Доц. Чорбанов: COVID-19 се предава само от човек на човек при интимен контакт

Имунологът не вижда проблем в отварянето на детските градини, защото се е доказало, че вирусът не се прехвърля от дете на дете

Обратно в новината

Коментари - Доц. Чорбанов: COVID-19 се предава само от човек на човек при интимен контакт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поне се е упражнил човека! Роднините ще видят ,че е писал в нета! Иначе простотии на кутии!

Само анално, вагинално не става пробвах.

Поредния пишман доктор, търсещ 15 мин слава.

интимен котаткт се има предвид целувка с език ли ???

къртят мифки...

Страх го е да не наебът жена му и я плаши.

Kalin

И кво?В България и секса ще ни забранят!Циганите дали го знаят?

бая целуване е било в Италия , при толкова загинали

Нещо адекаватно да се каже! Браво! боко, чети, ако можеш! Боклук такъв!

Аха.... възрастните се скъсват от интимни контакти и за тва са най-застрашени ;) Абе пич от де те изкопаха.....

В Западна Европа се прегръщат и докосват (преди кризата) при среща, което е една от причините да има повече заразени. Друга причина е, че има много стари хора (над 75-80) по домовете за възрастни. 50-60% от смъртните случаи са в такива заведения. Колкото до броя на заразените. В малка Белгия всеки ден се правят 20000+ теста, в България толкова се правят за месец. Затова и доста случаи остават неоткрити. Реално има хиляди хора, които са го "минали" като леко неразположение. Без дори да разберат.

Според този - хората в завода масово са се целували в коридора! Аман от идиоти! Ако могат възрастни хора, които спазват МНОГО по-висока лична хигиена от 3 годишни деца да се изпозаразят масово - за кво говорим?

Доведен брат на мангъра е.

Интимен контакт не означава само секс! Тук има страшни тъпаци!

Значи работата опира до мандръсаньето....

Интимни контакти в домове за пенсионери....80 годишните италианци явно са от желязо! А бабите италианки - истински любовни хищнички!

Ама в БАН верно с конкурс ви вземат....

Да ти бръкнат под полата не е интимен контакт, вярно си е!

значи заразените медици голям секс са правили с цялата болница :)

Интимен контdкт грубо казано е размяна на течности. :) Просто кихане и лигавене също го предават - слюнка и т.н. Не е задължително да е имало интимен контакт в смисъла който ние употребяваме. Трябва влажна среда за предаването му - климатици и др. от тоя род вероятно. А и при циганите е най-разпространен. Явно класическия "интимен" контакт при тя е нещо като добър ден ! :))

Руските тролове не са твърде интелигентни, но за сметка на това са неуморни в ръсенето на простотии.

Я ми кажи кога разгеле ще настигнете учените от Гана,Етиопия,Еритрея,Сенегал,Уганда?

Гледах го. Било безрисково, доказано било, че от дете на дете не се предава. А децата в градините сами ли ще се гледат. И най обичам като кажат Доказано е... От кого, къде, кога...няма значение, следващия въпрос. И тука коментари от пидали. Аооо казаха ли ви гоо, мри Бойко. Хубаво да мре, ама нещо оная ваща мъжеобразната пропадна. Тя май до девети май беше на власт. Сега кво прайм???

Разлика между физически и интимен контакт правиш ли?

Каквато държавата, такива и учените.

Поредният многознайко, който с великия си коментар дава повод на големите медицински експерти, които след малко ще се включат тук, да твърдят, че вирус нямало или все пка го имало, но той си бил съвсем беозбиден грип.

Само как разбра тоя другар от БАН, че вируса не се предава от дете на дете не ми стана ясно. Нема логика бе, доценте. Децата и те са хора и могат да са вирусоносители, макар и да нямат симптоми. Язък му за титлите.

Децата не кихат ли? Или не си лапат ръцете след като са пипали какво ли не? Поредния дрънкалник. Бихте ли пуснали вашето дете? Да, каза той защото знае, че няма такова за градина.

Тогава маските трябваше да ги носим на други места а не на лицето. И как се изпозаразиха милиони по света за 3-4 месеца?

Къде ги намирате тия псевдо учени калинки, ве...

Какво точно означава интимен контакт ?

С Коремния хирург с хладилните камиони пълни с трупове, какво е казал по въпроса?

Ставате жалки, всеки от вас говори различно от колегите си. Ставате хептен сектанти, но не и научни работници! На кого да вярваме?

Това има предвид доктора. Това е много по -разумно обяснение от това на Кантарджиев....че възрастните нямали рецептори.

Скъсай си дипломата и я изяж.

Тия от БТВ само малоумници канят. Червена им работа.

Пише се имУнолог.

Ако това беше в някоя кабелна тв, окей. Но национална телевизия да излъчва някакъв всезнайко, просто нямам думи. По-добре превеждайте международните телевизии или намерете бг учени извън страната, защото тези, които са там, само мнения дават без да се базират на никакви факти или експерименти

Вие какво разбрахте от това изказване на доцента? Аз май нищо... Какво иска да каже доцент Чобанов? При интимен контакт само с човек се предавала заразата? Значи, човек с куче може? Човек с коза може? Само човек с човек - не може? Тоест, жена с куче, козарче с козичка - няма опасност, тъй ли да разбирам?

Тези с минусите да си отворят учебниците от средното образование, защото дори там пише какво е вирус, а и явно и те трябва да си скъсат техните. Малоумщини говори човекът, жалко че си продава гъза и си плюе на дипломата.

Доцент чобан.

грешката е моя, но не това е важното в този случай. аз не вземам заплата от данъкоплатците и не съчинявам теории за да я оправдая.

Само като се знае какво е завършил министъра им

Ето защо най-застрашени са хората над 80-годишна възраст.

Ми да оставим сами децата в градините щом няма риск за тях. А тези дето са в интимен контакт с тях там?

Още един непризнат гениий. Очевидно възрастните хора у нас и по света са доста палави и постоянно интимничат. Да вземе да го предложим за нобелова награда този доцент. Всъщност, това доцентите у нас, като цяло се очертават да са изключително умни...

Този или не си е пил хапчетата или е сменил доставчика.

Абе друго си е да ти го каже Бойко, а не некой дето само с това се занимава.

Къде ги намирате такива да им правите интервюта. Този все едно от кофата за боклук са го изкарали.

Уточнете моля какво включва интимен контакт, и какво не, в първия момент се обърках какво искат да кажат.