Над 2.5 млн. българи с доходи под прага на бедност

Над 2.5 млн. души в България живеят със средства под прага на бедност 295 лв. За нормален живот над 561 лв получават 1.5 млн. души.

Обратно в новината

Коментари - Над 2.5 млн. българи с доходи под прага на бедност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"За нормален живот над 561 лв. получават..." Глупости! "Нормален живот" означава "спокоен живот" и всекидневие, в което не броиш всяка стотинка. Означава да са НАПЪЛНО задоволени всички основни потребности на човека: от храна, жилище (т.е. свързаните с него комунални разходи - осветление, отопление, ВиК), здраве, комуникации, култура (без образование - образованието и знанието вече не са основна потребност в България). Е, в тази България, в която живеем повечето, това няма как да стане с 562 лв. Може би се получава в някаква друга България, в която живее господин Димитров, в компанията на господата Пеевски, Цветанов, Станишев, Костов, Борисов, Плевнелиев и прочие щастлиФТци. Ето, и жената казва на господин синдикалиста, че "за да покрива разходите за храна, здравеопазване, образование и поддържане на дома, ОБЩИТЕ МЕСЕЧНИ РАЗХОДИ на домакинството трябва да са 2 242 лева." В едно средно домакинство доходи носят най-често двама души, което прави необходим личен доход най-малко 2 пъти над 560 лв. Ама щестлиФТците не четат, те си падат по приказките от 1001 нощ.

Ако беше така, нямаше да си го избират Бойко постоянно. Това е подла игра срещу любимия Вожд! Но народа ще те накаже!

"2.5 млн. души под прага на бедността" - това колко % от населението са? 30 или 40? Бием ли русия по този показател или не? Да се сравняваме с руснаците обаче ми се вижда доста нелепо! НАЛИ СМЕ В ЕС - клуба на богатите и умните. Или това важи само като трябва да се хвалим по телевизора!

а бе, къде са сега соросоидите да плачат за горките руснаци, които живеят в бедност при Путин?! И да хвалят че България, като страна от ЕС, е по-добре от рашките.

вече разбрах защо соросоидите постоянно говорят за руснаците - за да се чувстваме ние тук богати на техен фон и да не се оплакваме от евронастоящето си. Давам им съвет: сравнявайте ни със Сомалия - по 5 долара на седмица са заплатите там. На техен фон и най-бедната страна в ЕС ще изглежда като страна от милионери. Дари пенсионерите у нас ще са "богаташи"

като е така и като знаете,че хората-българите са подложени на зверска бедност,защо го допускате.Защо допускате такава скотска бедност,а уж сте управници.Представете се президент,министър председател,министри с по 15 заместници,магистрати,депутати,управители,кметове,олигарси,бизнесмени и народа беден като църковна мишка.Не ви ли е срам,не ви ли е грях да държите народеца набутан скотски в нищета,а всички изброени "елит"тънете в разгул,лукс и всички подобни привилегии.За какво сте.

Абе аз ли нещо бъркам или 2007 година като влизахме в ЕС се говореше, че ще дръпнем едва ли не веднага и ще настигнем поне малко богатите страни имаше еуфория и големи обещания !!! 10 години по-късно сме на дъното на ЕС страната не е мръднала освен няколко магистрали и софийското метро, заплатите са жалки не стигат даже за храна камо ли за нещо повече превърнахме се в страната на просяците и клошарите. Та питам това ли беше мечтата да сме в ЕС ???

От къде се появява основата за сивата икономика при тази грижа на Партията идържавата ???

Всички в купом отиваме да им се кланяме и благодарим за подхвърлената коричка хляб и за статистиката, която ни грее!

Моля, обяснете ми.Инженер съм с 42 г. трудов стаж.Заемал съм длъжности задължително изискващи висшето ми образование.Преди няколко месеца се пенсионирах и ми дадоха 295лв пенсия.Аз под прага на бедността ли съм или какво друго можех да направя за да имам достойно финансово съществуване?Не ми казвайте,че е трябвало да емигрирам или да крада.

Че с каква заплата си бил, бе човек? 295 е много ниска пенсия за трудовия ти стаж. Ама така е ако не беше учил, а беш станал фатмак, сега щеше да си от 20 години пенсионер с пад 800 лева пенсия. Това е положението - който учи НЯМА да сполучи у нас. Затова във форума е пълно с негодници пишещи за копейки тотални глупости и малоумици

Глупости... хората са добре, инак щяха да ритат. В такъв случай подписите за Референдума на Слави биха били много повече.

Освен изчисления, друго правят ли?

Лапат кИфтета.

Аре стига бе. Пак лъжат. Че ние сме в Топ Пет Световни икономики брееее! Да не искате да кажете че Зъбчо ( президенчето, разиш ли) се е объркал и е излъгал?!?!?!Аууууу не вярвам...

Праг на бедност сложили, пък забравят колко хора са с пенсии под 200 лева? И то на хора, които цял живот са работили, но не случили на "категория". Да ви имам категориите! Срамота!

Голяма част от тях имат имоти под наем,пари в банки или бизнес на тъмно.........

Мислете си,че имате и не забравяйте,че са наши,а забравете да ги търсите Стреса ще бъде за вас

Sm3hurk0

Те бабките затова продават цветя около подлезите... в най-голямия студ... То ще да е от хубаво.... от Убаво управление.... на държавата. Егати и бизнеса...

Novae

Антихуманна е цялата политика на БКП след 10.11.89 г. Те още през 1986-87 лелееха за безработица от 400 000 човека, та белким си оправят дълга в размер на 12 милиарда долара, които прелапаха. Изкензаха се на цялата си идеология и прегърнаха светлото минало-частно-монополстическия капитализъм. А в бившия СССР отидоха още по-далече.Объркаха целия свят с глупавите си теории и пиянските си изпълнения.

Колко от тях са в РЪКОВОДСТВОТО на КНСБ,г-н Димитров???

симо

Дори и тук шибаното дясно трол осра нещата.А бе ПУРКОВА РАБОТА....Овча работа,но от ЕС.

Ми да дойдат да пасат уфсите, като мене и няма да бедстват! Бедстват само мързеливци, тунеядци и паразити!

баш те не бедстват :)

Аз съм ромска майка на 6 деца(засега) и получавам помощи без да си мръдна пръста. Кой ми ги изработва не е моя работа. Да работят българите та да има и за нас. Пък дали са работещи бедни също не е моя работа. Кой както си я нареди хахааа

Ромската майка да знае ,че през 17 век в западна Европа е имало острел на цигани.

Сус бе, гяур такъв! Ти знаеш ли, че зад мен стои БХК и един куп други НПО-та! Така че внимавай в картинката и слагай колкото се може по-бързо чалмата, купувай Корана, направи си сюнет, и всеки петък по залез слънце в коленичило положение пред Баня баши! Аллах ще даде милост и вечен живот само на правоверните!

Беднотия, беднотия! Над 2.5 млн. души в България живеят със средства под прага на бедност 295 лв. А кво да кажат 25 милиона руснаци, с минимална раб. заплата 144.3 БГ лева (6204 рубли), докато нашата 420 е 3 пъти по-голяма! Живот си живеете вие българите, казват братушките! !!!

А какво да кажат в Сомалия, дето нито работа имат, нито заплата? Какво ни интересуват чуждите заплати, мизерници има навсякъде. Ама тук са повече от нормалното. Е, някои са на хранилка при Сорос, те са добре...

Мизерникус тук пишат за тебе цървуланкото че си затънал в мизрия и дългове.!. Не се ли виждаш що за мизерникус чалгариус си ама се пъчиш!. Общият брутен външен дълг на всички сектори е повече от 39,7 млрд. евро. Вървим по пътя на Гърция и няма връщане назад. Републиканският бюджет е 18,2 млрд. приходи и съответно разходи и трансфери 20,4 млрд. Следователно разходите на България за дълга ѝ представляват 34% (над една трета) от приходите и 30% от разходите и трансферите на бюджета. Държавата няма как да ги плати освен, ако спре да харчи абсолютно никакви пари за здравеопазване, армия и образование дългът на България е станал неизплатим!

Глупако, руснаците с мизерните си заплати закупиха апартаментите по морето и в Родопите а ти с огромната си ЕС заплата можеш само да гледаш и да мечтаеш за това.

мама му тия бедни руснаци освен че изкупиха имомите по черноморието нахалниците дват на почивка в Българияа където богатите балгари ги обслужват по хотелите и все чакат бакшиши от тях а не от немските или английските туристи.

... нещата полека-лека... се оправят, ачик-ачик... алъш-вериш да има...

За да живеят им трябват 1000. Ние им даваме 200. От къде ги вземат останалите не ни интересува.

Всички знаят какво трябва а никой не го прави! Имам предвид условията за бизнес в БГ. Пробвайте се да отворите фирма и след 1 час ще ви цъфнат от НАП-а. Ако не дойдат те случайно, ще ви споходят едни яки момченца с 2 пръста чело и ще ви предложат да ви пазят бизнеса.... срещу заплащане разбира се. Или друго - например ще дойдат да ви натрошат кокалите, защото сте нагазили в бизнеса на някое местно "величие". ... и т.н. и т.н. Ха правете бизнес да ви видя как го правите! Поне да легализират проституцията, че поне да не се притесняват тези, дето го практикуват... не вярвате ли?! И някой лев към бюджета ще влезе но .... карай да върви.

Правилно. И от непълнолетните проститутки да се отчислява за училищата.