”Безплатното” саниране излиза над 17 000 лeва на апартамент

Санирането по "безплатната" програма на правителството на ГЕРБ всъщност е "златно", защото струва на данъкоплатците средно над 17 хиляди лева на апартамент.

Обратно в новината

Коментари - ”Безплатното” саниране излиза над 17 000 лeва на апартамент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какъв хаос цари в МРРБ, както и в много други министерства - мътна вода за крадливи

на всички бе ясно,че безплатен обяд отдавна няма у нас, само на герб им се прииска екстра от соц-а - безплатно, да, ама - не, бе представено че парите са от ЕС, а се оказва съвсем друго, що да плащам аз нечие саниране, а до мен не стига никакъв проект, санирали са на определени хора, а ние сме за масовите сцени, и на всичко отгоре с гръм и трясък по телевизията се показва колко са хубави блоковете, не за вярване толкова неистини да ни заливат и да ги плащаме, когато деца умират от недохранване, неизлекувани, младите не могат да си позволят да родят второ дете, работа няма, пенсиите- ниски, и ние да плащаме на фалшиви фирми...

Едва ли е толкова. Може би има незавършени блокове, парите са предвидени, но не са още платени ? Нагледали сме се на манипулации. Иначе 17 хиляди е невъзможна цифра.

Липсват имена на специалисти, разполагащи с цялата информация за изследване. Така, че си е поредна манипулация.

таман 5 пъти повече - нормално за поръчки към "наши" фирми

Гласувайте за същите. Следващото саниране - по 34 000, а магистралите ще са еднодневки. Просто защото нагло се краде!

Безплатна Герберастска корупция.

Подозрителна тишина. Може тук да е основната офанзива.

На прости хора угодия няма. Всички жилища построени след 2004 г. са задължително санирани по проект - топлоизолация на стените и РVС-дограми двоен стъклопакет на апартаментите, алуминиеви за входовете на сградите и сутеренните прозорци. Топлоизолацията на фасадните стени беше с б=5 см. за 2004-2009г. От 2009-2014г. топлоизолация с б=8 см. и от 0.4.2014 г. с б=10 см. Прави се с цел намаляване разхода на гориво(от всякакъв вид) за отопление на сградите, което води до намаление на вредните емисии въглероден диоксид в атмосферата. Да плащате по-малко за топлоенергия и да гълтате по-малко СО2, "умници" от форума. От 1 квт. изразходвана електроенергия в атмосферата се отделят 819 гр. СО2;

за ефекта от топлоизолацията, я не се прави на неразбрал, тук ти дават цифри и то доста намалени за размера на кражбите от нашите пари

селяни богати на граждани бедни санировки правят. А на селяните къщята да ги дуа вятъра нали.

То за 17 бона 17 години ще си плащам тока , а тя панелката ще падне така или иначе. Що да я санирам. Я ми дайте парите аз да ги опапам.

То в малки градове има гарсониери и двустайни под тази цена бе хора. Ужас. Кражба до небето. Накажи ги господи. Ами ако някой има много апартаменти и ги дава под наем - пак ли му ги санират? А на село къщите защо не санират? Малките градове са с малки блокчета по десетина апартамента - за тях няма. Стига крадохте гробари.

Безплатно саниране, такова чудо има само в бедната държава България, в която освен че са супер бедни, но и пенсионерите раздват между 10 000-20000 евро на мними полицаи, лекари, съдии, и на най-обикновени крадци.

Крайно време е да се заемат с явните си клиенти и за "нула" време да ги вкарат на топло ... Ето няколко насоки: 1. Първоначалните разчети за 1-вия (първия) милиард (не е първия милион вече, а пъврия милиард) са за над 350 лева на кв.м. или още с този акт е узаконено краденето на 2/3 от сумата - всички подписали за такъв разход да се затворят ... 2. Година по-късно и след безброй оплаквания на които никой не реагира, офицално признаха за изхарчени по 216 лв. на кв.м. - отново всички подписали се и утвърдили плащането на тези суми - в министерството и общините да се насочат към затвора веднага ... 3. Всички предложили и утвърдили още 2 милиарда лева при тези условия веднага да се насочат към затвора ...

4. Адвокатите веднага да заведат дела в Страсбург за нарушаване правата на 98 % от населението на България, които няма да могат да ползват парите от данъците си за саниране, а това е и нерегламентирана държавна помощ ... Както и за дискриминация по вид на собствения имот - само блокове могат да участват в програмата ...

То това си е цял, среден апартамент от стая, хол и кухня от 80 -те години!..?

Ма, бате, то .артията. за опаковане отвън си е доста скъпа!

Тази глупост е в интерес само на комисионерите.Целият български народ плаща комисионни на управляващите , но в същност проблема си остава , тъй като никой не проверява заварките на тези панелни блокове , които са и най-слабото им място.Спомнете си как в Пловдив или в Пазарджик как паднаха цяли панели , защото заварките им ръждясали и изгнили. Но защо само на жинеещите в блокове , а ние останалите дето не сме чакали някой да ни построи блок , а сами сме се потрудили нямаме право , но пък имаме задължението да плащаме данъци.Тода е една демагогия от която корупцията прозира отвсякъди.И това ако не е популизъм , здраве му кажи. А защо с тези пари не се увеличът пенсийте на възрастните хора/ на всички/,та това са 2 млрд. лв. , но явно личният интерес на управляващите е по важен отколкото да се даде на тези които построиха икономиката наБългария , която те толкова време грабят и все има още.

"" Към 17 януари т. г. са обновени 12 460 жилища в 214 сгради. Стойността на всички дейности по тях е общо 216 290 538 лева Средно за един апартамент това прави точно 17 359 лева. Над 1 млн. кв. метра досега е "подобрената жилищна инфраструктура". Облагодетелствани са 26 410 жители в цялата страна. По сметките на регионалното министерство енергията, която ще се спести годишно, е 88 153 мегаватчаса. Намаляват се и емисиите парникови газове. Това водело до икономии от 13,545 млн. лева годишно" "От посочените цифри оставам с впечатление , че изплащането на тези 216 милиона с годишната икономия от 13 милиона лв ще са необходими 17 години ,за да бъдат изплатени тези 216 мил.А като гледам какви "приятелски"фирми правят санирането ,оставам с чувство , че то няма да издържи тези години.Демек преди да се изплатили вложените средства ,ще са необходими нови такива.Получава се нещо като саниращо -парично перпетум мобиле.Доста е забавно

комисионната е голяма - към 3/4 от сумата.

Санирането не е съвсем безплатно. Ние платихме близо 500 лв на апартамент за различни административни неща но блока стана ,,слънце"

В това е "номерът на китайката", друже!? Като искате да ви топли "слънцето" - стоите отвън! А вътре си е все същото!?

безплатно, защото са ви го направили с моите пари !!!

Добре де, нали ни проглушиха ушите, че санирането не е просто топлоизолация а трябвало да се разкрият заварките между панелите. Там, където са нарушени или корозирали да се поправят и ето ти ги още 50год. годност. Това прави ли се изобщо или в крайна сметка пак се минава само с изолацията?

По-голямата част от санираните сгради са от времето преди панелките или строени през 50те и 60те.Панелките започват да ги строят след 67г. Нашият блок е от първите панелки и когато се решаваше дали да се санира ни казаха че първо ще минат със специален уред,който с ултразвук ще установи дали заварките са наред,но на този етап така и не стигнахме до саниране заради неразбирателство между съседите.

Не, това не се прави.

Ние сме в панелка от 1981 година, като сме я пооправили още по време на строителството и мога да кажа че когато сменихме само дограмата с обикновена ПВЦ, разликата беше огромна и панелите се прдставят много успешно ... Сега вече сме изолирали и външно и е още по-добре, ама няма да можем да участваме в далаверата, защото повечето сме санирали жилищата си без да чакаме и правим далавери с чужди пари ...

Що да се прави бе. Гробарските фирми и без това ще ти опапат парите, а ти ще връшаш ама поне ще си и ползвал. Късметлия.

FuckTheEU

Вместо да се опитвате от нещо старо и неефективно да правите нещу хубаво, по-добре направо ги съборете панелките и вдигнете на тяхно място нещо ново и енергийно ефективно! Хайде на бас, че само след 2-3- години половината от облицовката ще е изпопадала! С тия милиарди колко ли нови блока отговарящи на днешните стандарти могат да се построят?

излиза по около 30000 на апаратамент - представете си колко пъти е надвишено и колко е кражбата. Лилянка жули водка в баровете и не й пука за нищо. Куче влачи герберско и няма кой да му потърси сметка.

Бойко-о-о-о, да ти е.....ем и икономиите!

Само да попитам - аз като имам къща, ще получа ли пари за саниране. А болници, училища, читалища и др. обществени сгради, където се харчи ток и парно за отопление и климатици, ще бъдат ли санирани. Или само блоковете, където живеят повече избиратели!!! А пък ще плащаме всички. Да се не види и политиката!

Който не е, да е ... С твоите и моите пари ще правят саниране на 2-3 % от жилищата ако се запазят тези свръхразходи/далавери, а ако ги стегнат малко ще са около 5-6 %. Останалите ще пием по една студена вода от Банкя ...

Пишем си глупости!Санирането-това е копче на балтон!63 кв.м апартамент го купих за 10900 лв-когато умирахме от глад,стреляха ни по границите и нямаше банани.Я,ходете и се снимайте с демокрацията.

И как го купи бе Фанто,като аз внесох през 1972 г. 2000 лева и още не ми е дошъл реда?

Стига лъга и то безочливо - ти трябва да си роден около 1940 година, шом 1972 си внесъл 2000 лв. - и нали глад имало, как на 30 години тогава събра 2000 лв, че и ги внесе. Значи си на възраст между 75-80 години минимум. Евала чича/леля как добре тролиш на тази си възраст, хайде живи и здрави.

по голяма глупост от много време не съм чел , материалите ли струват толкова , труда на циганите които извършват санирането , КОЕ !

Днес гробспарите в парламента приеха Закона за концесиите! С това България окончателно бе предадена. Обнародването му ще бъде Април в Държавен Вестник, от 1.май, адиос България! И ако 2013 година американското посолство спаси Бай-Хуй, като му нареди да си подадат оставката и да бягат, а ние пропуснахме да ги разстреляме след февруарските протести, този път пропуск не трябва да има за никой от енергийната и не само мафия! И ако има още войници, които са се клели в името на Родината ни България, които си спомнят тази клетва, които милеят за Родината си, семействата си, домовете си, обявявам всеобща мобилизация за ефективна борба срещу мафията и ликвидиране живата сила на противника! Защото войната против Родината не само е започнала, а се води с пълна сила от 3 десетилетия! Защото сме ограбени и докарани до пълна бедност, поробени от чужди държавни и частни монополи, продадени срещу подкупи от лобисти, соросоиди и обикновени турски предатели. Защото пенсиите на родителите ни се крадат, както и вноските на работещите. Защото полезните ни изкопаеми се крадат, златото на България се копае и изнася от чужди канадски и белгийски фирми! И златото на БНБ е изнесено/откраднато в чужбина, така както еврейския мангал Петър Стоянов подари История Славянобългарская на Гърция и се канеше да подмени Кирилицата ни с латиница! Така както цялата ни авиокомпания с лотове по всички направления и слотове на всички летища по света, бе подарена на цената на един автомобил от еврейския мангал Костов. Събуди се РОБЕ, вдигай се сам на борба, защото ако сам не я поискаш, свободата сама никога не ще дойде! Събуди се РОБЕ от това самоубийствено мълчание и сложи край на този многомилионен ГЕНОЦИД. Мафиотите са само 50 000 гада, толкова ли не можем да ги ликвидираме? Опомни се РОБЕ, 50 000 срещу 2 милиона загинали! 50 000 срещу 5 милиона все още живи Българи! Какво чакаш, РОБЕ, парички за следващото си погребение ли !?!? Истинските герои не умират за родината, а убиват за родината!

Желаещите да участват в мероприятието,да се явят на Позитано 20.Там ще получат сандвичи,памперси и инструкции.

Това не е текст, а мъка. Това е ужасно. 10:1 печели това? Изедници неедни! Браво! Това е печелившото Ви бъдеще

Е, искахме да го проверим, ето че още в началото дойде възможност - да видим дали президента ще работи в интерес на всички българи и ще наложи поне вето на закон, приет явно по какви подбуди в 12 без 5 ...

Точно с 40 хиляди ликвидирани комунисти генерал Пиночет направи Чили просперираща държава. Ама изпуснахме момента.

Някои ги яд, че за тях няма. Които са хитри се уредиха. Останалите - глупаци...

Да се даде милиард, може и 16 милиарда за саниране, но да не се санират жилища, а живущите в тях! Предлагам да не се опаковат и изолират жилищата, а хората. За тази цена спокойно ще купим 25000 костюма за астронавти, космонавти и др. Тъй като е "на едро" със сигурност ще получим подарък 3-4 самолета "втора ръка", та може и совалка,.. въпрос на преговори с братя руснаци, с братя китайци или братя американци... Ще се постигне огромен кумулативно-позитивен ефект, не само икономически, а и социален, политически, туристически и т.н. Представете си: Живеят, работят, любят се и ходят по улиците 25000 индивида, като от филмите! .... За "космическият костюмар"- няма проблеми! Било тежка зима???? -25 градуса? Какво от това? Костюмчето е предвидено за до минус 300 :) Няма автобус? Ами то, и на Марс няма-много ми е зор. Сряха парното в Русе? Не, аз си го спрях сам- нямам нужда! Не работи магистралата София-Бургас? На Луната магистрали няма- свикнали сме.

Има и лоша страна този сценарий. ОСТАНАЛИТЕ НЕСАНИРАНИ! Ще се бутат, ръгат с лакти, ще доказват партийна принадлежност и ще завиждат. До бой може да се стигне, даже. Но правото си е право- да са се записали навреме! Чужденците няма да се питат дали да идват на туризъм с "колониално-тропически шлем", а ще знаят с "какво се идва в България" и ще си купят необходимия атрибут, естествено от наши сънародници, които ще завземат този пазар и даже няма да им източат банковите карти- наведнъж. На "Съни Бийч" ще се пекат здравословно, без да се излагат на слънчева радиация иначе розовите англичани. Същите ще пият бира, само през тръбичката и ще пикаят само в костюма, за времето, което производителят е определил. Ех, какъв живот, а? Ако съм прав- подкрепете ме! Няма да скривам, че ще спечеля 1000000 долара, но каква е тази цена за нещо ОГРОМНО? А, ако почнем в качеството на "нация техническа" НИЕ да произвеждаме костюмите? Ами, като пуснем на костюмите "ментетата"? Вие да не си помислехте, че аз пляс-пляс по едно стирупорче на къщето Ви ша тура? :)

17К ? Та те някои боксониерки са по-евтини!

И как Радан Кънев направи тези прости бакалски сметки! Всички се захванаха да коментират размислите му, без изобщо да са в час с темата. Изобщо не подкрепям ГЕРБ, но санирането е едно от най-смислените начинания. Живея в центъра на София и виждам санирани кооперации, които изглеждат коренно различно от съборетините, които бяха преди това. Със собствени средства е абсурд да се постигне това, което може да се направи по програмата. Но българина по природа е недоверчив и най-лошото у, че насажда негативизма си и в околните.

не вярва! Когато не си ял от два дни едва ли ще мислиш че санирането е най важно!

Апартамент от 70 м2. цени труд и материал. Дограма - ПВЦ-+две балконски врати , с комарници, немска дограма- цена до 2500лв. Хидрозолация на покрив- средно за апартамент от един вход и общи части - цена 250лв.- с най доброто качество на "Вилас" или "Ведак" Австрия или Германия. Дограма общи части и входна врата - немска - 150лв. на апартамент. Смяна на щрангове - 250лв. на апартамент. Топлоизолация - немско качество- алпинисти- 10см.-стиропор, при средна квадратура около 50кв.м - цена - 2500лв.- това е скъпи ми плямпачи или средна цена на апартамент 5650лв. крайна цена с най доброто качество като материал на пазара , сложете още 1000лв. за да изберем и най доброто като труд на пазара и да стане сумата 6650, сложете и 350лв. транспортни да закръглим на 7000лв. А ДО ЧЕТРИНАДЕСЕТ , КЪДЕ СА 7000ЛВ. БЕ ПЕДАЛИ СКАПАНИ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Такива сметки са супер тъпи и смешни. Ако смените дограмата на 1 апартамент - 5000лв. изолация - 2000лв. ремонт на покрива - около 700лв. смяна дограмата на входа - 300лв. входна врата - 200лв. за панелките заваряване на връзките - 1000лв. смяна на ел. инсталация 1500лв. смяна на улуци 300лв. ремонт на мазетата 1000лв. ремонт на таванските помещения 1000лв. ... До тук станаха около 14000лв. И като се вземе различният брой апартаменти в една сграда и различното състояние, може и да ги докараме на места до 17000, което пак изглежда нормално. Знам го защото това платих аз за да си оправя моя апартамент. Какво искате?!

Дограмата, която се монтира по програмата, не струва повече от 2000 на апартамент. Изолация - 2000 ..ок. Ремонт на покрива ... при средно 24 апартамента за вход, по 700 лева ... това е безумно висока цена за ремонт на такъв тип покрив. Дограмата на входа ... за една панелка не би трябвало да е над 150 лева на апартамент, баща ми плати 110 лева и това за средно качество. Входна врата 200 лева - евтинко е, но ОК. Ел инсталация 1500 лева? На апартамент? Смяна на олуци - 300 лева? На апартамент? За заваряването на връзките ... не се прави по тази програма. А за 1000 лева най-много да ти прикапят фасадните панели - нищо повече. Ремонтът на фугите не е само по фасадата, а за 1000 лева дори не може да се изолират качествено тези фуги. Да не говорим ако се ремонтират и вътрешните фуги - тогава ще правиш и цялостен ремонт на жилището.

или си ненормален или си глупав, което горе долу е едно и също. Можеш ли да посочиш, къде , на кой блок е направено това, което си изписал? Съгласен съм, че описаното от теб се приближава до дефиницията за САНИРАНЕ. Но, цял министър председател я свежда до едно просто опаковане на няколко стени със стиропор или фибран и се бие в гърдите, че е санирал Х жилища. Санирал е празните кратуни на недоучени, неграмотни, глупави и неизлечимо прости тъпанари. Звучи добре, нали?

Е, имал си бол пари, Билбо, платил си ... Дано само апартамента не е гарсониерка и нека са живи и здрави късметлиите, които са ти санирали - имат явно и да почерпят и то не веднъж ... Та имал си бол пари, платил си ... Още Щастливеца го е казал, не аз ...

Далече сте от това, което се прави при така нареченото саниране

БСП-то какво ли е обещало на Сашо Дончев, че вестникът му публикува статийки. А защо не каже в. "Сега" защо е толкова СКЪП газа на г-н Дончев???!!!

Още като чух, че се готви безплатно саниране по идея на Плевнелиев, бях убеден, че ГЕРБ ще крадат здраво. Така и стана.

Проблема е побългаряването по веригата. На места некачествено изпълнение и най-вече здраво надписване. Най-малкото за отделните дейностти трябва да има определен лимит или базова цена. И ефективен контрол разписан със съответните санкции...

Добре де, хубаво .... държавата влага 1 милр. лв. до момента и планира още 2 милр. Ок. Кога ще бъдат огласени първите резултати от това саниране. Вече има изпълнени проекти, завършени през есента, така че на пролет, ще може да се публикуват данни с колко е намаляло електропотреблението на тези сгради и съответно с колко са наляли вредните емисии от енергопроизводството.

Лиляна ли да направи тези сметки? Ти сериозно ли го мислиш?

с колко се увеличава тежестта на сградите след санирването опа остириопорването?

Цялата тази бързаница беше само, за да си направят рекламата някои от "правилните" хора във властта! Обаче нека минат няколко сезона, за да разберем: 1. Кое с какви материали с какво качество е направено? 2. Колко пари в крайна сметка ни излиза "безплатното" саниране? 3. Колко неща не са направени за да се приеме, че една постройка е санирана? 4. Кои са "правилните" хора, които са "одобрени" да се включат в програмата? 5. Струва ли си да се купят няколко жилищни блока, които пак може да не гласуват за Партията? 6. Още много други подробности.

Цитат от статията: "Над 1 млн. кв. метра досега е "подобрената жилищна инфраструктура". Облагодетелствани са 26 410 жители в цялата страна." За 26410 Българи са ПРАХОСАЛИ 1 млрд лева. Значи излиза, че за ЕДИН Българин СМЕ дали 37865 лв?! За 5 млн Българи ще ни трябват около 189322226430лв или накратко към 190 млрд лева.

На едно жилище по един българин ли слагаш? 216 290 538 лева за 12 460 жилища. Дай пак наново

Прочети пак и после коментирай. Човека по-горе е прав.

Горе-долу е вярно. Пише, че за 26410 българи са дадени 216 290 538 лв, т.е. средно по 8 189 лв на човек. за още 5 млн. българи ще трябват още 41 млрд, пък те гласували общо 2 :)

А защо въобще, защо се санират частни жилища? Защо не се санират общинските и държавни сгради - училища, детски градини, болници, общински сгради и т,н. Няма ли да се постигне същата "ефективност", но в полза на обществения интерес.

... музей, читалища, театри, административни сгради - съдилища, РПУ-та, Пожарни и т.н. Колко много държавни пари се харчат за тяхното отопление.

защото събират гласоподаватели а ги събират така защото като им раздават биокебапчета гласоподавателите измират от син език и червени бръмбари

Отделят за апартамент 500 лева! Другите 16 500 лева просто ги крадат!

Пишеш пълни глупости. Само дограмата, която ни смениха, вероятно струва пет пъти по толкова.

и да се хапят по гъза. Важното е тази наистина полезна програма за обществото да продължи. А че ще има тиквеници които са видели само как се лепи стиропор и нямат представа какво всъщност се прави. Ами...

Не знам точно какво правят и много искам да разбера. Изобщо не е "лепене на стиропор". Това лаене настрана! Съседният блок го изораха. Колко комисии идваха, няма преброяване. Предполагам всичко суче парички. Гледаха основи, канализации. Подмениха цялата канализация за мръсна вода до улицата. От човек в блока разбрах, че са изкорубили всичко - тръби с течаща вода, кабели. Всичко се поставя наново. Най-силно впечатление ми направи, че в мазите всичко се правело по конец - шпакловка на стени, кърпене на под с нова замазка. Отделно всички крушки са сменени. Всичко е на фотоклетки. Някакви икономични крушки ще са, чакам с нетърпение, за да огледам. Отделно, таваните са остъргани до плоча, тенекиите по ръбовте се подменят, цялостен ремонт на комините. Терасите ги разпарчетосаха. Какво ще ги правят, само времето ще покаже. Дограми, това ясно, всичко старо се изхвърля - даже и по стълбището. Абе входните врати се махат, всичко наново. Клиент оня ден ми говори за някаква шумоизолация. Много работа имах и така и не разбрах за какво точно говори. Разбрах, че нещо правят и на асаньорите, но какво точно ще се разбере. Мен ме е яд, че бяхме едни от първите кандидати и трима съседи развалиха работата. Двама се заинатиха, че тъози ремонт вече го били правили със собствени средства и се изтръшкаха по параграф "Искам сега на вас да ви е зле". Тъпанари! Наградата обаче взе една самотна пенсионерка, която категорично не пожела да подпише. В пенсионерския клуб незнайни активисти и казали, че ако подпише ще и вземат апартамента! Как да ни дадеш първото място на такава?

Ха сега ми кажи колко пари са нужни, за да бъде направено това за всички български граждани, които живеят в блокове! Не е справедливо това да се прави само за някои, а други да останат в старите панелки и хем да мръзнат, хем да плащат повече. Не се отнася за мен, защото живея в нов блок с такава изолация, че миналата година за цялата зима платихме 360 лв. парно.

Така, както си го описал, излиза, че са дълбали вътре в апартаментите и баните, може би. После всеки собственик си е довършвал вътрешния ремонт сам, така ли? Там тапети, настилки, плочки? Аз като си представя нашите мазета, просто не виждам как ще се стържат до плоча, при условие, че в тях е пълно с боклуци и зимнина. Ако не те затруднява и знаеш как точно са го направили съседите ти, напиши. Благодаря предварително.

полезна програма за обществото е писането и спазването на обществено полезни закони не ровичкането в частната собственост

Безплатно е само в главите на онези, които го използват за привличане на избиратели. Най-напред сдруженията са капан, в който хората още не са разбрали, че са попаднали. Ще го разберат онези, които решат да си продават санираните апартаменти. Ако се правеше планирано, с макар и минимално участие на собствениците така, че да обхване постепенно всички блокове, разбирам, но сега е чиста авантюра, от която някой много печели.

Мъжът ми е инженер Топлоенергетика и се занимава с енергийна ефективност в предприятия, буквално проходи с енергийна ефективност в детски градини, училища и панелки от както в тая държава още не се говореше за това....Та....по темата - с това прословуто саниране, което ограбва реално предприятия на които може да им се помогне, защото те релано създават работни места и постоянна трудова заетост, е бесен всеки ден!!! Защо ли?! Ами защото е много вътре в нещата и вижда как НЕ СЕ ПРАВИ нищо от това което реално трябва да се направи по съответната жилищна сграда(обследване, технически паспорт, становище за укрепително монтажни работи, както и самото укрепване, което ва 98 % от случите е просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, защото при първото земетресение, тая прословута изолация ще се откърти, а самата сграда ....хм....кой изобщо прави реална преценка доколко си заслужава това наливане на пари в пробит джоб, опс пардон панел исках да кажа....) Освен това НЕ СЕ СМЕНЯТ тръбите, щранговете и т.н., не се оправят мазетата и таваните, само се ПИШЕ че ще се оправят и че са оправени. Но дори и да се правеха пак нямаше да струва по 17 000 на апартамент, а по максимум, ама максимум 10 000 и или 12 000 за по малки блокове. Освен това каква енергия се спестява, като в повечето случаи там хората просто не пускат парно, а си цепят дърва и т.н.и т.н. тъжни истини, ама истини все пак..... Защо на мен не ми санират къщата, щото сега зимата е адски студено там и това ме спира видите ли да живея там, та затова я обитаваме само лятото мммм? С какво едни са заслужили повече от мен?! Или щом имам дай да давам, ееееси и системата скапана!

аз пък като инценер ще ви кажа че от личн опит съм видял какво се прави и определено ползите са огромни. Може и да има некоректни изпълнители но затова и всяко сдръжение има представители в контролната комисия за да упражняват контрол и да натискат където трябва.

Опаковане на сгради ,като творбите на Хр.Явашев ,но крайно некачествено.Стиропор ,нискокачествена дограма без преглед на връзките и пукнатините и 17000лв.на апартамент.Това не е саниране ,а чист хайдуклък от фирми близки до управниците или създадени за тази цел .Това ,,саниране " трябва да стане обект на журналистическо разследване,защото Бойковият прокурор няма да свърши работа.

ХОРА НЕ СИ ПОДАРЯВАЙТЕ ДОБРОВОЛНО ИМОТИТЕ НА БАНКИТЕ И ГЕРБЕРАСТКО-ГЛОБАЛИСТКАТА ВЪРХУШКА ЗАРАДИ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ЛЕВА "БОНУС" ! ТЕ ЩЕ ВИ ОГРАБЯТ И ЗАРОБЯТ !!! За пореден път нека кажем на обикновените хора: САНИРАНЕТО Е ПОРЕДНОТО АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ ОТ ПЛАНА ЗА ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ! ЧРЕЗ НЕГО ТРЯБВА ДА СЕ ОТНЕМЕ ГОЛЕМИЯ ПРОЦЕНТ ГРАДСКА НЕДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ ОСТАНЛА В НАСЕЛЕНИЕТО СЛЕД СОЦИАЛИЗМА ! СХЕМАТА Е СЛЕДНАТА: ВИЕ НАПРАКТИКА СЕ ОТКАЗАВАТЕ ОТ СОБСТВЕНОСТТА СИ ВЛИЗАЙКИ В КОЛХОЗ-КООПЕРАЦИЯ (ООД) С ОСТАНАЛИТЕ СЪСЕДИ. ЗАПОЧВАТЕ ДА ИЗПЛАЩАТЕ ТЕЖКО НАДПИСАНИТЕ СМЕТКИ ЗА ИЗВЪРШВАНИТЕ НИСКОКАЧЕСТВЕНИ И ДОЛНОПРОБНИ РЕМОНТИ ИЗВЪРШВАНИ ОТ ОЛИГАРХИЧНИ ФИРМИ И ФИРМИЧКИ И СЕ ЗАРОБВАТЕ ПРЕД КОЛОНИЯЛНИТЕ БАНКИ. АКО ЕДИН ОТ СЪСЕДИТЕ ВИ НЕ МОЖЕ ДА ПЛАЩА ИЛИ АКО ЕДИН ОТ ТЯХ СЕ НАБАБЛБУКА С НЕИЗПЛАЩАЕМИ КРЕДИТИ ЗА НЕЩО ДРУГУ БАНКИТЕ ВИ ВЗИМАТ ВСИЧКО И ВИЕ И ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ВИ СТАВАТЕ РОБ НА ТЕЗИ БАНКИ И МУТРИТЕ-ЧСИ-ТА СА ДЕНОНОЩНО ВЪВ ВАС !!! ХОРА НЕ СИ ПОДАРЯВАЙТЕ ДОБРОВОЛНО ИМОТИТЕ НА БАНКИТЕ И ГЕРБЕРАСТКО-ГЛОБАЛИСТКАТА ВЪРХУШКА ЗАРАДИ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ЛЕВА "БОНУС" ! ТЕ ЩЕ ВИ ОГРАБЯТ И ЗАРОБЯТ !!!

Пишеш пълни глупости. Само дограмата, която ни смениха, вероятно струва пет пъти по толкова.

Какво общо има дограмата със фактическото загубване на собствеността върху имота, за което пиша аз ? Ако имаш съмнения намери някой частен съдебен изпълнител и ако той иска въобще да говори с теб разпитай за какво става въпрс !

Санирания ще плаща и по-малки ел. сметки от несанирания. А да е честито на несанирания. Два пъти е прецакан!!!

Всеки, който, осъзнато или неосъзнато, подкрепя и гласува за ГЕРБ е национален предател и родоотстъпник и отцеубиец! И най-вече-самоубиец!

Масово саниране започна в нашия град (пък и навсякъде) точно една седмица преди изборите. Случайно ли? Санирането продължи един месец, с некачествени материали, необучени неграмотни работници, неспазване на технологията. Срещу моята тераса започна саниране на два блока. 1/4 с поставен стиропор измазан БЕЗ ПОСТАВЕНА МРЕЖА, 1/4 неизмазан. Незамазания стиропор се навлажни от дъждове и снегове и не става нищо от него, трябва да се подмени. Складирания до блоковете стерипор също е влажен, вятърът и работниците разкъсаха опаковката. Много скъпа и безсмислена предизборна агитация. ЗАТОВА ЦЕНАТА Е ТАКАВА.