Коментари - Домашното насилие при "60 дни интимната връзка" вече е законодателен факт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако след 60 дни ,,интимни отношения"" връзката се прекъсне и след известен период се възстанови, тогава как се брои -ден 1 или ден 61? И какъв трябва да е интервалът за едната или другата интерпретация?

Както има закон магнитски ,предлагам този да е Закон Дебора. Най- малкото, защото е толкова тъп като де бората.

Демек до 60ия ден кой квото бил бил. Или направо на 59ия ден и "ай чал". Нещо като Лео дето ги сменя като чукнат 25, ама в беге вариант.

Поредната лудост, която ще направи невъзможни интимните отношения между мъж и жена. Кой ще установи, кога е започнала връзката? Как? Сега какво, ще си лгна с някоя, ще излизаме на срещи,ще правим секс и на 59 ден ѝ казвам довиждане, за да съм сигурен, че няма да ме изнудва и да си играе с мен ли? Така ли ще е от тук нататък? Това правителство е за разстрел. Предложилите това безумие са за пребиване ес камъни?

До 60 ден не се брои ! Яко бой !

60 дни , 60 дни? Ама по колко пъти на ден ? Нема ли да се дифинира интимната връзка и по колко време ще бъде всяка интимна връзка! Защото има една стара снимка на баба и дядо като младоженци - дядо е седнал , а баба е права! И когато питах дядо защо така , той ми отговори - 'ами аз не можех да стоя на краката си, а баба не можеше да седи . . .

А ако интимната връзка е 59 дни не е домашно насилие??? От глупаци се очакват и глупави закони. Два закона и пълна порнография. Първия с 60-те дни пълна глупост,а с втория се узаконяват кражбите на коли от държавата като се конфискуват. Какво правим с тирове и автобуси с пияни шофьори,а ако шофьо рът е чужденец?

Или от посолството експериментират безопасно тука, и ако няма никой утрепан накрая, смятат да го въведат и там?

В кварталния магазин: -Да знаеш Муци, така хубаво ни беше първите три дни от интимната ни връзка, но днес в магазина не ми приеха петдесетачката, че била фалшива и изглежда снощи съм била изнасилена !

А какво правим ние гейовете??? Според закона сме извън закона.

Там си ви е и мястото!

3евзек

На практика всичко, което е извън закона, е обявено със закон. Затова не бих се радвал много. Дано не се наложи да съжаляваш, когато някоя "хубавица" с адамова ябълка те излъже в продължение на 60 дни и после да се чудиш по кой член да я гониш за насилието, понеже формално в закона интимна връзка между мъже няма.

според приетата формулировка ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са вече в интимна връзка.... Остава да получим разяснение, кой е такованата страна....

То е ясно, че ПП-ДБ са преебаните от Бойко с 200 в дупарата! И се върти!

И как ще докажат първия полов акт с момата?!? Сега за първия полов акт трябва да викам свидетели ли?!? Няма по големи малоумници от сегашните в тоя парламент,няма!!! Избрахме си бавноразвиващи да ни управляват,на всичкото отгоре и лъжливи,че и крадливи!!! Сега всеки първи полов акт ще трябва да бъде извършван публично и пред камери,за да има доказателства за после... А можеше всяко насилие да не се толерира,всяко,но не,те ще толерират ,ако насилваш някого ,щом не сте в интимна връзка ,може да я насилваш,стрижеш и какво ли не,това е безобразие! Явно умишлено създават дразги между хората за да не обръщат внимание на ония горе,какво правят и как ни закопават бъдещето...

Че тос капут от зарата 60 дена ли е ебал. Начи ако я е нарязал на 45 ия ден е напълно невинен.

Точно така. Ти що питаш?

То така няма ли да стане каша при бракоразводните дела? Щом по-малко от 60 дни не е интимна връзка. Пък платения секс си е явно бизнес отношения.

Значи ако се ограничават забежките до 7-8 седмици не се броят баш ни таковане, ни шамари. Интересно пред жена ми дали ще мине? Щом е за по-малко от 60 дни колко да е интимна и колко да е връзка. Нали?

то си пише в статията, че имало разлика между интимна връзка и сексуални отношения едното пило обяснено в наказателния кодекс другия ся по новите домашни семейни насилия..така , че може да си избираш дали да те цакато по едното или другото:)))

Г-н Ами, Зависи дали жена ти е умна. Ако прави разлика между "шамари" и "интимна връзка", тогава по-скоро няма да мине. А ако ги счита за едно и също, тогава ще имаш успех.

Нямам навик да ползвам шамари по принцип, камо ли при интимна връзка. Виж другите неща не са ми чужди, та затова ми е интересно. Иначе, ако ме питат насилието си е насилие, независимо със или без връзка, пол или каквото и да е и според мен е нередно и незаконно при всички случаи, освен при защита. Много по-умно според мен щеше да е ако инкриминират по-тежко насилие и тормоз когато просто са системни и продължителни или извършени садистично. Така хем няма да приравнят случайно семейно спречкване към нещо като печалнато известната лека телесна повреда отскоро, хем няма да им се налага да се излагат да дават абсурдни определения на човешки отношения или да делят хората по някакъв начин. Все пак е редно закона да важи еднакво за всички.

3евзек

Не е съвсем вярно това. Домашното насилие може да е насилие, но насилието не е домашно насилие. Двете не са еквивалентни. Ако се спречкаме на улицата, всеки от нас ще е свободен да отстъпи, да си тръгне, включително да си вземе децата, обичайно без другият да му държи сметка за тях. В домашни условия има по-трудно преодолими зависимости. С новия закон гратисният период от 7-8 седмици би могъл да даде основание на жена ти да счита единствено дали си, или не си се задомил другаде, не дали си таковал. И това са различни неща. Мен ако питаш, не е задължително да си се задомил и след 60-ия ден, но това по отношение на конкретния ни разговор е вече друг въпрос.

То ако има връзка с други някакви зависимости покрай една връзка и насилието е свързано с тях, то ще е системно и продължително. Отделно няма да се напъват да мислят други текстове за отношения несвързани със секс, но пак може да има някакви зависимости и невъзможност за оттегляне и съответно тормоз и насилие. Абстрахирайте се от опита ми за шега с таковането и съпругите.

Това е арно! Я с бабата не съм правил секс вече две години, ще рече, че ако я тепам, то не е домашно насилие!

Всеки разумен човек ще вземе мерки да си документира връзката за да се защити! Уж невинни селфита, снимчица тук, снимчица там и то си се документира! Приятели са ви видели на това събиране или на оня плаж, отделно по вайбъра съобщения... Да, малоумно е, но се налага всеки разумен човек както не си казва ПИНа на банковата карта така и да се защити от възможен рекет или насилие...

Как се доказва интимна връзка ? Защото за читави доказателства трябват поне двама свидетели . Ще назначават осветители вероятно ?

Със селфита

Селфито е невалидно доказателство. Още повече , че има софтуер за диипфейк с който могат да те направят как таковаш маймуна. :-)

Добре де, връзката откога се счита, запознаването или първо обаждане,1-2-3 среща, първо натаковане? Аз като потенциален насилник е добре да знам.

В момента в който те хване за кора, часовникът попва да тиктака

Колко свидетеля трябват за да се докаже?

Зависи. Ако си хванеш такси, запознаеш се с таксиджията и го бориш за интимно, тогава се счита от този момент. Ако се обадиш на водопроводчик и считаш обаждането за интимно, тогава пак се счита от този момент. Но най-важното е да кажеш истината в съда. Естествено, винаги имаш възможността да излъжеш.

Готвим промяна, ако интимната връзка е в гъ.за, срокът се намалява на 30 дни.

Стига бе, там много ме боли!

Е още не е, трябва да минат 60 дни за да влезе в сила!

това, че отношенията в интимната връзка вече ще се регулират от държавата (съдът и прокуратурата ще решават дали има проблем, независимо от участниците в тая връзка) е златна мина и за адвокатите. Включително за практика, обратна на замисъла на закона. Напр. мъж иска да контролира отношения на жената, с която е преспал: 1. На 61 ден след акта пуска молба, че ако жената, с която е в интимна връзка, загледа някого (дори без реално да му изневерява), това му причинява психично насилие (по определение - негативни емоции, намаляване на самочувствието); 2. Тя се сдобива с предупреждение да се въздържа от нови актове на домашно насилие; 3. Ако се усмихне на някого и това нарани чувствата на мъжа, с който е била в интимна връзка - до три години лишаване от свобода.

За недомислица, как се доказва кога е започнала връзката? С двама кошаревски свидетели ли? Кой ги кара да са с такива хора, нормалните мъже свършиха ли?

На нашите законотворци им остава за след ваканцията да дефинират и термина „асансьорно насилие“. Сиреч, когато някой селяндур-махмурлия, прекалил с шльокавицата, чесъна и киселото зеле, вземе та сцепи хасето на някоя в асансьора, а пък асансьора вземе, та спре между етажите и тогава някой му изплющи един зад врата и изрита този аграрен експонат! Истината е, че всичко това се прави, за да се даде на възможност на адвокатите да се скъсват от пледоарии в съда, за да бавят, протакат, откровено елиминират или доведат до изтичане на давност за заслужени присъди на насилниците! Това е! Видиш ли такова нещо, веднага се запитай „Кой има интерес от това?“ и ти става ясно кой лапа и ще продължи да лапа пържолите и за кой са мухите! Защото в скоро време и гореща супа за духане няма да има!

Законът недомислица е обнародван и веднага беше налазен от ЛГБТ+ обществото и НПО-тата в медиите. Вчера по БНТ един педераст се оплакваше, че интимният му партньор го насилвал многократно и никой не му помагал. Интересно защо хем се показва по ТВ, хем крие лицето и гласа си, което говори, че има нещо не съвсем истинско в случката. А някаква си юристка обяснява как насилниците трабва да се превъзпитават от НПО-та с действия поне няколко години (разбирай да им се плаща, за да си говорят с насилниците). Ама то в психологията е казано за "първите седем години", които са най-важни, а после няма как тепърва да го превъзпитаваш. Важното е да текат пари към НПО-та по тези проекти, а те какво ще правят е друг въпрос.

Няма как да бъдат включени, шот на тях сичкото им сбъркано. Да те опънат отзад е върхово насилие, по-добре е смъртта, но на педитата им е кеф.

няма да е за дълго таая откровенна идиотщина сътворена от безмозъчни идиоти нямащи представа от право.

Насилието от жени към мъже сега се замазва, а то е много по- перфидно и разпространено защото е психическо! Реално има една мания по хардуера на нещата, а софтуера все едно е без значение! Това е дискриминация на мъжете, защото спецификита при жените е физическото насилие към тях, а при мъжете е психическият тормоз към тях. Няма баланс в момента! Но е факт, че подходящо обучение в училище ще помогне много за превенция на насилието, особено пък ако се елиминира и възможността през тази тема да се прокарва геей идеологията и така злоупотребява за други цели. И най- важното- най- много насилие има в райони без индустрия и без перспектива, където хората са в тотална нищета и зависимости! Основната превенция на Денков е да развива икономиката и да отваря заводи, като привлича инвестиции! Последното се вижда, че му е много чуждо!

Последното не е изгодно на посолството, защото изважда хората от зависимостта, с която се управляват и манипулират по-лесно.

Политиците ни са еманация на ИЗПРОСТЯЛОТО общество в страната и затова правят абсурдни промени в законите. На фона на изпростялото общество увеличават заплатите САМО на учителите за заслуги към изпростяването, и то със задна дата. Само тяхна ли е заслугата?

Надежда Йорданова да напусне Народното събрание! Тази жена е толкова тежко некомпетентна и абсурдна, че сам в потрес след всяка нейна изцепка! Тези неграмотни закони щи ни тровят години наред! Много се надявам на ново парламентарни избори. Сегашните управляващи са ОПАСНИ за бъдещето ни!

В случая с нарязаната с ножчето бияча си има семейство. Ако жертвата само работи като проститука и не е във връзка със сводника тогава според ДБ не заслужава защита щото не е домашно насилие.

Христо Иванов и Делян Пеевски са в интимна връзка. Да познаем кой е мъжа в двойката.

А садо мазо секса за какво се причислява? Ако се развихрят с камшиците.

кИРО и мъжа на лена ще се рутират на 59 дни. Така няма да ги хваща закона

Абе какво стана с имунитета на Бойко, и ДНК експертизата? Оная мацка май не е била пълнолетна тогава....

Има депутат от Герб, който е правил секс с 14-годишна, никой не му иска имунитета, педофилите се поддържат едни други, гарван гарвану око не вади....

3евзек

А понякога четете ли какво пишете? Защо да му искат имунитета, след като на 14 вече е законно? Наказуемо е под 14. Дали трябва да е толкова, дали реално е педофилия - отделен въпрос, но законът си е закон.

ИСкам ДНК тест на киро и детето на лена

Заинтересована страна ли си? И тебе ли Киртака те е подпирал на някой парапет с обещания за светло бъдеще:))))

За да знае жената дали може да го съди по закона за интимна връзка ако я уволнят от скъпо платената държавна работа на която я е оредил. Колко заплата взимаше лена ?14 хиляди или нещо подобно ?

Теб те е опъвал. Искам да разбера дали ще родиш.

Само при сексуални отношения, без други лични и интимни, нямаме ли право на защита? И ако веднъж имаш отношения 50 дни, но ги прекъснеш за 1-2 месеца, после ги възобновиш, отначало ли се броят? Секс 1 път в месеца, брои ли се за сексуална връзка? Питам и отговори не чакам, особено от законодателя, защото те творят законите, не да ги мислят! Ето сега отчетоха дейност и бързо на плажа!

Насилието над улични коври не е домашно насилие. За него ще продължава да важи другият закон - за уличното насилие.

КОЙ и КАК ще измерва ИНТИМНАТА връзка?!

Ще назначат специални полициаи, завършили gender studies в НВУ

Не са ли много 60 дни , за един смотан Ганьовец да разбере колко струва като мьж , или им давате повечко време защото ги знаете колко са безмозъчни и че за нищо не стават ?! Изобщо няма да ги чакам - Мъже по света колкото ти душа иска - ИСТИНСКИ МЪЖЕ ,а не мухльовци !!

Вероятно всеки истински мъж би дошъл да живее у вас още от първия ден, сякаш е на зор нещо, вместо първо да прецени дали си струва. Нали? Или викаш гледната точка на истинския мъж не си струва, защото така или наче ще е под чехъл.

Насилниците ще се рутират през 59 дни и няма да ги лови закона.

Още другата седмица започвам стартъп на сайт за споделено насилие. Там всеки ще може да пуска обява, че разполага с вече ненужна жена и търси нова. Очертава се бързо възвръщане на инвестицията.

Ако любивницата не е пребита от мъжа, а от съпругата на мъжа - този любивен триъгълни интимна връзка ли е??? Глупустите на lgDBPP

Не, това е интимен тъпоъгълник, който още е не застъпен в НК. Лена ще го дописва.

Ама тези 60 дни 60/24 ли са или може с прекъсвания?

Тези в парламента са за газовата камера,за нищо не ставате да знаете,а тези 60 дни може да те спуква от бой ненаказано ли?

За който не може да чете с разбиране - да, ще го спукват от бой безнаказано. А по-умните ще се възползват от нормативната уредба, която урежда въпросите с насилието, което не е домашно. Не може да изядеш боя 20 минути след първия секс, т.е. след като за пръв път си посетила жилището, и вече да го броиш като домашно. Вероятно има специалисти, които за толкова време успяват да се задомят, но едва ли са масов случай.

Теоретично ако се познаваме с някой от 10-20 години, веднъж сме се въргаляли между чаршафите и на него примерно не са му харесали чаршафите и е решил да ми вкара малко добър вкус в главата. Та това интимна връзка ли е или може би направо брак?!

Днес съм на дикотека (петък е) и си нося 1 папка с договори, ангажирал съм нотариуса за среднощна заверка (струвало двойно, неговата кожа) и съм взел 2 баджанака за свидетели по подписването на договора за започване на интимни отношения, който ще влезе в сила след 60 дни. Стискайте палци, дано да ми върже и да не си загубя някъде химикалката, че не мога да разчитам кифлите да имат електронни подписи.

Някои урви си го заслужават.Тпа и прста се хванала с бклука да я издържа.

Ще я скъсам точно на 59 ден.

Значи щом си свали сутиена пускате хронометрите да засичат времето !! Ако до 60 дни нищо не направите - По-добре не се занимавайте с жени , авно не е вашето !!

Ти само на турски ч... Ли смяташ да караш?

От момента в който си свали сутиена , започва ритуала и да ти тече времето да се доказваш колко струваш ! В твоя случай (като ти чета коментара колко си "умен" ) , няма да ти трябват 2 месеца - Тя веднага ще разбере по неадекватния ти поглед че си на другия тротоар !!

се завръща :)

а не 72 или 48 ? ебаси хронометъра :) подплатено ли е тв апоне еБАН с няква статистика и проучване от кумова срама :)

Какви времена дочакахме! Сега ако потвърдиш, че някоя е кОвра, някой пеерас или че Зеленски е клоун си канселиран...завинаги...