Десетки загинаха при атентати в Египет и Нигерия

Атентати с десетки загинали белязаха посрещането на Новата година в Египет и в Нигерия.

Обратно в новината

Коментари - Десетки загинаха при атентати в Египет и Нигерия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сблъсък на цивилизации- това се крие в основата на тези конфликти. Погледнете картата на света и огнищата на напрежение - навсякъде където ислямът граничи с други религии има конфликти и войни. докато европа не осъзнае това и не престане с "политикли корект" ще става все по-лошо. Напоследък се забелязва някакво пробуждане ,ама може би вече е късно. Все повече политици започват да осъзнават и ролята на Израел като един от предните постове на цивилизацията в борбата с дивия и агресивен ислям.

Този кръвожаден ариец Хитлер изби милиони евреи- израелци, оцелелите от които обидени и подплашени образуваха 5 милионното островче Израел сред 300 милионния ислямски океан и сега периодически са подложени на своеобразно цунами.А мястото на евреите в Европа заема ислямът бавно но славно около 30 милиона са вече!

На Европа това и се полага след като предпочете да замени образовани ,трудолюбиви и плащащи данъци граждани с неграмотни, агресивни пълчища от Азия и Африка.

До Израелец! Да така е, има сблъсък на две цивилизации, от там и между различната степен демокрация заложена в двете цивилизации. Но ми прави впечатление, че Израел умело прикрива един фактор, който действа в района на Близкия изток- факторът на войната, с главен военен играчка и помощник Израел. И това не е политика на обрана, а политика на нападение. Така вършее вече 30 години в района САЩ за да владее националните богатства на арабите. Предишната война бе Ирак, последната е в Афганистан. Това втвърдява сблъсъка между тях, става непреодолим. За да се спре сблъсъкът трябва да се реформира исляма на ниво на християнството, това се отразява върху развитието на ислямската цивилизация и от там на демократизирането и. Реформирането на исляма се мисли нашироко в средите на арабската интелигенция. Но реформациите стават само при мирна обстановка, а не в обстановка на постоянни войни една след друга. Войните спират реформацията, и втвърдяват радикалния ислям като го обявяват за национално освободително движение. Коя е следващата война която САЩ и Израел замислят там ?

Такова животно като радикален ислям няма. Има ислям - една агресивна религия имаща за цел да завладее света. Какво общо има Израел с Афганистан? Какво е това" главен военен играчка" ? -погледни по- горния коментар за грамотноста. Извинявай ама си толкова заблуден че не мисля да ти отговарям.

Сериозно тук се поставя въпросът за демократичността и върховенството на християнската религия и същевременно се забравя чии чада са Хитлер с крематориумите и втората война с 50 млн. жертви, Сталин с репресиите с над 10 млн жертви, Труман с атомната бомба, Айзенхауер с войната във Виетнам, Брежнев с войната в Афганистан, Буш с войната в Ирак, посочете моля ви се по кръвожадни представители будисти или ислямисти и не говорете глупости-децата ще ви се смеят!

Ти наистина ли смяташ, че Хитлер и Сталин са били християни? Или пък Брежнев, Труман и т.н.? Това, че идват от "християнски държави", изобщо не означава че са били християни. И никога не може да се направил правилен извод, ако не се разграничат нещата ясно: една държава може официално да се води "християнска", но ако хората в нея не вярват в Исус, те не са християни. Докато не схванеш този факт и не разграничаваш понятията (както много хора са научени да разсъждават), винаги ще се стига до фалшиви изводи.

Сталин е завършил християнска духовна семинария и нищо повече, а Хитлер е украсил танковете и самолетите с кръстове, знамето с пречупен кръст и награждавал с железни кръстове символи на християнската религия, как по убедително да ти докажа че са християни!

Не се опитвай да подвеждаш аудиторията, Антихристе, с факти от по-близко и далечно минало! Ти кажи В НАШИ ДНИ в коя цивилизована християнска държава има терористични християнски групи, които да извършват атентати и взривове срещу мюсюлмански храмове и синагоги например ? Отговори реципрочно и се засрами !

Участниците в този форум би трябвало да имат представа, че съществува държавен тероризъм ярък пример е Ирак и над 100000 американски терористи са там под прикритието на войска, съществува и трансконтинентален тероризъм също с над 100000 терористи на НАТО в Афганистан ето ти го днешният тероризъм в действие!

Защо да не посочим?! Ето ти Судан - в южната част живеят чернокожи, немюсулмани още от времената, когато е създаден човешкия род. Арабите са дошли по-късно по тези земи и са концентрирани в северната част, донесли са исляма и искат да наложат шериатско управление на всички. Югът им е нужен заради открития там петрол. Обаче, чернокожите отказват да приемат исляма и са подложени на изтребление, глад и извращения. Десетки години, та до ден днешен. Без да са водили кръстоносни походи, без да са мятали бомби, само защото отказват да сменят вярата и обичаите си, ислямското правителство в столицата ги подлага на изтребление. Кръвожадно! Днес! Питайте Гугъл за: Джорж Клууни, Дарфур, Хартум! В уикито вижте историята на Судан.

Това в Судан е локален конфликт като в бивша Югославия, а трябва да се прави разлика от глобалните конфликти, в които участват стохилядни армии и огромни премествания на военна техника и сила и за масовия читател те се назовават "миротворци", чиито жертви по нататък стават милиони невинни.Судан е в Африка, а вследствие подобни стълкновения неотдавна в Европа изникна новата държавица Косово- светкавично призната от България!

Омраза и убийства на религиозна основа.... Това е лудост!

Не, просто "БИЗНЕС". Малко по-различен, но нали света си променя.

В името на религията мюсюлманите са избили повече!

не знам колко си на ясно с исторята на религиите,но искам да ти кажа че, христянството никога нямало армия от войници да избиват някои народи,а ако говориш за римската имперя и инквизицята това съвсем друга тема. но ислама имал армия,мухамед имал армия и водили воини и избили сума народ и разрушили цели цивилизациии,мога да ти броя ако искаш,,,примерно знаеш ли че омаидската джамия била манастир и че до ден днешен гроб на йоан кръстител е там,и да не говорим за налагането на арабскя език в нашата култура,аз съм от арамейски пройзжод и се гордея с това.

Ти сериозно ли го мислиш това ,което пишеш?Ако е така,вземи си учебниците по история и си прочети някои уроци,по история на средните векове!Много сериозни пропуски в знанията ти има!Нищо общо с историческата истина!Никога християни на са водили завоевателни войни на територията на мюсулмански държави,докато останалото е почти непрекъснато явление от началото на 9 - ти век насам! Ти българин ли си?Това между другото.

вие за кръстоносни походи не сте ли чували или учили? а кои запали александрииската библиотека? а за църковни догми чували ли сте?... аз съм християнка и съм живяла в мюсулмански държави за определен период от време и, когато по сфетофарите просещи деца молеха да им се дарят пари за джамиите аз им давах винаги, но и се шегувах питаики ги те ще ми дадат ли $1 поне за моята църква, а те троснато ми отговаряха:"не"!!!с дивашки пламък в очите взимаха парите и ми отговаряха с твърдо :"не"! направете си извода...

И оке нещо- Знаем, че в основа на цивилизацията стои религията, а религията е ИДЕОЛОГИЯ. Следователно, сблъсъкът на цивилизационна основа е идеологически сблъсък. Ислямът сега се намира в това състояние, в което беше християнството преди реформите си 16 век. От реформиране на исляма зависи и цивилизационния напредък и от там на демократичния напредък- това учи споменатата западноевропейска Наука за цивилизацията. ЕС подстави критерии на Турция/Албания/Косово за демократизиране, но изисква европейски тип демократизация"реалната демокрация"-призната за най-високо развит демократичен модел в света. А те, за до достигнат тези критерии трябва първо да реформират исляма, после да се постигне цивилизационно развитие, за да достигне до развитие на демокрацията си. Следователно, държава Косово е далеч от европейския демократичен път и няма скоро да достигне европейските критерии!

Естествено- християнството. Главната разлика която прави антагонистичен сблъсъкът между християнското и исляма е мястото и ролята на човека в обществото. В Корана е заложено неравенството между половете и стадния принцип на водещата и определящата роля на водача без правото на индивида на обществена изява, индивидуална инициатива и борба за по-добър живот. Това се отразява и върху общественото развитие на ислямската цивилизация- тя се счита за по-ниско развита, а християнската за по-високо развита. Християнската религия е заложила в себе си социалното равенство , равенството в половете, демократичния принцип на индивидуална човешка обществена изява и всяко нарушение на един от тези канони, се отразява върху развитието на цивилизацията и води до избухване на революции. Причината за избухването на Френската революция в Европа е именно нарушаване на един от тези канони на християнската религия за социалното равенство, отразило се върху общественото развитие на европейската християнска цивилизация.Ако не знаеш да те светна- В Европа има ЕДИННА ХРИСТИЯНСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. А в нашето християнство( независимо дали е католицизъм, протестантство или православие) са заложени основните демократични ценности за равенство , свобода, независимост, справедливост и третира човека с правото му на индивидуална гражданска изява и борба в обществото за по- светло свое бъдеще. Ето, тези демократични ценности обединяват всички християнски религии и цяла Европа. ЕС е конструиран върху тези всеобщи демократични ценности и се явява обединител на Европа. Пълни лъжи са че християнството е избило много повече хора. Арабския халифат се е наложил с кръв и войни. Османските турци покориха Византияи Балканите с кръв и войни.... Ако е имало войни в Европа ,подбудителят не е християнството, а ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ.

Всеки народ има правото свободно да ползва опита на дедите си и тяхното народно творчество. Има си български, келтски, руски, тиролски, индиански и какви ли не, стари песни. Както са живяли, каквото са видяли, това са възпявали хората в миналите столетия. Каква е вината на старите българи, че песните им са такива?! Хайде сега, нека да изгорим сборниците и читанките и да не си пеем песните, да не ги знаем, да не ги цитираме заради някакви сегашни политически съображения! Как ли не! Само духовно изкривени и пращящи от мъдрост и любов към цялото човечество индивиди като теб, биха нарекли българското народно творчество "скелети от гардероба". А песента "Даваш ли, даваш, балканджи Йово" е историческа народна песен, която художествено отразява драмата на българина в далечните времена на турското робство. Предполагам, че авторът на мнението прави аналогия с отношението на мюсюлманите спрямо християните преди векове по нашите земи и това от днес в Египет. Няма разлика, въпреки времевата дистанция и социално-политическите различия.

Ами имаме си повод да си припомним ислямската нетолерантност към други религии...

Съвсем добронамерено:Не знам доколко си толерантен към друговерците,но виждам че не си толерантен към чуждото мнение!Което е показател ,че не си толерантен изобщо към инакомислещите,включително и тези с вяра различна от твоята! Аз също споделям схващането ,че това,което се случва сега е с много дълбоки исторически корени!Даже много преди турското присъствие ,ако този израз ти харесва повече ,в България!

W, само народния фолклор и национална памет не може да скриеш в гардероба на забравата. Е какво, за разбирателство между религиите ли трябва да ги забравим? Твоето е тъпо късогледство за начините на разбирателство между религиите. Но може да има разбирателство между религии, които са с различна идеологическа основа в ТРЕТИРАНЕТО НА РОЛЯТА И МЯСТОТО НА ЧОВЕКА В ОБЩЕСТГВОТО. Това е жесток идеологически антагонистичен сблъсък. Сблъсъкът между християнство и мюсюлманство на Балканите у нас вече над 13о години свободна България е спирал развитието на нацията ни. Просто трябва по -ниската религия да се реформира на нивото на по-високоразвитата. Тогава ще настъпи хармонията между тях, за която говориш.

Даваш ли даваш Балканджи Йово хубава Яна на турска вяра?Море войводо ,глава си давам...Някои са забравили за какво става дума ,та затова реших да им пропомня!

ти изобщо знаеш ли какво е копти* и какво общо има цитата ти с статията. Аман от шаблонни мозъци!

Нека не избързваме с изводите за атентати. Трудно е да си представим колко бомби са били взривени в новогодишната нощ и колко пострадали може да има. А за странните далечни светлини в ясното новогодишно небе какво да кажем? И те ли са атентати?

Защо такива неща не се случваха преди 20 години ? Кой "разбъзика" тези хора ? Кой има интерес от тези неща ? Когато има противопоставяне има забогатели !!

Хората си вършат работата качествено.За това им се плаща.Сега и нас ни учат така да работим, но не ни плащат още достатъчно.

Имаше ги, приятел, но тогава имаха други имена - Червени бригади, Червени кхмери, Фракция Червена армия и т.н.

Не знам но се сещам за цитат от корана"убий неверника"В кой век са тия мюсюлмани?????Защо са зомбирани тия хора ? Защо в мирогледа им няма прогрес? За мен съм убеден, че жените мусулманки трябва да променят статуквото!

Не е оправдана смъртта на невинните християни.Столетия двете религии са съществували безпроблемно докато високоцивилизованите християни започнаха да се месят в Афганистан и Ирак Северен Кавказ и Босна защо беше необходимо когато тези хора искат да живеят по своите си традиции!

Кашата я забъркват юдеите - не се самозаблуждавайте! Но е факт, че всички религии са донесли безброй страдания на човешкия род досега!

Правилно, християнска Европа няма работа в Афганистан, казват самите европейски народи. Проблема не е в християнството на европейците , а е политически. Проблема е в управленците . Европа се ръководи сега от десни проамерикански настроени партии, които продължават да държат Европа на колене пред Америка без самостоятелна външна политика и изпълняват американски свирки. Същите тези десни внесоха в Европа неолиберализма на САЩ и станаха нейно подобие, приеха нейния по ниско развита демокрация, т.е да се управлява БЕЗ демокрация и да не питат народите си за нищо. От това европейците са бесни, понеже са свикнали на своята реална демокрация упражняване от ВСВойна до сега, според която политиците питаха народите си за всяко нещо. Сега, при десните е обратно. Това ще бъде първата и главна причина десните правителствата да започнат да падат стремглаво в най близко време. Не се гаси това що е светило по рано. Та и за Европейците- няма лесно да се откажат от своята демокрация.

това е прелюдия към The New World Order...! горко на нашите деца и техните деца...

Религиозната глупост е истинско проклятие за човеците.

много се чудя защо амриканците решиха да дадат на мусулманите от косово автономна държава а не мислят да дават на коптите от египът където са над 10 милиона автономия,,както казва старият алф.има нещо гнило.

Целта е да сеят на Балканите нови и нови военни конфликти и с тях да подриват ЕС и държат Европа в напрежение, тя да си дава парите и хвърля усилията да им чисти лайната. Така еврото става все по-слабо и по-слабо... Крайната цел на американците е ЕВРОПО. Това произлиза от тяхния неолиберализъм като икономическа и обществена система. Обекта е ЕС и Европа, изпозват най-ниско развитото ниво на демокрацията в балканските народи и новото оръжие "албанския национализъм"

Защо ли, наистина? Да не би защото коптите в Египет са не повече от 5-6% от цялото население и с много редки изключение (като описания в статията случай, ако изобщо това са причините за атентата) те нямат никакви проблеми с останалите египтяни. А албанците в Косово бяха мнозинство подтискано от малцинството - такова чудо няма как да продължи за дълго. Рано или късно хората се организират и или си извоюват автономия (с много кръвопролития) или разума надделява и им дават автономия преди това да се е случило. В общи линии ситуацията в Косово няма нищо общо с темата на статията (освен може би в обърканите глави на някои от коментаторите). А относно това, коя религия е по-развита - ами сами преценете Исляма (в този си вид) е тръгнал седем века по-късно от християнството и не се е променял, а християнството се е променяло коренно почти на всеки 100 години (при всеки нов Вселенски събор) и със сигурност е причинило много повече войни и кръвопролития (за справка Кръстоносните походи, Тридесетгодишната война, религиозните войни във Франция, Инквизицията и т.н.). Така, че мислете малко преди да пишете глупости.

Човече това е пълна простотия!! помисли: трябва ли кюрдите да се отцепят от Турция? трябва ли шиптърите да се отделят от Македония? трябва ли турците натурализирани в ЕС да се отделят?? Мнението ми е че трябва да сме заедно, да си помагаме, но да си знаем мястото - всеки във своята общност и да уважаваме и не закачаме другите етности!! само в това е бъдещето, защото в противен случай ще има етническо разделение в световен мащаб!!

ideyazabulgaria.org

Абсолютно грешно мислене, далавераджийско грешно. Непременно трябвало албанците да се освободят, като са били малцинство, с кръв и да се сдобият с автономия? Ами защо като се станаха независима веднага сринаха 300 христиански църкви и манастири строени при българския цар Иван Александър и започнаха да избиват сърбите? Абе чожум, ако искаш да мътиш главата на балканеца прави го, но не може да мътеш на европееца. Я ,колко такива малцинства остнанаха във всяка европейска държава след ВСВойна? Защо не са тръгнали да се цепят и извоюват с кръв автономията си. По малко умни ли са от албанците? Защото европейците след ВСвойна започнаха да си решават етническите проблеми БЕЗ местене на граници, нито с кръв, като на мястото на геополитиката сложиха ДЕМОКРАЦИЯТА. Не можаха ли да внесат също такава демокрация в Косово ,за да накарат тези два народа да живеят в мир, както са живели в цели векове? НЕ, защото американците тръгваха да правят от Балканите новия барунет погреб на ЕС използвайки ниското и най ниско развита в Европа демокрация на балканските народи ( липса на демократично съзнание), спрямо останалите европейски народи. Използваха и факта , че американския военен ботуш държи Европа на колене след ВСВойна до сега, да няма независима външна политика, а те да и диктуват политиката. Независима държава Косово е американски политически проект в сърцето на Европа, с цел да създава от Балканите новия барутен погреб на ЕС, да се подсилва влиянието на Турция на Балканите и да я правят първи геополитически фактор там, по този начин да натискат ЕС да я приеме за член и с Турция заедно и дружно да подриват ЕС и еврото. А България и Македония да мирно икономически. Не видя ли картата която се развява в едно от новите министерства на Еврдоган, на новата Турска република възстановила старите граници на османска империя?

ideyazabulgaria.org

Абсолютно грешно мислене, далавераджийско грешно. Непременно трябвало албанците да се освободят, като са били малцинство, с кръв и да се сдобият с автономия? Ами защо като се станаха независима веднага сринаха 300 христиански църкви и манастири строени при българския цар Иван Александър и започнаха да избиват сърбите? Абе чожум, ако искаш да мътиш главата на балканеца прави го, но не може да мътеш на европееца. Я ,колко такива малцинства остнанаха във всяка европейска държава след ВСВойна? Защо не са тръгнали да се цепят и извоюват с кръв автономията си. По малко умни ли са от албанците? Защото европейците след ВСвойна започнаха да си решават етническите проблеми БЕЗ местене на граници, нито с кръв, като на мястото на геополитиката сложиха ДЕМОКРАЦИЯТА. Не можаха ли да внесат също такава демокрация в Косово ,за да накарат тези два народа да живеят в мир, както са живели в цели векове? НЕ, защото американците тръгваха да правят от Балканите новия барунет погреб на ЕС използвайки ниското и най ниско развита в Европа демокрация на балканските народи ( липса на демократично съзнание), спрямо останалите европейски народи. Използваха и факта , че американския военен ботуш държи Европа на колене след ВСВойна до сега, да няма независима външна политика, а те да и диктуват политиката. Независима държава Косово е американски политически проект в сърцето на Европа, с цел да създава от Балканите новия барутен погреб на ЕС, да се подсилва влиянието на Турция на Балканите и да я правят първи геополитически фактор там, по този начин да натискат ЕС да я приеме за член и с Турция заедно и дружно да подриват ЕС и еврото. А България и Македония да мирно икономически. Не видя ли картата която се развява в едно от новите министерства на Еврдоган, на новата Турска република възстановила старите граници на османска империя?

Каква е тази тенденция напоследък, мюсюлманите да имат права, по право пред останалите вери. И каква е тази очевадна лъжа, че само христянтвото се рапостраниява с меч и кръв. Един цитат - Съдният ден няма да настъпи, докато двете големи Ислямски армии не влязат във война една срещу друга (Mукхтасар Тазкирах Куртуби, стр. 454, ном. 831). Да не би Османската империя да е заменила Византийската само с коран а не с ятаган. И защо вие имате право да се подигравате на Христос, а ние нямаме право да ви критикуваме и ни обявявате веднага джихат. Защо ???

отговорът е: ЕС става силен и самостоятелен играч на политическата и световна сцена! ЕС няма вече нужда от САЩ, и за това трябва да се създаде механизъм който да спира ЕС в движението му напред!! Не се съмнявайте, че в определен момент САЩ ще напомнят на Велика Албания за това, че са им помогнали и ще поискат нещо от тях, но те не знаят, че албанците са като авганистанците - днес са с теб (когато им е изгодно), а утре са срещу теб!! Ако обаче Авганистан е в Азия и преградата към нас е Русия, то бъдеща Велика Албания е в сърцето на Европа!!

ideyazabulgaria.org

Напъро те покрепям и подписвам под думите ти!

За да спрат ЕС американците създават ислямски терористи и ги изпращят срещу себе си и срещу африканските държави. АШКОЛСУН! Толкова акъл не е за 2 крака, а за 4!

да се запитаме: 1. трябва ли да сме чак толкова толерантни с мюсюлманите!!?? 2. какви са тези цензури, които ни ограничават в мненията ни и трият и отказват да публикуват съобщенията ни - мюсюлмани ли са или християни?!

парво си отговори на вапроса ти какав си,защото в деиствителнсот незнаем???не е вапроса кои какав е господ е един,тука вапроса е друг.........))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

аз знам какъв съм - не до там ревнустен, но християнин!!! ...а зад тезата че "Господ е един" стоят неверниците и нихилистите!! Попитай мюсюлманите за отговор на този въпрос да видим те какво ще ти кажат!! За мен Господ е един и той е Исус Христос!! До колкото си спомням това е посочено в Библията и в 10-те Божи заповеди!! Спомняте ли си как в Косово събаряха и горяха църквите? а спомняте ли си как в Авганистан взривиха статуите на Буда?! а виждали ли сте Църкви или катедрали в Саудитска Арабия - НЕ и няма и да видите!!Това ли са толерантните мюсюлмани ??!! НЕ

Това е бизнес.Хората си вършат работата качествено.За това им се плаща.Сега и нас ни учат така да работим, но не ни плащат още достатъчно.

тук не става въпрос за плащане или не на някаква работа. тук става въпрос, че да си ментор, трябва самия ти да си на по висок етап на моралното си развитие! целта ми е тези които на този сайт са цанени да решават кое НЕ и кое ДА публикуват да се замислят за моролната отговорност, която поемат, както и моралното задължение да се стремят да са максимално обективни!! а... за работата - ти си прав, да това си е работа и разбирасе за нея трябва да се плаща и то добре!!

Човек трябва да е доста задръстен в духовно отношение,за да вижда в този акт,някаква си трета сила ,противопоставяща двете религии!Това е глупост!Едната от двете религии иска всички хора по света да проповядват само нея!И това е от стотици години!Геноцидът над християнското население е съществувал в пълна сила и по нашите земи!Трябва да си истински родоотстъпник да не признаеш жертвите на исляма включително и в България!Според тези умницинавярно трябва да сменим вярата си ,за която са загинали толкова много българи!Който иска нека да го направи,но такъв не заслужава дори и да го заплюеш!

Това може да го твърди само човек, който е изчел и осмислил свещенните писания и на двете "противопоставени" религии. Ти направил ли си го или само си папагалстващ чужди разсъждения?!?

не изчел, а живял в в мюсулманска държава в дълбокия ориент и в развита християнска държава...тогава няма да има нужда от празни приказки...

Отврат!!!Бог да ги прости невинните хора,дошли да празнуват!Сигурно е голяма трагедия да живееш в мюсюлманска държава,с примитивни и жестоки хора.Те и дъщерите си убиват за един телефонен разговор с мъж.

...за един телефонен разговор с християнин, уточнявам:-)

О, каква трагедия! И въобще не е провокация. Съвсем никак. Най-вероятно я е организирал човек с достатъчно в главата си за да не го интересуват религиите, християнство, мюсулманство и всякакви други глупости. Просто настройва овцете едни срещу други за собствените си цели.

Разбирам какво имаш на предвид. Но не пребързвай.

бИЛА СЬМ 2 ПЬТИ В АЛЕКСАНДРИЯ,НЯМАЛА СЬМ УСЕЩАНЕТО,ЧЕ КАТО ХРИСТИЯНКА,МЕ МРАЗЯТ И НЕ МЕ УВАЖАВАТ.ДОРИ НАПРОТИВ В ЕДНА БАНКА ЧАКАЙКИ ПРИЯТЕЛЯ СИ ДА СИ ПОЛУЧИ НЯКАКВИ ДОКУМЕНТИ УСЛУЖЛИВО МИ ПРЕДЛОЖИХА СТОЛ ДА СЕДНА.ПО УЛИЦИТЕ ДОРИ НЕ СА СЕ ОБРЬЩАЛИ ДА МЕ ГЛЕДАТ,ЧЕ СЬМ РАЗЛИЧНА ОТ ТЯХ (БЯЛА И РУСА),ИЛИ ПЬК НЯКАКВИ НАМЕЦИ НА НЕУВАЖЕНИ.ТОВА ГОЕ Е НАПРАВИЛ НЯКОЙ ,КОЙТО Е ИМАЛ ЛИЧНИ ПОДБУДИ

За да има разбирателство и мир държавата и образованието светски ! Да не допуснем дивотията на отминала безпросветна епоха да хвърли сянка и над нашето Отечество ! Бъдете здрави и успешна Нова 2011 год. на всички БГ - граждани.

О не, но защо трябваше това да се случи в този свещен град, построен от Александър, и някога обитаван от Клеопатра.Та там Мария Магдалена е родила дъщеричката на Христос - Сара. О не,това е съкрушително.Потресен съм.Виновните трябва да бъдат разкрити и наказани.

Това е било постоянно явление в мюсюлманските общества към християните от другите религии. Те са или прогонвани или избивани. Примери много, виж какво става в Косово или в други страни на Близкия изток или дори в Далечния изток, където има мюсюлмани. Европа постоянно се пълни с такива бежанци от там

Това явление за което говориш,се подкрепя и толерира от Синдреона.Но то е на път, да им изиграе лоша шега.

Ква дъщеричка, кви 5 лева? Много филми гледаш колега.

Излез от наркотичната си кома и не пиши глупости.

Бог да ги прости! Политиката на толерантност към исляма на американските и европейските политици не води на добро! То с тази пренаселеност на Европа с изповядващи ислям и извисяването на минарета в европейските държави може да бъде угодно на сегашните управляващи, но на техните потомци добро няма да донесе. Мислете за бъдещето на поколението си!

Християните да си живеят в християнските държави и мюсюлманите в техните (в 17 век) и така никой на никого няма да пречи.

и ти откъде знаеш , че държавата не христианска или по скоро коя държава каква е ,а ? По - скоро трябва да се внимава от мюсулманите , че са психопати :):П:):)

от името на нас христяните от близкя изток,казвам бог да ги прости,тезr хора загинаха докато молиха,толкова е грозна картината да убиваш някой съвсем мирен човек.но не знам до кога ще ни нападат нас мирните християни в близкя изток,но е писано в библята ,че които правят това не познават исус ,нито познават бог,ще мислят, че правят услуга на бога като убиват мирните християни,,четете йоан 16

sami, Бог да прости загиналите и да даде много смелост на теб и другите християни да оцелеете в тази враждебна среда с името на Иисус в сърцата.

Винаги съм се чудил,защо мюсулманите взривяват бомби и убиват невинни хора най-вече жени и деца. Съмнявам се в религията им,във всичко което проповядват. Не минава ден без бомби,убииства и насилие. Много жалко,тези хора не са достойни!

Сблъсъкът между християнство и исляма е идеологически и напълно противопоставящ се ПО ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ МЯСТОТО И РОЛЯТА НА ЧОВЕКА В ОБЩЕСТВОТО. Исляма се счита за по ниско развита цивилизация, християнството за по-високо развита. Когато една по ниско развита цивилизация е мнозинство в едно общество, тя се стреми да унищожи материално и физически цивилизацията на малцинството. За това в историята има хиляди примери. Извода за нас- не трябва да нарушаваме цивилизационния баланс в обществото си и да даваме превес на мюсюлманите.

Вече и в кенефа виждам тази досада - идея за незнам си кво! То бива нахалство и мания за величие, ама имайте малко задръжки - колкото повече се слагате, толкова повече опротивявате на хората! Да не говорим, че само с дрънкане нищо не става!

Западането на арабите започва още от времето на Коперник. Причините са военни и научно-технически (арабите не доразвили науката, както запада). Арабите са били мачкани дори от монголите. Арабите имат комплекси за малоценност дори към Дзен Будизма. Без да твърдя, че християните са без принос, при арабите се забелязва ОТКРОВЕННА ЗЛОБА към всички религии. Делхи, град в който се преплитат 4-5 религии. Отново има противопоставяне между мюсолмани и ХИНДИ. Все едно хинду са по-висша каста??? Не, но пък мюсолманите имат промит и злобен мироглед. Определени групи от християните имат подобна злоба. Например, баптистите.

Ето това е мирната религия ислям,която много уважавала всички други религии и страшно държи, нея много да я уважават.

После , неискайте толерантност кум мюсюлманите !

Каква е разликата между християнството и исляма и възможно ли е християнското малцинство да оцелее в условията на ислямско мнозинство ,четете в нашия анализ" За цивилизационния сблъсък на Балканите и недалновидната българска външна политика "признаваме Косово"

ае ти си малоумен верно