Сърдечните болести убиват най-много хора

Една от основните причини за смъртността по света са сърдечносъдовите заболявания, отбелязват експертите. Данните са потвърдени и от последния доклад на Световната здравна организация от края на юни 2011 година.

Обратно в новината

Коментари - Сърдечните болести убиват най-много хора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами то при тия цени как да отидеш на доктор като само за добар ден ти взимат 2.ч0, добре че в магазините не ни таксуват за разглеждане на стоките :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Този коментар е толкова неграмотно написан,че след като го прочетох си запалих една цигара , мислейки си дали е нормално да си лекар и да си неграмотен.Не зная колко години си ,,учил,, но възможно ли е лекар да пише БЕС- със буква С? Вероятно както пишеш- така и лекуваш. Как пишеш диагнози и рецепти?

Вие lekar,учили ли сте изобщо? Допуснали сте елементарни правописни грешки и транслитерацията не Ви извинява.Тя транслитерира буквите но не може да поправи неща, които се учат в първи клас. Надявам се да можете поне да четете правилно!

Няколко неща, които може да проверите в нета. От kolibka.com , свалете филма Foodmatters. В Youtube потърсете филмите - Diet for a new America; A beautiful truth; както и търсете линкове с имената на Dr. McDougall, Dr. John Robins, Dr. Dean Ornish, а покрай тях ще излезят още доста интересни хора и информация.

Видно е, че белодробните са повече от сърдечните.

Основно българинът трябва да се подложи на пречистване от отрицателната енергия в себе си: негативни мисли, злоба, омраза, ревност, въртене в кръг...Бедността не е причина за калпавото здраве на човека, а липсата на разумност !

съгласен.но как.

ПРОЧЕТИ КОМЕНТАРИТЕ ДО ТУК И ВИЖ КОЛКО НЕГАТИВИЗЪМ СЪДЪРЖАТ!

Защо само българинът! Разумността е дефицитна в цял свят! Разумността и мъдростта не се вписват в съвременния нов ред. Всеки човек е изоставен, сам да намира начин да се противопоставя на тенденциите.

трябва да има добро заплащане и хубави пенсии и защита на човешките права в бг, с обич бг народ, от запад

През последните години хилядолетният ни народ бе подлъган да изостави своите древни традиции и да играе една чужда и измамна игра с правила, които не познава и която е създадена с една едничка цел - унижожение на българската нация и държавност. Тази игра е така замислена, че всичките ни ходове да са губещи. Ако не го осъзнаем и излезем навреме, то с нас е свършено. След духовната разруха идва и физическото унищожение. Противникът ни е коварен и има верни слуги измежду нашите редици.

просто не яжте захар, индустриални мазнини(олио от семена) и пшеница, не яжте химичекси боклуци в опаковки, колкото по-прости храни и приготвени в къщи, толкова по-добре, намалете стреса, спете повече, повече физическа активност на открито, това за децата важи още повече

А какво да ядем, брат, след като поминъкът и битът ни са в индустриалните условия?

Те не са причина, а следствие от безпътица, безработица, неграмотност, социално изолиране и алиенация, безхаберие на държавата към отделния човек.

Ето докъде води некадърното управление на Бойко Борисов и ГЕРБ!

Верно е по времето на серГей народа беше здрав и не мреше, откакто дойде Борисов и всички почнаха да умират.

На комунистите ББ им е виновен за всичко. Ех при Станишев какъв живот беше - нямаше болести, нямаше бедни, нямаше безработица, нямаше пътища, спряха ни еврофондовете, нямаше пари без благословията на Доган. Всичко ни беше наред. Ама нали ни има нещо в чипа, та народа не ги оцени и ги сиктирдоса. И продължава да не ги иска, въпреки че те драпат със зъби и нокти към властта. Я отивайте при Уго Чавес или при Лукашенко. И не се връщайте повече.

да, ще е така докато заплатите и пенсиите са мизерни, храната некачествена, стреса голям

нищета ..нищета....и слаба култура....

Както винаги нещата се представят в изкривена светлина, т.е. не се казва истината на глас, а човек трябва да се досеща за какво става дума. Например никой лекар няма да каже открито, че в последните 20 год. са се появили незнайни и екзотични болести с/у които офиц. медицина няма средство да противостои. И за да не се всява паника се приписва вината за необясними заболявания и смърт на класическите познати причини. Вижте какво стана със СПИН-а! Оказва се, че е нещо, което лекарите в крайна с/ка не го разбират и поради това не знаят какво да лекуват. в личен план всеки трабва да се стреми да се храни правилно и да не се тъпче. Яжте много чесън и оставете цигарите. Спазвайте физ., душевна и умствена хигиена. Поставяйте си достойни цели, които да осмислят живота ви, и да ви поддържат във форма, а не да се превръщате във всеядни консуматори...Останалото оставете на създателя.

Така е, съгласен съм. Нека да прибавим и движението! Движението е живот! Най-достъпно е ходенето пеша.

къде мога да се информирам за физ.,душевната и умствената хигиена.

След малко Аврора ще те информира!

Всяка година в нас умират над 110 000 души.И слава богу, това са предимно възрастни хора. За тях обещанията,че скоро ще ви вдигнем пенсиите е мародерство.Мародерство е обирането на мъртавци. И най-нецивилизованите държави наказват това престъпление със смърт. През тези две години мандат починаха над 220 000 човека с излъгани надежди. Вярваме че са намерили покой в небесните магистрали.

е такава тъпня скоро не бях чел.

А през целите 22 години криминален преход сме загубили 3,5 милиона човешки ерсурси- 1,5 милиона умрели и над 2 милиона емиграция- пиши ги и те унищожени ресурси.

Основната причина за сърдечните болести и смъртност от тях е затлъстяването ,няма дебел човек чието сърце е обвито в лой да няма сърдечно заболяване и високо кръвно ,просто сърцето се мъчи като работи .

Да, жалка статистика за нас! Психиката и спокойния живот са важни, но всеки втори се занимава с ходене по гледачи и слагане на боклуци в храна и напитки! Това води до сърдечни и ракови заболявания! Затова сме водещи в тази статистика!!!!! Спрете ги, с това се занимават само прости хора, но..... те са сред нас за съжаление. Прости магазинерки и сервитъорки!!!!

Мълчат,защото тук става въпрос за отговорността.Но тук тя е лична и всеки отговаря пред собствената си съвест.И се замисля за собствения си живот.КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ и личното здраве,хората се страхуват.Защото смъртта е неизбежна и логична,но всеки избягва да мисли за това.Психологическа реакция,нормално е.НЕ ГИ СЪДИ,ЧЕ МЪЛЧАТ.Всеки сам ще направи изводите пред себе си и знае,че не може да излъже собствената си съвест.

Мълчите за тези факти!!! Това показва пълноте безхаберие на тоз народец относно предовратяванете на смъртността. Ако беше нещо надраско за поредната изцепка на бат Гойко щяхте да надраскате поне 100 коментара за отрицателно време.