Живеем с над 5 години по-малко от средното равнище в ЕС

България е сред страните с най-висока смъртност от различни видове заболявания, сочи здравен доклад за 2016 изготвен съвместно от Европейската комисия.

Обратно в новината

Коментари - Живеем с над 5 години по-малко от средното равнище в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако е само 5 е добре - при толкова пушачи.

Заради циганите.

за съжаление изродите у нас живеят до 90 а добри хора до 55.

Чудно е как, въобще, остават живи хора на тази територия...

Ала бала стъкмистика: Докладът изчислява, че това е загуба икономиките от 115 млрд. евро годишно, ако същите тези хора оставаха живи и допринасяха с труда си. Докладът не изчисли ли 230 млрд. икономии от неплатени пенсии...

От това заключение следва, че пенсионната реформа в България, е на патерици и трябва да се промени. Възрастта за пенсиониране да се намали с поне 5 години. Те се пенсионират на 65 г. и живеят дълго след това, докато българите не достигат тази възраст.

Амиии... още когато започнаха приказките за вдигане на пенсионната възраст се споменаваше че средната продължителност на живота на мъжете у нас е 65 години и 8 месеца.

Това е така защото на запад се водиш за жив дори когато ти помпат въздух с машина.Т.е.ти одавна си свършил ,но те подържат изкуствено с години.Голям живот ,ама се печили добре.Масово хората подписват декларации,че нежелаят да бъдат и зкуствено подържани,а вече има специални татуировки под сърцето ,коѝто предупреждават лекарите при тажки случаѝ,катастрофи и др.,че нежелаят да бъдат спасявани,ако състоянието им е тежко.

Но пък се храним здравословно, не като тъпите европейци...

отпечатъци е спестила на НЗОК 15 млн. лв за 15 дни. Те ще се използват пак за здраве, а не просто усвоени. Против тази система не са пациентите, а болниците,които са си надписвали пациенти, както келнерът в кръчмата.

Има една интересна статистика за продължителност на живота - универсална характеристика за качеството на живот. Какво прави впечатление: Хонг Конг- 82,2 -второ място, Китай- 73 - 82 място а живеят едни и същи китайци, само че тия от Хонг Конг ги е мачкал англосаксонския империализъм, Сев. Корея - 67,3 - 125 място, Ю. Корея - 78,6 - 34 място - там също живеят едни и същи корейци, само че тези от Ю. Корея ги е мачкал американския империалистически ботуш, а другите добруват при социализъм. Старите демокрации Франция,Испания, Швейцария, Канада( от която много трепери новия президент да не ни открадне суверинитета), Италия, че и Израел имат продължителност над 80 години, а там накъдето ни дърпат БСП, ДПС и разни псевдопатриоти Русия - 65,5 - 137 място. Извода е: свободолюбивите хора не могат да живеят дълго в клетка, пък дори и тя да е накичена с лозунги от типа - "Всичко в името на човека, всичко за благото на човека", "Човекът - най-ценния капитал на социализма"- може би пък затова социализма се декапитализира.

Така е, защото където е имало англосакси са се научили да подправят статистиката. Тези са патологични измамници!

Добре, че се освободихме от руско робство, щяхме да живеем с 10 години по-малко, както сега руснаците.

да ставаме с една глава по-къси!

Сега като се подлагаме на Краварите ще станем столетници.

Абе я дайте статистика по етноси, да не се окаже, че тия дето раждат на 14 на 55 вече ги няма...

Докато гледаме в чуждата паница, нашата винаги ще е празна.

пенционната възраст требва да се вдигне....

за сметка на това в МЗ ще имат база данни с пръстови отпечатъци!!!

То да е само в МЗ пак е добре но няма да е само там.И не казват кой как и къде ще се съхранява тази информация и дали сега или след време няма да се злоупотреби с нея.А и съда спря това Москово безумие поне засега и дано го спре завинаги че станахме пак за смях пред чужденците но на нас никак не ни е смешно !

вече са клонирани, достигнали са до заявителя си и щем, не щем, вече сме в неговата база данни като с това допринасяме особено силно за защитата на националната му сигурност, която е с ареал целия свят!

Колкото и да се мъчат нас българите НЯМА да успеят да ни затрият.По скоро други народи ще си отидат но ние не.По скоро ние ще променим тях отколкото те нас.Колкото и планове РАН-ЪТ да мислят времето НЕ работи за тях и те го знаят много по добре от нас !!! И още един обелиск да вдигнат с послания в Джорджия към света все тая !!!!!!

жестоко си прав. Този "ХАОС" в света (България) отива към УРЕГУЛИРАНЕ ... за тези, който ще се радват на БЪДЕЩА БЪЛГАРИЯ. А иначе, ... в ход е "За разслоението на енергията и хората" Озирис чрез Анаис, публикувано на 22/02/2011 20:39.

затова пък вдигаме пенсионната възраст - скоро няма да останат хора за пенсиониране; това си е част от големия проект на запада 'българската холокоста'

докато ви управлява тиква и тиквеници ще страдате и ще мрете бързо

То пък като ни управляваха ДЕМОКРАТИТЕ един живот беше....

ЗА ИСТИНСКИЯ КАПИТАЛИСТ ИМА 2 ВИДА ХОРА : - МЪРТВИ - И ТАКИВА КОИТО МУ БАЧКАТ :))

Намери публикациите в интернет, за състоялият се в Москва - СССР през 1988 година конгрес на "СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ КОНГРЕС". Негово решение е окончателна резолюция, "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД". И това са онези същите мили хорица, спасени от "Zyklon B". Така че, няма нищо случайно в реалността днес. Всичко се "движи" по РАН'ЪТ или казано с две думи: "еврейска благодарност" за спасителите им.

...ДА БЕ АМА НЕ ... КАКТО КАЗВАШЕ ОНЯ ДЕТО УМРЯ НА 92 ..ЧИЛЯК НА ТРИ РЕЖИМА ...ЧУПЕЙКИ КРЪСТА НА 90 ГРАДУСА ПРЕД ВСИЧКИ ВЕЛМОЖИ ... В ЖИВОТА СИ ... ДА ,АМА НЕ ...КАКЪВТО Е И ПРИНЦИПА НА ДЪЛГОЛЕТИЕ И ОЦЕЛЯВАНЕ НА ВЕЛИКИЯ ТЕЛЕВИЗИОНЕР...МАЗНИЯ И ХЛЪЗГАВ КАТО ПЛУЖЕК ВЕЧНО ГНЕВЕН , ВЕЧНО БОГОТВОРЯЩ , ДЕТО ПЛЮЕ -ТАМ И БЛИЖЕ ВЕЛИКИЯТ ПРОФ. ПО НЕЗНАМ СИ КАКВО ПРОФ ВУЧКОВ ...ДА...АМА НЕ ... ИЛИ СИТЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА ДЕТО МИ БЕХА НАБОРИ ПРЕЗ 1989-ТА ,А ДНЕС СА СИ КАТО МОМЧЕНЦА С ЧЕРНИ ПЕРЧЕМИ ,ЗАГЛАДЕНИ КОРЕМИ И ХОЛИВУУДСКИ УСМИВКИ ,ЗА РАЗЛИКА ОТ МЕН ...ОПЛЕШИВЯЛ , ПОБЕЛЯЛ ,.... ТАЗИ СТЪКМИСТИКА Е КАТО С ДОХОДИТЕ ... СРЕДНО ПО ХИЛЯДА НА КАЛПАК НЯКОЛКО ХИЛЯДИ С ДОХОДИ ОТ НАД 20 000 И МИЛИОНИ С ДО 340 ДА ВИ ЕБЕМ И СТАТИСТИКАТА ДОЛНИ

колко да е велика, това е малка и слаборазвита държавица с крадлив народ обичащ робството

Искаме си робството, искаме си робството!

Като сте роби, такано ще е, не гласувате и чакате от някаде да ви дойде

Тази държава воюва с населението,и вградена е върху огромна несправедливост,това убива хората

щото самото население не се опитва да се самоубие , като заема челните места в света по пушене, пиене и автокатастрофи...

пийте статини : заранта, сузастър, розвера, крестор, сортис и пр. и ще ви помогнат още по-рано да отидете при ангелчетата и оттам да благодарите на своите джипита или ОПЛ, както и на кардиолозите за райския живот в отвъдното. Може и с някоя и друга живачна ваксина да постигнете същото.

То пък един живот! Правилно е да се каже, че се мъчим 5г. по-малко от другите.

+++

Да се радваме ли? Тъкмо по-малко за пенсии!

И поради това българинът, въпреки всичко, трябва да успее да направи 43 години трудов стаж, за да се пенсионира? Нищо по-безумно и невероятно! Гавра с хората, това е.

Живеем по-малко, за сметка на това по-мизерно. То пък един живот - има ли смисъл да го обсъждаме. И какво се очаква да направи средния българин като прочете тази информация ??? Живеем - който колкото . Така е било винаги. Аз лично вярвам, че българите са мъдри хора. Малко не ни се вярва като гледаме реалността, но.. така е. Приятна вечер.

Типично в Европейски стил! %години по малко, браво, и то какви години! От 85 до 90! Страхотно! Аз имам баба на 93 и повярвайте, дори тя самата осъзнава колко е трудно и как вече не е този човек който е била преди 20 години примерно...страшно нещо е старостта, смъртта не толкова. Собствено, надявам се Бог да ме прибере докато съм здрав и с акъла си, ако е рекъл да видя синовете си семейни и внучета ще съм щастлив човек

Ами защо не я отървеш от мъките?

Това са все още здравите поколения, катастрофата предстои. Последният да напише предварително на надгробната плоча на България: ТОВА БЕШЕ ВЕЛИКА СТРАНА НО НИЕ НЕ Я ЗАСЛУЖАВАХМЕ!

ще ни се сърди и ще подава оставка след оставка

А преди 20 години живеехме с десет години по-малко, т.е. положението се подобрява. Всъщност преди девети септември средната продължителност на живота в България е била колкото във Великобритания - 54 години, така че ако бяхме избегнали комунизма, сега другите европейци щяха да ни завиждат за дългия живот.

А, от догодина - 10 г. по-малко! Айде "да ви е честит язовира"!

виц гласеше: И на вас да ви "поздравя" майките и всички роднини по женска линия! Namaste!

Нормално, във всички посткомунистически държави е един бичим!