ИД екзекутира 300 в Мосул, ползва ги за жив щит

Терористите от "Ислямска държава" екзекутираха в Мосул 284 жители. Престъплението е извършено в четвъртък и петък в южните покрайнини на града.

Обратно в новината

Коментари - ИД екзекутира 300 в Мосул, ползва ги за жив щит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"оценка на напредъка" ако имаше такова животно, щяха да разберат дори и на слънцето. Що хвалби що снимки и кво ли още не щяха да ни показват.

информация. А ако тези 300 са жертва на "хирургическата" намеса, а ги приписват на ИДИЛ, за да няма после обвинения? Кой може да докаже чии жертви са.

Това показва, че в такива моменти само моралната оценка за добро и зло, може да те спаси и то с риск за живота да нападнеш и убиеш този, който те кара да вървиш към центъра на града. Поставен в центъра може пак да направиш с другите бунт сред въоръжените убийци, когато е безнадеждно, но все някой би могъл да се спаси. А бе трябвало е да има бунт в града още при първите нападения на ИД.

Каква луда демокрация докараха САЩ в Ирак, направо не е за вярване ...

ПРОЕКТА"ИДИЛ" НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО СЕ ПРОВАЛИ!!!СВЕТЪТ СЕ ОТЪРСВА ОТ ЕДНОЛИЧНИЯТ ОПИТ ЗА ДИКТАТ НА САЩ!!!СИЛНА РУСИЯ ПО-ДОБЪР СВЯТ!!!

Нема по-гоУем майтап от таа операция! Мосул е 440 кв.км. ИДИЛджиите са 7 000. Та тия 7 000 сдържат 120 000 атакуващи ги и контролират 440 кв.км. (20 на 22 км), като се крият от авиацията и в същото време държат в подчинение почти 1 000 000 човека?! Е, нема по-тъпа пропаганда - едните се правят че атакуват, а другите - че се отбраняват. В същото време, джихадитите от "блокирания" от всякъде Мосул най-необезпокоявано се евакуират постепенно към Ракка в Сирия. Използват път, който е известен на всички, но (както казват пешмергата) "няма го на официалните карти". А и явно ИДИЛджиите са си сложили шапки невидимки, щото сателити, авиация, дронове - не могат да открият конвоите им в оная равна пустиня и те си се движат необепокоявано.

"Трагедия", че е загинал американец, на фона на 300 избити от подкрепяните от ФАЩ терористи звучи - меко казано - цинично. Но какво да очакваш от медийни и политически слуги на държава-терорист, каквато са ФАЩ.

ЩО ТИ ТРЕБВАШЕ ОТ МЕЧКА РЕМЪК БЕ, ОБАМКОООО :) СЕГА ЕМ НЕМА ДА ПОБЕДИШ, ЕМ ЩЕ СЕ ЕБАВА С ТЕБЕ ПОЛОВИНАТА СВЯТ :) ВОЛА КОГА РИЕ, СЕ НА ГЛАВАТА МУ ПАДА! ТОВА ОТ МЕН ГО ЗАПОМНИ ;)

Америка рано или късно, ще си плати за всички злини които сътвори на света!

Давай - с клетви, молитви, заклинания. С каквото може празната ти главица :))

Сметката ще платят както винаги обикновенните хора. Политици, шефове на корпорации и тем подобни пак ще са сухи от водата.

Един самолет и една бомба ми трябват! Свършвам с Мосул за секунди... Другото е имперска политика на краварите

Проблема изобщо не е в мосул. Проблема е в рияд, доха и анкара. Донякъде и вашингтон, но те просто си играят тяхната игра и ръчкат с остена бесните кучета. А тези кучета са си бесни и хапят независимо дали някой ги ръчка или не.

Нищо не им пречи на ръшите и те биха допуснали един полк амеркански тюлени първи да атакуват В Алепо! Те - цивилни жертви и фира - НЕ ДАВАТ!?

Може, ако им подготвят ковчезите от ...руска бреза ...безплатнно!?

Глупаци, да са ви честити умерените терористи, ще им отрежат главите на гяурите...те били умерени терористи!

Това са САЩ. След себе си оставят реки от кръв. Защо трябваше точно виновниците за разрухата в Ирак да започват бойни действия там?

Защото само това могат - да съсипват, умишлено. Без тяхната намеса - пряка, косвена, подмолна, подла нямаше да ги има тези войни. Или отдавна да са спрели.

Tова ли е брилянтната операция на САЩ, с която искат да покажат на Русия как хуманно да се справи с ИДИЛ в Алепо? Срещу същите главорези, които обаче в Сирия са борци за демокрация и съюзници и подпомагани от САЩ? Тъпкано да ви се върне злото, което правите. САЩ е световно зло.

А бе соросоидчета и какво сега, пак ли Путин ви е виновен, че коалицията избива невинни хора в Мосул...аааа, нещастници!!!

Преди време се любих с една софийска еврейка и тя ми каза, че вие християните сте много толерантни, а една война не се печели с толерантност, и ми каза, ако Израел реши може да сбърка целия ислямски свят. И си е права историята ги направи жертва днес да могат да контролират целия свят.

Мирната религия в действие , на печелившите - честито.

Мда, откъдето мине американския крак, трева не расте. Каква държава беше Ирак и в какво я превърнаха янките в името на петрола...

А сега бате ви Боико ще наложи ли санкции на добрите Американци и коалиция за жертвите в мосул. На Русия са наложени САНКЦИИ за зверства извършени от идил. Какво иска бате ви Боико тия в Mосул да ги примамват със салам шпеков с голяма доза свинско месо а тези в ирак с бомби ли. За добрата политика на това правителство да ви е честито турското робство а след време и новата по висока цена на газтта дошла от лошите Руснаци . Браво селски вождове освен че ни съблякохте и ни продадохте

В Мосул за зверовете главорези и добрите американци се бият с тях. В Алепо са кротки и мирни джихадисти, които и на мравката път правят, ама лошите руснаци не ги оставят на мира.

ИД екзекутирала 300 души. Франция иска да съди Русия за това, че се бие с ИД. Щатите подкрепят ИД в Сирия - луд, луд свят!

запазена марка на мюсюлманите,да ползват живи хора за щит,най-често са жени и деца....илюзия е че тия идващите бежанци са добронамерени,същите твари са

Заглавието кърти с драматизма си: ИД екзекутира 300, ползва ги за жив щит Едно време имаше ученически бисери: Бойното поле беше пълно с трупове, а половината още мърдаха

Да не говорим, че в заглавието от себе си е добавил няколко убити та да станат 300, а надолу пише че са по-малко. Човекът няма никакви морални задръжки, брои хората като хлебарки.

А ти пак къртиш с идиотизма си. Кажи нещо за умерените бунтовници и за невинните 2-3 жертви от руски бомби.

Мануел ще стане нарицателно за тъп човек. Сега хем са ги убили, хем ги ползват за жив щит. Няма как да стане, двойна глупост е казал - трупове за щит не се използват, пък убити не могат да бъдат жив щит. На Шипка са ги използвали като оръжие, поради наклона на релефа.

ДА ХОДЯТ ДА ВАДЯТ КЕСТЕНИТЕ ОТ ОГЪНЯ ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ ГОСПОДАРИ :) ХОРАТА НА САДАМ ГИ ПОДКУПИХА АМА С ТИЯ НЕ СТАВА :) ОБАМКО, ТИ НЕМА ЛИ ДА СЕ ПРОБВАШ ДА ИДЕШ ДА ГИ МОТИВИРАШ ;)

те иранците може да вадят кестените на страхливите руснаци в Сирия, но пък добре ги цакат с нефта и квотите. Ниски цени и гарантирана руска стагнация ;)

Предвид престоящото в Мосул сматам за полезно да споделя следното. Мосул е разделен на две части от р. Ефрат. В източната част над 40% от населението са кюрди и ИД няма доверие в това население. Западната част на града е населена от араби и тя е бастион на ИД. Градът е опасан от траншеи и много от тях са запълнени с петрол и деривати. Има минни капани и дори са минирани и домашни животни. Разузнавателните данни за случващото се в града не винаги са достоверни. Онова, което за нас европейците е чуждо - например обезглавяването на хора е част от шериата и съдопроизводството дори в Саудитска Арабия - където осъдените се обезглавяват публично на площади, а палачите са държавни служители. Това е Изтока, чиито основи са - простите и жестоки правила основани на религиозен фанатизъм и хилядолетни вражди. Разрушаването на трудно построените в този Изток светски държави е едно от най-големите престъпления на САЩ.

Абсолютно вярно, и иронията е, че можеха да се поучат от историята на нашите родни комунистически партии. Ама, като всеки глупак, САЩ се учат от собствени грешки във външната политика.

Де да се учеха. Първо Ирак, После Либия, сега Сирия. Дори не става дума за учене - те не се учат, те просто умишлено творят зло. Накрая злото ще ги постигне и тях. САЩ са една ретроградна в морално отношение държава.

vasil

Ох,горките,прецакаха ви комунизма!Кеф ми е!!!

егати помиарската русофилска сган се е събрала тук :)))) вой на кучки и крякане на лешояди

и един ловец на центове като тебе да ги предвожда...работиииии

Ми какво търсиш ти тук? Мини в някой друг сайт или измерение. Да не си на работа и да си длъжен да се заяждаш с нас? П.С. Не е хубаво да сипеш обиди.Най-малкото показва, че нямаш никави разумни доводи.

А ти си сладкопойная чучулига като Цецка Цачева

Егати и помияра си ти. Какво искаш да кажеш всъщност? Може би че който е против хора които разстрелват, обезглавяват, бесят, палят и т.н. хиляди мирни жители са "русофили" и "сган" , а ти и твоите няколко приятелчета, които подкрепяте всичко това сте "демократи"?

ТЕРОРИСТИТЕ САМО ПУТИН ЩЕ ГИ ИЗТРЕБВА ДО ЕДИН ,ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЛИКВИДИРАНИ !!!! ТАКИВА КАТО ТЯХ НЕ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЯТ ТЕ ПРОСТО СА ВЛЛАЩЕНИЕ НА САТАНАТА. КОЛКОТО ПО СКОРО БЪДАТ ЛИКВИДИРАНИ ТОЛКОВА ПО МАЛКО НЕВИНИ ЖЕРТВИ ЩЕ ИМА ЗАТОВА САЩ И РУСИЯ ТРЯБВА БЕЗ ,МИЛОСТНО ДА ИЗБИЯТ ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ БЕЗПОЩАДНО!!!!

Тези "умерените" убийци ли са или не толкова "умерените"?

O, Првоверни" чуйте какво ще ви кажа, преди "демокрациата" на сащ да ме изтрие! Ние имаме Мека! ние ще имаме и Ерусалим! евреите ще бъдат изпъдени в изгнание благодарение на обама и клинтън!

"ИД ЕКЗЕКУТИРА 300 в Мосул, ползва ги за ЖИВ щит" !?!? Тъпо ... "... усилията на САЩ за обучение и консултации на ираНските въоръжени сили" !?!? Тъпо ... Тъпо!

Я сега Щерев и подобни да ни просветят кой в крайна с/ка трябва да се сочи като виновникът за тези сатанински престъпления (жокер: кой създаде ИДИЛ, кой ги въоръжава, кой ги вдъхновява да избиват мирни християни; защо в България не идват бежанци християни и пр. и т.н?!).

Заглавието кърти с драматизма си ИД екзекутира 300 в Мосул, ползва ги за жив щит. Като са ги убили какъв жив щит

ми мъртъв щит, като всека цензураторка на еврейските дебили!

А ти пак къртиш с идиотизма си. Тези 300 са за назидание на останалите че не могат да напускат града-като Алепо!

Когато джагалите дойдат при теб - скриването на коментарите ще е безмислен.

в извратената си простотия путлерастите броят и се радват на всяка жертва на идил в мосул! срам за човешкия род!

Ти не си човек, ТИ си касичка за центове.

И пари даже не взема - само за едното отзад си е.

Англосаксонски .ераст и кучетата от времето на неандерталеца имат повече ум от целия ти род.

>>>, заври си глупостите и тъпата кратуна в гъза, луда краво, смотана краварска подлого!!!

голям успех на коалицията...

Едните колят и бесят , другите хвърлят бомби, такова нещо в днешно време не е за вярване...

То и в надвечерието на ВСВ никой не вярваше, ама после ред сълзи, ред сополи. И сега тъй, само дето ще е още по-кърваво.

И по-огнено...

Офанзивата на Мосул е зле планирана и не включва защита на местното население. Това водене на бойни действия е характерно за САЩ и в случая за САЩ и сие. Преди два дни споделих във форума за бойните тактики на ИД и тяхната зловеща ефективност. Това, което се е случило е само началото на едни апокалиптични събития и информационни картини. Истината е много по невероятно жестока. Част от тази истина е, че САЩ и предвожданата от тях коалиция няма да поемат вината за жертвите и ще търсят само пропагандни ефекти. Средновековния ужас, който ИД може да предизвика в Мосул може да разруши крехкия баланс на интереси в коалицията и със сигурност ще стресне всяко цивилизовано и състрадателно човешко сърце. За такъв вид войни без чест и достойнство - древните са казвали, че дори войниците плачат.

Да се трепят там един друг - все са рязани, вместо да идват насам! Бай дъ уей - докато американците се пудрят около Мосул, тая нощ ИДИЛ е предприел изненадваща атака на Киркук и е превзела половината град ( с около 800хил. жители!) Така, че т.н. "коалиция" ще има да яде още бая бой.

Питам се, дали цивилизована европа ще наложи санкции на сащ, създателите на идил ! Питам смешки, нали !

Главната цел на САЩ е да завладее пазарите на нефт и газ в арабския свят.Следствие на това на Русия ще й се отнеме правото да продава и тя ще поеме по пътя на тотално обедняване, нестабилност, банкрут, като крайната цел е в Русия да се настанят американски компании, които да й управляват ресурсите.Руснаците това го знаят и се опитват да го предотвратят, на какъв ще е краят един Господ знае!

Биг Мак в Ню Йорк ще струва две рубли...

Че кой и пречи на Раша напълно да загърби Запада и просперира в к'во беше -'тримилиарден БРИКС' ;) Ама причините за вечните руски неудачи винаги трябва да са външни.

Всички тези животи лежат на съвестта на Тони Блеър. САЩ и Великобритания са истинските убийци. Садам държеше примитивите под контрол, така че обикновените хора живееха спокойно.

10 години скъп нефт и възходът на Путлер- ТОВА НАЙВЕЧЕ трябва да им тежи на съвестта!

А'м тиквата що ги подкрепя?

няколко хиляди патриоти изклани от афганци, спонсорирани от САЩ. съсипаха хилядолетна държава. "бяла" държава.

Хора, не може така във века нa фашизма на обама и клинтън да се пишат такива заглавия! трябва така: приятели на сета и ттип отстраниха, чрез избори организирани от дебелия евнух на ек и от изборите на избраните и опозицията в мосул, като ги пратиха в един по-добър свят- светът на обама и клинтън! клинтън ауакбар! чок гюзел!

Къде е оон???Къде са ония дето крещяха срещу Русия без да имат дори факти за ''избити'' цивилни???Двойният стандарт на еврогейците подлоги на сащ само допринасят за повече разрушения и мизерии и то само за да угодят на сащ дето нямат никаква обща граница с местата където насила насаждат НЕисканата им ''демокрация'' дето на нормален език е грабеж

ИД в Сирия дойдоха заедно с Фронт Нусра от Ирак и бяха официално заедно до началото на 2014г. А Фронт Нусра и сега си я подкрепят от САЩ без да го крият.