Експлозия в една от най-големите ТЕЦ в Япония (снимки/видео)

Взривът е последван от пожар в централа "Такетойо", откъдето се издигна стълб черен дим. Няма жертви и ранени

Обратно в новината

Коментари - Експлозия в една от най-големите ТЕЦ в Япония (снимки/видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И коя година е пусната централата,че не повярвах на очите си:))))2022г или 1922година???Дааа,вече и Япония не това което беше:(((

Лош Путя, лош!

Ц Ц усранците са стигнали до Япония

са стигнали. Мис Япония за 2023г украинка.

Доста маловажна новина, но със скрито послание - ТЕЦ са много лоши, закривай

Пак ли бе, яп.централи все гърмят, това трябва да спре, да им изпратим български инженери но завършили преди 1989г.

сега да се откажат и от тецовете както направиха с аецовете

На биомаса и въглища работи една от турбините им, не само на въглища. Това значително намалява емисиите.

То щото биомасата изпуска маргаритки пли изгаряне.

Турбините се задвижват от водна пара. Котлите, наричани още парогенератори, загряват водата до получаване на пара с определени параметри използвайки за гориво въглища или това което сте споменал... :-)

Ужасттттт!

Те тия ще ни оправят ПАВЕЦ Чаира. Японецът вече не е това което е бил.

Тия нещо, като пуканки започнаха на пукат... аец- маец, тец- мец...

Сички Ше Омрем.

Къде е сега Меркел да забрани и ТЕЦ-овете в ЕУ! Много са опасни!

Браво бе, значи японците си въртят ТЕЦове а ние затваряме и биеме камшика на хиляди специалисти, както стана с АЕЦ !!! Управляват ни национални престъпници !!!

Ааа, в Япония няма проблем да има тецове, но у нас има проблем, и то защото въглищата са си наши. А следствие на това европенделите Хамериканизирани казат: - Никакви въглища, никакъв АЕЦ Козлодуй ( скоро ще ви ги спем и двата източника на електро енергия и то преждевремнно) и следствие на това ще копувате сал Хамериканско и еврогейско, нищо, че е в пъти по-скъпо. И ниЙ тъй и пра'им.... Ама к'о да пра'им... Нале Посолството мисли за назе, а ниЙ си мислим, че златен дъжд ни вали, манна небесна не'ква... Пък то, от Посолството пикаят връз назе, а от време на преме, кат' бонус и сюргюн ни пускат. Отдавна сме нетен вносител на електроенергия, като дори и половината си потребности от електроенергия не можем да произведем. Справка: https://www.eso.bg/doc/?460

До 1990 година имахме 13 000 мегавата мощности, сега дали са останали и половината !!! Бяхме основен износител на Балканите и не случайно цената беше 2 ст. !!!

В къщи израснахме, със сестра ми, на отолление с нафта и ток. Имахме 3 пчеки "ДИАНА" и според социализтическите заплати, моите родители, както и почти всички останали, можеха да си позволят отоление на нафта и ток. Кой сега, с капиталистическите заплати, може да си позволи това?

И гигавати имаше, и режим на тока имаше. Иди, че разбери!?

И отде са тия мегавати? АЕЦ блок 5 е пуснат края на 1989, блок 6 - 1991.

Тогава автомобили на нафта нямаше, дори зиловете бяха на бензин. И нафтата си беше със сяра. Беше отпадъчен продукт - затова и беше евтина. Но въпреки това си спомням, че нафтовата печка вкъщи се палеше за по 3 часа вечер. След 22 часа се включваше акумулиращата печка на нощна тарифа.

Вчера имаше статия, че сега българинът потребява с 50% повече електричество от преди 20 години. А преди 20 години бяхме на максимума на производство на електричество.

Ама режимът на тока през 1985-та не го помниш, нали?

,, генератор, работещ с въглища,, :))) ...журналисти, генератора се върти от парна турбина към която отива пара от котел на въглища :)))

Котел е разговорно или инае казано "Котел Високо Налягане" а другото име е ПароГЕНЕРАТОР

Това да не би някой заблуден украински дрон да го е направил. Знам, че укронацистити ще отричат, така както беше със сваленият Малайзиский самолет, пълен с холаднци и белгийци.

Къде е Украйна а къде Япония, е чак до там не може да стигне :)))

Това ти го казваш. Но ако питаш украинците, ще разбереш, че могат да го направят. Това им е "Перемогата"..........

Китай бълва евтина, но все по качествени стоки във всички сфери. Те изнасят в цял свят, а стоките на Запада нямат пазар, заради в пъти по високите им цени. За да са конкурентни в износа западните държави трябва да свалят цените на стоките на ниво китайските, но това означава, че трябва да свалят и доходите на населението, но това ще доведе веднага до бунтове, размирици и граждански войни. САЩ, Англия, Германия, Франция и останалите развити икономики продължават да умират, общо десетки хиляди фирми фалират. Основните причини са две: Огромните им дългове общо в десетки трилиони, които е невъзможно да върнат и в същото време плащат непоносими вече лихви по тези дългове. Например сметката за лихвите по дълга на САЩ вече надхвърли 1 трилион долара годишно. Вторият проблем е китайската икономика, която задушава тяхната. Запада трябва да се справи с дълга си и с Китай, за да оцелее. Дълга може да бъде изтрит с Трета световна война, проблема с Китай, пак със същото. Само че не смеят първи да е започнат, затова непрекъснато провокират Русия да си изтърве нервите. Защо мислите, че САЩ карат украинците непрекъснато да обстрелват цивилни райони и да избиват цивилни руснаци. На, затова, да ги провокират да ескалират.

е сделан в Китай - made in china, иначе е от старите...от добрите стари времена... скоро бях в щатите и една от големите им вериги Уолт...не дисни а Март, което значи не месеца, а пазар нямаха почти никакви писета :)

Абсолютно точен коментар и анализ. Това е истината!

Китай се мъчат един сносен чип да изобретят вече 30 години и не могат, а в момента там се затварят фабрики и бизнеси. Безработицата скача, бездомните се увеличават по улиците на големите градове. Покупателната способност на китаеца от средната класа вече е пъти по-ниска, а за бедните да не говорим. Икономическият им индекс падна от 118 на 92, колкото не е бил от деветдесетте. На ККП яко им се клати стола, а почнат ли по-сериозни протести, ще извадят танковете срещу населението.

Това е заради огромните излишъци. Няма кой да купува, защото ФАЩ и другите вече са фалирали.

фалитите, бездомниците и гладниците които се увличават лавионобразно се вижда вече и в центъра на Ню йорк, Лос Анджелис, Чикаго . ЗА ЕС въобще да не говорим. Факт.

Баширов и Петров по поръчка на Путин.

А Христо Грозев какво изака по въпроса от дневната си във Виена?

първо се стреснах...не прочетох топлоцентрала...

Вместо ТЕЦ първо виждах АЕЦ...

животните...нямат толко развито зрение...като хората...не виждат червеното и знака СТОП

кво ща става ако всичките ленти заедно се подпалят

нормален ли си?

във връзка с откритото новородено акулче ли е...открито от дрон...

Местя си го! Но генералното заключение от статията е че японците горят въглища в ТЕЦ, а ние под външвн диктат нямаме право да горим въглища. Харесва ли ви? Пак гласувайте за национални предатели, сглобки и т.н.

Съжалявам, ама Путин е виновен, друг нема кой да е, хъ-хъ...

Yann

Към авторката: "...гъстота на населението от 1636 души на кв. м." Това от къде го изсмукахте? Я да ни обясните как се събират 1636 души на квадратен метър??? Поне проверявайте драсканиците си, преди да ги публикувате!

Щом 300 дяволи се събират на върха на безопасна игла, теоретично е възможно 1636д/кв.м. Теоретично, без да се уточнява в какво физично състояние са въпросните. Иначе за забележката сте абсолютно прав. Маймуните копипействат и не четат какво се получава.

И Трактористите дето търсят политиците да ги бият също са Путин. И протестиращите по света срещу Геноцида на Израел и те са Путин, Пелоси щом го каза в ефир и верваме.

Ами, то си е така.

е нали бехме еко, или само ганя-баламурника

Япония е неприятелска на Русия държава, нали? Тогава кво да коментираме, плащат си цената. С тяхна помощ и подкрепа за нацистите в Украйна се избиват славяни, а това е огромен грях.

Единственият нацист тук си ти, Санде.

"ТЕЦ-ът е започнал работа през август 2022 г." Тъкмо време да затворим Мариците? И от газа трябва да се откажем (руския само, американският си бил ОК...)

Това сигурно е диверсия на руснаците, заради Куриските острови и Сахалин

Младежите нито работят нито учат, нито в казарма ходят, нито пенсия ще вземат. Масово пенсионери работят навсякъде, до кога така? После не се чудете защо България изчезва.

в япония има сериозни пробелми с безопасността на работното място понеже около 10 процента от работниците са над 65 годишни, и около 1/3 от хората на възраст между 70 и 74 години също работят. Сигурно някой е заспал по време на работа, а може цял отдел да са заспали и то в изправено положение, това са плодовете на бурния капитализъм, бачкаш по 16 часа на ден без отпуска докато си млад, за да ти дадат шанс да бачкаш когато си на 74 години

шо минуси бе пичове навсякъде извън социалистическа Европа е така затова е съсипват Европа

Шило

Минусите са от хора, които не знаят наистина, как стоят нещата в Япония. За тях, Япония е страната само на цъфналите вишни и рози, за чаената церемония . Без да знаят, какво всъщност се крие зад всичко това

коя е социалистическа Европа?

Марс е напълно прав. Цитат: "Според правителствени данни 29.1 на сто от японците са на възраст над 65 години, което е растеж спрямо отчетените миналата година 29 на сто. Италия и Финландия са другите две страни, в които броят на застаряващото население е много висок, съответно 24.5 на сто и 23.6 на сто. От население от 124 милиона души, 12.59 милиона са над 80 години (10.1 на сто) и 20 милиона души са над 75 години (16.1 на сто). От десетилетия японското население намалява и застарява, тъй като младите хора в страната отлагат встъпването в брак и раждането на деца основно заради липсата на гаранции за заетостта и икономически трудности, посочва Франс прес. Очаква се през 2040 г. възрастните хора в Япония да са 34.8 на сто от населението на страната."

това го има в Щатите - на собствен гръб е изпробвано!

Големи разбирачи са се навъдили, няма що. Видели сте изгряващото слънце през крив макарон. Пенсионната възраст в Япония е 65 години. Няма хъката-мъката, пенсионират те на деня хикс. После може да си намериш почасова работа някъде в сферата на услугите, но никой няма да те вземе на длъжност, от която се изискват бързи реакции и експертиза. Освен това безопасността е приоритет, даже понякога се престарават. По-скоро мирише на техническа грешка или саботаж. В Аичи има доста корейци първо, второ и трето поколение, които подкрепят по-скоро Северна Корея, отколкото Южна. Причината е, че С. Корея дълги години е финансирала общностите им и много произхождат от севера. В училищата им още стоят портретите на Кимчитата.

Да командироват от Козлодуй родни атомници и Р.Овч ,абезателна.

Мръсни руснаци и до там стигнаха :)

Шило

Пфууу, и японското вече не е японско! А само преди 30-35 години бяха символ на надеждността, иновациите, технологиите!

първо се оказаха най тъпите копелета които бачкат без отпуски и по 16 часа на ден. после американците им обраха цялата печалба натрупана с поколения и ги вкараха в рецесия през 90-те на 20 век, от която още не са излували, после министър председателя им каза че някой им е думнал ядрената централа с изкуствено цунами, щото японците забравили чии роби са итръгнали да развива бониката без позволение, сега пък взеха да им гърмят и други централи на високотехнологичното ронско общество

че И те започват да се въоръжават до зъби...

абе япония не беше ли няква високо технологична и високорганизрана държава, която е пример за прекраснотс и съвршенство? еталон за западния модел

минусите какво означават, че япония не е модел на западното съвършенство? или че япония не е прекрасна объркващо е ?

Хр.Гр. - Имам снимки на 3 трима руснаци, как мятат пиратки до централата. Единия е Путин.

Добре че е ТЕЦ и че няма пострадали!

Те са навсякъде! Мамка им руска...

Имаме си Чернобил, зад която замитаме всички предишни и следващи произшествия

https://bg.wikipedia.org/wiki/ИнцидентнаТримилния_остров

Япония не е това което беше. Вече е стандартна азиатска държава с жълтури!

За малко се стреснах,

дали те теестват или...се упражняват...да свикваш...

в Русия гърмят всеки ден и нищо

Не драги ! Не гърмя ! Гърмят, където има американски реактори ....

Скоро и у нас...