Доц. Ангел Кунчев: Мерките няма да бъдат разхлабени рязко на 21-ви декември

В Александровска болница ежедневно битката с болестта губят между двама и четирима пациенти, твърди шефът на болницата д-р Борис Богов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този малоумник изглежда си е въобразил, че може еднолично да взема решения касаещи целия български народ. Ама на Видовден - съд и затвор. Боклук.

РЯЗКО, ще откача!

Щом от самота начало, НЕ сте смятали да вдигнете карантината на 21.12.20г., тогава да бяхте взели един парцал и да запушите устата на месният идиот, да не дрънка в ефир по всяка телевизия, че карантината ще е САМО за 3 седмици! Аз, който съм привърженик, на всички мерки за ограничаване на разпространението, на ПРОСТОТИЯТА, вече отказвам да се боря!

Гледайте и слушайте внимателно какво казва в интервюто си по телевизията - има едни 10-15 % скрита и не отразена в статистиката за ковид заболеваемост, която може да промени нещата! Това не ви ли звучи например така - в резултат на скритата заболеваемост и не отчитането й от здравните власти и лекарите ние не знаехме истинският брой на болните и в резултат на това се оказа че действително болните са еди колко си хиляди, което доказва че пандемията се разраства, далеч сме от върховият момент с последващо намаляване на развитието на пандемията и за опазването здравето на харота, особено на възрастните, са крайно необходими еди какви си засилени анти епидемични мерки, които незабавно или от еди кога си да влизат в сила?! Просто Кунчев отново ни прави на слепи и глухи баламурници които безропотно трябва да приемат като единствено правилно и вярно само неговото и на НОЩ мнение, с което ни правят стадо, а не народ!

Еййй, аман от ненапразнували се! Много ли ви е тежък зора да празнувате? ГолЕм зор да се накъркате и наядете в компания в някое заведение - ще рече човек за т'ва сте родени :))

но си и голям глупец та не виждаш какво ти готвят управниците и не проумяваш защо го правят!

Очаквай те скоро и почват да колват и пилетата.съвсем скоро .политиците ви мислят доброто

Нали трябва да ви държат под измама и страх .по-късно ще ви вземат парите да ви боцкат и т.н

Вас досега не са ли Ви боцкали, че толко Ви е страх?

Как може всички депутати разболели се от измама-19 да оздравеят във военно-медицинска болница,а простолюдието в Александровска да мре.това означава ,че трябва всички да се лекуват във ВМА..Това е гениално решение на проблема с измама-19

Те така! Ако не беше тоя вирус Вие дървените философи-разбирачи от всичко с к'во щЕхте да се занимавате?

Едно нещо стана ясно от тази пандемия, но никой не обелва дума за него, а то е че здравната система кляка при 6 600 болни на лечение едновремено. Това мили хора е 0.1% от българското население.

Само че 0,1% са само блоните от една единствена болест, а не всички приети в болница. Останалите преброи ли ги колко пъти повече са?

Кунчев и другите от НОЩ, пълне провал претърпяхте с вашата политика за овладяване на вируса! тези мерки , които сега въведохте са с закъснение от цял месец и затова БГ е на първо място в света по смъртност.. трябва мсички ви да сменят, защото се провалихте напълно!

"Няма медик, който да се е заразил в работната среда - има единици. Основно това се случва навън" А, добрутро! И що така? Не спазват трите Д-та или що?

"Добрутрото" е, че е изстърсил пълна глупост. И на най-смотания статистик е ясно, че е невъзможно толкова много медици да се заразят извън болниците.

Защо улицата не може да диктува смяната на едно правителство с друго- отговора се крие в чл.1 от нашата конституция, а именно- КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление. (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет. ''Улицата''- т.е. протестърите, като численост, НЕ СЪВПАДАТЕ С БРОЯ НА ВСИЧКИ БГ. ГРАЖДАНИ С АКТИВНО И ПАСИВНО ИЗБИРАТЕЛНО ПРАВО И САМАТА НИ КОНСТИТУЦИЯ ВИ КАЗВА, ЧЕ ВИ Е ЗАБРАНЕНО ДА СИ ПРИСВОЯВАТЕ АКТИВНОТО И ПАСИВНО ПОЛИТИЧЕСКО ПРАВО НА НЕПРОТЕСТИРАЩИТЕ ГРАЖДАНИ И ДА РЕШАВАТЕ ОТ ТЯХНО ИМЕ КОЙ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

До '' 2020-11-27 13:29:01 HЯКОЙ ако Тулупа беше падал оставка педи 6 месеца - нямаше да има изобщо повече протести.'' В една демокрация, улицата НЕ ДИКТУВА НИЩО, ЗАЩОТО УЛИЦАТА НЕ СА ВСИЧКИ БГ. ГРАЖДАНИ С ИЗБИРАТЕЛНИ ПРАВА, НАРЕЧЕНИ ''БЪЛГАРСКИ НАРОД'', А УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗБИРА НА РЕДОВНИ ИЗБОРИ С УЧАСТИЕТО НА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ С ИЗБИРАТЕЛНИ ПРАВА. А сега дай 50 лева за адвокатска консултация- защото уж се бориш за демокрация, а дори не знаеш нейното съдържание, та се налага да ти го обяснявам професионално в качеството ми на български адвокат, която услуга е платена по закон. Не знам какво точно си въобразявате хората като теб, но разбирате нещата и започвате да ги схващате само когато някой директно ви бръкне в джоба. Не ми трябват парите ти, а се опитват да те накарам ДА СЕ ЗАМИСЛИШ- ако имаш с какво да мислиш, де...

Целта е да се всее паника и страх,които да потиснат всичко останало срещу което може да се протестира.Факта по форумите че има разделение по въпроса с ограниченията е отлична новина за тези които целят разделение и владеене.Какво ако работи всичко,който иска и го е страх да си тои в къщи.Защо тези които искат да не могат да посещават заведенията и стадионите,Борисов ли ще ме пази ако искам да скоча от петия етаж? Хайде пък да не го определяме тоя грип като холера и чума.Шведите като не взимат такива мерки да не би да измряха?

Който го е страх от мечки да не ходи в гората!!! Какво ще ме задължават да се крия, да си слагам намордник и да ходя като куче на къс повод!!! Ходя на работа всеки ден, детето ми учи "дистанционно" в къщи и няма начин да се скрия никъде, защото няма да има какво да ядем! Около мен вече е фрашкано със заразени и болни, кой с температура кой без, кой кашля кой киха, и какво? Пия витамин C ударни дози всяка сутрин, мия си ръцете със сапун (спиртът изсушава кожата) и непрекъснато съм във движение. Заседяването води до болести. И един съвет - гледайте да сте по-често на чист въздух. Знам, че е много трудно, и аз нямам време да се кача на Витоша. Но пак отчитат високи нива на замърсяване, а причината се установи че не е от дизелите, а от земята. Мръсният въздух и мъгла разнасят аерозолите във въздуха и, разбира се в тях има вируси. Чистият въздух трудно може да ги пренесе. А маските са безполезни!

А бе ти имаш ли мозък? Как който го е страх да си стои в къщи?Ами какво ще яде? Нали всеки купува храна ,лекарства? На теб ти е лесно, явно си млад и не ти пука за възрастните. Простотията е по хората, но ти не се възгордявай от това! А, за петия етаж -никой не те спира!

Дааа, явно и Калев и Малев - след него, са млади и здрави, затова раздават здравни съвети нашироко. Широко им около вратовете, не мислят дали родителите им например или съседа, или възрастния им колега например как биха изкарали вируса ако ги заразят. Не им пука явно, даже и за родителите им. Но... Но има и млади, както видяхме покосени от гадния вирус, и трийсет и четирийсетгодишни. И като слушам как жестоко кашля нощем съседа отгоре сърцето ми се свива, с малко дете е... Затова, драги млади хора, на които ви се ходи по стадиони и заведения, седнете и помислете, има време и затова. Но днес трябва да се смирим за малко, в името на живота! На никого нищо няма да му стане, нито на тийнейджърите, нито на децата, нито на кучетата, най-малко на вас - младите мъже и жени. Едно време хората са воювали и умирали за сънародниците си, сега пък вие се посмирете, потърпете и постойте повече вкъщи, нищо повече не се иска! Това е вашата жертва, в името на всички около вас! В името на живота.

Ако скачаш през балкона по собствена воля, тогава в общия случай рискуваш само своя задник и в резултат на това след три седмици няма да има два пъти повече хора, скочили от балкона. Разбира се, има вариант да дойда да те бутна, тогава ще е какво в заведенията, обаче тогава при първа възможност ще се обадиш на 112, за да дойдат съответните власти и да те опазят. А Шведите нямат такива задължителни мерки, но препоръчителните ги спазват без много да му мислят.

Някoй

Хора, разберете едно: Всеки човек има отговорности, но този който е по-високо - има по-големи. Най-отговорен е този най-горе. В нашия случай това е Тиквата с джипа, дето само обикаля и се хвали сам. Така че преди да се карате кой е по-виновен - тези дето не спазват мерките, докторите, сестрите, пациентите или протестиращите, първо вижте кой носи най-голямата вина за хаоса и трагедията в здравеопазването. Този, който взема най-важните решения, е най-виновен. Първо от него трябва да се изисква. Той управлява от юни 2009 година. Не можете да вините един отделен войник, че не печели сражението, когато главнокомандващият не е съставил правилен план за битката и вкарва армията в капан.

Войникът също ИМА отговорности- и най- модерното въоръжение да има, ако няма ДИСЦИПЛИНА И ОТКАЗВА ДА ИЗПЪЛНЯВА ЗАПОВЕДТА НА КОМАНДИРА, войната, водена от такава армия е обречена на неуспех и погром. Такива войници се наричат ДЕЗЕРТЬОРИ. Та- сравнението с армията не е много удачно. Правилно отбелязваш, че всеки човек ИМА отговорности- не само права. Една от отговорностите му е ДА НЕ ВРЕДИ НА ДРУГИТЕ И ДА СПАЗВА ТЕХНИТЕ ПРАВА. Е-как точно това се реализира от неспазващите мерките и от протестърите....Къде остана ТЯХНАТА ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ за неспазените мерки...

Някoй

ако Тулупа беше падал оставка педи 6 месеца - нямаше да има изобщо повече протести. Пак той е виновен! Този отговор задоволява ли те?

Някoй

цялата здравна реформа беше сбъркана. Тя се направи по западен образец. В нея основно са ПАРИТЕ, а не хората. Мислеха за икономическа ефективност, а не за здравето. Заложена е фактор печалба, а не превенция на заболяванията. Такава е идеологията на либералния капитализъм, който вярва, че пазарът и конкуренцията ще регулират нещата. Там е голямата ГРЕШКА. Здравето не е икономическа сфера. (Не че в икономиката това действа 100%, но в здравеопазването това не действа и е направо фатално в период на криза!) Давам пример: Според икономическото мислене на 1000 човека трябва има определен брой легла и лекари. Това било най-ефективно. Ако са повече (а те бяха повече) , започват да закриват места, легла, поликлиники, болници и т.н., защото трябвало "да се оптимизират разходите". Когато обаче има епидемия, се оказва, както е в момента, че няма запас, няма буфер, който да поеме ръста на болни. И тук не говорим за запас от 10-20%, а за двойно и тройно повече болни. И какво правят управляващите? Понеже няма капацитет за инфекциозни легла - те закриват клиники за трансплантация и ги превръщат в ковид отделения. Да де, ама пациентите с трансплантация какво да правят? Те къде да отидат в тези месеци на пандемия? И хората хем умират от ковид, хем умират от други болести, защото там се занемарява лечението. А като ти умрат 10-20% от лекарите и всички остават без лечение. Настъпва криза в самата система. Защото са я направили ИКОНОМИЧНА, демек минимална, за да не харчи пари. ВСЪЩНОСТ ЗДРАВЕТО ТРЯБВА ДА Е НА ПЪРВО МЯСТО И ДА СЕ ХАРЧАТ МНОГО ПАРИ ЗА НЕГО. Трябва да има МНОГО ЛЕКАРИ, МНОГО СЕСТРИ, много легла, много болници, много поликлиника. Тоест трябва да има излишък, за да стигне в периоди на криза. А то като се огледаш има излишък на хотели, на ресторанти, на кафенета, на барове, на дискотеки, на игрални домове, на казина... Там не чакаш на опашка, защото има. Но в поликлиника и болница чакаш! Това е проблемът!

"ако Тулупа беше падал оставка педи 6 месеца - нямаше да има изобщо повече протести. Пак той е виновен" А бе глупак,улицата не може да диктува нищо, защото там не участват всички българи. Не може някой да протестира от мое име.Управлението се избира на редовни избори. От такива тъпанари като теб сме на това дередже!

Не се правете, че мислите бе олигофрени, правите това, което ви заповядат идиотите от Европа.

А може ли да попитам за какви мерки става въпрос? В другите страни, Франция, Германия, Гърция...., беше въведен вечерен час.След 21 часа нищо не работеше.Някъде имаше ограничения за напускане на домовете без уважителна причина. В търговската мрежа работят само аптеки и хранителни магазини. А у нас?! Цялата търговска мрежа е в трескава подготовка за предпразничните пазарувания. Всички магазини работят. Всички пазари работят. Всички тържища работят. Отварят се коледни базари. Минете по магазините. Гъчкано е с народ.И в същото навсякъде са залепили надписи за 2 м дистанция. Абсолютно непостижимо. За какви противоепидемични мерки говорим, за какви 5 лева става на въпрос? Затвориха училищата, щото децата не протестират, не гласуват, и им харесва да не ходят на училище. С тия измислени мерки само отбиват номера, но ефекта ще е почти никакъв. Ще си мрем по 150-160 човека на ден, бройката ще се увеличава, но на управляващите мутри това не им прави впечатление.И така и така сме на първо място по смъртност, няма къде по-напред да вървим! Тяхната единствена цел е оставане във властта. Пък ако ще, и през трупове да е!

Абсолютно точно и вярно.

Който иска да живее и да продължат да живеят близките му, ще спазва противоепидемичните мерки. Който не иска да живее и иска смъртта на близките си, няма да ги спазва- толкова е просто. Онези, които не искат да ги спазват, да умират- нали това е крайната им цел- смъртта, а не живота, така, че- няма нужда да ги мислим. Животът е за живите хора и за тези, които искат да живеят. Суицидните казуси да се оправят сами...

Стига сте плямпали там тия всеки ден а отидете директно на първа линия.. Омръзна ни да се жалвате непрекъснато, да искате дарения и доброволци а вие да си ходите по студията и да си плямпате. Признайте че сте неадекватни и много животи се загубиха заради вашите ''мерки''.. Неможе непрестанно да приказвате как антибиотик не лекува вируса дето го знаем отдавна и поголовно да предписвате антибиотик и да тъпчете организмите на хората с допълнителни отрови,

Аз имам конструктивно предложение: Да се въведат PCR тестове за сезонния грип, тип А или тип Б, в зависимост от това кой е активният в момента!

Тулуп, Грипът е заразен само по време на симптомите, които отминават за 3-4 дни. Добре че нямаш власт, иначе щеше да потрошиш сума пари за тестване на болни, които се откриват с просто око.

на 70 години съм и от 1997 година съм астматик и със сърдечна аритмия, но ненавиждам всички които постоянно вряскат за пандемия и необходимост от крайни рестриктивни мерки и за това ще ви кажа нещо, от което може само да имате полза и което не изисква от Ваша страна кой знае какви усилия и средства. За сериозността на нещата ви казвам, че от 97-ма съм на "Салбутамол" и първоначално на "Бекломет форте", след това на "Беклофорте", а сега на "Фостер". Сега съм добре и вече няма предишните хрипове и задух! Повярвайте ми, това не е измишльотина или реклама, а е истина!!! Всеки ден, по-3-4 пъти, когато се сетя, изпивам чаша от 200 мл. вода в която сипвам колкото легнала кибритена клечка, или ако чашата е пълна докато водата добие лимонаден цвят, винен оцет с джинджифил, черен пипер и куркума (производство на "Веда" и купен от "Кауфланд) и в дълбока чаша сипвам винен оцет и по няколко пъти вдишам оцетните пари със задържане на дъха. На мен ми помогна и то много. Опитайте го. Не ви струва нищо и няма да Ви навреди!!! От 97-ма до 2017 всеки ден се събуждах подпухнал и с отекли крака. Ходих на преглед и в Кардиоцентър и при кого ли и при какъв ли не специалист и ми даваха дори лекове за отводняване. Оказа се че причината е сърдечната ми аритмия, която отново, при случаен преглед, установи същият лекар, който ме върна в живота през 97-ма. Сега пия по 1/2 "Метеостад" 47,5 мг и 1/2 "Тритейс" 5 мг и ни оток, ни аритмия , ни дявол! Хора, повярвайте ми, дяволът не е това което ни показват! Просто ми повярвайте и опитайте това което правя аз самият и сами ще се убедите в резултатите. Преди два дни прочетох статия за откритие на италиански лекари, които правили опит с обработка с винен оцет на заразени с ковид клетки, които след 40 минутна обработка показали 90%-тен спад на активността на ковид. , До колко това наистина е така не зная и не твърдя, но зная това, което правеха едно време възрастните по време на масови заболявания - даваха ни разреден оцет, защото бяхме малки не можеха да ни дават да пием ракия. За това започнах самолечуието си с двата оцета и наистина има ефект. Просто опитайте и след това решавайте и ме укорявайте ако искате. Ако някой иска мога да му дам и и името и адреса и телефона си. Не лъжа и няма какво да крия, това е.Просто искам да помогна на тези, които имат нужда!

Пия ябълков оцет, а вдишвам парите на винения оцет!

И аз пия ябълков (нефилтриран с яка мътилка на дъното), ама по рядко, щото като го подкарам полвин литър го изпивам за два дни.

"Няма медик, който да се е заразил в работната среда - има единици. Основно това се случва навън", коментира д-р Борис Богов." Медиците не се заразявали в работна среда а навън. Какво излиза пак, че театъра и лъжите нямат край. За пари медиците са готови на всичко, дори да бъдат обвързани с политически лозунги и и да всяват страх към нас обикновените хора. А били дали хипократова клетва. "Българийо защо ли за тебе те умряха"!!!!!!!

Само пълен идиот не е разбрал още че за всичко лошо са виновни хората а за всичко хубаво дето и без това не се случва често последните години трябва да ''благодарим'' на властващите:(((((

Защо да им вярваме... Бъзикат ли се с нас или ние сме тъпи? Щели да отворят училищата на 21.12- ми ще се учи през коледната ваканция ли ?

Извинете,колко хора умират НЕ от Ковид у нас ?

Драги Владо, едно е видно че има трайна тенденция тази бройка да намалява след като другата бройка се увеличава. Явно Ковида се справя по-добре от прехвалената ни здравна система.

Зевзек

Тулуп, Не те ли е срам да лъжеш, бе? За предпоследната седмица другата бройка е с 1000 отгоре. Май просто половината починали с Ковид никой не ги е потвърдил и регистрирал.

Как позна? Прав си, аз съм LeGrandTulup. Драги ми Зевзек, тенденция, тенденция! Това е нещо което би трябвало да се наблюдава в по-продължителен период. Дали я нагласяват тази тенденция или не, нищо не твърдя. Въпроса е че ако "статистически" я нямаше, не знам как ще се оправдаят мерки.

Зевзек

Статистиката ти е изпила мозъка. Добре че нямаш власт, иначе щеше да чакаш някое природно бедствие да вдигне смъртността за период от 6 месеца, иначе няма да ти излезе като тенденция и няма да реагираш никак.

нали продължавате и до днес черния петък до 23 часа събирате до край българите от цяла БЪЛГАРИЯ В МОЛОВЕТЕ ДА СИ КУПЯТ НЕЩО УЖ ЕВТИНО и така да увеличат и раэпостранят коронавироса в цялата страна не стига до сега от юни мец никакви мерки и то умишлено и след днес как ще стане това раэхлабване като эаради това събиране на хора анестэиолога таэи сутрен каэва че не може да свари да пълни чували хората били виновни а вие доц КУНЧЕВ НЕ СТЕ ВИНОВЕН СРАМ эа все още не вэети мерки эакъснели

03.11.2020: “Counting death certificates with a ‘mention’ of covid as being a death caused by covid is a gross misrepresentation of the facts and has vastly over exaggerated the death toll. Doctors do not even need to have physically seen the patient in order to sign death certificates. Covid was put on death certificates merely on the ‘suspicion’ of people having covid. This may well be unlawful, since it is a crime to falsify death certificates. People who die within 28 days of a positive PCR test are deemed to have died from covid, even if they die in a car crash or from a heart attack; clearly over-inflating the death toll.” (Open letter to all the citizens of the world and all the governments of the world) https://worlddoctorsalliance.com/ ОСТАВКА НА ЦЯЛ-ЖИВОТ-ЧИНОВНИКА-УЖ-ЛЕКАР КУНЧЕВ! ОСТАВКА НА КОХОРТАТА ЩАБАДЖИИ И ПОСЛУШНИТЕ МАРИОНЕТКИ ОКОЛО ТЯХ! НЕ НА ВСЯВАНИЯ ОТ ТЯХ СТРАХ! Ще си укрепваме имунитета срещу всякаквите вируси, които винаги е имало и ще има около нас без техните убийствени мерки. Ще се храним зравословно, с плодове и зеленчуци, ще се движим и спортуваме, ще дишаме чист въздух и на слънце без натъпкани с патогенни бактерии маски, ще се срещаме с приятели за добро настроение, ЩЕ ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО, но не по тяхната „нова нормалност", която искат да ни наложат.

'Ще се храним здравословно с плодове и зеленчуци' ?? Вие да не сте веган? Само знаете да пропагандирате вредните си хранителни навици.

goadron@

Гербак лъжлив, и като паднат мерките за три дни бройките ще се върнат, само отлагате неизбежното

Неизбежното вече се случи веднъж през юни, когато мерките паднаха и веднъж през август, когато по принцип си иг нямаше. Сега изглежда се случва пак.

Нашата държава се правлява от много прости хора, а Ангел Кунчев е един от най-простите. И защо трябва всеки ден да съобщава за броя на умрелите. Нали хора умират и няма никаква връзка с този вирус, който те произведоха в ранг пандемия. И няма кой да ги спре. Остава надежда на изборите , кпогато със сигурност ще ги махнат,. И ще дойде край на тази измислена пандемия.

Лееекичко разхлабва, лееекичко затяга, после пак леко го разхлабва, леко затяга, леко разхлабва, леко затяга. Ако е много рязко ще боли и няма да ни е приятно, както когато е по-леко. Що е то?

Крокодил?

Два крокодила хвърчали. Единият наляво, а другият - зелен. Въпросът е: Защо ми е хладилник, като не пуша?

Страната не е влязла в най-тежка фаза на пандемията, ЗДРАВНАТА СИСТЕМА НА СТРАНАТА КОЛАБИРА!!! А здравната система колабира, защото управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов я съсипаха! Затвориха няколко болници за белодробно лечение с над 1500 легла и медицинския състав беше съкратен, защото не носел ПАРИ!!! Откога здравеопазването на народа е търговия??? Откакто дойдохте на власт и дойде ДЕРМОКРАЦИЯТА! Преди това , при лошите комунисти, здравеопазването беше национална кауза, затова имаше във всяко училище лекарси и зъболекарски кабинети, а после ги закрихте и назначихте ПСИХОЛОЗИ!!! Малоумници сте! ОСТАВКА! Не искаме да плащаме за вашите грехове!!!

А чия здравна система не е колабирала? На Германия? Хайде да не се сравняваме. Не са колабирали там, където не се правят по цял ден на дървени философи и си спазват мерките.

Ей , скапан гербаджия, в Германия не връщат болните и ги лекуват по болниците! Боклуци сте гербаджиите, най- гнусния човешки отпадък, еманация на простотията и селяндурщината!!!

Ми стани дисциплиниран като германец, направи БПВ като техния, плащай данъци като техните и тогава изисквай. Спазвай мерките като германец! Спазваш ли ги или филосостваш вече половин година?

и знаеш ли че от някогашните нрави и порядки няма и помен, защото страната е пълна с цигани, чалми, бурки и чаршафосани от цял свят и истински немец ще видиш някъде другаде, но не и по центровете на големите им градове, които са бъкани от всякакви чужденци?!

Да ва олабя, или да ва затегна?

Затегни на пък ние после шъ тъ улабим едно убаво

Натегни

Според него здравната система, такава каквато я имаме, към този момент лекува 6 600 души.... А колко милиона лева дава бдюджета на здравната система да се "лекуват" едва 6 600 души? Каква е тази здравна система не може да обсужи и 0,001% от населението , ако сме 6 милиона ???

6 милиарда дава бюджета - не милиони. В милиони - 6 000 милиона и тези отрепки в белите престилки пак не им стигат

Значи нещо много гнило има в тази система, смърди маправо

Добър опит, обаче 0,001% от 6 млн са 60 души.

25.9.2020: „Когато се сблъскаме със сезонния грип, всички ще бъдат писани като болни от коронавирус. Ще слушаме как не стигат чувалите и не могат да бъдат предоставени. Това е инструмент за паника и всяване на страх. Ще правим PCR тестове, те ще излизат положителни. Голямата грешка е, че PCR тестът бива обявяван за този с най-голяма тежест, за да покаже дали един човек е заразен, или не." (Д-р Антония Първанова); https://eurocom.bg/new/d-r-prvanova-kogato-se-sblskame-ss-sezonniya-grip-vsichki-shche-bdat-pisani-kato-bolni-ot-koronavirus ОСТАВКА НА ЦЯЛІ-ЖИВОТ-ЧИНОВНИКА-УЖ-ЛЕКАР КУНЧЕВ! ОСТАВКА НА КОХОРТАТА ЩАБАДЖИИ И ПОСЛУШНИ ТЕ МАРИОНЕТКИ ОКОЛО ТЯХ! НЕ НА ВСЯВАНИЯ ОТ ТЯХ СТРАХ! Ще си укрепваме имунитета срещу всякаквите вируси, които винаги е имало и ще има около нас без техните убийствени мерки. Ще се храним зравословно, с плодве и зеленчуци, ще се движим и спортуваме, ще дишаме чист въздух и на слънце без натъпкани с патогенни бактерии маски, ще се срещаме с приятели за добро настроение, ЩЕ ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО, но не по тяхната 4нова норалност", която искат да ни наложат.

Аз предлагам да бъдат въведени PCR тестове за сезонния грип, например за тип А или тип Б, в зависимост кой е активен в сезона!

ГРОБ - най доброто предстои - The Best Is Yet To Come, както казват на тава сахер

Освен, че ще изкупят фалираните от тях бизнеси на безценица (чрез Свети Георги Груп, която получи 75 милиона от ББР, за нищо и без това право и подизпълнители) и ще ни поробят.

Че к'во от това? Вие бизнес нямате - к'во Ви дреме.

Аз предлагам тъпото копеле Кунчев да спре да ни дава акъл вече

Покажи се ти да те видим колко си умен. Давай акъл, ама да не излезе голата истина, че си тап като gas?

Като гледам как в другата статия не правиш разлика между ССТ и северна дъга на СОП, май все пак има нужда още акъл да ти дава.

Е да, ама ти ако му кажеш това в очите, той ще почне да се пеняви, ще почервенее от яд, ще размаха гневно пръст и поучително ще ти изкрещи че си виновен, защото не го слушаш! То в казармата беше по-лабаво доколкото си спомням. Там в устава пишеше, че имаме право да не се подчиним на заповед, ако противоречи с убежденията ни, например ако ни заповядат да изгорим българското знаме, или да го свалим, стъпчем и скъсаме.

03.11.2020: “Counting death certificates with a ‘mention’ of covid as being a death caused by covid is a gross misrepresentation of the facts and has vastly over exaggerated the death toll. Doctors do not even need to have physically seen the patient in order to sign death certificates. Covid was put on death certificates merely on the ‘suspicion’ of people having covid. This may well be unlawful, since it is a crime to falsify death certificates. People who die within 28 days of a positive PCR test are deemed to have died from covid, even if they die in a car crash or from a heart attack; clearly over-inflating the death toll.” (Open letter to all the citizens of the world and all the governments of the world) https://worlddoctorsalliance.com/

Само че цифрите говорят друго. При 1800 повече починали спрямо същата седмица преди година, само около 700-800 са писани от Ковид. Май е точно обратното, а?

Дай числата за последните 15 години поне, не ни цитирай само миналата година. виж тези числа: "Национален план на Република България за готовност за грипна пандемия“, 2006 г., с.с. 17-18 :“...епидемия е повишаване на заболяемостта над обичайното и очаквано ниво, характерно за конкретна територия в определен период от време,...“ с.с. 21-22: „За периода 1995 - 2004 г. в България са били хоспитализирани поради пневмония общо 607 074 души (средно 60 707 годишно). В посочения период от пневмония са починали общо 22 253 души (средно 2 225 годишно).“ , т.е. средно 185 чов. месечно." http://www.strategy.bg/StrategicDocuments/View.aspx?lang=bg-BG&Id=366

Цифрите не говорят нищо, дори и числата които споменаваш също. Вземи всички седмици, тогава пък може да намериш един ден който да ти послужи като аргумент. Проблема е че всички данни за починали с/от Ковид са компрометирани. Простата причина е че заключението за смъртта не е правено на базата на абсолютно установен факт за тази смърт. Утре ще имаш пътнотранспортно произшествие, или престъпление, ще има куп съдебно-медицински разследвания за причината за смъртта. Спомни си, ама той бил още жив, и като излязъл от колата станало нещо неправилно и умрял. Значи причината за смъртта не е катастрофата. Някой като е представил на обществеността тези 700-800 жертви от Ковид, да е дал и съпътстваща информация за причината за смъртта на останалите 1000? Да е дал и също колко от тези 700-800 са имали същите съпътствуващи заболявания? Ами ако се окаже че има друго заболяване което е по-голям мор? Хайде предложи мерки да се бориш с него.

Зевзек

Г-н ===, И ти ли наистина взе всичките 27 прични за пневмония накуп и ги обедини, за ги сравниш с едно единствено заболяване, което вече убива по 185 души на ден, а не на месец средно?

Зевзек

Г-н Драги, Много съжалявам за теб, че не можеш да преживееш нито няколко процента грешка, нито починалите без положителен тест 1000 човека повече само в рамките на седмица. За да ти говорят нещо тези цифри, трябва да можеш да ги чуваш.

Драги Зевзек, като се запънеш и няма мърдане напред. Цифрите, явно арабските, са от 0 до 9. Числата са нещо друго. Напяваш една песен която си я научил, ама едва ли те вълнува изобщо Ковид-а. Вземи само това "само около 700-800 са писани от Ковид". Писани? Знаех си аз че си един от неверниците, може и по протестите да си ходил.

Зевзек

Г-н Цифри?, В 5 изречения нищо не казахте, освен това, че не пропуснахте възможността да се похвалите, че знаете разликата между цифри и числа. Само че този път не уцели с критиката, защото цифрите също говорят, когато бъдат изписани една до друга, образувайки числа. Струва ми се и останлите ти твърдения са също толкова безпредметни.

Драги Зевзек, не всяко изречение е твърдение. Твърдението има истинна стойност, то е или вярно или невярно, но не и двете. Да използвам пак този древногръцки парадокс "Това което казвам е лъжа". Ако то беше истина значи е лъжа, и ако е лъжа значи е истина. Казано иначе, това изречение няма истинна стойност. Каква хвалба? На вас ви отговориха "Дай числата"; аз ви писах да ви коригирам че "Цифрите не говорят нищо, дори и числата". По-сериозно е "писани от Ковид" което не е равносилно на "починали от Ковид".

Зевзек

Умнико, Много ясно ще ще пиша за писани 700-800, защото това виждам. Не мога да ти потвърдя, че никой от тях не е сгрешен. Обаче останалите 1000, които са писани от кой знае какво, защото никой от тях не е минал на тест. Опитът ти за отклоняване на темата от тях е обречен на неуспех. Ако не тази, то следващата седмица.

България е на 31 място (днес) по смъртност с ковид01984 на 1 милион население според манипулираните данни. Преди нас са Швейцария, Нидерландия, Румъния, Словения, Швеция, Армения, Франция, САЩ, Обединеното Кралство, Италия, Испания, Белгия. Всичко е една голяма манипулация.

Цялата манипулация е с цел да сме зад Швеция.

Повичето от сегашните хора нямат право на борса,заради предното затваряне,сега ги обричате на тотална бедност и просия!

Целта е да фалират всички ресторанти, заведения, молове и такъв тип магазини. Пеевски отдавна има интереси

По тази логика Пеевски има интереси в цяла Европа, защото навсякъде положението е същото. Как не ви е срам вече да ръсите дезинформация?

Не мога да разбера как да си заплатя PCR-а след като ми е забранено да работя? Не мога да разбера как рестораните са затворени, но ако с в ХОТЕЛ може да работят, за частно парти също могат да работят до 15-човека? Не мога да разбера защо студените Не могат да ходят на лекции, но ще празнуват в къщите за гости или в същите тези хотели с ресторанти. В МОЛ може да отидеш в Мтел, Теленор, Лидъл, Банките и т.н., но бил затворен? В магазин на улицата от 2кв.м. може да влезеш, но в магазин от 200кв. Не може! В шифашко ателие 30 човека могат да работят, но в търговски център с една продавачка в магазин не може. ТОВА МЕРКИ ЛИ СА ? МИСЛИ ЛИ СЕ ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА ИЛИ НЕ ? ИЛИ ДА ЗАТВОРЯТ ВСИЧКО ИЛИ НИЩО. ТОВА С ЦЕЛ ГЛАДУВЕНЕ ПО КОЛЕДА ОТ ЕДНИ А ОТ ДРУГИ ДА ПРИБЕРАТ ЕВРО ПАРИ ЛИ Е ?

Логика ли търсиш или си ...глупава /не искам да обидя/

Не но се надявам някой все пак да се вразуми. Пък и да си изкажа болката.

Никой нямало да бъде оставен на произвола на съдбатй... това за управляващите ли се отнася? Защото сега десетки умират в линейките,по стълбищата на болниците,пред кабинетите без някой да им обърне внимание,затова имаме най голямата смъртност... Отидоха пророчествата на баба Ванга на боклука,че българите ще сме най добре,Господ бил българин и затова ни пазел,пак поредната измишльотина на малоумниците,всичко си е до нас самите и българите сме виновни за сегашния хаос! Едните от една страна неглижират вируса и не се пазят,от другата снрана лекарите не си вършат работата,както и преди са правили и реалността се вижда. От трета страна явно и доста от жертвите ги пишат ,че са починали от ковид,а те са починали от друго,ама имал ли си ковид влизаш в регистъра...

Кога ще бъде първата аутопсия ? Кога ще бъде изолиран вируса ? Защо в смъртните актове пише ,починал на базата на PCR тест ? Защо дават диагнози по телефона ?

03.11.2020: “Counting death certificates with a ‘mention’ of covid as being a death caused by covid is a gross misrepresentation of the facts and has vastly over exaggerated the death toll. Doctors do not even need to have physically seen the patient in order to sign death certificates. Covid was put on death certificates merely on the ‘suspicion’ of people having covid. This may well be unlawful, since it is a crime to falsify death certificates. People who die within 28 days of a positive PCR test are deemed to have died from covid, even if they die in a car crash or from a heart attack; clearly over-inflating the death toll.” (Open letter to all the citizens of the world and all the governments of the world) https://worlddoctorsalliance.com/

Сме на едно от първите места по смъртност, а на първо и в ЕС, и в света, за съжаление. Има държави с много повече заболели, а с ниска смъртност. Казвайте фактите с истинските им имена и е добре да обясните защо.

Имам съмнения за високата смъртност, че е свързана с нещо друго. Щаба изобщо не анализира защо имаме висока смъртност. Вероятно не иска. Или ние българите по принцип си умираме повече от другите народи. Има причини ама няма да ги научим.

Значи 350.000 души ще стоят без работа заради един грип?

това за Швейцария просто не е вярно. Има още 25% незает капацитет в интензивните отделения с тенденция за намаляване, защото заболеваеомостта спадна значително сравнение с преди 3 седмици.

Мисля, че от индийския опит с шамари и пръчки по улиците е достатъчно добро начало. Ама бой до посиране, а не "Пребиха ма майку с палка - виж каква синя точка имам!"

и за Индия не си дорасъл...

и доброволни чипове няма да има, нали?

стига с тия чипове вече. Постоянно носим мобилни телефони със себе си. Ние се самочипирахме

haidi na mola. dnes posledno. to ne se znae, moje da e zaposledno predi praznicite!

Има нещо нередно в тая висока смъртност.

Периода на затваряне да не получават НИКАКВИ ДОХОДИ всички, които са на издръжка на държавни, общински бюджети и НЗОК и получават нд 3000лв доход и да чакат помощите на министъркта на социалното министерство. Некапвсимки депутати и всички всички ръководни кадри също да не получават абсолютно никакви доходи. Спомням си през пролетта как събираха пари на Кунчев и после на бърза ходи да почива в Гърция. За съжаление ни управляват люде без морал, които виждат само финикийски знаци. За това без пари за периода на затваряне на всички, които пускат заповедите за затваряне, за да почувстват на практика влиянието на своите заповеди и да дадат пример.