ЕК иска подробности от Русия за Северен поток

Европейската комисия иска повече подробности от Русия за проекта Северен поток-2.

Обратно в новината

Коментари - ЕК иска подробности от Русия за Северен поток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За Северен поток-2 говорят от няколко месеца в ЕК разбрали преди седмица. Този от Луната липада. Освен това руснаците им казаха,че няма да строят нищо на територията на Германия,а ще участват само в изграждането на тръбата по дъното на Балтийско море и затова няма за какво да питат ЕК. На този какво не му е ясно. Или се прави на луд,че трябва да бъде питан. На територията на Германия и Австрия ще строят OMV,BASF E.On. и т,нат.

но на новите германци от сирия и афганистан ще им трябва газ :д

Не се безпокойте другари и другарки, главният пазач на др. Живков бай Ганьо Б., извиняваме се Бойко Б. и комсомолски секретар Офшорко Пл. вече са договорили среща с баба Меркел - България щяла да получава своята част газ от този поток с правителствения самолет за по евтино.

На срещата другаря Ганьо Б. , пак му объркахме името Бойко Б. щял да бъде с правителствения анцуг, използван на небезизвестното свлачище и с тракториста пак от там.

Тоя пич от картинката само ще повтори няколко пъти "да може" защото това са Германия, Франция и Великобритания не някаква си там управлявана от недоучен пожарникар източноевропейска страна. Що и е на тая държавица газопровод като се замисли човек, само крадливите и политици нещо биха спечелили. И на Украйна не и трябват 2-3 млрд от транзити.

Сега ложата, наречена ЕК, ще се опитва да слага прът в колелата и на тоя поток, познайте под чие вдъхновение. Да видим дали шизофреничната, васална на САЩ Меркел ще издържи или и тя ще покаже бялото знаме като наще гъзолизци.

Германия показа среден пръст на ЕК!

симо

А защо не ни питат и нас,бе??? Ми защото сме с пръст в устата вече.Благодарение на БОЙКО.

да ти кажа как се прави бизнес" много просто - който дава парите той има условия. Акционерите са известни в цял свят и те дават парите. Вашата шибана Комисия какво дава, че поставя условия. Я марш във Варшава при мама.

симо

Неговата мама....е Америка.Той си е солидно протеже за защита на американските/не на Европа/ интереси.

Както си беше ясно от преди, за Европа въпросът вече не е дали, а кога и как ще получи още една газова връзка от РусияТ.е. остава да се обсъдят подробностите.Правилото разбира се е, че ненадеждна страна като България не може да има тръба на своя територия, от чийто дебит да зависят индустриите на страни катоГермания,Франция,Италия, Австрия.Иначе сме равноправен член на ЕС.Добре дошли в Европа

абе на тия бежанския поток не им ли е достатъчен

"бежанския" е по "правилата" на ЕС

Ще си остане само с питането,защото и двата проекта минават през трасета,които не са под контрола на ЕС!!!

Господин комисар, защо вие сте узнали преди 1 седмица, а апростият народ знае още, когато беше сключен договорът?!

И северният поток тръгна по пътя на южния, струва ми се.

еродупедавец защо не пита Германия , нали там отива потока:)))))))))).На България нали и забраниха да поеме потока от Черно море . Да забранят и на Германия и да не се разправят с Русия .

Когато влизаш в магазина ти продавача ли питаш за цената на стоката, условията на доставка и т.н. или купувача? Виждам, че мисленето не ти е от силните страни, но поне опитй, мамка му!

с хъба ?????

Защо ли Русия планира да заобиколи естествения път на газа за Западна Европа през Украйна през удвоен Северен поток, като за настоящия не е достигнат максималния му капацитет?? Това явно е недоброжелателна политика към такива верни съюзници като Украйна, България и останалите страни от Вишеградската четворка!!

Защото руснаците мразят т.н. славянски братя.

самите руснаци не са славяни. Справка, Божидар Димитров

Ама при подписването на първия договор за Северен поток Щефчовича бе евродупетатин. Обикновенно лемурче! И не помни завалията, че проекта е за четири тръби. С разклонение и за АНГЛИЯТА. И за Северен поток не важат правилата за Третио енергиен пакет... Щот ТАНТЕ МЕРКЕЛ командва.. Та ша си остане горкия сал с приказките. Или не е очаквал и проспал ИИФ в Русия и подписването на Съглашението. Ша го минат кат разширение на съществуващия и ша го подминал кат малко прелезче, пък той да си вири колкото му душа сака семафорчето..

...е Меркел да бъде на кранчето на Европа, вместо Русия. Германците не успяха с войни да подчинят Европа, но сега се стремят да го направят икономически. Това е и философията на Европейския Съюз в този си вид и водещата роля на Германия. Нищо ново под слънцето. Жалко.

За кучета и котки може, за прасета - не може. А къде остана алтернативния поток. Че отгоре на всичко - да уредят и Украйна за газ - ами реверсите? И нали за нея Русия е враг номер 1, какъв газ от този враг, дето смятат да го нападат.

Хайде сега всички управници дето плюха по Южен поток да бягат да договарят участие и келепир за България, та да имат очи да се покажат пред народа.

пусне тръба от Германията до нас??? Щото всите засега налични са от НАС за АВСТРИЯТА..

Брей, те били разбрали преди една седмица за проекта? Че аз знам за него от няколко месеца! Да ме бяхте питали мен бе, оръфляци! :P

Малей, гоУем страх ги е затресла тия в ЕК! Що питат Русия и Газпром - не е ли по-лесно да питат другите компании? Нали са си техни - на страни от ЕС? Що не зададат въпросите на Германия, Холандия, UK? Ама ги е шубе дори и да си го помислят. При то бяха писма, официални и неофициални питания от ЕК, ЕП и от къде ли не още за ЮП. Нашите писаха отговори, правиха експертизи... Пък сега?

И каква стана тя? Като приказката: "По-голям католик от папата"! Нашите т.нар. управляващи винаги се кланят т.е. наду....т. През България няма да има газопровод, но през Балтийско море за Германия ще има. Но така е кой участва BASF? Кака ви Ангела беше почетен гост на концерна по случай 150 годишнината му. Нищо случайно няма на този свят. Само ние тук както винаги сме е....ната страна.

Я, к'во станА?!... Нали Русия беше най-големия ВРАГ на Европа, а изведнъж - :-0

ВРАГ на Европа? Това няма нищо общо с интересите на концерните! Всичко е прах в очите. От къде ще дойде природният газ? От въздуха ли.........?

Събрали се едни бивши агенти на Щази и КГБ, и решили да строят втори сверен пАток. Да видим какво ще излезе от този проект.

ами ще излезе като първия ПАТОК - ще си го построят за 1-2 годинки и ще си работи

Къде е сега опозицията и защитниците на Южен поток - къде се крият, защо не направят нещо - но това да не включва само декларации и изказвания в НС или по телевизии и радиа Европа и газова диверсификация - страните най-големи защитнички на газова диверсификация си пускат още един поток от Русия а на нас ни продават думи като "Демокрация, Европейски ценностим, ..." и ние ги купуваме със заеми

Пък онзи ден бяха едни фанфари за консорциума, дето беше учреден, беше чудо. Човек би помислил, че вече ще му режат лентата на патока, едва ли не.

че защо не? ние как вече 25 години пеем хвалебствия за демокрацията и евросъюза, та чак може да си помислиш че много сме прокопсали от тях?

това с най-скъпата газ се изтърка! цитирам ти казаното от Бойко: България подписа инвестиционнотото решение за строителството на газопровода "Южен поток" и новия дългосрочен договор за доставка на руски газ в България. Договорът за доставка на природен газ бе подписан на официална церемония в Министерския съвет от Александър Медведев - зам.-председател на УС на "Газпром", и от Димитър Гогов - изпълнителен директор на "Булгаргаз", в присъствието на премиера Бойко Борисов, министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев и шефа на "Газпром" Алексей Милер. "Имаме над 20% намаление на цената на газа от 1 януари 2013 г. Подписваме за десет години, но на шестата година имаме право да намалим с толкова газ, колкото ще произведем", обясни на пресконференцията Бойко Борисов. Той заяви, че не може да бъде конкретно посочена договорената цена за доставка на газ, защото това е търговска тайна, но цената е най-ниската възможна за страни, които не влагат милиарди евро в разработване на газови находища в Русия. Цената е малко по-висока от тази на Германия, посочи премиерът. Цената на доставките на газ от януари 2013 г. е най-ниската за страни от категорията на България, заяви Алексей Милер. Той посочи, че това намаление на цената е направено заради бъдещото стратегическото партньорство между България и Русия в газовата сфера.

Хе-хе-хе, западните ни другари се оправиха, сега Германия ще разпределя газта предвидена за Южен поток, Австрия и Италия ще се качат на клончето. Източна Европа да си строи интерконектори ако не иска да купува от Турция, хе-хе-хе!

Сега Германия ще разпределя руския газ за ЕС, не Турция. Дано цените да са по- добри, че сега плащаме най- скъпо.

Горивата са акцизна стока) Ако смяташ, че плащаме най-скъпо, попитай акцизните комисии защо е така. да не смяташ, че на теб ти продават газта по цените, на които ги получават от Русия? Все пак родните римляни с нещо трябва да се издържат

Доколкото си спомням забележките за ЮП бяха че трябва да има диверсификация доставките газ - не само руски газ ? Как стои въпроса с СП ?

Мда, много кофти с тая диверсификация. Потреблението в Европа расте, добивът в Норвегия спада, втечненият газ от Алжир е с 30-40% по-скъп, Азербайджан има ограничен капацитет, кофти работа. Предлагам на ЕС да пуснат една тръба до Юпитер или Сатурн, чух, че били газови гиганти, така ще могат да точат газ на воля! Проблемът е само, че много се въртят тези планети, ама ще им пратим Бойко и той ще ги оправи.

То не бяха Южен поток, Турски поток, Сверен поток 2, Китайски поток ... пък на Северен поток 1 капацитетът още не му е запълнен .... тия руснаци ще ме спукат от смях! и как никой от тях не се запита защо накъдето тръгнат все на камък удрят

ами защото край тях са се събрали едни държавички, които и по един чувал сол ще изядат на човек, само и само да не си глеат собственият интерес и да угодят на сащистанеца!

А сега се запитай КОЙ има интерес Русия и ЕС да не могат да се разберат за газовите доставки ...

И като гледам - в северозападна европа има два руски газопровода - все за Европа доставят газ, доколкото знам никъде не се изнася. От югоизточния край има поне още един (не съм сигурен за през Румъния), но и един да е - той също за Европа транспортира газ. Колкото и да им се ще на САЩ, колкото и на теб да ти се привиждат призраци - Европа се снабдява основно от Русия и скоро няма как това да се промени .... освен разбира се, ако европейците сами не си спрат доставките, ама нещо не ми изглеждат толкова глупави :))) хайде сега ти се замисли

Голяма комедия са ЕК :) Инак ситуацията е кой се преал, преал другите да си чакат ред...

И тоя проект няма да стане!! Гаранция 100%.

ами нещо като се върши с еврок*рви, така ще е!

И, к`во? От цялата работа пак българите сами се прецакаха...

Време е вече да сте свикнали!

газохранилищата. Германия получава газ от Русия, от там в Австрия и ХЪБА /немско - австрийски/ ще разпределя газа за страните от Централна и Източна Европа - естествено с надценка и България трябва да плати 700 милиона Евро за да се върже за него. Ще пием една студена вода, както винаги и потупване по рамото.

Тогава да остане връзката през Украйна

Договора за транзит изтича до 2019.Няма да бъде подновяван.

А от Германия няма ли да поиска подробности? Все пак Германия е страна-членка на ЕС, Русия - не.

Цитат от текста:"Представител на ЕК само посочи, че проектът за сухопътното продължение на газопровода по дъното на Черно море трябва да отговаря на европейските норми. " Тази подлога на САЩ и васалното им ЕС вече смятат че Черно море е тяхна собственост????????Много смях в залата и весело настроение в Турция и Русия!Смешни палячовци!

Черно море категорично протестира и отрича появилите се слухове, че смята да влиза в ЕС! :P

е учудващ!!! забелязал ли си израза "СУХОПЪТНОТО ПРОДЪЛЖЕНИЕ" ? около него липсва една запетайка, но ако не си особено тъп пак става ясно че не се говори за Черно море а за сухопътен участък!

ЕК няма ли да поиска и от Германия?)))))хи хи бледи педита брюкселски

Относно сухопътного продължение на ТУРСКИ поток в ЕС - РУсия вече заяви, че това е проблем на ЕС. Ако искате да получавате газ - сами си го решете, нас не ни вълнува!

Въпросният Шевчович е кукла на конци. САЩ са му разпоредили да пречи. Да видим Германия дали ще му се върже на плитките номера.

Шефчович е словак, а Словакия усърдно драпа за нейния поток, който пък е алтернатива на ЮП. Германия и др. държави си решават проблема през СП-2. Само ние наивно оставихме другите да решават вместо нас, като още по-наивно се надявахме решенията да са в наша полза;о)))

словаците вече са в паника, че няма да получават пари за транзита от Украйна. потривали доволно ръчичките, че ЮП няма да го има, а сега Германия им поднесе подарък. Те вече врещят, че това е предателство на демократична Украйна))

когато трябва да се продава газ на останалите държави в ЕС - само Германия може да прави това, но да оставим това, а да се съсредоточим върху квотите и разпределението на бежанците по държави...

"Той подчерта, че ЕС има правила, които трябва да се спазват, затова трябва да се обсъди този проект, "за който узнахме преди една седмица"." Той проекта се е подготвял отдавна, а те узнали едва преди една седмица. Явно Германия иска да стоят в неведение.

Хайде да се върнем малко в миналото - Южен Поток , после стана Турски Поток, после се появи Връзката между Словакия и България, после Турски поток спря , за да дойдем до истината че баба Меркел ще внася газ и ще продава на другите в Европа с надценка разбира се.Руснаците са доволни защото им е сигурен пазара. А наш бат Бойко да си трои хъбчета, пъбчета , коридори и т.н. простотии

Американските агенти искат да разберат какво е станало между Русия и Германия.

Пак изчакаха да набием милиони долари, преди да ни хлопнат вратата под носа. Лоши, лоши еврогейове и соросоиди.

Че щом Русия притежава само половината от този проект,а останалите са на чужди фирми,защо ЕК не иска подробностите от тях ? Тази газ отива за запада.Би трябвало да знаят,какво правят.

А боко-тъпото няма ли и той да отиде заедно с газовия хъб?

За Европа Турски поток е по- важен от Южен поток. Най-дорре да си пазарува газ от ИД. Защо да подпоматат Руската икономика? Американски подлоги.

навсякъде американски подлоги бе мама му стара само един волен руска докога така няма ли в европа и други мъже да го покрепят ами тоѝ вече не издържа хайде