РЗС иска от ГЕРБ почти милион заради новите гербери

ДПС ще заведе дело срещу председателя на парламента Цецка Цачева, ако продължи да им отказва информация към кои политически сили са заявили принадлежност независимите депутати. РЗС пък обвини ГЕРБ в "кражба" на 900 000 лв. заради депутати отцепници.

Обратно в новината

Коментари - РЗС иска от ГЕРБ почти милион заради новите гербери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

РЗС иска. Яне иска пари. А я да попитам аз. Обясни ли Яне на своите съпартийци, дето ги е пазарил за депутати че ще гласъва с БСП? Май в началото се беше обявил срещу БСП, а после постепенно се качи в тахната колесница. Срещу пари ли, срещу обещания ли, по указание на дпц. д-р трактоорв ли, не знам, йо ония хора не са го напуснали току-тъй. Политическото бъдеще на Яне е ясно - на бунището на историята. Това е поредният политически проект на бСП, заедно с точи на Ковачки, който имаше зьа цел да отклони гласове от ГЕРБ. и, което е по-интересното, успя. Сега на Яне му остава само да се кандидатира от квотата на БСП. Като Орешарски.

Какви пари, какви милиони за някакви случайни и безпринципни хора, които преминават от една измислена партия в друга, или стават ,,независими"? Конституционните и законови недостатъци, както и квотните измишльотини на Гоце подхранват безкрайно наглостта на партии и депутати. Всичко е сътворено в ущърб на елементарната правова нормалност и бронира финансово така наречения политически измислен елит. А сега е криза...Янето дори си прави сватба/пак измислена/ с партийни пари, а сега протестира...

GPU чудесно го каза! Добре дошъл в нашия Експертен съвет!

Ех, ама сте бързи -- изпреварuхте ме : -) Тамън да му/й/им кажа да запретва(т) ръкави ! (п.с. В Експертната Група -- нали без собственически и/или налагащи-се амбиции ?! )

НЕЗНАМ КАК Е В ПРАВНО ОТНОШЕНИЕ ЗА ОТЦЕПИЛИТЕ СЕ , НО МИСЛЯ , ЧЕ СЛЕД КАТО СА ГИ ИЗБРАЛИ С БЮЛЕТИНА НА ЕДНА ПАРТИЯ БИ ТРЯБВАЛО СЛЕД КАТО СЕ ОТЦЕПВАТ ДА НАПУСКАТ ПАРЛАМЕНТА И ДА ИДВАТ НА ТЯХНО МЯСТО ДРУГИ ОТ СЪОТВЕТНАТА ПАРТИЯ , ТЪЙ КАТО ТАКА СЕ ПОДМЕНЯ ВОТА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ

Правете флашки и Патрашки...другото е скука

Фотографийте и подбора на снимките към новините на dir-а са на висота! Ма, много са добри! Понякога са по-информативни от текста. Ако може, ако питате мен, нещо бонусчета да отпуснете за оформителите на страниците? За стила и правописа да говорим друг път, а?

Вместо да я караме по занаятчийски, не ли по-добре до поемем другия път- в да станем като другите нормална европейска страна като ползваме най- развития европейски опит и се стремим да се равняваме по най-добрите? Да създадем ИДЕЙНИ ПАРТИИ с мощни идеи за развитие на о обществото и да ликвидираме корпоративния бизнес политически модел- извор на страшната корупция в обществото, причина за мизерията и беднотията. "Независимият" не носи никаква политическа и персонална отговорност и нищо не може да направи без подкрепа на политическа партия (сиреч на о обществото). Иди в нашия сайт ideyazabulgaria.org и се запознае в ДОКТРИНА с нашата идея да строим наново България по примера на развитите държави Wеlfare state / Държава на всеобщото благосъстояние/!Това е наша оригинална политическа идея за България гледаща силно градивно в бъдещето на нацията.

всички депутати на мин.заплата и никакви субсидии за партиите.да се издарят от членски внос.стига сте точили дарявата. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Герберите са по-гнусна партия и управление и от тройната коалиция. Надявам се да загубят следващите избори, че да им видим насраните гащи на показ и крадливите министри и мин-председатели в дрънголника.

ти дъртак ли си Простак ли си,Защо не забравиш смешника СЕРГЕЙ... но наистина е смешен и жалък.ти помисли за себе си.май е наистина края на комуната,или каквото е останало от тях.

... е и двете...

Пак за пари се скараха тия. То и едва ли може да учуди някого след като тия партии отиват в парламента за пари.

След като всички се скъсват да тръбят по медии и митнги, че България е демократична и свободна държава, защо за повече от 20 години не се допита поне веднъж до клетия си народец??????? Къде е гражданското общество?!? Свинщина!!! Пожелавам им да се събуди поне малко чувството им за срам...........

Така е, Питам аз ! ... Но-ооо ... само у нас и то -- фасадно ; А реалността -- че ни е държава ( Камо-ли свободна ! ), ни има демокрация ( Камо-ли свободно общество ! ) -- си го знаят всички хора ( Хора ! ) по планетата -- и ние тукашните останалите 90 поне ( Деветдесет поне ! ) процента, и всички наистина-демократични/свободни ( Че и държавни ! ) вън от пределите ни . /// ... Колкото до Вашето пожелание за събуждането на `някои` -- извинете, но грешите ; Не само че не спят тези-същите `някои`, но и по (поне) 28 часа на ден 8 дена на седмица правят какви-ли-не шмекерии за да не стане никога това, за което се барабани фасадно .

предателството одобрявам, но предателите не, казал един владетел и отсякъл главите им, след като получил информацията.

Радостно е, че се разбираме и ( И! ) по тази тема ! /// ... Ако-ли Симеон още се помотае ( и за конкретното, а и за доста други крещящи неотложности ) -- моя милост лично ще отпочне клоно-отделянето . ( Нещо неясно, Симеоне ?!)

Немога да разбера от къде дойде тази субсидия. Нали портийте събират членски внос да се издържат.Ние сме бедна държава в криза,как така дадена партия ще взема милиони.Нека има референдум по този въпрос.

Понеже не давате членски внос (както едно време), узакониха - 5% от минималната заплата от всеки, който е гласувал, без значение за коя партия , си разпределят господата депутати (като на крайно нуждаещи се). А бачкай, а гласувай !!!

По 5% от 270 лв. заради всеки от нас, който е стигнал до урната? И това се взема от бюджета?! И се дава на партиите отгоре върху заплатите, хонорарите и комисионните? Ами, че това е наказание за тези, които благоволяват да си вдигнат задника, за да гласуват!

Хей, Симеоне ! -- я вземи направо та отрежи бюджетното финансиране !!! Не вдругиден, не утре -- н-е-з-а-б-а-в-но !

Няма да го направи, защото ще си одреже клона където седи. Нашите партии не са нормални, те не са идейни партии, а корпоративни бизнес партии на политически бандити. Идейните партии на развитите демокрации се издържат от собствен членски внос, защото гонят членска маса с идеите си. Как българските безидейни партии ще съберат членска маса- това е невъзможно?! За това разчитат на държавни субсидии. И България има най- големите държавни субсидии в Европа, плюс разбрах, че на всеки депутат се дава всеки месец по 15 000 лева допълнителна заплата и това е от държавната хазна на най бедния народ в Европа. Огромна политическа корупция се вихри във висините, с парите на най бедния народ, бърка се дълбоко в обществения продукт ( хазната) и се градят от политиците милионери. Правят го всички партии дето са в НС. Ето, това е мащабната корупция, за която Европа ни се смее, а и за която народът ни е обеднял и стигнал дъното по доходи. За последните 25 години, когато българския народ бе вкаран от политиците си в гьола на Европа, малки европейски страни, но демократично развити ,направиха гигантски скок на горе и от най бедни станаха най богати, но със силното действие на върховенството на закона и без корупция.

тъз стругара многу мъ слуша аз за кво я турих там...

Боко, върни парите на РЗС! Те няма да ти простят! Време е Янев да вземе властта, защото се оказа прав за всичко. Искам нова конституция и всички лидери и мутри от прехода да ги видя в затвора. Всички. Без изключения.

Искам конституционни промени! Всички партии да се разпуснат, определените субсидии да влязат в бюджета! Управлението да се върши от независими депутати, избирани и отзовавани (при нарушения и отклоняване от програмата) от избирателите в държавата!

Радвам се, че започнахте да идвате до идеите на РЗС. Естествено, че трябва да има нова конституция. Не може с Лукановата да се живее. С нея управлява пъдаря на Тато - новия диктатор - Боко Тиквата. Нека да ги изметем, че аман от комунисти и ченгета

Къде да прочета, какви промени на конституцията искат РЗС? Кои закони, как да станат? Не, общи приказки от рода на "демократично развитие на страната"!

Няма в света управление от "независими" депутати. Няма такава сготвена манджа! Българските депутати за да крадат и продават народа си, проблема е в ЛИПСАТА ЗАЛОЖЕНИ ПРАВИЛАТА НА ПРАВОВИТЕ ДЪРЖАВИ И ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА, които в правовите държави държат депутатите ,политици, общество да се страхуват от закона и го спазват, да не смеят да бандитстват. В България те липсват тотално и в конституция и в законодателство! В развитите демократични общества на Европа депутата носи както персонална отговорност, така и политическа. "Независимата квота депутати" не е решение на проблема- Тя е заложена от Първанов /БСП и е единствената "мода шантиклер" в Европа, израз е на огромна корупция и демагогия.

Знам, че по света няма такова нещо като независим депутат, но по света няма и толкова ненормални партии, клонинги на една и съща. Хем, много на брой! Така че, защо България да не е първата в света! Хем ще отпадне нуждата, всеки депутат да чака и да зависи от решението на партийните партньори в ЕС. Както и чуждите политически фондации, няма да има кого да спонсорират. Все си мисля, че е по-лесно да се купи на куп цяла партия (където цари партийна финансова дисциплина и размита държавническа отговорност), отколкото всеки депутат по отделно. Хем всеки българин, отговарящ на условията ще може да бъде излъчен. Стига да не нарича себе си "емигрант".

Та излиза, че "дупетат" струва 50 000 лв. и то законно и то от бюджета и то в полза на партия към която се присламчи. Е, тогава защо се чудят дупетатите, че един ром се купува за 50 лв. на изборите. И защо са ни толко много дупетати по 50 бона за всеки от мойте и вашите пари.Субсидията за един от тях я изкарва с труда си едно село за една година.

Много точно наблюдение. Позволи ми да го доразвия. Щом един дупетат струва законно 50 000 лв., то цената му на черно е поне 500 000 лв. /все пак става въпрос за луксозна стока/. А цената на един ром беше 50 лв. и тя по дефиниция е незаконна. Следователно 1 дупетат = 10 000 рома; 250 дупетата = 2 500 000 рома /или българи, няма значение/. Извод - никога няма да се оправиме.

Щъ сЪ оправим само ако заложим ПРАВИЛАТА НА ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА В КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНОДАТЕСТВОТО. Сега те липсват въобще. Трябва напълно нова конституция и напълно ново законодателство и нова избирателна система. Тези три неща ако променим, щЪ сЪ оправим. Сега е въпроса КАК ДА ГИ ПРОМЕНИМ? Ето, това не разбира нашия народ, защото в политиците ни- крадльовци няма такова "широкомащабно" мислене. Яни вика "нова конституция", но предлага само намаляване на броя на дупедатите- нищо повече, щото толкова със Симеон им стига пипето. И постоянно сноват из сайта ни да плагиатстват от нас идеи, но понеже не им увира акъла ги орезиляват като влезнат в техни ръце. Просто са жестоки популисти, за които има само едно правило в политиката -ПАРАТА!

А БСП ще върнат ли паричките за този от Атака дето се влюбил в тях ? Много странно мълчи Кутев.

КПДто на Парламента пак клони към нула. Пак си намериха с какво да се занимават вместо да си вършат работата....

Винаги съм казвал,че всички съвременни български депутати са боклуци,независимо от коя партия са!Ако не бяха такива,досега трябваше да измислят закон,който да забранява преминаването на даден депутат от една парламентарна група в друга като"ЦВЕТАРКА"!Щом като е влязъл от името на една партия ще си седи в нея до края.Дадени гласоподаватели са гласували за дадена партия като цяло,а не за някакъв неизвестен толуп в нея,който е"авторитет"само за баща си и майка си,даже за жена си не е!Ако вече не му харесва партията която го е вкарала в парламента-аут!Събира си партакешите и си заминава в къщи!Влиза следващия от листата на тази партия...

а ако партията е излъгала избирателите си...ако йерархията те прави съучастник...ако правилото за избор гарантира не партия, а феодален лидер.. правилно е субсидията да се спестява за партии, които не са парламентарно представени. Но с таквиз депутати - надали.

Защо толкова се правят на ощипани от ДПС. Нали на всички е ясно, че Доган е доносник, а освен него и всичките по възрастни от ръководството на ДПС. К. Костадинов също. Цялото ви ръководство сте такива. А да не се заблуждаваме - на хората им писна от доносници. Не можете да управлявате бе другари червени доносници с турски имена. Даде ви се шанс 20 години, на вас и на другите партии мирно хора да станете - напразно е било. Не можете нищо добро да дадете на България и дори овчия ви електорат го схвана това. Нали ходят и по Европа и по Турция хората и виждат какво е. Щели да съдят Цачева. Ами съдете я. На следващите избори и вие искайте като Волен гаранции от депутатите си. И вижте там всичките ви кандидати да са доносници, че явно на други вяра да нямаш.

Цачева е длъжна своевременно да информира опозиционните партийни групи за ориентацията на независимите, крайно време е да престане ведно с ГЕРБ да спира икономическото и демократично развитие на България и да даде възможност на прогресивната и модерна партия ДПС ускорено да развива България по доказано най-успешния модел на проспериращата наша югоизточна съседка.

Вече почвам да си мисля че скоро ГЕРБ ще отмени изборите и пак ще има член 1 в Конституцията

Аз също се страхувам,че идеала на Б.Б. е Путинов модел.Дано да сме лоши пророци.

Наесен ще ги изметем с ритници! ВСИЧКИТЕ!

Фейсбук инициатива " Ден без Бойко" link

Съвсем без Бойко!

А къде са донсниците, кутевчетата и кОрнелките, кога без тях?