Правителственият Еърбъс взима българите от Кайро

Правителственият самолет „Еърбъс” ще излети утре за Кайро по разпореждане на премиера Бойко Борисов, за да прибере сънародниците ни, които желаят да се върнат в България.

Обратно в новината

Коментари - Правителственият Еърбъс взима българите от Кайро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато прати самолета за Мутафчиев, ревахте, че защо за него го пращал, а за обикновен човек - не. Сега праща самолета за обикновени хора - безумни, безотговорни, хукнали да се пекат на курорти, около които ре развихря революция - но пак форумът реве - с чужда пита си правел пиар ... Я се уточнете първо какво точно да направи, та да ви задоволи сбърканите пожелания, че вече всички се забъркахме ... Плювачи с плювачи!

Ти освен да пишеш по форумите,друга работа имаш ли?

Спри се малко бре! Шапът ли те удари или какво? Два дена ръсиш глупости - какви туристи ще прибират от там, а??? А и част от Българите, които работят и живеят там - удобен случай някой да ги разхожда без пари да България. Та - престани с тия туристи, бягай до клуба на герб - ще раздават и днес бира и т.н.

Моите поздравления Аз също нямам близки в Егспет, но имам сънародници и правителството прави най- правилното нещо за тях

пак се изходи с чужда пиат нашичкият

яза па да вирека ми да партим наш Бойка тама ..мчи тйо набързу шъ ги упраи тия там мушморци кво ми съ вълнуват ..той кът иди и сичку шъй 6 къкъту у нас сига...ми да вий ко ши кажити пу въпросъ?

Пък Боко да вземе да плати поне веднъж като праща за чужда сметка. Не от РЕПУБЛИКАНСКИОТ БЮДЖЕТ. Ама той лично. Щот така от моя джоб е малко... Ако някой ден оглупея да отида в Афганистан въпреки всичко сигурно ще разбера за какво става въпрос. Ама това е много малко вероятно да се случи. Щото за разлика от Боко аз имам глава. Не тиква. Та айде стига.

И що така? Правителството ли ги прати там? Нямам нищо против да ги спаси, ама да си платят. Защото днес казаха, че нашего брата продължавал да отива там, въпреки всичко. Ами да платим за цялата простотия на планетата.

Супербоко пак си дигна рейтинга с безграничната си щедрост заплатена от народа.

боико борисов разполага с дарявни средства като негови собствени. кои му дава право да изпраща правителствен самолет да взема балгарите от егъпет. това е на гарба на балгхарскя данакоплатец. нали има чартерни полети, каде по мощни и силни даряви не правят това, но нас вижте ни, на гол краст чифте пищови. за издигане на имига лю му или какво/ а няма пари за пенсионерите които цял живот са плащали данаци на тази дарява. срам! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво ! ( Спокойно небе и успешно прибиране в къщи на сънародниците/ките ни ; Успех ! )

Явно парите за този еърбъс Борисов ги събира от хлапетата, които са си поръчвали пакети от чужбина за по 30лв и за целта са ги строили като индийска нишка пред митницата за да им вземат по 1.50лв, защото повече не могат, че са под всякакъв минимум за облагане. Гледах това нововъедение и не можех да повярвам на очите си. Човек да се чуди какви ли гаври може да измислят още. Друго си е по-рекетьорски. Дай 1.50 за да ти дадем пратката, който иначе трябва да ти я доставим вкъщи.

На тези от форума,които се тревожат.че се харчат техни пари като данъкоплатци при такива случаи искам да кажа: огромен брой от българите ,които живеят зад граница са върнали многократно пари в България- не забравяйте ,че семействата ни са там; всички сме българи и всекиму може да се случи подобна беда!Нужно е да си помагаме! *Когато правителството показва загриженост-това означава много за всеки един сънародник!

На мен тези от чужбина и стотинка не са дали! Така че не се прави на много умен! Както аз си плащам като закъсам, така и те да си плащат!

царвул,ако не сме ние,емигрантите,си жив умрял.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Cперед мен е правилно да се помогне на хората в беда. Tези които заминаха на " екскурзия" предупредени да не ходят там, обаче са друга категория-Tрябва да се оправят сами.

ето заради такива като теб тази дървава няма да се оправи ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

..а ей такива като теб я оправяха досега..

Браво!Това е новина-положителна и добра,а не непрекъснатите негативизми-кой какъв бил и как ще го унищожим! Така се прави PR и се държи правителство! Поне нормалните хора трябва да го оценят,ако са останали много такива в Бг.....

смешница

Колко задружно скочиха синодалните старци да пазят статуквото си на непоклатими,непрегрешими и вечни верни на партията,която и да е-само да има морков.Грешката на Б.Б. е ,че не им подаде своя морков. Щяха да се отблагодарят с научно звание подобно на съпругата на президента и депутати от почти всички партии.Званията се раздават като орден "Стара планина".Президентът е много загрижен за БАН икато измислен историк не може да прецени и да прозре фактите ,че там нищо не се върши по причина именно на тези злобни импотентни и физически и мозъчно старци,чиято единствена цел е да пробутват роднините си и да задушават младите учени.Последните не проумяха,че скачат по митингите не за себе си, а за юхновчетата,съботиновчетата ,якимовчетата,за комунистическото изкуство на Св.Русев и и за техните облаги.Най-страшното е ,че ще пробутат тщеславието и на сегашните управляващи

Отишли там да си веят шлифера, ама нали са бизнесменчета, дай сега да харчим парите на бачкаторите. Що не си платят по една камила и да се приберат с нея? Пука ми, ч е сте имали близки. И аз имам ама не хленча и не прося.

Ти си глупак, знаеш ли го това?

така говориш защото никога не си излизал от бг и ти както останалите които не са ходили по-далече от село до града си мислите че на ванка или на запад е цветя :) е да ама не, така че каквито и да са бизнесменчета, крадци и т.н. и те наистина са булгаря като вас.и дано никога и вие не бадете на тяхно място и испитате какво е точно на такова място , точно с такива хора ! защото аз сам го изпитвал. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ти наясно ли си колко си тъп....ама толкова много,че се чудя как изобщо успя да сглобиш тия 3 безмисленни изречения!!!!Простащината ходи по хората.Завистлив некадърен олигофрен!!!

джамии?.....в америка?спри си хапчетата, моля те...

Поздравления! България има Премиер,който наистина милее за хората и не му е безразлично какво се случва! Посочете един политик от предишните правителства,който се е застъпил за обикновени граждани!( Случаят с медиците ни в Либия беше жив пример за безразличието на тогавашните високопоставени лица). Нека си уважаваме Премиера,защото полага истински усилия България да има по-добър имидж и място в Европа и Света. Когато си зад граница,чувството че политиците от Родината ти не са безразлични към съдбата на всеки Българин е неописуемо!

Да уважавам някой, който с чужда пита помен прави? И на всичкото отгоре с моята?

Много ви моля, стига сте злобели, дребни душици. Някой хора имаме близки, които живеят там и ще се радваме те да се приберат живи и здрави. А и до колкото разбрах ще си платят билетите, така, че няма да ви похарчат паричките. :( Злобари!!!

След като блеснаха повечето пишещи тук като жалки и дребни душици, може да изпуснете парата. Правителствения самолет ще прибира от Кайро хора ЖИВЕЕЩИ и РАБОТЕЩИ там. Туристите НЕ СА в Кайро и ще си ги прибере този, който ги е закарал, т.е. туроператора. Не се плашете, няма да бъдат похарчени жалките стотинки, които плащате като данъци!

Добър ден! Ама говедата - мучат ли мучат! Ако забелязваш- най-твърдият електорат на ГЕРБ - най-големите говеда!

Направо ми оправи настроението с твоя правопис. Отдавна не бях чел по неграмотно нещо. Я ми кажи, ти преди да се преселиш във Флорида, да лъскаш тамошните кенефи след разните му там Хорейшовци, от кое село си се пръкнала?

какво значение има в края на краищата ако живееш дъ гуд лаиф?и....ако си чел по-внимателно постингите ми....не живея във флорида...само ходим на ваKанции там там.......препоръчвам ти жупитер, както и палм биич гардънс- а във калифорния-ла холла , з5 мили норт ъф сан диего...както и биг сър, северна калифорния -ще останеш доволен

Правителственият самолет не беше ли ,,Фалкон,, . Кога са го купили тоя гигант Еарбъс...

добре де, бързате да ги оплюете - разсъжденията ви не са неправилни. а замислихте ли се, тези хора имат ли друг избор? вероятно доста време са спестявали за въпросната екскурзия, която е доста скъпа и едва ли е планирана от миналата седмица - може би тур-операторите отказват да им върнат парите. колко българи могат да прежалят с лека ръка въпросната сума?

доброволното навиране между шамарите, не се оправдава. предпочитам да се разделя с тази сума, (въпреки че с оглед на последните събития, се съмнявам туроператорите да им правят проблеми, не съм им гледам договорите) отоклкото да ме насолят,затворят и бог още знае каква гняс да се излее върху мен. Не разбирате ли че ситуацията е напълно непредвидима?

нали трябва да отидат там, и после да кажат как държава не се грижи за тех или че не са разбрали.

Не виждам защо трябва да се кахърим за хора, които са решили да ходят някъде на собствен риск. Медиите постоянно тръбят, че не трябва да се ходи там, че е рискова зона, че има риск за живота, но явно няма кой да слуша. Абсолютно съм За това да се приберат хората, които тази криза е заварила там, но не и тези, които с целия си акъл хукват, ВЪПРЕКИ предупрежденията.

Ами и без да искаме, приятелю, може да се закахърим скоро, ако вземат да арестуват някой от нашите българи-идиоти или, не дай си Боже, го осъдят на смърт, като медсестрите в Либия. Защото когато гражданите на цивилизованите страни се изтеглят, нашите малоумници се назландисват, а после цялата държава трябва да ги спасява, за което ще платим милиони.

Боклуците, които заминават за Египет сега със сигурност не отиват да разглеждат забележителностите на тази много древна държава. Днес гледах кадри от Гиза в Кайро -археологическият резерват с трите най-известни пирамиди в света е затворен. Тъпите селтаци, които на тумби отлитат за Египет, отиват я в Хургада, я в Шарм ел Шейх, да танцуват чакарака по масите с българския флаг и под звуците на кичозната мангалска "Бяла роза". Патриотизъм, ко да ги праиш....

Винаги съм знаел че нещо не ни е наред като народ. Всички нормални хора се изнасят от този кошмар, но нашите същества се бутат между шамарите, а после пращат позиви за помощ да сме ги спасявали с държавния самолет. Не ме е яд че някои си ходи на екскурзия, събрали са си пари да си ходят. Яд ме че тези хора не могат да преценят че има ситуации - извънредни ситуации, когато трябва да се вземе трезво разумно решение - да ходиш ли някъде с голям риск за живота си и непонятни очакваня за почивка. Ако те си отговарят с да на този въпрос, все пак сме възрастни хора всички и си преценяваме последиците спрямо мозъчния капацитет.

Въпроси ме мъчат, еле - тормозят, мира ми не дават! А те са: "Има ли членове на ГЕРБ, които ще пътуват натам в тези смутни времена? Дали всички тия никаквци не са организирани от Позитано 20 с една едничка цел: Да изгорят парите на народа и Бойковия самолет? Защо Бойко не остави Египет няколко дена без слънце - да си изгрява само тук, та да видиш как ще се кротнат...

еми като са ненормални да ходят из египет и тунис други ненормални ислиямистки държави.......аз си ходя из флорида и по карибите,чисто, спокоино, нормални цени , фантастично обслужване, близо до източното краибрежие.....виж за мексико пари да ми дават не стъпвам, че там не си поплюват с американците.........особено ако караш някои по-нов модел джип.и там като в арабия изчезваш безследно с презумпция да те търсят неиде из пустинята...каквото е останало......

Хубавш ходиш по Карибите - ама там има Бермудски триъгълник и ако вземеш да изчезнеш да не оревеш орталъка и да се надяваш на правителствен самолет!

ами те правителственiя самолет ти го пращат независимо дали си христо мутафчиев или не....само требе да си американски гражданин, пoнимаеш?

брато завиждам ти .Добрече се намират хора като теб да ни светнат тук.Нали знаеядоматитес колците ги ядем но като заредя Ладата ще дойда тя е на гас и бензин ще стигнали и кажи ако са скъпи цигарите да ти взема от тук на пазара ги взимам тънко и кажи какво върви там да се подготвя.Брато супер си.О чакай нали не си забравил Българския знам че много като теб го забравят бързо просто не помнят много толкова си могат

Да заминават, а после Бойко ще прати правителствения самолет да ги прибере - разбира се за наша сметка.

Да заминават, а после Бойко ще прати правителствения самолет да ги прибере - разбира се за наша сметка.

Е как мои' да турите такава снимка?

Снимката са я сложили, защото ако има снимка с палми и мадами, всички ще тръгнат за натам.

Турд-операторите да поемат евакуацията. Те така или иначе са готови да те заведат и в АДА само и само да ти вземат парите, така че сега малко да се понапънат. Като ги попиташ има ли някакви особености - "О! Не! Та това е люлката на цивилизацията!". А след това "дуфаш супата" - на вторият ден те захвърлят в някакъв хотел, и ти се обаждат 12 часа преди полета с SMS.

Въз основа на най-непосредствени лични впечатления от Египет, наистина не точно от тази държава, но в подобни. Когато там си турист понякога се чувстваш толкова изолиран, дори и да не си отвлечен, че не ти се живее, и наоколо няма нито едно същество, с което да си говориш на български и по нормален начин, всички са с посттравматичен синдром, озверени, неадекватни, и тези, които се правят на много любезни, всъщност ти забиват нож в гърба. С явните врагове поне е ясно, че са врагове, докато с разни местни величия, революционери или администрация, не е ясно как да се процедира и какво ли точно имат предвид, когато ти се усмихват много мазно ... Обикновено искат пари, това е един аргумент, който помага, и количеството има значение, валутата - не чак толкова, стига да е конвертируема и кеш... И ти се приисква нашият Бойко да прати правителствения самолет и да те откъсне от тази действителност... Много е сложно, когато вече нямаме посолства в Африка, нито някакви специалисти, каквито някога имаше там, те имаха връзки в местните структури и биха могли да помогнат в такава ситуация. Но гаражната патка затвори десетки посолства, тя знаеше само пътя до Брюксел, Вашингтон и Париж... и повтаряше като счупен грамофон едни кухи фрази за евроатлантическия цивилизационен избор ...

спомнете си преди 3 години голямото цунами. тайланд. всички се евакуираха,само нашенци с кеф се възползваха от отеглянето и приеха прехвърлене в 5 звездни хотели за същите пари.после на летище софия се прибраха охилени и доволни. като се правеха че нищо не е имало. голям кеф ще да е било на фона на 200 000 удавени и изчезнали. после ще оплюят цялата държава че не ги спасила

Алооуу - уникатчето! Чартърите тъкмо бяха кацнали в Пукет и стана цунамито, овньо! А ги настаниха в други хотели, защото вече част от хотелите ги нямаше. Ясно?

Опасен "дзвер" е българинът. Наперен самоуверен - "на мен ти пари ми дай, аз акъл не искам". Докато не стане гаф. И тогава започват едни ревове, едни сълзи - три реда, едни сополи - два реда: "олеле, къде е държавата! Спасявайте ни!" Да ги спасява същата тази държава, която довчера са псували. Това е масовата практика - всеки тръгва на собствен риск, а като се опукат нещата - друг да го спасява. Много е удобно така. Или като се казваше популярно: "гаранция - Франция, плаща Америка" В случая България. Аз никого никъде не съм карал да ходи. особено да си развява гъза по екскурзии. Външно министертво снощи изрично предупреди да не се ходи в Египет. Ама кой да слуша! Отворковци - колкото щеш. И гюведжари - давай, юруш на маслините, сега е евтинията. Пък и пари сме давали. Далаверата преди всичко. Самоубийци винаги е имало. Не можеш да спреш някой, който е решил да се хвърля под влака. Или да скача от 18 етаж. Но да се хвърляш да спасяваш някой, който е решил да се прави на отворко и минава на сантиметри пред бързия влак, или да се прави на нинджа като скача от 2-ри или 3-ти етаж няма смисъл. Нека ходят - ама на своя отговорност, с декларациия че Външно не поема ангажименти. Иначе ще стане така че всички да плащаме за кефа на някой си. И за идиотизма му.

Такааам, с удоволствие чета коментарите ти - те са истинска наслада. Те са истинска словесна полюция, действат освобождаващо, отпускаш напрежението съвсем несъзнателно. Абре, хамстер, я дай конкретен пример КОЙ БЪЛГАРИН КОГА се е молил да го спасява държавата??? Виж какво си написал: "И тогава започват едни ревове, едни сълзи - три реда, едни сополи - два реда: "олеле, къде е държавата! Спасявайте ни!" Да ги спасява същата тази държава, която довчера са псували. " А мене някой пита ли ме, когато другарят Борисов прати самолет за Христо Мутафчиев?

Веднага, ама веднага ще дам пример. Смятах ви за малко по-инмтелигентни. Великите медици в Либия никой не ги е карал насила да ходят там. нито да се занимават с контрабанда на алкохол, ното да въртят валута на черно, нито да правят черна борса с лекарства, нито да си "въртят дупетията", ако съм достатъчно ясен. Ореваха орталъка, платихме 57 млн долара да ги отървем. После някаква си беше ходила с някакви фондации не знам къде си. Пак същата работа. Или онези шофори дето бяха ходили в Ирак, след изрично предупреждение че е опасно. Не - големи смелчаци. Е, тях им отрязаха главите та поне не се наложи да плащаме да ги спасяваме. Или оня, в Иран дето го спипаха със 100 кила и повече наркотици. За моряците по корабите да не говорим. А повечето кораби даже и не са български. Четири тома могат да се изпшишат - все по същия сценарий

Наистина, руснаци заминават, но техните туристически фирми изискват от самото начало на размириците да се подписват декларации, че правят това на своя отговорност! И след това никой няма ангажимент да ги спасява - имат си редовни чартъри, това е положението - който реши да лети, си носи последиците. И нашите да подписват - и да си правят сметките с какви самолети и накъде ще се спасяват, ако армията не устиска /в момента те охраняват курортите/ на бунтовниците ... Ей, ум царува, ум робува ...

Кой ти каза, че руснаците подписват такава декларация?

Пише го в техните сайтове, а гледах и интервюта с туристи на летището - заминаващи, и те казаха. Смятали, че в курортите нямало заплаха за тяхната сигурност, защото политиката се развивала в градовете, а те щели да се пекат на плажа и не ги интересувало да ходят до столицата ... Тяхното министерство също няколко пъти съобщи, че има опасност и да не тръгват, но те продължават, и казаха, че министерството им няма да се занимава с тях - те са твърде много, невъзможно е да вървят след всекиго и да го пазят и уговарят да се прибере. Който тръгва сега, трябва сам да си носи последствията.

скоро египет ще баде залят от ислямизам и няма да се посещава от риск за живота на туристите, колкото до туристите там сега е умесно европа да изпрати военни за защита на курортите :)))

Не сме само ние. Вчера по руските новини вечерта съобщиха, че само за деня 50 нови туристически групи са излетели за Египет. Даже не знаят колко души имат там - между 35 и 50хиляди. После ще се плаща за спасяването им.

Ненормалници винаги ще се намерят, които не зачитат предупрежденията. Тук обаче възниква въпросът, аз ли като данъкоплатец ще трябва да им плащам в последствие изпратения самолет и екип за евакуация? Както нямам нищо против и дори считам е задължително да спасят българите, които ситуацията завари в Египет, също толкова съм против да се дават после държавни пари, за да прибираме идиоти авантютисти тръгващи сега за там.

ТОЧНО ТАКА - НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСНА

Цял свят евакуира поданниците си,само ние се натискаме да ходим там...ама как,платили сме си екскурзийката,как така ще пропадне заради някакви демонстранти....А ако се случи нещо ще опищят орталъка: Къде е държавата?!

Корави български кратуни, неподлежащи на еволюция...

не сте сами ...:)))

БЪЛГАРИТЕ СМЕ РОБИ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВИЦА , НО ИНАЧЕ СМЕ БЕДНИ И ОБИЧАМЕ ДА ПЪТУВАМЕ ... ЕГАТИ ЛИЦЕМЕРИЕТО .....