Комисията пусна досието на Юлия Кръстева

Комисията по досиетата пусна оригиналите от досието на Юлия Кръстева, като агент на Държавна сигурност.

Обратно в новината

Коментари - Комисията пусна досието на Юлия Кръстева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие на измишльотените на Бочева ли вярвате, пък макар и от манипулираните факти. Това ли са ви заниманията? Да се интересувате от измислени досиетс и да заработвате хилядарките на Бочева. Знаете ли какви са им заплатите на тая комисия.

и каква е тая комисия, но досието е автентично. 100%. Вече може и да не се отваря - кой чел, чел. кофти нали, такава видна и преуспяла дама, станала агент, за да замине на запад. толкова е ясно за какво е било и примерното поведение, и членството в ЦК на ДКМС, и всичкото фалшименто от правилната й биография, коята всъщност е била изградена да излъже системата и да заживее в чужбина. обикновена кариеристка. понеже четох си позволявам да го кажа. предателство на дребно. предполагам много се е забавлявала с тия срещи и разговори. Самата лъжа, по време на интервюто, е достатъчна, - това било смешно, някой искал да я злепостави... лъжа било. кажи си истината бе, исках да заживея на запад и това беше начинът да се измъкна.

Юлия Кръстева ?

на ордена на Почетния легион, преподавател в Сорбоната, от уикипедия: "През април 1997 г. Юлия Кръстева получава едно от най-престижните отличия във Франция Почетния легион. Юлия Кръстева е доктор хонорис кауза на много университети, между които са Университетът в Байройт (2000 г.), New School University в Ню Йорк (2003), Harvard University, Boston (1999) и Софийският университет (31 май 2002 г.). Норвежкото правителство и дава през 2004 г. Холбергова награда (еквивалент на Нобелова награда за хуманитарни науки), за новаторската работа, посветена на въпросите, които са разположени в пресечната точка между език, култура и литература.[3] През 2008 г. Кръстева основава международната награда Симон дьо Бовоар. Присъжда се на личности, които според журито са се отличили чрез художествена работа или действия за насърчаване на свободата на жените в света. "

се забавлявах с прочита, но при тоя обем стигнах някъде до 25-30 страница. това с родата на мъжа й, дето братът бил барон с шато, но нямал пари и го кърпел сам плюс разни други семейни битови буржоазни прблеми си беше като част от роман. Потвърди се догадката ми за бабичките-клюкарки, дебнещи на шпионката и на пейката кой влиза и излиза и т.н. че има доносници на ниско ниво като тях, които снасят кой с кого и прочее. питам се, понеже не съм агент, дори не са се опитвали да ме вербуват, дали пък няма да е забавно да прочета, ако са ме наблюдавали, кой от съседите ме е клепал, понеже първата ми, при това голяма любов беше чужденец и редовно ми пристигаха писмата очевидно пипани от чужди ръце или направо отворени. ще си помисля. но си казах - егати, какво щастие, че и през ум не би ми минало да се навия на подобна авантюра. и всичко живо да чете тоя роман. ако някой знае дали един обикновен гражданин има досие - моля светнете ме. пък аз ще си помисля. понеже ми се губят много от ония мили писма, а моите са ми интересни, само за това ще се жертвам. Кофти тръпка е да твърдиш категорично, че нямаш нищо общо, и да се окаже, че съвсем не е така. Поради което става каквото става. освен това мисля, че не е никак достойно да коментираш нагласите на български емигранти, френски и други интелектуалци в някое кафене покрай разказите за шатото на барона и прочее.

Делата на ДС по книжарниците ли ги раздават???!!!

РАБОТИЛА Е ЗА БЪЛГАРИЯ....Въпросът ДАЛИ СЕГА някой работи за българия.....то по резултатът ДЪРЖАВА се вижда.

Работила за себе си, на гърба на други...Господ ще я съди...

Значи: 1. Прочетете жената за какво са я вербували. На файла с линка излиза цялата й комуникация с ДС. 2. На нея не й прави чест, че КАЗА: "Ауу, ама аз такива ченгета не съм виждала, клеветаа!!!" 3. А се оказа нещо простичко - срещала се е редовно с тия боклуци от ДС. 4. Отписали са я като агент заради това, че редвовно забравяла кога са й срещите, а и най-вече - ПОКРАЙ НЕЯ НЯМАЛО НИЩО ИНТЕРЕСНО! И, ВСЪЩНОСТ - ЗА КАКВО ТИЯ ДНИ НА ПРИЗНАТАТА В ЦЯЛ СВЯТ (БЕЗ БЪЛГАРИЯ!) БЪЛГАРКА ЮЛИЯ КРЪСТЕВА - НЯКОЙ НИ ЗАНИМАВА, ЧЕ 1967-1973 СЕ Е СРЕЩАЛА В ПАРИЖ С НЯКАКВИ ДЕБИЛИ ОТ ДС???

Едно е ясно като бял ден! Кой крив и кой прав в случая със Скрипал, няма значение, пък и ще видим! НО за пореден път ясно се вижда за какво и кога единствено се хвърля като бясно псе БСП - само и единствено когато става дума за руските интереси! Само! Дали ще е за руския патриарх, дали ще е за руските газови доставки, дали ще е за руски ядрени реактори, дали ще е каквото и да било - ВИНАГИ обаче става дума за нещо РУСКО! НИКОГА за България! Никога!

Той и Иво Инджока е бил в ДС но днес е професионален антикомунист.Аз се чудя на американците как може да си назначават такива антикомунисти и русофоби дето са били доносници на ДС че той тоя веднъж като е бил в комунистическите служби каква е гаранцията че ако докопа някаква информация от шефовете си в посолството няма да я изпее на руснаците?

Парички приятелю, парички! Инджев, Коритаров, плевню, цвъцко ..... сами не вярват, а и не могат да измислят идиотщините, които говорят. Но като папагали повтарят думичките, които им шепне $$$Големият Брат$$$

Нема сми да се дърлите, жената не само е работила като агент, но е и разработвала куманиЗки методи за социално влияние, ака пропаганда. Трудовете й са предимно в сферата на медиите и социалното програмиране наречено социален инженеринг. Има клонове като неуропрограмиране и други психарски дисциплини как масата идеоти кату вас да бъдът накарани да вършът кото им се каце без съпротива, което практически са разработки за поробване на човечеството. Това точно е върховна цел на Новия Световен Рет, ака ЗиониЗти и куманяги начело, и затова жената е просперирала и като агент, и в тея специални политически науки. Но никой от вас не вижда връзката. Това, че се е оженила, е най-вероятно да я покрият и да стане спяща политическа клетка. Сичко си има обеснение. Чела съм й трудовете е есенс, влиза в изпитните ми курикулуми. Жената е талантлива, но едва ли е просто талант, тя вероятно има екип и началници да й казвът в каква посока да се движи. Сичките й трудове до един, са политизирани в посока лево-крайно лево-до анархизъм, което всъщност се покрива с куманиЗката идеология. Куманягите са анархисти ако са куманяги изоПщо, нале знаете защо - защото искат анархия, и сриване на установения реТ, разбиване на семейството и вземане на децата от родителите, избиване на големи маси хора етц. Затова и първите куманяги са биле анархисти и са биле третирани като текиви -еврейката Роза коя беше, Г. Димитров подпалил Райхстага, Сталин избивал враговете си с обеснение нема човек, нема проблем, етц.

Препратка: четете си КуманиЗкио манифесто секи път като се чудите какво ви е спретнато и защо. Куманягите целът да отнемът собствеността на обикновените хора, като наричат тази собственост 'буржоазна'. И да я транформират в 'обществена' (това е техното обеснение) но всъщност хората на върха я притежават по сички начини, а тези доле - не. Като е оПществена, ас защо немъм достъп до Народното събрание, нищо че съм гражданка, и немъм парче от тая сграда да е моя. Че и закони има срещу мени, ако искът ъгълче от сградата да си кебича там. Примерно. Прилага ви се тека нареченото неуропрограмиране - новговор, справка Оруел, 1984. Секи божи ден се слага нов партиен конгрес, и се спуска новата линия. Тека, ценности веки нема. Демокрацията не е веки демокрация, а червен капитализам. Свободата не е веки свобода, а слободия и хаос. Анархисам. Точно както куманягите харесвът. Децата не са веки деца, а държавна соПственоЗ. Точка от КуманиЗкия Манифесто. Читети бе. етц.

Ама, тикво проста роксанова!Къде се учи на български? Във факултето,Филиповци,или?Освен да накараш хората да повърнат ,нищо друго не постигаш!

На специализация във Франция? 1965 година? По ясно няма как да е. Защо сега я осветяват е без значение.И какво от това, че Юлия Кръстева е изявена там "на запад" интелектуалка. Приели я хората, дали и възможност да се развива, да прави кариера, получила е признание, ползвала се е от всичко, което през онези години за нас зад Стената беше мираж. За да вреди на държавата, която и осигурява блестящия живот и многото контакти с политици и общественици за които после пише доноси. А може и да прави опити да ги вербува за "комунистическата идея". Като толкова и е скъп социализЪма да бяха дошли тук със съпруга, да се редят на опашки за хляб, мляко, плодове, месо, хладилници, запанелен апартамент чакане- 20 години, за лек автомобил/руски/ 15 години...лош, некачествен, дефектен ген, друго обяснение няма

Тя никого не е вербувала, нито е писала нещо за някого. Както се вижда от досието, навлеците от ДС са опитвали да я вербуват, ама се отказали след няколко години опити.

Значи Скрипал е толкова важен доносник, при това двоен, че заради него тука половината тролове са готови за трета световна, а другите - кучета ги яли.. Изглежда активно мероприятие такова омерзяване без никакви доказателства, поне от посочените документи.

При такова осветяване на агенти в чужбина, каквито има всяка държава!!, им рискуват живота дори.. Само ние можем да приемем такъв безумен закон за осветяване /ама не на всички?!/ и слагането под един знаменател на агенти, шпиони и доносници.. Много идиотско! Дори сега има ДАНС, наследник на ДС. И те ли всички са престъпници. Айде мислете малко.

И какво точно им рискувате. Че ще го отровят западняците ли? Тези, на които им ограбвате еврофондовете. Не се страхувайте.....ама имайте малко достойнство и върнете ограбеното.

Ограбването беше след 89година драги. Милиарди в офшорки. Имало е хора, които са шпионирали в полза на България в Турция, Македония и навсякъде. Нормална държавна практика!

Такива агенти има и за разкриване на икономически престъпни схеми. Как мислиш, ако мислиш въобще, дали някой няма им свети маслото с удоволствие?

ДАНС е наследник на ДС? E, edin da si priznae. ДС са били политическа полиция под шапката на руските служби. Ако бяхте много почтени да не унищожихте половината досиета. Но явно при новия режим има какво да криете. ДАНС не би трябвало да е политическа полиция, ама добре че си каза, че ДАНС е нещо като ДС. Брависимо.

Държавна Сигурност/ Държавна Агенция за Национална Сигурност То пък голям мозък се иска да се сетиш. Какви признания те гонят..

Преди години беше дошла в България и тука говореше на френски език!

Мдаааа, имаш право май, така беше.

Както се вижда за пореден път родните разузнаеачи никва патриотична и защитна дейност не са вършили , както прокламират. Тормозят една успяла българка, роднините и приятелите и дава контакти и информация за неподозиращи нищо френски интелектуалци , за да ги ползват и притискат за комунистическа пропаганда. Аз в това нищо патриотично не виждам - тормоз на българи и чужденци , за да се демонстрира власт и мачка населението и държи наведено на властта, от това по антибългарска , безсмислена и долна работа няма.

Само да попитам дали пък успялата българка щеше да е успяла толкова, ако не е била сътрудник на ДС? Не за друго, ама съм сигурна,че е пълно с много по кадърни и талантливи хора, дето всъщност не са успели точно защото не са били близо до властимащите тогава под различна форма. Не,че сега е различно, ама пък може и да греша нещо.

Емигрирала е 1966година. Ако е вярно изнесеното завербувана е 1971 година. Има много случаи, когато ти правят клопка и после, щеш не щеш подписваш.

Няма страна без разузнаване, вътрешно и външно. На практика тази жена е работила за България и интересите й, поздравявам я за което! Другият момент е, че ако службите те набележат да станеш сътрудник единствената опция, която имаш е да се съгласиш! Мислете малко преди да пишете глупости. Тя е постигнала много в световен мащаб, а какъв е проблема,че е била част от външното разузнаване??/ Мислите ли, че в другите страни няма такива като Кръстева??

Точно защото е постигнала много ,сега да я сринем.............. А хората от комисията.......катили. Ей ,докато сме обърнали поглед назад, никога няма да вървим напред.

Абе не виждате ли защо разкриват досиетата на хитруша като тази- успяла. Искат да ви кажат колко умни и припознати за свестни хора са служили към ДС. Ама ние ги знаем тези, които ги назначиха за милионери и как ни ограбиха. Хайде няма нужда.

Като гледам как службите разпарчетосаха България и я окрадоха и стан аха милионери - капиталисти, а уж са били политическа полиция, защото точно това са били- въобще не ти вярвам. И друго- може да е постигнала много, но да е загубила душата си. А душата е най-важното в човека. Дано да е успяла с хитрост, без да съсипва човешки съдби, за да може тя да е добре, защото е ясно че ДС си е била политическа полиция, а военното разузнаване - още повече.

Да прочета и разбера, че всъщност това е едно, ако може да се каже "Дело" за вербовка. Излишно е даже да се коментира тази глупост. Според мен за всеки, който не подозира дори, може да съществува една такава "разрабока". Права си е жената да отрече и се възмути. Чудя се, за какво им се е плащало на маса люде, че и сега, може би.

Бе аз не четох до края. Но никъде не видях да е била агент. Срещал се е с нея агент и е докладвал за раговорите. Това виждам.

Не разбрах, как ни в клин ни в ръкав, започна тази кампания срещу нея. Извадиха я от нищото и започнаха да натискат и да натискат.

Като четеш и разбираш къв боклук са великите български комунистически шпиони и служби . Общо взето тормоз на роднини и приятели на набелязания и сума пари похарчени на вятъра за безмислени , размотавания на папки и преписки, срещи , екскурзии в чужбина без никакакъв смисъл и резултат , само от голо желание да се вреди , натиска, мачка , оправдава дейност, заема пост и демонстрира власт.

На ден по лъжичка...пардон, веднъж на високосна разсекретят нещо. Става досадно вече. Тези в комисията по досиетата с това темпо ще се пенсионират там...егати службичката. Докога ли ще съществува, мина четвърт век и пак скелети се вадят, но все по-безинтересни ...

Това само доказва колко са се забравили някои хора.Явно някой и обещал да премахне досието и не си е свършил работата и стана за смях уж интелегентна жена !

Някои хора се чудят какво да измислят. Може и да е била сътрудник жената, голяма работа. Такива са били времената, живеело й се е на жената. Ами сега сигурно няма сътрудници. Сега даже е така да се каже пълно със сътрудници. Всичко което се пише в интеренета се следи и докладва където трябва. Поради страх от свобода на словото в западния свят е почти невъзможно да се пише в такива форуми като в тоя сега тук. Там трябва яко да се регистрираш. И ако изобщо някъде се позволяват такива форуми, то те са допосутими само в работно време. ЯВно цензуриращите трябва да смогнат с цензурата.

Прав си, че се следи, аз даже лично ги познавам тия, дето тука ни следят, че и телефоните, и съм им взел вече мярката...

От приложените документи за дейността на ''Сабрина' и обобщените данни от нейния наблюдаващ офицер на човек може да му се придрайфа от простотиите, с които са се занимавали (отбивали номера) българските шпиони по Света и У нас... абсолютна ПАРАОДИЯ!

Борила се за комунизъм, станала маоистка, след като се оженила за маоист , но не живее в София и Пекин, а предпочита да се бори с врага от гнилия Париж. Хитро парче, защитила дисертация сред колеги маоисти във френски университет. устно е направила цяла енцикопедия на левите активисти и учени пред службите, но не е прекалила , общо взето не говорила неща които не се знаят, писмени доноси не видях да има. Общо взето гламава и напориста балканска читанка , добре уредила живота си в чужбина в плямпане и активности на втрусналите и натрапвани тук комунистически бълвочи , модерни сред френските интелектуалци и зубрене с дребни корекции на структуралилизъм. Когато потенциала на комунистическите дивотии се изчерпва почва да се прави на психоаналитик. Прилича на измамна врачка преквалифицирала се на билкарка и после на хомеопатка, само че в претенциозна университетска среда.

Янко, Янко, много си зле с ориентацията чадо! Да си работил за Първо главно/външно разузнаване/ е предимство, а не петно! Справка: Георги Първанов. Същият този "агент Гоце", който хората два пъти избраха за президент. Нищо, че е "Гоце". Я кажи сега Янко, защо според теб тая информация излиза чак сега? Защо в продължение на повече от 28 години никой нищо не каза? С тежки увреждания сте това седесарчетата. Мозъчни увреждания.

Що се криете като мишки , че не е петно? Давате си сметка , че да предваш , топиш и съсипваш живота на другите е най-голямото петно, ама не щете да си го признаете. И понеже никога не сте имали съвест и чест , се правите на неразбрали.

Не е петно, а направо дамга. За цял живот и след него и върху поколенията. И сеестен човек не се завърта около подобни тропачи , ковачи и доносници, само същите боклуци.

САМО В БЪлгария нямаше пълна лустрация и затова сме една малка Русия. Тези, които унищожиха досиетата, за да спасят задните си части, защо не са с присъди. Само тогава ще ви повярвам, че работите за България. Иначе от ДС и военното разузнаване БКП-то ги назначи за милионери, за да запази властта си. И гнилостта на тази система още прояжда хора и общество. Не престанаха да си раздават милиони и да гласуват закони само за себе си, в пълно несъответсвие с общочовешки и държавни интереси. Работили за родината. Вятър! Щом можаха да отровят Людмила- ясно за кои са работили, начело с Луканов.

Чудя се тези от комисията чии агенти са , защото със сигурност не са български!

Разгледах линковете. Има писма на Кръстева до родителите и (между другото, пълни с уважение и любов), до нейни колеги, доноси на разни ченгета, пуснати из Европа да слухтят, характеристики на Кръстева от колеги и шефове. Даже към досието има прикрепено факсимиле от френски вестник, където се споменава името и във връзка с посещение в Китай на нейния литературен кръг - това не знам защо са го направили тъпите милиционери. НИКЪДЕ не видях тя да клепала някого или да е снасяла някаква информация. Ако иска да убеди публиката че Кръстева е агент и доносник, нека да пуснат линк САМО към тези документи, а не да имитират дейност.

Всяка държава в света, има държавна сигурност ! И не виждам нищо лошо, още повече, че жената от 1966г. живее във Франция ! Ако е вършила някаква работа, то е било в полза на България! Лошото сега е, че много доностници по онова време, сега са на власт и са "първи демократи" !

Аман от вас! Каква полза е имала държавата от държавна сигурност? Освен да руши живота на свободомислещите хора и да дава привилегии на тези, които работят за нея, изпреварвайки по-достойните и работливи- не виждам друго. Работили сте под шапката на КГБ и ГРУ- т.е. за сегашната руска и българска мафия. Това ли наричаш служба на родината? Ако не бяхте вие с куфарчетата- сега българина да живее от руда ви, а не да ви плаща кражбите.

Ако се причислявате към свободомислещите хора и това е мнението Ви за хората, работещи за сигурността на държавата, значи сте много зле с мисленето.Само един елементарен пример - ако един агент предостави информация, че еди-къде използват определена технология в дадено производство и нашите специалисти я внедряват за подобряване на качеството на нашето продукти, с това ли рушат живота Ви ? С какво рушат живота ти, след като тези служби се опитват да предотвратяват или разкриват терористични актове и атентати, да осигуряват на Вас и на семейството Ви, както и на всички граждани сигурност и спокойствие ? Терористичните актове при Възродителния процес в периода 1984-1987 год. кой ги разкри, филанкишията ли ?. Работели под шапката на този или онзи...важното е от работата им да има полза за обществото. Сега, когато службите имат големи проблеми с добиването на информация от престъпните среди и нямат добра разкриваемост, една от причините е "активната дейност" на комисията за досиетата и волните коментарии на свободомислещите екземпляри като Вас.

ХВАЛЯТ ЛИ Я НАШИТЕ ИЛИ НЕ? АЗ МИСЛЯ, ЧЕ Е ГОРДОСТ ЗА ВСИЧКИ АКО ПОДОБНА ЛИЧНОСТ Е РАБОТИЛА ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.

комисия по досиетата що не я закрият, само държавни пари харчи и то не малко пари, това ли е най-големият проблем в момента, кой е бил агент преди половин век, май нещо пак на маймуни ни правят

Тази комисия по досиетата да вземе да си смени идеологията. Да разкрият всички бандити на прехода, окрали държавата и оставили и огромни дългове, както и тези, които съсипаха животи и съдби на достойни хора. Но в този си вид, в които разкрива само хора, колкото да имитира дейност- хайде няма нужда. Пълна лустрация? Кога?

А новичок намериха ли?

Ех мръсни дошици.

Не разбрах, тя френски агент ли е станала в последствие, за да остане да живее там или е била двоен агент и България е издухала супата?

И кому е нужно, бе иДИОТИ! Къде по-точно в досието открихте противодържавна или противоличностна дейност, че трябваше да го разкриете!

Тия от Комисията по досиетата не вземат да разкрият ДС мрежата, която обхвана икономиката на България и върти всички далавери, ами тръгнали да се занимават с някаква писателка, забегнала във Франция преди повече от 50 години. Бас държа, че голяма част (ако не и цялата) информация, която ДС са получавали от нея е била контролирано подавана от френските служби.

Точно , все едно сме баламурници.

Гаднярите, дето са докладвали за приятели, колеги, съседи - те кротичко си богатеят и дърпат конците и до сега...

И какво ме интересува една френска гражданка била сътрудник преди половин век. А друго питам- къде са досиетата на онези с куфарчетата, дето съсипаха и окрадоха българите , направиха ги роби на жестоки заеми? Юлия Кръстева? Какво ме засяга, Нито живее в България, нито е крала куфарчета. Няма никако значение нито за дългът, нито за чалга културата наложена от ДС мутрите.

А така! Да видим сега ккаво ще каже?

Той и нашия е "Капу ди тути капи", на мафията ама управлява!?!?

Стига сте оправдавали доносниците на ДС, бе! Това, че имаш интелект не те прави свестно човешко същество, така че интелектуалните постижения на тая франкофонка въобще не компенсират това, че съзнателно е служила в угода на репресивен режим...едно е говорела, друго е вършила - тайно...

Това с досиетата е вече безмислица - номенклатурата, генералите и агентите от ДС отдавна разграбиха държавата и ни обрекоха да сме най-бедния и нещасастен народ. Дали тази госпожа е агент или не - не е толкова важно. Виж Гоце, Ахмед и другите си живуркат необезпокоявани. Но за тях несе пиша защото уволняват, бият и убиват.

Спомням си , че четох сърцераздерателните и разкази как не давали да погребе баща си. Със сигурност е движила в леви среди, симпатизиращи на комунизма, което е масово сред френските интелектуалци, тъй че не ме учудва особено. Че не и липсва лицемерие, слагане на маски , безогледна пробивност и наглост също е видно.

Чудя се простите соросоидни тролове, дето лочат помия в кочината си, на какво основание си позволяват да коментират световно признати учени и на какво "демократично" основание отричат правото им да имат едни или други убеждения.

Това, че е "световноизвестен" "учен" въобще не оправдава липсата на морал да служиш на репресивен режим, айде стига глупости...

Това е няма съжаление, разкяние и извинение, напротив това са хора които са взимали от всеки свичко възможно, без значение колко ниско ще паднат. Не едно величие в БАН е като тази, напълно морално разрушени от вътре хора способни на големи низости.

продължава с разкриване на нейната агентура по света ???

Аз се чудя как така в най-тоталитарните години, Франция отпуска стипендия на едно провинциално девойче от Сливен, и как от България са я пуснали да учи там По-нататък е съвсем естествено, че е вербувана. ДС не биха пропуснали да внедрат такъв агент.

Изгубих си половин час да прочета по-съществената част. Няма абсолютно нищо компрометиращо - една способна жена, високо оценена не само във Франция, имаща някои свои като цяло леви позиции, твърде характерни за тогавашния интелектуален елит - Сартъп, Еко и т.н. Контактите и с ДС са били абсолютно принципни и се състоят изцяло в обяснение на нагласите на френските леви интелектуални среди, както и на обществото като цяло. Тия кретени от комисията по досиетата просто злепоставят един високо уважаван и с заслуги към България учен.

отдавна не бях попадал на подобни глупости, несръчен опит да се оправдае един служител на репресивен апарат...

Абсолютно убеден съм, че средностатистическия протестър няма една дума да схване от един типичен неин разговор /дори да се води на български/, както и, че завършващият френска филология е като конгоански негър в познанията си по този език в сравнение с г-жата. Във Франция между другото тази дама е подложена на преследване от текущата интелигенция- не знам защо. Феминистка, атеистка, една от първите в Европа от такъв академичен ранг, която открито в медиите говореше за нормалността на женската бисексуалност. В същото време обаче си мълчеше за чистата женска хомосексуалност, а за мъжката такава мълчанието и ставаше направо оглушително;-). Интересно обаче колко удобно се пръкна това досие - нали уж били унищожени;-)?

Колко сте тъпи, господа "демократи" и антикомунисти.Никой по света не си оголва досиетата на агентите си в чужбина ,а ги ползва до живот да служат на страната си.Без значение дали през социализма или капитализма е вербуван, щом е агент от външно разузнаване той е работил за родината си.За тях това не е служба на политическа система, а дълг към родината.Не смесвайте нещата сполитическия отдел на ДС.Агенти в България има и на страните от ЕС,които следят всичко,вкл. и управляващите.Вземете Германия,която запази външните агенти на службите на ГДР и ги използва.

Защо обвързвате работата на разузнавачите с България (много патриотично) , като те са служили на диктаторския комунистически режим, а не на народа си?

Аз съм сигурна ,че ще дойде момент ,когато тази комисия ще бъде съдена за противодържавна дейност ,ако разкрива агентите на ДС ...

Сътрудниците на престъпния режим, които правеха другите мишена и унищоваха с една дума и донос човешки съдби и семейства трябв да се знаят.

То хубаво, ама след предаването на "оня списък" съм убеден, че няма нито един кандидат за български агент в целия свят. Страна без разузнаване и агентурна мрежа е мъртва страна.

Мнение на един завършен и доказан тесногръд и парволинеен дЕБИЛ /малката буква не е грешка/!

Агентите на ДС не се притесняват да пишат тук...Затова сме закъсали, защото нямаше лустрация.

Смятам че подобни недомислици, лишават завинаги правоохранителните органи да имат агентура и съдействие на гражданите. В България само НЕКАДЪРНИЦИ се назначават на държавна заплата!