17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Улиците с огромни дупки, кой ще глобяват и колко големи глоби ще има??? Писна ни вече само нас да ни такова за всичко в тази "държава" , която е като разграден двор. Принципът на мутра "Даде ми, взех му"

За дупките се обърна към любимата даскалица на столичани - Фандъкова !

Пълна идиотия. По цял дена да висиш пред екрана и да проверяваш по всички служби -КАТ, НОИ, НАП,ЧЕЗ и т.н., дали някой не ти е измислил някакво задължение. И каква е гаранцията, че ако те няма там, след пет години няма да цъфнеш в системата, заедно с лихвите - компютрите го позволяват този номер. Иди доказвай, че не те е имало. Аз си пазя всички документи и даже за една глоба им показах паричен превод от банката на тяхна сметка, но те не го признаха, защото го нямало в системата им. Така платих два пъти след като ме дадоха на публичен изпълнител за нещо, което съм платил. Тези, дато нямат редовни адреси /мангоджери/ и други подобни, ако ще и сто бона да им се съберат глоби с лихви, пак няма да платят. Така ще ударят основно съвестните граждани, след като съставят един измислен протокол, че са те посетили и не са те намерили - то кой ли ще намерят през работно време. Протокол се съставя и без изобщо да се те търсили - иди го доказвай после, че на еди коя си дата, в еди колко си часът си си бил в къщи. Идиот до идиот в тази държава. Идиот до идиот, майньо льо...

Няма я в системата защото в банка която си превел парите са неграмотни ! Защо не осъди банката , че не попълва коректно документите за превод , а се сърдиш на КАТ ?!

Значи цялата драма се опира на това как ще разбера, че са ме глобили! Ми ще си проверявате редовно бе колеги, като знаете, че нарушавате закона и се движите с превишена скорост, следва да допускате, че може и да ви глобят! Знаците са ви пред очите, камерите също, като минеш с превишена скорост покрай някоя камера какво може да очаквате, да ви пратят бонбони! Крайно време е простия българин с назадничаво мислене да разбере, че високата скорост е един от основните фактори за жертви по пътищата, другия е неправилното изпреварване, за там трябва да приемат бордовите камери, тогава вече ще стане интересно, защото и превишена скорост ще отчитат! Контрол трябва на българина, че много се е разпуснал след 5века робство и 50 години комунизъм!

През ден два влизам значи в сайта на КАТ и проверявам за глоби и фишове. Същото правя и в сайта на данъчното и НАП, после в сайта на НОИ и така още 5-6 служби. Чиста работа. Наскоро плащах фиш в НАП отпреди 7 години, който излезе при искане на удостоверение за задължения. Сигурен съм, че съм го платил, но ходи доказвай. Нищо не пазя от тогава.

колкото по налудничави закони , толкова повече глоби , колкото повече глоби толкова по ;силна държава ; , и лежляци изхранващи се с престъпни закони , добър сговор между мафиотските организации и резултата е налице , пътни грабежи и стотици убити по пътищата

Така е и във Елада-браво взехме пример от по напреднали.

Няма проблем! Но искам държата да ми гарантира редовно изплащане на заплатата и при това да е сума близка до европейските заплати. Иначе оставма с впечатлението, че държавата само работи за покачването на данъците, таксите, глобите, ставките и измислянето на нови такива, но не прави нищо за повишаването на доходите и по добрата социална среда на населението.

И защо държавата да ти гарантира европейска заплата след като си световен мързел и дори това което ти плащат е много !

Павилно. Санкции.

Точно 100 кинта на ръка се дават на възможно най одухания циганин, за да се прехвърли колата на негово име. Циганина пък подписва генерално пълномощно за автомобила, както и договор, че ми е предоставил колата си срещу заем, който аз съм му дал. 50 кинта за адвокат, още 50 за нотариуса и воалла. Глобите ми отиват в някаква колиба, която днес я има, утре е на 150 км. И те така.

С всичките цените на ГО, граждански, минетки, данъци, ековинетки, не знам какви такси още измислиха и повишиха до небето по системата "малус без бонус", май само това остава вече. Ако не си дупетат или полицейски тюфлек с фуражка-пропуск, де.

Яко пък циганина е и с ТЕЛК /а то такива има колкото щеш/, директно му давам 500 лева! На момента! Опростява ми се годишния данък, безплатна годишна винетка, паркирам навсякъде в Европа БЕЗПЛАТНО ! Като печалба от тото си е. И ще го направя!

Да бе ама колата изчезва и джунгала вика ами моята беше, продадох я. Познай кога ще го осъдиш да ти върне "заема".

В договора за заем пише, че манго няма право да се разпорежда с колата, докато не върне заема. За сума на заема обикновено се пише х2 пазарната стойност на колата. Това обстоятелство се отразява като запор в регистъра на МПС-та, та никой нотариус няма да може да изповяда сделката. А баровеца си джиткаше с 250 км/ч, а глобите отиват при манго. Такива мурафети ставаха докато не приеха поправката за сваляне на номерата на МПС-та, без значение чия е собствеността ако не се платят глобите, книжката не е в срок или се кара без книжка и застраховка, в пиян и с наркотици. Но баровците пак са му намерили цаката - плащат се едни пари на хора директно в КАТ, парите се разпределят по веригата и чевръсти операторки трият видеото със снимките. Услугата за София вече е 1000 лв, за нарушение - т.е. хванали са те три камери с превишение, плащаш 3 бинки. Или оставаш без книжка и ти свалят номерата. Ако си баровец с Ауди 8, АМГ, порше и прочие луксозна каруца, това са джобни пари (които се дават в кръчма за една вечер).

И утре циганина идва с тумбата и си прибира колата и ти оставаш с пръст в уста ! На другияр ден е продава колата и тогава какво правиш ;) Колата на документи си е негова , отворко !

Аз си платих глобата веднага и системата не ми я отрази.Ходих от Русе до Варна,защото в системата на НАП имах задължение,а в системата на МВР нямах.В НАП Русе ми казаха,че имам задължение,но за да го изчистя трябва да отида до НАП Варна,защото там ми е адресната регистрация и нарушението е станало там.Ако платя веднага съм в нарушение,ако се забавя с 30 дни пак съм в нарушение.Нямам си работа,а трябва да ходя по безкрайни институции,за да съм коректен платец.Завиждам на циганите,защото тях това не ги вълнува....

Точно каквото съм написал по-долу. Платиш ли веднага - малоумната им система на го отразява и тогава се почва ходенето по мъките. Един тъпанар отдолу ми спори, че видиш ли, имал си бил бележка, та нямало никакво ходене по мъките - е, явно и ти си минал през същия маймунарник, както и аз. Теб даже са те разкарвали до друг град, ебаси.

Неправилно паркиране пред кръвния център в София до гарата. Бях отишъл да даря кръв, ама не ме пуснаха с колата, въпреки че паркингът беше празен, така че паркирах на триметровия тротоар на "Клокотница" (правил съм го и преди по същия повод). Е, не можело, защото не било нарисувано с боя и следователно трябвало да паркирам успоредно на уличката (с което щях да я задръстя половината, въпреки че тротоарът очевидно е разчетен и за паркиране). А ти защо толкова се интересуваш за какво се ме глобили? Това отменя ли задълженията на МВР и най-вече неработещата им система, дето хем си плащаш, хем се оказва, че не си платил? И понеже гледам, че бавно съобразяваш, да те светна - това "научаване", за което говориш, в случая мен ме научи 1) вече да не ходя да дарявам кръв; и 2)следващия път като ме глобят, просто да изчакам да мине давността на глобата, вместо да се опитвам да бъда изряден. Тъпаните като теб това очевидно не го съобразяват, но резултатът ще си бъде налице.

Я, мнението на малоумника, на което отговорих, дето се чудеше дали съм се кефел като съм правел нарушението, ама не се сещаше да пита защо съм предпочел незабавно да си платя глобата, е изчезнало!

Ама като направи нарушението се кефеше къв си пич нали? За какво те глобиха, я кажи. Е толкова ли беше трудно да караш по правилата? Така ви се пада, чакайте по гишета и обикаляйте по градовете. Вие пари пак ще изкарате но времето никой няма да ви го върне. Току виж се научите.

Дупетатите, които гласуват ЗА приемане на такива геноцидни мерки спрямо българския народ да купуват свещи ЗА децата си!

Браво и правилно! Така е в много страни и е време да стане така и в България. Българското говедо разбира само от бой и на самосъзнание не може да се разчита.

Нормалните хора обикновено си плащат в срок,а тия,които не го правят в срок,не го правят въобще.

а новият му адрес не е известен, след връщане на обратната разписка да се извършва нова проверка от служител на съответната Областна дирекция на МВР по настоящия му адрес. ---- Цял шапкар на заплата ще обикаля по адреси за да връчва фиш на Бай Ганьо, че е карал като идиот. В белите държави ти пращат известието на адреса, който си декларирал пред властите, и се водиш уведомен, без никой да го интересува дали живееш там, или не. По принцип текстът е добре, но ме гложди едно червейче, че заради наши хора ще останат вратички и те ще продължат да карат покрай камерите с 200 км.ч, все едно че ги няма.

НАписано !!!!!!! в Чехия ловите камерата и си опечен Веднага !!!!!!! От собствен опит го зная. Лепна ме камера по обяд а в 16.00 пристигна кварталният с глобата от 500€ и си платих като поп!!!

Прост народ,радват се,че ще ги глобяват !Всеки мисли,че ще глобят другите,но не и него !

BRCK

Леле леле , къде ги намираме тия идиоти? Толкова ли не може при регистрация в талона на колата да се вписва и ИМЕЙЛ и там да се пращат глобите? Щели да ги качват в интернет и така да се считат за връчени? Има ли по -големи дебили от тия?

BRCK

Още от сега виждам как колите ще се регистрират на безработни цигани с генерално пълномощно и глобите ще отиват на името на циганин на който не му дреме. Как НАП ще събере такива глоби?

Ако си регистрираш колата на циганин най много да не я видиш повече. Пък върви с пълномощното да се жалваш в полицията.

Най просто е да се махне изискването за подпис. В пощенската кутия и готово.

В сайта на КФН има проект - предложение как се определя и прилага бонус-малус системата. В общи линии това няма да е от полза за почти никой. Защо? Това което пише там на практика унифицира цените на ГО при всички Застрахователи. В момента всеки застраховател сам определя цената на ГО , но във предложението - проект се казва че се определя базова цена на ГО т.е илиза че всички застрахователи ще предлагат една и съща базова цена на ГО ако сте изрядни на пътя и се намирате в най-ниският мисля клас бонус-малус или ще получите 25% от базовата ГО. Това нещо не го разбирам! Сега говорят за картел тук , картел там а се предлага нешо което убива конкуренцията м/у различните Застрахователи (говорим за базова ГО). Това как ще се определя Базова ГО е другата мистерия , кой ще я определя , как ще се определя (на какъв принцип..). Тъпотията е че ако си купите кола втора ръка тежестите по отношение на ГО ще се носят и от новият собственик а старият като си купи друга кола също няма да получи нов старт защото в системата на КАТ от която Застрахователите ще дърпат данни в нарушенията фигурира Собственик и номер на рамата. Една купчина членове и алинеи които 90% от хората няма да прочетът и да знаят. Има и предвидени обжалвания на тези класове бонус-малус ако не сте съгласни а бе изобщо кашата става голяма. За изрядните намаление на 25% от базовата ГО а за най-големите джихадисти на пътя +400%. Досега мислехме че ни стрижат , но ако тия неща ги приемат стигането ще е още по масово , защото ласовте босну-малус са мисля 9 а от там тръгват още 11 класа мисля за тежест за ГО за всяко нарушение на пътя което ще влияе на цената на ГО

Поправка* : Грешно съм разбрал. Всеки застраховател ще си определя базовата ГО , но определянето на босуните (намаленията) и малусите (увеличенията) на базовата ГО ще важат еднакво за всички Застрахователи. Промените едва ли ще влязат в сила от 2019-та. Вероятно това ще се случи през 2020-та и то ако до краят на следващата година нещо ново не изникне на небосклона. Напоследък застрахователите ревяха че искат да се въведе таван за неимуществените щети при ПТП. Във системата бонус-малус е включено и нещо което не във 100% от случаите води до ПТП а именно превишената скорост в населено место и извън населени места. Тук има и различни параметри при превишение с един колко си , с един колко и тн..всяко констатирано превишение на скоростта в системата на кат ще води до 1 наказателна точка която или ще ви изяде от намалението на ГО при следващо скл. на ГО или ще ви донесе увеличение на ГО в зависимост от кой клас бонус-малус се намирате.

Айде всички ревете че по пътищата било страшно а когато се вземат дори някакви половинчати мерки сте против. Във всяка държава ви следят ама там по пътищата е пълно с камери затова полицаите не стоят постоянно по пътищата. А си спрял погрешно или закъсал долитат веднага. Като ви вземат номерата в Гърция ще си счупите краката да тичате да платите а тук не може аааа... Разбира се че сега ще се говори колко лоши са от КАТ защото видите ли не можели да уведомят някого. Ами съседа ми / Андрешко /се крие постоянно като идват вече 4 път за да му връчат постановлението. Всички имаме интернет ...какво се правите на ощипани моми... и да се надяваме че сайта на КАТ ще работи по-добре. И да вземат да направят най-накрая единна електронна система за да се свърши със това клечане по гишетата. Споделям наблюдения от Норвегия - тук полицаите си се крият на общо основание-последният път се вяха свряли в кабинката на автобусна спирка с радара а в неделя-проверка за алкохол в 8 сутринта. Абсолютно всички спирани от само 1 полицай. Иначе 1. спиране на автомобил от движение-номерата в Кат и застраховката ти спира автоматично и пътен данък също. 2. Пускане в движение-застраховка и валиден годишен преглед. 3. Превишена скорост-над определена скорост книжката се взима на момента и честито-яка глоба. 4. Алкохол над 0.2 промила-книжка и глобата започва от 5000 българска пара. За тези надвишили с много/ над 1 промила-но се съм сигурен може и да е по-малко/ удоволствието е пълно-21 дена затвор или 10000 левчета глоба-по избор. Така че всички хора сме еднакви и скачаме според тоягата и системата. Няма нищо сложно-системата е измислена и работи но трябва да има воля за да се внедри и изпълнява стриктно. Тогава може и да им дойде ума на някои индивиди .....дори и по трудният начин.

Дери кожи,сега ти си е паднало !

Любимото на Бойко - финансов терор до дупка и по всеки повод , да има ред ужким. Що нарушават правилника за ескорти при транспортиране на тикви , от ония дни линейка със светлини спряха. Всички равни пред закона , капо пред Всевишния.

Удри бат Бойко по джигитите !

МВР ползва куриерски фирми! Значи с моите данъци плащат на частни куриери, а държавните Български Пощи изнемогват и отново ги дотираме от данъците... Така са и министерствата!

Представяш ли се леля ти пошашьонка да ходи да дири джигити...

Пощите са архаични и безполезни. Трябва да бъдат затворени

За сравнение между нашия и австрийския кат ше ви дам един пример. Януари 2018 са ме снимали с превишена скорост в австрия. Юни месец идва писмо и бланка към него, по адрес на регистрация на мпс, с което ме карат да попълня данните на шофьора и неговия адрес. Ако не искам да им пращам писмо, са ми дали юзър и парола, скоято да влеза в системат им и да си популня данните. Аз избрах този вариант. В резултат ми изпратиха на мейл вх. номер, който номер да предсатвя в случай на проверка и който номер удостоверява че съм изпълнил каквото са искали и ще ме осбободи от жестока в случай на проверка докато все оше не е излезло решението за глобата. Вече сме нормври, още нищо не е дошли, но си пазя номера да не стане засечка. Та кога нашия кат ще изпраща юзъри и пароли, и автоматично генерирсни чейли.

Всеки ден по една тъпотия в публичното пространство.Но и това не е всичко.Ако знаете само какво ни готвят за застраховка гражданска отговорност направо ще онемеете.Пример-купувате си кола втора употреба и наследявате всички санкции на предишният собственик(по отношение на гр.отговорност).Втори пример-Двама човека шофират една и съща кола,но единият прави нарушение-вторият автоматично го санкционират със същата санкция по отношение гражданската.Трети пример-бонус 25 процента,санкции 400 процента(по коя логика),Четвърто Ако санкцията е гражданска 1200лв.първата година примерно шофиране ви я намалят с 25 процента от 1200лв,съответно втората още с 25 процента и така след четири години образцово каране ще стигнете базовата цена.Всичко това го оповести с мазна усмивка някакъв дебил по НОВА ТВ.-Водещите направо онемяха.

Ами идеята е супер, щом караш като идиот нека бараката си остане твоя, що трябва някой да купува "бегачката" дето си й скачал с два крака на газта из нашите разбити пътища.

100% подкрепям! Дори може да вдигнат глобите значително за някоо нарушения, с които гамя счита че е по-умен от всички осъанали уачстници в движението - като каране в бус лента, ляв завой от лентата за направо, каране по магистралата в аварийна лента. Само яки глоби за ганя. Ганя тука се прави на тарикат, ама като мине границата е по-нисък от тревата защото чичко полицсй взима минимум 50 евро за това че те е спрял.

КЪДЕ В ЕВРОПА ПОЛИЦАИТЕ ВИСЯТ ПО ПЪТИЩА И МАГИСТРАЛИ ...КАТО НАШТЕ ПРОСЯЦИ.....В КОЯ ДЪРЖАВА,,,БЕЗ СЪРБИЯ...

Ирландия, Холандия... например.

Ами в Германия няколко пъти ги засичам на близките магистрали по детелините. Един щрака, а отстрани екипите от един два буса проверяват по наглите. По някой път и цивилни съм ги виждал, с една бяла 124ка седан, но с чистачка на задното стъкло. За нея съм чел, тя веднага поне се познава ако човек знае за нея. И в зона 30 съм ги виждал цивилни да снимат. Проверяват където има нужда. И понеже в България където и да застанеш можеш да снимаш нарушители нормално е да дебнат навсякъде. А дали има полза или само скубят и не им пука за хората е предмет на друг разговор.

А,бе,глупак !Нима ти мислиш,че ще спрат нарушенията ?Тия,дето карат с висока скорост,тях законът не ги лови,защото са "наши хора " !Хващат и глобяват дребни риби,дето са превишили с 20 км. на безопасен участък !

Значи снима ви камера на пътя че карате с превишена скорост, но нито първият нито вторият път ви намират за да ви връчат постановлението че сте глобени. Ако глобата е 50 лв след 30 дни ще платите 100 лв т.е излиза че за едно нарушение ще ви глобят 2 пъти. Интересно ми е някой ако може да обясни как за едно и също нещо е възможно да бъдете глобени 2 пъти ?

Не се прави на прост, глобата е една.

фиш за 50 лв (фиксиран в закона за определено нарушение) след ден 30-ти 100 лв! другите 50 лв за какво са ? изтъркани подметки на фурашката че е опитал да ме намери ли или за нещо друго ?

Не го мисли сега, като дойдат глобите ще разбереш.

Чудесна идея за прилагане в топлофикация, електрото, ВИК, телефонните оператори, всякакви данъци, наеми, фактури и т.н.

глобата за административно нарушение не е като плащане за предоставена услуга.

Spoko - boli samo parviya pat...

Съгласен съм, ако в законопроекта залегне условие, че от КАТ са длъжни, в срок от седмица след документиране на нарушението, да уведомят извършителя, ако той е оставил имейл за връзка при санкциониране. Ако не го направят, глобата да отпада. Не виждам проблем да се приеме, сума ти пари дадохме за "електонно правителство", значи е елементарно за осъществяване.

Е те са го залегнали това условие. Щели да слагат на интернет страницата си и така се водиш осведомен. Отделно като оставим настрана, че скапаната им интернет страница през ден не работи, да не би интернет в тая държава да се разпространява безплатно като националното радио примерно, че да съм длъжен да го имам и да е официален канал за осведомяване за наказателни постановления.

Интересна, но много типична милиционерска сметка. Значи ако не платиш до месец, глобата се увеличава със 100%. Според мен това е стимул да не си я платиш и още 23 месеца (или колкото там последно беше давността), и тя да намалее със 100%

Само гледайте да не стане по-скъпо от колата,че я оставям и на Горубляне за нова,а вие/депутатите умници/ си се оправяйте както знаете.И не е лошо да помислите и за пътищата /справка Враца - Вършец/два общински центъра , единият е областен град,другият е национален курорт.

Ако не платим до година и половина -глобата пада двойно !

Навсякъде в нормалните държави като нарушаваш закона биваш глобавян, навсякъде в нормалните държави ако не си платиш глобата в определен срок започват да ти текат лихви, за какво мрънкате и плямпате не мога да разбера, за това, че ще ви става все по-трудно безнаказано да нарушавате закона, да разбираемо е, това е болна тема, на болния бугарин!

Кое не разбираш?! За да знаеш,че трябва да платиш трябва да си уведомен на време !

Що бе, ти като нарушаваш да не ги осведомяваш? Трябва да те дебнат нали? Ами тогава е честно и те да не те осведомяват.

Щото на тях им е работа да прилага закона бе, "умен"! А по закон имаш право да не свидетелстваш срещу себе си, даже да си разбрал, че си направил нарушение! И "честно", както си се изразил като в детската градина, е да си вършат работата, за която взимат заплати от моите данъците! Нещо друго да си недоразбрал като някое идиотшче??

В нормалните държава има нормални закони и нормални норми и нормални пътиша и нормални знаци. Имам изминати 100 000 км. в западна европа през последните 5 годни са спирали полицай... ъъъ мислия... мислия 0 пъти ! Пребройте колко гладни "олигофренчета с палки" и патрулки вижда сутрин докато стигне до работат си на 10 км в София.

За последната една година имам над 40 000км навъртяни само в България, нямам нито едно спиране от полицай, нямам нито една наложена глоба, айде бегай с измишльотините!

А има ли нормална държава, в която ако те засече камера с превишена скорост, снимката с наказателното постановление ти ги изпращат след 2 месеца, когато по предложението на КАТ глобата вече ще е скочила двойно. По куриер, който представлява една леля, която те търси на адрес и ако не те намери в удобното за нея време, проблемът си е твой?

никва файда нема от тея глоби, ако не им се отнемат колите на тъпаците джигити. вземете им колите. за претопяване. айде, да ходят обратно на макя си у пазвата и да сучат като пеленачета, ги искам. всете джигит!

И сега по тази логика и останалите бирници могат ако не си платиш до месец да ти удвоят сметката, нали така? Колко законно е наказание за 1 месец закъснение да е 100% ??? Има си закони, законни лихви, наказателни лихви при забава и т.н. Значи хората които ни осигуряват услуги и имат разходи могат да чакат, но глобите не ... Но за КАТ тези закони не важат явно. Всичко се случва - може да не са те намерили, може да си извън страната, да си болен в някоя болница, да не са ти платили заплатата навреме и какво ли не още. Отделно с това качване в интернет - от 10 години не могат да направят работещ сайт на който хората да си проверят статуса, едва ли сега нещо ще се промени. Влизаш в сайта им и ако случайно работи и ти каже че си ОК, това не значи нищо - може да ти виси някой акт без да е качен. Да не говорим за факта, че никой не влиза всеки ден в сайта на КАТ за да си къса нервите с неработещият им интерфейс. От утре нататък със сутрешното кафе ще цъкаме в сайта на КАТ :)))

щом е гласувано и е в закон- значи е законно! Ако не те устройва- иди в Германия или Швейцария - там такива като теб ги гладят с перце и ги канят с бъклица да платят! Нагли тарикати, само така, бъркай яко в джоба, да видиш как ще му се върне крака от педала на газта, че и мигачи ще пуска!

Те мигачите в повечето случаи случайно ги закачат с пръстите като почнат да въртят волана, за да завият!

Значи можеш да си платиш телефону и интернету в рамките на един месец, но не можеш да си платиш наложената глоба! Ей тарикати бе, на кой как му изнася!

за да си платиш глоба трябва да знаеш че си глобен. Или ти по презумция мислиш че си глобен и всеки ден влизаш за да видиш дали не си?

Щото за "телефону и интернету", както интелигентно си се изразил, съм сключил договор, в който ясно си пише кога и как трябва да ги плащам и съм наясно, че имам да им давам. А даже да съм забравил, те ме осведомяват - я по телефон, я по мейл. Не знам как за КАТ конкретно комуникацията е така непосилна посред 21-ви век. Сега успя ли да съобразиш? Не е чак толкова сложно, постарай се малко, може и да успееш!

при данъците логика няма - има закон, тоест писано правило. Щом в тоя закон е написано, че може - прави се така, докато някой не смени закона. За тея дето не им отърва и заобикалят закона - има си наказание и за това.

Поредна недомислица. 1-во моного хора не знаят, че имат фиш/акт. 2-ро - колко време се чака да ти излезе акта и висиш като сопол да презаверяваш?

Българинът иначе всичко знае стига да има полза. Виж, ако е в негов ущърб "ама аз не знаех", ами нищо де, за другия път ще знаеш. Ти и на запад не знаеш ама като дойде фотото по пощата имаш срок и го спазваш. И никой не те пита дали си подписал.

Да! Обаче ТИ ИДВА ПО ПОЩАТА/или по ... водомера да речем/! А мен ме спират за проверка и по лаптопа си установяват ,че преди три месеца имам снимка. Съответно ми издават някаква хартишка,в която пишат ,че съм известен ,НО НЕ ОТ ДАТАТА НА ВРЪЧВАНЕ НА "ДОКУМЕНТА" , А ОТ ДАТАТА НА СНИМКАТА /съответно вече съм закъснял с плащането/.

Ще си платя глобата, ако излезем от НАТО. Ще си платя и другата глоба, ако напуснем ЕС. В противен случай - просто го издухайте! Забележка: Нямам такива нарушения, които да са създали непосредствена опасност за движението. Никога не пия и не се дрогирам, сядайки зад волана. Никога не превишавам скоростта без преценка на текущите условия и обстоятелства.

а замислял ли си се, че твоето увеличение на скоростта, макар и преценено може да доведе до грешка в преценката на другите участници в движението, които не очакват подобно нещо от теб? а аз може ли да спра да си плашам данъците, социалните и здравни отчисления докато МОЧА стърчи насред София, чинията още е кацнала на Бузлуджа и Альоша ме поздравява всеки път като посетя Пловдив? (за първото има решение за премахване, за второто за обезопасяване)

Има нещо такова като аналогия: а замислят ли се, че насилствено принуждават населението си да членува в един и същ политически или военен съюз с колониалисти и военнопрестъпници и това политиците го правят против волята на огромно мнозинство от населението си??! Знам какво искаш да ми кажеш, не съм лишен от преценка. Но да плащам 150 лв за увеличение на скоростта с 20 км/ч на прав участък, където са инсталирали камера, чрез контрола на която нямат за цел да ме превъзпитеават, а да си пълнят общинския бюджет, и то по път, на който зеят дупки, няма адекватна маркировка, пътните знаци са надупчени от куршуми и пр. - не, моля, това си е ограбване, придружено с изнудване!

замислили са се - мнозинството в Парламента, който към онзи момент е бил избран директно на, да речем, демократични и признати избори е гласувал по Конституция държавата да стане член на въпросните съюзи. Посочи ми закон според който за членуване в коя да е международна организация е задължително да те питат теб или мен изрично! Напротив - Конституцията, която все още действа изрично е дала това правомощие на Народното Събрание. Като не ти харесва - прави референдум или политическа партия, която да вземе мнозинство в парламента и да изкара държавата от тези (и други) съюзи. По въпроса няма абсолютно никаква аналогия - не може твоето плащане на такси, данъци и глоби да са условно обвързани с друг закон. Това за знаците го оставям без коментар, защото няма смисъл да те обиждам повече.

Движението по пътищата няма да се оправи, и докато има водачи на ППС, разсъждаваши като теб! Спазването на правилата, каквито и да са, където и да е, са част от условията, необходими за нормалното функциониране на една система, каквато и да е тя. Хората, неприемащи ги и неизпълняващи ги, са туморите в обществото.Явно , само си мечтаеш, но понятие нямаш, как е в "белите" страни. Там изразите "неплатена глоба", за каквото и да е, или "няма да платя", просто са непознати.

Движението по пътищата няма да се оправи, и докато има водачи на ППС, разсъждаваши като теб! Спазването на правилата, каквито и да са, където и да е, са част от условията, необходими за нормалното функциониране на една система, каквато и да е тя. Хората, неприемащи ги и неизпълняващи ги, са туморите в обществото.Явно , само си мечтаеш, но понятие нямаш, как е в "белите" страни. Там изразите "неплатена глоба", за каквото и да е, или "няма да платя", просто са непознати.

как да платя като не знам ,че имам задължения?! Не случйано казват тъп като полицай!

Това предложение ако мине, си е чиста проба рекет! Как, след като съм глобен, например 200 лева, ако не си платя до месец ще дължа 400!!! Вие нормални ли сте?!?!?!? Това е нарушение на правата на гражданите отвсякъде! Тогава да запитам, защо и банките и топлофикация да не предявят такива претенции, а само КАТ! Ако нещо доведе до власт БСП това ще е олигофренията на сега управляващите:(((((

Ахо веднага кихнеш на КАТаджията кеш !!!

Абсолютно подкрепям това ! Браво ! Само така ! Теслата да играе и това е !

Ще играе за "балъците" само. "Нашите хора" пак ще минават метър!

А?

Deus Vult

и стократно да скочи ако няма събираемост - няма полза от промяната.

Ще я качат в интернет и така ще се водиш известен ли?! Интернет да не би да ми го плаща държавата, че да съм длъжен да го имам, или трябва всеки ден да отделям някакво време да ходя да търся на сайта им дали не съм "известен", или какво? Що направо не го изкрещят от двора на КАТ и така да се водя "известен", или и това ще им бъде прекалено много работа?

Ами значи ще забавят глобите с един месец и ще си вдигнат приходите. Браво!

Колко време е необходимо на КАТ да издаде наказателно постановление на АУАН от 22.09.2018г.??? Към днешна дата няма такова... Или репресивния апарат никой не го следи. Човек и да иска да е изряден, не може...

Всички партии са от едно ДС-арско котило и играят театър за простолюдието. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

А ако се издължим незабавно, малоумната система на тъпоумното КАТ не го отчита и тогава почва ходенето по мъките. След като научиш, че всъщност глобата ти не е платена и си глобен заради това, разбира се.

Нали получаваш бележка, че си си платил бе, на нея пише дата и час, какви мъки, какви пет лева, айде глей си работата и не нарушавай закона за движение по пътищата!

Е, и с тая бележка нали ходиш после да доказваш бе, дръндьо? Да не мислиш, че се обаждаш по телефона да им кажеш, че имаш бележка и тия ти се извиняват и въпросът е приключен? Или че като им отидеш на крака да им я покажеш, я поглеждат и въпросът е дотам? Що се обаждаш, като не знаеш?

Недейте да философствате много, много, а си карайте според ограничението и си спазвайте правилата, тогава никой, за нищо няма да ви санкционира! Селските тарикати като са много ербап ще плащат солени глоби и солени граждански ;)

Това е лъжа. В тая държава колкото повече спазваш законите, толкова повече те товарят.

Нали, като те видят, че си послушен и изпълнителен ти възлагат да изпълняваш и допълнителни закони! А бе вие у час ли сте?

да защото тея дето не спазват минават между капките... Ама като започнат да ги ловят тарикатите не просто ще ги натоварят, а ще ги смажат от задължения.

Минават, да. Ти и оня другия умник над теб да сте чули за глобен циганин? Или депутат за неправилно паркиране? Ченгетата масово не си купуват ГО и винетки - глоби сред тях?

Какви ,,ограничения" бе охлюв? Тия ,,хранилки" от порядъка на 40-50-60 км/ч,поставяни от малоумници или ,,забравяни" с десетилетия на извънградски участъци,където се кара съвсем безопасно и с поне 20-30-40 отгоре? Обикновенно там са на пусия и само на тях ме хващат....

Ми като видиш такъв знак, ходи със спрей и го нарисувай бе или го махни направо, ако не го поправят ще те хванат за дедовия следващия път!

КОГАТО ВИДИТЕ Когато ВИДИТЕ, че покупко-продажбите се извършват НЕ със съгласие, а по ПРИНУДА. Когато ВИДИТЕ, че за да произвеждате, Ви е нужно разрешението на НЯКОЙ, който НЕ произвежда НИЩО. Когато ВИДИТЕ, че парите се стичат при онези, които търгуват НЕ със стоки, а с ВЛИЯНИЕ. Когато ВИДИТЕ, че определени хора стават по-богати чрез подкупи, а НЕ чрез работа и "законите" закрилят НЕ Вас от тях, а тях от Вас. Когато ВИДИТЕ корупцията да се възнаграждава, а на честността да се присмиват – тогава ЗНАЙТЕ, че ТОЗИ ден е настъпил, свободата Ви е ОТНЕТА, и Вие сте превърнати в безмълвни и безропотни РОБИ за облагодетелстване на ТЕЗИ (шепа хора - привилегирован елит и паразит), които управляват парите и тяхната стойност, и техните слуги: представителни политици и религиозни ЛИДЕРИ, и медии, и образование, и закони, и "държави". А сега какво. КОЙ СИ ТИ, КЪДЕ СИ ТИ, ЗНАЕШ ЛИ ТИ РЕАЛНО ТОВА ТУК И СЕГА.

Поредната идиотщина, за която всички ще плащаме в Страсбург. За къде-къде по-малък гаф, майките искат отставката на Симеонов.

Кое му е идиотштината? Много добро предложение. Особено за връчването по интернет. Щото проблема не е във глобите, а в не плащане на последните.

Байноле а кога държавата осигурява на всички безплатен интернет и средства за достъп до него?

Едни държавни служби искат да работят все по-малко, предлагащи незаконни идиотщини. После всеки адвокат ще може да съди държавата до скъсване