Русия не знае за нов договор за ”Белене”

Въпросът за пренаписване на договора за АЕЦ "Белене" досега не е бил поставян пред руската страна, обясни вицепрезидентът на "Атомстройекспорт" и ръководител на проекта за централата Генадий Тепкян. Анализът на HSBC не изключва преразглеждане на клаузи, обясниха от НЕК.

Обратно в новината

Коментари - Русия не знае за нов договор за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия не знае за нов договор за Белене-нали Трайчо звае

Айде йощ един арменец, дето акъл да дава за парите ни ! ... Трайче ( Трайков ! ) -- имаш всички доказателства за манипулиращ/н договор със зловредни намерения, а за ханг-сенгското н`нам-какво-си цял свят знае с кого е вързано ( Вързано ! ) ... някой трябва да те води за лъчичката ли бре ?! ( И хайде по-експедитивно, че казват -- на брюк-селците им оставало само да примляснат и да сложат цифрищата по разните му-там папири . )

Не на Белене. Не на руско робство. Да на Меглена Кунева

Не на руското робство. Не на Меглена Кунева! Защото тя е троянския кон на БСП и лично на доносника на ДС агент Гоце. Тя е избрана с гласовете ан ДПС. И тя ще е тази, която ще крепи БСП да не се затрие съвсем. Русия скоро ще научи за новия договор за Белене. И ако са разумни, те първи ще го предложат - подаряват ни първия реактор и го ползваме за рекламни цели. Площадката и инфраструктурата - от нас, реакторът и техниката - от тях. Справедливо е. А приказки и заплахи от сорта на тези, че с всяка измината година цената се увеличавала с 10 - 12% ще доведат само до едно - да се откажем от руския проект. И то по най-бързия начин. Защото руския проект е бил избран само поради една причина - по-евтин е. Ама май тази цена е била спекулативна. И всички са знаели че цената ще е два пъти по-голяма. Ама това е бил единствемният начин да се спечели контракта - да се манипулират цената и условията, та всичко да изглежда законно. Ама сега, след като ги научихме тия работи, да ми продава някой "Москвич" на цената на "Мерцедес" - мерси. Па ако ще москвича да е произведен не в САЩ, а на Марс.

Вън руските крачета от България.Не ви искаме !Махайте се !Русия - голяма и велика - има място за много атомни електроцехтрали.

Да затворим и АЕЦ Козлодуй - нали и той е руски. Може да затворим и ТЕц Марица изток - и тя е руска. Ще оставим разбира се ТЕЦ - Гълъбово - той е американски. Не е важно, че от три години не произвежда ток, а ние му плащаме договорените с НЕК количества. Очаквам скоро време там да се появи Борисов и да отреже една лентичка на един работещ на ДЕЖУРЕН режим ПАМЕТНИК НА НЕКАДЪРНОСТТА какъвто е ТЕЦ "AES Гълъбово".

Само да уточня, ББ няма никакво отношение към този проект. Проектът е на БСП и некадърници като Ковачки. И това е паметник на глупостта на номенклатурата на БСП. Както и договора за АЕЦ Белене, между впрочем.

Стига повече преговори.Сложете край на тоя опасен,за България ,проект и натикайте всички Първановци,Овчаровци и пр.национални предатели в затвора!Прокурора да престане да се държи като перде за комуно-престъпниците,а Бойко да се хвали колко добре работили с прокуратурата.!Велчев си е червенушко и не трябва толкова да му се вярва-наивно е!

То всяко търпение си има граници! Хванали сме се на хорото и сега хем боли, хем сърби! Ще ни се да се откажем, ама ... Руснаците с един замах могат да ни наврат да не казвам къде. На практика за месеци могат да фалират нашата държава. Енергетика, транспорт и т.н. са тотално зависими от тях. Алтернатива нямаме никаква! Не бива да скачаме и да крещим глупости. С добри думи и с добри договори се постига много. И пак си спомнете: Проблема на давещия се е изцяло негов! Тук никой няма да ни помогне. Нито ЕС, нито Америка!

Няма алтернатива? Бойко е "алтернативата"! Ще го включим във всички централи и с тая "неизчерпаема" енергия всичко ще се задвижи! Тогава кой ще ни излезе насреща?

Нямаме нужда от второ Белене. Едно от истрията ни стига. НЕ НА ВТОРА АТОМНА ЦЕНТРАЛА!!!

СЪЩНОСТТА НА НЕЩАТА СЕ СВЕЖДА ДО ИЗКАЗВАНЕТО НА РУСКАТА СТРАНА: "Кога и какви компенсации можем да поискаме, зависи изцяло от "Росатом"!!!! Прави впечатление, че руската страна не иска парично обещетяване , а КОМПЕНСАЦИИ. ЯСНО Е ЧЕ "РОСАТОМ" ЩЕ ИСКА ДА БЪДЕ "КОМПЕНСИРАНА" С НЕЩО КОЕТО НАЙ МНОГО БИ И ПРИЛЕГНАЛО, КАТО НАПРИМЕР 5 ИЛИ ШЕСТИ БЛОК НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ. При такова развитие на нещата строителството на руска АЕЦ на 5 километра от Резово се превръща от хипотеза в реалност.

Много са нагли руските копелета. Но, колкото и да е парадоксално те не са чак толкова виновни. Виновни са БСП и компания, аможе би най-виновен е доносника на ДС, агент Гоце. Оня, големия бриджьор. С големия шлем. Ама да не се окаже че сГолемия шлем може да се набутаме със 7 вътрешни. Ало, коневръза, бриджа е игра за ллордове, не за текезесари. Или за плафонджии. Пък някои и до плафона не са стигнали и са си останали на белота в селската кръчма.

Лъсна ли най-накрая, липсата на подготвени и лоялни на ГЕРБ кадри (финансови специалисти и консултанти)?Търсим,плащаме и вярваме на чужденци, които във никакъв случай няма да защитават нашите национали интереси.Каква е логиката да ги крепим още на власт?Защо им вярваме , като ни лъжат, че могат?Какво могат?Какво направиха за вас?Колко са доволни от управлението им, ще стане ясно на изборите.За тая България ли сте си мечтали като гласувате ? Ботев, Левски, Раковски не гласуваха - те умряха за нещо по-добро !!!

За голямо съжаление си много прав!!!

То пък в БСП едни способни. Лауреати на Рабфак и АОНСУ. Специалисти по съветски униформи и история на БКП. Но пък винахи верни на Партията И на матушка Русь. Като гледам как са сключвали договора за АЕЦ Белене, или са големи некадърници, или гилеми престъпници. Или и двете.