Прокуратурата призна, че не е подготвена по обвинението за кораба с кокаин

Прокуратурата се отказа да протестира освобождаването на Дойчин Дойчев и Руслан Колев - двамата българи, които бяха обвинени у нас за кокаина на кораба "Свети Николай", задържан в Ипания.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата призна, че не е подготвена по обвинението за кораба с кокаин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аззз

те работещите в тая прокуратура са толкова некадърни, че престъпник да отиде сам там, да си доведе свидетелите-очевидци , които са го видяли да извършва престъплението, да предаде оръжието на престъплението, видео от престъплението, и да си подпише самопризнания кога къде и как го е извършил те пак няма да могат да направят читав обвинителен акт. Срамота, а уж всички са завършили великия Софийски университет.....

Тоя Дойчин и Руслан да ги хващат за да не избягат като Братя Галеви. И да ги пратят на испанците или американците да лежат в техните затвори. И да им конфискуват всичко което са откраднали с тия милиони от наркотици. Нашите моряци ако имаха акъл, нямаше да се качат на кораб пълен с наркотици. Това е като при мутрите които търсят убийци. Извършили са престъплението, но са ги хванали.

Корабът Ина се е водел на Г.Мишков и С.Вълчев,според изявления в пресата.Но и те са прикрити зад разни офшорни фирми.По нареждане на Мишков в Турция,турски докери натоварват цигари.На екипажа било обяснено,че това е държавна поръчка.Стоката била предназначена за Гърция,но гръцката гранична полиция залавя кораба.Българските моряци престояват по вече от година в затвора на Гърция,без повдигнато обвинение.Моряците останали без средства ,с ограбен багаж,лични карти.Шестима от моряците са освободени.Ст.Пом.капитана е все още в затвора.Междувременно от тревоги съпругата на единия моряк почива,на друг ослепява.Корабът се присвоява от Гърция.Дата за делото още нямало.Моряците за по вече от 1 година не са получавали заплати.Завърналите се в родината се обръщат към МВНР,МВР,прокуратура ,инспекция по труда ,казали им ,че държавата не можела да помогне т.к.тия моряци били частен случай.

кучетата си лаят ...кервана си върви....не бил виновен... не нам

ми как ще има правосадиие като комунистите се занимават с това още от времето на баи тошо тука лаинарите пак намесват бат боико

Опитват се да скарат моряците и капитана със собствениците, за да започнат да разказват. Иначе то е ясно всички са като Гълабин, не са усетили, че им качват няколко тона кока за не знам колко десетки или стотици милиони.

То кога е имало данни за каквото и да е?! Ама като се сетя за убийството в Париж и милата родна съдебна система .. как да не ти стане мило и драго

До зомбитата: Многознайковци, какви ги бръщолевите?! Кой ви каза кога и на кое пристанище е натоварена стоката, кой е изпращача и кой получателя?! Да сте чули нещо за митнически контрол и за това, че капитанът не може да проверява съдържанието на стоката, а е работа на митничарите?! Кой ви каза, че стоката е натоварена в открито море - кой?! И сравнете поведението на испанския министър на вътрешните работи, който каза, че не може да вини никого - това е работа на съда...докато Цветанов и Борисов съветват моряците ни "да си признаят". Това е доказателство, че Борисов и Цветанов са знаели за кокаина и са подхвърлили българските моряци на ЕК, за да смекчат отношението й към тях, като към истински бандити!!!

Да бе,някой ще остави толкова стока без да има поне /поне/ 2-3 хора да я наглеждат ... И те задължително трябва да са от висшите на кораба,иначе ще стане съмнително доста ...

Собствениците на кораба са тия,които казват от къде да се товари товарът,какъв да бъде маршрута на кораба,къде да разтоварят товара.Частните собственици обаче винаги стоят зад сложна схема в офшорни дружества.От цялата ситуация остават невредими и т.к.то трябва да има виновни отнасят го почти във всички случаи моряците.

Искам да съм престъпник. Иска да сцепя на някого главата, и после да ме пуснат поради липса на доказателства. Или да обера банка за милиони. Ще им дам тяхното, те няма да откажат, и ще ме пуснат поради липса на доказателства. Зер прокурорът и съдията на са били до мене на столчета с кафе , за да наблюдават пряко обира. Ето това става днес в герберска корумпирана България, станала за посмешище на цял свят. Да превозваш 3 000 кг кокаин и да те изкарат абсолютно чист! Това е гавра с логиката и дано Испания одрънка тези убийци на децата ни, тези отрепки. С такива е пълна страната - палят горите, радат, разлагат, унищожават я отвътре. Вашата държава, вашият дом! А вие си траете!

Прав е Бойко. Да признават и да казват кой, каквото знае. Сега е момента. Ако морячетата кажат пред испански съдия, че Бойко е с тъмно минало на трафикант а на Цецо баба му с пенсията си му купува апартаменти, ТОВА МОЖЕ МНОГО ДА ПОМОГНЕ НА СЛЕДСТВИЕТО и бързо да стигнат до разплитане на случая. Но тогава пък, след издаване на европейска заповед за арест, ще трябва Дянков да поеме управлението на държавата(ако не приберат и него де).

сад за всички в испания. кораба не патъва под бг флаг и е прихванат от испания. и тези бандуги всички да изгният там. и веднага наскочиха престапни адвокатшета в заштита на наркотрафика. и те бандуги

ЧРЕЗ НП Г-Н ПОСЛАНИКА НА КРАЛСТВО ИСПАНИЯ ДО КОМПЕТЕНТНИТЕ НАЦИОНАЛНИ СЛЕДСТВЕНИ СЛУЖБИ Копия: ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ- КОМИСИЯ C R I M ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ- КОМИСАР ANDOR ОТНОСНО: ПРОТИВОЗАКОННОТО НАЕМАНЕ НА ЕКИПАЖА НА ЗАЛОВЕНИЯ С КОНТРАБАНДЕН КОКАИН КОРАБ СВ.НИКОЛА И ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТ НА МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Р Б БОЙКО БОРИСОВ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ПРЕСТЪПНА СХЕМА УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,основанията да свидетелствуваме за пряката отговорност на г-н Бойко Борисов са изложени в ясно аргументирано Открито писмо до него от 28.07.2012 г.,което до настоящият момент остава без отговор..

Не може да има съмнение,че кокаина е договорен предварително и транспортирането му е осъществено съзнателно от капитана и негов помощник на кораба!........... Но що се отнася до участието на изпълнителната част от екипажа, аз искрено се съмнявам,че собствениците на контрабандна стока за над 100 мил.долара ще имат доверие в случайно набран състав,който до качването на кораба не е могъл да изхранва семействата си! С готовност за лична среща, разяснение на доказателствата и готовност за съдействие на следствието. Генерален секретар на Моряшкия синдикат Пламен Симов

Ами направо си купете наколенки и си вземете вода да си плакнете устата и право при ББ и ЦЦ..Белким ви огрее

Ще се обадят,ако им е изгодно ...

В прокуратурата работят хора с юридическо образование.За разлика от спец. отрядите на Флоров ,тук все пак ЗАКОНА е по важен .В школите на МВР ЗАКОНА се учи "про "форма и често пъти не се знае от обикновения полицай ,защото се променя в зависимост от европейските изисквания.Едно е да изпратиш по "сигнал"момчетата с качулките ,друго е да изправиш престъпния свят пред ТЕМИДА.Лошото е ,че Флоров работи така както е работил по времето на "тоталитъризма",а времената се менят ,престъпния свят също!Навлизането на престъпния свят в устоите на държавата срива имиджа на България.Това е лошо ,много лошо!

..а колко пари взехте, за да се подготвите по-добре?

.....или да не се подтотвят въобще....

Мунчо

Няма такива прецеденти по света - български Съд да пусне хора, организирали трафика на 3 тона кока, а испански Съд да задържи моряците, дето са търкали палубата.. направо има светещ надпис КОРУПЦИЯ.

Авторът на този "коментар"виждам ,че е с будна съвест,значи истински гражданин.Но ,приятелю,тук става въпрос не само за пари,защото парите не са в държавата ,те са в олигархията ,често пъти майка на престъпния свят.Тук парите дадени за образование ,дрехи ,оръжие ,подготовка на истинските полицай просто не стигат.Защото "мунчо"морала и честта на пагона не се купуват с пари а с много по голяма стойност,това е доверието наше ,което за съжаление те непрекъснато губят .Особено ,въпреки успехите ГДБОП не се слави сред останалите европейски агенции за борба с ОП и както се изцепва министъра наш роден групи.Тези групи имат своята майка хранителка и създателка .Това както и ти често пъти споделяш е Мафията ,политическа и икономическа наричана у нас ОЛИГАРХИЯ!

Уточни: Тук не става въпрос за пари, тук става въпрос за мноооого пари

А дали не наближава времето, когато европейските следствени и съдебни органи освен, че няма да признават компетентността на бг съдилищата, ще започнат да издават заповеди за арести на бг прокурори и съдии?

Нашите момчета ще ги осъдят невинни, както направиха и с Галъбин. Долу корумпирания капиталистически съд.

Испанците трябва да ни изпратят тия три тона кокаин, защото това си е веществено доказателство.Това са 3 тона, три милиона грама,почти 5 милиона дози.Може да ги раздадем безплатно на пенсионерите да си шмъркат и да се радват на живота.

Кой казва че кокаино се е натоварил без никой до осети. Помните ли вицо зо Иванчо като казва на дрогарката: Учителке, Курти влезе без осетиш. Значи може. Ама де го Иванчо.

Що така бе Миме? Нали великите Борисов и Цветанов от месеци наблюдавали операцията? Нали едва ли не, не отишли лично да арестуват сичкото колумбийску мафиот, само щот не им оставало време от лентички и комлексарски ефелъци по ТВ-то. Пък сега прокуратурата нямала доказателства, че двамата се знаели. И била съгласна с изводите на съда. Ама това е щото и прокурорите са кармъзъ мекерета и също саботират чутовните усилия на Борисов и Цветанов. Пък ей на: Барозу каза, пък не знам си кой каза ... Ама като не разбираме европски и не можем разбра за какво точно ги хвалят? Ще си отидат неразбрани хорицата. Горките! Като Костов. Макар, че на него му мина обидата и пак започна да говори на народа.

Една хубава дума измислена или употребявана от тризначките. Дришльо, когато се окаже че е било наложително да вземате мерки, лично ще отидеш да ги търсиш при Братята, за които бяхте сигурни, че не е необходима мярка. Просто ви е много широко около врата нищо че сте с папионки. Селвилен от сервитьор ли произхожда????

този път стана гаф, испанците ни изненадаха и сгащиха " нашата " дрога. Но пък ние си имаме наш специализиран съд и няма страшно. А иначе конкуренцията ще я спукаме, ловим и съдим.

Задавам един въпрос. ЗАЩО ВСИЧКИ КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ БЪЛГАРИ, ПРОВИНИЛИ СЕ В ЧУЖБИНА, ИМАТ ЖЕЛАНИЕ ДА БЪДАТ СЪДЕНИ В БЪЛГАРИЯ, ОТ НАШИЯ " НЕЗАВИСИМ СЪД" ???

ако ЦвЦв не беше такова дебелоглаво ..... може би нещата щяха да вървят в борбата с престъпността по добре. Но когатно наблягаш на ефекта от приказките, действията остават без ефект. Не може да се произнасят присъди преди съда. Това е провал на ЦвЦв. ОГРОМЕН. Защото не е другаде, а в Специализирания съд, който тоя пипон мисли, ще щом той е произнесъл присъдата съдът трябва да козирува.

Върнете си заплатите и подайте оставки нали пад ваше наблюдение "милиционерите" НЕ правят НИЩО....

Абе чета и не мога да разбера; 1. Всеки един ли може да си натовари на какъвто и да е кораб 3 тона каквато и да е стока (НЕ дрога) просто еи така и на етикета да напише изпращач .... не се чете, получател Пешо от Варна? просто изглежда, нали. 2. Натоварваш си просто така, стоката по точка 1. ама никой, ама никой не знае за това, та дори и собственика и менаджера та дори и капитана на кораба. Просто ей така значи, кораба превозва безплатно товари (за които никой нишо не знае и естествено не се и заплаща за услугата) за да се намира на работа просто изглежда, нали. 3. Нашите моряци са проявили самоинциатива, рекли си: я значи като нема кво да превозваме, да вземем поне едни 3 тона каквото и да е и да ги превозим до където и да е, та това си е като 3 кила домати бре просто изглежда, нали. Ало, уважаеми политици и журналисти, моля за взаимно уважение, престанете да ни земате за проЗти!!!

Не ни вземат - ние сме си такива. Виж само колко много са защитниците на тезата за невиността на моряците. Слава Богу нормалният свят не е като нас.

Коя е тая държава "Ипания"?

Мисля, че испанските служби искаха да ги екстрадират в Испания. Слад като нашите не могат или не искат да се справят, Цв.Цв. директно да ги качва на самолета за Мадрид.

Брато,в България отдавна няма правосъдие;думата СПРАВЕДЛИВОСТ не е позната в съда!

виновен е големия електронен колаидер в швеицария-които е матерялизирал з тона кока в пространството в точка случаино съвпаднала с траекторята на нашя кораб във времето и пространството !!!

Така е в милиционеската държава. Страната на платените вузове и напечатаните дипломи.

ТОВА КОЕТО НЕ СЕ КУПУВА С ПАРИ - СЕ КУПУВА С МНОГО ПАРИ! мъдрост от Албиона ( преведено на ромски: За кокшка няма прошка; за милиони -няма закони ....)

точно казано!

значи трябва да са на свобода.Ако са виновни,то възможностите им са такива,че пак трябва да са на свобода.И няма какво да коментираме.

Досущ като Тройчо след мач: сега бяхме слаби, но-о-о другият мач щеги разбием, ама наистина!

До като нашите съдии и прокурори се наумуват, ще стане като с братя Галеви - дим да ги няма.

морячетата са пионки.Рибата се вмирисва откъм главата...

И испанските, и всички партньорски служби са наясно с държавната организирана престъпност у нас, ама на кого му пука за истината, както често се изразяват на оперативка във варненската вътрешна дирекция на МВР.

Да те питам-ако се познаваме и ти поискам колата да си свърша работа, ти ми я дадеш и нещеш ли на Калотина ме спират и намират наркотик в багажника и ти ли си виновен бе ! Що не мислите приди да пишете и не изчакате малко

Първо това е кораб и няма нищо общо с автомобил. Второ, като собственик има постоянна връзка с кораба и всекидневен обмен на информация.Значи е знаел какъв е тонажа на товара.И когато някой ми поиска кораба за да натовари товар чак от Южна Америка, аз едва ли ще се съглася, ако товара е само 3т, понеже кораба е 8000 тонен. Какъв товар толкова ценен трябва да е, че да си заслужава разходите по кораба за толкова голямо разкарване? И за да ти обясня по твоята логика, това е все едно да ти дам едно колетче да ми занесеш от София до Варна и да ти платя примерно....... 10хил лв??? Няма ли да се зачудиш, какво ли толкова има в това колетче?

Такъв товар се казва попътен. отклонение от маршрута 1 -2 денонощия при 25 дневен преход не са нищо 600 мили се компенсират от скорост и вятър. Това не е да тръгнеш от София за Ямбол, пък да минеш през Ловеч. а налвото за три тона кафе например си плаща отклонението. То ако беше ей така купиш продадеш -всеки щеше да стане корабопритежател или чартьор

ако имаш акъл в главата, първо ще провериш какво има в колата и тогава ще тръгваш на път- за някъде си ... всичко друго е "оправдание на себеугодното и немарливо его", ама то всички с малкото си акъл в главата са все така, затова да си понесат сега пследствията.

Не е ли валидно Невинен до доказване на противното ... Оставят с лека ръка българи зад граница .... още няма процес , но нашите слагачи ги обявиха за виновни !!! Продължаваме да се на Испания .... Вождът бил ядосан - естествено след като му се развали кефа да разправя на ляво и на дясно, че се бори успешно с престъпността ... ако беше друга държава - виновни или не щяха да направят невъзможното, за да защитят сънародниците си. но не би ... да не забравяме и процеса срещу медицинските сестри в Либия- когато Костов каза "ами ако са виновни ????" в крайна сметка България не направи нищо ... освободиха ги Французите ... жалко за горките хора всимки знаем защо са там от нищета, безработица и мизерия ... българинът вече е готов на всичко

Симеоновци! Тъпи като галоши. Там те приемат дори и с двойки.

Докато хората, т.е. ние не вземем нещата в ръце и не започнем сами за раздаваме правосъдие, така ще бъде. Единият собственик на кораба, другият набирал екипажа и не се познават, а на това отгоре били двама и не могат да образуват група. Тъпанари, че аз ако направя организация от хора които се занимават с наркотрафик и се познават само двама по двама, значи не могат да ме хванат. Доводите са необорим. Правят на глупаци цял народ. Тоя измислен съд трябва много да се страхува от това хората да не започнат да раздават сами правосъдие, защото , тогава няма да има Черепи, ковачки, маргини, тимоваци и др. такива изроди. Та дори ще бъдат изтрити и всички т.н. магистрати.

Браво за коментара !!

браво

ПРОКУРОРСКИ ПОХВАТИ: Разбити 13 павилиона и магазинчета в един район за една пред Великденска нощ. Съобщение до всеки един от собствениците: " Предвид на това че откраднатата стока не надхвърля по стойност 2 (две) минимални работни, по цини на едро, Районна прокуратура Бургас отказва да образува дело!" - подпис печат. (Б.м. стоката по цени на едро не достига с 5 -6 лева заветните 2 минимални заплати по цени на едро )

Ами прочетете нещо повече вместо да коментирате и повтаряте думите на ББ и ЦЦ..Кораба е продаден преди 3 месеца, всеки може да си избере фирма да и наема персонал и не е длъжен да познава всички..Самите обвинители ви казват че нямат доказателства ама вие си знаете думите на ЦЦ..Мислете, анализирайте, съпоставяйте...

Да направим анализ на фактите: Когато задържаха кораба нашия Премиер заяви публично, че той е знаел за наркотика, които доказва, че той е съучастник и такъв обем наркотик не може да бъде изтъргуван без протекция на високо държавно и полицейско ниво. Проблема настъпи, когато се оказа, че в България никой не е работил за доказване на това престъпление, което доказва че никой не е предполагал че ще има процес и сега Премиера предлага те да си признаят, както той направи, но дори в този случай за съда са нужни доказателства, защото само признанието не е достатъчно за осъдителна присъда.

Добре, че делото няма да се гледа у нас - некадърна прократура, корумпиран съд и самовлюбена милиция - ще излезне, че кокаина сам се е натоварил - ей така, зад гърба на всички, гадина е този кокаин бе - 3 тона да полазят кораба без никой да ги усети тц тц !

Е поне сега испанските им колеги ще им покажат как се работи....

Или взеха ''13-та заплата'' по никое време или пак свръхкомпетентни са ги назначили и избрали тези ''специализирани'' прокурори. И докато у нас все ''работят и ги чака много работа" и "който не работи не допуска грешки", то в Испания прокуратурата си върши работата и не прощава за трафик на 3 тона кокаин.

Това дето го разправят Цецо и Бойко все повече ми напомня за поговорката крадеца вика дръжте крадеца

много точно казано!

Като данъкоплатец и следователно РАБОТОДАТЕЛ на този мамин син Андрейчо Андреев искам обяснение от него ,защо не си е свършил работата докрай. Но няма как въпросът ми да стигне до него.Ако някой има възможност - да му го предаде.Обяснението му може да бъде публично оповестено.

Как смееш - та той е от герб ! Значи вината не е в него ! Сигурен съм, че станишев стои зад тези 3 тона кокаин ! Догодина - още по-голям бюджет, още по-дебели заплати и още по раздут персонал в родната милиция !

Как смея?Абе,да си призная ,малко ме е страх! Ама пък заради това догодина герб /пиша ги в твой стил ,с малки букви,защото не заслужават с големи/ догодина може и 4% вот да не видят! Обаче,колко "успокоително"звучи,че бензинът нямало да премине 3 левовата граница на цената му...

Иван Костов е виновен.

Аз съм проста жена и ми обяснете.Моряците не знаят че превозват дрога, а какво знаят че превозват?До този момент не съм чула или прочела какъв е товара?Чушки, боб, таратанци...Все нещо са им казали.

Там е проблема, че нищо друго не е превозвал. Кои нормален корабособственик ще си разкарва кораба празен.

Ако корабът е линеен той обслужва определена линия. Тогава се предполага, че където разтоварва, взима и товар от там. Трамповия кораб е друго животно (скитащ кораб). Товарможе да вземе на 20 и на 3000 мили от последното пристанище. За това са налвата, за това е фрахтовката. Преценка и на чартьора каква му е далаверата. Моряка знае в Кордоба ще товарим 100 бали памук и 580 бали тютюн. Ма то не било, ами коноп. По документ зашитите бали с юта са памук. В декларацията се пише памук, тютюн. Какво са намерили митничарите е съвсем друго нещо. На клиповете по телевизията да видяхте нещо да е неопаковани и зашито!!! Всичко друго са путчи масали

Я па аз да ви попитам дали пощаджиите знаят какво пише в писмата или какво има в колетите..Мислите ли че някой е сложил надписи на контейнерите какво съдържат и е обявил по радиоточката какво пренасят от кого и за кого..

Нещастници

ПЪЛНО РАЗМИНАВАНЕ!!! В ИСПАНИЯ ЦВЪК ПЛАШИ С ИЗНЕНАДИ -РЕЗУЛТАТА Е ОТКАЗ НА ПРОКУРАТУРАТА И ТО ТИЯ ДЕТО ГЕРБЕРОИДИТЕ СИ НАЗНАЧИХА ДА ИМ ОБСЛУЖВАТ ИСКАНИЯТА. ГОЛЯМА ИЗНЕНАДА- ПРОКУРОРА С КЪНКИТЕ ,ЗАРО КОСТОВ СЕ ОТКАЗВА И СЧИТА ДВАМАТА ЗА НЕВИННИ???? СЛЕДВА ИСТИНСКИЯ ВЪПРОС---- АБЕ ТАЯ КОКА ОТ 3 ТОНА НА КОЙ Е БИЛА??????

Тя коката се знае на кого е била.

Цветанов бил казал... Ами той каза, че тъща му била дала парите за апартаментчетата, да му вярвам ли?

Смешници специализирани.Идея си нямат защо са там.