Българин е задържан в Добрич по искане на САЩ заради Сирия

29-годишният Желяз Андреев от Добрич е задържан в събота в родния си град по искане на прокуратурата в Маями.

Обратно в новината

Коментари - Българин е задържан в Добрич по искане на САЩ заради Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АЗ СЕ ПРОДАДОХ НА АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА 2 СУДЖУКА :))

Продават се мале, белите българи белите българи, от джендър-министри джендър-министри, български министърки

не знаех, че сме Щат.

България защо не поиска екстрадиция на оня от фейсбука за злоупотреба с лични данни!?

А каква е съдбата на останалите четирима българи обвинени от прокуратурата в Маями? Те екстрадирани ли са или сами са се предали на американското правосъдие?

Преди години американски офицер от "поканените " у нас американски бази прегази с колата си български гражданин. Дори не бяха потърсени причините за произшествието. Американецът веднага беше изтеглен в САЩ и ни успокоиха ,че там ще бъде съден. След това никой не разбра дали това е станало и дали близките са получили някакво обезщетение.

Току що един боклук обяви по БНТ,че предпочита да ни съди американски съд пред български или руски

Ако това е демокрацията, социализмът е китна детска градина с балончета и пеперудки.

"ДЕМОНКРАЦИЯ"

Гледайте филма "Бразилия", ние вече живеем в него - атентати, пренаписване на новините, тотален контрол, заради една муха в клавиатурата и печатна грешка страда невинен човек и семейството му и какво ли още не, та чак до безкрайните пластически операции на богатите и известните. Когато го гледах за пръв път в средата на 80-те, беше като една кошмарна приказка, но го абсурда днес наяве.

Константин Константинов: . . .във всеки един момент всеки български гражданин може да бъде екстрадиран в чуждата държава само по подозрение от страна на американските власти, че той нарушава американските закони. Подчертавам американските, а не българските закони. Както се вижда от поредният случай, това не е проблем българската държава влиза в ролята на американски щат, чиито служби за сигурност изпълняват волята на правителството във Вашингтон. Още ли мислите, че България е независима държава и в нея важат български закони? Много грешите, България е американска колония, в която важат американските закони. Един българин е арестуван по искане на американското правителство, защото е нарушил американски закон! При това забележете той не е американски гражданин, не действа според американското законодателство, защото фирмата, в която работи, е регистрирана съгласно българското законодателство. . Осъзнавате ли какво значи това? Една държава си позволява да налага своите закони над тези на подчинените ѝ васални територии, разбира се с любезното съдействие на колониалната гербаджийско-патриотична измет, успешно превърнала българския народ в добитък за заколение. Това не е случаен ход на американците, а съвсем преднамерен знак към всички българи че никой от нас не е застрахован от отвличане от страна на Империята на злото.

САЩ са обявили ембарго за сделки със Сирия, но България не се е присъединила към него, така че то не касае българските физически и юридически лица. Това обаче няма никакво значение за американците.

по кои закони, законодателства, ембарга, еквилибристики и тем подобни военни игрички ще огледат какви чаркалъци се произвеждат във ВМЗ Сопот и кой къде ги търгува? Да не се окаже, че на някой може да му хрумне, да издаде заповед за екстрадиране на нищо неподозиращите работещи там хорица!

Невероятна наглост! САЩ чрез свои компании продават на ТЕРОРИСТИТЕ в Сирия ОРЪЖИЕ, а сега искат да затварят един телефонист, който не е нарушил законите на България?! Откога законите на ФАЩ важат в България?! Ако е така, искам да мога свободно да нося оръжие, според фащките закони това е разрешено!

Една идея за г-н Цацаров.Да се екстрадира от САЩ Марк Зукърбърг за незаконно ползване на лични даннни от феисбук.Тук го грози затвор по българските закони.

Спокойно младежо. Скоро кравария няма да я има

Намериха виновния. Идиоти. Очаквам коментар от главния гинеколог гейбераст на държавата. Невинен българин в България е задържан от еничарите. ОПГ ГЕРБ трябва да се унищожи.

като прегледах внимателно документите, НЯМА наложено от ООН ембарго за Сирия за упоменатия период от време. Това никой юрист ли не го видя ??????

Чрез разширението на НАТО на изток, фактически НАТО анексира военно-политически источно европейските страни. А самото НАТО представлява военно-политическа анексия на Европа към САЩ ! Това е анексия при която Западно-европейските страни са във васално положение, включително и икономическо от метрополията в САЩ, а източно европейските страни са си дефакто под колониална зависимост. Добро утро купонджии! Започнахте ли да се събуждате вече или още ви държи махмурлука?

...ако българските власти екстрадират този наш сънародник, за мен ще е съвсем недвусмислено ясно, че нямаме държава. С този акт, България ще покаже, че не е суверенна държава, а колониален протекторат на САЩ.Още повече ме притеснява друго - ако българинът бъде предаден на американците, това ще е много опасен прецедент! Защото за в бъдеще, всеки един от нас, няма да е защитен от законите в собствената си държава, а ще е под юрисдикцията на една чужда държава. Утре всеки един от нас може да бъде обвинен, че говори в социалните мрежи и във фейсбук, против политиката на САЩ. И да бъде привлечен под отговорност, щото засягал "националната сигурност" на САЩ.Надявам се, премиерът Борисов, да покаже отново характер и както в случая с руските посланици, отново да се съобрази със своята държава и народ, а не с кукловодите отвъд океана.Притеснявам се повече от Цецо, който сигурно вече е уверил господарите си, че момчето ще им бъде предадено.

И къде е държавата ни, чия страна взема?

Абе, тия са пълни откаченяци- да привлекат като обвиняем за търговия със стоки с двойна употреба телефониста от кол центъра на тяхната си американска компания, която си е въртяла одини наред необезпокоявано далаверите от България!!! Да го арестуват и да искат да го вкарат в американски затвор, за да си измият ръцете с него- телефониста!!!Това са абсолютно болни, промити мозъци!!! Да се вдигнем всички да спасим човека от тия ненормалници!!!!!!

Не, не, това не са откачалници! Това не са промити мозъци! Това е обикновен империализъм! Това е нормата в отношението между имперската метрополия и колониалната администрация.

За онези които мразят Русия и много-полюсният модел: Това е само да ви подскаже какво ви/ни чака падне ли и последният стожер на човечеството - Русия - и остане ли едновластният господар на света (или по-точно кукловодите в сянка станат едноличен господар), който сега иска да докопа това момче. Нито ще има на кой да се оплачеш, нито кой да те чуе, а камо ли някой да ти помогне. Мачкане, робство, ей това ви/ни чака. Да се скъсат всички споразумения според, които български граждани трябва да бъдат предавани на чужди държави, за да бъдат съдени там, особенно когато става дума за престъпления (когато има такива) извършени на територията на България - те трябва да бъдат съдени по нашето законодателство, както беше до преди прехвалените промени. Това обаче знаете ли какво означава? Вън от ЕС и НАТО. Е, сега разбирате ли защо такива като Левски и Ботев са били готови на саможертва и са викали ''Свобода или смърт''.

Това вече на практика са случи при пияницата Елцин 1991-1999 г. Русия беше станала за посмешище. Готвеха федерализацията на държавата, но не стан. Върхът на наглостта беше нападението над Югославия и тогава явно търпимостта на руснаците свърши. Елцин любезно беше "помолен" да абдикира. Помним добре американската ракета в Горна баня и продажността на Иван-циганина и бат Петьо-коня.

Безмозъчната дейност води до такива последствия. Но да бъдеш обвинен, за нещо, което в България не е престъпление е немислимо. В такъв случай момчето трябва да бъде оправдано, но не и предадено на американците за съд. Недопустимо е да бъде предадено на съд, защото НПК и НК не позволяват българин да бъде предаден на чужда държава да бъде съден.

Гумич, ти си фен на американската демокрация. Тя е като муслиманската религия - грижи се за хората.. но не се обявява публично, кои счита за хора. Не че е тайна - който не е американски гражданин НЕ Е ЧОВЕК, и убийството на не-американци не е подсъдимо по американските закони, особено на не-американска територия. Справете се с литературата, това са ФАКТИ. Същото е при муслиманите (и не само, ама ще ме изкарат антисем.т) - грижовна религия, ама само към правоверните. Другите не са хора.

Честита глобализация и ,,предварителни ,,споразумения по ТТИП,ПУТИТИП,СЕТА,МЕТА ,ИК и други подобни...Нека внимателно четат борсуците с интернет манталитет,,,АЗ НИЩО НЕ КРИЯ,СЛЕДОВАТЕЛНО НЕ СЪМ ПРЕСТЪПНИК,,......

Може ли правото на САЩ да подменя международното право и националното право!?...Подавам уточняваща реплика - "Международното право не е право"/ !!??/-Джон Болтън ,съветник на Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност.Ще бъда много благодарен на този този ми разясни какви са основните принципни разлики между колониалната система и сегашното НАТО и EС!?

До Кафявият и колониалната администрация "Желяз Андреев е работил в софийския офис от май 2013 г." Тоя и да е направил нещо е на територията на БГ. Западналите наркомани трепят хора без съд и присъда в Гуантанамо!

САЩ са империя на злото и само промити мозъци може да не го разбират, а на слугите им пожелавам съдбата на иракските,сирийски, виетнамски и тн и тн граждани загинали от демократични бомби!

Ами кво каза Цачева,веднага да го качва на самолета.Преди това данс и прокурору главний да приберат някой янки от софийските кръчми в соф затвор,причини все ще се намерят.Тогава батбойко ще се направи ни чул ни видял а цецо веднага ще го повикат в сащ на доклад пред 20ият подсекретар на президенту.

Ако българската държава си позволи в нарушение на Конституцията да предава гражданите си на други страни за самоволни процеси по някакви техни си правила, на нас такава държава не ни трябва!

Пишете за Желяз Андреев, който бил задържан, но какво се случва с останалите 4-ма (Михаела Ненова, Любка Христова, Искрен Георгиев и Иван Сергиев), за които в статията пише, че също са обвиняеми?

кога америка ще буде осъдена за реекспот на българско оръжие в нарушение на международните закони

има ли нарушен български закон, това че някоии наложил ембарго си е за него

оправдание. България е васална държава на САЩ и всички ние трябва да спазваме законите и заповедите на суверена. Те дали са правилни или не няма никакво значение. Важното е да се кланяш и цункаш ръка на суверена.

Това не се търпи вече! Такава наглост и безочие, и накрая пак някой друг им е срал в гащите...

Нагли, цинични кравари, време е света да се отърве от вас.

Ето това е илюзията за чуждестранните инвеститори. Или са на пистата за лесни пари, където са обособени като независими монополи, привидно завоалирани като дружества подлежащи на регулация, или реализират дейност, която ако бъде разнищена обикновените служители, работили честно и почтено тръгват към Гуантанамо.. Ето това с ви чуждестранните инвеститори, прехвалени от мързеливите български министри! Защото самите министри от забавления и похотлив и разгулен живот финансиран с пари на данъкоплатците нямат време за работа в полза на Родината.. Не става само с ядене, пиене и разврат...

че бил иранец някой си дето бил собственик на фирмата. Фирмата на иранец или американец е регистрирана тук в България, момчето е работило по трудов договор тук в България, всичко, което е езвършило е тук в България и е подвластно на БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ. Нека прокуратурата, наредила ареста му да покаже КОЙ БЪЛГАРСКИ ЗАКОН Е НАРУШЕН, кой трябва да отговаря, докъде стигат отговорнистите и възможностите на някого. Нека докажат, че е ЗАНЕЛ че върши както някои юди пишат контрабанда на оръжие, нека докажат, че носи персонална вина за контрабанда извършена от българска фирма. Нека в крайна сметка обосноват КАК като не е стъпвал в Америка е нарушил нейните закони и е извършил ТАМ престъпление.

Принципно си абсолютно прав! Но това се отнася за суверенна държава. А България е колония! Всяка заповед от метрополията е закон за генерал-губернатора. Тук генерал-губернатора е маскиран като съд и прокуратура. Единствената надежда е да принадлежи към привилегирован етнос като циганския, който е изключително обгрижван от метрополията като бъдещ суверен на държавата, която предстои да се сформира на сегашната наша територия.

Много хубаво, ама Правитеството на ГЕРБ удобри споразумението за Международна търговия ТПТИ и сега търговията на амариканските фирми в България е в зависимост от ограниченията на Американските и Българските закони, а не само Българските. А честито!

Много странно е,че културолог продава самолетни части. Откъде пък разбира от тях, че и да ги продава. Дори средното му образование е ПМГ-Добрич, което е също много далеч от самолетите. Та как става така, че вместо да си гледа културата, тоя юнак "продава самолетни части"?!?! Че и не в една, а в две самолетни компании ?!?!?!?! Това е истинският въпрос, а не останалата шумотевица....

един пожарникар става министър претседател?

Опит за обяснение. Преди месец операта на Бургас представи Травиата. С участието на Калуди Калудов. Зала за 750 човека, я имаше 150, я не. Сиреч културата в България е около 20%. В този аспект хората квалифицирани в тази област са се видели в чудо и търсят алтернатива. И част от тях стават жертва на схеми. Жалко. На един млад българин ще му съсипят живота. В името на Матрицата.

Чета новината и се дивя до там ли лакеи станахме! 1. Този човек работи на територията на Република България! Това означава, че е подвластен единствено на законите в държавата! Ако ние нямаме прието ембарго за Сирия значи няма нарушение. 2. Това е амеирканска фирма, но тя отново работи на територията на Република България, т.е. тя отново се съобразява със законите в България. Ако има нарушение САЩ единствено може да търсят отговорност от своите си граждани, което е спорно, защото те не са на територията на САЩ. 3. Доколкото разбрах това момче е арестувано само по заявка, без доказателства. Така ли става вече? Значи той ще е в арества пък онези я пратат доказателства, я не. Не се ли арестува вече по доказателства?!

това е новия световен ред а сащ са световния полицай и наште пъзлювци и подлоги им лижат гъзовете за да не им истинат местата

От месец-два, евроатлантическите ценности са изменени в съответствие с новата линия на Демократическата Партия. Виновен е всеки, който Партията каже, до евентуално доказване на противното, и, при необходимост, и след доказване. Партията не се грижи да разследва, за да оправдае, напротив.

Според документите, които е получила българската прокуратура , престъплението е извършено на територията на САЩ.Но Желяз Андреев обаче живее в България.Повикан е в полицията като му обяснили ,че ставало въпрос за ПТП ,на което бил свидетел,но се оказало съвсем друго.Значи ,че някой от полицията си служи с лъжи. Фирмата в която е работил е заемал ниско ниво,даден му е списък с компании, които всеки от отдел Продажби получавал наготово, не си го е избирал сам този клиент, не си го е търсил сам и не е разследвал точно какво им продава и дали може, защото не това беше част от задълженията на служител от най-ниско йерархично ниво,казва приятелката му,която преди това е работила в същата компания..Възниква обаче въпроса,защо полицията си служи с лъжа,че ставало въпрос за ПТП и прокуратурата за кого работи ,изобщо работи ли за интересите на свестните български граждани.Казано ,е в писанията ,че малкото камъче обръща колата ,от тоя случай хората си правят извода за полиция и прокуратура .На кого служат?Във фейсбук се събирали подписи в защита на един българин,който според разумните хора не е никакъв престъпник.

Полицията има право да си служи с лъжи за постигане на определени цели! Не си ли гледал Американски сериали: полицаите и детективите се скъсват да лъжат!

Покажи един нормативен акт където пише, че полицията може да си служи с лъжа, един само. И относно - филмите, филми много в това число фантастика, но ако ще живеем по "филмите" нека го кажат.

Амо може да се окаже , че не е виновен, но не искат да го предават , щото може да разкаже кой точно в България е виновен . че е покровителствал шефа му - иранец контрабандист и операция на иранските служби в държава от НАТО. Работата е дебела

Жяляз и другарите му пак да гласуват за Герб и теб подбни предателски партии . Бойко е мъжкар ,той ще защити българските интереси...другия път .

да не мислиш че ако на власт беха дпс-то, бкп-то или некой друг щеше да е по-различно?? Ми че те сичките служат на един и същи господар; а господаря слага на власт този дето най-се старае добре да му лиже задника. просто герп са по-добри от другите в тая работа

Значи щом централния оцис е в САЩ,те е трябвало да пусна окръжно номер 5 до всички. Ама не са.И сега търсят виновни. Това е нагла провокация срещу БГ.

Ама то било просто. Каракачанов звъни в кол центъра и му оправят миговете. Ченгетата и медиите хептен ни взеха за канарчета. Става дума за трафик на ембаргови технологии от иранец през България, след като същият не е успял през Сащ. Плаче за раследване кой го е допуснал и покровителствал. Естествено покровителството продължава и тук разследване няма, даже се води битката е лицето да не бъде предадено на американските разследващи власти , щото може да се разкрие какво се е правило от родните покровители за иранския разузнавач контрабандист. Затова и медиите преставят иранската трафиканската фирма като американски "кол център" за самолети и по всички правила на евтината мелодрама се разглеждат патилата на невинния служител телефонист в стил сапунена опера, с цел да не бъде предаден на разследващите поради опасност от разплитане на тукашните далавери по случая.

А какво става с шефовете на АВ Троникс? Що тази американска компания не се е подчинила на ембаргото? Що дейността и не е била прекъсната? Защо авоарите и не са замразени?

Иранецът шеф е арестуван в Сащ, нашите са гузни как е търгувал тук с ембаргови технологиии и не искат да се знае и затова настройват да не се предва служителя на разследващите американци, щото родната воня ще се усети отвъд Атлантика.Гнусна милиционерска история, тия и на аятоласите си дават гъза за далавера.

Заслужават един хубав нюк по белия им кенеф (дом) заради тази глупост.

Реципрочно и за чалмите с всичките им аятоласи, молли и шериати, и на света ще му олекне като след клизма.

Според крумовите закони, ние роби не вземаме! Всички пленници разменяме за наши пленени войни. И един наш да остане, войната започва отново! Предайте момчето, сега сме позор за самите себе си!!!! И се гответе да бъдете следващите!!!!

Възможна ли е обратна новина.Гражданин на САЩ е нарушил българските закони в америка и е екстрадиран в България по искане на прокуратурата.

И какво е виновен човекът, че фирмата в която работи е допуснала някакви ембаргови нарушения? Изпълнявал си е съвестно служебните задължения. Старал се е... Негова ли работа е било да проверява кой какъв е и в какви списъци попада? Той лично облагодетелствал ли се е с нещо допълнително покрай тези продажби? В..ати и глупостите и абсурдите!

че това да си кравар си е диагноза...

Грешка. "Кравар" е ЧОВЕК, който отглежда крави. А руската мечка е мечка, див звяр

В случая "кравар" е наследник на каубои. Мечката и руска и българска си е мечка. И гледай да не те сгази...