Волфганг Хьопкен: Негативните доклади от ЕК се дължат на ”недостига на демокрация”

Негативните оценки за България и Румъния в мониторинговите доклади на Европейската комисия са следствие от „недостига от демокрация” в тези страни, твърди германски експерт, цитиран от „Дойче веле”.

Обратно в новината

Коментари - Волфганг Хьопкен: Негативните доклади от ЕК се дължат на ”недостига на демокрация” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това, тъпако, не е комунистически лозунг! Което не ви харесва все комунистически етикет му слагате! Лесно е! Странно! Толкова ли е тъп народа ни и не вижда, смешната манипулация, при която доказаните комунисти Борисов и Цветанов, лидери на ГЕРБ, лепят етикети и ругаят като смъртни врагове, довчерашните си съпартиици и идеологически другари! Няма думи за тази низост! Но, минава ... Що за хора сме това българите?

Аз няма какво повече да добавя. Има Дявол. (социалното енергийно поле) Има Господ и Той е с най-високата духовна степен, БЪЛГАРИН. Има Бог и Той когато Поиска да види къде са българите, поглежда дланта Си. /Цитат от беседите на Петър Дънов./ Има Иисус Христос, който ще ръководи заседанията на Страшният Съд, след като свърши "безвремието" и настъпи "дванадесетият час". Има една земя, колкото човешка длан, и тя е свещена. Организаторите на комплота, миналата седмица, ще си платят за гяволука.

Ма, чакайте сега! В Румъния е насрочен референдум във връзка с политическата криза. Но ЕК не се интересува от резултатите на референдума и мнението на румънците, а предварително взема страна кой крив, кой прав. Това ли ви е демокрацията? Излиза че, демокрация=манипулация! Т.е. да внушиш на хората, какво да искат или да не искат и след това да ги питаш.

Значи, от написаното от "emigrant" и от тебе личи неразбиране на СИТУАЦИЯТА. 1. Исторически, ние не сме решили въпросите които на много дълбоко ниво са покрити със забрава. По тази причина имаме ПОВТАРЯНЕ НА ИСТОРИЯТА. 2. Не е ясно какво означава "червен", "отрепка", "лош материал", "кучета", "свине". Зад всяка една квалификация стои начин на мислене. Когато се поддаваме на психозата "разделяй и владей", значи сме СТРАХЛИВЦИ. /Например: емигрант-отрепки, "Аз съм добрият материал, вие сте лош материал." и т. н./

Не е възможно до вчера да си бил мутра свързана с организираната престъпност,а днес да вземеш цялата власт в най нещастната държава в света и да бъдеш демократ.Тези хора управляващи в момента са с хронично заболяване-синдром на хронична умствена недостатъчност.

Отоманците затриват интелектуалния елит на България много отдавна. И именно липсата на интелектуален елит още отпреди Освобождението през Фашизма, Комунизма и сега през Капитализма ни кара да си създаваме псевдо-елити които не само нямат капацитет и желание, но дори се стремят да унищожат образователната система с цел увековечаване на собствената си власт ...... В резултат имаме Демокрация на бухалката, а не на Демос-а

От много мислене, как нещата да се "оправят", става така, че все в робска люлка ни люлеят. Глобализацията се побеждава само и единствено с диференциране и интегриране. Още Ленин го е казал, "нека първо да се разграничим, преди да се обединим". ЕДИНЕНИЕТО С БОГ, НИ ПРАВИ СИЛНИ! /да се разграничи от атеизма, преди съзнателно да се единим с Бога/

Като гледам лумузините на владиците, Как "Да се единявам с Бога", Брате?

Хане, не се прави на Дявол. Тази действителност не се е променила много. Имаме НЕОКОЛОНИАЛНО РОБСТВО сега. А на Левски, с неговото "Народе????" и Ботев, особено с написаното в "Борба" и "Патриот", както и смъртта им за свободата на България имаме несравнима ситуация, със съдбата на този страхлив "emigrant". Най - малко точно такъв като него има право да ме нарича ОТРЕПКА, лош мат'риял, куче или свиня.

червените компири считат, че не те, а буш,америка, обама са сасипали балгария. боже, като си саздавал тези човешки отрепки сигурно си бил интоксикиран.

казано с две три думи- у нас практически демокрация не е имало... хиопкен маи е направил доста сериозен анализ... питам се кога ще станат и нашите политически анализатори толкова сериозни и обективни.... а , може би в началото трябва да станат независими....- досега всички бяха напълно зависими от властта- за това какво казват, пишат правят и дори мислят... колко и да се напъват някои - за да родят някакви мисли - фактите са налице... в бедна разграбена полицеиска българия цари хаос , шуробадянащина , корупция -на всички нива във властта.. , изключително висока безработица , ширеща се улична престъпност , неограничена контрабанда на дрога , властта е здраво споена със някогашните мутро-образования на бкп-бсп... , водена от истинска мутра със тъмно и неясно минало... колкото и да им се иска на някои бивши другари и роднини на такива от партиината номенклатура на бкп-бсп , демикрация в българия не е имало и скоро не се очертава да има... наи-лесно се забелязва това -като се погледне какви са старите -нови кандидатури за властта... в родината на розата-има не повече от 1500 политика здраво свързани със още не повече от 500 чисти отявлени престъпника(които дори със криминални досиета , си колят и бесят сред народа , и дори да влязат в затвора-това е само за малко-докато се разчистят сметките на различните дребни групировки...))-които практически командват и си играят със съдбата на все по-оредяващата бг-нация....

Станишев е виновен!

комунягите-капиталисти-цоцалисти разбират под демокрация слободия да крадат, лажат, убиват. мутренската демокрация у нас е нов вид тоталитаризам, в които на народа се налага волята на управляващите мутри чрез гласувани от тях закони. балгария не е демократична страна, а мутрокомунистическа.

deant

Не можах да се сдържа! Точно ЕК ли ще ни критикува за недостиг на демокрация? Тази бюрократична комунистична машина? Защо, никой повдига въпроса как в Гърция свалиха законно избрано правителство и назначиха марионетно правителство от ЕС? Как забраниха на Гърция да прави рефендум? Как в Италия свалиха законоо избрания Берлускони и назначиха марионетката Драги и то БЕЗ избори? Как ЕЦБ напечата/открадна парите на честни данъкоплатци и ги наля във фалирали банки? Как във Франция Оланд се меси в политиката на частната корпорация Ситроен/Пежо? За кои се мислят тези хора? Кой им дава право да се месят във вътрешната политика на Румъния? Къде е демокрацията в повече от 20 държави в които не е правен референдум дали искат да участват в ЕС или не? Айде стига с тази бюрокращина на хората взе да им писва вече!

Абсолютно точно ! Това за съжаление са само повърхностните негативи, които се виждат от изключиелно малко хора но със изключително широко виждане.

joro

Нищо подобно! Не недостиг, а дори голям ИЗЛИШЪК от демокрация имаме тук! Тоя германски нещастник просто не си представлява какво щастие го очаква, когато Борисов стане Председател на Европейския Съвет и Парламент, а Цветанов - Главен Европейски Комисар по Сигурността, и какви калинки ще го напълзят!

Бедата на българският преход беше във факта, че друго, освен да КРАДАТ, българските политици не са правили. По правило в България във властта се влиза за да се КРАДЕ. Политиката и политическите теории са само за заблуждение на тези, които овластяват поредните КРАДЦИ! Отговорно твърдя, че ВОДЕЩИЯ мотив в действията на ВСИЧКИ политици на прехода е не осъществяването на някаква политика - дясна или лява, или център, а ЗАБОГАТЯВАНЕТО на управляващите държавата. И това в България, като имам предвид някои национални особености, се оказва лесно за постигане. Цинизмът е повсеместен и НИКОЙ не допуска, че е възможно във властта и да НЕ СЕ КРАДЕ! Или да се КРАДЕ умерено и разумно, по европейски, докъм 5-10%...

звездата на слънцето е 1000, а не 500:))) те ебъ у кухия олигофрен

Българските управници след 10.11.1989 г. бяха и биват абсолютни дилетанти в политиката и особено в познанията си по държавна администрация. А, за външна политика, да не говорим! Това ни доведе непоправими беди. Веднъж допуснали Западните страни да ни вземат за мезе и си създадат мнение, че сме народ от глупаци, това няма оправяне по друг начин, освен с твърдост и решителност, след осъзнаване проблема, от едно по-българско правителство! ГЕРБ са нагли с народа си и са шушумиги пред чуждите сили, особено водачите на НАТО и Брюкселските бюрократи!

аззз

а според теб от къде, след 45 години комунизъм и изтребление на съществуващата политическа класа, могат да дойдат опитни политици и в същото време да не са свързани с ДС и БКП? От Марс може би?