Само 20% от семействата имат нужните пари за издръжка

В края на първото тримесечие на 2014 г. стойността на необходимата издръжка за живот е 563,41 лв. на човек от 4-членно семейство, заяви Николай Ненков от КНСБ.

Обратно в новината

Коментари - Само 20% от семействата имат нужните пари за издръжка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки народ си заслужава управниците. Никой не ви е крив че допускате тези или онези да ви управляват. Каквото се надробили - това ще сърбате.

Скачахме за измислените сини /бивши червени/, захласнахме се по голия цар-комарджията, от една зависимост, скочихме доброволно в друга-още по-жестока и безцеремонна и 25 години, все така - лъжа, измама и вечна криза.. Останахме си нежеланите храненици и се радваме на подхрърлените трохи. Народ без достойнство и без бъдеще.

"Само 31% в БГ доволни от условията на труд"

A Това е разбира се за България: "Нашата страна е понесла катастрофални и необратими щети и ще се бори така, че никой друг на земята никога да не преживее подобни жестокости." Защото е сигурно че ония 20% ще ни надживеят.

A тези 20 %са военните,депутатите,министрите а бе всички които храним ние бачкаторите и пенсионерите ви издарjaт щото и тях яко ги окрадохте нали? измекяри еничарски.

Абе те ,политиците,са големи космонавти.Те не са стъпили здраво на земята,а са високо горе..Аз не познавам много хора,които по 2-3 000 доход на месец.Масово хората са принудени да преживяват с под 1 000 лева,и или се ограничават от много неща,или въртят далавери-например продават нелегално цигари,за да си докарат допълнително някой лев..

В България няма синдикати, кого защитава КНСБ , кого представлява в тристранката , кой представлява хората от малкия бизнес в тристранката(около 600000). Държавата е дала на синдикатите във всеки град по една сграда за синдикална дейност ,която те преотдават под наем получават някакви пари и си живеят живота. Получават още членски внос , част от членовете на КНСБ ги пишат в разни бордове за пари и т.н. Това за мен не са синдикати , тава са едни паразити и подлоги на всяка власт.

За най-голямо съжаление никой от тези на високопоставените постове не се замисля защо се е стигнало до това положение 80% от населението на една държава да живее на "вересия". Отговора е много прост- при лиса на производство което да води до създаване на работни места и принадена стойност която да се влива в държавния бюджет и ако си необразован и не можеш с "тарикатлък" и "алъшвериш" да изкараш някой лев то изпадаш в положението на РОБ спямо тези от който трябва да вземеш необходимите ти средсва. От тези така простички расъждения следва, че вече 80% от българкия народ са РОБИ на облаготдетелствуващата се върхушка. Това се нарича КРЕПОСТНА ДЕМОКРАЦИЯ.

-В края на първото тримесечие на 2014 г. стойността на необходимата издръжка за живот е 563,41 лв. на човек ами що тогава повечето пенсии са по 150-60 лева те да мрат от глад ли хората а ???? ай направете нещо де нали сте социалисти

" В същото време безработните се увеличават с близо 237 хиляди..." Мръсна герберастка пропаганда! Точно обратното е!

Това са абсолютни глупости-колко ще е издръжката на човек зависи от много фактори и не може в никакъв случай да се обобщава. Примерно ако живея в малък град, детето ми ходи на училище, което е близо и аз работя на разстояние, което мога да извървя пеша за 30-тина минути. Ако имам собствено жилище - нормално е издръжката да е доста по-ниска от тази на човек, който живее в голям град, дава пари за транспорт и плаща наем. Просто се осират тия от КНСБ, ама иначе са курназ да искат увеличение на пенсиите, нали - все едно това ще повиши доходите на хората. Лицемери са до мозъка на костите си, защото когато трябва да са на място, където на хората не са плащали с месеци заплати, те си натискат парцалите, обаче иначе са големи философи.

Това са примиренчески разбирания .Ако живеем в малкия град било свързано с по-малки разходи и обратното и т.н. Човек трябва да живее там кадето е устроен, но не в лишения , които съвремения живот понякога ни налага. Така затварайки се в своя малък свят на малкото , той се превръща в послушно лалко човече , което всеки може да маниполира както си иска .Отговора бил в неразвитото ни производството в числа и в % т.н. И още, при наличието на висок процинт на бедноста или на границата , как така имаме относително голям брои на много богати или милионери в нашата страна ?Отговорите на всички тези и друти въпроси трябва да дадат нашите политици и ние сме длъжни да искаме това от тях.

Това са 250 евро ,което си и скотщина..

АМАН ОТ КУХИ СТАТИСТИКИ.

И кво? Те от КНСБ само могат да казват колко зле били работещите българи. А кога ще бъде датата за началото Националната безсрочна стачка, за да се изискат по-високите минимални заплати, а и от там повипаване на почасови ставки по браншове и професии- то това няма да кажат! Само подсмърчат по тристранките и слушкат. Н-ее, няма синдикати у нас, затова ще има бедни-работещи!

zeddd

От финансовите новини днес "Общата предложена за разпределяне печалба на ЧЕЗ Разпределение България АД възлиза на 48,2 милиона лева." Ето това е чиста печалба за разпределяне като дивиденти на акционерите. И в следващия момент ми искат вдигане на цената на тока... Няма смели държавници, които да отстояват истински интересите на хората.

Пари, пари , пари , пари ......... и на края в колата пред министерски съвет ...лека му пръст на човека!

Прочетете внимателно ! Нужни са 563,41 лв. на човек ОТ ЧЕТИРИЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО. Тоест в семейството трябва да влизат 563,41 х 4 = 2 253, 60 лв на месец. Тоест всеки родител да взема по 1 127 лв заплата. Това в колко семейства се случва в България ???!!!

малко по- надолу, но в самия текст е написано: 20% от българите!

Искате капитализъм ли? На ви капитализъм....от сутрин до вечер само пари, смети, пари, сметки, пари...а време за духа ви кога? Време за книга, за разговор в семейството за любов за мечти за всичко онова което загубихме.

Снощи гледах някво страшно порно ...

Хаха, ами нормално по Тошово време хората взимаха пари и за НИЩО правене, естествено, че имаха време за мечти и за лентяйстване, то клатенето на краката на работа не е кой знае колко трудна задача и изтощителна. Предвид и ограниченията налагани от "прекрасния" режим мечтите са имали всеки ден енергиен тласък. Хайде миленията за комунистическото време да си ходят в историята където им е мястото.

К'ва любов бре? Тебе вече не ти става. А при бай Тошо през 1967-ма в казармата ти ставаше по 10 пъти на ден нали? Кой строй е по-добър, а?

Това с или без ДДС???

Гласувайте за ДПС и БСП. Те няма да ви вдигнат заплата, но ще ви изкарат статистика, че не ви трябват 600 лв на месец, а 60 лв за да си живеете охолно. Разбира се, след такава статистика ще ви направи и заплатите/пенсиите по 60 лв и вие ще си ударите д..то в тавана от КЕФ!

Думи, думи, думи.... и какво от това? Аман от проценти, статистики и др. изследвания и изчисления. Нещо да се прави по въпроса?? Нищо...И да ги изтрепем, други ще дойдат още по-алчни и сагата ще продължи безкрай.

ние сме хората които можем да променим нещата но нали сме орел рак и щука и се делим на червени сини зелени и нам още какви - така ще е .Няма синдикати няма единство е ще има бедни работещи.Как може в една европеиска държава като се каже например учителска стачка веднага към тях се прикрепят шофьори лекари и библиотекари ако щеш и.....извоюват стандарта си .А ние си драскаме псуваме но дори не ни стиска да махнем крадливите депутати.

ДРУГАРИ, В УСЛОВИЯТА НА РЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ, ЩЕ ВЪРНЕМ ЦЕНИТЕ НА ХЛЯБА, СИРЕНЕТО И И ДОМАТИТЕ ОТ 1989Г - ТАКА, ЧЕ 564 ЛВ ЩЕ СА ПРЕ-ПРЕ-ПРЕДОСТАТЪЧНИ ЗА ДА НЕ УМРЕТЕ ОТ ГЛАД, А ТОКА И ПАРНОТО МОЖЕ И ДА ГИ ПОВИШИМ, КАКТО ИСКА ЕС...

Какво означава КНСБ? Агенция по жизнения стандарт на държавна издръжка ли са или лапачи и всезнайковци. Ние си имаме една партия искаща парите на бизнеса - БСП. И тези искат парите на бизнеса. Уважаеми другарки и другари, хайде спечелете сами поне един лев, пък тогава да видим какви ще ги говорите.

Русия беше така до идването на Путин,а сега е съвсем друга!!!! Защо ли??? След,като дойде Путин,Русия възкръсна,прекъсна ограбването и, и вкара в затворите хората,които трябва!!! Сега Русия е друга!!! Така трябва да стане и тук,но няма кой,защото всичките ни политици са продажници!!!

Когато в България на власт дойде човек,който истински мисли за народа си и прекъсне всички уродливи договори,с които се разграбва в момента държавата ни,тогава България ще се оправи!!! Когато дойде човек,който не мисли за собственото си облагодетелстване,не мисли за парите на Европа и започне да оправя Съдебната система,прокара по здрави закони и вкара грабителите на прехода в затвора,тогава България и българинът ще усетят по добър живот!!! Но с тези едни и същи капути вече 25 години,няма как да стане,даже,както виждате,те се изкараха вода ненапита!!!! Но всичко си зависи и от самите нас,които ги избираме на всеки 4 години!!!!

Като дойде такъв човек на власт и настъпи интересите на лапачите, веднага ще му скроят капата, ще го изкарат по-черен от дявола. Един човек не може да реши проблемите ни. Трябва всички да поумнеем, а които не могат, да гледат от по-умните от тях.

ТАЗИ СУМА ЗА ДОБРО ИМЕ ЛИ ГОВОРИ, А? ТОВА ЛИ Е ДОБРОТО ИМЕ НА КНСБ, КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ СИНДИКАТ......

КОЙ, КОЙ КОЙ СПУСНА ТАЗИ СУМА КАТО ДОСТАТЪЧНА????? СЪСЕЛ МЕСТАН ПЕЕВСКИ ББ ВИЕ ЛИ БЯХТЕ????

Абе вие не разбрахте ли, че: 1) Избрани другари прилапаха всичко, което пуска мангизи без работа и го засвоиха здраво! 2) Поради 1) всеки ИЗКАРАН български лев е кървав, тук на включвам лесните и високи заплати на депутати, магистрати, президенти и прочее 3) Ако искаш ТУК да оцелееш трябва ДА ТИ СЕ СПУКА ГЪЗА ОТ РАБОТА. Това е, забравете Халкидики поне през вашия живот! Да ама не - по-долу некакви реват та се късат 4) АКО СМЕ ПИЧОВЕ (каквито разбира се НЕ СМЕ) ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ПОТЪРСИМ СМЕТКА НА ОНЕЗИ от 1) Това е .. за мен е просто и ясно. Не знам за вас....

Пълни глупости!! тези 20% под прага на бедността даже за София не важат! а в провинцията едва ли има семейство което да докарва доход повече от 350 на глава!!

Не са проблем високите разходи, проблем са ниските доходи :)

Леле,ами аз плащам наем 300 лв,с тези пари освен да си сложа въжето,друго не виждам!!!! А много хора също са на това дередже!!! Наем,сметки,ядене и накрая заеми,защото друг начин няма!!!!

Къде бяхте от началото на т.н.преход?Къде бяхте когато се затвориха 2200 предприятия,разпродадоха си и парите откраднаха?Къде бяхте когато се ограбиха пенсионните фондове?Къде бяхте когато хиляди бяхме изхвърлени на улицата и принудени да работим за новопръкналите се капиталисти-комунисти,без трудови договори или на мин.раб.заплата.Инженер съм.За 42 г.тр.стаж пенсията ми е 185 лв.Колко хора работят при нечовешки условия за никакви пари?Кой да ги защити,след като вие си пиете,ядете и пълните сметките заедно с грабителите.В читавите страни всяка стачка или протест е предвождана от профсъюзите,чиято основна задача е да защитава работниците,а не да констатира колко са зле.От какво се издържате,или някой ви плаща,за да говорите от негово име?Колко е членската ви маса?Както всичко в нашата Родина и вие сте на гърба на беззащитния народ.Бих се срамувала да си покажа лицето,а камо ли да говоря,ако съм на ваше място.Станахте с Тренчев като свини,добре нахранени,пълни сметки,какво ще се интересувате от хората,камо ли от дейността по длъжностна характеристика.Пародия!!!Българина си заслужава съдбата,след като толкова години търпи.То не бяха загрижените комунисти,то не бяха загрижените националисти,фесове,песове,чисти ръчички и за капак профсъюзите излезнаха с голямата новина"БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЯТ ЛОШО" Ако,може,не ни дразнете,защото изкрейзилият народ,най-накрая ще хване тоягата.Няма какво повече да губим.Няма на какво повече да се надяваме.

Нещо не се връзват сметките за нормален живот в нашето съвремие с 564 лв на месец!!!! Това прави 6768 на година!!! От тях вадим по 200 лв на месец минимум за храна,ако се лишаваме от някой храни,разбира се!! Това прави за годината 2400 лв! Остават 4368 лв. Парно,вода,ток,телефон,кабелна и интернет,минимум 200 лв на месец,за годината още 2400 лв!!! Остават 1968 лв. Данък автомобил,винетка,Гражданска,преглед на автомобила минимум 250 лв! Остават 1718 лв. Бензин и поддръжка,ако се ограничаваш яко минимум 500 лв! Остават 1218 лв! За дрехи и обувки поне 150 лв!!! Остават 1068 лв! За здраве поне още 100 лв минимум,стига да си здрав и зъб да не те заболи! Остават 968 лв. Пари за битови нужди още поне 300 лв!!! Остават 668 лв!!! С тези 668 лв,които ти остават,дали да идеш на почивка,дали да си купиш нещо,дали да ходиш на кино,на театър или на кафе... Или просто ще ги къташ за всеки случай!!!!! Не е нормален живот това!!! Нормален живот е,да можеш да си позволяваш всичките тези неща без да се ограничаваш,да можеш да ходиш на почивка,на театър ,на кино,да си купуваш разни техники,да можеш да събираш дори за жилище,а не да се чудиш,как да скатаеш някакви 50 лв за по черни дни!!! Това нашето е скотски живот,а НЕ нормален!!!!!!!!

И това при положение, че получаваш 564лв. , а ако са 400 например ? :)

е сега ли разбра това е екзистенц минимум...

Пропуснали са стотинките. Пародия! 564 лева?!? Ами наем, сметки, а като дойде зимата какво щя ядат, хляб, сол, ориз и кисело мляко ли? Или да ходят на село и да гледат картофи? Простаци!!!!!!!!!!!!

Работя в бюджетно предприятие в София и взимам чисто 390лв. Имам две деца...Така,като гледам, докарвам пари само за едното...Ами другото какво? Ами за мен какво? Много отчайващо, нали?

Аре да не правим сега цигански номера. Предполагам двете деца не са от непорочно зачатие и си имат баща!

пълен дебил!

Стига с тия проучвания, защото никой не ги чете и не се интересува от тях.Стига с тия бюджетни заплати и заплати на учители- на чии гръб са осигуровките на тези хора ,те много ли са по умни от другите които се бъхтят по цял ден и си плащат осигуровките.На вяко тримесечие се правят изследвания, много затормозените от КНСБ и Подкрепа си гушкат парички, клопат си устата и файда никаква.Българино осъзнай се

Ние само си клатим краката в бюджетните... А пък за учителите - да не говорим.Никаква работа не вършат. Само,дето имат отговорност за 30 деца ежедневно,ежечасно,ежеминутно.Да ги образоват и възпитават. Ама то възпитанието не могат само те да го формират, трябва от време на време иродителите да се включват, а не само да бачкат и да хвърлят пачките на масата и да си мислят, че с това отговорността към собствените им деца приключва.

Това само правителство на ДПС го може!

Ненков ! - Вие сте Най-енторазреден Лъжец !!! -> Цените в цифри у Нас -Са равни или По-Големи от тези във Всички Водещи страни ! , а доходите-Ни - ... ---> съобразно Последните Данни от ЕК - у Нас поне 2 (Два.) Милиона живеят Под прага на бедността ! ------> съобразно Реалния профил - у Нас Реално живеят Максимум 3 (Три.) милиона Българ(к)и !!!

Минус, докато не се научиш да пишеш на български език

Съпруга ми работи в частна фирма и получава РЕДОВО 450 лв. Аз съм шивачка, също в частна фирма получавам 320 почти редово. Имаме 2 деца. На 11г. и 4 г .Живеем в собствена гарсониера от 47кв/наследствена/.С 770 лв месечно - и то не всеки месец редовно ПРЕДСТАВЯТЕ ли си как се живее?? Оскотяхме!! Голямото дете имаха екскурзия -НЕ ОТИДЕ?? Питате ли ни с баща му как се чувствахме??Не ми се говори!!Нещастие е че ни "управляват" крадци и мошеници вече 25 год!!!СТИГА!!!

"КНСБ ще поискат бюджетните заплати да нараснат с 10%" Аре да не впрягаме каруцата пред коня, а? Кога заплатите в частния сектор нарастнат с 10%, приходите в хазната с 10%, тогава и бюджетните заплати! Да не говорим, че бюджетните редовно вземат 13 заплата, а тези от които излизат всъщност парите - частния сектор - я земат я не!

Тук не се вземат пари в плик, само по карта. Колко вземат учителите или пощаджиите? Аз лично 13-та заплата не съм вземал. Смяташ ли, че работиш 5 пъти повече и е честно ти да вземаш 2 000лв. а тази дето ти гледа детето в градината докато ти работиш 400лв.

Корнелий

Ами да вземем други примери Главен асистент в УНСС - 1900 чисти ЧР в агенция към . . . (няма да казвам) 2100 чисти

КНСБ: 564 лв. са нужни за нормален живот на човек за месец. как тогава да живея с моята пенсия от 180 лева? ние пенсионерите сме подложени на геноцид от престъпната българска държава и трябва да иа съдим в брюксел.

Според мен няма да помогне съда. България не е ртифицирала чл. 23 от Европейската социална харта и така държавата няма ангажименти към възрастните хора. Дава пенсии, колкото може! Какво тук значат някакви си нужди и човешко достойнство!

1. Другарката Манолова каза, че заплатите растат и затова и те ще си увеличат заплатите с по 500 лв., т.е. явно семействата им са се увеличили с по 1 човек. Щом другарката е казала - така е, няма да спорим с другарката я, тя е учила! 2. 563,41 лв. на човек от 4-членно семейство са достатъчни за живот - Ихааааа, колко много пари, колко ли хора ги виждат всеки месец на куп!?!? Бре че хубав живот, тююююю! 3. Другаря Станишев каза, че вече не трябва да се страхуваме от нищо, може би е имал предвид да не се страхуваме и от гладната смърт. Щом той го е казал - вярваме му, той е още по - учил, знае как се правят разни копчета и такива неща, писал е, може да пише, значи! 4. Няма повече да пиша, не искам да чета вече такива поръчкови статии, " повече от 80% от българите били бедни" - да бе да, не е вярно, от партията казаха, че в България всичко върви на горе, а което не е тръгнало ще тръгне всеки момент, ще се възнесе, така да се каже, за всичко, което не се е възнесло до сега, обаче са виновни Иван Костов, Европата, САЩ и космоса - най-вече!

Застаряваща нация- липса на деца- ниски доходи и АЛЧНИ УПРАВНИЦИ........

Защо "ромите" са най бедни??? Защото са прости и необразовани!!! Защо простите и необразовани българи са най бедни??? Защото истината се крие в самото изречение!!! Защо пенсионерите ни са супер бедни,ами защото избират едни и същи да ги управляват от 25 години!!! В България не от вчера се заплаща под масата,укриват се осигуровки,много хора работят без трудови договори и накрая няма пари за пенсии!!! Отделно суб-брутално нагли и крадливи политици!!! За всичко сме си виновни самите ние!!!! И народа,който не си търси правата и политиците ни,които превземат властта единствено с целта лично да се облагодетелстват!!! Прост народ,бедна държава,вечен преход!!!

Нормален живот водя от както бюджетът ми стигна 2000 лева. Да си броиш стинките, да си купуваш разплути домати, щото са евтини и "сирене" от 2 лева не е нормално.

Тъпотия до шия и безочливост до безобразие. Господи, слез си събери вересиите. А за подоходното семейно облагане, малко да се разяснят нещата. Примерно облагате с данъци едно четиричленно семейство, в което работи само един от членовете, който взима примерно 800 лева заплата. Какво означава това, че цялата заплата отива за осигуровки на членовете на семейството, или означава, че ако на член от семейството не се падат по 563 лева, държавата автоматично ги додава на семейството и им плаща осигуровките?

Тъпи ли сте бе? 4 пъти повече взимам и живея като скот.

Какъв е ефектът от проучването. Това е важното. А той е нулев-оправяйте се!

Масово хората получават дори по-малко. Тия се подиграват с народа или го убеждават колко добре живее

Много е. Помиярите българи демонстрират невероятна търпимост, може още повече да ги мачкаме. А И перформънсите им ме забавляваха.