Доц. Чорбанов: COVID-19 се предава само от човек на човек при интимен контакт

Имунологът не вижда проблем в отварянето на детските градини, защото се е доказало, че вирусът не се прехвърля от дете на дете

Обратно в новината

Коментари - Доц. Чорбанов: COVID-19 се предава само от човек на човек при интимен контакт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само от човек на човек при интимен контакт, а? Простичко казано - при секс! Доценте, начииии, като мине човек 60-те и става адски активен в сексуално отношение! А пък ако успее да прескочи 70-80 години направо всичко живо около него пропищява от сексуалните му подвизи!

Аз си мислех същото, защото в Германия са заразени главно богати туристи, а те са известни с търсене на секс-туризъм. Имат и пари и проституцията в Западна европа е много разпровстранена. От друга страна в България са главно засегнати цигани гурбетчии, а за тях е известно, че ги ползват и за такива евтиби ''услуги''. Това са само хипотези, но факти има които една такава теза.

А как са се заразили малките деца?

Като са ги къпали родителите им. Същото е и старческито домове. (Като ги купят.) Аз имам една позната Германка и тя ми каза, че много се дразни че от социални грижи и пращат млади стажантки да хигиенизират мъжът и (той е инвалид), а тя е възрастна. При това се оплаква, че е когато нея я няма и тя е за изписване на инсулин (диабетичка е.) Направи и казах, че така си заработват от старци тез стажантки.

Не вярваш, че има родители, които да кажем, че неправилно къпят деца, независимо че имах един познат който майка му го къпеше до 16 години. 16 години си е мъж вече. Не се чуди откъде е Eдиповият синдром, например.

Съвсем се обърках от тези специалисти и техните разнопосочни доказателства. Доказало се, че не се предава от дете на дете, или се предава , но децата не боледуват, или са по-скоро асимптоматични. Предава се изключително интимен контакт между хора ОК..тогава от какъв зор два метра разстояние и социално дистанциране,..... Предполагам, че статията просто е списана бездарно и думите са извадени от контекст, другият вариант е интервюто де е взето от доцента в обедната му почивка, след няколко ракии и затова да не е е могъл да се изрази достатъчно добре...Не ми се вярва имунолог да ги накъдри такива мисли, в пълен разрез останалата част от имунолозите в световен мащаб..

Тоя да си къса дипломата и да гаси лампите! Толкова възрастни се заразиха само от "интимен контат" да ти кажа....

Възрастните - айде.... ама децата как са се заразили??

Едни казват ,че се разпространява чрез повърхности, други твърдят обратното ?!?! Хора !!!! На маймуни ни направихте. Накрая да не излезе Тръмп най - големия спец ? Да вземем да ударим по 200г. белина за вътрешна дезинфекция :)

докъде могат да доведат профанищината и неграмотността в интимно съчетание! Интимен контакт, това ще рече близък контакт, осъществен в така нареченото близко лично пространство или при физически допир. Другото, което ви се върти из чутурите, е сексуален контакт. Което е пак интимен контакт. Но в случая доцентът не е имал предвид само това. Имал е предвид общият случай.

Ами тогава не маските, а презервативите трябва да станат задължителни!

Това е светлината в тунела - колкото по стари ставаме , толкова по интимни сме :)

щом се налага да ти говоря на 10 сантима от ушите, за да ме чуеш и разбереш... :)))

Капацитетите на Короната станаха повече от заразените!

Откъде ги вадят такива умници с големи титли и дипломи? Един път казва: "Коронавирусът се предава само от човек на човек в интимен контакт." А по надолу твърди друго: "Концентрираните групи възрастни хора в социалните заведения са основните жертви в Западна Европа." По неговото внушение тия възрастни хора в социалните заведения се държат като в публичен дом , подържайки "интимни " контакти помежду си. И още един бисер за по надолу: " Той (вируса) не живее навън, не се движи извън нашия организъм. Вирусът е особен патоген, който се прехвърля от човек на човек в изключително интимен контакт" Ужас! Още преди 2 месеца имаше публикации и доказателства с видео материали от камера в автобус как болен въпреки, че е с маска и седнал на най задната седалка на автобуса успява да зарази пътници чак на предните седалки. Само да не ми казва господин "доцента", че хората в автобусите, самолетите и круизерите са били в "интимни" отношения? Чудно ми е кого устройва тази статия и за какво лобира тоя "специалист - имунолог".

Струва ми се българите и западноевропейците ще напират масово да се спасяват в Сибир и Русия от COVID19,там са рядко населени а и рускините си ги бива!РУСИЯ ще е на мода за бедните българи бягащи от беднотията и корупцията на ГЕРБ,БСП,ДПС,и ОП!

Абе то у вас ли е Сибир?Или у Китай?Според китайците всички китайци които се връщат от Сибир са заразени с коронавируса.

Айде сега олюйте и тоя "пишман доцент" Намънгарете го.

ами то и вирусите "европат" и "демокрация" се предават само от човек на човек и не могат да живеят извън човека! и вече убиха над 50 милиона за 30 години и само в Източния Блок!

Си остава най бедният район на Евросъюза с найголемите малоумници мазохисти които отново и отново гласуват и избират крадците и убийците от червената от кръв партия

Най после нещо умно сред цялото безумие с което ни заливат вече 5 месеца.

Абе ... нещо много потентни станаха старците напоследък!

Първо, доцент в БАН няма. Има ст. н. сътрудник първа или втора степен. Второ, този "имунолог" да си върне дипломата за лекар и за "доцент". А може би това е медицинската теза, с която ще става професор. Не щастлив човек или нещастник!!!

Много са стари знанията ти относно званията и титлите в БАН - отдавна няма ст.н.с., а са доценти и професори!

Доценте, да ми кихне жена ти на оназ ми работа!

На кихането му вика интимен контакт.

На кихането,интимен контакт ли му вика.

На кихането,интимен контакт ли му вика.

направо сам се смях като никога

Ами...това само показва какво ти е в главата. Интимен контакт не значи "секс" мила. Думата "интимност" означава " близост".

Е аз толко интимни контакти имàх от началото на Религията - Ководова, че....абе даже спрех и да кашлям сутрин от цигарите... Странна работа! Сигурно съм умрял, ама не го знам!

Голяма веселба трябва да е падала по домовете за възрастни хора... Това си е направо сюжет за порно сериал.

Сега за който не познава доц. Чорбанов.....човека е изключително сладкодумен и словоохотлив. Обаче си е луд! (Лично наблюдение) На всяка манджа - мерудия! Всеки път се кандидатира за президент на изборите... По телевизията в едно интервю си сложи едни бикини на лицето - така ходел по улиците вместо маска - шут! Колкото като специалист - заради него института в който работи има да плаща 70 000 лв. за неизпълнени договори и неустойки ;-) Така че който иска да му слуша глупостите и да му вярва...

И после се сърдите на Борисов, че ви нарича МИСИРКИ. Как може да преиначавате думите на човека. Никога не е казал интимен контакт. Това ли целите с подменени думи да ви се чвтв статията и да се коментира. Абсолютни нещастници.

феодални старци

Айде, бе шубета, успокойте се най-накрая! Няма да мрете, не разбрахте ли?

А жалките овце, които не слушат специалистите - защо изобщо излизате от къщи? Стойте си в изолация - и няма страшно. Иначе голя-ям страх ще ви тресе. :) Направо ви разбъркаха и малкото мозък с това активно мероприятие...

идва от трактовката на думата "нтимен", която човекът може би е употребил. Вложеният смисъл е: близък, непосредствен, а не непременно полов контакт...Не е изключено и пишман журналист да е съчинил тази дума. Нормалните журналисти отдавна изчезнаха, останаха некадърниците и такива с невероятно слаба лексика...

Този сайт е ЖЪЛТ БОКЛУК

И аз офкам. Това ми звучи абсурдно, тия деца и баби на по 90+ години. Тоя човек да се освести малко

Ахаха. Значи заболелите възрастни са правили оргии в старческите домове. А заразените бебета и деца...трябва да са били сексуално насилвани ли?! Всеки почна да се бара пенкилер. Лошото е, че има и вярващи.

Ето един друг от БАН, какво казва y o u t u b e . c o m /watch?v=Yaa2GEI41R0 Под видеото е дал линк, за Дагестан , направо ме потресе... Малко разхлабване, малко не спазване на дистанцията и - катастрофа. Хвърлете едно око на двете видиа!

Ебаси секса в домовете за стари хора и ебати педофилията - има толкова заразени деца... ебаси нагона, всички се изпочукахме, ХИВ ряпа да яде, явно се предава само при свирки, щом не може така да се разпространява бързо

Съд и затвор за такива простаци

Аман от прости лекари и доценти

А старците в домове за стари хора от интимен контакт ли го хващат

Глупост! Много сериозно се взе този технолог.

Как може от този не професионален човек,който не може грамотно се изразява и говори не научни неща, да му искат интервью? Заразяването става само при полов контакт? Не се поддава на никаква критика! Се предава при всякакъв тесен контакт - по въздушно-капков път, с мръсни ръце и дори с фекалии.Нямало случаи, когато майки при раждането заразяват бебетата си,които минават през половите пътища на жената и което е противоположно но твърденията на този лъжеучен.

Не са го разбрали, просто е заменил близък с интимен

ЖУРНАЛЯТА СЪВСЕМ НЕПРАВИЛНО ТЪЛКУВАТ " ИНТИМЕН КОНТАКТ". В СЛУЧАЯ ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕТЕ КАТО " БЛИЗЪК КОНТАКТ" А НЕ КАТО СЕКСУАЛЕН КОНТАКТ.

А децата нямат ли близък (т.нар. интимен) контакт в детските градини?! Та не е много сигурно доцентът какво е имал предвид

Корона вируса засегна ментално много хора/вкл пишещите в дир.бг/Имам съсед който и сега си ходи с противогаз.Много не зразбраха че няма никакъв вирус и няма нито един човек пострадал от него...........ум не дават очилата като няма никой в ..............))))))))))))

То и Жельо Желев - царство му небесно беше доктор - верно по философия !

Да е ясно - този няма медицинско образование! Завършва Биологическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски” – специалност биотехнология – генно и клетъчно инженерство Няма право да се изсказва по въпроси, засягащи здравето...не разбира от медицина, точка!

трол необразован, да си чул лекар да е създал лекарство? Аз не съм или поне не зная , а виж микробиолози генетици да , фармацефти да , така ,че не е хубаво да се изказваш неподготвен

Айдеее, още един мангъровист, който дори не е завършил медицина... ...който може да сглоби ваксина за 3 месеца, но законът за обществените поръчки пу пречел... В Оксфорд досега за изхарчили 90 млн лири... ...и все м БАН откриват лекарство против рака.... ...преподавател в НБУ... Боже, божееее

Този е откраднал поне един милион "за да прави наука". Беше кандидат за президент. Изобщо тарикат-циркаджия.

Още един последовател на изкукалия Мангъров! Мозък! Все едно с конкурс са ви избирали! И журналетата само чакат за някоя простотия и веднага я качват за малоумните си читатели!

Е ти ако си лекар, много просто съсловие сте! Само речника ти е като на каруцар!

чарба каша, топъл хляб, .. значи, много интимни контакти е имало, според "доц." чорб.ланов

Според докторчето, най-е б ливите хора са тези в старческите домове в западна Европа ! Бахти сексуалните маниаци !

ама той не е доктор по медицина...

До преди няколко дни докторите ни засипвахте с всевъзможни варианти за разпространение на коронарна вируса, че и от телевизорите ни заливаха не само словесно, но и нагледно с графики, рисунки и анимации ни показваха как се предава вируса и къде колко живее. А сега какво излиза?! Къде бяхте и защо това, което твърдите сега, не го казахте публично когато ни затвориха в домовете и ни нахлузиха маските като намордниците на животни?! Доцент си, имунолог си, значи сте образован човек. Тогава защо не вземете с другите като Вас да се съберете и да дадете аргументиран отговор на този побъркал целия свят въпрос с Ковид-19?! Не съм доктор, обикновен човек съм, но и без кой знае какви медицински познания на всеки що годе може да чете и проумява информацията която му се поднася му става ясно че този вирус не е измислица, а съществува, но... Но в същото време и на най-непросветените и неграмотни хора вече взе да им става я9но, че зад тази пандемия се крие и вихри парична епидемия, която носи големи облаги и засилва нечии позиции, но засяга живота на хората из целия свят.

Този няма медицинско образование! Не е лекар!

Ludiamaus

И какво говори това за заразените доктори какъв им е бил контакта! Питането касае доцента Чобанов. Да каже по темата де