17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой не каза какво е правил този кораб там!? Какво друго е разтоварвал?

12 години калинки на всички нива и ето резултата. Тоя тъпак пък се стресна, че може нещо да извози и сега всичко ще иде в морето, най-много до Коледа ще го измие морето.

Дей Тома Белев?

да бяха извикали братята роми ... нито товар, нито кораб нямаше да остане!

Викнете Радев Мудния да му дръпне една реч от скалите! Няма начин да не помогне!

Дебилност навсякъде, във всичко, един изроден народ от комунизъм и русосифилизъм

Има нужда от тор, за да дава и цвят и плод.

Ебах ви и скапаната мутрокомунистическа държава на русофилистичния тъпак със зелените чорапи и инициативния му комунитет от ДС агенти и ЗКПЧта

Това е технологията при която отделяме едното бяло от другото бело. Само моля ви се оставете ни да си довършим операциите. Ще има за всички.

Имаме ли министри, министър-председател, президент, който ги е назначил!? А, те подготвят честните избори! Никой не го е еня! Ще не унищожат тези военни идиоти!

Догодина напливът на морето ще е огромен!

Поредното изпълнение на Мунчо и служебните фатмаци ! Цветана Манема, да неми се прави на много одухотворена, ами да хваща една лопата и да ходи да гребе силитра, заедно с целият инициативен комитет.

Те са цвета на нацията, ходят на опера и концерти, къде ги търсиш?!

Много шум за нищо. Карбамида е ПРАКТИЧЕСКИ нетоксичен - ld 50 около 8.5 грама на килограм телесна маса. Обикновената готварска сол е 3 пъти по-токсична - около 3 грама на кило. И целия кораб да исипят, нищо страшно, ще се разпадне до амоняк в рамките на седмица, не повече. Което НЕ ОЗНАЧАВА, че се работи както трябва. Ама с техника останала след 12 годинки бойковизъм - толкова.

И на мене нищо нема да ми стане! Аз съм от Перник!

С акъл на проЗт фатмак толкова,чеп за зеле не става от тия фатмаци и тая хунта-всичките на съд след изборите

Българска работа, тъпи сме навсякъде, във всичко, не сме народ, а мърша…затова си заслужаваме съдбата на най беден и мизерен народ, слуга на цивдилизована Европа. Управниците ни са същите тъпаци- простаци…българче да се наричам, срам голям е!

"През последните 12 години морския неправителствен сектор предупреждава че не сме готови за мащабен инцидент".

по-добре да разсипят малко отколкото да отиде всичко в морето

Накъде сте поръчкови зелени марули..някои ако ви плати във зелено само тогава започвате да виете като чакали...

МИНИСТЪРА ПРИЗНА ЧЕ НАРОЧНО СА ЧАКАЛИ ДА ВИДЯТ КОЙ ЩЕ СЕ ЗАДЕЙСТВА ЗА ДА ГО ИЗЧЕГЪРТАТ СЕГА ДЕБИЛИ!!!

Ега ти държавата ,ега ти операцията а за военно време не ми се мисли

Пич или пичке - виждали ли сте, докосвали ли сте амониев нитрат/азотен тор - тези малки бели гранулки/топчета? Сега ти препоръчвам - грабни се задните меки части, прескочи до най-близката АГРО Аптека, купи 1 кг амониев нитрат/азотен тор, напълни една кофа с вода, грабни една шепа гранули/топчета амониев нитрат/азотен тор и ги хвърли в кофата с вода и наблюдавай какво се случва. Свръх концентрация на амониев нитрат/азотен тор убива водораслите, за твое сведение, получава се т.н. изгаряне, ако не вярваш разтвори една шепа амониев нитрат в един литър вода и си полей с нея цветята.

Това е море, бе умнико. Все едно в кофата да сложиш една гранулка.

Няна такива профани - администрация от калинки навсякъде води до тези некадърни изпълнения. Като нямат техника, от Румъния да се бяха помолили за 6 дена цялото НАТО щеше да дойде. Тъпунгери със самочувствие. Жалка картинка. С подобни калинки от ГЕРБ и пишман министри на Радев, ако стане някоя яка еко-катастрофа, на изборите Радев го отнася.

Баси нещастниците! С голям автокран от брега, щеше вече да са забравили...

Ти явно си представяш че от румънската граница до резово ,до сами вълните се вие удобен път..

Сега природата се заема и до петък вечер всичко ще е "почистено".

То е ясно че Радев ви е виновен за всичко, той е управлявал кораба и крана, то е ясно. Гербаджии да реват за природата е ненормално просто. Като дадоха Велека на концесия къде бяхте, като започнаха да застрояват рилските езера къде бяхте, като изсякоха горите къде бяхте? Само че разликата е че так се разрешава със закон а тук според вас са разрешили със закон да заседне кораба така ли? Логика. Защо няма техника за такива случаи, май някой пак е спал 10 години.

Техника под наем - колкото искаш. Но под фуражка явно няма достатъчно акъл, че да се поиска да се наеме...

Кажи защо мълча за Рилските езера, за Велека или ти харесва само хотели на черноморието? Ти защо си купуваш дрехи, вземай под наем като си много отворен.

Абе тя и Фандъкова не реди паветата на Графа, ама нея обвиняваха. И май има повече топки от Радев, защото се изправяше пред журналисти и опоненти и обясняваше, и критиките понасяше

Ей го на ,избирателите на герб. За това което говориш се участва на конкурс за обществена поръчка трябва да се следи конкретната фирма, тука някъде да се играе на конкурс и да има обществена поръчка, нищо общо няма, примера ти, това е показно избирателите на герб как нямат представа от абсолютно нищо.

Аахаххааха, намирисва на ПОДВОДНА атракция

Методът не бил одобрен ! Какво ? Не са написали молба в 3 екземпляра и не са я пратили в министерството ли ? Една седмица го мислеха и се подготвяха и на края кирка. Сега още една седмица ще я мислят, подготвят, съгласуват и одобряват. А междувременно морето ще разбие корабът и тогава ще има истинска еко катастрофа. Тор, мазут, масло ще се излеят. Брегът ще отиде, корабът ще е за скрап. Много милиони ще трябват за почистването. И техника под наем от чужбина. А на края корабособственикът ще осъди държавата за разбития кораб заради неадекватните действия. Трябва да продължават. Лош метод, но трябва да разтоварят кораба и да го разкарат оттам. От две злини тази е по-малката.

С двама военни начело на държавата, няма кой да се справи с елементарна аварийна ситуация, която ще прерасне в катастрофа! ОСТАВКА!

С тези военни и цялата армия след 1946та - добре, че няма фактически военни действия. Ако с подобен материал (пълководци и войници) се водеха битки в Балканските и световните войни - нямаше да има НЕПЛЕНЕНО знаме. Всички битки щяхме да сме изгубили

Жив български войник нямаше да е останал. Ще са се изпотрепали взаимно.

Има лесен начин да няма отравяне на водата. Да му драснат клечката. Справка - Бейрут :)))

С клечка ще гори. Трябва детонатор.

Те и ония в Бейрут така си мислеха и почнаха да заваряват ламарините на дупките дето крали с кофи. Накрая видяхме какво стана.

съвсем се о*раха,май?!

Е те хубаво са спрели разтоварването. Сега като се разбушува морето - таман няма да има нужда да се разтоварва. Дано поне горивото да са изпомпали.

О С ТА В К А!!! О С ТА В К А!!! О С ТА В К А!!! О С ТА В К А!!! О С ТА В К А!!! Българската природа трябва да бъде опазена!!!

Ако товарът,е като този в Бейрут по-добре е да го оставят в морето.Мирише на разработка!

Ццц, еййй, за изсичането на една просека за втори лифт на Банско какви шествия бяха, какво крякане, какво тръшкане на Натури 2-3,000, зелени, лилави, балканци и т.н. Сега натровиха половината брегова ивица, лишават рибарите от поминък и......тишина. Което потвърждава тезата, че стачките за втория лифт се плащаха от разни Швейцарци, Французи, които се страхуваха Банско да не им изяде печалбите

Ако кораба беше пълен с пари, до сега щяха 10 такива кораба като този да опразнят, нашите компетентни органи и управлявщи :))))

Където се намесят зелените талибани да дават акъл - започва цирк. Само дано не се дадат жертви, защото морските работи са сериозни, не са игра !

Не може ли да го изчегъртат тоя кораб и да се свършва вече?

А кой умник от Морска Администрация е продължил товаренето, след като е видял, че товaрът изпада в морето?

Ако не бяха спрели разтоварването, в морето щеше да падне един тон. Сега като се разбушува морето, ще паднат 2800.

Ами като оборудваш крана с кофа за чакъл какъв искаш да е резултата. Какво да спрат те така са го замислили. Надявали са се вечерта да не се види.

Един кореб не можете да разтоварите - .... баси некъдърниците!

Господа, амониевия нитрат познат като азотен тор не е ОТРОВЕН! Ако беше отровен нямаше да се използва в земеделието! Амониа - химическо вещество познато от дълги години се използва къде ли не в нашия живот и то ежедневно, ежесекундно - като се почне от белината, минете през хладилниците и климатичните инсталации, през производството на пластмаси, минете през пречиствателните станции за фекални води та стигнете до торовете. 90% от световното производство на амония отива за производство на амониев нитрат (азотен тор) който е жизнено важен за поддържане на хранителната био верига. НЯМА ЕКОКАТАСТРОФА И НЕ МОЖЕ И ДА СЕ СЛУЧИ ТАКАВА АКО ЩЕ И ВСИЧКИТЕ 6000 ТОНА АМОНИЕВ НИТРАТ ДА СЕ РАЗТВОРЯТ В МОРСКАТА ВОДА КРАЙ ЯЙЛАТА. Ежедневно от фекалните пречиствателни станции от Шабла на Север до Синеморец/Малко Търново се изливат в морето пречистени/понякога и непречистени води които съдържат огромно количество нитратни съединения/амониев нитрат най-вече. Десетки хиляди тонове вода съдържащи стотици тонове разтворен амониев нитрат се изливат ежедневно както в Черно Море покрай нашите брегове, така също и в реките ни. Къде мислите че се изливат преработените фекални води съдържащи стотици тонове разтворена амония и амониев нитрат на столичани или пловдивчани и други по-малки? Неприятното което може да се случи с амониевия нитрат разтворен в морската вода е да подхрани зелената биомаса/водораслите. Но имайки в предвид, че размножителния период на водораслите отмина, отчитайки понижаващите се температури, течения от Север на Юг по това време и най-вече отчитайки изключително бързото разграждане на амониевия нитрат във водата особено в морската заради по-високата й реактивност всички онези които манипулират обществото че товара на този кораб (амониевия нитрат) е ОТРОВЕН и може да предизвика ЕКО КАТАСТРОФА са ЧИСТИ ЕКО ИДИОТИ барабар с министъра. Еко катастрофа може да има ако не се изтегли кораба по най-бързия начин и се получи разцепване или пробив в горивни танкове от които да изтече мазут или дизелово гориво. Те тогава ще питаме еко министъра как да го чистим от скалите и пясъка този мазут или дизелово гориво. Когато се намесват еколози в морска спасителна операция нищо хубаво не очаквайте накрая. Защо? Защото когато се разби Ексон Валдез в Аляска и стотици хиляди тонове нефт изтекоха, и спастелния център предприе спешни мерки за ограничаване на разлива и за целта започнаха да използват специално разработени химикали за коагулация и разграждане на нефта точно еколозите се намесиха и спряха този процес. В резултат на действията на еколозите нефта изтичащ от разбилия се танкер достигна колосални размери и разлива беше невъзможно да бъде контролиран достигайки бреговете на Аляска и причинявайки колосални щети. Няколко години по-късно когато се гледаше процеса в съда всички експерти които се явиха в съда категорично доказаха че действията на еколозите които си нямат и най-елементарни понятия от методи за ограничаване на нефтени разливи и очистване на морски води от нефт и нефтопродукти и чрез първо сигналните си действия издействайки забрана за използване на очистващи и коагулиращи химикали в първите часове на катастрофата са де факто основните виновници ситуацията да излезе извън контрол предизвиквайки неописуемо по мащабите си екокатастрофа по бреговете на Аляска.

Абсолютно не си прав - седни си. Хората, които са специалисти в областта няколко пъти казаха, че това ще доведе до повече растеж на водорасли и цъфтеж на водорасли, което ще намали кислорода във водата, ще се наруши еко равновесието и ще пострадат рибите. Не случайно рибарите вдигат най-много шум там на място. Освен това прекланета концентрация на активното вещество ще доведе до изсушаване на хрилете на младите риби. Версията, че няма да има еко проблем се тиражира от управляващите в момента, за да замажат гафа си и бездействието си

Пробвай да пийнеш 50 грама разтвор!

Не знам кои експерти си чел, но тези от БАН от Института по Океанология не са категорични че разтворения във водата амониев нитрат може да предизвика ЕКО КАТАСТРОФА. Не са. Те предполагат че е възможно високата концентрация на амониев нитрат да повлияе на растежа на водораслите увеличавайки масата им, но същите експерти казват че това е обект на допълнителни изследвания отчитайки факта че размножителният период/цъфтежа на водораслите е отминал. Същите експерти наблюдават процесите по нашето крайбрежие и са наясно какво изтича от пречиствателните ни станции в морето ни. И те много добра знаят какви количества нитрати се изливат ежедневно, особено лятото покрай бреговете ни. А количествата амония и нитрати които ежедневно се изливат в морето особено лятото са много-много повече от целия товар на този кораб и досега не се е случила еко катастрофа заради амониевия нитрат разтворен в пречистените ни фекални води. Понимаеш?!

Трофично състояние - Когато водните обекти са замърсени с големи количества подхранващи вещества от канализацията или торове, те могат да причинят еутрофикация. Тя представлява ускорено развитие на плевели и водорасли, които затлачват и обезцветяват водите, като разрушават нормалните екосистеми и лишават рибата от кислород

_stankow

Вие пък как им обяснявате - като на грамотни хора ! Разбира се, че това е точно така, както го пишете, но така се говореше и пишеше преди 20 години. Когато повечето хора имаха нормално средно образование с развито критично мислене и все пак някакво знание на математиката. Сега са се пръкнали хиляди озверели дегенерати, които не правят разлика между милион и милиард, но които напират да дават акъл на специалистите, със страстното желание да бъдат забелязани ! И с претенции, че правят нещо, незнайно за кого, във всеки случай не сме им го искали !

Твоето пък кой го е искал?

_stankow

Редакцията на dir. Щом се отвори тема за дискусии - всеки може да си каже мнението.

А ти се пробвай да изпиеш 50 мл чист 100% етилов спирт и после ми кажи как си? 6000 тона амониев нитрат разтворен в 60 000 тона морска вода, а те не са 60 000 а повече от 6 милиона тона в периметър една морска миля могат да ти дадат отговор, ако въобще имаш мозък да мислиш …

Така е, но това състояние се достига при определена концентрация! Ако разтвориш 6000 тона амониев нитрат в 60 000 тона затворен водоем определено ще получиш опасна концентрация, но когато 6000 тона амониев нитрат се разтворят в морето шанса да се получи този процес клони категорично към нулата. Ежегодно покрай бреговете ни се изливат преработени фекални води съдържащи огромни количества разтворени амония, амониев нитрат и други подобни, много-много повече от тези нещастни 6000 тона и нито морската фауна, нито морската флора са се гътнали. Еко катастрофа имаше във Варненското Езеро от спуканата фекална тръба защото се изливаха непречистени, неразградени биологически екстременти. А в самото био разграждане едни от основните елементи/вещества/съединения които се получават това са амоняк, метан, и подобни включително амония и нитрати. В оборската тор, в биомасата използвана като тор за био земеделие се съдържа амония и амониев нитрат натрупан чрез естествените процеси на разграждане на биомасата.

Това са гранули, а не течност. Ще паднат на дъното и директно ще се разтворят в кореновата система на водораслите Всяка намеса на човека върху природата е пагубна. На химията, създадена от човека - също.

_stankow

Всяка намеса на зелени талибани е пагубна. За индустрията, за техническия прогрес, за икономическата ефективност и просто за здравия разум.

От форума И ще го разтоварим този кораб за 2 дена Ама не прави непоискано добро

И тази кофа е за насипни материали, обаче по-едри - от типа на инертни, дървени частици и подобни. За тези торове, ако аз трябваше да мисля варианти, ми се струва, че щеше да е по-добре да се пригоди багерна кофа или пък вместо да се претоварват и да се пакетират, то пакетажната машина да беше свалена на заседналия и едва след пакетажа да се претоварят с кран с кука. Пакетаж еднотонни бигбегове, например. Отделно гледам, че има и едни транспортни конвейерни ленти, които се използват за зърнени храни, та нещо от сорта щеше да е много по-приемливо - от лентата в контейнер например или бигбег...

Да питат депутата си Свинчо 2 - Емил Радев За корабите Най-достойният за гл прокурор Според Св. Толуп Нали така гърбави

КАКВО ПРЕТОВАРВАНЕ...това си е изсипване на товара в морето!!! Цялата бюджетна свера е пълна с нищоправци който се чудят от къде и какво да откраднат! Когато се наложи да свършат това за което реално им се плаща години наред се почват ей такива пародии!

Мунчовците са пълни некадърници. Цялото алужебноне такова. Крадливи некадърници.

Българин ли е писал статията?

Българка Пише й името :)))

Абе, къде са Зелените? Нима това не е случай за екоактивистите?? Или в този случай Америка за България и другите НПОта не са развързали кесията и за зелените е безпредметно да мръзнат там?!? После, като им се каже, че излизат само срещу заплащане - да не се сърдят! Или сега не е момента да се говори срещу управлението на България и пряко назначилия го - Радев Клишето?? Сега е позволено само срещу ББ да се говори! Викнете Радев на скалите да дръпне една реч - няма начин да не помогне!

Там, на място са, първи пуснаха информация и се задействаха да сигнализират разни институции. А ти къде си, продажна дребна душице, плетяща интриги, безобразието на троловете стига немислими граници вече!

Не, не са там. Информацията дойде от 2-3, които може и да са еко активисти, но са там като граждани, а не представляват организациите си. Аз питам за тези, които обикновено се въргалят пи центъра на София - 100-200-300 човека. Ти ми говориш за трима, отишли там по собствена инициатива. Мхм, да, съвсем същото е

Ако действително тези зелени организации милеят за природата - от една седмица там трябваше да има едни 100 палатки с 150 човека, с плакати, с искания - да вдигат шум! Единствените, които вдигнаха повече шум на местно ниво бяха рибарите.

Да бяха пусналите циганите от Каварна с каруците, на принципа колкото тор разтоварят си е за тях, корабът вече щеше да е разтоварен и нарязан на скрап, а скрапта и торът продадени. баси некадърното правителство.

Тиха вечер Духа вятър Циганин Отива на театър..

Министър Дамаджана е тотален провал. Министърът на енергетиката още по голям провал. Тотален некадърник. Министъра на транспорта и другата радева сган същото. За 5 месеца преевърнаха България в кораб заседнал на скали заради некадърен капитан и екипаж.

Смешна работа, една лодка да не могат да разтоварят като хората. Нищо таман да не идват товарни кораби , че току виж пак някой е заседнал и там ще си остане.

Заседналият корааб нагледно показва какво представлява държавата България при управлението на Радевите непрокопсаници.