Шефове отмъкнали 213 000 лв. от дом за възрастни

Отдел "Вътрешен контрол" на Столична община е установил сериозни финансови нарушения в Дома за възрастни хора с деменция в кв. “Княжево“. Уволнени са директорката и главната счетоводителка на дома.

Обратно в новината

Коментари - Шефове отмъкнали 213 000 лв. от дом за възрастни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не зная къде точно е този дом.но свещеник от Княжевската църква сигурно знае.защото когато му предложих да занеса дрехи в този дом.той каза да му се обадя по мобилния телефон.той щял да ги занесе.Не ми каза къде се намира дома.В Княжево на ул.Къпина бяха наели някои някаква къща за самотни хора.Съпругът на собственичката на къщата бил изчезнал неизвестно къдел.Облагата за нея-присъединяване на място.неизвестно чия собственост към това на къщата...А вещите на пребивавалите в дома много време бяха изхвърлени в близост до къщата.Аз прибрах някои неща.но повечето са в Кимон.Люлин.бл.8...Имаше една кожа за под от животно.която Кимон занесъл на вилата си.Видях подобна в Икеа за 490 лв.На съседна улица в Княжево също е имало дом за възрасни.но посред зима ги изгонили за неплатен наем...А много палати и къщи.както и апартаменти са празни и заключени...Това ли е ЕС?

Четете!!! link Шокиращо висока смъртност в домовете за умствено болни Повече от половината обитатели на столичен интернат измират за година, директорката се оправдава с липса на нафта Дори в дома в столичния кв. "Княжево" миналата година са починали 64 от 100 обитатели. Директорката обяснила пред следователи смъртните случаи с липсата на нафта. Тази висока смъртност се дължи на липсата на адекватни грижи за болните, както и на побои, пише в доклада. Според изследователите, съществува и нерегламентирано предоставяне на труповете на починалите на медицински университети за обучение, без да има за това решения на наставническите съвети. .Правят уж проверки,какви проверки,като преди това са предопредени за тия проверки и ги чакат, като гости!Жалка картина и пародия на управление.Абсурд на контрол!Всичко е навързано с връзки и ти на мене аз на тебе.Не можеш с топ да разбиеш канализацията на източване,веднага гориш ! Боже българино,как издържаш !!!

Първият социален дом в Европа, строен от руски емигранти, белогвардейци... Преди много години минавах от там. Сред обитателите имаше 2-3-ма от оцелялите белогвардейци - престарели, болнави, но горди, с достойнство и фини маниери на общуване. Бог да ги прости! За всеки от тях храня добър спомен.

Хей модераторчета, голяма демокрация цари сред вас в Дир-а?

Егати и наказанието.Уволнени да си харчат паричките.затвор няма и да видят

Кой ги проверява тези ДОМОВЕ? Никой ли не ги е проверявал досега тези хора! Или проверяващите са прикривали по политически причини за пореден път престъпни деяния на гърба на без туй СТРАДАЩИ хора! Къде е бил МИНИСТЪРЪТ на труда и социалната политика през тези години, че не е пускал проверки в този дом? Или е пускал такива хора, които са прикривали тези престъпни деяния! Дали и той не е замесен в тези неща? Защо се потулват престъпления и убийства на деца и стари хора в такива ДОМОВЕ!?

Къде беше Столичната дирекция, като толкова години тия двете незаменими крадли усвояваха бюджета, хранеха се с храната на немощните хора, държаха ги на студено,присвояваха им пенсиите, като ги лъжеха,че им купуват лекарства, а като си поискат парите изчезваха с краката напред за да освободят място за следващ нещастник.Къпеха ги със студена вода, подложени на унижения и мизерия бяха последните им дни за да се облагодетелстват тия безкруполни и незаменими кукли.Къде са парите и еврата които се даряваха? Камиони с дарения, храни, хладилници,печки,телевизори и какво ли не се осребряваха и обзавеждаха.Срещу добра сума приемаха болни в дома! Как си позволяваха по няколко пъти в годината скъпи екскурзии в чужбина.Снежанка как купи вилата и апартамента на дъщеря си? Бяха недосегаеми, защото подаряваха подаръци на тези в дирекцията и общината, а те си затваряха очите.Браво на Кметицата и не са само тези пари!

Браво на кмета на СОФИЯ. Кака бих желала да си в Добрич?.......

ДА Е САМО ТАМ! А ПРОВЕРЕТЕ "СВ. ЕКАТЕРИНА"! КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ПОЛОВИНЧАТО, НО СРЕДСТВАТА СЕ УСВОЯВАТ 100%. ПИШАТ, ЧЕ СИ ЛЕЖАЛ 3 ДНИ, ПЛАЩАШ СИ ПОТРЕБИТЕЛСКА ТАКСА 16.20, А ТИ СИ ПРЕСТОЯЛ 20-40 МИНУТИ В НЯКОЙ КОРИДОР. КЪДЕ ОТИВАТ ТЕЗИ ПАРИ?!?!

гербаджийското управление в столичната община какви хубави възможности за кражби създало:)) Дообре!

При ГЕРБ е така! Свиквайте! Столична община ги оставила да крадат на воля! И кои са били кметове от 2007 досега - Борисов и Фандъкова:) Ясна е работата!

Не, така си е било от време оно. Сега при Бб се разплитат далаверите. И затова скача червената сган.

Нямам спомен от 89-та, да е управлявал червен кмет!

Да, далаверите на ББ, нямат край!

Хей грамотния! България се пише с едно главно "Б", а Боко Тиквата с две! Иначе, си уволнен!

Абе, по това време кмет не беше ли Бойко Борисов или нещо народната памет е къса?

sawo

И какво? Да не ги е откраднал той парите?

Наказателен кодекс чл.20 "Организирана престъпна група" е структурирано трайно сдружение на три или повече лица с цел да вършат съгласувано в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години и чрез които се цели да се набави имотна облага.

E, нЕма вече "организирана престъпност", каза министЕра, а ти си проспал изявлението;о)

Що ми не им вярвам на тия лакеи на Боко Тиквата. Вече трета година тия "хванаха медийно" толкова кражби и злоупотреби, а накрая се оказва все, че проверяващите са некадърни и не са разбрали сметките. И после пак ще съдят държавата за безпричинните уволнения, което обаче няма да го плаща лъжливия Боко, а народа.

е, то ако започнат от най-висше ниво и си кажат всички присвоявания във вид на "комисионни", надписвания и т.н. ТЕ ПАРИТЕ ЩЕ СИ ДОЙДАТ на място и няма да има криза, орязване на заплати и завишаване на данъци..

Е такива са Щето-водителите за върщили ВИИ Карл Маркс. - все отговорни другари.

За да станеш началник, трябва да си много знаещ, с обща култура и интелегентен! Който не става, не става! Винаги ще крадат мишките, когато шефът е прост и политически поставен, без да има качества!

Княжево,улица с име на цвете 6 направо са за затвора.Къщата на ужасите:(

... Само преминава в нечий джоб..Така беше и с пари на един съюз на пенсионерите, така беше с пенсионните фондове... Въобще така бива с парите, които са събрани на куп.

Прав е Картофа за матриала. Не народ, а паплач. Всеки мечтае да заеме някакъв по-висок държавен пост и за да може да краде повече. А за тия, които крадат казват с възхищение - Браво, оправил се човекът! И още - И аз да съм там и аз ще крада! Обаче и Крум е бил прав човекът, когато е почнал да сече пръсти, ръце, крака и глави. Ей това ни трябва, иначе няма оправия!

Сега ако живеехме в една от "онези" на Изток държави тези гадове нямаше да бъдат УВОЛНЕНИ,а застреляни на градския стадион.Да видим дали други ще се замислят да постъпят пак така.

Ако застрелваха всички крадливи гадове на тази територия, сега България щеше да е безлюдна територия. Не случайно циганите са най-много тук, пасваме си по манталитет.

а аз си мисля, че плюещите срещу българите мангали станахте твърде много...

...в белене!

Сега напишете пак: Боко "Тиквата" прави политическа чистка. Да живей, живей труда на "позитановци"....

Герберастите взехте да имигрирате,явно ви пари под задниците

И къдя бляха до сега???Защо точно сега започнаха да "отчитат" някаква дейност???Нали в края на всяка година се вижда как са изразходвани бюджетните средства??И накрая да попитам как така "инсценирана кражба" през 2009 година сега се установява като такава....Стига пиари защото хората виждат и разбират а се хванете да работите най накрая за това което обещавате предизборно..

ма да знайш, ноо си прос

Ами то... по писането ти личи.