БАН препоръча на държавата да строи АЕЦ ”Белене”

От доклада на БАН стана ясно, че проектът АЕЦ „Белене" може да бъде реализиран и да бъде финансово жизнеспособен. Нужните инвестиции са 10.5 млрд. евро.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Долна пропаганда, потискащо лъжлива. Четох резюмето на доклада. Никъде не е казано, че "ще струва" 10.5 милиарда, лъжа е ! Казано е, че даже при максимална цена от 10.5 милиарда, максимален лихвен процент 4.5%, максимално ниска цена на тока - проектът пак е печеливш. Даже при най-най-неблагоприятното съчетание на неблагоприятни фактори, пак е нужен и печеливш. А това съчетание на неблагоприятни фактори е само в главата на дойчевелците. Това за 10.5 милиарда цена си е любима, но долна измишльотина на грантовите експерти. 3.5 милиарда е договорената цена + оскъпяване. Оскъпяване, колко - 600 милиона, 1 милиард, 2 милиарда !? Много, много далеко е от фантазиите за тройна цена. И кой измисли този процент, 4.5%. Руснаците са готови да ни дадат кредит, това защо никой не го казва ? Изобщо нещастни, потиснати американски пионки са в правителството. Имаме нужда от АЕЦ, ясно е казано в доклада и никой не го отрича. На кого пречи - ами на "бизнеса" с "американските" ТЕЦ-ове. Които не са никакви американски, бащите и дядовците ни са ги строили. Американците просто дойдоха и със закон (да ви имам либералната икономика) наложиха да почнем да им плащаме двойно. Ей така, щото така им харесва. Кунева и Паси си заслужиха съдебното преследване заради четирите спрени реактора, хайде сега и Темнужка и Борисов.

не са съгласни с направените от Института по икономика на БАН модели.

обаче с радост ще дадат чуждите спестявания, за да се облажат наготово... отново.

другари - дайте да дадем!

колко сте комунисти. Днес някои каза по телевизора - станали май милион, ама на лъжи не обръщам внимание. Комунист пари не дава - по му е лесно да проговори на разпит, ама пари - никога! Всичките милионери при вас - купуват си по пет апартамента и не в Москва, а в Париж, Лондон, НюЙорк, имения на Женевското езеро и това е което се знае, а още кво не се знае. Абе ай сиктир алчни комуняаги що не ходите в Русия, а в НюЙорк и работите в банки на Ротшилд.Доведения син на прекрасния ни президент с биологичен баща - депутатът от БСПСвленски и той в САЩ - ха-ха.

и с какви пари ДЪРЖАВАТА ще строи Беляне. Но парите дадени за БАН са като тези хвърляни от бабите от терасите. Беляне е прокълнато от Бога място. Ние може и да забравяме и да казваме - единствени на света, че комунизЪма или кво беше социализЪма е нещо хубаво но Бог не забравя!

С кредит, с какви ! Не сте ли чували, че има банки ? Всяка банка с радост ще даде пари за такъв проект ! Но американците не дават да се строи !

Сега на всички ще стане ясно защо БАН е в немилост и пред ликвидиране! Уж умни хора, ама май, не са! Поръчката им бе дадена от Правителството сами да се досетят и дадат мнение, че АЕЦ Белене е политически проект на Русия и не трябва да се строи! А, те бла, бла, бла! Сами си режат клона, на който все още стоят!

Ти си толкова тъп, че повтаряш без да се замислиш тъпото заглавие "БАН препоръча..." 1. БАН нищо не препоръчва, а представя няколко десетки различни модела как АКО се строи да е на печалба и как АКО не се строи да е с по-малка загуба. 2. Моделите не са правени от целия БАН а от един от институтите на БАН-този по икономика. В БАН има над 40 института. 3. Не БАН решава дали да се строи или не И такъв чалгар и тъпак , като тебе има нахалството да дава акъл на БАН!

БАН да си гледа постната баница, да брои колко дявола се събират на върха на една игла и да не събрак в неща, за които се харчат пари. Много пари!

все едно папанчо глупав! дали тройната ламя дали ГЕРб ламя все са лами са поне щяха да са оскубали вече някой лев и вече да се мисли да продаваме ток а Бокича говори 10години за един гьол който досега можеше да бъде АЕЦ ако не беше плещил глупотевини ами бачкаше за тая кауза инак парата тей или инак я похарчихме за фалити на банки магистрали на бабуни и други схеми ама дано поне Бкич е измислил как да си качи парите на небето че рани или късно туй следва

НЯМА НУЖДА ОТ ЧУЖД ИНВЕСТИТОР. СПЕСТЯВАНИЯТА В БАНКИТЕ СА МНОГО И ПРИ ЕДНО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО - ТО ПАРИ САМО ОТ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ МОГАТ ДА СЕ ВЛОЖАТ. РАЗБИРА СЕ СЪС СЪОТВЕТНИТЕ ГАРАНЦИИ. ДОКАТО ТИКВАТА НА БОКО УЗРЕЕ ЗА ЕДНА ИДЕЯ- ЩЕ ЗАГУБИМ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНОСТИ. ДОСЕГА ДА БЕШЕ ПОСТРОЕНА И ЗАБРАВЕН ТОЗИ ПРОБЛЕМ, НО ГЪЗОЛИЗЦИТЕ СЛУШКАТ И ПАПКАТ , А НАРОДЪТ ГЛАДУВА И ПАТИ ОТ ГЛУПОСТТА МУ.

тиквоча не иска да узрява за идея! на него тей си му е удобно няма значение че на България не е .

дося да бяхме и вдигнали АЕЦ и вече да продаваме тока ама то Бокича чужди интереси ли защитава за суха пара скоро ще купуваме ток и БАН спокооойно може да бъде закрит дето мноо дават акъл синдикалните старчета :))) ае въоПще пишете я бегала тая държава - Азис до дупка волумето на макс

А тока от АЕЦ-Белене в консерви ли ще го слагаме- за този ток няма нито купувачи навън ,нито кой да го харчи в БълХария.

еми тей шей тя ...тоз аец от години го дъвчеме и от тая дъвка все големи балончета - накрая ше купуваме ток от турция иили ще стоиме на тъмно а ти може и да се наложи да папаш истински консерви с твоя песимизъм относно аеца а бойко си има какво да яде - той взе мноого пара за да не строи аец и точно от тея дето ще му продадът ток!

Е, това е от предните ти "опорни точки, не четеш ли, че сега твойта министърка ти казва диаметрално противоположното?? Хеле, след толкова години и изпотрошени народни пари по дела, консеврвиране, че и референдум и т.н., ГЕРБ най-после да прозре, така че, тях си питай и за консервите... Но не би ми било чудно, ако Боко, като е видял "дебели", сега пък да се емне да строи атомната, за да си я пришие, като свой актив и принос!! А?? Само че, цялата сметка по излишно хвърлените народни пари, пропуснати ползи и нахалост плащан от нас скъп ток трябва да бъде за неговата сметка!!

В Белене тровят населението нагло престъпно чрез хлор токсични канцерогенни разтвори течащи от чешмите вместо питейна вода.Убити са повечето наши важни експерти участвали в изграждането на важни обекти около града вкл на NPP Belene

не че харесват Русия, не, харесват руските проекти, защото те са начинът да се точат пари непрекъснато, много и за дълго. Е, точно за това тая няма да стане.

Тъп си !!!

Ти май си отделно от тези 80 процента, провери цената на Козлодуй, провери цената на тока от него и после се изказвай. Ако ти спрат Козлозуй и Марица изток..

нема паре, а и кадидати за ток нема.

дрънка оружие, чува се глъч: на си ти теца на си ти веца дай ми ся двата аеца ...................... ха ха ха

Щеше да е странно ако отговора беше друг.Крайно време Борисов да вземе да мисли не само как да мазни на ЕС и как да точи фондове.Да спрат с техните програми които поглед им стига до утре , а до след 10г.Време да помислят къде ще бъде БГ след 10г ,а не след 10 дни !

Братушките да си развият икономиката, а не само да точат кървави народни пари от дребни мушици като нас...

Човек не е задължително да си ляга и става с разкритията на Уикилийкс, за да разбере, че много често вътрешнополитическите кризи в България имат връзка с влиянието на външни фактори. От световноизвестния сайт например знаем, че българо-руският проект за втора атомна електроцентрала край Белене е бил спрян през 2012 г. след дипломатически натиск от страна на бившия държавен секретар Хилъри Клинтън. Нелоша работа, получава поздравления Клинтън от своята дясна ръка Джейк Съливан в бележка над препратен имейл от помощник-държавния секретар Ричард Морнингстар, в който последният се отчита за изпълнената задача. Какви точно действия са предприели американските партньори за спиране на проекта остава загадка. Джулиан Асандж и Уикилийкс мълчат по въпроса. Това, което знаем със сигурност е, че опитите за изграждане на атомната централа породиха тежка вътрешнополитическа криза, завършила с оставката на кабинета Борисов-1. На 15 март 2012 г. премиерът Бойко Борисов даде зелена светлина пред проекта и отстрани от длъжност енергийния министър Трайчо Трайков критик на строителството на АЕЦ Белене, за чието напускане посланикът на САЩ Джеймс Уорлик заяви, че ще бъде загуба за българското правителство. Какви точно са били потенциалните загуби също остава неясно, но след по-малко от две седмици премиерът Борисов обърна мнението си на 180 градуса и обяви, че спира строителството на втората българска атомна централа.

Събитията се повториха след броени месеци. Новото правителство на Пламен Орешарски по странно стечение на обстоятелствата също беше дестабилизирано след решителните му действия в полза на друг българо-руски енергиен проект газопроводът Южен поток. Натискът, упражняван от европейски комисари, добросъвестни протестиращи граждани и безпристрастни медии, достигна равнищата на всенародна истерия и спря като по чудо едва след като на 8 юни 2014 г., под зоркия поглед на двама чуждестранни сенатори, премиерът Орешарски разпореди преустановяване на дейностите по Южен поток. Днес, три години по-късно, събитията започват да придобиват вече добре познатите признаци на предстояща, провокирана отвън, вътрешнополитическа криза.

Към България пътува корпусът на втория реактор за АЕЦ Белене. В страната ни на части се доставят 4700 тона високотехнологично оборудване, включително 9 свръхтежки единици техника, всяка от които с тегло над 330 тона. Както е известно, България беше осъдена от руската Атомстройекспорт и се договори да плати 1,2 млрд. лева за оборудването. Освен тези пари в площадката край Белене вече са вложени други 1,5 млрд. долара, а от Европейската комисия са налични нужните разрешителни. Повечето предпоставки за строителството са налице, а оборудването събира прах и ръжда. Преди броени дни темата беше включена отново в политическия дневен ред. Енергийният министър Теменужка Петкова заяви, че до края на годината при всички положения трябва да стане ясно дали проектът ще се рестартира и дори намекна, че има възможност да бъде използвана старата оферта, при която Росатом да бъде инвеститор. Идеята за нов живот на АЕЦ Белене беше полугласно подкрепена и от аналитичен доклад на БАН, в който бяха изтъкнати ползите от втората атомна централа. Самата Петкова дори предложи формула, по която да се изгради електроцентралата - държавата да участва с апортна вноска площадката, разрешителни и реактори, чиято стойност е към 3 млрд. лева, но да не влага допълнителни средства за неговата реализация, а те да се поемат от инвеститора.

стратигическо мислене у седераст и гербераст? Що чак сига тия пенсионери ко прайха до сега? Ко казва американския и френския посланници?

НЯМА НУЖДА ОТ ЧУЖД ИНВЕСТИТОР. СПЕСТЯВАНИЯТА В БАНКИТЕ СА МНОГО И ПРИ ЕДНО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО - ТО ПАРИ САМО ОТ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ МОГАТ ДА СЕ ВЛОЖАТ. РАЗБИРА СЕ СЪС СЪОТВЕТНИТЕ ГАРАНЦИИ.

Фиаското на АЕЦ Белене е руски ГАФ, докато руската агентура в България не бъде неутрализирана, този воденичен камък ще ни тежи.

Белене е проект на руската олигархична мафия чрез който се ограбва България!

България има нужда от големи нови мощности, ако иска да има конкурентна икономика. Идеята на Плевнелиев и компания, че просто можем да намалим консумацията и да решим проблема просто беше една глупост, която ББ подкрепи, защотото мозъка му не е много. Ако нашето правителство е достатъчно умно, ще започне строителство като паралелно ще договаря с големи технологични фирми (Амазон, Майкрософт, Фейсбук, Гугъл) да построят т.нар. data-centers при нас. Тези центрове ще имат нужда от огромно количесто електроенергия и квалифициран персонал. Само един малък пример - data-center на Майкрософт в Ирландия консумира 20% от електроенергията на страната. България и да иска - не може да поеме такъв център сега. Ако човек погледне на картата, големите фирми нямат такива центрове в момента в източна Европа. Възможността е златна, но трябва да се действа бързо и със замах.

Какъв БАН и какво знае той. Нали Станишев прави референдум - народа да каже иска ли АЕЦ ? И какво стана - само похарчи милиони на вятъра.

схема белене едните вожд лъжат другите краднат третите източват и команчите накрая ревнахме "нанай"- нема вече "за белене дай" ха ха

Ми тоз на фотото Атанас ли е или Александър?

Ако някой не знае на БАН им е палтено за този доклад, а знаем кой поръчва музиката, нали?

Ти ги разбираш тия работи. Какъв БАН учени ,специалисти и т.н. Ти и от кенефи разбираш и от икономика и от всичко. Ама нарочно никой не те пита!Нали! Прав си!Ти си слънцето,Наполеон и баба Хилари в едно!Съчувствам ти!

А ти от какво разбираш- вероятно от това да си пуснеш Интернета и да пишеш без да дадеш никакъв конкретен довод. Ако страдаш от запек и само кенефи са ти в главата вземи нещо разхлабващо, пък дано като се напъваш да ти дойде и някоя по-стойностна мисъл. Между другото, очевидно си фен на ядрената енергетика или пък си някой партиен фанатик, но сигурно трябва да се замислиш за неща като - колко ще струва самото изграждане, да не говорим тока след това и къде точно ще съхраняваш ядрените отпадъци следващите 10 000 години - вероятно у вас в кенефа, та да ти е топличко?

Ти май си Пу.ин?

Що ли забравяте удобно ситуацията миналата зима,когато ако имаше още няколко студени дни и щяхме да светнем като дискотека от режим на тока.Замръзнали съоръжения за подаване на въглища в тецовете,студения резерв-само на хартия,водата на вецовете замина през турбините и язовирите паднаха под минимума,фотоволтаиците си бяха умрели без слънце?

АЕЦ БЕЛЕНЕ Изследвания и становище на Българската академия на науките, Изд-во на БАН, 31. VIII. 1990 г. Този предишен доклад на БАН казва точно обратното - ОПАСНА И БЕЗСМИСЛЕНА централа.

Путинофилите, Кой и ветропоказателят Бойко натиснаха силно БАН и той клекна. А "героичният и трудолюбив" български народ има да плаща

Според сметките на БАН излиза, че токът от АЕЦ Белене трябва да се релизира няколко пъти по-скъпо от токът , който се продава от АЕЦ Козлодуй. Задължително над 10 стотинки на кв. час. Изводът за мен е, че реалната цена на тока на АЕЦ Козлодуй следва да е над 10 ст. на кв. час. А защо не е толкова? Има два варианта - управлява се глупаво и пропускаме да спечелим 1 млрд. годишно или цената е по-ниска, защото няма пазарни условия да се пласира на по-висока. В крайна сметка не ме убеждават, че са разгледани всички алтернативи на такава огромна инвестиция.

Към момента цената на тока от АЕЦ Козлодуй е най-евтина, но ние купуваме микс от ТЕЦ, ВЕЦ, ФВИ..., а "бизнесмени" предимно от БСП чрез съпруги и др. изкупуват тока от АЕЦ"Козлодуй" и го препродават и имат печалби от милиарди. Като енергетик, не съм виждала някой от БАН на терен, изчисленията им са само на хартия, или по-точно срещу пари.....България няма нужда от т.н. АЕЦ"Беляне", мястото е сеизмично, цената на ел. енергията ще е висока и няма как да се изнася в чужбина. Българите, ще плащаме многократно по-скъп ток, след като платихме милиардите откраднати от строежа на недоразумението-АЕЦ"Беляне".

От БАН на терен си виждал ако си зрящ от ИЯИЯЕ а не някакви смотани псевдо икономистчета

БАН разработва различни модели Изводът е че без държавата която да поеме загубите тоз проект е безмислен.

А така,а познай кой ще плаща загубите?Освен това докато си избият заемите,това ще рекушира върху цената на тока,ще бъде много по скъп от АЕЦ Козлудуй,защото съпоставка за евтин ток ,реално няма нищо общо при съвсем нова централа,по нови изисквания и то е земетръсен район!Британците например още не могат да решат окончателно строеж на ядрени централи в Югозападна Англия,защото крайната цена е пределно висока и неоправдана!При сключеното споразумение със френски производители е заложена пазарна цена над два пъти над пазарната,и допълнително държавна субсидия,която пак се прехвърля на данъкоплатците!Дори нашите реактори не е ясно колко са съвременни при положение, че френските два реактора за Великобритания са на стойност 18 млрд. паунда!

"Не знам за изграждането на АЕЦ Белене, но като нищо Бойко Борисов може да изгради един атомен хъб. Що и тока да не ни го продават турците, както руския газ от Южен Поток, сега ще го купуваме същия този руски газ от турците, но на завишени цени."

Ако не направим АЕЦ Белене, ще купуваме ток от турска АЕЦ, пак руски проект, но на петорна цена. Това искат костовистите и корумпираните сороси.

Ти знаеш колко беше цената за нас от Южен поток че пишеш фантасмагории?Изкуствено завишена и без възможност за други доставки от трети страни,т.е. за конкурентни,което е зависимост само от един доставчик!Ти руснаците за прости ли ги имаш,след като е видно,че търсят единствено икономичрска зависимост?

Ти, който вместо каквото и да е име имаш номер за ник??? да не си пресмятал лично, че да знаеш колко е увеличена цената, че и "изкуствено" увеличена" както твърдиш или присветваш с отразена светлина, както го рече навремето гениално великият Жорж Ганчев (съкратено Дорджи - както го знаят в Холивуд)

Перковъртели и соларистици няма да са доволни от доклада. Заглавието на статията обаче е доста идиотско и неточно: "БАН препоръча...". Това е икономическа оценка направена от един от институтите на БАН, този по икономика. В БАН има над 40 института, които нямат нищо общо с този доклад.

Впрочем, БАН нищо не препоръчва. Представени са различни модели, ако се строи как да е икономически изгодно, и ако не се строи, как да са по-малки неизбежните загуби за вече закупеното оборудване. Политическите отрепки да не си измиват ръцете с БАН.

"Искам да знаете, че ако 80 % от българите бяха дебили/ идиоти/ глупаци, то те: - щяха да дават почти всичките си пари за скреч карти от лотарията; - щяха да гласуват срещу изграждането на Южен Поток, за да купуват същия газ, но вече доставен от Турция, на завишени цени; - щяха да гледат предимно риалитита, турски и индийски сериали; - щяха 30 години да гласуват за малоумници, които крадат и с гъза си; - щяха да се радват, като им построят 2 км магистрала на цената на бюджета на космическата програма на НАСА; - щяха цял живот да чакат някой друг да ги оправи; - щяха да превърнат Черноморието в гигантска бетонна отпадна яма; - щяха да слушат музика, изпълнявана от нереализирани порно звезди; - щяха да изхвърлят боклука си през прозореца; - най-голямата им мечта щеше да е да направят някоя малка далаверка/ кражба; - щяха да се гордеят най-много с това, колко алкохол могат да изпият; - от всичко на света щяха най-много да мразят другите българи; РАДВАМ СЕ, ЧЕ НЕ Е ТАКА."

Това, че АЕЦ-а е изгодна инвестиция го знеха всички. Баце и сие получиха поръчка да попречат той да е руски и да уредят да не е държавен и така лапачка ще има за всички. Още когато Делян Пеевски се пенеше, как няма да платим нищо на руснаците и как не било изгодно и малките деца знаеха, че иде реч за комисионни за много пари.

Имам предвид Делян Добрев, разбира се.

Кои всички са знаели, че е изгоден проект??? Няма енергетик, който да счита проекта за изгоден. Енергетиците знаят за какво става дума, и не може да ги измамиш, както мамеха бабите за да гласуват на референдум. Реално: не всички сме неграмотни дебили, както твърди иво христов от БСП.

Като гледам какви глупости пишеш, със сигурност си параджия в някоя селска ясла а се имаш за голям енергетик.

Когато не разбираш от нещо-не се излагай да го коментираш!!!!

щом изнася доклади. Но КОЙ отвън е поръчал този доклад?

естествено, че е поръчан от правителството на БГ. кой друг да го поръча?

Малко вероятно...По-вероятно е друг, но скоро ще се разбере и чуе... Така се започва. И филм може да направят

А защо немците си затварят работещи АЕЦ да не са по-тъпи и пак са най-силната икономика. Нашите академични старци са се продали на ПУТИН за стотинки за да ни набутат в казана

Германия и Фрнация имат общ енергиен пазар. Демек атомната енергия Германия купува от Франция на по-изгодна цена. Пък и те са хора с пари и са решили да инвестират в "зелена" енергия, перки, стъкла по поляни и т.н., които в мовмнета са нерантабилни, но масовото производство може да ги направи изгодни занапред. Общо взето хора с пари и визия.

Значи боко ревеше за 12 милиарда ЛЕВА преди неколко години, вече цената е 10,5 милиарда евро!!!

точат се големи зъби за едри хапки, но няма да се получиии...динамиката на световните събития няма да го позволи

бе то и яхта да имаш, не е зле, и ферари също, но трудно се намира кой да те финансира, та да ги купиш, и поддържаш и ползваш! а иначе, някой държави със съществуващи атомни централи се отказват от ядрената енергетика! защо ли, дрОгаре от бам?

И кои са тия държави бре лумпи

само като прочетеш биографията на този професор по политическа икономика къде какъв е бил и всичко става ясно......зам. министър при Костов,фонд земеделие а и председател на директорите на Кинтекс.......НАШ ДРУГАР ОТВСЯКЪДЕ,какво да напише още повече,че в БАН има група към ИЯИЯЕ (ядрения институт) който прави проучването и те са на абсолютно друго мнение та пак копейките са в обръщение при нашите стари другари учени

42% ток от Козлодуй и затова цената за киловат за потребителите е такава. Погледнете цената в другите европейски страни. Нека някой честно да напише колко е цената от соларните панели и тогава ще стане ясна далаверата с възобновяемите източници.

Абе човек в момента сме на положение когато всичко печелившо се приватизира. Чудно как не приватизираха Козлодуй! И сега 10 милиарда за нещо с неясна съдба и печалба от него и в земетръсна зона. Авторите от БАН ще понесат ли ОТГОВОРНОСТТА при едно евентуално земетресение в тази зона или при едно евентуално икономическо затъване? Ако се съгласят те да са виновни при земетресение или при нерентабилност на проекта и да бъдат съдени само тогава им вярвам. Всеки гледа да вземе пари или интереса, ами отговорността?

Първо отговори на моите въпроси или те е страх от числата - защото сравнението е най-малкото стряскащо!!!!!!!

Ток от АЕЦ Козлодуй 3 ст/кВч Ток от американски ТЕЦове 20 ст/кВч. Ток от ВЕИ 50 ст/кВч. Трябва да се намери начин, сороските продажници да си плащат тока на цената на ВЕИ, а ние - нормалните българи на цена на АЕЦ.

А, и да си припомним, че по времето на Станишев партньор в проекта с 49% беше германския гигант ERW, който тлъстата мутра изгони веднга щом завзе властта през 2009 г.

Ако сикаджията с помощта на седерунгелите около Плевню не бяха осрли проекта Белене, вече щяхме да имаме работеща централа на половината от цената в този доклад. Цената по договора, подписан от Станишев беше 3.94 млрд. евро и пуск на първия реактор през 2017 г.

Нито стотинка повече за блядовете

Доста свински коментар, кореспондиращ с интелектуалното ниво на """ТАСС МАС ГОЛЕМ ПРАЗ"""

Че кой може да ни задължи да сме боклучарника на Европа,бе глупако? О-о-о забравих.....Само алчните комунисти и родоотстъпници.

Не. Ньет. Ноу. Нихт. Но.Нъц. Никакви обелки, огризки и пр. отпадъци от чужди трапези повече. Ще ни храните само с най-доброто.

Първо трябва да питаме господарите от другата страна на голямата вода.

Помните ли онзи скъп доклад за 230 млн., които Трайков плати на някакви експерти да оценят проекта Белене. Е, никой не го видя.. Какво ли е пишело в него. Спирането на Белене е чисто политическо решение.

НЕ ЩЕМ РУСКИ ПОТОК ИМАМЕ СИ ТУРСКИ ПОТОК :))