Двамата бургаски полицаи не са имали време да поставят шипове пред автобуса

Вече и с дронове охраняват границата, знае се точното място, откъдето са взети мигрантите

Обратно в новината

Коментари - Двамата бургаски полицаи не са имали време да поставят шипове пред автобуса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

използват малко превозно средтво за да не бие на очи. Тези за да тръгнат с цял автобус значи пътят им е бил сигурен и, в Сърбия и в следващите държави са имали платени канали по границите. Юли месец една моя позната молдавка се прибра в Молдавия след 2годишен престой в Италия. Каза ми че, за да не и сложат черен печат и да не може после да излиза от Молдавия, се плаща 300 евро на молдавския митничар. Та така, тези двама полицаи ненужно си заминаха а, други си сложиха парите в джоба.

Така я докарахме,че тези емигранти да не се съобразяват със законите, да нямат страх от полицията в България. Този 15 годишен боклук е от бежанския лагер в Харманли. Той много добре е разбрал,че има много корумпирани държавни служители в България и може да си прави каквото иска срещу малка сума пари. Рибата мирише откъм главата. Комунистическата машина на бивши агенти,съдържатели на явочни квартири,щатни и нещатни доносници( виж инициативния комитет по избора на Румен Радев) направи така,че Бойко е виновен за всички пропуски в управлението. Сега кой е виновен? Журналистите мълчат,те сервилничат на червената пропагандна машина.

Е, пропуснал си да споменеш и самия ти любимец, недостоен да му спомена името - шофьор на Живков, бандит, доказан убиец, неосъден. Каква характеристика само - типично милиционерска.

Двама души в гроба поради българска самонадеяност, длъжни са да спрат, ние сме закона, от нас се плашат и т.н. Отишли са си от глупостта си, просто таран. Слагаш шиповете и бягаш, толкова просто. Случаят е показен, откачени колкото искаш по пътя. Следствие, по яка сопа за нарушителите. След дъжд,у качулка.

Карах до Младежко което е по пътя за Малко Търново. На три места има полицаи и гранична полиция. Стоят и си чоплят телефоните.

Ето това е. Автобусът е тръгнал от Малко Търново. Гони го гранична полиция. До Бургас полицията не е имала време да сложи шипове на пътя!!?? За грешка от една стотна от секундата спътника се разминава с 300 метра с орбиталната станция. Колко стотни са от границата до Бургас? Не се заяждам, само казвам че няма професионалисти. Върнете на границата граничари от набори 51-54 и имигрантите ще заобикалят България на стотици километри. Друг съвет: сложете преди съоръжението датчици за движение и разположете високоговорители с предупреждение на арабски език. Ако навлязат в зоната по високоговорителите задействайте запис на стрелба. Ако продължат стреляйте. Ако и това не помогне на поръжение. На времето първо се стреляше после предупредителен и накрая се викаше стой.

Ако искат да ги спрат си прав. Но те искат да правят пари .

Така е. Едно време, до 1989г. имаше граничари. Сега или са аматьори на заплата, или са на заплата с добавка...

Бог да ги прости. Дано заради случката останалите им колеги разберат, че НЕ МОЖЕ с лека кола да СПИРАШ АВТОБУС. ЗАТОВА са ЗАГИНАЛИ. ГЛУПАВ ОПИТ ДА СПРАТ АВТОБУСА с ЛЕК АВТОМОБИЛ.

Аре стига сте обвинявали полицаите, че са изкочили пред автобуса. Ами ако не бяха те застанали на пътя му кой знае тоя автобус къде щеше да отиде и в какво да се забие. Реално най-доброто би било, ако имаше как да му блокират пътя с някаква много тежка строителна техника, а ако и пред нея тия мангали решат да се забият, тогава няма да е кой знае каква болка, пък и ако ще да изпукат всички мръсни паразити вътре в автобуса. Просто в случая най-важното е тоя камикадзе автобус с гнидите вътре да не нацели невинни хора.

им памет на полицаите. Трагедията можеше да бъде избегната ако бяха получили адекватна подготовка за справяне с такива ситуации. Да се изпречиш с патрулен автомобил пред движещ се с висока скорост автобус си е самоубийствен акт!

Така си направихме нещата, че даже и такава паплач не иска да зачита законите ни. Няма подготовка за такива случаи в които хората срещу теб са готови на всичко. А за това. че някой не си е свършил работата тези двама смели мъже платиха цената. Бог да ги прости!

Състоянието на границата не е лошо, то е трагично.

МНОГО ЖАЛКО ЗА МОМЧЕТАТА НО ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ В ТОВА ЧЕ ИМАМЕ НЕПОДГОТВЕНИ ПОЛИЦАИ ЗА ТАКИВА СИТУАЦИИ АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО Е СЕЧЕШ ПЪТЯ С ПАТРУЛКА НА ПРЕСЛЕДВАНИЯ АВТОБУС ТОВА СИ Е ЧИСТО САМОУБИЙСТВО НЯМА КОЙ ДА ГИ НАУЧИ КАК СЕ ДЕЙСТВА ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ БИЛО ОПАСНО ДА СЕ СЛАГАТ ШИПОВЕ ПО ПЪТЯ ЗАЩОТО БИЛО ОПАСНО ЗА ПЪТУВАЩИТЕ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ АМИ АКО ШОФЬОРА НА АВТОБУСА КАТО Е ВИДЯЛ ПАТРУЛКАТА И Е СВИЛ РЯЗКО С ТАЗИ СКОРОСТ КАКВО СТАВА ИСТИНТА Е ЧЕ ИМАЛО ТОТАЛНА ПАНИКА И НИКОЙ НЕ Е ЗНАЕЛ КАКВО ДА ПРАВИ ВСИЧКИ МВР ШЕФОВЕ ОТ БУРГАС МОМЕНТАЛНО ДА СИ ОТИВАТ

Да се знае: С гол гъз манаф не се спира!

Ами като не са имали време е можело да го направи друга полицейска кола на следващо или по-следващо кръстовище.

И да е искал автобусът не би могъл да избегне удара. Полицейската кола се появява точно пред автобуса от странична улица. Автобусът прави опит да заобиколи полицейската кола но тя се блъска в него. Нямам думи... Това ли е начинът да спреш някого на пътя?

Ний туй гу видяйми на видеото ф afera.bg Някакво друго просвещение да ни изкуладити?

Защо изобщо е трябвало да го спират в населено място?

"Рибата се вмирисва откъм главата".... 25 километра в преследване на скапан автобус!?...освен шипове е можело да стрелят в гумите...!? Не е трябвало да достигнат града....ами ако бяха атентатори-самоубийци...!?!? Някой стои зад калпавата(умишлено такава) реакция !!!! Тези момчета са поели неоправдано голям риск....С лек автомобил да спрат движещ се с над 100 километра автобус.... Оперативно-тактическата подготовка в полицията (гранична и национална) имам усещането ,че е умишлено насочвана в грешна посока !!!

Хората в автобуса са си платили толкова много пари за до Белград, никой няма право да ги спира и да иска още пари, при това от засада, така не се прави. Това, че нас ни изнудват, не значи че и мигрантите могат да бъдат изнудвани.

Този лош,лош Путин....

Този е лъжец!

Те, колегите ви явно и за мислене не са имали много време. Стига плещихте глупости, кажете си, че са си свършили простотията и спрете да им разнасяте кокалите.....

Граничните постове № 1 и № 2 са имали Автоматични оръжия. Могло е да поразят гумите навсякъде !!! Щели са да спрат при пукотевицата !!! Виновните са Инструкциите !!! Кофти е ...

То като каруцата се преобърне пътища много. Не виждате ли, че нямаха никакво време за реакция оня направо ги екзекутира. Това го пиша за бъдещите съдии да имат едно на ум. А този с автобуса можеше и пешеходци да помете. Жалкото, е че снощи май главния секретар каза по една от телевизиите, че ако били опънели шипове е щяло да има 40 и няколко трупа, че нас какво ни интересуват тия орки да си ги пазят в Сирия аз тука искам българина да е защитен за тия ли да мисля, грам нямаше да ми пука, че щели да измрат 40 нелегални мИнгЕли. Другият път даже препоръчвам да ги стрелят с РПГ нашите военни или полицаи. Живота на българина в България е най-важен и никой не може да ме убеди в противното, а всички защитници на тия главорези ДГД.

Надявам се бъдещите съдии да отчетат факта, че липсата на елементарна мисъл и пълна неадекватност не спадат към екзекуциите.

То е ясно. Казали са им по радиостанцията, че идва някакъв автобус, но не са им казали колко е близо.Явно са мислели, че има още 2-3 минути. За това излязоха с колата на кръговото. Не са искали да се правят на камикадзе. Тъпа е и идеята, че нарочно потеглиха напред да запушат изхода. Просто нямат време да излязат или да превключат на задна и бягат накъдето могат. Другото, което е ясно, че тук пишат само дебилни наркомани и алкохолици. Бъдещите убийци на пътя дори се радват, че са загинали полицаи. Мен как КАТ не ми пречи, но и нямам една нарушение за 15 г. Защо не вземете да пуснете една подписка в подкрепа на трафикантите? Да видим колко пияници, любители на черни има в РБ. Съболезнования на близките. П.П. Дир. достатъчно трафик си направихте. Хайде спирайте коментарите под статията.

МОже и да не умеят да поставят шипове но добре бият демонстранти. Това за властта е най-важно.

На такива като теб без да съм с власт или полицай пак бих опънал жартиерите. Просто за удоволствие и защото си свиня /то сравнението с теб е обидно и за добичетата/.

Ти власт пак нямаш, там ви е проблема на полицайчетата, като сложат униформичката и леееекинко се самозабравят.

Дори и това не умеят , я трябва. Борисов ако беше пратил жандармерията да отупа обези лумпени на орлов мост, сега нямаше да сме на този хал.

Автобуса трябваше да бъде спрян преди да влезе в града! Още втория граничен патрул трябваше да опъне шиповете!Непрофесионална работа на гранична полиция и много рискова маневра на полицаите в града! Един полудял от уплаха шофьор на автобус не се спира така ,и то в центъра на града! Можеше да загинат десетки граждани...!

за съжаление си прав. Незнам как се спира автобус със 100км примерно и да спреш пред него с кола

Не мога да виня загиналите полицаи!Някой им е заповядал да действат така! Груби грешки на високо ниво ,непрофесионализъм и корупция по високите етажи ,доведоха до смъртта на момчетата! Бог да ги прости! Спешно да се извикат израелски специаисти за обучение на личния състав в критични и сложни ситуации,може да помогне за избягване на жертви...

Всичко се знае, ама да върви далаверата.

Ти ли си??????????????

Хахаха ушева работа .... Буса го гонили от 25 километра преди Бургас !!!! Ама баш в центъра на Бургас решили да хвърлят шиповете, обаче нямали време! Ало, ушев, всички вицове за интелектуалното ви ниво са на 300% верни!

Жалко за загиналите полицаи, но тяхното поведение е абсолютно непрофесионално! Много филми са гледали с препречване на полицейски автомобили, но да стоиш в автомобила срещу идващ автобус, си е самоубийство. Автобуса е следван 30 км, разбрали са какво е поведението на шофьора и да не се вземат адекватни мерки си е престъпление на всички нива в полицията. Къде ще отиде този автобус … да не е кола или джип да изчезне из нивите и поляните.. ? Следвайте го спокойно, не го шашкайте допълнително, направете план, подгответе шипове, автобуса да излезе извън града и т.н., но нищо не е направено. Жалко за момчетата, но те не са виновни!

Лошото е, че лъсна липсата на подготовка на полицаите Ако имаха малко разум и бяха обучени нямаше да сте стигне до тук.

Напротив ! Много добре е ,че лъсна ! Дано шефовете им да почнат да ги обучават на правилни действия ! Лошото е ,че лъсна точно по този начин.

Лъснаха и голите задници на ръководството на МВР.

Ами можело след 20 -30-50 км извън населено место .

Жалко за хорта, ама да се навреш под гумите на 10-тонен автобус, който не спира ??? Как е станала тая работа, някой наредил ли е, или те така са решили ??

Изглежда,че вече им е разрешено да бръщолевят всякакви глупости и те се възползват от това брутално и нахално.Тази заран този наговори такива глупости,че Рашков,който го е назначил за зам. гл. секретар трябва да потъне в земята от срам.Не,че е само той ,но......Интересно кой измисля подобни тъпи и ненужни длъжности?

Явно са ги учили краварите от краварленд! Те там се хвърлят под автобусите! Филмите им са пълни с такива простотии! А явно и в училище не са запомнили формулите Е=Мv^2/2 ....

Хахахаххаа нещастници смятани преследвате го 25 км и казвате че сте нямали време. Тотално безхаберие и некадърност цари у МеВеРе. Поне не се показвайте олигофрени!!!

За да спре такъв автобус, трабва един единствен изстрел с макаровеца в задния капак - там му е радиатора, а като му изтече натифриза ще изкара точно 2 минути и за този истрел патрула щеше да пише много по- малко от колкото сега.

Гледал съм филми за Африка, където хората скачат от джиповете и бягат за да се спасят, ако насреща им идва засилен носорог! При положение , че джиповете са големи, от вида на Ленд Крузер, а не някаква смешна Астра. С кой акъл застанаха на пътя на автобуса тези клетници?

разчитаха че оня ще спре, но той реши да ги заобиколи . в същият момент, видяха че не намалява и решиха да се измъкнат на преден ход . ако бяха останали на място ми се струва че щеше да ги заобиколи или да им закачи предницата

Не, не решиха да се измъкнат на преден ход, а да му затворят пътя за заобикаляне. Даже японците не са имали такива камикадзе войни...

За 100 км от границата до Бургас нямало е кой да сложи шипове? Всичкото това меле е трябвало да стане в града, нали, не ви пука за хората!

Абе кви шипове кви 5лв бе малоумници, тия пистолети на кръста за какво са ви? Да плашите гаргите ли?

То не е и тяхна работа да спират автобуса, другари журналисти.Изключително неласкателни изводи следват от клипа на кръговото, както за ръководството на МВР и ОД-то в Бургас, така и за самите полицаи.Хаос, паника, непрофесионализъм, слаба подготовка.30 години игрички доведоха до това.

е на кой е работа да го спре? На някой художник ли?

Функционал

За тази дейност си има група, не е работа на ППС да спира автобуси в движение, особено като се навре в директрисата.

ПеПеРуди, които досега мислеха само за джоба си...

За съжаление вероятно не са били пуснали и звуковата сигнализация, за да не будят хората, а е трябвало в случая

нямали време, имали са предостатъчно време за КПП на входа на Созопол - гонили са го по целия път от Малко Търново - един час, оперативния е за ...

,"Оперативния" е поредната "калинка" назначен само за контролиране на income-то

Полицаите са се самоубили сами. вижте видеото, няма нужда от коментар. Автобусът даже се опитва иска да ги избегне. Толкова за професионализма. И техния и на началниците им.

Малко е преувеличено твърдението че са се самоубили. Моята интерпретация на видеото е следната: Пристигат на мястото буквално в последния момент и в желанието си да действат решително и твръдо, глупаво застават с автомобила пред автобуса. Действали са в разагара на момента, без да имат време да обмислят добре ситуацията и да предприемат нужните мерки за своята безопасност. Мисля че цялата ситуация е просто поради липса на подготовка...

Автобус е Лада не може да се спре. Не може да се спре и от двама човека. Ясно става само от изказванията на тоз ръмпел че и началниците на полицаите са или тъпи или корумпирани или и двете. Значи цяла седмица се криха по храстите за да хващат дрогирани и алкохолици и изведнъж няма решение как да се спре един автобус на пътя от М.Търново да Бургас?! За два час нямат МВР решение?

Автобусът е засечен в нарушение още на 40-50 км ПРЕДИ Бургас! Каква е тая полицейска комуникация, та не са могли да се подготвят още на входа на града и да го спрат там без много шум и излишен псевдогероизъм на двама малоумни самоубийци?!

да не са знаЯли откъде ще мине? МВР-то е намАло внедрен агент под прикритие

дир-а в момента има 3 активни статии по темата

Глупости на търкалета ! Момчетата въобще нямаха намерение да разпъват шипове. Вероятно разчитаха на светлинната сигнализация. А тези ,които са ги изпратили на кръстовището ,е трябвало да им кажат ,че този автобус В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЯМА ДА СПРЕ заради едната лампа !

ако автобус мине през тия шипове, не може да завива и спира 3-но по бавно

Трябвало е само да се сетят да излязат от колата! Малко акъл и малко тренировки......

От видеото се водя, че нямаха време да излязат. Абсурдно е решението да застанат на пътя на автобуса...