Скрипал и дъщеря му атакувани с нервнопаралитично вещество

Бившият служител на руското военно разузнаване (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са били атакувани с нервнопаралитично вещество.

Обратно в новината

Коментари - Скрипал и дъщеря му атакувани с нервнопаралитично вещество | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сетих се за случай с англичанин преди доста години назад във връзка с разследване на хим. оръжие на Садам. Този англичанин химик е бил в разследващата група в Ирак и си имал смелост да каже като се е върнал в Англия, че нищо изобличаващо Садам не е била открито. И после го намират в Лондон в един парк починал по неизвестни причини. Сигурно пак са били руснаци. Кой друг? Бързо затрили тази история, все едно, че нищо не е било и едва ли някой сега помни за този случай. Една година разследвали история с Березовский. И пак - нищо. Тъй че англичани имат опит да убиват тихо.

Нервно-паралитичен газ? Да не е свършил Полоният в кочината?!

За тебе - винаги ...

Да си шпионин по принцип е вредно за здравето, пък ако си двоен агент - дважди. Една кратка историческа справка обаче показва, че ако искаш наистина да си намалиш шансовете за оцеляване, трябва да живееш във Великобритания. Наистина се чудя защо такива хора продължават да се подмотват из Албиона - все пак най-невинната трактовка на тези тенденции е, че британците хич не ги бива да си пазят шпионските активи

то си е от ясно по ясно, че са руснаците, а вие пишете всякакви глупости. сега ще им наложат нови санкции и съвсем ще го закъсат. ама така е като си избират кагебеец за президент.

Репликирах те, но на ДИР не му хареса - затова повтарям. Идиот си ти, но това е присъщо за един трол. 1.След като Русия бе предпочетена пред Англия за световното първенство, англичаните не са спирали да лаят и да злепоставят руснаците като организатори на това първенство. 2.При сегашното международно положение отдавна беше ясно, че се готви нещо, за да се провали това първенство и най-верните пудели на САЩ отново са на първа линия. 3.Няколко въпроса за размисъл от тези, които го могат. Защо руснаците не са го ликвидирали докаго е бил в затвора в Русия? Защо не са ликвидирали по-рано дъщеря му, която живее в Русия? Защо ще го правят толкова показно и по лесно разкриваем способ точно сега - преди руските избори? Кой има интерес от такава акция? Тук по-скоро според мен личи един друг почерк на институции и държави, които не се престарават да поднасят на елементарната западна публика добре обмислени и правдоподобни сюжети. Медиите ще свършат останалото.

Поредната провокация на ЦРУ,МИ-5 и МИ-6,така както беше с покушението срещу папата,Г.Марков,Вл.Костов и др.

не е отмъщение, а провокация с цел пропаганда. В такива случаи жертви стават невинните роднини, за да е по-жестоко и пропагандата по-силна. Англичаните отдавна са показали, че са безскруполни в такива деяния. Само се сетете за играчките бомби.. и т.н.

Естествено че руснаците са го ликвидирали или все още опитали. Прошка за предателите няма. Това се прави за назидание. На времето Сталин след като ликвидира свой враг му е издигал паметник и лично е носел снимката му на траурното шествие.

Сънявам се че опита за убийство на този предател е извършен от руски спецслужби ... Защо? Много просто ...той си е живял достатъчно дълго спокойно и не е тревожен от ГРУ Русия...При това е лежал в затвора и е извършена размяна ! За какво да се занимават със него ...каквото е знаел ценно той отдавна го е изпял на Ми6 ! Англичаните са му платили , а той си е платил по руските закони.... Да го убиват по време на избори в Русия ...също е нелогично от страна на държавните структури ...а и за времето което му остава да живее не си струва труда и нервите! Ще излезе че се разчистват стари лични сметки ! Явно на някого е пресякъл пътя и този някой си отмъщава ! Не изключвам и това да е някой от предадените от него разузнавачи ! А англичаните ги мислех за консервативниа нация , а се оказва че са много емоционални съдейки по изказванията на външния им министър !

Определено не са били руснаци. Те действуват с Бояршчик.

Асад пак използвал химическо оръжие ! То не беше Литвиненко, то не беше срещу ИДИЛ (няколко пъти), сега пък срещу тия родоотстъпници, ЕЕЕ много е активен тоя ВАШ АСАД !

Да ти кажа правичката като чистех тоалетните в казармата, Асад ме тровеше със хлор.

Леле леле и ''полицаят'' дето бил пръв ''свидетел'' само от гледане взел че се поотровил.. Ингилизите да вземат да си сменят начина на действие срещу ненужните им вече предатели защото стават смешни...

Русия отрича да е замесена в случая, не помня случай КГБ да си е признало! Все пак братушките напредват, не използват вече чадъри, а по-модерни средства!

Мдамммм, агентите на КГБ разнасят зарин и ВиЕкс в шепи и плискат мишените си по препълнени молове. Ти мислиш ли с главата си или разчиташ на БиБиСи?

Както му е реда обективни западни медиите веднага и традиционно започнали открито или с намеци да обвиняват Русия. Така или иначе този, който го направи подсигури на Путин подарък пред изборите за да има повод (но не причина) да го представят за пореден път като кървав диктатор.но независимо от всичко предател получи заслуженото. Всички те си свършват много зле алкохол, наркотици, депресия, нервен срив и преждевременен край.

Много жестоко е нападението срещу момичето,и мафията не действа така. Личи си злобата и безсилието,които са изпитвали извършителит.

Предателите трябва да бъдат убивани и техните семейства до 9 коляно.

Така както си го написал, няма да остане жив български политик !

Такива елементарни постановки минават само пред хора с промивани дълго време мозъци, тук това време е по-кратко и мислещите хора все още не са на изчезване. За какво му е на Путин да убива една употребена и изплюта дъвка, вече ненужна и на едните, и на другите. Виж на Запада върши повече работа точно преди изборите в Русия, като успоредно с това плашиш западняците и изкрънкваш повече пари за оръжия. Хайде де, съвсем ни взеха за балъци.

Подобни мисли ми бяха минали през главата и когато убиха Георги Марков. Тогава той вече беше живял 10 години в Западна Европа. Беше систематизирал и написал впечатленията си от тоталитарното управление у нас. Какво повече имаше да каже че да го убива тоталитарната власт?

КГБ си знае работата.

Ясно е, че рабатата е тъмна. И ти си идиот. За сега така.

Мед ми капе на душата, когто има новини за унищожен непотребен материал на предатели и ренегати.

че в съответствие с договора за унищожаване на химическите оръжия, Русия ги унищожи още преди 1 година, а САЩ не са и започвали, по логично е да търсим извършителя в друга посока. Освен това в момента се хвърлят всички средства за да повлияят на изборите в Русия. И разгеле стана дума. До къде стигна разследването за малайзийския самолет? Ами за Березовски? А за оня с полония? Ами за българския чадър? А за атентата срещу папата? Не съм срещал напоследък заключения по тези разследвания.

В годините на студената война янките набедиха киселинните дъждове за руски БОВ. В днешните си атаки срещу Путин и Русия обаче англосаксите бият всички рекорди по безгранична фантазия, пъклена изобретателност, наглост и абсурди.

че руснаците имат най-голямата лабоатория в света за подобни оръжия разположен закономерно в скрепно-православния град Сергиев Посад, айде да не говорим толкова популистки глупости... тва в продължение на десетки години да ти карат ежедневно цели влакове с кучета, коне и др. животни и изведнъж да кажеш че нямаш нищо... наскоро пак имаше статия че са тръгнали влаковете... а милионите животинки в друго измерение ли са отишли?

На англичаните все някой им се е изсрал в гащите. А какво стана с техния агент дето го намериха в един куфар? Сам ли се е самоубил или извънземни са му помогнали? Я да видим кого да наклепаме и там.

Характерно за руснаците е, че противниците на властта им умират при загадъчни обстоятелства

A защо все в Обединеното Кралство от цяла Западна Европа? И защо все хора които са "беззъби"? И защо все по начин по който ще се дискредитират?

Нервопаралетично вещество , във вид на фалшиво уиски ! На кой му трябва ,провален шпион и още повече освободен от затвора ,той е прочетена книга ! Как умеят да си измислят работа за техните служби Англичаните ! Просто няма логика ! Другое да натопят някого , с една дума провокация да направят и да искарат Сульо и Пульо виновни !

Каква логика ли? Селяндур сега ще ти обясня!!!! Слушай много внимателно!!! Едни миризливци като теб внесоха радиоактивно вещество на теритоторията на Великобритания и убиха човек преди години. Това означава, че могат да го направят отново и на много повече.! Това е оръжие за масово унищожение, бе идиот! Това беше и е престъпление срещу човечеството!

Ти пъ кво съ пъниш? Ела , да ти ти дам една игла кобалт60 и шише зарин да ги пренесеш,

Британците определено не са светци, но не съм чувал за британски идиот изгорен с полоний. Не разбирам и руските служби.

Точно така, пич! Правят си гъргара с нас.

Това си е професионален опит за убийство.ако умрат става не само опит.Че са руснаците за мен е с най голяма степен на вероятност но доказването ще е невъзможно.явно руснаците са намерили начин да пренасят БОВ.

Ако някой може логично да ми обясни защо не са го убили, докато е лежал в руски затвор? И как са го отровили с БОВ в претъпкан МОЛ? Кой е разнасял въпросното БОВ? С противогаз и химически гащеризон ли е бил? Тези от медиите съвсем през просото го подкараха. След 30 години липса на елементарна подготовка по ЯХБЗ, няма да се изненадваме, че американци и англичани ще ни убеждават, че БОВ може безопасно да си го носим в джоба, в шишенце от мултивитамини.

заради това че е предал само един руски разузнавач смърт ами заради предателство на целия български народ в ръцете на турция и ердоган какво следва

невярвам руснаците да използват трудно достъпни отрови като нервопаралетичен аген защото е ясно че е дело на правителство а не някакъв си дебил, по добре да бяха използвали отрова за мишки отколкото както с литвиенко плутонииии бати и идиотите

ако ги изтрият, понеже са на чужд език - много важно. но са в темата. понякога в дира са милостиви, но - да правят каквото щат. В мире Отравление Сергея Скрипаля 16:57, 7 марта 2018 В Солсбери госпитализированы два человека спустя несколько дней после отравления Скрипаля В британском городе Солсбери в среду произошел новый инцидент с экстренной госпитализацией людей спустя несколько дней после того, как там пострадал от токсичного вещества экс-полковник ГРУ Сергей Скрипаль, сообщает издание Salisbury Journal. На место прибыли несколько машин скорой помощи, пожарные, службы спасения. По последним данным, две женщины были увезены с места происшествия на машинах скорой помощи. Сообщение о новом инциденте поступило с Кастл-стрит, из здания по соседству с рестораном Zizzi, где, согласно данным расследования, перед госпитализацией с подозрением на токсичное отравление обедал Скрипаль. Улица в районе инцидента перекрыта, все автомобили служб спасения припаркованы за пределами кордона, отмечается в сообщении. Накануне 6 марта сообщалось, что двое сотрудников британской полиции, занимающиеся расследованием инцидента с участием Скрипаля, оказались в больнице с предположительными симптомами отравления.

Прочетете внимателно за състоянието на полицая, дето първи се отзовал. А сега вижте видеокадрите и снимките на "спасителите" - бели каски, докато изнасят поразените със зарин сирийци. По сандали, къси гащи и тениски и без ръкавици. И нищо им няма. Супермени!

При тази "манипулация", със сто процентова сигурност мога да заявя, че Световното първенство по футбол няма да се проведе в Русия.

новите хубави стадиони и инфраструктура нито ще пострадат от английските футболни запалянковци, нито ще бъдат пренесени с магическо килимче на острова. сто на сто имаш право да го предполагаш - тепърва се почва с кампанията. и ето какво ударно начало. интригата се завърза.

Нищо не съм споменал за за съоръженията - напълно си прав - те си остават за Русия,но остават и направените разходи без да има приходи. Само отбелязвам, че това убийство е така направено, за да се отнеме СП от Русия. Просто една "манипулация" от страна на МИ6.

Нормален край за предател

Дългата ръка на кремъл отново е в действие, Империята на Злото изби повече собствени граждани отколкото загинаха във ВСВ, кървавата Съветска армия и нейните клакьори у нас погубихс и 40 хиляди българ. Недоумение и погнуса будят все още съществуващите паметници на убийците окупатори у нас.

Поредния класически пример за идиотията налегнала обществото ни.

Аве , как така сте пропуснали досега да ни информирате , че лично Путин пречука не кой да е , ами самата принцеса Даяна ! А Вие сега тук ни занимавате с някакви си дребни предателчета , чиито жалък живот не струва дори производствената себестойност на патрона или в случая отровата ...

Русите ,никога не прощават на измениците !

А къде прощават? Да ги насочвам там.

В Илиада Одисей убива предателя Долон с думите: "Един предател е еднакво вреден и за чужди и за свои."

Разследването още е в съвсем начален стадий, почти нищо не се знае обаче вече споменават нови санкции, отказ от спортни събития, ответни мерки..... Възхищавам се на Путин за спокойствието с което приема всички провокации. Аз не негово място щях да съм изпушил отдавна и да съм заличил неколко държави. Респект!

Тъмпи

Абе редактора, защо давате толкова много свобода на тия руски тролове?Не виждате ли че пишат от един и същи номер?

идио*, като няма какво да кажеш просто млъкни

От едно модемче. Икономично, бе.

Аман . .писна ми, сега и футболното първенство ще опропасти политиката. . . .

свърши полония, с който отровиха Ясер Арафат. Беше останало съвсем малко за Литвиненко. Ма тва не е причина да се пренаписва сценария.

ядрения физик! ...

Ако сте прав това означава, че службите на Русия действат силово и със страха спрямо всички нелицеприятни на режима там. Още нещо те немогат да мотивират и задъжат своите служители в МВР органите и са принудени да прибягват към силови методи.

че става дума за службите на Русия?

Британците директно обвиняват ГРУ. Правят го от ход, без нещо наяве. Слабото звено тук е дъщерята - защо и нея? Ако и тя е служител на ведомството, ясно. Ама няма такива данни. ГРУ досега е наказвала единствено клетвопрестъпника, никога невинни, защото тогава всичко би изгубило смисъл. Според мен, ако се изясни този проблем, ще се доближат до истината. Иначе засега просто ми прилича на постановките, дето снимаха в Сирия и Египет на тема "Асад нанася удар със зарин по мирни жители". А от зарина имаше оцелели, които излекуваха!!!, имаше и такива, дето без защитни средства им оказваха първа помощ, недосегаеми за смъртта. А имаше и един, дето нетърпеливо си гледаше телефона...

Има ли още някой да вярва . . . . .от сигурен източник е потвърдено за знак в полония на руския завод производител и са намерини пръстови отпечатъци по атомната структура на материала. При сравнение се окази на Путин.

Тука много защитници на русия! От дира, защо не сложите флагче, горе в дясно с руското знаме и като кликнеш да превежда целия сайт на руски, поне ще е улеснение за някои с езика! :)

СССР!

А мЫ же в России!

хахах :D +1

Вы правильно сказали это! ;)

Мистър Бийн плаче и е гладен ,.. Борето Джонсън е новият английсkи комик!?

Този човек е бил в руски затвор. Ако са искали са го убият там. Дори и сега да са решили да го отстранят е могло някой да го гръмне. Но ето - секретни и неизвестни невропаралитични газове, пострадала и дъщеря му, която по принцип си живее в москва, от свръх отровата пострадал и намерилифия полицай. И естествено кой е заподозрян - лошите руснаци. Нали трябва да се громи рейтинга на Путин.

Не са го убили в затвора, за да могат да го разменят за други агенти. А сега, след като се е разприказвал, са решили да му затворят устата завинаги.

Поредната организирана, подготвена и планирана целенасочена истерия на "много моралния и добричък Запад" срещу Русия. Очакваше се за Футболното световно. Дори очудващо закъсняха с глупавите си номерца. Сега основните пионки са двамата руски граждани, единят от които, откъдето да го погледнеш си е предател на Русия. И точно това използват секретните служби. Защото той, по тяхната вече много остаряла, тъпа логика, би трябвало да е мишена на Русия. Но не разбират, че Русия отдавна не се хваща на такива въдици. Пука и на Русия за такива отрепки, които благодарение на нея са живеели охолно на нейна земя, но по някое врезе са поискали още повече. Черт с ними, казва Ваня. Но такива, понеже стават неудобни като тройни агенти, ги ликвидира "приласкалата" ги държава, най-често и очудващо - Британия. Ликвидира ги, защото вече не и трябват, те са тежест. Единственото, с което могат да послужат е за подобна интрига - да се хвърли вината за убийството им върху Русия.Но и най-недосетливият ще му дойде на ум, че точно сега Русия няма да тръгне да си прави отрицателни точки. Ама де акъл. Освирепели от завист и злоба пред руския просперитет демоните на фашонеоколониализма, който точи зъби за руските богатства, обезумяват и вършат явни грешки. Интересно, Британия се специализира в такива "акции" - предишен някакъв руски слуга на 4-5 господари, наш "герой", ловувал с тоталитарния вожд на България, сега пък тези двамата... По-хитро ги правете тия мръсотии, бе британци и ти, шефе, с налудничавия перчем като на немит клошар с психическо разстройство.