ЕК започва да разглежда претенциите към Газпром

Днес е крайният срок за изпращане на мнение до Брюксел относно компромисните предложения на руския газов гигант Газпром.

Обратно в новината

Коментари - ЕК започва да разглежда претенциите към Газпром | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има претенции къмРаша: Премиерите на Русия - Дмитрий Медведев, и на Беларус - Андрей Кобяков, не успяха да постигнат компромис по газовия спор между двете страни, предаде Дойче веле

Интересно, кой ще конкурира ценово Газпром? Ако беше изгодно до сега цяла Европа да вкарваше газ от Катар, САЩ и къде ли не - да ама не е! Това е просто поредния опит за надлъгване между ОЛИГОПСОН (обединени купувачи) и МОНОПОЛ (един доставчик). Въпросът е КОЙ НА КОГО може да ИЗВИЕ РЪЦЕТЕ - в тази връзка е особено интересно, че ТЕМАТА СЕ ПОВДИГА ВСЯКО ЛЯТО и ВСЯКА ЗИМА ЗАГЛЪХВА. Всички други приказки са за оФцете да си чешат езиците по кръчмите.

Полша подписа първата си сделка за покупка на втечнен природен газ (ВПГ) от американски доставчик в стремеж да намали зависимостта си от доставките от Русия. Това съобщиха днес официални представители, цитирани от Асошиейтед прес и БТА.

Подписали , ама на каква цена ве палячо смешен? Те и хохлузерите купуват уж неРуска гАз от Словения , ама цената е по-висока, макар , че това е обикновен реверс на пуска гАз! Ети и хаха! Тъпунгерите като тебе обичате, хем да ви клатят , хем са си плащате!хахахахахаха

САЩ с шанс за най-голям износител на втечнен газ до 20 години Съединените щати вече имат капацитет за доставки на около 70 млн. тона втечнен природен газ годишно

Прекалено сте глупави троловете и пишете само заучени фрази, за да разберете какво ви казвам. ГАЗ ИМА В ЦЯЛ СВЯТ, НО ИМА ТРИ МНОГО ВАЖНИ ВЪПРОСА: - ЛОГИСТИЧНО - КАКВА ЧАСТ ОТ ПОТРЕБЛЕНИЕТО МОЖЕ ДА СЕ ПОКРИЕ С ГАЗОВИ ТАНКЕРИ? - КОЛКО ЩЕ СТРУВА НОВАТА ИНФРАСТРУКТУРА? - НА КАКВА ЦЕНА ЩЕ БЪДАТ ДОСТАВКИТЕ? Ако можете да отговорите на тези въпроси, ще разберете и защо руската газ е без конкуренция ценово.

ЕК вече изви крадливите ръчички на бандита Газпром като го принуди да продава на пазарни цени специално на бившите си колонии от Централна и Източна Европа,а специално за България да отпаднат клаузите : -че няма право да купува от друг освен от Газпром -че няма право на реекспорт Ето при какви условия е купувала България от братушките.

Страхувам се че България ще трябва да отправя всички свои газови претенции и искания към Турция. Защото снабдяването ще е от там. А защо Турция - ми щото българите са много "умни" и слушкат когото трябва.

Ясно ли е сега на всички кухи кратуни колко много ни обичат руснаците?Само лукойл краде 2-3 милиарда годишно от джоба на българите!5% от 2 милиарда са 100 милиона.С тези пари се купуват националните предатели- тъй наречените рубладжий. Приказките за разни освобождения са лъжа,предназначена за неуки хора с промити мозъци.

Конкретно Лукойл доставя 40% от горивата а плаща 60% от акцизите. Кой краде не е трудно да се сети човек.

Ще ни кажеш ли кога ЛУКОЙЛ е платил данък в България?

Ще докарате разрив на хората! Русия да ни плаща на нас глоба? Вие полудяхте ли? Русия може само да прибира от нас глоби. И трябва да го прави регулярно, за да не забравим кой ни е освободил!! Щото свободата, Санчо, не е даром, дори и да ти казват, че е така.

ДОБРЕ,ЧЕ РЕШЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ГО ВЗЕ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО,КОЕТО Е РАЗУМНО!!!

Свързани новини: 28.09.2011 Европейската комисия извърши обиски в офисите на клиенти и дъщерни фирми на "Газпром" в 10 страни, включително и в България. 05.09.2012 Европейската комисия започна разследване на руската компания Газпром", заради подозрения че тя нарушава антимонополното законодателство на ЕС. И накрая излиза че след 5 години надлъгване ЕК просто ще се договори с Газпром.

комисия доказа МОНОПОЛА НА ГАЗПРОМ. За разлика от българските комисии. .

И вместо глоба взеха че плеснаха с ръце и се прегърнаха...;)

на пенсионерите увеличението на пенсиите, което ще дойде от връщане на ограбеното от ГАЗПРОМ!

Ако не беше ЕК нашите щяха да си пълзят тихичко и да помагат в ограбването на сдухания народ. Фактите са красноречиви. В България управлява ново проруско мнозинтво, което трябва да балансира между Турция, Русия, ЕС и САЩ. Но нещата са така, че който и да е на власт трябва да балансира между горепосочените.

Хубаво каза Трайчо Трайков на президентските избори отваряйте си очите на 4, ама кой чу? Дано сега някой да го последва - 2 млд. са това не е шега стига са ни баламосвали ГЕРБ + БСП и др.приближени

какво искаме. Уж се присъедияваме към Виешградската четворка, която няма да търси обезщетение, а долу пише че ще искаме 2 милиарда евро. Кое е вярното?

КЪМ тези които НЯМА ДА ТЪРСЯТ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ!

"Вишеградска четворка" е за обозначване на Унгария, Чехия, Словакия и Полша. Понятието "Виешградска тройка" се използваше преди разпада на Чехословакия на Чехия и Словакия.

Те ще търсят бъдещи отстъпки, които да компенсират обезщетението.

леко разкрачени и пролетно разсеяни.