ДСБ: Плевнелиев реабилитира Тодор Живков

Оценката на президента Росен Плевнелиев за приватизацията е фактически невярна, заявиха от ДСБ. От партията реагираха остро на изказването на държавния глава пред австрийския в. "Дер Щандарт", че сме извършили най-лошата приватизация в цяла Европа.

Обратно в новината

Коментари - ДСБ: Плевнелиев реабилитира Тодор Живков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност БСП изкрват измислената теза, че Плевнелиев реабилитира Жовков и след това я изпозлват като аргумент, все едно че е наистина така. Нито веднъж не съм чул, подразбрал или усъмнил се в такава теза. Подупите по времена приватизацията не са никаква реабилитация, а едно тежко бреме на ДСБ, отчасти и на СДС. Приватизацията беше извършена некомпетентно, като че през крив макарон не бяха виждали икономичеески анализ и подбор на купувачи. Разбира се това не се случва току така. Ако бяха потърсили истински инвеститори, а не мошеници, сега тези предприятия щяха да са източник на данъци, но уви повечето от тях са просто пропаднали бизнеси. За сметка на това комисионите са усвоени. Свестен инвеститор с истински намерения не може да даде голяма комисионна, но на мошеника изобщо не му дреме, защото купува с чисто спекулативна цел. Прави сметката, вижда чисттото, дели го с политиците и си слага вв джоба едни пари. Така стана.

...Сега от държавата ни останаха само БДЖ, Пощите, БАН, училищата, болниците и... самата държавна територия. Въпрос на време е да се приключи и с тях - вече са ги захапали и въргалят между кариесите си. Но невижданото е в пълното спокойствие и безразличие на народа ни. Позорът е в жалките ни продажни политици, но трижди по-голям е позорът за народа, който не стана за 23 години да се защити. Не става и сега - когато гласят продажбата на самата ни държавна територия с предстоящите търгове на земеделска земя. Нещо, което беше забранено от Конституцията ни и не случайно нарочно бе отменено...

Плевнелиев и в момента раебилитира хора от режима на Тодор Живков, като издига отново кандидатурата на върлата комунистка Бокова в ООН и ни излага в Америка като кифладжия.

Смрад на разлагащ се политически труп се носи и от тази изцепка на ДСБ!Кой ще се сеща за Живков 22 години по-късно,ако ние действително бяхме просперираща ,модерна страна,с покупателна способност на населението в пъти по-висока от тази при соца!? Ама не сме! И Плевнелиев е най малко виновен за това, в сравнение със "старите " политици от всички цветове на дъгата! Той дори бая е завоалирал истината ,но всички на Запад знаят колко здраво е осран т.н. "реформаторски " политически елит у нас!

Какъв цинизъм! Каква наглост! Тия търбуси, пълни с лайна, дето изядоха цялата държава, "приватизирайки" я, и още се оригват на държавно, продължават да плещят тъпотии. 23 години вече живеят от ядене на построеното от нашите родители отпреди 89-та, което тия наглеци от дописката или разпродадоха за без пари на чужди сили срещу жалките си комисионни, или унищожиха (пак по поръчка отвън), понеже това беше задачката им: УНИЩОЖАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ СРЕДСТВА ЗА ПРОИЗВОДСТВО! Излъгаха хиляди заблудени хорица, дето скачаха по площадите без да знаят чия работа вършат - само с двете тъпоумни фрази: "Кой не скача е червен" и "45 години стигат". И хорицата скачаха, и не можеха дори да допуснат какво ги чака - бяха второ поколение (след 44-та), живяло в осигуреност, имане и спокойствие, не видяло ни безработица, ни престъпност, ни мизерия, ни глад, ни студ до "избухването" на "демокрацията". До 89-та г. само от бабите си бяхме чували за нямане, когато си спомняха за войните (Втората световна и предишните) и не можехме да си представим, че такова е възможно, щото държавата ни имаше всичко...

+++++

човече - тия търбуси са си чистите някогашни комунисти- всичко се дирижира и до ден дннешен от тях- в българия -собода , демокрация и пазарна икономика не е имало и няма да има- особенно докато има и носталгия и жажда за старото живуркане по тошово време с по 250лв заплатка и хляб по 18 стотинки.... и измислените и икономика и живот- в които 9 милиона души бяхме опитни мишки на 1000 души едри терикати-партиици...

Виновни са всички т.н. политици от това време. Хората нямаха съпротивителни сили с/у наглостта на "старите" и "новите". Първите бяха обучени и знаеха как да крадат, а вторите се учеха от тях с "помощта" на добронамерените нови задокеански приятели, които изповядват само една религия - богатство сега и на всяка цена. В крайна сметка и едните и другите забогятяха от труда на цял народ. Сега едни нови недоучени дилетанти се стремят да запазят благоразположението на "новите" приятели и господари на света с нисък стандарт на всички хора - синоним на нисък бюджетен дефицит и уникална за една бедна страна финансова стабилност. Непоносим е целият този цинизъм в продължени ена 23 години !!!Но спи народът...

Целия проблем идва от това, че Плевнелиев е безкрайно неудачен и случаен избор, с мътно комсомолко минало, престъпно натрупано благостъстояние и фалшифициран вот. С това нито може да е пример за подръжание, нито може да отстоява морални позиции.

Той, Р.П., че не е цвете за мирисане - не е. Ама като чета преобладаващите коментари, те са в стил "А вие защо биете негрите?". Не се коментират думите за приватизацията, които поне на 90% са верни, а се коментира какво е казал за Левски, за съединението, накъде гледал, как сричал и пр. - все неща дето не са по темата.

Ако не беше Тодор Живков, щеше да бъде друг, но нещата щяха да бъдат същите. През "онези 45 години" бяхме буферна зона на Съветския съюз в гигантската му конфронтация със западния империализъм и благодарение на това България преживя своя втори "Златен век". Сега Съветският съюз няма нужда от буферна зона и ние сме там, където ни е мястото - на последно място в Европа и с "24 милиарда външен дълг, независимо от това, кой е начело на държавата.

Защо да не е вярно бе??? И костов е за затвора....Балкан го продаде за 150 хиляди долара....

НАПЪЛНО ВЯРНА Е ОЦЕНКАТА НА ПЛЕВНАЛИЕВ!!! А НА ДСБ НЕ ИМ Е УГОДНА ТАЗИ ОЦЕНКА, ЗАЩОТО ОТ ТАЗИ ПРИВАТИЗАЦИЯ СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАХА НАЙ-МНОГО АКТИВИСТИТЕ НА ДСБ И НАЙ-МНОГО ИВАН КОСТОВ!!! ТАКА ЧЕ КАКВОТО И ДА ВНАСЯТЕ В ПРЕЗИДЕНСТВОТО ИСТИНАТА Е ТАЗИ!!! ДАЖЕ НЕ БЯХА ЗА 30МЛР.ЛЕВА АЗА 100 МИЛЯРДА ОКРАДОХА ДЕМОКРАТИТЕ И РЕСТИТУТИТЕ ОТ ДСБ: ЗАКОНА НА ГОЛЯМАТА БЕРТА БЕШЕ САМО ЗА ТЯХ А ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА С КОНФИСКУВАНИ ИМОТИ НИЩО НЕ ОСТАНА!!! И ПОСЛЕ ПРОДЪЛЖИХА И КОМУНИСТИТЕ С ТЯХНИТЕ КРАЖБИ, НО ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА ДЕМОКРАТИТЕ ОКРАДОХА НАЙ-МНОГО!!! И ТО СИ ИМ ЛИЧИ СЕГА ОТ ВСЯКЪДЕ!!!

Те СДС-арите с тази си идиотска риторика, на новите избори ще вземат 0,0000003%!!! Каквото щете си говорете, но за всеки съвременник на това "тоталитално" минало е ясно, че тогава икономиката е била 5 пъти по-голяма! И ако не бяха подарени и откраднати всички държавни, т.е. обществени ресурси, сега Бате Ви Боко нямаше да се чуди от къде да извади пари за увеличения на доходи!!!! Само от златната мина в Челопеч, печалбата, която не влиза всяка година в държавата е около 1 000 000 000 долара! А Вие продължавайте да лаете срещу другата система! Спасението на целият свят е в нещо подобно на другата система, икономическата имам впредвид!!!!

Че кой някога въобще е искал коалиция с ДСБ, та те заплашват с отказ.....??????? Тая държава се напълни с луди....

Фактите : - в д. бужет са получени 3 милярда лв.и толкова бонове,а са преватизирани над 100 милярда дма - виж данни от филчев гл. прокурор имал данни за преватизирани 30 милр.за 3 млр.а само земята е 10 милярда. засрамете се безсавестни бандити. няма по успял министьр и президент от плевненлиев, кои сте и какво сте вие постигнали...

са сложили огромни билбордове с лика на Тато...НЕкои не могат да прежалят правата, с които разполагаха и пълните софри.

Тогава се е разполагало с повече права отколкото сега. Сега имаш право ако имаш пари ито мноооого пари. Иначе си нищо.

Да немогат да го прежалят защото тогава се живевеше по добре от сега. И досега се приватизира=краде построеното тогава.

с парите ни. Взимахме смешни заплати, с които не можеше да си покаже човек носа зад граница. Е, нЕкои пътуваха за фризури да Париж.. Всяко време с неговите "отличници".

Изказването на г-н Плевнелиев е било недостойно,всеки държавник изтъква добрите страни на родината си, а той дори е подбрал тенденциозно фактите-а именно, че предприятия, които са били с милионни дългове, се продадоха за символичната цена 1 лев (долар). Важното бе някой да ги закупи и да продължи производството. Но тази манипулация с "единия лев за цял Кремиковци и др.", пред неуки върви, но не и на запад.

"Като най-сериозен проблем пред икономиката Костов посочи монополите и злоупотребата с господстващо положение на пазара" . Ами навремето,нали точно ти,бе Иване започна борба с дребните фирми,за да се облажите вие? Нали тогава,точно ти създаде такива монополи? КОй закри малките аптеки със закон? От колко там квадратни метра нагоре да били..та да си останат вашите вериги. Ами какво направи с маршрутките в София? Създаде големи фирми,и едноличните дотогава собственици на маршрутки,им станаха шофьори ,но някой току-що бяха взели коли на изплащане,питаш ли ги? За какво ги забрани? Да продължавам ли,Иване? От тебе май по-вреден премиер България никога не е имала,аз поне не се сещам ,след това се нарежда Станишко...!

Чета коментари, които показват недоволство от сегашната ситуация. Какво чакаме, да си върнем добрите неща от социализма, които ни ги отнеха и унищожиха!

По-добре да си 2-ри глас на Борисов отколкото 5-ти глас на Костов мисля си аз. А приватизацията наистина беше една от най-лошите възможни. Костов никога не се е славил като добър стопанин, добър баща или добър шофьор. Няма как да направиш добра приватизация, ако нямаш връзка с действителността и се ръководиш само от икономически алабализми научени в час по политикономия.

На 44год. съм. В неделя разтребвахме апартамента и намерих фиша си от работната ми заплата (тогава работех в ЗММ-София)и разписка за покупки от 05.11.87г Та заплатата ми чисто- 586 лв какво съм купувал 9 по бележката) к.мляко 500гр-0,23ст п.мляко 1л.-25ст домати 1кг.-19ст яйца - 6ст. луканка 1кг-4,30лв картофи 1кг-12ст. швепс - 15ст. Сега получавам чисто 632лв. Ха сега смятайте вие.

То излиза чи за 25 години си избачкал само 46лв отгоре.ега ти

Прецакани сме бате. Добре че получаваш и тия парички .вие в софия все се оправяте нянак ,аз с 450лева трява да храня 3 гърла в къщи . всичко е безработно

даже си взимаше всичко за ядене и пиене без пари от хотел "Рила"..Че и Маздички за по пет бона. Еееех, славни времена за номенклатурата. После тя гепи от 80-та до 89-та всичко що можа.

Бе тя краднеше ама и за нас имаше

заплататите и пенсиите бяха: за 4;5;6 разряд 2,80; 3,20;3,60лв. на ден или 70; 80; 90 лв. за месец спецялист 1з0 лв. гл.спецял. 160 лв., гл. асистент 165лв. доцент 2ч0лв...пенсиите от ч0 лв. до 120 лв. активните борци над 300 лв.

Заплатата Ви, както се казва е "будь здоров". Трябва доста яко да сте бачкали за да сте вземали тогава 586 лв. на има-няма 19-20 г. възразст. Аз пък съм на 53 г. и през 1984 г. започнах трудовата си дейност с 170 лв. като млад инженер и до 1989 г. стигнах до 230 лв. А за цените сте прав - такива бяха.

Много сте прав, не режима на Тодор Живков разграби България , а такива като автора от ДСБ и СДС които направиха приватизацията/работническо-мениджърска/ по точно разбойническа, а това което сравнявате като цени с дешните си е направо катастрофа за обикновенните хора.

"Вижте това" внимателно виж онова - По онова време, за което пишеш се плащаше повече за работа с "червеното вещество" - мускулите, а сега се плаща повече за работа със "сивото вещество" - мозъка!? Работниците получаваха тогава повече от инженерите, лекарите, архитектите и за това соца се срина! Пак добре, че получаваш такава заплата сега.

Всички ние сме виновни за тази ситуация. Защото персони като този от снимката трябва да дават показания, а не оценки на когото и да било. бил член на надзорния съвет на Агенцията за следприватизационен контрол... Ами защо не каже какви точно ги е свършил там и защо няма разтрогната приватизационна сделка заради неспазени договори.. Но - отново казвам - всички ние сме виновни, че ги търпим такива

Ж.Желев- съсъпа земеделието и животновъдството И.Костов -съсъпа икономиката Л.Беров и - съсипа армията и нац.сигурност Ж.Виденов- фалира банковата система Всички вкупом- съсипаха здравеопазването и образованието. А,сега ми ти кажи малоумнико, за каква реабилитация ми говориш?

+10 . Този списък мога да го увелича с още толкова.

а при Филип Димитров разграбиха земеделските кооперации...

кой купи с нашите пари машините от МТС по цени за старо желязо ? Само избрани другари, овладяващи земеделието и хранително - вкусовата индустрия. Партията им поръча. И им даде парите на ръка.

Спомням си култовата фраза от времето на Костов "Победата е на победителите", което буквално означаваше реплика към БСП-то "Досега вие сте грабили, сега е наш ред". БСП-то си беше приватизирало предприятия за по 1 лев и се чудеше какво да ги прави. Затова Костов /нали е печен икономист/ смени формулата - продаваше на чужди "инвеститори" за жълти стотинки и прибираше тлъстите комисионни в брой, за да си няма главоболия.

То сегашните управници- смешници ( говоря за всички от 23год. насам) на Тодор Живков направо трябва да му целуват га.

Не ме интересува чия е собстваноста на заводите. Престъпление е че който ги взе, ги съсипа! А по този въпрос и днесуправляващите могат да направят нещо.

Гледайки цирка около откриването на метрото, останах потресен от простотията на първите ни държавни мъже и особено тази на Борисов! А горкият президент, имам чувството, че беше докаран насила там, за фон на Великия строител, горкият, хилеше се неадекватно и клатеше глава като костенурка! А журналята, тях въобще не искам да коментирам, прости, подлизурковци, въобще, пълен отврат!!!!

Е па, каквато раята такъв и пашата.

А, тия дето не бяха прости, дето са с бели якички и чистички ризки,какво направиха, а!? Изнесоха парите на България!БИНГО!!!!!

ИСКАМ ДА КУПЯ ЗА ЕДИН ДОЛАР БАЛКАН И ЗА ДВА КРЕМИКОВЦИ ИМА ЛИ НЯКОЙ БАЛЪК ДА МИ ГИ ПРОДАВА НА ТИЯ ЦЕНИ

Но с дълговете и смотаните ТУ154, забранени да кацат по летищата, освен в Куба и Монголия.

Ми няма лошо... 580 милиона дългове срещу 1.5 милиарда активи + самолети за скрап. Веднага давам 1$. Давам даже и 2$. Продаваш ли и ти като Костов? Само кажи този път кой ще поеме разликата? Ти, Косотв или България?

ГРАБИХА НАРОДА СИ ТАКА ,КАКТО КЪРДЖАЛИИ НЕ СА ГО ГРАБИЛИ! ВЪНШНИЯ ДЪЛГ ДНЕС Е ПО-ГОЛЯМ ОТКОЛКОТО ПРИ ТАТО! 90% ОТ ХОРАТА ЖИВЕЯТ ПО ЛОШО!? КОСТОВ И ТОЗИ НЕГОВ КАТИЛ НЕ СА СРЕД ТЯХ!

Във Варна президентът Росен Плевнелиев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал и без да има слънце винаги. Плевнелиев а ла смей се, палячо копи пейст употреби думите на Бащицата си Бойко Борисов, че уволнението на съдия Мирослава Тодорова било провокация. Плевнелиев се изтъпани на площада пред съда и подскачайки неадекватно рече, че Варненският окръжен съд бил модел за България. Плевнелиев бе зает да се хили като изоглавен и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката на съдийките Ванухи Аракелян. Зевзеци от площада коментираха, че Росен Плевенелиев спешно трябва да се прегледа при видния варненски психиатър Войнов, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене.

наи лошата приватизация сатвориха костов софиянски и бакарджиев и един от тях дето умря а сетих се божков тия заедно с мрасните комуняги сазадоха олигарсите и покраи тях елитните проститутки деа раждат и да им ядат парите така че тоя дартофелнмик да си затваря устата и с циганина костов и оня сас зловещата усмивка да се умитат от политиката софиянски живееше в една двупамелка а изведнаж се оказа че дядо му бил мнооого богат ха ха крадци на дарявни пари оскотиха народа ни за тия мрасници маи че трябва едно белене ха ха хааааа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако сега има и съд за тази разпродажба, ще призная Плевнелиев!

Преродената пастирка, българският вечно неадекватно ухилен президент Росен Плевнелиев, който никога не знае какво говори, чете от листчета и е забогатял, спейки по паркинЗите /негов цитат!/, след консултативния съвет по национална сигурност коментира атентата в Бургас по следния убийствен начин: Ние сме длъжни да дадем шанс на всички хора по цялата планета да си свършат работата. Разследването се води много глобално в много държави и чрез много институции. Този човек, ако има психиатри у нас отдавна да са го прибрали там където трябва. Според Плевнелиев всички хора от цялата ПЛАНЕТА сега си вършат работата заради атентата. И ние трябва да им дадем шанс. Вероятно и пастирите от предния му живот ментално са вкарани от МВР-то на Цветанов в разследването. Не е истина. Просто не е истина. Палячо.

Росен Плевнелиев произнесе реч по случай 139-ата годишнина от смъртта на Васил Левски в качеството си на държавен глава. Произнесе я така, че хората се запитаха заслужавало ли си е Апостола да пожертва живота си за една нация, която в момента се управлява от такива хора. Причината за тези заключения е натрапваща се държавният глава говори за Левски сричайки, запъвайки се на всяка дума. С всичката си наглост президентът извади смачкано листче, от което чете чужди думи. Той очевидно не беше отделил 10 минути, за да почете предварително това, което му някой друг му беше написал. Думите му звучаха фалшиво, ако въобще може да се каже звучене на грозното сричане, с което Росен Плевнелиев успя да възмути дори най-верните си поддръжници и съмишленици.

Бившият комсомолски функционер Росен Плевнелиев се изуми, когато премиерът безцеремонно го прекъсна обърна рязко главица, сякаш са го изкомандвали: Равнение надясно!. Тези тв кадри ще се въртят и занапред. Борисов явно беше бесен на жената на Плевнелиев и го отнесе президента. Подобна непочтителност е немислима в страните на Борисовите европартньори. Даже Путин не постъпва така с протежето си Медведев. Бойко Борисов намачка публично Росен Плевнелиев нямаше никаква милост.

Видът на Росен Плевнелиев ме накара да изпитам притеснение дали дебатът е подсигурен с медицински екип. И дали ако припадне, Маргарита Попова ще може да свърши и тази работа, да му даде първа помощ. На два-три пъти г-н Плевнелиев отваряше уста, а от нея не излизаше звук. Струваше ми се, че казва не искам и не мога. Харесах го. Роден е за Президент!

Де Сте Беее? Завърнахте ли се от чужбина? Такава силна България остави г-н Костов, че чак Петър Стоянов го призоваваше да си каже! И те и ГЕРБ сега не разбраха, че по нашите географски ширини с мъмрене не става. Сега вече могат само да мърморят, като сърдити старчета. Нищо, важното е, че уредиха децата в чужбина, а и за старините си не разчитат на пенсия само.

Когато се коалираха с БСП, Доган каза "Миналото е забравено, различията са изгладени" помня добре. Така че ДПС реабилитира комунистите доста преди Плевнелиев. Не че ще им бръкне в сметките. Хората си гласуват за ДПС по задължение горките :/

Опс грешка. Прочетох ДПС :) Нищо. Както беше в един виц "И на вас да ви е.... м...." :P.

Оценката на президента, направена след дъжд-качулка не е важна. По-важното е, че обикновените граждани изтърпяха на собствен гръб престъпната приватизация и 20 г. по-късно могат да преценят ролята на т. нар. СДС за опустошаването на българската икономика. Присвояването на средствата за производство в ръцете на определен кръг "комунисти" беше подготвяно от тях много преди 89-та, с помощта на чуждестранни партньори от изток и от запад, като започнаха с въпросния огромен външен и вътрешен дълг. Ако приватизацията не се извърши грабителски, къде са работническите дружества, които да притежават цеха или фабриката? Защо унищожиха ТКЗС-тата и кооперациите?

Димитър Бъчваров беше дясна ръка на Александър Йорданов и основна движеща сила на измененията на Закона за приватизацията в правителството на Иван Костов. Доста неграмотен човек. Идеята уж беше да се спре разграбващия модел на приватизация, но си остана само идея. Някои детайли се смениха, но нещата си продължиха.

Струва ми се ДСБ,сънуват,че хората имат къса памет, относно дълговете на България до 1989 година. Това не е вярно! Господа настоящи и бивши от ДСБ, България през далечната 1983 година официално обяви,че няма външни дългове!!!! Господа настоящи и бивши и от ДСБ! В българия краткосрочно за три-четири години ,след далечната 1983 година,се натрупа външен дълг в България, благодарение на измислените ,уж "Външно търговски дружества". Които под предекст за по-добра комуникативност с Партньорите ни от външни държави ,направиха офиси по света. Най-много в Южна Америка!Най-вече Аржентина. Чрез тези дружества- Мили Господа от ДСБ ,започна да се източват парите от всички високо печеливши предприятия в НРБългария. За да попаднем в тази абсурдна ситуация, сега- до ,"Просешка тояга"така,че- Мили ми мои, измислени, какви ли членове от ДСБ и други-Хората помнят! И паметта им ,никак не е къса!

Подкрепям, че през т.н."комунизам" нямаше външни и вътрешни дългове. Те дойдоха през т.н. "демокрация", а сега сме длъжници на милиарди. Не сме били в стопанска и финансова криза тогава, а сега сме на дъното на нищото.... Сега - сме по-бедни от всякога, даже по-бедни отколкото след световните войни. Тия ги говорете ама на някои други, все пак помним какво преди и какво сега.

ХА! КОЙ ГО КАЗВА! ШЕФЪТ НА ТОТАЛИТАРНАТА ДЕМОКРАЦИЯ - КОМАНДИРЪТ!!!! познат и като мангалът :))))))))))))

Плевнелиев е комсомолски секретар от времето на Живков, той друго не знае, както и да се пребоядисва.

А, стига с тази песен за "комунистическата диктатура на Тодор Живков"! Вече не сме 90-та! Подразделенията на СДС (групата на комунистическата аристокрация) свършиха работата си в България - положиха основите на диктатурата на интернационалните монополисти и могат да се разпуснат. Днес рефренът за "диктатурата" е модерен в мюсюлманския свят.

Загряхте ли най-после кой сте вкарали в президентството.

Ама то от ДеСееБе.....остана ли нещо, та да има с кой да се коалира..., а и незнам някой да се е затичал да се коалира с тях.....! R