Томислав Дончев: По-скъп ток е най-мързеливото решение

Повишаването на цената на тока не е изходът от ситуацията или поне не е единственият изход. Това е най-мързеливото решение, каза вицепремиерът Томислав Дончев.

Обратно в новината

Коментари - Томислав Дончев: По-скъп ток е най-мързеливото решение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само Атака ще ви вкара там където слънцето не изгрява. Но предложеният от Атака мораториум за вдигането цената на тока не бе подкрепен от никой от седморната коалиция миналата седмица, нали? За това парламентарно гласуване няма нищо в тъпата статия, нали? А ЗАЩО?!?

Исках да напиша "мораториум срещу вдигането цената на тока", но смисъла е ясен де.

Защо се занимавате с цената на тока, а не погнете тези които разрешиха и подписаха заробващите в енергетиката договори !?!?!?!?

Малко-по скъп ток, малко по-малко кражби и НЕК ще е на нула. Елементарно е, но се иска политическа воля и за двете неща. Иначе вървим към фалит, от който ще страдат децата ни. Но за съжаление на повечето българи не им пука за бъдещето - те гледат сега да са добре - чиста форма на егоизъм.

Престъпната организация ГРОБ и няколко други народни изедници -еничари като Костов и Румен Овчаров продадоха българите на чуждите интереси. Не може тока от Козлодуй да ни излиза на 3 цента , а до нас да достига на 30. ЕРП - тата са европейска юдомасонска мафия, не случайно ББ на протестите преди оставката му вдигна ръце и каза " Аз там не пипам ". Дадохме им в ръцете готови изградени съоръжения, които са ги строили наште родители - за какво - да дойдат тук някакви си европейски мушмороци да ни ограбват. Какваа е политическата сделка е ясно , вече втори мандат ни управлява неграмотен пожарникар , който знае как да се отблагодарява на евро-УСА господарите. Долни политически измекяри.

Дончев ти кога започна да разбираш от всичко? Голям експерт стана в енергетиката? Гледай си фондовете и не се изказвай неподготвен.

ТУК ВСИЧКИ ЦЕНИ СА НИ ЕВРОПЕЙСКИ, САМО ЗАПЛАТИТЕ НИ НЕ СА.

Играят ни, добрия и лошия!А ние спим,и чакаме хуманния касапин. Нищо че ни вземат живота,важното в случая е,че има диалог и всички медии припяват на продажните мекерета.Но за сметка на това ще е по ЕС стандарти.Е успяха да ни разделят тотално по техните мерки,сега могат да да правят с нас каквото им скимне,А ние си преживяме........ !

Бойко все пак дойде на власт с обещание да ВДИГНЕ цената на тока. Нали точно така викаше по време на предизборната кампания - че е ЗА "плавно" повишаване на цената на електроенергията. Та, народа си избра тоя, дето му обеща вдигане на цената на тока .

Томиславе, Дончев. Ми ти нали си част от това правителство бе. Как пък всичките - и от ГЕРБ и РБ все говорите така за промените, сякаш НЯКОЙ ДРУГ трябва да ги направи, но не и вие - точно вие, дето сте УПРАВЛЯВАЩИТЕ ???

В АМСТЕРДАМ МОГА ДА СИ КУПУВАМ ТОК ОТ 7 НЕЗАВИСИМИ ДОСТАВЧИКА! ЗАЩО ТУК НЕ Е ТАКА?

Ама то и тука може, но ако смениш доставчика, няма да ти падне сметката а точно обратно!?

Браво Дончев , Ръкащия Мартин от РъБъто и съпартиеца ти с магистър по-изкуствата Делян Добрев крещяха че трябва на всяка цена да се вдигне тока , докога соросоиди ще си налагат мнението в България !

Построихме демокрацията! Започваме да строим психиатрията за Демократите!

демокрацията, че даже и социализЪма. Време е да отпочинете от изнурителния десетилетен труд и да продължавате да "работите" като взимате и пенсия.

Няма да дигат ни ток ни парно...

и в пиратите накогаш е имало човещина,никога в булгарските помияри(политици).

Нагледците дадоха заден ход заради изборите.Не търсят виновните,а народа да плаща.Наистина е най мързеливият подход.Че е мързелив,мързелив е,ама изборите ги решава народа.Да не стане като СДС и НДСВ,тоест,направо в небитието!!!

Ок. има логика.

дори. врачка моя дорагая. и логичная.

и трий там, което можеш да изриеш. немам време. Семен Слепаков - Время - нафталин.

да поздравявам сензорката и да я питам? или да гледам ..романтични филми.

и ко прави? шо не отговаря? разстройство ли има или по телефона си говори.. друг пат да лапа моркови и да забрави зареждащото ..нещо.

"Дончев каза, че 1 % и малко може да бъде обяснен с натрупаната инфлация. В никакъв случай не е нещо, което ще има ефект."Щом няма да има ефект не го повишавайте бе дончев,но всички знаем,че няма да е 1%,а 8-9.Чудя се на герберо-комуноидните ви мозъци повтаряте като балалайки и папагали 1% та един процент нали следващият месец като отиде народа да плаща сметката си за ток и види 8-9% тогава какво ще правим?Или тъпанаро-герберските чукундури не могат да мислят толкова напред?

идеята не е нова за граждански протест. идеята не е само моя от години. да се изключиш от системата за ден, час , за минути. не е управляемо това поведение на клиенти. но е добре заинтересвани да преценят шока въру системата им. защото всеки има право- да не ползва продукт. когато и колкото ще. правото на роба. вече е поузряло в мрежите. кои не ползвам. вие - узряхте ли? за жабета у кенефа?

па у времето разделно и еничарско. партията - ламя е в тотално отрицание от народа. никой им не верва. и на риферендумите им не верват. само да покажат пред света, че са на димокрацията пъпа.. бе нещо такоз.. миризливо и гадно.

енергото на веикато , да дава документ, че в чинията няма змии и жаби. и да го дадат на детето. вече не ми вярва. че няма. нищо не съм знаел и разбирал...

колко часа и кога не трябва да арча тока да компостирвам както преди заплатата?

КЕФЯТ МЕ БЪЛГАРСКИТЕ ЧОРБАДЖИИТЕ И БЕЙОВЕТЕ ... .... КАТО СТАНА ВЪПРОСА ЗА ТЕХНИТЕ КЮФТЕТА ВСИЧКИ ЗАГРИЖЕНИ .... .... А КАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА ВАС ГЯУРИТЕ , ВИ ПРАЩАТ ДА СИ МАЙКИТЕ :))

Не случайно Левски е казал/или му го приписват/,че сме 5 века под робство заради българските ЧОРБАДЖИИ-ИЗЕДНИЦИ...уредили са си животеца и не изкат нищо да се промени

гяури ще викаш на родата си.

Крадлива продажна мафиотска държава, която законно краде от влогове, от здраве, енерго , топлофикация, от съдби, нагла, лъжеща народа си робски!

Крадлива продажна мафиотска държава, която законно краде от влогове, от здраве, Енерго , Топлофикация, от съдби, нагла, лъжеща народа си робски!

Този път мутрата борисов ще го заболи дирника от шутове народни.......

Мръсна паплач гереберско-куневска-радановска!

Както НЕК така и боклуците от топлофикацийте ,колко европроекта спечелиха да намалят тока и парното и разходите по тях.

Основните акули на енерго мафията-костовисти и герберасти, ни пробутват ала-бала. Истинаната е че основна вина за дереджето на енергетиката ни и това което товарят народа ни са основно те! Голяма част от задълженията на НЕК са благодарение на кабинета Борисов 1. Не баламосвайте народа с "Цанков камък". Неговите разходи са константа. Докато от договорите с ВЕИ мафията, задълженията нарастват нерекъснато. А, проекта "Белене" го замрази пак шайката герб! И затова разходите са само пасив. Защо аджеба евтините централи бяха изключени от т.н. микс за българдсия пазар? Защо бяха закрити ТЕЦ "Варна" и ТЕЦ "Русе". Кой продаде 30% държавни на грабителите ЕРП. Кога българина ще уврее че няма по-голям бич от т.н. десни и особенно тая банда наречена герб?

Обещах да цитирам и цитирам само 1-чко мъничко изказване на Кофпомпата - какви ги бръщолеви ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, ЮНИ 2010: ""Все още Държавният регулатор не е дошъл при мен да ми докаже, че това ще бъде цената на тока и мисля, че когато дойде при мен ще я намаля" обяви днес министър-председателят Бойко Борисов при откриването на ВЕЦ "Калето" край Мездра. Борисов преряза лентата на централата, която е най-голямата частна инвестиция в региона. Собственикът Тони Йорданов заяви в обръщението си, че за да вървят нещата в държавата сроковете за издаване на разрешителни трябва да се съкратят. "Обърнете внимание на българския инвеститор, създайте ясни правила и бързо работеща администрация", призова още Тони Йорданов. "Направете нещо с "туморните" образования като ЧЕЗ, ЕОН и т.н. призова Йорданов, тези паразити в нашата държава обезверяват всеки инвеститор и обикновен човек. В момента те са държава над държавата!"." ЗА ПОРЕДНЕ ПЪТ ШИМПАНЗЕТО НЕ ОБЯСНЯВА - КАКВИ СА ТИЯ ПЪК, НА КОИТО ИМ ОТКРИВА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ЦЕНТРАЛИ (водни, соларни, ветрови и др.!!!) И ЗАЩО ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ИЗКУПУВА ТОКА ОТ ТЯХ НА ... КАКВИ ЦЕНИ???

решение е по точно определение

А, Тиквата като чуе повишаване на тока получва рядко щастие и спомени как подава оставка. Но не помни как откриваше ВЕЦ-ове по река Искър с местни БЕКАПЕ (НЕ БЕСЕПЕ!!!) бивши величия, не помни и как обясняваше, че НА ТАКИВА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРЕДПРИЕМАЧИ ТРЯБВАЛО ДА ИМ СЕ ИЗДАВАТ ВЕДНАГА ЛИЦЕНЗИ!!! ДА ЦИТИРАМ, М?

Истината за всички които сте далеч от сектора енергетика е: скъпи възобновяеми източници на големите играчи свързани с политиката, неизгодни договори с американски централи, далавери на високо ниво в енергийните дружества.

Истината-добре , знаем я и отдалечените. А извършителите , как да ги определим , като какво и кога ще изискаме да бъдат удостоени с полагаемото им се ?

Нали затова спряха 1-4 блок на АЕЦ Козлодуй,трябваше да разкарат 1760 MW евтин ток за да се намести мафията...това се опитваха някой хора да го обяснат,но никой не чуваше

humfry

Аре бе, ще го вдигате ли този ток за 26-та поредна година или не, че ми дойде до гуша от философии за изходи и ситуации!

Герберюхите разцъкват добри-лоши преди да излепят овцете с новите сметки. Ратко Младич, го играе от добрите в стенограмата, тоя неориентирания приглася, а студента се прави, че е яхнал метлата. Слаба пиеса.

Тока се повишава за Н ти път. След всяко увеличение се оказва, че дефицита /дупката/ в системата става още по-голяма. Извод: В система се краде в колосални размери.

Но никой не отговаря на въпроса, защо българина да плаща скъпия ток, а евтиния се изнася за чуждия бизнес и домакинства?!

Отговорът на въпроса ти е криптиран във въпроса ''Кой управлява България''.

"Иван Иванов и Теменужка Петкова ме увериха, че изнесената информация за предстоящо повишаване на цената на тока е некоректна. Няма такова нещо. С определянето на различни ставки на т. нар. Задължение на обществото тази добавка в някои категории случаи може да има ефект свързан с повишаване на цената. Това обаче ще бъде съвсем скромно от порядъка на 1 или 2 %", подчерта Томислав Дончев. Казал го Е на развален испански! :)

Прав е тоя, ето едно от по-мъдрите решения е да се потърди сметка от тези, които крадат ток. Тези, чието име не се споменава от етнически, културни и главно политически причини. Тлъстокожи политпедерасти, сещате ли се за кой иде реч?

Баси самодоволния рапон

Тоя играе древногръцки мислител , демек докарва го на замислена мутра в мелодрамата.

и сякой месяц. 8 часа без ток. вий как и кога щете. саобшение - номбър ван. оливията а дигнаха с 25 стотинки още преди 10 дена. ша стачкувме. нема как. но само на първа дата засега.

икономия неква. поне. поне на първо число. можи са откажем за ден два и от други нища. стига са научим, че първа сме власт. и можем, да откажем услуги. дори за ден. нашия отказ е силата ни. аз поне на всяко първо число ще ..спестя. дано спести и ..веригата да мен. дано.

...Томислав Дончев: По-скъп ток е най-мързеливото решение... ---- Нищо ново! Нашите управници са шампиони по упорит мързел и погрешни решения! ----

Бих добавил и шампиони по крадене

Богаташчетата и ток крадaт , а на бедните монтират електромери които въртят двойно за да се избегнат голями загуби към централен електромер и отчитане към Монополиста

Тока да поскъпне за бизнеса с 20% !!! Тия малоумни комунисти акъл имат ли? То и без туй няма бизнес,като изключим фондовете за които са абонирани партийните фирми,друго остана ли? Ето как се изплаща Големият Шлем .