Нов шеф в Агенцията по вписванията след разкрити нарушения

След проверка на Агенцията по вписванията и установени сериозни нарушения е извършена промяна в ръководството. Новият директор е Елена Маркова.

Обратно в новината

Коментари - Нов шеф в Агенцията по вписванията след разкрити нарушения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тодор Керанов е абсолютен мафиот!!!

Кой не мина от там, кой не се облажи, това АВ е богата работа? Навремето Ивайло Филипов уж ИТ експерт на консултантски договор, голям специалист, а всички поръчки през него, с неговия ортак Васко Величков от Грама, що милиони източиха, ДАНС, манс, фалираха фирми, ние служителите колко мастило изписахме колко ни разкарваха по следствие и прокуратура, викаме си, а най-после край на тези безобразия, и какво? Нищо! Ивайло Филипов сега е новия шеф на Информационно обслужване, източване та знае ли се, Васко Величков съветник на Бъчварова, опитва се да сложи ръка на всички ИТ поръчки в държавата и ще го направи, зад тях е и Валери Борисов и на него няма кой да му търси сметка, какво направи миналия мандат, усвои едни много милиони срещу много много рушвети и то само за богоизбрани фирми. Тези хора или си плащат на службите или просто започват да работят за тях, няма иначе как да се случат тези неща, да ги хващат и те пак да си деребействат. Те не обичат да плащат, по им е лесно да доносничат и изпълняват поръчения. Добре че се махнах от там, сега ми остава да се махна и от държавата и току на стари години съм си оправила живота.

Ивайло Филипов работеше с Митева... и него и нея не ги съдиха, а ги повишават и ги потупват по работа... а сега всичко минава през Тодор Керанов - той беше главен секретар в Мин. на правосъдието... и Георги Бошнаков, който му помага, ще го повишат... те всички знаят как да си плащат, за да точат милионите...

Изпълнителният директо е Юрист! Агенция, която изгражда и поддържа толкова важни и отговорни информационни системи всяка година сменя директора си! До кога и Кой ще е човека, който ще ръководи АВ като родолюбец , мислещ за страната и народа си?

За тези, които не знаят какво е "ограничена процедура по ЗОП", нека да поясня - вместо да се насрочи тръжна процедура, на която фирми да могат да участват свободно, АВ извършва пряко договаряне с определена фирма с аргумента, че само тя отговаря на изискванията или че само тя може да свърши работата. Смехотворният аргумент, който АВ ползва, за да не провежда нормална процедура по ЗОП, а ограничена, е, че подписите и личните данни в документите, които се публикуват от фирмите в Търговския регистър, били класифицирана информация. А когато някъде има класифицирана информация, те имат право да проведат ограничена процедура. Сещайте се доколко личните данни са класифицирана информация и се сещайте за какво всъщност иде реч. :)))

Ето Ви още един пример колко ненужни са депутатите и творените от тях закони, съд и омбудсман. То да бяха само тия чиновници които натъкмяват законите според личния си кеф, с мед да ги намажеш, ама пък от друга страна у нас министър който упорито не искаше да даде обяснение защо не изпълнява съдебно нареждане стана президент, а заместничката му, дето също отсвири съда, вече за втори път е министър та тия от вписванията може да са решили че това е част от кариерното развитие.

И защо тези не са в затвора с конфискувано имущество????Какво още трябва да се случи????

са го , за да назначат Еленка :)))) Нищо ново под слънцето- стани да седна аз.

Ако и ти ходиш посред нощ да вписваш определени фирми срещу скромно заплащане, не се учудвай, ако те уволнят, па и даже ти пратят прокурор Сарафов, за да си кажеш всичко.

Моя позната работи в агенцията по вписванията и знам как работят . Има изискване всяка извършена сделка да се вписва същия ден . В службата по вписванията има три женички, които правят всичко . Дават справки за разни неща по цял ден и издирват изгубените документи за собственост на разни тъпаци, които дори са забравили кога са извършили сделката . Около 15.30 спират работа с гражданите и започват безкрайните вписвания, които разни нотариуси са им домъкнали с купища за деня . Тъй като около 40 % от документите на нотариусите са пълни с глупости, те трябва да се четът и преценява тяхната вярност . По принцип това го прави съдийката по вписванията, но тя обикновено след обяд си бие камшика и изчезва . Обикновено тези женички работят до 19 вечерта . Текучеството при тях е голямо, защото никой не иска да бачка извънредно . На пет шест служби по вписванията има по един общ шеф, който изобщо не знае къде се намира . На няколко седмици ги посещава, за да им се полигави и ги зарязва отново . Така е навсякъде . Не се учудвам, ако някъде са се паникьосали и за да не ги уволнят ходят да бачкат през ноща, като ненормални .

Дано твоите познати не четЪт така, както някои хора пишЪт (визирам теб).

НИТО ЕДНА ДУМА МЕ ВЯРВАМ ОТ НАПИСАНОТО КАТО ЗНАМ КАКЬВ РЕВАНШИЗЬМ ОТ ГЕРБ СЕ ВИХРИ НАВСЯКЬДЕ В ДЬРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ МИ Е ЯСНО ЗАЩО СА УВОЛНИЛИ ЧОВЕКА ТРЯБВА ДА СИ СЛОЖАТ УДОБЕНА МАРИОНЕТКА ДА ВЬРШИ НЕОБХОДИМИТЕ ЗУЛУМИ КОИТО Й НАРЕДЯТ ПОДОБНО НА ЧОВЕКА С ТЕФТЕРЧЕТО НОВОТО Е ,ЧЕ СЕ НАЗНАЧАВАТ ЖЕНИ,КОИТО БЕЗРОПОТНО ЩЕ ИЗПЬЛНЯВАТ НАРЕЖДАНИЯ /ВСЕ ПАК ДОРИ И ФИДОСОВА СИ ЗНАЕШЕ ЦЕНАТА И СИ ИМАШЕ КАЛФИ /ЗА РАЗЛИКА ОТ БЕЗРОПОТНИТЕ КИФЛИ КОИТО ЩЕ ИЗПЬЛНЯВАТ НЕЗНАЙНО ЗА КАКВО ТРАГЕДИЯ!

Къде е за пореден път Тодор Керанов в цялата схема? Някой запитва ли се? Или пак е в сила принципа да пазим нашите зидари?

Тодор Керанов е главен секретар на АВ и реално е човекът, който коли и беси в АВ, през него минават всички обществени поръчки, разбира се с участието на Георги Бошнаков, директор на дирекция ИОТ, и много други подставени лица. Вместо да го уволнят него и помощниците му, те уволняват изпълнителния директор... всъщност трябва да го съдят... а той си върти далаверите и се мисли за безнаказан... докато е в АВ и не му се потърси сметка...агенцията няма да върви...

Защо 'уволнен' а не 'уволнен и пуснат на съд'??? До кога служебните злоупотреби ще са повод само за уволнение????

Повече от половината (52,5%) от обжалваните откази за вписване, са отменени от съда, което, според комисията, говори за липса на контрол. ................ Говори за много повече неща ! 1/ За неграмотност на служителите, чел съм отчайващи "откази"; 2/ За откровен рекет, защото знаят, че много търговци и адвокати предпочитат да платят втора такса, и да изпълнят малоумните "указания", защото обжалването в съда отнема много време, а бизнеса не чака; 3/ Предвид горното, ако всички откази отиваха в съда, щяха да бъдат отменяни над 90% от тях, толкова са малоумни ! Тази агенция е едно неработещо учреждение ! Никакви правила, пълен хаос и злоупотреби!

А затвор ще има ли или само мъмрене както винаги!!!Ай де бегай и се спасявай че идва новият лапач!!!

деер

Стига преразкази!!!! Искам всички проверки в интернет с пълния текст на констатациите!!!!! Другото е цирк!

да сложи за шеф на агенцията някоя предана на делото на ГРОБ калинка, това е цялата работа. В провинцията в далеч по-незначителни службички, например в някакъв кирлив полуумрял клон на Български пощи, служителките се уволняват, ако не станат членове на ГРОБ, та в тази ли важна служба няма да назначат свой човек?

d4

луд умора нЕма! тия вместо да ги уволняват, орден на труда трябва да им връчат! кой нормален държавен чиновник ходи на работа в 3 часа посред нощ?? КОЙ??? ако всички работеха така, както чиновниците от АП, всичко щеше да е ОК!

Погледнете само, колко фарисейски звучи-констатирани нарушения. Не беше ли по правилно да бъде употребена думичката престъпления. Но те-управниците, до като са на власт вършат само някакви си нарушения. Престъпления те стават след като паднат от власт. Но и при двата случая, никой не им търси отговорност.

за съжаление , прав си !

След проверка на Агенцията по вписванията и установени сериозни нарушения е извършена промяна в ръководството Ако се върнем 10 г. назад, ще прочетем същите мотиви за освобождаване и на предишните директори.

това значи ,че сме" стабилна" държава!

Защо ли се чудите на порясюдките ,така е във цялата държава и във всичките и сектори(ако това може да се нарече държава) е хаос.

порядките*сори

Е то пък само в тази агенция да имаше нарушения на Закона за обществените поръчки! Сега НЯМА ведомство, в което да не се лапа яко от обществени поръчки - това е основната "хранилка" на ръководителите.

и агнето цяло и вълкът сит:)

Pesh0

ЗАГЛАВИЕ :Нов шеф в Агенцията по вписванията след разкрити нарушения и вътре четем :Досегашният директор Венцислав Спиридонов е освободен, съобщиха от Министерство на правосъдието. Или няма нарушение . Или нетрябва да е освободен а задържан. Или министерството не е на правосъдието а на някакво друго съдене . Няма как всичко в тези 2 изречения да е вярно.

Не се чуди - по нашите географски ширини висшите държавни чиновници са с "ранг" на свещени крави! Днес например в един друг сайт прочетох, че ВСС са направили чудеса от храброст, за да "освободят" и Пепи Еврото - за да си вземе полагащите му се 20 брутни заплати, милият ми лемур!

Прекрасно свършена работа - хем проверяващите трупат активи за установените нарушения, хем провинилите са просто уволнени. А кога някой ще понесе отговорност?

Да си каже мнението красната куха лейка. Тя знае всичко, тя ще каже кое, как и защо. Ти и аз нямаме думата.

да, докато не се изкажат Лейката и шизоидния Иречек/бейгеец/хантутку/ипрочие , нормалните нямат право на глас.