. Ама в скапана държава с много крадци.. това е положението.

Докарахме я до пълен абсурд. Стоката електроенергия се произвежда с голям излишък, а цените за народа растът! Износът се спъва. Екологично чистите централи се спират. Задължили сме се да изкупуваме на възможно най-високите цени ел. енергията добивана от вече чуждите централи на наша територия! Нямя ли да се потърси сметка от длъжностните лица допринесли за това състояние на енергетиката.

A за да не се приказва напразно, трябва да се публикуват данните за сключените договори за ВЕИ с чужди и наши фирми - посочвайки: собственици/години/правителства/министри - за да можe всеки сам да си направи пред-изборен анализ !

Т. ЖИВКОВ.-ВЛАКА ВЪРВИ ИСВИРИ. ЛУКАНКОВ-ВЛАКА ВЪРВИ НО не свири ЦАРОТ-ВЛАКА САМО ПУШИ. СЕРГЕЧЙО-НО ТО НЯМА РЕЛСИОТПРЕД ГЕРБ-ВЗИМАЙТЕ ЗАДНИТЕ РЕЛСИ И СЛАГАЙТЕ ОТПРЕД. БЪЛГАРИНА ОПТИМИСТ-ЧЕ МУ СЛОЖИМ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ И ПАК ЧЕ ВЪРВИ.

Hehe..ei mnogo yako me izkefi pich...

Аз пък искам да попитам, какво ще стане ако сега народа се организира и всяко едно домакинство спре тока от бушоните за по 2-3часа, какво ще прави енергийната мафия?

Постороиха ни магистрали с калпави материали водещи наникъде. Измамата с всеки отрасъл без изключение е добра за шаика мародери в БГ и чужбина, и изключително зле за народа. Решение има, но докато ние българите не схванем, че за него се изисква истинска компетентност, ако не в друго то поне в избора на компетентни експерти от народа и за народа!, то шаиката вечно ще ни пробутва техни АВАТАРИ до безкрай или поне докато настъпи нашия народен край! По какво се различават верните хора. Скромност, липса на интереси във властта(поради знанието, че там разврата е пълен и в нея няма нищо народно), доказуема във времето и спрямо съгражданите си човечност, доказуема от експерти компетентност, липса на криминално минало. Ако изберем такива хора, ако ги пазим от правокации и хитри конспиративни и дискредитивни номера от страна на върхушката, ако и ние запретнем ръкави съм сигурен, че изход за нас има и магистралите, ще ни водят към по-добро време и място. Станаха много АКО, НО и знам, че това цапа и мирише, но нима когато майка ражда нов живот тои не цапа и мирише докато порастне?!

цена на тока от 2ст за киловат. така потреблението ще се нормализира. баба Пена от село Левуново ще се топли и готви на ток, че ще бъде по-евтино отколкото на дърва. на всеки стълб да се сложи лампа, но не с изгоряла крушка. тогава потреблението ще се нормализира, а малкият Иванчо ще тича до късно навън. няма да го е страх, че надрусан батко ще го пребие. родителите му ще са спокойни, че Иванчо тича, а не стои пред компютъра, за да затъпява като нашите политици.

ебахти малоумниците ... в цял свит .. се чудат как изцяло да минат на зелена енергя .. тук е обратното *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ам тва се мъча да им обясня ,ама то се обяснява на некои с поне средно образование че да разбере,иначе таз матеря не е за тях

кой ти плаща тока, мама или тате! Още вчера казах да спрем АЕЦа, Тецовете, и да минем на ВЕИта, ама ме псуваха. Хайде сега ми изчисли колко ток ще плащаме, о да няма да плащаме, защото няма да го има. Нали знаеш какво правят - купуват ток от АЕЦ за 35 лв, и го продават по 800 лв. Екологично и чисто!

Ние поне със средното образование можем да четем и можем да мислим.Неграмотен народ лесно се управлява и манипулира - НО УМРЯ ТАЯ!НАРОДА Е ДОСТА ГРАМОТЕН ВЕЧЕ И КАКВОТО И ДА КАЖЕТЕ И КАКВАТО И ДА ПИШЕТЕ ТО СИ ОСТАВА ЗА ВАС.НЕ МОЖЕТЕ ДАЖЕ ДА ОБИДИТЕ С ДУМИ, НА ТОВА СЕ КАЗВА -БЕЗСИЛИЕ!!!!!!

явно наистина си хахо. през деня ще я караме на зелена енергия ами вечерта какво ще правим бе хахо? от коментара ти личи че малоумника си ти.

Зелена енергия по нашенски означава, следната далавера. Властимащи и имали държат евтини зелени централи+лоби в парламента за да ни продават скъпо зелената си енергия. ЕРП-та+лоби в парламента си набутват фиктивни разходи + скъпата цена на зелената и оскъпена енергия за да я плаща народа в това число обаче не включвам циганите, митничари, властимали и имащи, бюрократи и мафиотчета разни.

А какво ще кажеш за следното : ВЕИ чрез подставена фирма купува евтино електричество и след като премине през инсталацията го продава на около 2-3 пъти по-скъпо,но вече като "ЗЕЛЕНО".

ДА, АМА В ЦЯЛ СВЯТ Е НАЙ-ЕВТИНАТА. НЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ ЗА КАКВИ ИЗКУПНИ ЦЕНИ СТАВА ДУМА

ТОЧНО КАЗАНО,НО ТИЯ ОЛИГОФРЕНИ СИ МИСЛЯТ ЧЕ ПАСЕМЕ ТРЕВА,И ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ СКАПАНАТА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ

Избирайте си Борисов и престанете да плямпате глупости. Икономиката е спряла и така ще бъде, а вие с него ще си се харесвате. Бедна България!

ммм наистина пълно с малоумници тук ,как да им обясни човек,че да проумеят,те си знаят едно и тва е.искат си аец ии ако плащат двоино им е по добре от това да плащат на хора построили веи

Хората построили ВЕИ в БГ (трите най-големи) 1.Лукойл енерджи Валентин Златев 2. Солар про Иво Прокопиев 3.Цветелина Бориславова Коментарът е излишен

Неведнъж съм го казвал: Изход от тази ситуация с тези методи просто няма!България затъва със всяка следваща година и ако има някой дето вярва , че реката може да тече нагоре е за хапчета! Единствения изход е в предефиниране на националните преоритети и стремглавотоим преследване,преди да естанало късно. Да подскажа-първия висш национален приоритет е да има млади българи!

СПИРАНЕТО ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДО ПЪЛНОТО ИМ ОТРИЧАНЕ.ДА ВЛЕЗНАТ В ПАРАЛЕЛ САМО КОГАТО ПРЕДЛОЖАТ ПРИЕМЛИВИ ЦЕНИ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ.

хаааллоооо,да пишат тук само компетентни хора ,че вече ме срам да ви чета глупостите! енергията произведена от атомен разпад е една от наи скъпите !!ама в бг никои не смята цялата сметка ,ами само тва което им оттърва! а парите които се дават за съхранение на отпадаците от аец не влизат в цената на тока ли!?а не даи си боже стане авария/фукушима-80милярда разноски/ кои ще плаща бре

...галактиянския ще ти обясни надлежно!

Алооо, "компетентния" и на мен ми писна да ти чета глупостите!!!

21 ,тва са факти не глупости,други приказки различни от тез мож да слушаш само на некое комсомолско събрание

КАТО ИМАШ СОЛАРНА ЦЕНТРАЛА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ СИ КОМПЕТЕНТЕН,ПРОСТО ТАКА ТИ ИЗНАСЯ.НЯМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК КОЙТО ДА Е ЗА ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ НА ТЕЗИ ИЗКУПНИ ЦЕНИ ОСВЕН ХОРАТА КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ ТАКАВА ЕНЕРГИЯ

Ако държавата не беше в ръцете на некадърни милиционери от много години, тогава нямаше да задушава инициативите на хората и щеше дори да има недостиг на електричество, но дарбите на цялата класа на комунистите, милиционерите и спортистите не може и не иска да има конкуренция. Затуй единствения начин те да продължават да са елит е всички останали да нямат реален шанс за просперитет. Тая хватка ни задушава, а вече почва да задушава и тях. Все пак те няма да отстъпят, дори може и да опитат някой срамен диктаторски ход, всичко може да свърши само, когато тяхното съществуване бъде заплашено директно от икономиката - тяхното, не нашето - за повечето такива първенюта другите са смрадливи нещастници. Не го забравяйте, те не заслужават отстъпки, те не могат да се самоосъдят, но могат да бъдат принудени да докажат, че са "велики", което те не могат. Едър бизнес изцяло от паразити не може да бъде балансиран ...

Всички управлявали ни правителства гонеха корпоративни и руски интереси. Никой не се замисли, че има народ, който до момента само е работел е не му е било разрешено да мисли...Една шайка крадци -продаде и ограби всички гарантиращи СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА НАЦИЯТА отраслови обекти - енергетика, промишленост, ВиК, финансов капитал. Днес всички са изоставени и заставени да плащат на НАШИ и "ЧУЖДИ" изедници непосилни ВНОСКИ, за да СЪЩЕСТВУВАТ в собствената си държава! Да се организираме и потърсим ОТГОВОРНОСТ! МОМЕНТЪТ НАБЛИЖАВА!

само дето вместо корпоративни пред "руски" е трябвало да сложиш, френски, британски, американски и всякакви други, то верно, че всички държави вече се управляват от корпорации де ама така щеше да е по-разбираемо за кретените

Само един ЕДИНСТВЕН НАЧИН има да бъдат успокоени миньорите: Да им се дадат ясни недвусмислени гаранции, че ГЕРБ ще продължи да управлява страната, а г-н Бойко Борисов ще бъде новият министър-председател! Няма друг начин, няма!

а, забравих - г-н Дянков да е Финансов Министър, а г-н Цветанов - Вътрешни болести и министър

Сигулно пак ще спечели тази мутра, доста забулден народ има още. Обаче само след една-две години ще стане много по-страшно от бунтовете преди месец. Тогава сигурно е има и кървави сблъсъци, тия хора не искат властта за да управляват добре, те я искат за да доопоскат държавата и народа!!!

няма страшно бе, Той пак ще подаде оставка и ще дигне кръвното

Ми ще ти го кажа просто, като закрием 5, 6, реактор, което ще стане, ще трябва да купуваш скъпата еко енергия на Бориславова и компания. А енергията от АЕЦ е с най ниска себестойност. А колко са екологични алтернативните источници е въпрос на стъкмистика и прецизна еко оценка!