Младенов пред емигранти: България вече е друга

Министърът на външните работи Николай Младенов се срещна с българската общност в Чикаго в православната църква "Св. София".

Обратно в новината

Коментари - Младенов пред емигранти: България вече е друга | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Върнете се за да станете висококвалифицирана евтина работна ръка-надявам се че поназнаивате и чужд език вече

Да, България е друга! Ориенталски хаос, кал, прах и мръсотия и не става за живеене, особено ако си нормален и искаш да имаш елементарна сигурност, спокойствие и работа!

От много години живея извън България и мисля че министъра е прав , България не е същата.....по-зле е .

До: Истината Абе не знам какво точно да ти кажа. Хем си прав донякъде, хем не си прав. Аз познавам всякакви хора. Повечето обаче са хора знаещи и можещи, които бяха спъвани по всякакъв начин в нашата "мила родина", и като им писна си хванаха шапките и заминаха кой къде му видят очите! И да ти кажа си уредиха живота, много по-добре са от тук и ако не е само носталгията по шопската салата, ракията, таратора и родното ни Черноморие и планинската природа, нищо не ги влече към България. Да кажа че са чак цвета на нацията може би ще е силна дума, но в никакъв случай не са някаква "утайка на обществото". Напротив - забелязвам, че въпросната утайка си седи тука, по простата причина че никъде не може да пробие. Е, вярно циганите ходят до Париж и после пак ги връщат. После пак ще заминат и пак ще ги върнат ... и така.

"Първият ни дипломат говори и за формите на представяне на България пред САЩ и за предимствата, които страната ни има в сравнение с другите държави в Европа при инвестиране най-ниски данъци в Европа, високо квалифицирана работна ръка, лесно усвояване на чужди езици, по-ниско заплащане, добро географско положение. " Другарю Младенов, ами че то тези "предимства" си ги имаше и когато тези емигранти заминаваха за Чикаго! Но наистина, България вече не е същата - защо не каза на тези наши емигранти, че заплатите вече са замразени във фризера, няма да се увеличават както беше когато те заминаха, въпреки че се увеличаваха, а на всичкото отгоре парното тока и всичко останало пак ще се увеличава а като се разболеем (не дай си Боже) ще ни карат вече да си плащаме? Това не го ли каза на нашите мили емигранти? И да не мислиш, че те не го знаят? Нали имат роднини (все още) тук, а си идват през отпуската като туристи!

Младенов пред емигранти: България вече е друга. Върнете се в България, защото аз нямам намерение да се връщам!

Николайчо, наборе, пиле... къде е друга България? Може би са други тези, които ни ш*бат, но положението на обществото ни, на народа, както биха казали твоите предци, си е същата трагедия, че и по зле става. Слез малко от стълбата, чуй какво става долу. Лесно е да мачкате с бронираните коли, да ходите в командировки с нашите пари и още по-лесно ви е да говорите подобни глупости.

Не съм съгласен, че българите и България сами си коват съдбата! Това което става в Бълагрия е КОЛОНИЗАЦИЯ ОТ СЪВРЕМЕНЕН ТИП !!! Точно тази колонизация планира и осъществи "изсмукването" на цвета на нацията към метрополиите. Прави се всичко възможно тук да няма образование, болници , нормални пътища, съдилища и т.н. Мутри, третостепени гърци, турци и пияни англичани и американци управляват на практика всичко. Правили са го от 300 години - правят го и сега. Циничното е, че минстър МЛАДЕНОВ Е ЯРЪК ПРЕДСТАВИТЕЛ НА КОМПРАДОСКАТА (КОЛОНИЗИРАЩА ТУЗЕМСКА "АРИСТОКРАЦИЯ"). С баща генерал от държавна сигурност и на работа в колонизиращите служби (ОТворено общество, Световна банка и др.) от преди 1990 год. ?! той е един от главните персонални виновници за да вземете съдбовното решение да напуснете страната мили наши роднини, приятели и съграждани. Не ви мразим ! Надяваме се, чрез вас Българската нация да оцелее в тези трудни за майка България години. Бог да е с вас, с всички нас.

Леле, какви идоти ни управляват само- мислят, че като сме паплач у нас и можеш да ни говориш всичко, а ние нищо да не правим, как може да говориш такива идиотщини и на тези които са навън и знаят как трябва да бъде една държава. То правителството тотално изперка май- освен некадърници, всеха и да лъжат като за световно. Внимавайте, че предното правителство така правеше и после само си хапеха устните!!!!

Някои от емигрантите я помнят по-добра, сега е ужасна и става все по-ужасна с всеки изминал ден. Кого се опитват да заблудят управляващите? Смях, сълзи и сополи!

на фона на това което виждам по ТВ,нета,не виждам причина да се връщаме.

Да бе, хващам 1вия самолет! ;-) Иначе в Бг е много приятно на почивка. Докато не ти откраднат нещо или не те спрат нагло изискващи рушвети ченгета. Но, за да не се помисли, че 'плюя по родината', което нямам никакво намерение да правя, искам да пледирам към гражданите ни както в страната, така и навън. Не очаквайте България да е друга освен тази, която е. Тя върви по своя път за добро или за лошо. Този път трябва се да извърви с всичко, което виждаме- мутрите, чалгата, кризата, Бойката, Цецката, циганията и т.н. -ата. Това е Нашият път. Не е нито на Англия, нито на Щатите, Канада или която и да било развита западна страна. На уважаемите плюещи срещу емиграцията ще кажа едно- тезите ви, че не сме прокопсали в Бг, та видиш ли затова сме заминали, или пък че ни е лесно 'там', са напълно погрешни. Нито едното е вярно, нито другото. За да се задържиш на място, където първото предубеждение на местните е, че си изкопаемо от бивша комунистическа държава и да обърнеш това отношение в уважение към качествата ти, се изисква много повече от способност да миеш чинии и да се биеш в гърдите като бай ти Ганю. Нека, моля, не слагаме всички емигранти под общ знаменател. А то в миенето на чинии няма нищо лошо, може и да е доста по-зле- цигани, които отиват и се настаняват в градските уредени, засадени с лехички паркове на Франция и да си търсят правата на номади. Които много бързо се превръщат в права на безплатно лечение, образование, транспорт и жилище- защото са под доходния минимум и законът ги осигурява. И всичко това на гърба на данъкоплатеца многогодишен емигрант там, който навремето със зъби и нокти е драпал да си уреди не само входната виза, но и правото да работи и да плаща данъци в тази страна! Жалкото е, че сегашният Българин даже не включва колко ценна е била тогава дори самата възможност да те пуснат там да учиш, да се развиваш, да работиш. Айде със здраве и нека ползваме сивото вещество по-честичко, само това ще ни помогне в тези наистина ш''''и времена

Не става момчето. Нисък интелект, скъсен хоризонт. Харизма и маниери няма. Простее като целия кабинет на ГЕРБ. Хвани единия ...... Толкова ли няма някой западен възпитаник. То не е в час. Борави с кухи назустени фрази. Мъка..

Не го слушайте,лъже,искат да изсмучат и вашите пари.Тук в българия е нетърпимо.Толкова зле колкото е в БГ от 1г. не е било в последните 20г.,даже и през 97г.Единственото,коетони остава е да се махнем оттук.Спира ме само,че имам сравнително малки деца и възрастна майка.Стойте си,където сте се устроили,пък ние щом сме глупаци ще си търпим управляващите,които сами си избрахме.Аз лично ще ходя на протеста на 7.10,защото повече не мога да търпя!

Г-н министъра се е избъзикал,те хората са си помислили,че говори сериозно. Споко бе сънародници,ако все още се имате за такива,те тези образи всеки ден разправят вицове за положението в България,не се връзвайте на Младенов. Още е млад и сега се учи на лакърдии.

Разбира се-много по-лошо място за живот отколкото през соца, който преди 20 г. мислихме за лош. Сега няма нито здравеопазване, нито образование, нито работа, нито пенсии за всички.

Хващай трена за Истанбул! Имаме си предостатъчно луди.

Никой от тия не е излязъл за да се върне - това да не ти е 1910-та. Аз поне познавам поне стотина такива и нито един не се е върнал. Пък и сега България наистина е друга - най-бедната и провалена държава в цивилизования свят, простаци, кретени и бандити ни управляват, няма човек от какво да изпита капчица гордост, всичко е отвратително и подтискащо т.ч. кой ще ги упрекне хората.

Гусин Младенов, България толкова се е промеминал че ако сега човек тръгне да отваря машиностроителен завод не може да събере достатъчно стругари и фрезисти..... Истината е че за 20 години "Другарите" на чичо ти ни направиха нация от дюлгери , дребни мошеници и проститутки (от двата пола) която е тръгнала да се продава от Чикаго до Владивосток ..... Апропо, смръднята от низините е толкова голяма, че даже децата на ЦК и техните мутри не могат да я понасят , та затова и се изнесоха да живеят по "бели места" с паричките окрадени от нашите майки и бащи.

Този министър да не е от шоуто на Дългия, та се движи по Щатите с него?

едва ли, все пак този 1-во има ниска популярност, 2-ро липса на всякакъв талант

Сакън, недей майка! Къде се буташ при българите, е?

Да сдъгласна съм с мнението на г-н Младено, но е пропуснал да каже следното: България е вече едно "отворено общество" - най престижно е да живееш в жилищен комплекс от затворен тип в квартала на богатите , уж щяхме да ставаме " гражданско общество" а все по-вече хора се въоръжават с цел самозащита., 200 000 бр. огнестрелни единици има в частни ръце. Мили емигранти , върнете в страната на хаоса.

Да, България определено е друга след двадесет години "демокрация". И не принадлежи на българите. Но той всъщност говори пред емигранти - небългари, така че няма проблем.

а бе царвули,какви комплексари,бе вие балгарски не знаете,а ние на чужди езици четем лекции,слуфаме в университетите и вземаме изпити!не ви ли е срам да пишете подобни глупости,царвули?а истинските балгари,които представят бг в такава светлина,че да баде уваявана сме единствено ние и спортистите от ранга на стоичков! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да, друга е, но каква, няма да казваме. Майка цигане на 12 години с 2 деца. Светло бъдеще.

Тоя не е в час,явно нещо говори за друга държава.

е ако можеш да се отървеш и от простотията си, цена няма да имаш. Аман от малоумници в този форум.

Защо ?? Къде видя простотия в мнението на na na ?? Засрамете се от собствената си злоба, благодарение на която нищо не виждате и не чувате, само гледате да "ухапете" някого , в случая маже би, че е емигрант ? Но какво от това ? Този емигрант с какво е накърнил лично теб ??

Абсолютно прав е Младенов.Вече не можем и някакво аташе да изпратим. Толкова се променихме.

Младенов,хората не са овце,те много добре виждат за какво става въпрос в БГ.Информационните технологиите са за това,за да се знае всичко във всеки един момент по света.Не говори глупости,ставаш за смях.

Позабавлявали са се хората с тия приказки :)) Тази година доста познати решиха да си дойдат в България от Чикаго . Искаха да видят близки и познати . Е , опропастиха си почивката хората . Това казаха на финала и бързаха да заминат обратно . Заплати мизерни , цени американски та за някои неща и по-високи .

бяхме си в бг през юни и бях уясена от хаоса и безпорядака там:на летището некомпетентни, намусени и груби служителки ни чекираха 1 куфар сврухбагаж повече от час и половина, препращаха ни от гише на гише, един не знае и се опитва да работи, 10-гледат......трагедя........плакала сум от радост, когато се прибрахме в америка.младенов лаже като дурт циганин;да не мисли, че му вярва някои *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе ти не се ли пръждоса от българския форум бре, тъпачко? Мислех, че вече сме се отървали от твоя милост. Да бяха те чекирали с куфара и теб, без право на идване в БГ!

нямам нищо против, че нямаш кирилица, но вместо чекирали използваи думичката проверявали. в цяла европа проверките за свръхбагаж са ужасни. права си, че много служители в бг гледат сърдито, но това е присъщно за много българи, които се чудят как да си скрият простотията.

Теди, ние сащто си бяхме в България. От София за Америка тръгнахме с три куфара.Когато кацнахме В Чикаго бяха само 2 куфара, в Сан Франциско 1. Какво мислиш за този хаос?

Милата - плакала от радост че се върна в Америка. Ред сълзи, ред сополи. Ти си уникално тъпа - претенции за регистрация предявяваш към превозвача , който ползваш. Всеки има свои правила. А то на американски летища няма хаос - само на нас да не го разправяш.