МО договори доставка на 10 двигателя за МиГ-29

Подписан е договор за доставка на десет броя двигатели РД-33 за самолет МиГ-29, съобщи Министерството на отбраната.

Обратно в новината

Коментари - МО договори доставка на 10 двигателя за МиГ-29 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това не е никаква модернизация, а харчене на пари за кърпеж на морално-остаряла техника от соца. вместо да се дават пари за двигатели на стари самолети, можеше да се прибяват за покупка на нови, модерни и лесни за поддръжка изстребители.

Тука липсва-сигурно неслучайно,а г-н Минстер?-основна ин формация: -за колко е договора за тези 10 двигателя? -за колко беше договора с поляците? Въпроса препредавам- пита ме едно момче от затвора в Бобовдол!!!

май май са и наредили да не пише с кого е договорът иначе по-рано косми в ушите ми пораснаха от супер пупер дупер договора с Полша

алооооу перуката...ко стаа ве тюфлек ямболски нещо май не бачкат полските движки а?)))))

До втия дето пишат против РУСКИТЕ САМОЛЕТИ.В момента гледам РУСКИЯТ КАНАЛ ЗВЕЗДА и в момента дават именно за самолетите от семейство СУ-27 и останалите нещто невероятниса просто включете веднага по интернета и щте се убедите американците само могат да мечтаят

пишем в тубата русские уделали американцев и гледаме

Съгласен съм с вас но аз повече гледам руският ТВ канал ОРУЖИЕ напишете на руски СМОТРЕТЬ КАНАЛ ОРУЖИЕ

""""нямаше да правите глупостта с полските ремонти, """", а париците .Ами то Ники Мокета трябва да се грижи за новопосадената си косица.Ами той е красавец и бонвиван.Нали се разположил в кабинета на Добри Джуров и на бюрото , на което армейския генерал подписваше укази и заповеди до армиите, и дивизиите ,сега се разполагат оскъдно облечени дамски седалищни части

и на дявола свещи пали" казва народът ни за двуличниците и лицемерите като нашите управници, дето хем са НАТОвски "готови да воюват" с руснаците "ястреби" (в същност не са даже и кокошки), хем искат и да поддържат "относително спокойни" политически, военни и делови отношения! Крайно време е този национален предател Ненчев, в едно с цялото си обкръжение и целия министерски съвет начело с Борисов да се омита от властта и да си платят за всички магарии!!! То биви, бива но чак като тях ника не бива, защото през цялото им управление нямаше нищо свястно и полезно за народа, а действията им водеха само да загуба на национално достойнството и суверенитет! То не бяха лъжи, увъртания и гъзурчене пред американците! То не бе отявлено работене против националните ни интереси в енергийния, отбранителния, икономическия и хуманитарния сектор на живота ни! До там стигнахте, че мързеливата част от определени социални и етнически групи и чуждите навляци имат по-големи права, социални придобивки и доходи от целокупната маса на българите в пенсионна възраст! Какви сте сега - отявлени и искрени НАТОвци или проруски настроени "НАТОвци"?! Никакви не сте, защото ако имахте ум в тиквите си нямаше да правите глупостта с полските ремонти, защото и децата знаят че най-добрият ремонт на всяко нещо или части, възли и агрегати за този ремот, се прави от този който го е произвел! И кой отново ще плаща до сегашните ви изхвърляния?! Пак ние, данъкоплатците, нали! Май проумяхте и това, че тези самолети не отстъпват по нищо на прехвалените самолете втора употреба които искахте да купите!

Предлагам на всеки, който е против този договор да купи 1 чисто нов Ф-18 и да го дари на държавата.

А каква беше тази ИДИОТЩИНА с поляците!?????? И защо войнстващият земеделец е още министър!???

ИДИОТЩИНАТА с поляците щеше да се задълбочава,ако МАМАТА=ТАТКАТА =ПАТКАТА беше спечелила,но сега трябва да се правят МИЛИ ОЧИ ,още повече ,че приятелката и наставницата на нашия корифей на външната и вътрешна политика,не стана президент на САЩ.Видяхте ли вчера при Цветанка Ризова колко смирен и самокритичен беше????Не дай си Боже в неделя да спечели МАМАТА!!!!Тогава ще има ДРЪЖ СЕ НАРОДЕ И ЗЕМьО шоп те гази!!!ГЕНЕРАЛЕ НАПРЕД И ВСЕ НАПРЕД!!!

а това е основно изискване за министър

"Авионамс" е в процедура, мутрата искаше да го заграби от Цв. Василев за 1/3 от стойността му в игрите сега покрай фалита на КТБ. Затова накрая изглежда ще бъде взет от държавата като запор, от немай къде. Като няма далавера, поне държавата да си го върне. Окзва се, че добре че мустакатият е запазил и развил тоя завод да работи, съхранил му е лицензите от руснаците, иначе "демократите" щяха да го заГРОБят съвсем.

И БЕЗ ДА ЧЕТА ФОРУМА МИ Е ЯСНО , ЧЕ КОМУНЯГИТЕ ПАК НЯМА ДА СА ДОВОЛНИ !

Поредното злобно и глупаво изказване!Защото"умниците"се упл ашиха,че ще дойде Видов Ден и ще стане ясно кой кой е.Защо Ген.Радев трябваше да се пенсионира и тогава някой с действията да покаже,че Генералът е бил прав,а не "великият министър авитор"който не беше виждал военен самолет.Всяко зло за добро-сега ще имаме До стоен Президент!

"Галъп": Радев увеличава преднината си пред Цачева Спрете с предизборното харчене, време е малко да си починете от лапаницата!

ще усетиш четвъртитият отзад на балотажа...с яко завъртане да си знаеш....

Усещал си и ти е харесало, опита си казва своето.

...... това е или предизборен виц или манипулация! Ако има нещо вярно в това двамата идиоти които "тупаха топката" и говореха, че са им предлагани комисионни от доставчика веднага да напуснат власта и право в затвора. Перуката и Сю направиха всичко възможно да приземят българските самолети и извиваха ръцете на правителство и парламент с лъжи и измами. Ха сега прокуратурата да си свърши работата за злепоставяне на страната и пилеене на народни пари.... Няма нужда и да ги разпитват а с изказванията им в МС и парламента-направо в кауша..... ако искате да ви уважава нацията.

докога ще се занимавате с тоя руски скрап бе, докога ще го ремонтирате бе ?

защо да е скрап това е най добрия самолет в своя клас и това не са ремонти че се е строшил нали а удължаване на ресурса за да се лети законно на него с лиценз,но това са неща които явно не са ти ясни

Добър, добър, колко ли е добър тоя самолет като е с такава допотопна електроника! А съвременните самолети разчитат най-вече на нея за да се впишат в определението добри! Иначе са летящи мишени, както са се и доказали до сега, точно тоя тип самолети, МиГ-29!

глей си каруцата и не се обаждай от конепаса кат не вдяваш

Боже господи , как може такова нещо ,сделка с руска фирма,та това е национално предателство.Къде са санкициите , а?.Да се появи сМешно Иво Инджеви да обясни, как путенофилите са превзели още един бастион на демокрацията.Радев още не е станал президент , а те вече сделки сключват

Сделка има точно защото Радев се махна! Авиацията ни ще я бъде отново защото го няма вече Радев!

имам странното чувство, че ти е ЛУСТРИРАН мозъка, а.

Иджев,Инджев,бурни и продължителни ръкопляскания ,преминаващи в овации

да защото генералите не решават,а парламента ама викаш ти и това не знаеш,какво ли знаеш изобщо

гащи няма - свирка иска, те това сме с тея бракми дето ще изядат 500 000 и ще държат 1000 шапкара на заплата

След 6 месеца цели два ремонтрирани двигателя! Ура-а-а-а!

ЛЪЖИТЕ ДНЕС: 1. 10 двигателя са в най-добрия случай 5 самолета 9+5=14, а не 16. 2. В летателна годност могат да са 15 МиГ-29 на българските ВВС, 16-ти просто няма. 3. АВИОНАМС все още не е държавен, съдът върна процедурата за продажбата за ново разглеждане.

"Изпълнителят ще извърши доставката "... Да разбираме ли, че това не е "производителят"? Ако е така, значи пак схеми и комисионни...

По схемите, комисионните, заменките и всякакви кражби и измами търсете БСП и ДПС! В тази област тия са ненадминати! Не беше отдавна когато им видяхме какво могат! Няма други като тях!

От 22 като извадиш 3 става 19 и това са самолетите ни МиГ 29. Бог да прости загиналите с падналите 3!

Не можах да разбера с кого е сключил договор Мутрата и дали преди това е питал в американското посолство? Този човек може да сключва договори само с кмета на Симитли............

САвецката техника - най-добрата в света!

Не ве , българската техника е най-добра, я виж какви чудни каруци джиткат из центъра на София!

Абе и аз смятам че Бентли не е убава кола. Нещо.... бе много малко хора ги карат.

а какво стана с ремонта на двигателите в Полша? пари на вятъра ли бяха?

Не.... далавера под носа на пРоссия. Или не си чел новините, а?

Викаш затова Россия изклати всички евроташаклии и им взе пазарите на оръжия в Близкия Изток и Азия:)

Едно време преди избори и преди партиен конгрес "пускаха" на пазара банани. Сега доставят двигатели за МиГ-29.

интересно кполко самолета миг-29 сме имали?

Ами 18 МиГ-29 май.......А по време на НРБ имахме 500 самолета и 60 въртолета!!! Но нашите БГ европутаци и продажници ги разпродадоха, а парите прибраха в собствения си джоб.

нема с кого да съ бийм..

"Но нашите БГ европутаци и продажници ги разпродадоха" Долна и мръсна лъжа на поредния заблуден или нарочно се прави на тъкав! Кой и защо унищожи българската армия? Ето го отговора: Още когато се случиха събитията в Румъния и от ЦК на БКП (разбирай Държавна Сигурност) решиха да пратят "емисари" по военните поделения за да разберат какви са настроенията в Българската Армия. Въпросът към свръхсрочно служещите беше: " АКО СЕ СЛУЧАТ ПОДОБНИ СЪБИТИЯ У НАС, КАКТО В РУМЪНИЯ, ВИЕ ЩЕ ЗАЩИТИТЕ ЛИ ПАРТИЯТА (БКП) ИЛИ ЩЕ ЗАСТАНЕТЕ НА СТРАНАТА НА НАРОДА?!" Тъпите изроди, идея си нямаха, че армията ни винаги е била обучавана да защитава българския народ, и точно затова тези много бързо разбраха какво можеше да им се случи, та затова ометоха много бързо от поделенията! Но за ДС беше ясно, ЧЕ ЗА ДА УСПЕЕ ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН 10 НОЕМРВИ, ТО СИЛНА И БОЕСПОСОБНА БЪЛГАРСКА АРМИЯ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ИМА! ДА, ЗАЩОТО РАНО ИЛИ КЪСНО ИСТИНАТА ЩЕШЕ ДА ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ И ТОГАВА ЗА СЪПРИЧАСТНИТЕ КЪМ ДС СТАВАШЕ ОПАСНО! Ето така беше унищожена БА! За разлика от армията, то милиционерите бяха хората от които ДС имаше нужда! Затова техния брой, скоро стана по-голям от този на армията ни! И така до ден днешен!

И кое им пречи в статията да напишат директно, че двигателите са от Русия, а !?!?!? Или може би са от онези, дето ги "правят" в Полша, а ???? Пишете спокойно бе хора- нали Хилъри-то не стана президент и няма от кой да се страхувате !!!!

То и аз така...Очаквах Килърито като вземе власта, да настане ебаси Потопа и Апокалипсиса...Задължително щеше да стане една Трета Световна с руснаците..А те пък не я избраха! Ебаси ташака!

Ще напишат за Русия, ама ще разлютят русофобските почитателе на Тетка.

и ний съ борим за генералска пенция.

А кво стана с полските двигатели, а? Да не би нещо никой да не смее да лети с тях, а?

DA PITAT HARWATITE

Е какво общо имат хърватите с поляците?

Хърватите ги изработиха украинци...

Летят! Наистина. Не това е проблема. Проблемът е, че преди беше директна комуникацията МО и МИГ, а сега минава през посредник "притежаващ съответните лицензи". Та, кога успяха МО да загубят "лицензите" и сега ще плащат комисионни...на наши хора? Ех, само това да беше, но толкоз инфо засега...

единия на генерала, че да отпраши на некъде и хич да се не връща!

защо бе кой си ти,че ще отпращаш хора от България,от родината им?

Ами тези, дето прЕдадоха България ,и изнесоха златото към комунистическия мастодонт сесесере, са безродници.

Ако сумираме лъжите, които БоБо и Перукан Ненчев изрекоха вчера и днес се получава следното: 1. 10 двигателя са в най-добрия случай 5 самолета 9+5=14, а не 16 (ама той БоБо от къде да знае, че 10 делено на 2 е 5 и че 9 плюс 5 е 14, а не 16?!). 2. В летателна годност могат да са 15 МиГ-29 на българските ВВС, 16-ти просто няма 3. "АВИОНАМС" все още не е държавен, съдът върна процедурата за продажбата за ново разглеждане и държавата (поне засега) е увиснала. Но, както се казва - БоБо лъже, а Перукан Ненчев - маже. После е обратното.

Перукестият земеделец, след като посади краставици, а се народиха тикви, му узря тази която носи на главата си. То не бяха закани, храчки и клетви по североизточна посока, ама като опря ножа до кокала кандиса. И то когато Голямата тиква му даде нишан.

А този "изпълнител" откъде ги е взел ? Щото нали не бива да тъпчем руските гуши ....

Ми да - няма да пълним гушите на руснаците, а ще пълним руските гуши! :) Върнаха се там, от където трябваше да почнат - при производителя (т.е. - руснаците). Иначе похарчихме едни излишни пари, но карай - нали на наши хора ги дадоха!

Вчера на завода "имени Калинина" у Екатеринбург, дет рашките правят "Бук", му се сринал покрива в/у бачкерите, убивайки четирима и ранявайки мнозина (m . ngzt . ru). Но завода за МиГовете още не е рухнал, така че- купувайте.

Мда, а в САЩ се взриви газопровод. И кво ?

А в БГ дори няма какво да се срине.Тоест това, което го няма. Например, производство на високоточни оръжия. Забележка: се сринал цех,който няма никакво отношение към производството.Не бъркай хрян с ряпа.Ако завиждаш, така и кажи.

по време на изборите в САЩ някъв идиот отстрелвал гласоподаватели! Та тав са проблеми на Русия и на САЩ бе мунчо. М инормално да се срути нещо като не е поддържано! ПРИ НАС КАТО ИМА НАВОДНЕНИЯ ЕЙ ГО МИЗИЯ ОЩЕ НЕ Е ОПРАВЕНА ЗАРАДИ ЛИПСА НА ПОДРЪЖКА НА ЯЗОВИРА! Бисер спомняш ли со го селото дето е на СТАЛИНКА ? Пак заради липса на управленски способности!

Шматкали се, шматкали се, обикаляли, обикаляли с прокламации, преструвки и лъжи, че станали за смях до като не са стигнали до правилното решение, което е било ясно от началото.Воювали със здравия смисъл до като не са се спънали от безисходицата.Същата история както и с "Белене". Не стана ли много?

Нещо се поразбързаха някои, че от другата седмица - я камилата, я камиларя...

Да подарят скрапа на циганите- като новогодишна надбавка )

Кога успяха да се свържат с руснаците. Това е предизборна лъжа! Не трябва да им вярваме!!!

Сключили сме договор за ремонт на двигатели на изтребителите ни МиГ-29 с руския консорциум РСК МиГ. Това стана ясно и от думите на премиера Бойко Борисов вчера. Борисов, а защо с военният си министър "ручахте" жабетата, че поляците ще извършат ремонтите, след като руснаците ти казаха , че това няма как да стане. И после питай, ама защо са против мен избирателите.

Шило

И за какво бяха цирковете с поляците?

ПИПО

Така бяха наредили от Козяк.

Доиде акъла в тъпите глави.Разбрали,че няма къде да отидат без оригиналните руски части, колкото да се преструват на идиоти.

Един разумен , макар и закъснял ход на нашето правителство. Закупуването на нови двигатели, директно от РСК /Российкая самолето-строителная компания/ МиГ е най-доброто нещо, случвало се на бойната ни авиация през последните 10 години. Няма да питам защо ручахме жабето с полските мотори?

Новите двигатели са технологична разработка на ГЕРБ с ръководител Бойко и говорели на руски, а не на полски......и комисионната била по голяма

ХА КАЖЕТЕ СЕГА ЧЕ НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ОТ НОРМАЛНИ ХОРА? И ДО КЪДЕ Я ДОКАРАХА С НАПЪНИТЕ И ГЛУПОСТИТЕ ДЕТО 2 -3 ГОДИНИ РЪСТЯТ? БОЖКЕЕЕ И ВСЕ ОЩЕ ИМА БЪЛГАРИ ДЕТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТИЯ ПЛУЖЪЦИ!

сега може и южен поток да искате ама няма

Щях да го коментирам,ама честно вече и това ми писна.Може ли нормален човек,само преди месеци да оплюва производителя(без значение кой е),а след това да сключва сделка с него.Е няма толкова непочтен човек,а е турен(не сложен-човек се слага) на висок пост.

Преди да спорите за Радев и Борисов, спомнете си кой е министър на отбраната! Или по-точно - какво! Такива спецове са на ключови места в момента - отбрана, здравеопазване, образование, външна политика! Затова който печели изборите, прави самостоятелен кабинет. Всички коалиции водят само до корупция, безотговорност и батак по всяко направление!

Ай да спреш да защитаваш борисов! Борисов е най-голямия виновник за моментнотосъстояние на България. Без да се оправдава от предишните! Според теб Борисов каква роля играе в правителството ни? Нали той е най-голямия мъжага, най-умния и така на татък? Я да вземем да си припомним една негова крилата фраза вие сте прости и аз съм прост и за тва ме харесвате! А за матряла! Толкова могат тия хорица, щото такива хора трябват на НАЧАЛНИЦИТЕ !

Леко влево от американската база да се цопне една руска авиобаза с 55 самолетчета и ще имаме общо 70 :)

Ненчев сигурно си яде репродуктивните в момента. Сигурно е счупил 10 писалки, докато подписва договора.

Типично по български! Първо ги оплюхме - после пак тропнахме на тяхната врата. Хей загубеняци, в международните отношения това не се забравя. Дайте сега интервю с онези глупаци и ги питайте защо като поляците са толкова добри се обърнахте към руснаците!!!

ГЕРП начело с Бай Хй, и с любезното съдействие на Ненчо Хибридното излязоха пълни смешници. Вместо да вземат двигателите преди година и да осигурят изтребителната ни авиация, зорлем направиха ген. Радев президент. Тая сделка сега могат да опитат да я включат в кампанията на Цачева, но на всички им е ясно, че ще се запише в актива на Радев преди решителния тур. Е, няма такива идиоти :)

ВЧЕРА ИЗБРАХА ТРЪМП ДНЕСКА ПОДПИСИ ЧАКАНИ С ГОДИНИ