Захариева: Решенията за енергетиката да се взимат в София

Решенията за развитието на българската енергетика трябва да се взимат в София, не в друга европейска столица или на друг континент.

Обратно в новината

Коментари - Захариева: Решенията за енергетиката да се взимат в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

правилно! даже е известен адресът в софия- амер. посолство

Добре, добре. Лекичко, деликатно, но все пак се противопоставя на комисаря. Така трябва - да се разкриват лъжите, преувеличенията, изопаченията на ЕС.

Тази министърка публично да оповести,кои български фирми са работили по газопроводи ., а не да ползва измислени фирми ,които са правили улични канализации.. Стига са клякали на американците.. Разбиха Украйна- "Компанията Burisma Holdings - най-големият независим производител на газ в Украйна, съобщи за влизането в съвета на директорите й на Хънтър Байдън, син на американския вицепрезидент Джо Байдън".И затова американците искат контрол на газта..искат и тук..затова се появиха сенаторчетата..ама нереагираха на техните частни компании-ТЕЦ- да намалят тока и да покажат договорите..Гледат в чуждите панички!!!!!А ние сме глупави!!!

Ако въобще се строи Южен поток, той ще е по правила, а не както го иска кремълското джудже и нашите корумпирани политици. Точка.

БATKO

Тая е по-голяма лъжкиня и от Плевнята, ако изобщо това е възможно. Уж решенията ще се вземат в София, а правителството спря Южен поток по нареждане на американците. Не му харесвал търга на Йотингер, защото в него не участват западните фирми, които му дават подкупи. А какво му харесва на търга на Уестингхаус? Според подлогата на снимката решенията в енергетиката ще се вземат в София от т.н. Енергиен борд. Но щом в него влизат най-големите крадци в енергетиката, като собствениците на ВЕИ, американците централи МИ 1 и 3 и ЕРПтата, какво му е българското на този борд. Той просто от София дава рамо на чужденците, който крадат българския народ.

Ми дай да сложим в борда само представители на Газпром, та да си доволен

Ами по-добре на Газпром, отколкото на Шеврон. Кой ще дава газ, кой ще строи тръбите, а? Или американците обичат да кацват на готови тръби, на чужд газ и да командват парада. Те като зли кучета си заплюват територии. Нито са им необходими въглеводороди на американската икономика, нито им е необходима въоръжена българска армия. Всичко е да господстват и да рекетират всички държави по света. Изтощаване на другите държави и маргинализиране на народите им. Крайно време е светът да се събуди. Явно българските управници са едни послушковци, а може би и страхливци. А майдан ,де! Което може би е за добре. Поне да не се избият младите хора. Дано се намерят в международен мащаб управляващи, които да кажат стоп!

От цялата статия разбираме, че: Проблем 1 е изборът на изпълнители на проекта. Ама в споразумението между България и Газпром е записана клауза, че предимство се дава на фирми ор България и Русия. Проблем 2 е евентуалното спиране доставките на газ. Йотингер не очаквал спиране, ама украинската Рада прие закон, според който Украйна може да спре транзита на руски газ за Европа. Мен успокоението на Йотингер ми звучи доста кухо, при условия, че вече има украински закон за спиране на газа.

Американските подлоги се опитват да пак да ни измамят колко са добросъвестни. Нима не ги виждаме, че са трупали дипломи на килограм без дори и да знаят за какво са тези дипломи. Реално нищо не могат да свършат защото истината е, че са неграмотни. И не им остава нищо друго освен да питат я в Брюксел, я в американското посолство в София. Всички знаем, че те не могат да мислят самостоятелно и нямат кураж да се противопоставят на господарите си от което губим ние всичките, гражданите на България.

Абе, защо все България е най-засегната? Дали не е защото сме на 100% зависими в енергийно отношение / и политическо/ от Русия ? Ами нали в Европа има държави като Унгария, Полша, Словения, Словакия, Румъния които не са на 100% зависими от техните доставки - те как са успели да се откъснат и вса пак са оцелели? Сигурно защото за тях " дружбата със СССР не е била така жизнено необходима, както слънцето и въздуха за всяко живо същество". Последното за по-младите са думи на Георги Димитров.

За всяка държава е различно.Прочети и ще разбереш- ако искаш.Иначе ,от тъпото ти писание става ясно,че си подлога.

А ти си 100%-ова руска подлога и смърдиш

БATKO

България е най-голямата подлога на САЩ и затова е най-засегната. Унгария и Чехия са против ембаргото, и се отказаха от блоковете на Уестингхаус, който са два пъти поскъпи от руските и тотално ще заробят българските потребители.

Значи, в новите опорни точки от руското посолство навсякъде присъства "американска подлога". По ключовите думи ще ги познаете смръдливите проруски тролове

Причината си има име - ГЕОГРАФИЯ. Който не е учил, като малък, сега задава тъпи въпроси, да ме прощавате!

Правилно! Решенията трябва да се вземат в София, в американското посолство. При втория вариант американската посланичка присъства в МС при вземането на национално-отговорните ни решения.

Мила ми г-жо Захариева , ...Захариева беше категорична, че България трябва да бъде партньор и на двете страни ЕС и Русия, ... това ми звучи като:Мъжът ми знае за любовника и трябва да го приеме като партньор. Няма как да се получи това което бръщолевите.

Захариева: Решенията за енергетиката да се взимат в София, а не в САЩ и ЕС.

От 1989 г. решения не се вземат в София.

от 09.09.1944 г.

БATKO

По-точно решенията ще се вземат в София, но от енергиен борд, който е съставен от собствениците на ВЕИ, американските ТЕЦ и от ЕРПтата, т.е. все от чужденци и чужди подлоги.

Интересно защо и дума не се продумва за Уестингхаус реактора, дето е на двойна цена и е опсен колкото тоз от Фукушима. И решението бе взето в Америка ужким без знание на правителството

Не е проблем мястото на вземане на решения - проблема е под чия диктовка се прави това ... и най вече защо винаги се намират предатели(срещу жълти стотинки) на българските интереси?

Тогава всички едновременно да си изключим всички уреди и да гледаме сеира на ЕРП-тата и НЕК!!!

Това е най-доброто, което не могат да ни забранят. И за да е още по-екстремално и да вдига напреженеито на тези с огромните заплати по веригата на енергетиката да се уговорим така: 18.00h всички изключваме, след минути включваме максимално възможно за минути и така под час да не могат да реагират.

Крайно време е да се преразгледат тези договори в енергетиката. Българският народ не се е оженил за ВЕИ-та американски ТЕЦ-ове и руски газ докога само народа ще плаща за всичко? След като е световна криза нека и банките и политиците поемат част от цената. Те са истинските собственици на тези дружества

... никой робовладелец(в случая Световен лихвар) не го е грижа за проблемите на робите ... всеки с проблемите си и ако може да се опита да си ги реши ... но за това се иска и повечко интелект и лична инициатива ... а не да се надяваме на Дядо Господ да помогне.

БATKO

Да, но ... енергийния борд, който рекламира тая сороска мижитурка на снимката, ще е съставен точно от лобисти на ВЕИ, американските ТЕЦ и ЕРПтата, за да не позволи някой да им намали огромните печалби.

А,какви са тези ТРЪБИ,разтоварвани във Варна бе ДРУГАРКЕ?!

България няма никаква нужда от Южен поток. Абсолютно никаква! Той вреден, поради увеличаващата се зависимост от Русия и не решава нито един проблем, тъй като Украйна не е проблем, а самата Русия. Още повече, че украинците ще дадата на концесия тяхната газопреносна мрежа и Русия ще продава на концесионера, а не на украинската държава газта. Тогава всички ще купуват от този концесионер и е въпрос на преговори цената да бъде еднаква за всички. Къде в тази схема е мястото на Южен поток? Вероятно в рушветите и най-скъпия в Европа газ. България има нужда от стратегия за дерусификация в цялостен план. Всичко това само показва, че в българската политическа класа играят единствено негодници и бандити.

Никола, ти в гората ли живееш и се грееш на дърва. Познавам такива дървари, които секат безразборно и безконтролно и се къпят рядко - само в селската бара. В същото време сеят огън и жупел срещу нас, които живеем в големия град и не можем без газ, пък било то и руски.

Явно между къпането и интелекта не се наблюдава позитивна зависимост или стимулирането на когнитивни способности. Поне при някой хора.

Цяла нощ вече половин месец над главата ми кръжат американски самолети. Не се претиснявай въпроса с дерусификацията е решен.

Ако той е "гьотферен",тогава ТИ какво си"? Ти правиш по две грешки на една дума, а си започнал да даваш оценки на хора, стоящи къде-къде по-високо от тебе в интелектуално отношение! Я марш и иди да вземаш уроци по бтлгарски език!!!

а пък то какви предложения има, не е истина... направо да се чуди човек що за решения ще трябва да се взимат. по-добре цялата циркаджийска трупа да се разпусне и собстениците на добитъка да уведомяват със смс как да се тълкуват цените

пълна селянка, дошла в софия от горно-нанадолн. ,уредил я някой на службица,посла с оная работа напред и ето сега вече голям държавник,взима стратегически решения ръси глупост след глупост. абе върни се там на село купи си 20 патки като тебе и куткудякай на воля.

Друго си е Майчето Манолова с голямата уста, дето няма затваряне. Тя е една такава изтънчена, интелигентна.... стигане няма

И как ще стане това, щом сме си дали почти без пари електро разпределителните дружества? Щом не е ясно с какви капитали са направени стотиците фото-волтаици. Щом не правим нищо за да възстановим позициите си в атомната енергетика.

humfry

"Решенията за развитието на българската енергетика трябва да се взимат в София, не в друга европейска столица или на друг континент." Едно е да искаш, друго е да можеш.

В кой случай печели България? Май в никой. Защото Южен поток ще има. Ако не през България през Турция и Гърция към Италия и Австрия. т.е. заобикаля България. Ако пък мине през България заради продажните политици България пак е губеща. Сигурно ще ги слючим при най-неизгодните условия. Между другото някои все повтарят ,че плащаме най-скъпата газ .Да,така е.Но Бойко Борисов като подписва договора каза,че ще е по-скъп защото е за по-кратък период .Понеже България може да открие собствена газ. Сигурно се е договорил някои да започнат да дупчат Добруджа и Черно море,ама при какви условия никой не знае.

Още един защитник на Южен поток! Рублите не са конвертируема валута, но все пак, няй-ценното качество на парите, е ТЯХНОТО КОЛИЧЕСТВО !

Подкрепям напълно вицепремиерката. Трябва да си решим проблемите свързани с 3-тия енергиен пакет и да продължим физическото строителство на газопровода. Все пак крайният потребител на подаваната газ ще бъдат държави от ЕС. Най-големите количества газ ще се доставят за Италия и Австрия, които са и най-големите потребители на природен газ по маршрута на "Южен поток".

И да се слагат минуси на коментар "пъстър свят ( регистриран ) 24.08.2014 15:51", това няма да промени позицията ми на юрист относно дискутираната материя.

Никакъв юрист не си ти, а платен мекере, чиято работа е да пише от сутрин до вечер коментари. Цялата аудитория на сайта те видяха вече що за стока си.

анонимен

Е- дали съм юрист или не, това не решаваш ти- тога отдавна е решено от МП с издаването на Удостоверение за правоспособност :) Много ви се иска да съм платен коментатор,когото да оплюете, но уви- случаят не е такъв:)

толкова е пъстрото на твоя свят или си самонагаждащ лагер или ветропоказател та за туй си си този ник избрала?

Понеже видях, че се спори. От гледна точка на международното право актовете на ЕС за страните членки са национално законодателство, припомни . От гледна точка на международното право междуправителствените споразумения със страни от ЕС (Словения, България и други, през чиято територия ще мине "Южен поток") са актове на международното право, а в международното право и в правото като цяло действа принципът за предимство на международното право пред националното законодателство. Директивите на ЕС са за вътрешното законодателство на страните членки, не засягат договори с 3-ти страни. Южен поток не е САМО ЧАСТ ОТ ЕС. Южен поток е трансграничен проект и няма как да попада под юрисдикцията на ЕС. Прочетете за Северен поток. За него ЕК обяви: Той е изключение от правилата. Но той не е изключение, а е над правилата от ЕС.

"...Южен поток е трансграничен проект и няма как да попада под юрисдикцията на ЕС...." ТОВА Е РУСКАТА ТЕЗА! Много искате да се избегне 3тия пакет, защото рф ГУБИ ПАРИ, КОНТРОЛ И ВЛИЯНИЕ! За мен е важно САМО В КОЙ СЛУЧАЙ ПЕЧЕЛИ БЪЛГАРИЯ! А България печели при прилагането на 3тия пакет - той й позволява участие в търговия на газови квоти на бг. газ на ес пазар; протичане И на ирански и иракски газ през юп, освен на руски газ; БЪЛГАРСКА СОБСТВЕНОСТ върху бг. част от тръбата; и други ДОБРИ за БЪЛГАРИЯ НЕЩА!

Моля те да провериш аналогичния случай Северен Поток и реакцията на ЕК. После ще коментираме

Я ми обясни моста Видин Калафат по българското или по румънското право се строи. Или има международен договор от 2-те страни, който не е нито по българското нито по румънското право.

БATKO

Трети енергиен пакет е дискриминационен защото се отнася само за България и няколкото малки държавици от ЮгоИзточна Европа и не важи никъде другаде в Европа. Според този пакет, България не може да е производител и да транспортира газ, ако започне да добива газ. Т.е. ние се отказваме да сме производители или да транспортираме газ, въпреки, че ще платим половината от газопровода. Освен това сме задължени да пускаме газопровода да бъде ползват от който си поиска (все едно обслужваме на околовръстното), като ще ни заплащат толкова, колкото решат. И това ако не е дискриминация. Защо Германия не дава ние да ползваме газопроводите и?

Тъй де след молбата на Украйна ЮП вече не е това което е. Преди три години пък Трайчо Трайков каза че е почти сигурно че проектът "Южен поток" ще получи дерогация, каквато ще получи и газопроводът "Набуко" и междусистемните газови връзки защото сега почти никой проект за газопровод не може да работи по правилата на изцяло либерализирания пазар и затова се дава дерогация на тези нови проекти. Споразумението за "Южен поток" напълно съответства на европейското законодателство, коментира тогава Трайков. Той добави: Когато говорихме с комисар Йотингер (еврокомисарят за енергетиката Гюнтер Йотингер - бел. ред.) и неговия експерт, вижда се това несъответствие: В договора от 2008 година пише, че 100% от капацитета на газопровода е за неговите акционери. Това обаче няма как да бъде така в момента и никой от акционерите не си прави илюзията, че това е така. Та по тоя повод да Ви припомня вица: Съдията пита подсъдимия: - Имате ли адвокат? - Не. - Не мислите ли, че ще е по-добре ако наемете? - Не, мисля да говоря истината-)

Браво на това момиче .И в предишното служебно правителство пролича че рабов ти за България Трябват ни такива смели и кадърни хора като нея и Борисов.Само така момиче напред и само напред.Вярвам че народа разбра истината и в парламента няма да има никакви майчета Станишевци Догановци и салита мангасари и необразовани изроди които да ни връщат в стедновековието и в тъмните векове .САМО ГЕРБ САМО ТЕ ТЕ ТЕ .!!!!!

Като говорим за "необразовани",то трябва да наблегнеш сериозно на българската граматика.

БATKO

Плевнелиев, ти ли си, бре?

БЕХ е във ФАЛИТ, БДЖ е във ФАЛИТ, златни находища разададени на наши хора, и кой ще носи отговорност за това?!

В тази "статия" се съдържат правните аргументи на ЕК относно нарушенията, извършени от България в проекта юп. Прочетете цялата статия, която е на 3 страници. В нея ще видите цитирани конкретните нарушения на ес законодателство. http://www.capital.bg/politikaiikonomika/bulgaria/2014/06/04/2315436dokumentproceduratazanarusheniesreshtubulgariia/?sp=0#storystart

Заспала слива!

анонимен

Руски плъх- а сега създайте антидатирано Допълнително споразумение със задна дата с правно основание чл.5 от Споразумението от 2008г.!

анонимен

Що мълчиш бе- нали бях слива? Нали само от готвене разбирах?

южен паток е мега корупционна сделка за десетки милиарди, които ще плащат всички глупаци, които сега викат за строега му. но нека им. накрая ще се ядат самите себе си

избори-и-и-и :))) Моите уважения към Захариева. Крайно време е държавата да започне да се управлява от специалисти, не от политици. С изключение на лекето Близнашки, другите ми се виждат читави. Искам да управляват още-е-е-е-е :)))) А дано, ама надали :)))

Въпрос - Защо тук се "ежим" (+,-) Южния Поток,а забравихме много бързо сагата около американският супер проект "НАБУКО"? Колко пари (български) бяха потрошени там? Нали нашият Абаджи Димитър му беше тарторът? Тогава какво пречи и в ЮП да загробим "някой лев", нали сме богати на идеи?

вижте сега...всички са прави в тая дискусия... 1) иотигнер казва, че решението трябва да се вземе от българия - тоест иска от нас да вземем решението (пази бог да ни го налагат), но естествено, това трябва да е решението, което ес иска. 2) посланика на украина също е прав, те поискаха от ес спиране на работата по газопровода (не им отърва в настоящата ситуация) и ес реши да да го спре за да им помогне - въпросня иотингер каза преди време, че вапроса е политически, тоест всъщност си го призна. 3. които казва, че договорите/законите нямат обратна сила, също е прав - това си е юридически принцип. друг е въпроса как ще накараме ес да го спазят тоя принцип...няма начин! 4. така че права е и госпожата "пъстър свят" - адвокатите знаят как ще ни извят ръцета и как сте ни накарат да плащаме! а че то накрая пак ние ще плащаме, сигурно на всички ви е ясно...кажете че само аз не съм прав!

от къде изскочи тази самонадеяна пикла?

89г бяхме по площадите за да нямаме руско робство.Вие пак ни заробвате с редица руски проекти.Да няма както през97г сопите да се чудите къде да се криете шайка КГБ-исти.!

Г-жо Захариева, не следвайте дневния ред на предходното правителство. Има ли България находища на газ? Предвиждаме ли добив? Защо само внос от Русия предвиждаме?

Къде видя газ да има в България??? Болни ,тъпи ,промити мозъци . Като сте прости погледнете Европа, че използва Руски газ. А тая кукличка с очилцата да не си преписва неща,които е свършило предишното правителство!!!

ТЪРСЕНЕ, ПРОУЧВАНЕ И ДОБИВ НА ШИСТОВ ГАЗ В БЪЛГАРИЯ Министерство на икономиката, енергетиката и туризма Дирекция Природни ресурси и концесии Йордан Кирков, държавен инспектор

На 18 януари 2008 България и Русия подписват междуправителствен договр за строеж и транспортиране на газ през територията на страната като част от проекта Южен поток. Така, а 3-ти енергиен пакет на ЕК влиза в сила на 03.03.2011. Видях, че има и юристи. Нека ми обяснят на какво правно основание ЕК ще иска да променим договорите за Южен поток?

Споразумение подписват, лъжец! ДОГОВОР НЯМА!

е ратифицирано от Българския парламент на 25 юли същата година. На 15 май 2009 г. в Сочи, газовите компании на Русия, Италия, България, Сърбия и Гърция подписват споразумение за изграждането на тръбопровода Южен поток.На 13 ноември 2010 г. е учредено съвместното дружество за Южен поток. Акционери в него са Български енергиен холдинг ЕАД и Газпром, с по 50% от капитала, мястото на регистрация е България. От ЕК могат да си ръкопляскат на собствената глупост, че бяха изпреварени.

Няма да Ви правя правен анализ! Аз твърдя,че ИМА правно основание, Вие твърдите, че НЯМА! Мога да посоча само едно нещо- датата на подписване на Договор за присъединяване на Република България към Европейския съюз - 25 април 2005 г.Този международен писмен договор влиза в сила ПРЕДИ подписаното с рф Споразумение.

ще ми прави анализ. Иди да сготвиш нещо на мъжа си. Дано поне това го можеш.

то какво си знае. Става дума не за влизането на България в ЕС, а за Южен поток.

Тая заспала адвокатка наясно ли е, че това приравняване на директиви от ЕК към местните законодателства, се отнася за сфери в които ЕК е издавала директиви, а не за такива несъществуващи към този момент.

"пъстър свят ( регистриран ) 24.08.2014 14:20", прочети си глупостите - "Абе не ми слагайте минуси, а дайте правни аргументи, защото съм БЯСНАзаради тъпотията на г-жата ви захариева!" и прецени, не е ли по-добре да изчезнеш от форума? Ти дори и трол не си, а си само БЯСНА!

Знаеш ли какво е "правно основание"? Да те светна безплатно- това е член в закон, който постановява едно или друго правно положение в един нормативен акт. Под "правен аргумент" се разбира или систематичен анализ на правна норма или отделни правни основания. Това не се учи къде да е , а в юф, невежо!

Въпросът е какъв шанс имаме ние, след като САЩ купуват 50 процента от украинската тръба. Южен поток изцяло обезмисля финансово подобна сделка. Украйна си изигра козовете- продава тръбата на САЩ не на европейския съюз и да ни разреши ЕС вече САЩ ще измислят хиляди аргументи за да пречат. САЩ и Украйна са като приказката за змея, който стои и пази чешмата, а всички околни чешми са разрушени . Вода може да се вземе само от тяхната чешма. Цената е във финансови и политически измерения.

Мястото на жената е в кухнята. И за ражда за България деца, че циганите скоро ще ни натирят по света. Еманципацията трябва да има граници, разумни мярси и смисъл. Не може всяка фуста да дава акъл за неща, които са делече от същността й. Впрочем, Захариева, можете ли да сменяте бушони?

Бушоните са автоматични

Много последователи на Ердоган се изявяват във форума, от разузнаването да отчетат това раздвижване.

жената да се прави на равна с мъжа идват от запад, не от изток. И се стигна дотам, че запада се напълни с агресивни феминистки и за нищо неставащи мъже тип мангина!То и затова тия общества деградират по-бързо отколкото могат да си представят

Малийй какъв НПО вой се е понесъл на тоз "форум". Нещо май Ви дразни Южен Поток. Нищо, ще свикнете.

Не си познал/а! По скоро ще се прекрати качеството ми на български данъчен субект - българско данъчно задължено лице, отколкото да плащам за това дадени политици да си пълнят гушите и да доведат България до нова национална катастрофа!

ще се прекрати качеството ми на български данъчен субект - ми стани американски данъчен субект, някой спира ли те? И стига с тия заплахи за катастрофи и глоби. По-голяма катастрофа от тази която ни натрисате от ЕС и щатското посолство надали има.

а съветските НПО-та кога ще си обявят парите които получават от путлера?