Токът поскъпва с 10 на сто, парното поевтинява от 1 юли 2012 г.

Токът за битовите потребители да поскъпне средно с около 10 процента, предвижда Държавната комисия за енергийно и водно регулиране в доклад, публикуван на интернет страницата на комисията.

Обратно в новината

Коментари - Токът поскъпва с 10 на сто, парното поевтинява от 1 юли 2012 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така ще бъде и занапред!!! Цените на тока и горивата ще скочат чак до тавана! Без значение кой и как ни управлява,защото целта е само една- ДА НИ НАПРАВЯТ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ в големите градове а и по селата.Нови модерни роби-икономически роби, които да работят само за сметките си !!!!

Тоест ДКЕВР е предложила това ново поскъпване, за да бъде в услуга на монополистите/фашистите! Разбира се. ТЕЦ Бобов Дол - там ДКЕВР е в услуга на гражданина Ковачки. Зелената енергия, която е кърваво червена вече - тук ДКЕВР е ударил един език на милиардеркара Цветелина Бориславова, под зоркото око на гражданина от село Банкя Боко Боклука. Мариците - тук ДКЕВР е облизала дупето на БГ/УС гражданина гей-парад- Уорлик, който скоро ще бъде отзован, но няма да си тръгне преди гей-парада. Моля другаря БСП кандидат кмет и кандидат стани-шеф, забравих му името дори, да измести гей-парада на по-късна дата, та да може другаря Уорлик да поостане още малко. Другаря Семерджиев е получил тлъста партийна награда от ГЕРБ за положеното свръх-усилие за облагодетелстването на посочените граждани. Усмивката му е отражение на паричната награда от поне няколко милиона, а в най-скоро време другарят Плевнелиев ще го удостои с най-високата държавна чест - Орден Стара Планина, и ще го нареди рядом до великите родоотстъпници Доган и други. Да живее ДС! Да живее БКП. След това позорно да умрат! :)

По-долу лможе да се види ясно как лъжите и манипулациите на ДКЕВР и Семерджиев в частност дават резултати. Казват ви "Повишаваме заради зелената енергия" и почти всички, без да мислят, започват да плюят. Ама вземете лист и молив, един калкулатор и една фактура за електроенергия и смятайте, бре!

"Зелената енергия" ще ни излезе много солена :) Ама като си имаме правителства-предатели - така ще е. Уж привличат инвестиции, а на практика - изнасят капитали по този начин.

Изобщо не ги изнасят капиталите! Даже ги внасят ... в собствените си сметки! Нали си спомняте как никой не разбра защо Мутрата ходи до Япония, че и в делегацията му имаше представители на коалиционния партньор тогава (Атака) от Ямболския регион и как малко след това Тошиба почна да строи най-големия фото-волтаик, а не след дълго пък почнаха да се роят из цялата страна по-интензивно отколкото гъби след дъжд! Сега сигурно имаме по 5-6 фото-волтаика на всеки 1000 души! Е как няма да се увеличи - в Япония се договориха комисионните, които явно сега (предизборно) ще се трансферират по партийните касички и личните мутренски сметки!!! Що ми се струва, че комунистите доста по-умерено крадяха от сегашните неграмотни нагляри?!

А ,защо не поскъпнат заплатите, за да се плаща токът.Знам в едно село циганите се отопляват с пружини ,пружини от кревати,включени в мрежата ,без да плащат.За това ли поскъпва?

На мен като ми пратят сметката за тока за 100 kW ми пише от тях 50 са от зелена енергия пък другите от друг цвят-това е нов начин да ни празнят джобовете!

БРЦК

Каква зелена енергия ? Разходите по производството и поддръжката на така наречените "фотоволтаици" и "ветрогенератори" са доста. Да не излезе , че като сметнем максималната им мощност спрямо количеството вредни емисии отделени при производството и инсталацията им - излиза ,че съвсем не са "зелени". А плодородната земя върху която за построени? А факта ,че в БГ нито слънцето е достатъчно силно , нито вятъра за да се постигне ефективност? Всичко е 1 огромен балон и скоро ще се спука.

Това за лятото! През зимата - обратното!

да, от октомври ще го повишат

Като народа се прави на глупав,то правителството ще си продължава да бъде умното!Парното като тоя "умен"народ го ползва през лятото -защо така милеещото за народа правителство да не го поевтини,пък да поскъпи тока дето "умния"народ ползва целогодишно -питам каде ще отиде разликата от по-скъпия ток?

Нали идеята на зелената енергия е всеки от нас да си намали сметките за ток чрез добиване и употреба на зелена енергия . Само че като всичко друго и законодателството в тази сфера е корпоративно - създадоха се зелени енергийни паркове със защитена висока изкупна цена и това сега се плаща от сметките на обикновения потребител. В Германия е обратното - там всяко домакинство използва лесна процедура за инвестиция в соларна батерия или вятърен генератор , лесно се включва към енергийната система и си ПОНИЖАВА СМЕТКИТЕ. ВСЕ СМЕ НАОПАКИ .

Защо триете бе ??? Вие ток не плащате ли ???

Ало правителството, нали АЕЦ е неизгодна, защо само тока от АЕЦ не се повишава? Мамицата ви продажна..........

Каквито и плоски оправдания да измислят истината е една и тя се премълчава от всички правителства понеже всички са в далаверата като зад всеки хотел стои по един политик.Не стига,че не плащат ток в баровските си имения и там инкасатор не припарва от поне 15г. ами сега ще нацепят разходите си да им ги плаща обикновеният човек.Които е работил в хотел по морето или на планина ще ви каже,че те са собственост единствено и само на политици.Измислят се всевъзможни схеми да замажат очите на хората,но това е самата истина.Ние обикновените хора ще платим сметките за ток на големите хотелски вериги,а онези ще приберат парите на туристите и пак ще ни наричат паплач.

Ами ще плащаме, като не излизаме да ги изтрепем с калашници, ами все дрънкаме за демокрация и мирен преход, те ще ни го дънят, а ние ще квичим по форумите само.

И да го задължим и него да ползва парното, което ни пробутва на нас, то ако беше толкова хубаво и той щеше да го ползва, а не да се топли на дърва.

Бълха го ухапала Семерджиев! С тези пари които получава само като заплата- и без комисионните и рушветите не му дреме колко ще плаща- за него това са трохи!Но не и за 95 % от останалите хора.а Най вероятно и той ползва парно. Ако не е минал и на термопомпи вече.

народен съд за тези продажници

Абе вие не разбрахте ли, че не ви искаме тъпото парно, махайте се крадливи монополисти гадни. Стига сте ни убеждавали, че на нас ни е по-изгодно да плащам по-скъпо за отопление, ние да не сме малоумни, ако има някой да ви се връзва това не значи че всички ви вярват.

И Борисов окончателно си отива.

Да отива си със сигурност!Но и другия който дойде на власт ще следва най вероятно същата линия като Борисов!Дано да не е толкова краен като него и ГЕРБ - поне за това се моля.

Токът поскъпва, парното поевтинява - за сетен път доказателство на тезата "нищо в природата не се губи"...

аззз

защо така бе?

Защото ни писна вече да ни мислят за стадо

Сега къде сте господа професионални ласкатели

А ще се появят скоро не бери грижа, чакат да им свирнат

Нека коментиращите по-долу да си погледнат фактурите за електроенергия и да видяр какво е разпределението по различни пера! При фактура от около 550 лева добавката за зелена енергия е 9.60 лева. Сега ще стане 22.10. Вадете калкулаторите и смятайте колко процента от общата стойност е увеличението с 12.70! Ще ви помогна - около 2.3% от увеличението се дължи на зелената енергия. На какво се дължат останалите 7.7%? Хайде да не спекулираме с цифрите! Освен това цената за електроенергия от фотоволтаични централи ще бъде намалена след около месец, както ни информират пак от ДКЕВР. Същото се очаква и за цената от вятърни електроцентрали. Тогава ще има ли корекции в цените за крайните потребители?

В допълнение - основните причини за повишаване цените на тока са в подписаните от България европейски директиви за намаляване на емисиите и Протокола от Киото. Според тях от 2013 година ще се наложи на всички ТЕЦ-ове да купуват сзелени сертификати. До една година ни очаква повишение на тока с още поне 30%.

защо? нали холандия не ни иска в шенген! и ние не им искаме емисиите за парникови газове!

А сега помислете след 5-6 год. като затворим Козлодуй какъв ни чака, дотогава 1КВТч ще е към 50 ст. а след това ?

Ей сега къде са първите мъже да коментират и разяснят, а не да ни обсипват с глупостите си от сутрин до здрач.

ГЕНОЦИД!!!

Абе това Швейцарско правило за пенсиите, да не са го прехвърлили за битовите сметки ? П.С ...Нещастници, съсипахте го тоя народ.

Проблемът не е в цената на тока или парното, а в недостойните заплати. Дори тея ерп-та съм сигурен, че плащат в пъти по-малки заплати тук отколкото на запад, а искат печалбите им да са високи.

Преференциалната цена, по която се изкупува енергията от възобновяеми енергийни източници ще бъде намалена от 1 юли 2012 г., заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, цитиран от БТА. интересно нали

ПЪТНИКО СВИДЕН, ПЪТНИКО ГЕРБ, ТРЪГНАЛ СИ ДА ВИДИШ КАРАЯ СИ НЕЛЕП

pompai

Много си близо.:)))))

ЗАЩО В СОФИЯ ПОСКЪПВА, КОЙ, КОЙ ЩЕ НИ КАЖЕ...?

АЗ ЩЕ ТИ КАЖА: Защото в прованса събирамоестта е НУЛЕВА, и ако не го намалят ще трябва тотално да го спрат. В София все още могат да събират от гражните, които не смогват да го плащат. Който не плаща парно, съвсем спокойно може да УМРЕ от студ в собствената си къща! Ей така е, мила родна катринка

Точно софиенците не си го плащате. Затова и по едно време Топлофикацията беше държавна, та да ви изчистят борчовете, но слава Богу не се случи

Много щастлив господина. Засмян доушите. Добре ще са обещали да платят, за това, че закопава българския народ

Нощната енергия пак поскъпва повече! Освен това оня смрадлив ТЕЦ Бобов Дол получава диво увеличение. Зелената енергия е най-малко от всичко!

Мале, к'во стана? Борисов, нали щеше да "преразглеждаш разбойническите договори" на ЕРП-та, бе?! Нали популярно-популистки пбясняваше на целокупния български народ, че го скубели и че изнасяли капиталите си, за да плащат пенсиите на германските и чешките пенсионери, бе? Що сменихме плочата, бе премиере ?! Или народа ти мил, ма семейния бизнес - по-мил? Че няма да си вечно премиер, та трябва да си подсигуриш старините...

Пипи, Той вече се е подсигурил! Колко пъти да ви припомням, че когато ние празнувахме Гергьовден, Пожарникарят празнуваше своя първи милиард (билион) в собствената си сметка! Нека балъците още да го хвалят и да хулят уж крадливата тройна коалиция! Гьобелсовата Цецова пропаганда, изглежда е замъглила съзнанието на голяма част от простите и бедни хора, вярващи и надяващи се в поредния диктатор, мошеник и крадец!

Е, колкото повече - толкова повече;о)

pompai

Тока всяка година поскъпва с 10% ,заплати не мърдат? Въглищата които даваме към тецовете не са поскъпнали вече 4-а година !!! Та защо поскъпва тока не можах да разбера?Миньорите не им давате заплати които заслужават а само взимате от Мариса-исток. Бойко нали много приказваше преди изборите.Отидете в мариците да видите какво става? Ти дойде и почна по лошо да става и охранителните ти фирми дойдоха:)))))

ЗАРАДИ ФОТОВОЛТАИЦИТЕ НА КАКА ЦВЕТЕЛИНА Ще скочи зелената добавка към сметката ти за ток. Жената е социално слаба и трябва да и събираме парички с цената на тока който плащаме.

"Формиращ цената на тока за крайния потребител, главно се повишава добавката за зелена енергия със 132, 53%" ЯСНО Е , ЧЕ ПОВИШЕНИЕТО Е ЗА СМЕТКА НА Т. Н. "зелена енергия" НА КОГО СА ФИРМИТЕ ПРОИЗВЕЖДАЩИ ТАЗИ "ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ" Не бяха ли на г-жа Цветелина Бориславова, която наля капиталите си в този бизнес, сключвайки 20 годишни договори с ЕРП-та. Цената на тока се превърна в касичка с която Борисов скубе целия простосмъртен български народ. ТАКЪВ БАНДИТИЗЪМ ДОСЕГА НЕ Е ИМАЛО !!! ЩЕ ПЛАЩАМЕ НА ЦВЕТЕЛИНА И ФИРМИТЕ И "ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ" НЕ САМО НИЕ , НО И ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НИ !!!

Е добре де женицата не ели вече мултимилионерка, ако не и мултимилиардерка, не се ли наядоха тия безбрежно алчни душици?! На ковчега ремаркета или в случая тирове няма.

Господа управляващи!!!! А ще ни вдигнете ли стандарта на живот и доходите с 20 %?!!??? Вашето увеличение на тока ще доведе до увеличение на куп други неща от първа необходимост. А и затова ли замазахте очите на пенсионерите - за да им вземете тези 9 лв умножени по няколко пъти????!!!!

ГЕРБ, нали се сещате за една много популярна песен: "Последен валс, сбогом, любима...". Вярно, че е посветена на БСП, но и за вас ще звучи... скоро.

Не се притеснявай ГЕРГ са още по-зле, защото членовете му са бивши комунисти.

Това се казва да се хванем за зелено! Над двукратно увеличение на цената за зелена енергия, след като цветелинка бориславова тиквова се захвана да върти парите си в тоя сектор!!

Е...важното, е че пенсиите вдигнаха с цели 9 лева...?! Любов народна очаква ГЕРБ на изборите! Понеже сме рая покорна, ще чакаме още 1 година, та белкем се дотътрим до избирателните секции...ако не дават цял ден турски сериали и увлечени в тях не пропуснем големия ден...

аззз

то от мизерници като теб любов не може да се чака вие по дефолт си гласувате за бкп така че нищо не ни притеснява

Защо в София се увеличава цената за парното отопление??????

Щото в София има повече балъци да плащат на крадливия монопол

Всички вън !

Нали ще дигнат пенсиите 700 000 с по 9 лв?

Да бе танту за кукуригууууууу