Коментари - Екоактивисти протестират срещу инсталации за горене на отпадъци в София и Девня | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно време е да се забранят разни еко, зелени и полуузрели движения. Като не се изгарят буклуците къде да ги трупаме- в двора на съседите ли? ИЗГАРЯНЕТО е най екологичния метод за обработка на отпадъци.!.

Затова има дерета

Честит 8 март дами, да ви го набутам у устата.

Много харесах коментара на Гледам, затова го повтарям. На тия протести хората едни и същи. Само се сменя темата. Значи според екоактивистите е изключително вредно да се правят сметища. Също така е изключително вредно да се правят инсталации за горене на отпадъците. Също така е опасно да се правят инсталации за рециклиране. Добре де тогава какво да ги правим тия отпадъци???

Сдруженията "За Земята" и "Дишай Девня" да отиват да садят дървета .Как една псевдо екологическа организация не сади дървета а все проблеми създава а не ги решава.

еко смешници :)

селяндури където са на снимките откъде се пръкнаха?

не обиждай професионалните протестиращи!

Като толкова са я харесали общинарите тази инсталация,що не я построят в Лозенец или в Бояна?

Природозащитници.. екоактивисти... Все търтеи, които се опитват да живеят добре без да работят. Бих ги разбрал ако упражняваха някакви нормални професии на пълен работен ден, пък после след работа да ходят да спасяват природата, безвъзмездно

Природозащитници.. екоактивисти... Все търети, които се опитват да живеят добре без да работят. Бих ги разбрал ако упражняваха някакви нормални професии на пълен работен ден, пък после след работа да ходят да спасяват природата, безвъзмездно

Инсинератора изгаря боклука при над 3000 градуса температура. Така от него не остава нищо. Дори и миризма. Но на лъже еко активистите им е по-добре да си заравят боклуците. Някак си по-естествено е, като за в кочинката им.

Удобно ти е да говориш така щото живееш в Бояна или Банкя!!!!! Нямало миризма, а при манипулациите от склада на Завода за отпадъци, в камионите по улиците на София, в склада на ТЕЦ-а за суровина, в склада на ТЕЦа за отпадни продукти????????????!!!!!!!

От 7 години живея на 700 метра от фабриката за преработка на боклуците в Брюксел, до доковете. В центъра на града.

ГЕРБ се борят с мръсния въздух като го замърсяват допълнително. Данче, Данче ясно, че са те сложили там за бушон, но после ти ще отнесеш "любовта" на народа.

Нека и за София да има боклуци. Когато министрите от правителството разписваха документи за внос на отпадъци и взимаха пари не ревахте. Обаче като допря до вас ... Ще ви внесът и евробоклуци ако трябва .

Не съм против инсталацията за горене на отпадъци,но не и е мястото зад централна гара. И сега в ТЕЦ София се горят боклуци,които замърсяват въздуха. Самата инсталация е стар модел.Имаше спорове преди години за вида инсталация,както и за мястото на нейното инсталиране.Но герб реши пак да е зад централна гара. и да дишаме още по мръсен въздух.

Обаче в доста градове има такива инсталации които са кажи-речи в центъра на града. И на никой не им пречи. Много интересно как се протестира срещу нещо което не е построено и за което протестиращите нямат никаква представа Дали и колко ще замърсява?

Само дето тези градове с подобни инсталации не са в котловина, а са с постоянни въздушни течения. В София има периоди, в които въздуха не помръдва. И в момента въздуха е супер гнусен за дишане, като се добави поредния източник на замърсяване не знам как въздуха ще стане по-чист.

Как пък разбрахте че е стар модел? И какво разбирате под "нов" модел? Това не е автомобил на конвейр, който след еди си колко време се подменя с нов модел, това е една изключително сложна и комплексна инсталация, която е проектирана с технология подходяща точно за този тип горене. И е изчислено, че след като заработи всъщност въздуха около ТЕЦ - София ще стане по-чист. Част от проекта е да се съборят ЧЕТИРИ действащи комина на ТЕЦ - София и да се построи само един, но висок 80 ментра.... За справка досега в България нама толкова висок комин на действаща инсталация!

Голям праз! Старите комини на ТЕЦ София са по 100 метра

123, и са на чиляк до под пъпа, когато ги гледа от ниските етажи в Горен Лозенец...

някой кара ли те насила да стоиш там?

На тия протести хората едни и същи. Само се сменя темата. Значи според екоактивистите е изключително вредно да се правят сметища. Също така е изключително вредно да се правят инсталации за горене на отпадъците. Също така е опасно да се правят инсталации за рециклиране. Добре де тогава какво да ги правим тия отпадъци???

професионални протестиращи. А в свободното си време доработват и като тролове. По минусите ще ги познаете.

От Девня толкова много ни тровят заводите,остана само да сложат и боклуци. Софиянци реват от замърсен въздух да дойдат да видят и измерят въздуха в Белослав и Девня,но да дойде независима лаборатория,а не платена,защото след хилядите жалби и ''уж замервания и проверки'' всичко е наред,а то не се диша.А лисичата опашка ,която се вие се вижда от километри.............

Какво да се прави с боклуците които изхвърлят е всеки ден?

Всъщност точно сега софийските отпадъци се горят именно в Девня - в циментовите заводи. То затова е борбата на "зелените", те да продължават да ползват това гориво безплатно, тоест платено от софиянци...

Предпочитам да плащам да се горят отпадъците другаде, отколкото да плащам за белодробни лекарства.

Трябва в тези инсталации да започнат да се горят герберските мърши.

да протестират в махалата! Има 2 къщи, които горят всякаква смрад и в центъра на София не можем да отворим прозорците през нощта!

Екоактивистите са си чисти педали и лезбийки, само прокарват чужда пропаганда.

В инсинераторите се горят най-вече болнични и хранителни отпадъци, които иначе какво ще ги правим? В момента в София има един такъв - в Александровска болница, капацитетът му е зает за месеци напред и май не е свързан с Топлофикация. Емисиите са на практика нула. Горенето е на поне два етапа. Ако се направи свястно, не би трябвало да има проблем.

А екостикер с поредната баш нашенска интерпретация на европейските емисионни норми за отработените газове ще се слага ли на инсценератора или това ще важи само за автомобилите с тегло до 3.5 тона? Любопитствам за един приятел, че нещо кахърен ми се вижда напоследък

В Германия, мисля че беше в Лайпциг ,има такава инсталация в центъра на града.Същата е проектирана от българин.До нея има парк и цял квартал се отоплява безплатно.По времето на Софиянски като кмет този човек беше предложил да направи проекта безплатно.Отхвърли се .Така че еко-активистите да се поинтересуват малко повече.Мръсният въздух в София е от селянията която ни превзе.

Същото е и във Виена. За инсцевератора там знам от края на 90-те, но не съм се интересувал за подробности. Както и за този в Осака от по същото време. Но... Голямото "НО" иде от най-вече от притесненията на част от гражданЯта, в качеството им на "Илекторат" и "редови плащачи на всякакви данъци, осигуровки и такси", относно харченето на техните пари за урбулешкото и безхаберно строителство със съмнителното и компроментирано качество и къс експлоатациеонен живот, както и за едни %, неофициално дължими от назначения за изпълнител на поръчката...

Във Виена инсталацията гори само 10% боклуци останалото е чист природен газ. Производителите на инсинератори я ползват за реклама на стоката си! Ама като има "рибари" да вярват на всичко, плещят лъжи на ляво и дясно

горене на отпадъци. Няма инсталация което да може да го пречисти този токсичен газ след това.

Да се премести да живее до инсенератора. Където ще се горят не само наши боклуци, но и тези на целия свят. Вместо да има осъдени за вноса на стотици хиляди тонове боклук, те се чудят как да внасят още. Бесилото чака, друг вариант отдавна вече няма.

Що не се преместиш първо да живееш върху някоя от сметищата???

Госпожата еколожка не дава отговор на въпроса, какво ще се случи с отпадъците на софиянци, ако не се горят. Не се говори за този тип екологичен риск от натрупване на отпадъци. Все нещо трябва да се направи с тях, иначе отравят околната среда за десетилетия напред. Къде ще ги транспортирате след завода за отпадъци в Богров с всички екологични рискове от това? Ако инсинераторът си е изпълнен съгласно EU изискванията за инсинератори, емисиите му във въздуха не представляват каквато и да е опасност. Идеята на общината е добра и затваря кръга на управлението на отпадъците в София.

“Ако инсинераторът си е изпълнен съгласно EU изискванията за инсинератори, емисиите му във въздуха не представляват каквато и да е опасност”. Тази упрока ли ти спуснаха на сводтката? Понякога се чудя, дали и тролетарята намира аргументите си за толкова смешни, колкото и останалите дирници. Ако не представлява каквато и да е опасност, защо европееца напъва да ги внася и гори в България? Не е ли по-изгодно за него да си ги гори сам и да си ползва “зелената” енергия?

Твоя европеец напъва да ги изнася за България, защото тамошния инсинератор му иска пари да му изгори промишлените отпадъци. Да ги изнесе в България по мафиотски начин му излиза по-евтино. Ситуацията тук е много по-различна-общината е собственик както на отпадъците, така и на инсинератора, при това има стимул да намали разходите на собствената Топлофикация. Мислете бе хора, стига давали примери с онзи имагинерен Европеец! Важното за околната среда и здравето на населението е инсинераторът да се направи с най-добрите технологии. При 300 млн лв вложени, явно ще е така.

Ако все пак се завърши този проект, се надявам да е застрахован. Несъмнено ще се намерят будни граждани, които да го запалят... за последно. Няма по-голямо лицемерие от това да убеждаваш хората, че трябва да си купят нова кола и да престанат да се отопляват на дърва, понеже е “по-еко” да гориш боклука на Европа.

факта гробарски боклуци от гроб начело с малоумната тиква да вземе се заврат тази инсталация за горене на отпадъци в гъза говедата и там да си говорят своите отпадъци шитни мръсни гробарски боклуци!

За девня ясно, ама София защо? Софиянци произвеждат най-много боклук и кой е длъжен да им го приеме? Айде моял ви се , боклука си го дръжте в София, рециклирайте, горете и каквото намерите за добре.

Екотерористи!!!