Тръмп към Москва: Намесата в Сирия беше много лошо нещо

Доналд Тръмп разкритикува Русия за намесата й в гражданската война в Сирия, казвайки, че действията и са "много лошо нещо", довело до "ужасна хуманитарна ситуация".

Обратно в новината

Коментари - Тръмп към Москва: Намесата в Сирия беше много лошо нещо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кравари +нато са най големи терористи.

Ние помним кой запали войната в Сирия, и само там ли. И това сигурно е много хубаво нещо.

Всичко зависи от това дали се цели противопоставяне или не. За голямо съжаление противопоставянето е жизнено необходимо на САЩ - за да могат да вървят скъпите сделки с оръжия. Иначе консуматорската им икономика няма как да си върже бюджетът.

Човекът е дал дълго интервю. За това се пуска отделна голяма новина - за Меркел, НАТО, Ирак, ЕС и Брекзита и т.н. И отделно се пуска една малка новинка с един акцент - как Тръмп критикувал Русия за намесата й в гражданската война в Сирия, като казал че това е "много лошо". Три изречения, но ЦЯЛА НОВИНА! ... срещу Русия и Путин. Браво. Добра манипулация. Що не пуснахте подобна отделна новина за Меркел и нейното решение да приема нелегални мигранти? По този повод Тръмп каза същото: "това е катастрофално решение на Меркел"

...има "тънка" разлика между нахлуването на янките в Ирак и "нахлуването" на руснаците в Сирия. Първото си беше чиста агресия, завоевателна война, блицкриг. Второто - намеса с хуманитарна цел,за спасяване на мирното население от зверствата на ислямистите. Американците стъпиха в суверенна държава, без никой да ги е канил. Руснаците бяха поканени от законното правителство на Сирия. Та такива работи, г-н Тръмп.

1. нахлуването на янките в Ирак Тръмп каза: ТОВА Е ГОЛЯМА ГРЕШКА! 2. блицкриг е "бърза война", а САЩ затънаха за 7-8 години в Ирак....

Тръмп към Путин: "Намесата ти в Сирия е много лошо нещо довело до ужасна хуманитарна ситуация"! Путин към Тръмп: "Ами, намесата ми в Сирия е най-готиното нещо, толкова много хора отдавна не съм трепал"!

Вече написах мнението си за Тръмп само с две думи - умен и продължава да поумнява. Фактите го налагат. Но ето още един аргумент, който много спомага за неговото поумняване. Бих го нарекъл условно "Китайската карта".Китай е вече на първо място в света по БВП. А няма как да е икономически гигант и в същото време да бъде военно джудже. За да бъда разбран по добре, ще използвам за аргумент изкуството За целта вижте клипа "ПРОЩАНИЕ КИТАЙСКОЙ СЛАВЯНКИ". Това сигурно ще ви ободри. Америка, както винаги или има проблем или нарочно си го създава. Но то беше социализма, то беше Русия. От клипа се разбира, че проблема на Америка вече е друг.

На неговите години нормалните хора не поумняват, а се сприятеляват с господата Алцхаймер и Паркинсон!

аллааааааааа тръмпи ,кой започна войната а ?!?!?!?! не се прави на луд

Доналд Тръмп разкритикува Русия... А дали ще намери сили един ден да разкритикува и сегашният режим в САЩ?

Пълен шаш! Именно Москва настоява да се сключи споразумение за намаляване на ядрените въоръжения! Добре Тръмп, добре! Адмирации за "твоето" предложение!

Москва настоявала? Ай стига с тия вицове бе! Шъ кажеш, че Москва настоява да върне Крим, ама Украйна се дърпа!

Тръмп ще прави каквото му каже Реп партия и Конгресът! Иначе ще си ходи!

Путин го "избра", Путин че го командори! Нали Киариту, така рече?

Поне 10 години преговори и.....санкции.

При Тръмп нищ няма да се промени. Той има достатъчно вътрешни проблеми за решаванеи само ще спечели, ако не се занимава с външна политика активно. Най- вероятно Тръмп ще се отдръпне, поддържайки някаква противопоставяща риторика и ще се занимава с икономиката на САЩ.

Сиреч, Тръмп и Щатите са жалки, дребни неудачници! Друго си е Великата Русия с Най-Великия Президент в Света другаря/мистър/господин/аркадаш ПУТИН!

Не са неудачници, те просто се възползваха от ситуацията на единствена неразрушена държава след втората световна. Ама от тогава минаха 70 години.

Къде е нашият Велик Президент - да му напише веднага писмо на този Тръмп да не го прави!

Младенов, Желев, Стоянов, Първанов, Плювналиев, Радев? Че ние, повече президенти от великата демокрация си имаме, бе! От как заимахме президенти, все голи одиме. Май ще ни потрябва пак първи секретар, а? А бе, на някой прави ли му впечатление, как се променят размерите на престъпността от времето на Пресиян и Белене, в сравнение с днешната "демократична" търпимост?

Демек иска да каже, че са им развалили бизнеса, ама нейсе.

САЩ са като играч на покер /твърде слаб/ загубил всичко и сега с едно раздаване на картите ще искат /пазарлък/ да си върнат нещичко.Късно е либе за китка.

Много ми е смешно как платените мурзилки тук се правят, че не са прочели следното изявление на Тръмп: "Преди всичко имам доверие и на двамата (Путин и Меркел), но ще видим колко дълго ще продължи това. Възможно е то въобще да не продължи дълго."

бе разбрахме.Обаче какво от това и колко и какво може да зависи от един Тръмп-нищо.Тръмп си го държат за топкитеи едните/собсвените м в страната и другите /от където го назначиха/

Обама и Хилари докараха международните отношения до една критична точка с безумните си действия. Това принуди Русия за забрави прочутото си руско търпение и тя започна да доказва, че руската мечка съвсем не е умряла, а само заспала. Шамарите, които Путин здравословно раздаде в Крим и Донбас, решиха украйнският проблем. Украйна никога няма да стане натовски полигон или фронт. След това някой си позволиха да мислят, че Сирия е втора Либия, а Асад го очаква съдбата на Кадафи. Путин дори не се поколеба да започне една пълномащабна война на своята приятелска страна. А Русия никога не започва война, за да я загуби. Това би трябвало да бъде ясно на всички. При всички тия факти, на Тръмп не му остава нищо друго освен промяна на курса. Защото той е един реално мислещ човек. Така че, промяна ще има при всички случай и тя ще бъде към добро. Да се разговаря повече от позиция на силата с Русия е мисия невъзможна. Ето за това всички нормални хора по света, приветстват идването на Тръмп на власт. Хев а найс дей.

Абе ти нали ужким щеше да напускаш форума, а пак зе че цъфна с дълбокомислената си логорея ?

Това си е негова работа.

"Преди всичко имам доверие и на двамата(Путин и Меркел), но ще видим колко дълго ще продължи това. Възможно е то въобще да не продължи дълго", заяви той(Тръмп) Кратко и ясно за всеки. Доверие явно вече няма.

Държавите не се ръководят от доверие, а от интереси. Западняците толкова пъти са се бъхтали помежду си даже, че и дума не може да става за доверие между тях - и затова щатите подслушваха и Меркел. Тук просто Доналд плещи нещо за пред журналистите.

не е важно какво казва а какво ще направи

Руснаците в момента имат страхотно ръководство. Тръмп ще види голям зор и най- вероятно след първоначалните опити за въздействие ще се откаже от следващи. Даже планът да бъде затруднена Русия със санкции не успя - Руснаците си направиха собствена картова система като мастъркард и виза, направиха си собствена система за междубанкови разплащания (от февруари 2016-та работи) и няма да се поддадат. Ще мине много време обаче докато американците разберат, че нямат козове. Надменността им е толкова голяма, че най- накрая ще срине Америка.

и като се събуди и кво стана? ... много фантасмагорични сънища сънуваш бе, човек....

Имат си и собствена система за GPS и бяха готови да отрежат другата над територията на Русия, но все пак я оставиха - засега. Както виждаме имат готовност да резнат и интернета и да си пуснат свой и ще секне еднопосочното изтичане на информация.

Крушата не пада по-далече от дървото.Тръмпи подхвана старата песен на нов глас: хайде да се разоръжаваме(вижте колко съм добър). И почва пазаренето-ние ще унищожим една остаряла ракета а пък Путин 2 нови и модерни. Но това май вече сме го гледали: вий разваляте Варшавския пакт, а пък ние разваляме НАТО. Хей, овчарчета (краварчета) лъжливи, вие май не щете истинско разоръжаване а само стопяване на преднината на Русия, ама я да видим дали тя ще ви се хване и тоя път на номера. . .

Хитрият бизнесмен си е хитър само в собствената си среда. Мисли си, че по цял свят овцете са овце, като в щатите. Обикновен търговски трик е, когато започнеш да пропадаш, да биеш тъпана силно, колко си велик и да предлагаш на тезгяха стоката, която е с изтекъл срок на годност. Ще сваля санкциите срещу... Русия? Не срещу Русия, а срещу Европа и САЩ работят тези "санкции". И стават вече опасни. Но в такава обстановка, защо да не блъфираме? Може пък и някои отстъпки да получим... Тръмп ги владее игрите на дребно. Но срещу разумен играч, фалшиви ходове не вървят.

Унищожават се ядрените заряди, достатъчни да унищожат планетата няколко пъти, не носителите (ракетите )

loyola

"Тръмп определи нахлуването на САЩ в Ирак през 2003 г. като едно от най-лошите решения..." добре, и много други хора мислят така. Някой обаче трябва да плати за убийствата свързани с тази грешка? То е ясно, че САЩ не може да ги осъдим, защото са над тези неща, но нашите натегачи, следва да отнесат по едно наказание?

Няма начин да каже друго. Помията, изливана с десетилетия против Русия е толкова много, че трябва приемственост, иначе ще го обявят за луд. Все пак, Тръмп си има сомствени интереси, различни от тези на Путин. Обаче И Тръмп ще се наложи да се учи, за да стигне нивото на последния.

Какви десетилетия, бе путев Всичко започна 2014-та година, когато вие нападнахте Украйна и заграбихте Крим Преди това Путин беше Олимпиец!

Ами никой не е карал тъпия жо байгън да иска да прави бази в Крим. На тъпаците руснаците отговарят подобаващо, и това няма да се промени!!

Ако комшията ти открадне телевизора докато спиш, а ти после си го вземеш, това кражба ли е, а трол зомбиран?

Голям си нещастник... ...През 90-те години на миналия век руснаците бяха изключително позитивно настроени към САЩ и съюзниците им. Идеята беше заедно да се изгради един нов, по-сигурен и по-добър свят. За това се бяха договорили Рейгън и Горбачов. Но... НАТО започна да се разширява и да разполага оръжия около руските граници. Западът открито подкрепяше чеченските бандити. Русия беше пълна с канцерогенни НПО-та от типа на БХК и следваше съветите на МВФ и Световната банка. В следствие на което в края на 90-те средната заплата в Русия беше 100 долара, а средната пенсия - 30 долара. ...През 2014-та в Украйна се организира държавен преврат, целенасочено организиран от "социалните инженери" и директно насочен срещу Русия, поставяйки начело на страната най-русофобското политическо крило в Украйна. Още факти?...

"Доналд Тръмп разкритикува Русия за намесата й в гражданската война в Сирия, казвайки, че действията и са "много лошо нещо", довело до "ужасна хуманитарна ситуация". А сега де?!? Кое от двете твърдения е вярното? Това, което твърдеше по време на предизборната си кампания за Путин ли, или това което сега твърди и се заканва? Плохо, очень плохо, товарищ Путин! Има да си спомнят руснаците с умиление за Барак Обама, като човек с който можеха да разговарят (че и да го въртят на малкия си пръст). Сега с този не виждам как ще се договорят. По-лесно е от евреин да си изпросиш скъп подарък отколкото от Доналд Тръмп някакво споразумение - ще ги обере до шушка, тоя не случайно е милиардер!

абе веселячко, какво да си спомня с умиление Путин, той го назначи той го държи за топките и той когато реши ще го вкара и е него в ъгала, както стана с Обама.Путин е гросмайстор.

Руснаците не са балами и техният ядрен арсенал никога няма да падне под необходимата за евентуалното едновременно изличаване на САЩ, ЕС и Китай бройка. При задаващата се конфронтация с Китай новият американски президент трябва да пипа с кадифени ръкавици, защото най-големият кошмар на американската дипломация е военен съюз Китай - Русия. Трудни времена, Тръмп, трудни....

Китай, едва ли ще стовари ядрена буря в САЩ. В САЩ има повече китайци, отколкото американци. Освен някаква междукланова китайска война да се случи...

Не се знае..., ако продължават Щатите да си търсят интересите ппред портите на Китай в Китайско море и да им се пречкат и взимат за много велики, не се знае накъде ще отидат нещата. Във всеки случай Китай не е Северна Корея и номерата с изолации други от женра няма да минат.

"в замяна на споразумение за намаляване на ядрените въоръжения " Стария американски номер, който не знам защо са решили, че може да мине. Причина за това искане е проста: САЩ, с хартиените долари са натрупали значително по-голям обем от неядрени оръжия. Имат превъзходство. Единственото, което ги спира съвсем да изнаглеят и да подчинят Русия е нейният ядрен потенциал, който играе сдържаща роля. За това е стария мерак да го съкратят и после да диктуват от позиция на сила. Само не знам, защо имат такива илюзии и си въобразяват, че руснаците биха се оставили беззащитни.

Колко точно!

valentor

в замяна на споразумение за .. =ще паднат , когато

...предлага кокошка, иска кон? Или къч?

Явно Тръмп и неговите съветници не познават Путин,той в не изгодни сделки не участва...

Разрухата и хуманитарната катастрофа в Сирия бяха много преди да се намеси Русия. Русия спря сатанистите от ИД. И който не й го признае, също работи за ИД.

Къде видя Русия да е спряла ИД? Откак Русия воюва в Сирия, ИД само укрепва А нали Реджеп беше ИД, а сега е първи брат на Путин

Кое укрепва бе идиот?? ВЧЕРА И ЗАВЧЕРА са прочистени и последните квартали на Дамаск, в които имаше платени американски убийци.

Що лъжеш? територията на ИД след руската намеса за година намаля с над 50%. А преди време, след започването на американската кампания нейната територия се увеличи много кратно. И това дори го има в изказвания на американски конгресмени. Що лъжеш? Постоянно лъжеш? Ти подиграваш ли се на нас, българите?

Без войни САЩ ще фалират! И всеки, който е против войните ще бъде ликвидиран!

за Сирия беше че не подкрепи Франция 2011-та излупат набързо асад, да си назначат легалната опозиция и нямаше да има ид, а катарският газ щеше да пътува към Европа в консорциум с френската Тотал.

Мнооооого си тъп, Саше... ...В Либия свалиха Кадафи. Какво стана? Пълен хаос... ...В Ирак свалиха Садам и назначиха "демократично" правителство. И?... ...В Афганистан през 1992-ра свалиха "диктатора " Наджибула. Къде е страната 25 години по-късно?... ...В Египет в момента управлява жестоката диктатура на ген.Ал Сиси. "Демократичната" общност май е доволна... ...В Тунис също забравиха за "демокрацията"...

Бо Бо

Съществуването на САЩ се опира единствено на агресия и империализъм. Хубаво е, че Тръмп афишира към Москва: "Намесата в Сирия беше много лошо нещо", но пропуска да анализира и предостави фактите - "КОЙ и защо нападна Сирия и КОЙ финансира групировките в Сирия и ИДИЛ". Когато Тръмп изтегли войските на САЩ от Далечния Изток и Ю.Корея (където има корпус от 30 000 американски войници), тогава може да се заговори за политика различна от предходните президенти. Защото Тръмп не споменава нищо за изтегляне на Американските бази от Централна и Източна Европа. Защото Америка само за изминалата седмица продължи с въоръжаването, изпращайки войски в Германия и Полша и финансирайки Литва за издигане на погранична стена. Защото Европа не принадлежи на Америка и тя няма място на границата с Русия! Защото знаем какво стана с държавите в които САЩ провокира политическия климат и демонстрира агресия: Югославия, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия... Да не забравяме и: Япония 1945-48 г. Филипините 1948-53 г. Куба - 1962 г. Виетнам - 1964-73 г. Лаос 1964-73 г. Доминикана 1965-66 г. Корея 1966-69 г. Израело-арабска война 1967 г. Маягуес 1975 г. 1975 г. Ел Салвадор 1979-92 г. Иран 1980 г. Ливан 1982-84 г. Гренада 1983 г. Либия 1986 г. Никарагуа 1986 г. Персийския залив 1987-88 г. Ангола 1988 Панама 1989 г. Сан Салвадор 1989 г. Ирак 1991 г. избити над 200 хиляди иракчани! Сомалия 1992-94 г.

Това е статистика. Нищо повече. И няма да се промени, ако само си я споменаваме и добавяме ново и нови факти към нея. На агресията може да се противопостави единствено.... "На зла круша -зъл прът!" "Каквото повикало, такова се обадило!" "Победителите не ги съдят!" и мн. други, утвърдени и доказани във вековете мъдрости. Та, "ако някой иска да постигне нещо, намира начин, ако не иска, намира причини." Явно, нито ние, нито руснаците искаме да приберем американците на техния си континент. Какво да очакваме при тази ситуация, освен добавяне на още позиции към статистиката ти?

И сега какво? Пак "Здраствуйте братушки"? Тая игра сме я играли вече...

Безмислено е да гадаете какво е искал да каже Тръмп. Но като цяло това е изключително здравомислещ и много умен американец. Тепърва Русия ще започне да изпитва следствията от оригиналните му идеи. Още повече, че руското население сляпо вярва на Тръмп, че ще им признае Крим и ще остави Украйна да я прилапат руснаците. По друг начин казано, Русия ще бъде ненадейно тръмпирана

Ще ше чадо, само вервайте и вервайте. Това ви остава.

До този момент се вижда ясно, че на Русия й е все тая, дали САЩ ще признае Крим или не. Както вече им все тая, дали САЩ ще прилага някакви санкции или не. Руската икономика се адаптира отдавна към новите условия.

Бай Ставри

Чудно. Значи кажи на Радев да не премахва санкциите, за да може Русия и нататък да се развива и адаптира

от коментарите става ясно колко объркана е България ....левите комунисти одобряват капиталиста Тръмп а тия дето се рекламират за модерни и десни ругаят истерично и защитават статуквото на американските социалисти и мафиотския клан Клинтън

Поставих ти "+" ,но с една забележка -"модерно" не значи "ясно",ами "ляво" - навсякъде по света е така. За другото си прав/а.

Печатна грешка,да се чете :"модерно" не значи "Дясно" -

модерно ляв е било преди 100 години

Много е умен,позната тактика :))))унищожете си страната сами и ще вдигнем санкциите. Ето така правят наистина умните, образованите и интелигентните.

Докато чичката не каже "Ние сме по-лоши от Русия и нанесохме повече поражения в Сирия" изказванията му по темата са безсмислени...

Тръми гледа много лошо. Мисля, че това се дължи на проблем с дебелото черво, а не че е лош по природа... а и тази млада жена все иска ли иска, а човечецът е на години все пак... е няма нищо- ще си го изкара на мекциканците, негрите, европейците и т.н. заради старческата немощ.

Ще берем яд с тоя. Некои им се ще да е втори "Рейгън", ама той май ще мяза на втори "Горбачов" в гротескно издание.

Интересн човек е Тръмп и може да се окаже попадение за Америка. И с Рейган се подиграваха, че бил прост артист, ама той си беше изключителен визионер. Либералните преразпределители на бюджета са свикнали да точат пари за измислени права, равенства и други евфемизми, но това доведе до по- големи беди и липса на интеграция. Сега ще има оздравяване и връщане към труда и усилието като метод на интеграция.

милиардер глупав нема партиеца идва беден и става богат а партийни членове който да злоупотребяват с служебното положение нема така че според мен по добре милиардер от колкото партиен член

така е ама това е провокация за професионалните политици- лапачи окупирали политиката от доста десетилетия насам...

Бъркаш хитър с умен. Знаем много хитреци, които хем са глупаци, хем са простаци.

аз не знам една война да е започнала от русия винаги 2 започва

тя руссия си е такава голяма от бога създадена!?

какво общо има с войната голямото на русия от кой век е такава и какви времена са били пример за последните 100 години

Ти се ограмоти и ще разбереш, че мноооого не знаеш, сельо.

САЩ към момента изостава в развитието на ядрено оръжие. Затова едно намаляване на ядрено оръжие не би било равно ... пак. Преди руснаците са съкратили много повече. Това преди Буш да отмени един договор, от което се възползват руснаците.

те америкнците по принцип са си изостанали. седят си в резерватите. наливат се с огнена вода, пушат лулата на мира краи огъня и мятат томахавки и живеят в палатки от бизонска кожа.

За мен, изборът на Тръмп е по-малкото зло, отколкото Хилъри Клинтън, но се опитвам да остана "трезв". На мнозина им се ще Тръмп да преобърне "новият световен ред" и да промени към по-добро Света. Дълбоко се съмнявам.Помните ли предизборните обещания на Обама?? След Буш Старши, на него се гледаше едва ли не като на спасител, като на един далеч по миролюбив Президент, и то цветнокож!!. Уви. Щеше да изтегля всички американци от Афганистан, и какво стана?? Да не говорим, че носи отговорност за разсипването на Либия и Сирия. Бъдете спокойни, както беше казал един наблюдател - Тръмп, за разлика от Килъри все-още не носи отговорност за смъртта на нито едно човешко същество. Тепърва това му предстои. Просто няма как.Срещу новият Президент са ЦРУ, ФБР, голяма част от Конгреса и разбирай...бизнес.-оръжейните среди. Съществуването на САЩ се опира на едно -единствено нещо - империализма. Тръмп няма да изтегли войските им нито от Далечния Изток / в Ю.Корея има корпус от 30 000 войници/, нито от Европа. Полека-лека, ще набере скорост и ще влезе в "коловоза" на предходните му колеги. Иначе знаем какво се случва с Президентите-"революционери", уви. Според мен, САЩ за да променят радикално външната си политика, първо трябва да бъдат променени отвътре. Америка обаче е разделена, а гражданите са "слепи". Мерил Стрийп, запитала ли се е, колко човешки живота е отнела Килърито??...точно нейната реч и голямата и подкрепа бе нещо твърде симптоматично. Америка все-още спи. Фактът, че Тръмп иска отмяна на санкциите в замяна на намаляване на ядрения арсенал е само поредния кьорфишек. Виж, съвсем друго би било, ако Тръмп настоява янките да се изтеглят от Централна и Източна Европа...ама надали.Тоест - напрежението ще си го има и занапред.

""""Тръмп определи нахлуването на САЩ в Ирак през 2003 г. като едно от най-лошите решения в американската история. , """"Е добре ,че след 16 години го разбират.Тогава един диктатор , но светски ,бива заменен с тумба религиозни фанатици ,за които реженето на глави беше като =добър ден".Но вместо да си вземат поука от случващото се в Ирак, решиха да го мултиплицират в Тунис, Либия, Египет ,Сирия.Да управляващите са диктатори , но светски ориентирани , а не тумба религиозни фанатици,чиято цел връщане на нещо като по-високо технологично средновековие.Там където жените ходеха модерно и светски облечени сега се маскират като хлебарки.Ако тези събития бяха останали на тази територия ,донякъде можеше да се приемат по -леко , но вследствие на тази политика Европа и в частност България ,беше наводнена с такива същества ,сеещи убийства , ислямски радикализъм и разруха

Ами то в онези географски ширини,друга форма на държавно управление освен диктатура може ли да съществува?

....действията и са "много лошо нещо", довело до "ужасна хуманитарна ситуация". А досега, да вземем само последните 10-15 години, действията на САЩ по целият свят бяха много добри, с хуманитарни бомби и ракети избиваха невинни сърби, араби, афганистанци и който се сетиш?!Тоя още преди да го изберат, го написах тук, е преди всичко нахален кравар с къса памет и няма да е по-различен от тези, преди него, не виждам защо много от пишещите тук му се радваха, между него, Путин и Ердоган разлика няма, те мислят само и единствено за интересите на държавата си, за разлика от нашенските подлоги!!!!

супер пичага