Удължиха срока за плащане на двойни сметки за ток във Варна

Двойни сметки за ток получиха 67 000 абонати във Варна. Министър Теменужка Петкова разпореди да бъде удължен срокът за плащането им.

Обратно в новината

Коментари - Удължиха срока за плащане на двойни сметки за ток във Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Втората ми фактура е за все още неизразходван ток

Защо се измества фокуса? Искам отговор-кое наложи междинно отчитане, след като периода си е месечен от 23.11.14г до 21.12.2014г.? Новото отчитане е от 22.12.14г. до 12.01.2014г. Ако не е междинно отчитане, а е за по кратък перод от максимално допустимия-31дни, по закон-кое го е наложило? И не следва ли да се плати в следващия отчетен период? Това ме вълнува, като клиент, с получени две сметки, а дали е завишено отчитането-ще си следя електромера

Знаете ли, кое най-жалкото в цялата работа :(, че ние тука сме седнали да се тюхкаме какви сметки получаваме и ще ТРЯБВА да си ги плати, а "братята" роми ни лук яли, ни мирисали, те нито сметки получават, нито ще платят и ще плащат, затова НИЕ обикновените средно-статистически хорица, ще плащаме по две сметки, една за нас и една за 'ромите', някой трябва да избие сметките по ЧЕЗ, ЕОН и т.н. и т.н.

Абе ще плащате море и песен ще пеете даже ви е малко,ех мамака и тъпотия защо е тъй силно разпростираща се в България?

Клиент съм на EVN. Отчитането става винаги на дата 10-то число от месеца, независимо дали е празник или почивен ден.Тока отчетен от 11.12.2014 до 10.01.2015 следва да заплатя от 1.02 до 15.02.2015, макар че фактурата е излязла в сайта. Нямам двойни сметки за ток, нямам двоен период на отчитане.Защо при EVN нещата са наред а при въпросните дружества-НЕ? Нали правилата са еднакви за всички.Друг е въпроса, че за нас цената на тока е висока.

Щото enrgo-pro са си написали график от 23 до 10 и като са я подкарали коледно и новогодишно е те това е резултата.

Комунистите пак опитват да направят золуми?

Ако бяха отчели енергията на 21,01,2015 г. ,фактурата щеше да си е с дата м.02,2015 и срок за плащане да 10,03,2015г.Каква е файдата ,че ми удължават срока с 15 дни,ние да не вземаме заплати на всеки две седмици.Ако някой може да ми обясни как с пенсия от 220 лв свекърва ми трябва да плати 2 сметки от 115 и 105 лв ,лекарства 60 лв и да живее един месец.енерго про просто са цинично нагли и си играят с търпението на хората.

Аз съм от етноса и не знам за какво говорите. Има си хас да се окаже, че за тока се плащало ???

Не,наистина не са коректни "Енерго -Про "-втори месец имаме висока сметка за ток 127 лева !Това наистина е безобразие !

Ние от Обеля-2 ни спират тока през ден .няма го с часове . от ЧЕЗ глас пустиня.

Г-го Министър, защитник на обирджиите, може би ще ми обясните как така, аз, която не съм била в "прекрасната ни татковина" от 27-ми ноември 2014 до 31-ви януари 2015 и мога да го докажа с документи, плащам две сметки на другия, защитен от правителството крадец, ЧЕЗ, веднъж до 13.12.2014 и втори път от 14.12.2014 до 13.12.2015, и двете в размер от 180 и 118 лв. Естествено платих ги, защото в село Долни Лозен редовно спират токозахранването и ме е страх някой "гений" да не мине и изключи електромера. Защо не потърсите и не разследвате тази енергийна мафия, а удължавате срока за плащане на крадците? Е, сетих се! За да няма протести срещу мъдрото ръководство на партия ГЕРБ!

Не си коректна! Пишеш само за пари, но и не за реално изразходена ел. енергия, според електромерът ти! Ако този ток действително е консумиран и отчетен, всеки трябва да си го плати. И пакетче дъвки не се дава даром в магазина.

Двойна сметка или сметка разделена на две - кое се случва?

Първата фактура е била за периода 23 ноември 2014 година до 21 декември 2014 година, а втората фактура - 22 декември 2014 до 12 януари 2015 година. 23.11.14 - 12.01.15 = ПЕТДЕСЕТ ДНИ!

Ами сторед статията, това са си две отделни сметки. Явно проблема и, че са с една дата на падеж.

Затова е все едно, че е една фактура.

Интересното е, че ние сме в една къща - две домакинства, два електромера. Единият отчетен както си му е реда, а другият (нашия) получава преди ден сметка на стойност 700лв... и обяснението на дамата от "горещият" им телефон е - Ами да.. отчетен ви е тока за м. ноември и декември до 12 януари - но не се безпокойте следващата ви сметка ще е само за 15 дни. Много благодаря, но тази въпросна сметка как се плаща на един път, да попитам аз...? И защо като се обадих да попитам защо нямам сметки декември месец ми обясняват, че не съм имала потребление тогава..????

до нерегистриран Ревльо си ти! Такива като теб, когато не са наясно за какво става въпрос по-добре да мълчат. Затова сме до това положение да си правят с нас това, което си решат. Предателски народ. все някои ще се изкаже некомпетентно. Такива като теб трябва да попаднат в положение на безизходица, та да разберат за какво става въпрос.

Ами, обясни ми.Между другото, безизходицата не е следствие от фактурите за ток - колкото и на брой да са! Много и разнообразни са причините за нея, включително и личните качества на хората..

"Матриала", вместо да поумнява, затъпява.Една фактура от 100 лв - добре, 2 фактури от по 50лв - вой до господа че ни крадат!Абе ревлювци, вземете старата и новата(новите) фактура, сметнете си разликата в консумираната енергия, погледнете на електромера отговарят ли показанията на фактурата и на това , което сте сметнали , и това е. Толкова ли е сложно? Ако наистина електромера показва, че реално сте изразходили записаната във фактурите ел.енергия, какъв ви е проблема? Какво значение има дали сметката е на една или на пет бележки?

Глупако, когато плащаш за 50 дни, вместо за 30, не разбирам с какво е виновен "материала" - както ни нарича шефа ти! Всъщност, май точно той е виновен, че трае!

Явно си по-зле от колкото предполагах. И какво от това, че трябва да платиш за 50 дена, вместо за 20+30? По голяма ли ще ти е сметката? Един нормален човек, който може да прави елементарни сметки (и на семейният си бюджет), не би трябвало да го бърка за колко дни трябва да плати.Дали за 20, 30, или 50 - общата сума е все една! На мен, до преди няколко години, ми засичаха водата на 3 месеца. Много по-добре ми беше, че ходех да плащам 4 пъти в годината, вместо 12!

Проблемът е в ПАДЕЖА! Трябва да се плати изразходвана електроенергия за почти два месеца наведнъж.

Интересно ми е ,ако във всички градове и села хората не си платят тока за един месец,какво ще стане,а???

Така е когато група еничари продават енергоразпределението на фирми.Тези тарикати от Енерго про -Тимаджиите докога ще крадът от народа,както и другите две дружества.

ОНЗИ, ясно е, че ти си ТОЗИ ДИРник, който трие и МАНИПУЛИРА коментарите! Злобни сте, защото сте безсилни!!!!!

Споко хора, умните и красивите всеки момент ще излязат и като истински защитници на интересите на народа ще им разкажат играта на токаджиите!...Аааа..., май не беше така...всъщност идва февруари и някой пак ще вдигне кръвно и после ще излязат умните и красивите да оплакват вожда Винету....И така докато вожда стане президент...пък тогава сметките за тока ще са ви най- малкия проблем, хора! ОСТАВКА на ГЕРБ, докато е време!

А, ето ги бе, Кутевите се появиха. В 10:00 ли почвате вече ?

Аз съм от София, абонат на ЧЕЗ...сметката, която ми дойде за периода 10.12.2014-10.01.2015 беше точно толкова, колкото грубо бях замерила електромера. Просто истината е, цените са прекалено високи, а не потреблението ни. Направих сравнение на цените отпреди да речем 1-2 г. и примерно, ако едната цена е била 0,09 сега е 0,14 за дадената там услуга по ф-ра /разпределение, пренос и тем подобни/Така че просто си ни вдигат цените бавно и славно и после се чудим, защо при еднакво потребление идват различни цени!

И коя беше противообществената проява бе Дирник! Че казвам истината ли! Че търпим като говеда! Че ако не се вземем в ръце ще се появи българския Хитлер! Кое точно не е истина, та ме триеш!!!

хубаво ви го набабаниха пак , глупаци, страхливци и нещастници

Отопляваме се на локално парно, което е на дърва. Не сме включвали нищо повече както лятото, така и през зимния период, имаме двойна фактура, като втората за по-малък период е по-голяма. Това за мен е грабеж, за съжаление непрекъснато се повтаря. Българските граждани нямаме права в Родината си.

Господ ти е дал очи да виждаш електромера.Не може да обвиняваш дружеството за това че си изгорила реално отчетения ток.

Тая министърка е най-голямото недоразумение, появявало се в бранша! И не се сема във Варна двойните сметки , а в цяла Североизточна България! И стига с лъжите - сега монтирланите електромери се управляват дистанционно и НИКОЙ не може да установи собственияь си разход на енергия. От друга страна ръководството на енергийното министерство е в дълбока финансова зависимост от енергоразпределителните дружества, щото по избори..... Та крайно време е да сторим като гърците - бой по чутурите и рестарт на системата!

Ти грамотен ли си що ли.Като ги управляват дистанционно как става номера с манипулирането.Гледаш показанията на електромера и сравняваш тези от разписката.Ако има някакво разминаване отиваш в енергото и викаш техник.Тези манипулации на електромерите го казват само необразовани хора.

Дистанционно ти превъртат показателите на електромера напред и вместо 100 показва 150 - тия 50 единици и си ги плащаш, без реално да си ги ползвал! После ти ги коват същите във фактурата... Сега разбра ли?

Оставка на ГЕРБ. Те са рекетьори.

Показанията на електромерите са навъртяни дистанционо. Така боло е и така ще бъде. Не на празно смениха механичните с електрони електромери за да ни връткат цифрите както на тях и изгодно.Мисля,че крайно време е да им се вземе лиценза и да се изритат от Булгария

Ни сме си виновни,защото си седим по домовете. Ако сме единни и излезем по площадите , но не само да правим парлама по площадите а да има действия нещата няма да са такива.

Двете сметки за ток е ясно откъде са се получили. Само не ми е ясно, как за 31 дни имам 1100 киловата - никога не съм имал толкова ток, откак живея в апартамента, а и аз и смейството ми сме били в жилището само 9 дни от този отчетен период. Целият вход е така. Повтаря се историята с огромните сметки, които ги има като киловати на електромера, но няма как да са изразходвани реално. Предния път така се получи, когато БСП и ДПС бяха отрязани тотално от всякаква власт и квичаха на умряло. Май пак искат да управляват.

Ние заловихме двама братя,които крадат на поразия...С подово отопление-около 25 лв на месец? Плтете на специалист да ви излови гадните крадци...и по две тухли между краката -само пазете пръстите на ръцете...

Се усъмних в комшия който живее на последния етаж и над него е асансьорната стая.С климатик е и на месец има навъртяни само 39 киловата.

Има пипливи комшии!!!!!!!!!! Намерете вътрешен човек в енергото дави даде клиенските номера на апартаментите от входа и им проверете сметките в интернет. Ще се изненадате,някои живеят като при комунизма. Крадат от съседи,крадат от стълбището ,от мазите...

На етажа са два апартамента, таблото е на етажната площадка, аз имам ключ от него и домоуправителя - когато идва инкасатор търси мен или домоуправителя (има написани телефони). Няма как да се закачи който и да е от друг етаж, тъй като трябва да пусне доп. кабели до апартамента си. В апартамента срещу нас не живее никой от години . Мошенниците въртят електромера по някакъв начин. Също както и преди 2 години - ненормално високи сметки за отчетени киловати, които няма как да се изразходвани. Миналата година бяха съвсем нормални сметките, а времето беше даже по-студено.

Преди две години срока за отчитането беше за 35 -40 дена и затова БСП вдигна хората на бунт.За да се избегне това тази година Борисов нареди на дружествата да отчетат тока на 30 дена.

Втората фактура за тока не е плащане на направен разход, а събиране на пари за пенсии на тяхните пенсионери. И една малка сума ще е отделена за 100 милиона консултации. А в ДКЕВР нямат нито образованието нито компетентността да хванат нарушенията.... Бойко Боросов се познава с Меркел, а Плевнелиев ще отседне в хотел във Виена...

Държавата е виновна,че ги търпи тези мародери ,защото са дупе и гащи.Като погледнеш каква ни е дъжавата такива са ни и ерпетата.

Има два варианта да се приключи с това безумие-високи сметки за ток.Или цената на тока пада двойно,или се увеличават двойно заплатите.Не може да получаваш 500 лв и от тях 300 да даваш за ток.Това е геноцид.Не ме интересува кои и кой управляват.Стигне ли се до това да избираме между тока и хляба,жална им майка.

Българите са доволни съдейки по спокойните улици... Ако са недоволни тези от ЕРП-тата ще се страхуват да лъжат и мамят с тези сметки..

Нали трябва да има премии за края на годината и те са хора.

Нямаше премии...От 2007г не ми е променена заплатата,макар че съм на една и съща позиция? Да сте чували някаде да се правят структурни промени само на книга и да те назначават на изпитателен срок 3 месеца на работа ,която си работил повече от 30 год.?Трите дружества пият кръвчицата на работниците си! До кога БГ държавата ще гледа как се унищожават последните и кадърни инженери?

ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ ВИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ! СПЕТЕ ОЩЕ И ЧАКАЙТЕ БОКО ДА ВИ ОПРАВИ! ИМА ДА СИ ПОЧАКАТЕ!

скапаните ни политици сега умишлено изместват проблема: отсрочването на втората сметка не решава проблема защото той е, че сметките са НЕРЕАЛНО високи т.е. има КРАЖБА от хората. Затова протестират те, че ги крадат!

Е, нали трябва да се покрият сметките на циганите...

Е нали искате фактури за по-малък период, за да не са големи сметките? Сега и на това не сте доволни. Сметката за ток е най-елементарното нещо - потреблението на клиента умножено по цената определена от ДКЕВР. Какво значение има дали е за 20, 30 или 36 дни, като другия месец ще е за по-къс, респективно по-голям.

очевидно не си виждал сметката за ток-изобщо не е така просто както го разправяш. Поглени една сметка да видиш, че почти половината сметка е за разни достъпи до незнам какво си. И никой от мафиотите в ДКВР не е обяснил на хората какви са тези достъпи. Освен това: никой не е убедил хората, че електромерите им са точни т.е. че не отчитат повече. А това става лесно чрез така наречената еталонна консумация! Просто крадат от клиентите си.

Пич, няма как да съм изразходвал 1100 киловата за 9 дни (толкова дни е е имало хора в жилището за отчетения период), при условие че най-големия ми рекорд досега е бил 950 киловата и то когато сме били в жилището цял месец.

ТВА НЕ Е ВАЖНО ... КЪДЕ ПО-АКТУАЛЕНО Е ЗАГЛАВИЕ В 24 ЧАСА Теле със сърце на челото в дома на ходжа, жена му го качва във фейсбук .... ЕДИН ВИД КАУБОЙКА С АЙ-ФОУН

високите сметки не са поради РТП-та амо в резултат от кражбите на мафята-държва. Б резултат на алчните и системни ограбвания и рашко-мутренски шлемова НЕК и БЕХ са задлъжняли с 5-6 милярда въпреки че сметките за ток на българите са сред високите в Европа.

АМИ БОРИСОВ И ТАЗИ ПЕТКОВА ДА СИ ХВАЩАТ ПАРТАКЕШИТЕ И ДА СЕ ИЗМИТАТ ОТ ВЛАСТТА ТОВА СА ДОКАЗАНО ВЕЧЕ НЕЧЕСТНИ ХОРА КАКВО ОЩЕ НЕ Е ЛИ МУ Е НЕУДОБНО НА БОРИСОВ ХОРАТА ДА ЗАПОЧНАТ ОТНОВО ДА СЕ ЗАПАЛВАТ И ДА СЕ ХВЪРЛЯТ ОТ АСПАРУХОВ МОСТ ЛИ ИЛИ ДА ИЗГОНИ ТИЯ ГАДНИ ЕРП ТА ОТ СТРАНАТА ИЛИ ДА СЕ МАХА ОТ ПРЕМИЕРСКИЯ ПОСТ?

Абе не знам какво протестирате - откакто дойдоха Енерго-про нещата са много по-добре отколкото при ЕОН. ЕОН плащаха на външна фирма да отчита електромерите и сметките им бяха абсолютно неадекватно - зимата съм получавал по 400 лева сметка, а лятото по 5 лева. Откакто Енерго-про започна сами да си отчитат електромерите, сметките ми са точни - лятото плащам по 60-70 лева, което е абсолютно нормалното ми потребление, а зимата ми идват сметки от по 110-120 лева, което пак е нормално потребление. Да не говорим, че при ЕОН е имало спирания на пока по над 5-6 часа, веднъж нямаше тол 15 часа, докато сега максимум час при сериозна авария. А това, което човек си е изразходил, трябва да си го плати - друг е проблемът, че ние нямаме културата да икономисваме ток, нито пък средствата, за да направим гадните си панелки удобно за живеене.

Какво работиш в Енерго-про бе, нещастник?!

не работя в енергото! Моята философия не е каквото може да се крадне - да се крадне, а че човек трябва да си плаща сметките - ако някой има някакви претенции, е редно да ги адресира към съответните хора, а не да лая по форумите. А ако има проблем да си плаща високите сметки, може би трябва да помисли да се пообразова малко повече и да си намери по-добра работа, а не по цял ден да фирка, да пие кафета и да пуши и да си мисли, че всичко му се полага. Та такива им се вика магали и трябва в най-скоро време да бъдат изкоренени от населението на България.

Не е вярно че само във Варна са начислени по две сметки в една фактура! Живея в Пловдив и след дълго чакане получих сметка за период от два месеца. Държавата трябва да реагира на тези "кожудери". Спестяват от заплатите на персонал отчитащ показанията. Необходимо е да се промени действащата наредба, която позволява тази волност. Трябва и ние като потребители да не мълчим.

Не знам как е в другите градове,но за Варна по абонатен номер в нета мога да видя само сумата за плащане,но не и периода.Не знам,толкова ли е сложно да се направи така,че да се вижда и периода?Чак като отида на касата тогава разбирам периода.Имаше време когато по пощата се получаваха писма в които си пишеше сума,период и срок за плащане и според мен бяха удобни за клиентите,поне за мен.Предполагам,че ги махнаха за спестят пари или много са се загрижили за опзаване на околната среда на България.На този стандарт в държавата в който сметките за ток през зимата възлизат на половин и повече минимална работна заплата,не писма,ами трябва да идват на крака да си взимат парите.Монопола е страшно нещо,води до тотално самонасиране рано или късно...

В сайта на ЕВН също се вижда първо само сумата, но отстрани има бутон "подробна информация". Огледайте някъде да не е сложено нещо такова, което ще Ви препрати към по-подробна сметка.

Много ги е страх гербаджиите от всенародната любов заляла ги февруари!

Нормално, фактурата е за период 22 - 22 и се плаща до 40 дни от датата на отчитане Така и не разбрах от всичко казано: 1. След като е издадена фактура за периода от 23.11.2014 до 21.12.2014 год., какво налага въвеждането на период 22.12.2014 - 12.01.2015? 2. Означава че с този "нов период" се цели промяна на срока на плащане от 40 на 30 дневен срок? При до сега действащите правилник беше нормално второто отчитане да бъде от 21.12.2014 до 23.01.2015 и дължимо до 10.03.2015. Сега великодушно ни се "отпускат" 10 дни?!, но факта, че трябва да платим две сметки през февруари с една месечна заплата си остава!

Бойко, стегна ли куфарите???

Преди това, купи боя за коса на тЕМЕНУЖКА!

Когато няма ясни и точни правила - министъра разпорежда...................

Къде е проблема - има фактура за периода от 23 ноември до 21 първи декември която , ако не е сгрешена трябва да се плати.Има фактура за периода от 22 декември до 12 януари 2015 год., която също е редно да се плати.Кое всъщност е двойно в сметките - като си купува човек две кутии цигари - плаща "двойна сметка", но не протестира.