ЕК уточни какви мерки за охрана на границите може да финансира

Комисията може да осигури средства за гранично наблюдение, за обзавеждане на ГКПП, за компютърни системи и тяхната поддръжка, за наблюдателни кули

Обратно в новината

Коментари - ЕК уточни какви мерки за охрана на границите може да финансира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо те не подават молба за убежище а директно прескачат границата,стрелят по полицаи,хвърлят камъни.Съжалявам но който иска молба за убежище идвайки от Турция която получава милиарди за това да ги държи там първо с Турция да се оправя.После като дойде на границата и подаде молба ще говорим.После ЕС не финансира изграждане на огради,вика им елате ама те идват в България ,Гърция,Италия,Испания.А Турция която разпали войната в Украйна не ги иска?

защо Костадинов иска да предоговаряме с ЕС, ако не - излизаме. Защото пет пари не дават за нас, по-важна е Украйна, а.... и Краварско.

едно ефикасно решение: всяка държава да изпрати по един охранителен отряд на границата ни и да се редуват по охраната. този, който пропусне мигранти съответно неговата държава да ги получава за отглеждане. ако успеят - няма да имат мигранти, ако ли пък не ... да са им честити. :-)

Това е най-добрата идея !

,,Държавите са длъжни на търсещите спасение в Европа да могат да дойдат и да подадат молба за убежище""Много хитро !!Дайте им молба за убежище пък после като дойдат при нас, ние ще ви ги върнем да си ги гледате !!

Точно това, че всеки отвън, прекосил половината свят има право да търси спасение, кеф ти в Германия, кеф ти в България, а страната, в която влезе му е длъжна, та това привлича всякакви, и тарикати, и терористи. "Умници" европейски, които в къщи няма да пуснат всеки срещнат, нали. И разчитат, че България сама ще се справи, защото всъщност тя е най-заинтересована да не влизат сульо и пульо, така че - къде ще иде, ще прави каквото е необходимо. Ако ги сппре, ще я похвалят, ако не - ес ще има повод да я санкционира и да й спре пари, които ще даде за "други неща", каквито и да са те. Хитро.

Тоест може о да минираме границата. А който иска да подава ръка, да ползва КПП то

ДА ИЗПРАЩАТ ЖИВА СИЛА ХОЛАНДИЯ И АВСТРИЯ,ЩОМ ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ ЕДИН КОНТИНГЕНТ ОТ 2ХИЛ ВОЕННИ ЩЕ Е ДОСТАТЪЧНО

За нас няма разлика между "стена" и "ограда", независимо от материалите за изграждането на подобни съоръжения. Държавите са длъжни, независимо от използваната инфраструктура, да направят така, че търсещите спасение в Европа да могат да дойдат и да подадат молба за убежище. Е по-то изказване не бях чел...Мислех, че Лена и говорителката на главния прокурор на РБ са тъпи, да ама не, говорителя на ЕК ги отвя с 200. И защо ни е ограда, параван, завеса на границата като ЕК ни задължава да приемем всички нелегални емигранти и да им попълним молбите за убежище...Ебати и клоаката е Европа...

Ах тези двулични, тригъзи , лицемерни евролиберали. 15 години наливаха милиарди в джобчетата на Бойко Борисов, 15 години си бяха заврели главата в гъза ( без никакво извинение) и се правеха, че не виждат, не чуват и не знаят къде отиват парите на данъкоплатците и сега отново пак двулико и тригъзо се измъкват с едни мазни евролиберални думички, които за мен звучат като "Българите да духат супата". На анадолския рекетьор плащат всяка година милиарди евро и оня си ги врътка както си иска, а тия не искат да участват в защитата на границата. Когато им изнася това е граница на Европейския съюз, но когато не им изнася, това е българската граница, българите да се оправят. Ние лесно можем да се оправим с една оферта - пари по модела Ердоган или транзитни коридори към приемащите и поканили ги евролиберални демокрации. Вече започвам да разбирам защо англичаните се изнесоха с бясна скорост от тоя съюз и май наистина ще се оправят, а ние които оставаме в "обединена" Европа ще духаме студената супичка, любезно поднесена ни от нашите "приятели" отвъд океана, че ще им я наплатим на четворна цена, че и бакшишче ще поискат.

адски си прав, много точен анализ

върнете калашниците на границата и сложете табели че се стреля без предупреждение

Ами за оръжие за Украйна колко милиарда дадоха, а за да пазят собствените си граници се стискат. Ами да духат супата тогава!

Мачкайте ни , мачкайте ни още, ама като мухляса морковът "шенген", нема и ударни показни акции като усилия да прилагаме , да ги спираме по пътя им към вас. Като и, и и итлианците и превоз ще им осщуряваму да ги прибираме ако бедстват в пущинака и ги наобикалят вълци:)))

Относно парите, които не можело на ни дадат, под репликата на онази цоцолана "за други неща", разбирайте "за войната ни в Украйна"... Посланието е ясно... Ще го духаме, а за Шенген е безсмислено и да си мечтаем. Ние не сме в бореловата градинка. Ние сме просто оградката в периферията ѝ. На който не му е ясно, значи е просто дебил.

Интересно с какви очи искаме още пари за ограда като ни бяха дадени милярди и някои като винкела ги украде, и на всичкото отгоре прокурора не знае нищо.

с които те казват нема пари, стойте на тъмно, стягате коланите а пращат милиарди към Украйна във въоръжение и парични помощи. То очите са ни едни и същи - всички сме ЕС все пак, нали?:))

Какви милиарди сънуваш че са ни дадени бе умнико???

Гавра си е е това! Хем да спираме мигрантите, но со кротце с камери и кули за набюдение. Но ако може, да остават унас, а да не продължават на Запад за където са се запътили.