Затварят два булеварда и ул. ”Житница” заради метрото

Заради строителството на третия лъч на метрото в следващите дни започва затваряне на движението по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Гоце Делчев" и ул. "Житница".

Обратно в новината

Коментари - Затварят два булеварда и ул. ”Житница” заради метрото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, ама откъде ще са алтернативните маршрути, които ни предлагат с автобус и с кола? Автобусите за по-удобно ще минават през Красна поляна, за да стигнат до Красно село, а колите да се бутат по уличките, да се чудят откъде да се мине, за да отидеш навреме да си вземеш децата. Има един огромен "булевард" , който свързва Гешов и Житница, защо не го закърпят и не го пуснат в движение? Просто ми писна от малоумщини в таз София

ХОРА ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! ТРИ ГОДИНИ... да не строите тунел до луната!?

Така е в 13.21 ч. все още няма подадена информация за промяната в маршрутите на линии 73,83,102. ЦГМ къде си?

ЗАЩО ВЪПРОСНИТЕ ПРОМЕНИ ГИ НЯМА НА САЙТА НА ЦГМ?! пРОМЕНИ ИМА НА АВТОБУД 73:83 . ЕМИ ДАЙТЕ ЕДНА КАРТА ДА ВИДИМ !

Гледах ги някъде, но не съм сигурен дали беше на ЦГМ на сайта. 102 и 83 ще минават през Кр.Поляна, тунелът при ВМА и Георги Софийски, а 73 през автогарата на старата част и към Борово.

от "Малък градски театър зад канала" до Ботевградско шосе? Непрекъснато се премълчава. Или изобщо няма да се строи?

Вапцаров до 17.04 и той е затворен! Т.е. достъпа до половин София е ограничен, заедно с другите тапи! Затваряйте ама по 1 булевард не цяла Софя наведнъж! Разбирам че до президентските трябва да оцоцате парите ама чак пък толкова!

Ще има неудобства докато хората свикнат с новите маршрути, но всичко това е за добро. Стига се е мрънкало за щяло и за нещяло! Метрото е едно от великите творения на човечеството и си заслужава търпението!

То поне да имаше нови маршрути... На бул. Овча купел и в момента е задръстено без да е затворена Житница, а от утре не ми се мисли какво ще е. На Монтевидео всяка сутрин е ад ако искаш от там да излезеш, а ако пробваш директно от Овча купел 2 то час не ти мърда, за да стигнеш до разширението на Бояна. Да стискаш зъби ти викат общинарите- ще стискаш ама поне алтернатива да бяха предложили.

Добре де. Цяла София е затворена. От Подуене за Борово затворени за Вапцаров, Патриарха, Красно село... Защо не пуснахте първо метрото под България - тунела го има от 40 години. Метростанциите са готови - визирам големите подлези - на Дим. Несторов, Гоце Делчев и Т. Каблешков. Това метро можеше да поеме големия трафик и след това на празни улици затваряй каквото искаш...

иде лято. има пари за усвояване

На несторов е ад от както го "разшириха", а куките на булевард българия допълнително задържат светофарО да минават тумбаците с бурканите.

За да могат да ти казват "Ето, ние работим"... А на "Вапцаров" в момента строителите са с работното време на министерския съвет - в 5:30 вече няма никого.

вие старите инженери все много знаете. Вашето време мина. Гледайте си пенсиите. По времето на Соца с ГК на БКП зад гърба беше много лесно. Затваряй и бачкай. Народа да трамбова. Сега не може така.

Сега не можело така/ А как може сега?

Ти правиш ли разлика между подлез и метростанция? Отделно - откъде до къде ще е това метро под "България"? С какво ще се свързва? Как ще се вкарват/изкарват мотрисите? Махни това "инженер", моля, рабфак-а не е МЕИ/ТУ и никога не е бил.

е блокирана. Кошмарът е невероятен...повече от половин час не мога да изляза от квартала, а сега, като затворят Житница ...Ужас, ужас, ужас...Фъндъчке, ела да видиш...

Качваш се малко по на горе и на социалния рейс.

като минавах през Драгалевци,беше такава баднотия и простотия,най-голяма селяния,направо ужас.Дори къщите тук там бяха покрити със слама,а хората с бели кожушета,драгалевеца ще разбере какво е това.Пример мъжа на известна персона женена за драгалевец.

Е да ви пуснат арабите и арабките ,че да ви дойде сърце на место.щом сте против българите,ви пожелавам да интегрирате африканци ,азиатци,араби,не шопи.

langlima

Ей, комплексиран прованс, достатъчно маймуни са налазили София - от тъмно черно до по-светлите нюянси. Нали не си въобразяваш, че всички трябва да са тук?! Пък и коментарът ти е абсолютно извън темата!

Не знам кой и как планира тези ремонти и строежи, но според мен не го прави добре. Когато става дума за големи булеварди, по които минават десетки хиляди коли дневно, нещата трябва да се планират за удобство на гражданите, не на строителите. Вместо да разкопават 5 възлови места едновременно с пет бригади работници за 2 години, би трябвало да съсредоточат целия ресурс на едно място, да го оправят за един месец и после на следващото.

zeddd

Бригади работници викаш :D Знаеш ли как се копае и укрепва тунела за метрото? хаха

НЕ. Но знам, че съм виждал с очите си как от гола поляна с вдига 6-етажна кооперация за 10 дни от Строителни войски, а сега строят по 5 години. Но аз съм лаик, какво ли разбирам.

Има задръствания, защото се почва едно, а после се спира. Почва се друго и.т.н. За пример. Пробива Гешов, Г.Софийски. Сега стават зверски задръствания, защото не направиха и кръстовището на българия-гешов. Даже сега го стесниха заради метрото. Лудост , липса на градоустройствен план, работа на парче, където може да се "усвоят" средствата.

Трябва да направят околовръстното между Павлово и Люлин! Доста ще се облекчи трафика! Сега като затворят и Гоце Делчев и Житница и ще стане много весело.

по-важното е, че ще стане по-малко прашно! ;)

софеа за софеанци, они сеуянитье да си одат на селОто от дека са дошли!! От 175 поколения съм софеанец, роден съм У правителствена боуница, а са ме правели на жълтите павета, баща ми е бил голем комуняга - дали са му 4 апартамента в хубави квартали и като почина аз сега съм ги пуснАл под наем, затова не работа нищо, цел живот само пия и пцуам сеуяните как не знаят да работят, как ни довлякоа чалгата и домашната ракия, на театър не са стъпвали тъпи сеуяниии !!

Кефиш брат. Дано само шопите да схванат иронията, че те се мислят за най-чистата раса на земята, тези селчаци

Брей, ти си по-голям софиянец и от мен. Знаеш си родословието до 2000 год преди Христа!

Тиквоч защо не спреш и тази поръчка, ама МАЧКИТЕ СА ТВОИ ОРА!!!

Само не мога да разбера това нещо, наречено метро за какво ни е? То скоро няма да има кой да се вози в него, ние тука блокирахме цялата държава заради него! Много скоро всеки на когото е даден поне малко интелект ще се е чупил далече от това подобие на държава наречено България! А тези, които остават тука, едва ли ще имат нужда от метро, защото едва ли някога за някъде ще им се наложи да бързат... Това ще са предимно едни по-мургави наши събратя, които не мисля, че имат нужда от превозни средства, които бързо да ги откарват до работните им места... А, вие не берете грижа, там където ще отидат всичките ни свестни деца, метрото е построено преди повече от 100 години и в момента е най-бързият начин да се придвижиш от едно място на друго... Само ние тука си мислим, че това е някакъв кой знае какъв връх на технлогията, да си имаме метро в крйаните квартали... Уау! А в Лондон това е най-нормалното и всекидневно нещо. Да не говорим, че айде хубаво, сега ще го строим ОК, ама може това да се прави с много по-малко изкопи и почти без да има блокирани цели булеварди... Е, да де ама нали трябва да се вижда, че тук се строи метро!!! Нали Бойко трябва да се изфука колко много работа се върши и какви високи технологии ще имаме?!? Еми, да и всичко трябва да е хипер показно, с колкото се може по-големи разрушения и неудобства а гражданите! И на тях трябва нагло да им се обяснява, че: ТО ТАКА Е В ЦЕЛИЯ СВЯТ!!! КАТО НЕ ИСКАШ МЕТРО БЯГАЙ СИ НА СЕЛО!!!!

Стигнал сельо до Лондон и зел да дава акъл . . .

Ходи си на село малоумнико или по-добре емигрирай

Някой го е закарал до Лондон, не четеш ли :) Селтика явно е ходил на гости на щерка си или на сина си и се е впечатлил толкова от лондонското метро, че вече е европеец и се разграничава от нас - балканските бай Ганьовци

zeddd

Ко речи?

Абе, ти , ако за пръв път си видял метро сега в Лондон, защо си мислиш, че ние не знаем каквио е и за какво служи. Идиот.

Софиянци знаят колко красива беше София,сега трябва да се направи за столичани.За това ще потърпите малко няма как да стане.

кои са софиянци и кои са столичани? преди 130 години София е била около 15хил. дори да приемем, че са започнали да се въдят като циганите и във всяко семейство да е имало по 10 деца, то няма как за 130 години София да стане близо 2млн. няма дори половин милион да стане. така, че столичани и софиянци е едно и също. все са си селяни. предполагам, че ти си изключение и корените ти са в София още от времето на император Костаки от Рим.

В Париж,те приемат за Парижанин чак трето поколение.

Безобразници! Само за строителнат мафия мислят! Като затворят кръстовищата градският транспорт ще ги прелита ли?

СОФИЯ и без тва е станала ужасна като цяло.

Мръсни, гадни, нахални селяндури вие сте виновни за всичко ! Ако ви нямаше вас и без покритното ви самочуствие нямахме нужда от метро ! Преди двайсет години движението в София беше рехаво, нямаше диалекти и потни мизерници скитащи по улиците, въздухът в центъра беше същият като в Бояна ! Ако изчезнете, ще сме безкрайно благодарни...

Ами те от такива като теб, дето въртяхя далаверки пред Магурата, селяните видяха, че в София може да се живее добре, без много-много да се напъваш. И дойдоха да опитат. Сега и да се 'косиш, късно е чадо - дойдоха, видяха и останаха.

?? преди 20 години не се дишаше заради комбината в Кремиковци... Сега не се диша, щото всеки "софиянец" е с 2 коли и двете ги кара едновеременно.

Прав си, София беше едно сиво провинциално градче, нямащо нищо общо с европейска столица.

Нека затворят още коли.От тях не мога да пресеча кварталната улица.Някой ако случайно не тръгне на зелено ,като започнат едни клаксони.Половината коли са с номера от провинцията.Затова са задръстванията в София-улиците са предвидени за 700 хиляди, ав момента са 2.5 милиона.

Всичко и във всяка област зависи от капацитет, манталитет и интелект. И аз не съм безгрешен, важо е обаче да опитваме се подобряваме.

Па ела при назе у село. Тука немъ коли, а само каруци. Немъ кой те гази. Най-много бай Ставри да те мачка, но на теб ще ти хареса.

това категорично не е вярно. Колите с не-софийска регистрация са не повче от 10% от всичките.

К'ва софиянка си ти, мa? Цитирам те: "не мога да пресеЧа кварталната улица". Така говорят само сeляндуpи.

Прав е нннн. Слезте малко от тези коли. От най - дебелите сме в Западна Европа

пич като слезна от колата на циганския 102 ли да се кача с две деца? И да пътувам? Разликата между трамвай 7 и 102 е от небето до земята. Да го правят това метро, че там поне циганора няма да пътува, защото бай м-нгал не свикнал да дупчи билетче. Иначе съм съгласен, че околовръстното между Люлин и Павлово тряба да се оправи за да се спрат тапите поне по него.

По линия 102 са нови автобуси с климатици. Извинения колкото искаш.

Велосипед е отговора! 20 мин ми е до НДК. Вие до кенеф с колата! Всеки ден ви гледам, сам в колата, в задръстването!

За да се преодолее движението през център ще е по- адекватно хората да заобикалят и да се прибират през околовръстното на обратно, въпреки че ще излиза им по- скъпо. Иначе казано ако бяха разширили от Горубляне до Младост опашките щяха да са само за излизане на Околовръстното и големия поток, който минава през Центъра щеше по- лесно да мине през Околовръствното. А сега затапването ще е повсеместно и то за две години.

Гума. Гума гума. Какво околовръстно какви 5 лева. Сега стават задръствания на България, а какво остава като затворят. Столичаните трябва да слезнат от колите поне за малко. Гледам ги сутрин по 1 човек в кола ....седи седи седи...

Масово хората, които ходят на работа с кола са родители, които карат децата си на детска градина/училище. Няма начин да заведеш детето и да стигнеш навреме за работа с градския транспорт. Отделно в детските градини ако въобще успееш да влезеш ще е някоя отдалечена. При мен да заведа детето на детска са 4 км или 2 рейса. След като го оставя до работа са 7км или още 2 рейса. Никакъв шанс да стихна навреме и да отида навреме да го взема. А с колата става за минути. Не си мисли че давам луди пари за подръжка на кола ей така за да се кефя. Трябваще да се оправи околовръстното цялото за да могат хората да заобикалят. Сега е непреходимо и при Суходол/Горнобански път и при Горубляне