Гневни земеделци блокираха път с 10 тона домати

Над 200 гневни зеленчукопроизводители от Пловдивска област блокираха в 13.00 часа движението по пътя от Пловдив за Пещера, близо до Ново село. Те изсипаха 10 тона домати, а след това ги стъпкаха с камиони. Протестът е заради ниските изкупни цени на своята продукция.

Обратно в новината

Коментари - Гневни земеделци блокираха път с 10 тона домати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе хора,не изхвърляйте вашият труд?Елате при нас хората и си продавайте стоката.Ние знаем,че мутри контролират пазарите,но кои е казал че трябва на пазар да идвате :).Застанете по спирки,широки улици и ние хората знаем какво да правим.И сега има такъв род търговия,която върви с пълна пара.

Ето ,това е протеста,който подкрепям с пълна сила!Писна ми да ям гумени домати от Патагония!А тези истинските,българските ги няма на пазара!Къде е държавната политика за селското стопанство?!АА-ние се ръководим вече от ЕС!

Korneliya

Ами как да ги има хубавите български домати като нашите производители произвеждат същите гумени сортове като вносните.

защо да гарантира правителството 60 ст? ето ви на капитализъм бре

Малко данни от статистиката: За месец юни тази година, крайната цена на домати "добро качество"(не знам точно какво значи, такава извадка ми даде моят познат) се движи между 1.08 лв. и 3.00 лв. на килограм. Е драги производители, намерете начин да стигнете до нас купувачите. Щом прекупвачите ви цакат, направете организация някаква, за да сте по-силни в преговорите с търговците. Ситуацията ако не е трагична щеше да е смешна.

Еееее.....да ги бехте стоварили пред Парламента, бре. Има голямо търсене и много бързо вървят (летят)....

Tия не са гладни. грехота е толко гладни хора има а тия измекяри се правят на бедни. които е гладен не гази храната.елате ,продаваите в града не сте сакати . ама наисе требва да ревете да ви дондуркат слепи ли сте та не знаете да си докарате стоката по градовете/??егати наглярите.

Искат с производство на домати да карат бентлита... нема начин, да са учили :-)

Какво говорите бре хора? дайте ги тия зарзавати насам? Къде са тия качествени зеленчуци и плодове на ниски цени? А София и на морето, плащам луди пари 3-4 лева за кило домат и при това няма никакъв вкус... отврат. Краставиците сухи и безвкусни, пшраскови плодове какви ли не? отвратително качество а цените откачени... Дайте ги тия зеленчуци нашенски да ги видим. ЗАЛЕЙТЕ ПАЗАРИТЕ, НЕ ПЪТИЩАТА!

Преди 1 час на пазар Иван Вазов в София гледах хубави домати по1.5лв

Що бе прошли? аз пък гледам всеки ден по 3-4 лева на сергиите в Лозенец... чушка 3,50 пъпеш 2,50 Днес пазарувах., та лигавят хипохондриците дано, комплексар беден

КЪДЕ СА СЕГА КАТ? ЕДНО НАГАЗВАНЕ ВЪРХУ ДОМАТИТЕ ВОДИ ДО "АКВАПЛАНИНГ" И ВЕРИЖНА КАТАСТРОФА. АМА ДА СЕ КРИЯТ И ЗАД КОЛЦИТЕ НА ДОМАТИТЕ Е ПО-ДОХОДНО ;-)

Няма да се плашите, по-важно (даже жизненоважно) е да разследваме полети, ДАНС, манс и "ТЕ ТАКА". Гарантирано от БК(С)П!

В МОМЕНТА ПРАВИТЕЛСТВОТО РАЗРАБОТВА ПРОГРАМИ КОИТО БЯХА ЗАЛОЖЕНИ В ПРОГРАМАТА НА ДПС ТОЕЗ В ОБЛАСТНИТЕ ГРАДОВЕ И ТАКИВА МЕСТА КАТО ЛЮБИМЕЦ ИЛИ ХАРМАНЛИ КЪДЕТО СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ПОВЕЧЕ КОЛИЧЕСТВА ДА ИМА ТЪРЖИЩА СВЪРЗАНИ ПО ИНТЕРНЕТ С ЦЯЛА БГ И ТОГВА ПРИМЕРНО ЖИВЕЕШ В МОНТАНА И ТАМ НЯМА ПИПЕР А ИМА В ХАРМАНЛИ ПОРЪЧВАШ С ПРЕВАЗА ИЛИ БЕЗ ПРЕВОЗА ТОЛКОВА ТОНА И СДЕЛКАТА Е ГОТОВА ТАКА ПОНЕ Е В ЕС И ЗАТОВА ЩЕ СЕ НАБЛЯГА А НЕ НА СТАЧКИ ЗАЩОТО БГ БЕШЕ ПРЪВА СИЛА В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО НО БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОСТОВ СТАНА РАЗРУХАТА ЗАТОВА КОЛКОТО И ДА СЕ СЪРДИТЕ НА ДПС ТЕ ИМАТ ТАЗИ ПРОГРАМА И ЩЕ ГО ИЗПЪЛНЯТ НО АКО СА НА ВЛАСТ ЗАЩОТО ПРИ ГЕРБ МОНОПОЛИТЕ НЕ ИСКАХА ТОВА

монополите и прекупвачите браво една умна замисъл дано го успеят че да има за родните ни производители

Пари за земеделието има, ама те отиват олигарсите а не в производителите. Протест до п о б е д а!!!

Бря бряяя, че ко со десет тона ! Я и сега берем по пат, а целата бригада, педесей пет , фярлйте, фърляйте семито, ергенчета от герп !! И вие ,луди-млади, герберски калинки рошави?? баба Тодорка, бБтВ "Трътките"

Luna0102

Няма да чета статията, сигурна съм, че е така благодарение на ГЕРБ.

Ами като знаем от къде изскочиха калинките, не етрудно да се досетиш.

се договарят с изкупвачите, а не с държавата! Каквито цени сте си договорили такива получавате, ако не- съд. Ама защо ми се струва, че нямате никакви договорки, ами бълвате в несвяат количества, защото миналата година цената била висока и айде, юруш на доматите. И хоп, цената пада.

с кои да договорят бе с мафията ли ?- отдавна се знае че този пазар се владее от мутрите които определят цените , тука пазар няма

ВЛАДЕЕМ ЕДНА МАСА НА ПАЗАРА ЕЛА ДА СЕ ДОГОВОРИМЕ ДА ТИ ПРОДАМ ДОМАТА ПО 5 ЛВ.ИНАЧЕ ЧЕ ЗАМЕРАМ С НЕГО

Интересно, защо тези хора не докараха доматите в София. На борсата Слатина ще им вземат по 80-90 стотинки без да се замислят. По пазарите на дребно домати под 1.15 няма.

Вчера на пазара в Люлин ( София) имаше малки червени доматчета за 40 стотинки килото. Купих си по 1 лев розови, но взех и от тези по 40ст от любопитство. Естествено не бяха като розовите, но на вкус не са по-лоши от тези вносните дето се пшредлагат в Кауфланд, Била и т.н.

Земеделците да попитат "компетентните органи" как така се внасят цели турски тирове с ОФИЦИАЛНО ОБЯВЕНА ЦЕНА от 0.00 лв. Да няма грешка 0 стотинки. Били подаръци за незнам си кой до съответното КПП. Да не забравите да ги питате какви са тези подаръци по чели тирове!

Е това е ... след целия труд на българския земеделец резултата се превръща в червени боклуци!

Искам да ям български зеленчуци и хората да получават реални пари за труда си.

Пари да получават, ама не измислени субсидии .... и аз произвеждам стоки, ако тръгнем всички да искаме субсидия какво ще стане?

Ами за партиите там да има, та да плащат за "умни" мисли във форумите.

Ей сега идва Болния - за един домат на пътя - 3 години затвор.

Къв зарзават бе, алооу. Нали намалихме тока и дигнахме майчинските, са с некви производители ли ше се занимаваме. Аре у лево!

Като ще ги хвърляте дайте ни ги на нас протестиращите за да замеряме политиците,оставете тази работа на нас.ние ще се погрижим за вашите искания

Специално тези не мога да ги подкрепя. Доматите им са безвкусни боклуци и не виждам какво искат толкова. Ако продукцията им струваше, много хора биха си купили и на по-висока цена. Ама...

като от едно време Що пишеш глупости

Не са глупости. Берат ги зелени, купувал съм направо от парниците, същите дървеняци като в магазините, а са си български. Като не знаете, не говорете.

Ало, вкусът на български домат се познава даже, ако ти завържат очите.

Идвайте в София - цената е 2 лева за кило.

Ньъ! В София са по 30-60ст/кг !

Аз утре ще изкарам 10 тона кравешки лайна пред парламента, обичам да дарявам екологично чисти фъшкии. И отгоре и аз ще пусна една лайно - като черешката на тортата. Мухахахаха.

Не ги дебнете по границите, а ги хванете колко оборот имат и какви данъци плащат! Някои хора отказват да приемат принципите за свободно движение на стоки. Внос от Гърция няма от 6 години. Доматите дали ще са от Кавала или от Сандански са с един произход- общностен. При всички положения и двата вида са произведени от българи. Това са реалностите. Големите вериги колко квартални магазина затвориха!? Тях какво да ги правим!? Май ще трябва да се обърнем към господин Сидеров.

Аз пък харесвам големите вериги. Доматите в тях също може да са български. Истина е, че производителите не отиват да си пласират продукцията, ами чакат някой да им я изкупи.

Станишев, какво чакаме? Бойко ще оглави и този протест. Обещай нещо. Ще вземем заем ако няма в хазната.

Защо ги стъпкахте? Пенсионерите щяха да се облажат с домати.

грях е да се унищожава храна.. можеха да ги подаряват на централни места по градовете на по бедните или на инвалиди.

Жалко за изпомачканата продукция. Тези зеленчуци можеше да се дарят на някой социален или детски дом. Но въпреки това производителите са прави, че изкупните цени са ниски. Може би държавата трябва да помисли да ограничи вноса на евтините и нискокачествени зарзавати от Турция и Гърция.

В ЕС сме, братко! Как така ще ограничаваш вноса - невъзможно! Истината е горчива - неконкурентни сме! А и вече не вървят лафовете колко хубава ни била стоката, а вносната какъв боклук е.

И това е вярно, но въпреки всичко - жалко за родните ни производители. Предполагам, че всички знаят колко неблагодарна е земеделската работа.

как така изкупната цена на доматите БГ е 0.25 стотинки (да точно така) а в магазина се продават на 2.0о лева.. как точно не сме конкуретнни ако цената между производителя и клиента е 10X ... Нима доматите от Гърция се внасят на 0.26 стотинки легално!? Хайде де...

А също би трябвало родните производители да помислят малко за опаковки-чуждите домати са в кашончета, едно и двуредови, надписи - производител, адреси, телефони, а нашите в кашони от банани, отгоре що годе, отдолу всякакви.Качество - какво да е. После вой до небесата, а би трябвало да потърсят начин за конкурентоспособност. Това е едната страна, другата е на държавата, като че ли има нива заинтересовани да "не виждат" какво става по граници, митници и т.н. Най много да се изрепчат на търговците на дребно, че им е най-удобно. И т.н....

Всички действия на престъпниците, които ни управляват в момента са на базата да няма протести.

Ех,защо не ги дадохте на протестиращите!Щяха да направят Парламента на шопска салата!Другия път ги продайте на Буда,за да има какво да хвърлят неговите хора !Пак ще е на сметка Мутрата!

Защо "Кристко"? Ти си "Саше"... 100% Саше!

Абе малоумник - стига с този Боко. Каквото стане все Боко ви в главата!

На малоумното какво да му обясняваш - малоумно ще си остане.

"Държавата е крава, която всеки иска да дои, но никой не иска да храни"

Да ги поканим да ги изсипят пред парламента на ВОЛЕН-ТЪПОТО НА КРАТУНАТА

абе ,що не хварляхте домати през последните чгодини а сега всички недоволни.егато продажниците вя сте гломи лоловци,не знам само що ви галят с перце тя яа не ви го на....ат

А мога ли да го надена на май...., глупендар прост. Първо се научи да пишеш, прочети малко за СС политика в ЕС и тогава се изказвай!