Джо Байдън окачестви изтеглянето от Афганистан като огромен успех

Американският президент обеща, че САЩ никога повече няма да използват военните си сили, за да наложат смяна на режима в чужбина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Байдан е прав ,че победата на талибаните над американската армия в Афганистан е голям исторически успех. Всичко това навява спомените за победата на Виетконг над тази армия и позорното бягство на американската армия от Виетнам.

С този дементния поне едно хубаво нещо ще се случи, 2024 Тръмп се връща на бял кон в Белия дом, а "демократите" (американските комуняги) няма да видят победа на президентски избори до Второ пришествие! Спящия Джо е пълен позор за велика страна като САЩ!

Че ти ли ще кажеш кой ще идва на власт в Америка а знаеш ли че там демократи и републиканци ги редуват и няма как да спрат щото ще имат големи вътрешни проблеми там винаги ще има хора които да са за демократите но не и за републиканците и ако не печелят демократите хората които са за тях ще се надигнат на протести за това че си искат и техните хора

Лидерите трябва да се замислят дали е коректно на талибаните да се дава оръжие без пари а на съюзниците да се продава. Това може да се използува като аргумент за снижаване на цената при закупката на следващоите Ф16.

ти сигурно вярваш и в червената шапчица :)

Това е по скоро шега - малка илюстрация на това в какъв безмислено противоречив свят живеем. От друга страна, лош или добър, все пак е реалност така че бизнес подход не е за пренебрегване. А в какво вярвам не е много важно.

Провал е.Ясно е като бял ден. Наляха милиарди долари и всичко се срути за миг. .. Справка виж дълга на САЩ.

Важното е човек да отчита успехи. Байдън не знае колко наподобява напр. нашите футболисти след поредния загубен мач. Помня как като се издънихме на Световното през 1998 г. напр. Стоичков важно обясняваше, че неуспехът всъщност бил за Испания, дето ни помете с 6 на 1 в последния ни мач, ние сме се били представили добре понеже сме ударили греда срещу Парагвай и пр. Тоест, и да се издъниш, ако ще й в леглото, никога не си признавай и отчитай успехи. Като го повториш 100 пъти, току-виж сам си си повярвал :) .

Ето това е да викаш на черното - бяло ! Поликата е достигнала дъното и слиза под него! Затова политиката засмуква неспособните, неморалните, алчните, безкрупулните и всичко ненормално, което циркулира между човечеството. Ще дойде време и ще се търсят модели на управления и държавност без политици. Политиците не стават вече за това.

Kenn1111

Дали същото са говорили когато са ги наритали в Виетнам и Корея?Поредния провал на САЩ а след тях остава хаоса както обикновенно.

"Американският президент обеща, че САЩ никога повече няма да използват военните си сили, за да наложат смяна на режима в чужбина"

Ми те ако тва не правят за какво изобщо ще съществуват?

А какво търсят още американските военни в Ирак и Сирия? Те там демокрацията ли промотират все още? Махнете ли се от Ирак и Сирия ще има съюз между Иран, Ирак и Сирия. Съюз срещу Саудитска Арабия, Емиратствата и барабар с тях и Катар - трите държави които спонсорират световния сунитски тероризъм и джихад - това не е тайна, че основните финансисти както на Ал Кайда, така и на Ислямска Държава, също и на разните “демократични” терористи в Сирия са тези три държави, било то чрез физическите им лица, религиозни организации, или тайно от държавите им. А Катар е логистичния център на терористите, включително и на талибаните, център за планиране на свещената война срещу неправоверните.

Смешни лицерни американци...вече всички виждат падението ви...

Някой спомня ли си стария виц от бай Тошово време? Двете супер сили – САЩ и СССР решили веднъж за винаги да определят кой е „по-по-най“, като организират среща м/у най-добрите си спортисти и чиито спортист победи – тази е „най-най“. Срещнали се двамата ТОП спортиста, състезавали се и не щеш ли взел, че победил руснака! Веднага резултата се коментира от всички световни медии: Коментар на ТАС: Както вече знаете, проведе се състезание на световно ниво м/у СССР и САЩ! Нашият представител е на първо място, а представителя на САЩ е НА ПОСЛЕДНО! Коментар на CNN: Както вече знаете, проведе се състезание на световно ниво м/у САЩ и СССР! Нашият представител се класира на почетното второ място, а представителя на СССР е НА ПРЕДПОСЛЕДНО!

Да се изтеглят и от цяла Европа , това ще е успех за всички.

Е, то сега режимите се сменят с Фейсбук, тролове и добре организирани агитки от протестъри. Кой ще ти се занимава войни да води?

Щом това изтегляне е успех,питам се -какви са ви провалите ? С такъв президент - кукла на конци,нищо добро не чака САЩ и останалият свят !!!

Според Джо Байдън и да се изходиш по голяма нужда на метеното е голям успех! Да бяха казали, че ще подаряват самолети, танкове, бронетранспортьори и други оръжия! Веднага щяхме да изпратим хора да ги приберат към България, а което не става щяхме да пратим нашите "железари" да го нарежат и продадът за скрап. На далавера щяхме да сме.

Пожелавам на САЩ много такива бъдещи успехи! Да са живи и здрави ръководителите им, защото именно те ще ги докарат до просешка тояга ...

Ако това им е огромния успех,какво ли ще е провала ?!

"Американският президент обеща, че САЩ никога повече няма да използват военните си сили, за да наложат смяна на режима в чужбина" Обеща, но като дремне по икиндия,може и да забрави.

Тия американци ако и сега не се вдигнат да го изметат този марионетко, значи нищо не става от тях и са загубени. В смисъл, да го импийчнат, нещо. Армията ако не се вдигне на бунт, значи и те не стават.

Казват че от Кенеди насетне всички са марионетки,а него са го гръмнали именно затова че е спрял да изпълнява заповедите на задкулисието,сега колко е вярно ние няма как да знаем но има логика !

Ти наистина ли имаш съмнения по въпроса?

tonk11

Абе сигурно ли е, че е говорил за Афганистан? Щото при тоя не се знае за какво точно говори май!

Може да се е объркал,то едно ли е ...Ирак,Сирия,Либия,Афганистан.....отделно са се "ангажирали" със Тайван,Северна Корея,и д-р.!

Да страшен успех беше това да се изтегли цялата армия зарязвайки модерна военна техника на стойност 80 милиарда долара на талибаните. След което Джо се отдаде на заслужена почивка заедно с военният им генерал за добре свършената работа докато талибаните с новите си придобивки не завзеха Кабул. При което положение и края на кратката ваканция на Джо върнаха обратно 5 хиляди военни за да си приберат дипломатите и тези които са им помагали до сега, като охраняват на трудният обект на сред Кабул. Докато хората сами трябваше да преминават през граничните пунктове на талибаните с риск за живота си за да стигнат летището си. През това време страни като Франция и Великобритания и Италия пратиха свой части лично да си приберат свойте граждани докато американците можеха само да чакат свойте. "Около 200 американци остават в Афганистан, според Държавния департамент" Всъщност на изявление в белият дом департамента заяви че не знаят точно колко американци все още има. Може да са стотици или хиляда. но са готови да им помогнат като .................... ами да им помогнат!? "Най-дългата война в историята на САЩ отне живота на близо 2500 американски военни и 240 000 афганистанци. Цената й възлиза на около 2 трилиона долара." Според американски източници от тези 2 трилиона, 600 милиарда не се знае къде са отишли.

"600 милиарда не се знае къде са отишли. " Как да не се знае?! В САЩ също има чекмеджета! Даже са по-големи от нашите в БГ

Ами ей така! Затрили парите, я за проекти които не се реализирали, я просто забравили къде са ги сложили! Колко му е? Все пак афганистанската армия успя да изгуби и дронове на стойност 200 милиона долара. И тях не знаят къде са ги прибрали, но видиш ли талибаните ги намерили! Даже с тях гръмнаха едно две семейства на път за летището преди ден два.

..."изключителен успех" подобен беше и Виетнамската война... скоро ще е същия в Ирак...

Желая им още по-огромен успех : да се изтеглят от Земята !

1. "изключителен успех"... 2. Сега талибаните контролират повече територия, отколкото когато управляваха преди американското нашествие през 2001 г. Та, питам: Как тези две изречения се съгласуват? Явно шизофренията в САЩ е вече тотална! Ама като им гледаш президента и всичко е ясно и нормално.

"Никоя страна не е вършила никога нещо подобно в историята", заяви той. Айде бе, а Римската империя?

не си прав. Такива глупости никой не е вършил в историята....

Ха, ха ! Успех !? Както казваше Чърчил - успехът е способността да вървиш от провал към провал без да губиш ентусиазма си !

От всички страни го плюят, Джоузеф си мисли, че дъжд вали. Да отиде при родителите, роднините и приятелите на загиналите морски пехотинци и да го каже пред опечалените. Двама бащи вече казаха какво мислят по въпроса.

"Никоя страна не е вършила никога нещо подобно в историята" - сам не знае колко много е прав.

Същото важи и за Хирошима и Нагазаки : никоя друга страна не е извършвала подобно зверство !

Ало защо не се пенсионирате бе дъртаняни?

Браво, много са умни американците, трябваше им 100-ци опити, безброй избити военослужещи и мирно население, създаваме на терористични организации и т.н… Бързо учат хората, защото наистина са много умни!

Изобщо, защо САЩ бяха в Афганистан!! Може би за да ги обучат във военно дело и подарят на талибаните оръжия за 85 милиарда долара.

За отмъщение за 11,09,2001 и за да отрежат топките на Осама. ама след като гътнаха Осама, трябваше да се ометат и да оставят чалмите да си се изтрепят помежду си, а не да се мотаят чак до миналата седмица. Видя се, че всеки народ сам трябва да извърви цивилизационното си развитие. Както и у нас - взимаме правилното решение, едва след като всичките други възможности са се изчерпали.

Е Осама не беше ли в Пакистан?

"Американският президент обеща, че САЩ никога повече няма да използват военните си сили, за да наложат смяна на режима в чужбина." Значи се връщат на доказано работещата схема: ЦРУ с прясно напечатани долари да се организира преврати?

Аллах е най-великия!

"Американският президент обеща, че САЩ никога повече няма да използват военните си сили, за да наложат смяна на режима в чужбина" Хахахахахахахахаха! Блажени са вярвщите....

Къде отидоха жизненоважните интереси на Америка? Осраха ли ги ???

Театър на абсурда, това са САЩ днес....жалко за иначе хубавата държава!

Жалко за ИНДИАНЦИТЕ, които бяха брутално ограбени от каторжниците на Европа !

Американците са башибозукът на съвремения свят! Да припомним, какво направи башибозукът след като опожари и разсипа БАТАК ? Башибозукът подкара стада овце, чарди крави и волове, егреци коне, катъри и магарета обратно към Дьовлен (днес Девин) и село Барутин, откъдето е и подстрекателят и водачът им Ахмед ага Барутанлията. Историята показва, че този човек е починал в бедност, изоставен и зарязан от всички, проклет и от свои и от чужди !!! Това направи Америка в Афганистан и това я чака на старини ! Бог наказа Америка и и даде БайДън ! По-нататък - ще видим !!!

Войната, която води Русия в Сирия е огромен успех, още повече, че те остават там още дълго време и скоро там няма да се появят брадати терористи. Ролята на САЩ в Афганистан е тотално осиране и очевадна демонстрация на некадърност и безотговорност.

Сега очаквам Мони-сълзата и Елена-кремчето да ми направят анализ на невероятната победа на непобедимата американска армия!

Ааа, Елена варшавската Помада и Соломон – шофьорът на най-НАТОвския ТРАБАНТ !

USA армията не бяга, а напада, но в друга посока.

БОГ наказа Америка като и прати БайДън !!!

въпрос на гледна точка, казало кучето и си изяло изпражнението

В наше село израза: " бяга като бит елтънджон" не е за хвалба.....

какъв ,,успех" бе? Съсипахте Ирак,Либия, Сирия ,Афганистан ,Европа/с мигрантите/ и цял свят. Където идете само разрухаавяте. Сега напускате и оставяте чесните хора да бъдат екзекутирани. Оставихте техника,оръжие и най важното 200 ЖИВИ КУЧЕТА ПОЛЗВАНИ ВЪВ ВОЙНАТА БЕЗ ХРАНА И ВОДА. Изроди долни.Америка бе велика ,сега е к0чина на безумието.

Огромен успех!!! Да съсипеш една държава и след това да бягаш от там с подвита опашка. Няма що.

Нистина, за САЩ е огромен успех че си спасиха насраните задници! И най-вече това, че успяха да въоръжат теорорягите с военна техника за 85 милиарда долара. И най-неприятния момент е че сред тази техника има над 100 единици съвременно ПЗРК, което може да се появи на всевъзможни точки на света и с което могат безпроблемно да се свалят пътнически самолети.

Да направят и един гейпарад на победата над талибаните пред Белия дом.

ЩЕ НАПРАВЯТ, само почакай малко да си измият АКОТО от джендърските гАзове, да се епилират надлежно като метросексуални и да си сложат от парфюма на ПОБЕДАТА !!!!!

повече никога -една свиня се заканвала на лайната . интересно че е пьлно с тьпаци , вярващи , на Империя на злото . дори лично на Байден вярват.

Има руска нация, френска нация, испанска нация, българска нация, сръбска нация и т.н., НО НЯМА СЪЕДИНЕНО-ЩАТСКА АМЕРИКАНСКА нация! Запитвали ли сте се ЗАЩО? Защото е СБИРЩИНА от каторжници, престъпници, пирати, контрабандисти, разбойници, изнудвачи, изнасилвачи, крадци, мошеници, длъжници, алкохолици, авантюристи, анархисти, антихристи, безотечественици, безбожници и такая же СВОЛОЧ!!! Такива хора могат само да бастисват като БАШИБОЗУК!!!

Какво направи башибозукът след като опожари и разсипа БАТАК ? Башибозукът подкара стада овце, чарди крави и волове, егреци коне, катъри и магарета обратно към Дьовлен (днес Девин) и село Барутин, откъдето е и подстрекателят и водачът им Ахмед ага Барутанлията. Историята показва, че този човек е починал в бедност, изоставен и зарязан от всички, проклет и от свои и от чужди !!! Това направи Америка в Афганистан и това я чака на старини ! Бог наказа Америка и и даде БайДън ! По-нататък - ще видим !!!

Това е в резултат от предаването на гените в следващото поколение, както в България османлиите са изклали умните и смелите и днешните българи са наследници на глупави и страхливи родители ! Показателен е днешниет парламент и правителство в България.

Като чуя Витоша, се сещам за Яворов, а като чуя Парламент се сещам за Стоичков и ,,, МАМАТА... !

Аз пък се сещам за следния виц: – Алоуууу, Енергото ли е, да ви ева майката? – Не, ние сме ВиК ! – Аааа, разгеле, да ви ева майката и на вас !!!

Все тъкъви успехи да имате, изкуфелник!

Не виждам по каква причина недолюбващите САЩ са възмутени. Че нали САЩ ще поправят това, в което всички ги упрекваха - ще престанат да се опитват да променят политически режими със сила. То просто се видя, че това е безсмислено. От една страна всеки народ си заслужава управниците. От друга страна парите, похарчени за война, могат да бъдат използвани много по-ефективно за да бъдат буквално купувани корумпирани режими. Просто западът трябва да спре с лицемерието и да подходи прагматично. Очевидно сред мюсюлманите демокрацията не е най-желаният избор. Сред много от азиатците също други режими сякаш са по-естествени. В Африка демокрацията изглежда направо невъзможна. Към момента май демократични общества са естествено състояние предимно в по-голямата част от Европа и Северна Америка и част от Южна Америка. Ако Европа и САЩ все пак преценят, че е важно демокрацията да бъде наложена на всяка цена, то тогава единственото работещо решение е връщането на колониалните управления. Само военният контрол е напълно недостатъчен, за да се наложи една политическа система трябва да бъде установен контрол и върху собствеността, както и върху всички социални системи и механизми. Това е напълно възможно за Африка и за по-голямата част от арабския свят, но отново ще изисква скъсване с лицемерието за три-четири поколения поне.

А бе. баце! Ти сериозно ли мислиш, че САЩ променят политически режими със сила, защото им пука за народите под диктатура? Ти изобщо виждал ли си как изглеждат Либия и Сирия преди и след демократизирането от САЩ? И не ми излизай с номера, че всеки народ си заслужавал управниците! Нали тези управници се слагат с одобрението на САЩ, ако ли не, им се спретва преврат. Гледай "Цар на войната" та белким разбереш защо се прави всичко.