Едва 75 свободни интензивни легла са останали за пациенти с Covid-19 в София

Математици пък предупреждават, че до края на месеца страната ще е с 80% заети интензивни легла

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе вчера бяха 70% свободни. Канадска директива ли има

Математиците трябва да разберат, че вирусите не се подчиняват на техните математически изчисления. Независимо от предвижданията, възпроизвеждането и разпространението им се променя, намалява и изчезва.

През последните 5 дни общият брой на пациентите в интензивните сектори не се е увеличил, дори днес има намаление с 10. Вероятно се дължи на увеличението на случаите с Омикрон, който протича по-леко. "Светът е голям и надежда дебне от всякъде"

Като гледам какви капацитети има тук и в страната се питам едно, поради каква причина подобни гении са създали подобна кочина в която живеем ежедневно, преди някой да напише нещо да погледне просто през прозореца, ще дам жокер, грозни панели които дори не успяхме да санираме, понеже сме много умни, коли по тротоарите, повечето на 15 + години, разтворени кофи за боклук, тиня и тн. Не помня кой беше казал, че 70% от населението са дебили, по - скоро да са 90%, когато човек е глупав и господ не може да му помогне.

Никой не ти е виновен, като не можеш или не искаш да видиш нищо хубаво. За съжаление си.

Този план вече действа ли? Щото ако чакаме 5 дни за предупреждаване, на 6 -тия се влиза в следващия етап

прост

Ще издадат заповед за увеличаване на леглата в интензивните сектори!!! А ще издадт ли заповед за увеличаване на персонала в интензивните сектори?? Какви мерки са предвидени да се реши този проблем ?

Meрките ги видяхме, когато гонеха мед. сестрите по прозорците на Партийния дом. А сега питат къде е персонала.

Нали уж ваксинираните прекарвали леко! Какво търсят ваксинирани в болниците? МВР да се намеси! Ваксинираните да освободят леглата!

Защо антиваксърите са в болница, нали уж ковид не съществува , докторите лъжат и убиват, пък имунната система може да победи всички болести?

Защо се заемат легла в болниците от хора които нямат нужда?

за да те провокират да пишеш глупости в дира

Всичко е точно. Статистики правим всякакви.

Спрямо вечно липсващите статистики и агенции които да ги правят от страна на антиваксърите. Борите се с нищо срещу твърди факти.

А стига с тия математици и професори бе! Нема ли медици ???

… сумати вирусолози и лекари се изказаха ама вие ги наричате бяла мафия

Ами май има защо..

и защо? Нито един от вас не успя да предрече какво ще стане. Карате го изцяло на хазарт.

Сгъваемите походни легла и рибарските столчета? Ще трябва и дунапрен от складовете за полагане по стълбища и коридори. Май сме поели по здравната пътека веднъж завинаги.

Да си антиваксър тия дни че да бъркаш от два буркана с лютеница по едно и също време - хем да си модерен и да нареждаш институциите какви са безполезни, хем да ходиш и да търсиш помощ от тях при най-малката спънка.

Българи = плоскоземци.

Какво бягате от тия ваксини бе, като дявол от тъмян. Чели ли сте листовки на лекарства, които много хора взимат когато се налага.Например при високо кръвно цял живот се взимат лекарства, за които пише че увреждат черен дроб, бъбреци,сърце....и т н.Ами ако не ги взимаш си умираш много бързо.Аз 30 години взимам шепа лекарства и ми няма нищо, така си и запазих живота-защото е най-ценен. Същото е и с ваксините- редки са страничните ефекти. И друго питате -защо непрекъснато ще се ваксинираме? Ами не е ли същото и при обикновения грип-ваксинирахме се всеки зимен сезон. И с ковид е същото. Животът е най-ценното нещо, но някои българи не го разбират.

Ваксините пълнят джоба на биг фарма, а останалите продукти в аптеката като обезболяващи, витамини и прочие, както и антибиотиците и витамините които дават на стопанските животни не пълнят джобовете на биг фарма. Как става тая магия, е ясно само на антиваксърите.

Хахахахах кажи честно че си толкова тъп?? Същите фирми правят и ваксините бе чукундур хахахах

Речува се сатира и по-конкретно, сарказъм.

Като вземеш хапче за кръвно, ефекта му изчезва за един ден заедно със всички вторични ефекти. Като ти бият ваксина може да си произвеждаш шипчета и антитела докато пукнеш. А ефектите може да са за цял живот.

Хапчетата за кръвно се пият всеки ден

За намаляващият ефект на ваксините се говори от години вече.

Кой се е ваксинирал срещу обикновен грип бе, само тъпунгерите. А от хапчета за кръвно има много умрели поради увредени бъбреци.

Защо лъжеш глупако? Нормалните хора се ваксинираха при обикновения грип, който не беше много лек. И второ-повечето хора с високо кръвно налягане взимат хапчета години без увреждания на бъбреците. Лъжеш защото така ти изнася.

Много големи лъжи! Слушаме ги вече 2 години! Много от хората в болница не са за нея!

От гледната точка на директорите на тези болници, явно не използват потенциала си за изтегляне на пари от здравната каса! Трябва да си достигат 100%! (взимат по 2000$ на пациент в интензивното!) Тези финансови механизми унищожават хората! Нищо не се прави в ползан на живота им! Ваксините са само източване на пари, след като и бустерни дози не помагат за тези, които са се жертвали да ги имат!

Така ми е писнало от фантазиите ви... ми хубаво, то има ли за какво да се борят докторите за вас - вижте се кви боклуци сте и нареждате системата от която сучите. Пълни ниблагодарници, и за това господ ви наказва!

Простолюдието в коментарите наистина вярва, че болниците са пълни. Нищо такова бяма, сега надуват бройката за да обявят задължителна ваксинация Март месец. След това става топло и няма да успеят да уплашат овцете и да ги лъжат. Проблема е че освен ваксини трябва да пробутват на простите скотове и цена 40 ст на киловат.

Хмм, а ти не вярваш че са пълни болниците защото...?

Защото миналата вълна имаше 11000 в болница сега са на половина няма нищо препълнено

Има некаква правопропорционална зависимост между икономическото състояние на тая територия, умствения багаж на част от населението, лъжливото самочувствие и явното нежелание да се глед по далече от пъпчивия си нос

Локдаун идва без компенсации

Просто Киро ако затвори страната сега ще е аут Март месец.

И сой ще то изгони 50 те хоря ня протестя дето ня другия ден седнахя ня една мяся с киро

в началото на 2019 когато казаха, че "ще се мре яко" развърнаха за "нула време" полева болница в Арена Армеец. Излиза, че в началото сме били по-подготвени от сега. Похарчиха милиарди евро за глупости и резултат никакъв. Здравната система ни убива. Поглъща ни като черна дупка. И някой става все по-богат, гледайки как се демлим на такива и онакива. Спиш ли българино?

"Полевата болница" в Армеец бяха просто една камара легла. Леглата имат нужда от лекари, медицински сестри и санитари, а такива не достигат.

Само ми кажи ,колко бяха излекувани в Арена Армеец? Ти си пълен профан.

вкарват хора дето не са за болница да точат пари и да всяват страх!

Ами, изкарайте тези със сополивите носове и се концентрирайте върху хората които наистина се нуждаят. Пълните леглата с със здрави за да точите пари. Пример- Теменужка Петкова заема едно легло само защото имала положителен тест

Топли парят, хайде че не останаха. Тези журналисти пишат все едно че рекламират банички

Бързайте да се разболеете, че местата свършват,:

какво правят в тези развъдници още?

Тази бройка не се ли променя с всяка измината минута??? Сега не са ли 5 или 125??? Извинете ме, прочетох само заглавието ви.

За да продължи плашенето до два дена ще ги напълнят.всички лекари взели пари за да прикриват измамата за свещи да ги дават

Резултат от ковид мерките на новото правителство. Тези некомпетентни парвенюта нещо за превантивни мерки да са чували, А?! Или юруш да заразяване и да пълния интензивните легла и само ще броим и ще чакаме .... да цъфнали налъмите !!! Дори и децата не пощадиха ееей ! 65% от хората са против този ковид план, 93% от родителите са против присъствието обучение при ковид пика в момента ,това показва проучването направено от nova.bg . Това не е правителство, а сбирщина от социопати, които сама имитират социално поведение и загриженост за хората, но реално за тях човешкия живот и здраве са без значение .

Знам,че тази клета България как е намирала сили за се изправя за по 2-3 години от ситуация на Национална Криза след първата световна и Балканските войни. Знам, че след 44-та за 5 години са се построили във всеки град, дори и малък, училище и болница. Знам че този народ го е направил. Единствената разлика днес е, че политиците са гьонсурат и пълни тъпанари , които само приказват и си въртят техните далавери.

шуро-баджанашка система на "живот" в България. Желая на обикновените, без връзки хора да оцелеят.

Да ти се връщат пожеланията, човече. Наистина си прав.

При 247 легла за цяла София с 2,5 милионно население . В провинцията нещата са още по трагични 9-10 легла, в най-добрият случай 30 в областните градове. Това ли им е здравната система? Какво правихте цели 2 години? Да бяхте инвестирали в докторите и оборудване тези две години вместо да си чешете трът ките мръсни политици. Само мерцедеси и далавери с инхаус поръчки са ви в главите. И с ваксините също.

Извинявай, но над 100 легла за милион си се счита нормално. Не знам какво повече очакваш. Аз се безпокоя повечето за качеството на лечение което получават 200 легла в интензивно. а всяко легло трябват трима сан.работници. Хитрите градове, например Мадрид си направиха полева болница хармонийка за 300 легла. Всъщност е от 50 до 300. И бе са затворили нищо освен устата на тези, които пискаха против полевата болница. Само мусля едно училище и едно общежитие.

В София са много по голям процент ваксинирани от другите. Чистим се от ваксърите идиоти.

да се чистим. 5-6% от умрелите от ковид са със "сертификат". Иначе ще се пообезлюди наистина. Един малък град в повече е изчезнал миналата година. Браво на антиваксърите!

реалността е друга. Независимо в какво ви се иска да вярвате. Нито се напъва някой да пише нещо, което не е така, нито полза има от това. Грешки в навалицата стават разбира се, но те не променят картината.

От личен опит мога да кажа, два пъти вкарваха детето в болница, и мен два пъти. Имаш кревати, пътека, нямаш клиенти, намираш без значение дали трябва или не. Един конкурент от съседната ООД група ми казва, какво да коментирам колегите. ;) С ковида е подобно, не че няма ковид и, че не умират хора, но лекарите имат огромен финансов интерес от ковида. Дали са правилно заети леглата, може да разбере истински независима прокуратура с отделен независим медицински одит. Главното е, че има затворени болници, фалирали, могат 2-3 да съживят. Ако платът ще намерят доктори, ще ги дообучат за да боравят с 2-3 машини, пневмонията си я познават... Забравих основното. ЕС , МВФ не дават пари ако не провеждаш ковид фашизъм.

"лекарите имат огромен финансов интерес от ковида. Дали са правилно заети леглата, може да разбере истински независима прокуратура с отделен независим медицински одит." Аутопсии не се правят. Сладка, мръсна, работа. Оловни ковчези в малките населени места.

Човек за човека е вълк!

Уважаеми управляващи Борисов може да е мафиот, както искайте го .наричайте, но не ми излагаше децата на риск. Аз детето по- пример на премиера не искам да ги ваксинирaм. Второ Вие искате да стопите народа ни още ли с новият си план? Вярвам единствено на президента Радев и трябвa дa се включи. Доходите на кръчмарите са приоритет пред живота на народа. Това е популизъм...

Дреме им на борисов, кирчо, радев за хората. Здравната система винаги си е претоварена от октомври до април почти всяка година, ама не помните, щото не са всявали такава паника, както сега. И на никой не му дреме. задължителните ваксини, дискриминиращи сертифати за здрави хора, локдауни няма да променят нещата. Така си е т време оно. Сега поне правят луди пари, бонуси, премии отдържавни поръчки на ваксини, тестове, санитарни материали и т.н.

Това всяка година откако се знам. Здравната система е пред срив и претоварване есенно- зимния сезон почти всяка година- то не са вирусни инфекци, пневмонии и т.н. 2018, 2019 беше така, 2016, 2015 също. Нищо ново под слънцето. Трябва всички здравни инспектори, министри, експерти да се изолират, докато не направят здравната система работеща през есен- зима, а не да се оправдават с някаъкъв вирус, щото и преди си беше същото.

Само дето тази госина по време на вълните има двойно по-голяюа смъртност спрямо преди пандемията. Преди пандемията по 2000 на седмица. По време на пандемията по 4000 на седмица по време на вълните.

И това е нормално. През октомври 2019 предупредиха, че идва много тежък грип- от няколко щама, опасен най- вече за тежко хронично болните и болните възрастни хора. Пишеше о тук в дира, и този грип нямаше нищо общо със сарс- ковид. А смъртността се дължи на изключително големия брой стари хора не само у нас, а в испания, италия, англия, сащ, франция- държави които не са участвали масово с милиони жертви в ВСВ и чатично в ПВП. Тогавашните родени деца и млади, сега са по на 80- 100 години. В германия, Русия, Китай няма такава висока смъртност, дължаща се на възрастното население, защото голяма от тях са загинали през ВСВ или по ранно като инвалиди след войната и т.н. Никой не е безсмъртен, с ваксини, хапчета, терапии, генна терапия и т.н. Идва време, когато всеки си заминава дали от болест, вирусна инфекция, инцидент, естествена смърт и т.н..

Били ме фара че е така

КИРЧО,НАЛИ КАЗА ЧЕ КАТО МИНАТ КОВИД ЛЕГЛАТА ПО ОБЛАСТИ НАД 80% -СЛЕДВА ЛОКДАУН? ЗАТВАРЯЙ СТОЛИЦАТА,БЕ КАНАДСКИ ГЕНИЙ...СПАЗВАЙ СИ ТВОИТЕ ЗАКОНИ! ЧАКАМЕ....

"журналисти" . Около 2000 са всички интензивни легла в страната, а не в София. При такава заетост си е направо катастрофа. А сме в епицентъра на перфектната епидемиологична буря. Пазете се! Гледайте да не ви трябва болница в следващите седмици.

Знаем този наплив. И 2019, 2018, 2017 беше подобно с епидемиите от грип януари, феруари и март. Много хора се разболяха тогава, затваряха се болници за планови операции и посетители. Защо още тогава не сложиха всички в локдаун, сертификати се чудя. А можеше и по рано, защото всяка година и преди 2020 есен- зима болничната ни система е в колапс от есенно зимните грипове, респираторни инфекции и т.н.

През шпионката или под вратата?

Въпросните математици заслужават да бъдат изтрепани за всяване на паника.

Какво правят? Налагат зелен сертификат на всяка цена, който ни прави зависими от него, като отнемат права и свободи, обясняват при колко влезли в реанимация ще ни ограничават, което може да се манипулира с протокола за "лечение" с някой от препаратите, като Нимбекс с висока доза (практическо убийство), Ремдесевир с 2-3 по-висока от листовката в протокола за "лечение" доза, използването на Мидазолам, който води до смърт. Ясно е, че готвят затваряния и фалити, като за последно. Следва следващата година, както каза бил гей тс нов вирус и нова пландемия и ще е 10 пъти по-лоша.

75 от колко?Щото май не са много повече....

Киро си е под карантина с Ленчето,Муни гушка Деса...Само кокорчо е сам,ама нали страда по авера чуждоземен?

Предпочитам да умра в моето легло, отколкото да се оставя в ръцете на менгелетата в болниците,

Как може, тия дето лежат тежко болни само симулират. Няма вирус, измислица е, дават им пари. Страшна конспирация има тука, нареждат ни до най-долните африкански държави по ваксиниране и сме на първо място в Света по смъртност от ковид. Искат да ни изтребят, щото ние в панелките сме най-великите, най-умните. Ясно е, Китай, Русия, САЩ и ЕС създадоха вируса за да ни убият, да ни вземат панелките.

И нощем,в късни доби,изравят гробовете и се прибират у дома на първак с кисело зелце и сланинка.Па пукне ли зората пак се закопават хитреците му ньедни!

Много дебил, малко ваксиниран!

Малко набодени са с една доза, има време до 5, както е в Турция, засега, че не се знае, колко ще се увеличат...

Обратното

Алоооооо,фашагата Денков,Фъндурчева,кокорчони киро тъпомрражда сежвсемат вцръце,че излисаме!

Сте като на 12 ,хич и не излизайте .200полуидиота и стотина пълни идиоти.

Китай построи болница за десетки хиляди к19 пациенти когато избухна кризата. Европа - затвори болници и закрива легла в спешното . И после ми говорете за пандемия,криза, мерки. Ффф отивайте се боцкайте там с някакви си ваксини, които не са ваксин.. Ех, де да можеше старите ваксини да са като сегашните - тогава идиотите ваксъри нямаше да ги има в момента

За хиляден път ще ви го кажа, вирусът ще изчезне, тогава когато, хората спрат да вярват в него

Вместо да се налагат със сила абсурдни мерки не беше ли по добре да се разскрият много нови интензивни легла За три години епидемия почти никакви нови интензивни легла За милион и половина София 200 интензивни легла .Апсурд някакъв

Леглата не са проблем Иване. Лекари няма, избягаха на запад за повече пари.

Борисов нареди сумати легла в Арена Армеец.Болните сами ли ще се лекуват,като няма лекари?Или Копейкин ще ги лекува?