Мюфтийството търси доброволци да пазят джамията

Главното мюфтийство призовава "мюсюлманите в цялата страна да бдят за нападения и провокации от всякакъв вид".

Обратно в новината

Коментари - Мюфтийството търси доброволци да пазят джамията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

....и изпуснаха духа от бутилката.трима феномени/признати в цял свят/ ванга,кочовска и севрукова са казали ,че турция ще оцепи част от угоизточна бг.народе да се сабудим докато не е станало касно,алармата от кога звани и никои не я чува

пиша ви от нидерландия,живея на 100 метра от една ямия,холандците ваобще не знаят ,че петак е ден за молитви,изповядащите тази религия,тук са по-тихи от водата и по ниски от тревата,много,много тихо влизат ватре/повтарям ватре в дямията/имат си и градинка ,но и там няма никои,а един само да се моли в градинката,холандците ще ги смачкат ,че и без това им е дошло до гуша и сега се чудят как да ги изгонят/за интеграция да не говорим/лошото при нас е ,че тапите комунисти саздадоха тази незаконна партия да им прилапват гласовете/ справка- гоце/и изпуснаха духа от бутилката.три феномена /признати в света/ ванга,кочовска и севрукова са казали,че турците ще оцепят част от угоизточна бг,/нямам нищо против обикновенните балгарски граждани от турски проижод/ но имам един вапрос кам тях.ако/недаи боже/стане воина между бг и турция ,те на коя страна ще застанат??????????

пиша ви от нидерландия,живея на 100 метра от една ямия,холандците ваобще не знаят ,че петак е ден за молитви,изповядащите тази религия,тук са по-тихи от водата и по ниски от тревата,много,много тихо влизат ватре/повтарям ватре в дямията/имат си и градинка ,но и там няма никои,а един само да се моли в градинката,холандците ще ги смачкат ,че и без това им е дошло до гуша и сега се чудят как да ги изгонят/за интеграция да не говорим/лошото при нас е ,че тапите комунисти саздадоха тази незаконна партия да им прилапват гласовете/ справка- гоце/и изпуснаха духа от бутилката.три феномена /признати в света/ ванга,кочовска и севрукова са казали,че турците ще оцепят част от угоизточна бг,/нямам нищо против обикновенните балгарски граждани от турски проижод/ но имам един вапрос кам тях.ако/недаи боже/стане воина между бг и турция ,те на коя страна ще застанат??????????

в отговор на ТР -по повод думата "гяур",направи спавка в речник на официален турски език.Този език, който тукашните турчеещи се цигани говорят няма нищо общо с официалния турски.Не случайно в самата Турция не ви разбират какво говорите.

Аз съм Турчин така че не се налага да правя справка... както винаги голяма част от българите пак не са в час или са заблудени.

Тази сутрин слушах един , сигурно от турски произход, по БТВ. Той говореше и не даваше думата на говорителите. Лошо е, че се посяга на вярващите мюсюлмани у нас с обиди, но и те трябва да имат мярка! Говорещият тази сутрин по БТВ си мисли, че е у дома си и крещи на жена си! Ужас! Не допускайте идиоти до ТВ програмите, особено сутрин! Все пак и ТВ говорителите са хора и имат права да се изкажат!

Главният мюфтия се пази като дявол от тамян да идинтифицира българските мюсюлмани като българи ,но нахално ги определя като "европейски граждани".Какъв си ти ефенди-българин ,турчин или несъсществуващ "европейски гражданин".Но защо да се очудваме,след като турците имат в България партия само и единствено за права и свободи!!!

Г-н Андреев, ако потърсите в ютюб заглавието: Лисабонски договор (филм на италиански разследващ журналист Паоло Барнард) ще разберете, защо относно европейските граждани, мюфтията е ... прав.

Госпожо Попова!А не смятате ли ,че преди да станем "европейски граждани" първо трябва да бъдем българи.А не като турците с "българското" гражданство да претендират само за първото...

Ако ще се събират доброволни отряда - дайте да съберем и въоръжим отряди да пазят селата от ЦИГАНИТЕ! И да разпуснем МВР - те и без това със в комбина с престъпниците и пазят тях, а не гражданите. Така ще се спестят 1 милиард. Дянков ще е щастлив.

Аз пък призовавам полицията да охранява джамията по време на молитвите им и да не допуска никого извън оградата по тротоарите да упражнява поклоничество, да следи дали има високоговорители извън сградата на джамията и силата на звука излизаща на открито. Всички които са против, да пишат възражения до Софийска община и полицията и да не се саморазправят. Софийска община да се съобразява, че тротоарите в София са публична собственост и не може едни за сметка на други да провеждат каквито и мероприятия по тях без разрешение, с изключение на паркирани коли. Софийска община да сложи табела на видно място с разрешителното си към джамията за озвучаване на двора и улицата с високоговорители и децибелите които им разрешава да ползват, както и разрешителното за молитвите от минарето. На видно място да сложи табелата и с големи букви, та всички да мога да четат на три езика - български, английски и турски!

НИКАКЪВ ТУРСКИ - НИТО ПО ПЛОЩАДНИТЕ ТАБЕЛИ, НИТО ПО НОВИНИТЕ НА БНТ.КАТО ИСКАТ ТУРСКИ ЕЗИК ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, ДА СИ ПРЕВЕЖДАТ НОВИНИТЕ СЪС СУБТИТРЕНА ЛЕНТА, НО НЕ И ДА ГОВОРЯТ НА ТУРСКИ В ЕФИРА Всякакви надписи не на кирилица или латиница, не са уместни в общественото ни улично пространство. Това са официалните азбуки на които пишем и само те могат да се ползват за указателните табели.!!!

За да се предотврати косовският вариант в пренаселена с мохамедани България, незабавно на мохамеданите трябва да се възвърнат и възстановят бившите джамии - Археологическия музей - Голямата джамия и Църквата Св.Седмочисленици - Черната джамия и още 30 джамии варварски сринати след освобождението.

А да се върнат в Анадола (откъдето са дошли през 14 век) не може ли? Или да върнем нещата още по-назад - към Адам и Ева?

Може полицията да направи кабинка и караул до всяка джамия в България! Как иначе ще запазим и малкото ценни неща останали в тази държава.

Какви ценности кви 5лв!?!? А църквите най-нагло разбивани от турци и цигани? А осквернените български гробове от цигани и турци!?!? А малтретираните хора по селата пак от цигани и турци!?!? Там какво? Военен патрул ли да се сложи? И да се стреля на месо!?

В сутрешното предаване "Тази сутрин"по БТВ мюфтията си изплю камъчето - Единствената им цел с тая патърдия около джамията и обвиненията срещу държавата, обществото и всичко неислямско беше., цит.Последните му думи бяха лозунга. "НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АТАКА" Ами сам си е виновен нахалника. В Конституцията ни изрично е казано, че в България религията не може да се ползва за партийни и политически цели. Ако и след това му изявление, държавата си затвори очите за грубото погазване на конституцията, очаквайте в малките населени места заплашване на мюсюлманите (помаците конкретно), които са патриоти и предпочитат партия АТАКА пред ДПС.Не трябва да се допуска и този вот да е манипулиран чрез внушен от мюфтиите религиозен страх от здравия национален разум.

Шумотевиците стават в София, но най-страшното е из малките населени места.

За хората които не смеят да не гласуват за кметовете на ДПС ли или за тия, КОИТО СИМПАТИЗИРАТ НА ДРУГИ ПАРТИИ, но които ИЗОБЩО не отиват да гласуват, за да не ги ПРИНУДЯТ ОТНОВО да гласуват за ДПС, мотивирайки се с това, че като мюсюлмани трябвало да имат не само един единствен бог, а и една единствена партия.

Главното Мюфтийство в БГ е това което провокира цялото общество в името на религия. я. Хора, не си затваряйте очите и не подминавайте този на пръв поглед малък проблем! Мюфтийството е решило да изземва функциите на Софийска община и да пренебрегва общоприетите наредби за обществен ред!! Мюфтийството е решило да създава конфликтна зона в центъра на София, за да наложи собствените си правила и да се разреши молитвите им да се извършват навсякъде по тротоарите и обществените места в София и БГ! Граждани, ако искате сутрин забързани за работа да заобикаляте или прескачате молещи се върху килимчета навсякъде по тротоарите на градовете и селата ни, трайте си, ще си го заслужите!

...само де не стане като босна и сърбия...

дано не доиде великолепната седморка ,че ми,е спукана работата

Някои силно желаят косовски сценарий за България, която на ден днешен е практически без армия.

Необходимо е незабавно да се издирят доброволци млади мюсюлмани, които на 6 смени по 5 човека за по 4 часа да защитават денонощно джамията от всички страни, да са леко въоръжени със снайпери и бинокли за нощно виждане, на минарето да има лека картечница и няколко сандъка с отбранителни бомбички-лимонки. При такава охрана и трамваите не ще смеят да минат покрай джамията:))))))

Че нали те най-напред помежду си ще се изпотрепат кой е по-достойният да им пази храма - българските мюсюлмани или вносните такива. Ще се самоизтребят взаимно и джамията ще си остане ак пнеохранявана;)))После естествено отново само държавата ни ще им е виновната.:)))

Необходимост от още една джамия има,защото в София пребивават доста хора от провинцията, които са Мюсюлмани. В България изповядващите Ислям са около 15 % от населението. Ако в София пребивават 1млн човека,а джамията има капацитет максимум 700 човека то следва, че 0,07% от населението може да използва мюсюлмански храм.Но дали само 0,07% от този 1млн са Мюсюлмани?Според мен с поне 2-3%.Така че излиа ,дори ако има още една джамия пак не едостатъчно,но да приемем,че все пак ще е нещо, което да облекчи недостига на пространство за провеждане на молитва.

Ами лесна работа, просто да възстановят бившите джамии - Археологическия музей - Голямата джамия и Църквата Св.Седмочисленици - Черната джамия на мохамеданите и въпроса е решен.

Съгласен съм,но дали Фандъкова или Вежди Рашидов или Бойко Борисов биха се съгласили на подобно нещо?То тогава в центъра на София ще има само джамии. Убеден съм,че няма да се съгласят,затова остава варианта да се построи нова джамия.

Да бе още малко даже ще съботим "Ал.Невски" ,та да могат тия цигани да се молят,а даже и да им е по близо до парламента

Как има 1 млн. мюсюлмани в София като цяла София е 1,8 млн.?!?! Ти изкара мюсюлманите повече от 60%. Мюфтията твърди, че са 30 000. Ти се направи по-мюсюлманин от Мохамед. Не прекалявай. Не са повече от 20 000.

Пецидент , щом държавата не иска или не може да пази мюслюманите ,много ясно че те сами ще се защетят

Вратаря им ги е слаб, съдията им ги е крив. А правителството било недъгаво.

Можеш ли да изброиш държавните органи които си избрал, а са се оказали некомпетентни и не си вършат работа. Избарни от теб държавни органи, несвършили си работата.

ВСЯКАКВИ ОРГАНИЗИРАНИ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА ВЕРСКИ ОПЪЛЧЕНИЯ СА ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ И ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕСЛЕДВАТ ЗА ПРОТИВОДЪРЖАВНА ДЕЙНОСТ. (4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели. (2) Свободата на съвестта и на вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани. ЦЕЦО, СТИГА СИ ДРАПА ТАШКИТЕ, А ГИ ЗАКОПЧАЙ ЗА ДИВЕРСИЯ.

Само толкова ли повелява закона? И не знаех, че закона повелява Цецо да открива и закопчава диверсанти. Интересно.

СЛЕД КАТО Е НАЛИЦЕ ЗАПЛАХА ЗА ВЪТРЕШНИЯ ГРАЖДАНСКИ МИР В СТРАНАТА, ЦЕЦО ИМА ПРАВО ДА ПОТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ВСИЧКИ СЛУЖБИ НА ВСИЧКИ НИВА ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ НА ИСТИНСКИТЕ ЦЕЛИ НА ТОВА ИСЛЯМСКО ОПЪЛЧЕНИЕ (ПОДРАЗБИРА СЕ, ЧЕ ТЕЯ АЧК-АЧИК ПРОКЛАМИРАТ ВЪОРЪЖЕН ДЖИХАТ).АКО НЕ ГО ДОМЪРЗИ, ЕСТЕСТВЕНО , ДЕ И АКО НЕ СЕ ОПРАВДАЕ УХИЛЕНО, ЧЕ ИМАЛ В МОМЕНТА МЕРОПРИЯТИЕ ПА НЕОТЛОЖНО СМЕНЯНЕ НА ПАМПЕРСИ. ПРИ СТАНИШЕВ И ПИКАЕЩИЯ РУМБА ТАКОВА НЕЩО ПОСМЪРТНО НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ.

Еми добре. Хубава идея. Какво лошо има в това. Трябва да се вземат мерки такива прояви да бъдат предотвратени на всяка цена. Всеки трябва да е свободен да изповядва своята религия.

Джамията да си плати на охранителна фирма, както правят всички учреждения, институции и фирми! Приказките на мюфтията за "доброволци" и "началото на кампания за самоопазване", изнесени в медиите представлява подстрекателство към саморазправа на верска основа. Както и до го усукват в следващите дни, казаното е казано!

Нека държавата да плаща защо джамията , нима другите ведомства сами плащат, да им се отпусне бюджет за охрана тогава няма да има проблемммм

Стига повече ислямски провокации !!! Промяна в закона веднага - както в Англия , ако наречеш чернокож "негър" те чака голяма глоба или затвор , така и в БГ изричането на думата "гяур" да води до наказателно преследване , спиране на социални помощи , принудителен труд и т.н. Вижте как е по Европа - например Швейцария - с референдум забраниха минаретата, крайно време е това да стане и в БГ , да не говорим за външни говорители - АБСУРД ! Четохте ли внимателно даже как от Софийско мюфтийство първоначално мислели да УВЕЛИЧАТ звука от говорителите , като израз на протест и несъгласие с обществения ред в СОФИЯ ?

Нека тогава в БГ който каже- рязан, турчин, циганин да бъде наказван, а какво ще кажеш...

циганинът си е циганин бе, егати тъпирите сте! това е всепризната дума, обаче разни идиоти нарочно измислиха да ги наричат с името на една хубава напитка

в статията не отразено има ли подобни случай от 20 май до момента , какви случай са зачестили , къде са станали.

ТИЯ НАРОЧНО ЛЪЖАТ, ЧЕ СА СТАНАЛИ, ЗА ДА ИМАТ МОТИВ ДА СИ ОБЯВЯТ ДЖИХАДА СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА.

Всички неверници да си ходят в анадола. Тук официалната религия е Християнството. Точка по въпроса.

ТОЧНО ТАКА!!!!

Смешко... преобладаващата религия е християнство и то за момента но за напред е спорно какво ще стане.

Честта и достойнството на исляма и мюсюлманите ли? Хахаха - този нормален ли е? Аз съм християнен и не ми пука специално за исляма. А за мюсюлманите? Че и тях ли да мисля?

Това е чиста проба провокация! Пъкленият план на ДПС + религиозният му филиал наричен Главно мюфтийство, върви с пълна сила ! Нищо не ги заплашва, те сами си организират "побои" за да обвинят затова българите! Доган вече поиска намеса от НАТО в защита на БГ мюсюлманите преди три седмици! Ясно е, че вика Турция!... Волен, глупако или платено слуга на Доган, ползата за БГ от действията ти е нула, но яко наливаш вода в мвлницата на ДПС!

РБългария според Конституцията е източно православна държава, следователно турската дума "гяур" в случая визира изповдващите исляма.У нас правата религия е православието,следователно съвсем неправилно турчеещите се цигани наричат българите гяури.Понеже нашата държава не може или не иска да се справи с тях, то аз предлагам да вземем за пример как е решен въпроса в другите държави членки на Евр. съюз.Никъде по другите эевропейски държави не се строят джамии,съответно от тях не вият високоговорители.Нека станем наистина европейци!

Чак сега се светнахме благодарение на вас. Тези джамии тук у нас са всъщност будистки храмове но са ги маскирали като джамии.

Най-голямата джамия в Германия беше открита в неделя в Дуисбург с празненства, в които участваха около 8000 души. Според политици и мюсюлмани в Германия изграждането на Меркез джамия ще спомогне за премахване на бариерите между турци и германци

а виждал ли си дямия в западна германия( кадето е дуисбург)? реално това са апартаменти повече не им позволяват. дори ако не знаеш че е там дямията едва ли ще я намериш. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Думата- Гяур не е друговерец а човек който не е набожен т.е. невярващ... смешни сте.

Предлагам някой да се опита да прескочи тази ограда да видим дали ще може.Отидете да видите какви шишове са и тогава мюсюлманите да си измислят.Може би Левски е дошьл и я прескочил.СТИГА АЛА БАЛА.

Защо ли подозирам инсценировка на мюсюлманската общност? Идват избори, а този "инцидент" така успешно ще сплоти редиците на ДПС и подкрепата за Доган в предстоящата изборна "битка"...

Ахх тиии! Мъдър си.

За мен това е льжа,защото днес минах оттам и видях,че ако е затворена вьншната врата изабщо не може да се прескочи желязната ограда,защото отгоре има остри вьрхове.Защо някой не посегне на синегогата,която е на една рька разстояние,а ще посегне на тях.Пьлно измишльотина.Те са си го направили,а сега искат да изкарат виновни бьлгарите.'Да би мирно седяло,не би чудо видяло.'

За втори път ви казвам, че "синегогата" е - СИНАГОГА. Благодаря, чакам си обидите!

Аз съм съгласен да дойда да ви пазя джамията, но при няколко условия. Първо, в двора на джамията трябва да има барбекю с голям чадър да ме пази от дъжд и слънце и достатъчно количество дървени въглища. Второ, във фоайето на джамията трябва да има хладилник най-малко 400 литра, който да бъде включен към вашия електромер. Трето, в хладилника по всяко време да има не по-малко от 50 кг свински пържоли, по 10 литра отлежала ракия и мастичка, 100 литра биричка и 10 бутилки уиски 12-годишно - от това, дето Доган започва да го пие от заранта като се събуди. Четвърто, да имам право по всяко време да каня компания от приятели и познати, че повече хора по-добре ще пазим. Пето, да можем по всяко време да пеем каквито песни искаме и с каквато сила искаме. Пето, да можем като ни стане хубаво, да играем хоро в двора на джамията, а също и на тротоарите, градинките, улиците и подлезите около джамията, а също и върху минарето. Чакам от главното мюфтийство да ми се обадят дали са съгласни с условията ми, мога да започна да пазя във всеки един момент.

И пера да ти осигурят. След третия ден да си бъркаш с тях в гърлото, че става тежко иначе.

Ще ми трябват пера, но щраусови, от най-твърдите и най-дългите, за да мога да придам по-естетичен вид на молещите се "вярващи"!

ЗАКОН ЗА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА Чл. 11.(2) При извършване на богослужението и на различните ритуали може да се използва друг език според традицията на религиозната общност. Чл. 5. (1) Правото на вероизповедание се упражнява чрез формиране и изразяване на верско убеждение, създаване или участие в религиозна общност, организиране на институции на общността, осъществяване на верско обучение и възпитание чрез разпространяване на съответното убеждение устно, печатно, с помощта на електронни медии, под формата на лектории, семинари, курсове, програми и други. (2) Верското убеждение може да се изразява чрез осъществяване на съответни богослужения, ритуали и обичаи. (3) Верското убеждение се изразява частно, когато то се осъществява от член или членове на религиозната общност в присъствието само на лица, принадлежащи към нея, а публично - когато изразяването му може да стане достъпно и за хора, непринадлежащи към съответната религиозна общност. Чл. 12.(2) Вероизповеданията могат да организират публична дейност и извън молитвените си домове.

Поради това, че не излезе всичко пействано и поради големия интерес към този закон, моля прочетете го при възможност. Ще ви просветне и за арабския и за тонколоните и за тротоара с килимчетата.

Сюлейман паша успява да влезе с бой в Стара Загора. Градът е опожарен до основи, а християнското население поголовно изклано. Кланетата и погромът от 1877 г. в Стара Загора са дело на редовна турска армия и башибозук, командвани от Сюлейман паша. Избити са между 14 и 15 хил. души. Други над 1000 са отведени в робство. Кървавата баня продължава 60 часа. Ако в Баташката църква са изклани около 1900 българи, то в старозагорската Света Троица и двора й, са били избити над 2500 души. А някои от труповете останали прави, защото след като били обезглавени, нямало къде да паднат, описват по-късно малцината останали живи очевидци страдалческата смърт на невинните си съграждани. Войниците на Сюлейман паша безчинстват и в околните села по долината ва р. Тунджа. Само в църквата на с. Любенова махала са изклани 1013 души, а други 1387 са посечени на селските улици. В Нова Загора са изклани и изгорени близо 4 хил. души, като 70 % от къщите на хората в града са били превърнати в пепел.

Интересно какво е предшествало това клане? Иначе за какво ще правят такова клане? Клането също уморява и хаби ресурс. Бил ли е Стара Загора за малко свободен преди клането? Руснаците да не би да са изоставили Стара Загора?

През този мрачен период на турското владичество от 14-ти до 19-ти век действително са били извършени много наказателни актове от страна на завоевателите с цел да се разформироват и унищожат незаконни въстанически групировки. Не са били избивани хора просто така, безпричинно.

То остава и да е имало законна групировка и организация за освобождаването на българите призната от труските главорези. Иначе избиването и клането на хора просто така, това турците най-добре го могат. Във Франция и още много други европейски страни отричането на геноцида над арменците е престъпление и се наказва със закон.

След като държавата не е в състояние да разобличи нападателите, след като полицията не задържа атакистките провокатори, които палят килимчета и късат фесове напълно логично е решението мюфтийството да потърси решение на въпроса по охраната на този исторически храм. Непростим грях е да се малтретират хора, особено в свещенни храмове.

В това отношение има натрупан богат опит. 45 години отрядници пазеха рамо до рамо с милиционерите една друга религия и се противопоставяха на всяка религия различна от тяхната. Отрядите бяха доброволни.

DELTA, явно е че си малоумен, но ще ти кажа, че единствено полицията е органа, който се грижи за нашата сигурност.Добра или не това е.Всякакви други формации са незаконни и подбуждат мисли на екстремизъм.

Да не излезе, че сами си вършите нападенията. Помним историята с Райхстага...

Аз ли греша нещо, или говорителите на мюфтийството 2 пъти едно и също нещо не казват? Първо беше пребит пазача на джамията, изпотрошена будката му, той в КОМА - откаран в болница След това - бил богомолец, пребит, прегледан в болницата и пратен да си върви по живо по здраво (просто ходил за документ)? Сега мюфтийството събира доброволна армия (мюулманско опълчение)(отряд на верска основа)? За какво става дума, и кой си затваря очите и ушите в случая?

Когато искаш да събориш някого на земята, атакуваш опората му. Същото се случва и в момента с ББ и ЦЦ. Прави се един театър с цел предизвикване на някои размирици на верска основа между мюсулмани и ксенофоби. Командата за началото на сейра е дадена. Президента мълчи, службите си бъркат в носа, партийните централи- определени, пуснаха пропагандната машина. Каквото и да стане негативите обира ГЕРБ, най-вече в лицето на ЦЦ, въпреки, че не МВР е службата която трябва да предотвратява тези неща. Ако ли не, план 2 е Фандъкова да обере негативите заради втората джамия. Все пак избори идват. Жалко, че всичко е така плоско скроено. Много слаба и посредствена драматургия.

Каквито и да са им политическите подбуди, нека не забравят, че всички живеят на територията на България и са по паспорт-българи. Това трябва да им е на преден план и да се съобразяват когато правят политическите си интриги какви щети нанасят на българското население от което са и сред което живеят и какви щети нанасят на държавата България! Стига вече българин българино око да вади за да се изпише по добър!

Протестирам, при това остро, срещу коментара на лицето, назовало себе си истина, поради употребата на думата "гяури"! Къде са модераторите на сайта и защо са допуснали подобен коментар? Недопустимо е да се насажда омраза на верска основа от когото и да било, па после да се оплакваме, че ни мразят. Заслужаваш да си понесеш последствията, драги!

Инсцинирана провокация-подготвят нещо лошо. Били правоверни, а ние да не сме кривоверни бе ...

Абе на вас само ББ и ЦЦ са ви виновни. Ами къде бяха те когато, Желю мънкаше и подвиваше опашка, Жан Виденов и "Царя" разказаха играта на тая държава, Иван Костов напрай ли нещо? Ами Станишев? Първо на тях се сърдете че 20г. сме на тоя хал и все новото правителство ви е виновно. Като сте овце така ще е. Ами що не вдигнахте една революцийка бе, ама ви е страх за животецаа мизерен и за имотЯЯЯЯ. А че децата ви са станали по тъпи от нигериска баба не ви пука, нали има Уиски в чашата. Ха наздраве и приятно Ви умиране в мизерията.

евала стамате, точно го каза!

Абсолютно си прав, Стамате! Само едно възраженийце имам - син съм до най-тъмния оттенък, ама не бих слагал Жан Виденов в кюпа! Виж съпартийците му, които му скроиха шапка, до един бих ги пратил при Пиночет, с огромно удоволствие! Този пич се оказа единственият, който с поведението си и със закъснелите разкрития какви игри са му извъртяли, и стари и млади гадове от "Позитано" 20, успя да ми промени диаметрално мнението за себе си... А и аз доста дълго псувах на "Виденова зима"...

това изявление е направо за прокурор!

Самоопазването струва пари ! Платете си ! Това правителство ни научи да се пазарим за живота си.

Опитват се да създадат опасен прецедент ДОБРОВОЛНИ ОТРЯДИ НА ВЕРСКА ОСНОВА. Това ако не притеснява ББ и ЦЦ не виждам какво повече. Или на тях им отърва да въчкат с пръчката в гнездото след като осраха цалата държава

Много странен факт: медийте периодично пускат изявления на мюфтията, а ББ, ЦЦ, говорителят на МВР мълчат по случая.

Прецедент уважаеми, я ни кажи кой още освен двамата които си споменал трябва бъде притеснен по закон? Нали разбираш, несериозно е да делиш задълженията според симпатиите си, когато тези задължения не произлизат от твоите симпатии, а от закон?

Това скандално изявление и адски нагло трябва да се разглежда като насаждане на омраза,ксенофобия и призоваване към етническа нетърпимост и трябва да бъде санкционирано с тежеста на закона!!!А факта че религиозен глава призовава към етнически размирици си е направо за прокурор!Ще изчакаме търпеливо мюфтията да заложи бомба в метрото ли или държавата ще изиква да се съобразява с нормалното поведение.Някой има ли съмнения от къде идват Етническите проблеми и кой ги финансира?

А не е ли за прокурор нападението на Атака? Не защитавам или нападам никого, но според мен това са предварително замислени провокации, целящи дестабилизиране на държавата.

Ами, не е. Защото държавата мълчи, когато се нарушава обществения ред в центъра на столицата и сега, когато мюфтията отправя заплахи за етническа и верска саморазправа. Не я търси! Изглежда тя отдавна е дестабилизирана.