Фрегатата ”Дръзки” заминава за Либия след 15 април

Прието беше проекторешението за изпращане на фрегатата "Дръзки" за участие в операцията на НАТО "Обединен защитник" в Либия, съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов след заседанието на кабинета.

Обратно в новината

Коментари - Фрегатата ”Дръзки” заминава за Либия след 15 април | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И без това няма пари за учения,що пък да не се разходи коритото и морските малко?Ами те иначе как ще се научат как се кара кораб?Да хванат малко морска болет и те!Сега новия "дръзки" като отиде там да вземе да пушне някой либийски "Хамидие" и ако се върне, направо да го изкарват и да до слагат в музея в морската градина до още по-стария му и достоен събрат,които поне е защитавал СОБСТВЕНАТА си страна с достойнство!!!!Продажни български политици мръсни!!!

тва нее ихтиозавър тва си е чиста проба Джаба Хътянина

тва корито трета ръка дали има вече батерия??? шъ ли да доплава или не???

По добре не пускайте гемйката че ще вземат да я гръмнат и ще останем и без нея.

Абе г-н Борисов, откъде го изрови този ихтиозавър Наню, ама той и за чеп не става както казва народа, а го сложи на такава отговорна длъжност.Или на Вас ви е изгоден един мунчо за да може лесно да се манипулира.Само ние липсваме с това старо продънено корито да участваме в коалицията срещу суверенна Либия.Да не забравите да натоварите копия и стрели за нашите бойци на фрегатата, че да имат поне с нещо да се отбраняват.А може и камъни с прашки да добавите.Но най-важното е, че всеки божи месец разходите на тази операция, която предлагам да се нарече,,лизане дупето на НАТО" ще ни коства над 500 000 народни левчета.Много сме богати , особено сега като имаме и Спартани раздрънкани, но поне може да извозят цялото народно събрание и правителство, ако се наложи акция за спасяването му от народният гняв, който тлее.

Някога имаше вид за албанците (на които се подигравахме, че са изостанали): Албания влезнала във война. Главнокомандващият издава заповед -"Танковете да се предвижат напред". Заместникът му го пита - "И двата ли ?" Жалка, гладна и изчезваща България изпраща единствения и разрешен от новия Ньойски договр 30-годишен кораб да участва в позорния грабеж от който другите ще се върнат с петрол а ние с нафта за 3 лв. за литър.

Бягай Кадафи-дедо Аню иде!Ама докато дойде, може и да не тръгне!

А дали нашите моряци познават кораба и стреляли ли са с него? Министър отговори!!!!!!!!

Докато се накакалезите войната ще свърши.По добре не ставайте смешни.Спестете някой милион на държавата.И без петел ще съмне.

А крайцерът Аврора няма ли да командироват, че да строи всички в две колони и четири редици!?

След дълго обмисляне дали да пратят КОРАБА или САМОЛЕТА, се спряха на първото. Сега вече на Кадафи му остава да се самоубие достойно, като не забрави да пусне прощален SMS

P.S. В случай, че досега светът не е имал възмойност да се изуми от бойната мощ на фрегатата ДръЖки, сега вече ще потръпва от ужас само като се сети за нея

те не могат да опазят нашита морска граница (вече и европейска) от бракониери и наркотрафиканти, а тръгнали към Либия,ташак!

Щастливо завръщане! И по-скорошно ...

дано Kадафи прасне тая фрегата ,тия наемни круизи за сметка на бедният бг народа проси подводно погребение. убедих се че бг министрите са главорезите на бг народа душеубиици. дано дразки си остане там под водата та шибаните наемници да помнят че това не е наша воина. не може да убиваш хора а после да им пращаш помощи.извратеняци.ако ви убият децата и им направят помен това хуманно ли е??мрасни сган военна балгарска.

Ей отвратения, ти мислиш ли като пишеш глупости? Какво са ти виновни военните? Те изпълняват заповеди? Да ти обяснявам ли, кой дава заповедите или сам ще се сетиш?

Абе нечий пистолет пак ще падне от гащите, ама де да видим:)

Експресно от БТА: При неизяснени обстоятелства нашата фрегата "Дръзки" е потънала, преминавайки Босфора. Оцелял е само огнярът.

...ама и гребците ли са се удавили!?!?!

дотогава ще отпадне необходимостта, тя и без това не може да стигне дотам безаварийно

Оставете ги!От 60 и кусур години вземат парите на народа,а една война не са направили.Оставете ги и се молете да не ни Я потопят,че нЕмаме пари за друга.Албанците имат две-молодци!

160 човека не е ли малко множко за тази лодка, да не се обърне? Май са само 16, другото на хартия, за да излязат парите :)

По същество някакъв второразреден бюрократ /министъра/ взема решения за обявяване на война, па макар и съгласувано с премиера ?! В конституцията трябва спешно да залегне поправка, че само народното събрание може да решава подобни въпроси. Присъствието на военен кораб в чужди териториални води, още повече с мисия да "инспектира" кораби е несъмнен акт на агресия. Либийската страна е в правото си да го потопи.

Бай Аню Ангелов доста безочливо лъже, че парите за Дръзки (около 20 милиона годишно) ги имало в бюджета на МВ (Министерство на войната). Значи още миналата година при съставянето на бюджета сме знаели за бъдещата "революция" в Либия и че ще пращаме лодката там? Глупости за баламурници ! Обяснението е едно-единствено: за война винаги ще намираме пари за да сме барабар Петко с мъжете (на гол тумбак чифте пищови). А виж, за увеличаване на минималните заплати (само 7 милиона годишно) - пари нема! Може целия народ да умира от глад, пари за бедния българин да няма, но да участваме във войните на САЩ винаги ще има!

Не бе, Кольо, не отиваме, за да сме "барабар Петко с мъжете", а защото задокеанските господари на Бойко са го изплющяли зад врата и са му прошепнали в ушенцето поредната команда.

даааа, ако се добави още една терористична цел, при това наблизо, може и да икономисат някоя и друга кула.

поредната простотия смесена с пиар на герб тези 1,5 милиона значи идват повече на бомбетата омръзна ми да храня калпазани и лентяи на силовите ведомства трябва много здраво да има съкращения в пожарна,полиция ,военни гражданска защита и депутати много са на клона ,а маймуните малко.

Това начинание е нещо от колкото нищо. Лошо е, че поводът е нелицеприятен. С нашата техника втора ръка не е много удачно да се изпълняват такива мисии, па макар и военнослужещите да са подготвени много добре. Г-н Министъра да внимава доста с "приятелите" американци, които не се посвениха да препоръчат на някои страни да ни доставят само втора ръка въоръжение. Дано не стане така и със многоцелевите самолети, но не само те. Едно на ум винаги, без изключение на......, защото не се знае какво ни чака. Бъдеще разнопосочно, или както казват военните и политиците асиметрично.

И си представям как още на първата седмица Венценосният Ленторез ще цъфне на фрегатата да пререже лентата на мисията! Може и да гръмнат с някое от оръдията в негова чест по либийския бряг! Ако вземат на воаяжчето и Фидоската може да я пуснат от борда на корабчето. След образувалото се цунами мисля, че полковникът ще си направи харакири в останките от шатрата си.

Химн за фрегатата "Дръзки", по случай предстоящата мисия. Текст: Аню Ей, изпълнява В. Маринов "Ако имах малка златна жаба да изпълни моята мечта. Да ме направи супермен, за да мога да летя. Да мога да помагам на всички хора по света. Имах аз една мечта, някога да стана Батман. Но магия не стана, вместо Батман, станах ватман."

Да ви обясня каква е играта - някой зам. министър има приятели в ремонтна фирма, и комисионните вече са договорени. Затова се лансира изпращането на това корито - ще има нужда от поне милион за ремонт и модернизация, от които въпросния отговорен другар ще вземе 100 000 кеш ;) Както се правеха и ремонтите на АЕЦ Козлодуй :) А това корито става за скрап, и освен това няма радиостанция и криптираща връзка, за да се разбере с НАТО силите :)))

Нали е криза,няма пари за нищо,защо ще се праща тая фрегата ?! Само да се пръскат излишни средства!По-добре да запушат дупките в София,че си потрошихме колите!!!!!!!1

Какви тюлени ви гонят бе? А Чък Норис няма ли и той да е там?

Чък Норис е в последната серия, след като всичко се наака.

Чакай че си представих Боко с кафяво до ушите......

голем смях ще ги пазят тюлени смееееееех

Защо?! Какво смешно има?!Тюлените са умни животни-могат да плуват в студена вода,да държат топка на носа си,и да подават перка за поздрав!

имаме 1 дна фрегата и ако вземат сомалийските пирати да я завземат и ще ни искат откуп и ще си имат боен кораб

На гол корем чифте пищови със сребърни дръжки...

НАТО не е решило никъде ,никакъв проблем. -Косово,Кипър,Афганистан. НАТО е нашият проблем. Не споделям т.н.'евроатлантически ценности",никой не ме е питал за членството в НАТО. За такива случаи като с "Дръзки",народа има една приказка'Пъчи се като петел на бунище'

Абсолютно си прав - НАТО не решава проблеми, НАТО ги създава!!!

Това корито няма ли "гребла" ще излезе по-евтино?

Подводницата ни е с гребла, не фрегатата!

И каква стана тя?Бойко каза, че уж няма да вземаме участие във войната, а пък този Аню взе,че изплющя гемийката на екскурзия. Или някой пак се изказа неподготвен или всеки си ги върши каквито си иска....

Достатъчно е един катер пълен с експлозиви да се блъсне в тях и отиват на кино. Дори може и да не е с дистанционно управление, при арабите камикадзета лесно се намират. Нали така американците изгубиха цял боен кораб преди време.

Барабар Петко с мъжете, та и нашия дърт комунист Аню тръгнал с капиталистите петрол да завладява, Кадафи от власт да сваля!

Ти (ЛЕЛЕ) много си се загрижил за нашите да не дават жертви, като че ли насила някой ги е изпратил. Аз мисля, че А. Ангелов трябва да замине и той и да даде личен пример.

ДАНО ДО КАТО ФРЕГАТАТА ТРЪГНЕ ДА ЗАВЪРШИ ВОЙНАТА. ДАНО НЕ РАЗЧИТАТ НА НАС. ДАНО НЕ ДАДЕМ И НИЕ ЖЕРТВИ, ЧЕ С ТАЯ РЕГАТКА КАКВО ЛИ щЕ НАПРАВИМ? НАТО ДА ДЕЙСТВА ,А ДА НЕ ЧАКА НА НАС, НИЕ СМЕ ГОЛА ВОДА..., САМО ЖЕРТВИ МОЖЕМ ДА ОЧАКВАМЕ. ДАНО НЕ СТАНЕ ТАКА.

кому е необходимо това ??? какви интереси има България в Либия с парите на данакоплатците правителството устройва авантюра за 1,5 милиона евро в момент на криза... велики икономики участници в нато като Германия пасуват а ние колкото сме зле се бутаме там ??? тази мисия не е Българска оставете либийците да се оправят сами !!!

Българският народ казва, че мисията НЕ Е БЪЛГАРСКА, но не така мислят американските слуги в българското правителството.

Да така е ! А колкото до фрегатата мисля че мястото и не е там . Ние не можем да опазим своята морска граница ,а за друго да не говорим!

Изпращаме си военноморската сила на война:))) - това добре. Супер оферта на НАТО !Пакета включва ол инклузив с незабравими изживявания , адреналин - станете част от световната история за 1.5 млн на месец - воаяж на военноморски кораб с условия близки до бойните в средиземно море;))). 10000 лева на месец за турист - по около 330 лв. на ден ;))) , че и заплати им текат , и охрана от тюлени в инклузива ......Е това ми идва вече в повече...... Поне някакви спец. части нямаме ли си , та да не ставаме за резил - чужди да ни охраняват на екскурзията?

Оф, кой ти каза че са чужди, за нашите спец. части към флота става въпрос, това че по американски им викат "тюлени" не означава че са американски тюлени, а просто българския им еквивалент!

бе и аз така помислих, че охранителите на ВОЕННИЯ кораб са български, ама не разбрах кой тях ще охранява? дано да ги охранят добре, че храната на аню светофара става само за мъчения на кадафито

Прав/а си за тюлените . трябва да чета внимателно.

Побългарени тюлени?! Алеле...

Боже боже колко глупост има по света боже дали гемията въобще ще стигне до Либия и дори да стигне дано да има застраховка щото срещу нашите дванадесет тюлена Кадафи има КАТЮШИ

А морски плъхчета няма ли да пазят "тюлените", щото и тяхната работа ми се струва рискова...

Eeeeeeeгати войниците щом тюлени ще трябва да ги пазят.. хахахаха , така могат и баба ми от село да я пратят, ако я пазят тюлени :-)

...крайно време е Веско Маринов да напише нова формена песньовка, за това как нашта смела армия тюлените я пазят. Примерно, нещо подобно: Армейската ни флота наша тюлените я пазят. Тя няма смелостта сама вода в море да гази, но знае пък успешно как, със пачка, покрай врази, под роден флаг, с развят байряк, без зор да се облажи.;))))

Да пратят и мутри да пазят тюлените.

на гол тумбак пищови- пари няма за нищо но за показни има я целия мс -СПОМЕН ЗА МАЙКИТЕ ВИ

Е, айде, не е толкова драматично. Не намесвайте онкоболни, сираци и пенсии. Парите са от бюджета на МО! С други думи, вече са дадени на военните при всички случаи, така че всичките други каузи просто отпадат! И вместо да бъдат откраднати, както много други пари от военния бюджет, ще отидат за тази операция, която ще е едно чудесно практическо учение за нашите моряци! Изключително добро оползотворяване на сумата, която иначе ще потъне в зелените чорапи на крадливите комунарчета-шапкарчета!

Ганю ти какво разбираш от армия, до колко си наясно какво се случва там????????? Какви хора работят и за КАЛКО И КАКВО?????????????? Нещо да си чул за съкращенията, за орязването на заплатите???? Защо не вземеш да свършиш някоя работа, вместо да пишеш глупости по форуми???

Пуевин, май съм и от теб по-наясно с нещата. Звучиш ми като овенен, но това, че гледаш нещата отвътре не значи, че виждаш истината. Не ти плащат заплатата, съкращават бройката? Ами да, така е. Но нали си наясно, че тези пари НЕ са за заплати, няма и да бъдат?Хубав съвет ми даваш за работата, но защо самият ти не го следваш? Ха!

Тъпо, тъпо!

Ако искаш и една бомба да гръмне у вас та да се оттренираш. А и да не ти отидат паричките на вятъра вземи си я купи сам и си я взриви.

Първото умно мнение в дискусията!

А ЗАЩО са дадени ТЕЗИ ИЗЛИШНИ 1,2 милиона на МО? Щом нямат по-добра възможност да бъдат реализирани е много по-добре да се дадат на онкоболните и децата в нужда!!!

А парите от къде са отишли в бюджета на МО, ще ни светнеш ли?!? Въпросът е защо изобщо за военните винаги се гласуват колосални суми, а за здравеопазването не ?! Ти вярваш ли, че тези смешници могат да опазят някого и нещо или да изпълнят мисия?

А БЕ ЗАЩО СЕГА РЕВЕТЕ НАЛИ ИСКАХТЕ НАТО ЕТО ВИ ГО СЕГА НАТО Е САМО ЕДИН АНГАЖИМЕНТ КОЙТО ТИ ДИКТУВА КАКВО ДА ПРАВИШ И ТРЯБВА ДА СИ ПЛАЩАШ ЗАТОВА ЧЕ СИ СТАНАЛ ЧЛЕН ВЪВ НЕГОВАТА ОРГАНИЗАЦИЯ СЕГА ВАРШАВСКИЯТ ДОГОВОР ГО НЯМА И СЕГА КОЙТО СИ ГО НАБЕЛЕЖАТ СТАВА НЕГОВ ВРАГ. ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА ИМА ЕДНА БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА А ЗА ТАКИВА КАТО НАС ПРЕДАТЕЛИ И ПРОДАЖНИЦИ НИКОЙ НЕ ГО И ЕНЯ. ЗАДАЙТЕ СИ ВЪПРОСА ЗАЩО ПЕТКО КАПИТАНИНО НЕ БЕ УБИТ ОТ ТУРЦИТЕ А СВОЙ ГО ПОГУБИХА. КАКЪВ НАРОД СМЕ - НЕ НАРОД А МЪРША.

Абсолютно съм съгласен с теб

Трепери,колонел ! Идва Аню с 35 годишното корито,спукана ти е работата :)

И "ДръЖки" пристигна с гръм,та чак стесна камилите...

Не искам да плащам за да си играят някои на войници.

и аз така, не трябва ли референдум за тия работи?

Не мислите на избори, после за референдуми мрънкате. Ще си сърбате супата и това е.

ГОРКИЯТ ЛИБИЙСКИ НАРОД САМО ДА ЗНАЯТ КАКВО ГИ ЧАКА КАТО ИМ НАЛОЖАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАКОНИ И АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ЩЕ РЕВЪТ И ЩЕ ПРОКЪЛНЪТ И МАЙЧИНОТО СИ МЛЯКО . ВЪВ МОМЕНТА СЕ БИЯТ А ПОСЛЕ КАТО ОТРЕЗНЕЯТ ЩЕ ТЪРСЯТ ПОД ДЪРВО И КАМЪК КАДАФИТО КОЙТО БЕ СЪЗДАЛ МНОГО РАБОТНИ МЕСТА НА ЕВРОПЕЙЦИ И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ ПЪК И ИМ ЗАПЛАЩАЛ И ДОБРЕ ЗА ДА ИЗДЪРЖАТ БЕЗРАБОТНИТЕ СИ РОДНИНИ ВЪВ ПРОЦЪФТЯВАЩАИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ.

Тъпа и объркана глава. Кадафито създаваше работни места на европейци от слаборазвити страни като нашата, но не създаваше работни места на собствения си народ- той беше 70 % безработен И си толкова тъп да разбереш, че с европейски закони не става американска демокрация.

Прочети малко какви привилегии са имали либийците и дали са плашали за ток, вода, образование, здравеопазване и т.н.

И това с моите пари. Добре, добре...