До края на седмицата се очаква окончателният доклад за смъртта на тригодишното дете

Министърът на здравеопазването призова да не бъдат противопоставяни медици и пациенти

Обратно в новината

Коментари - До края на седмицата се очаква окончателният доклад за смъртта на тригодишното дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доклада не е готов, но медии, интернет образовани по медицина, премиер вече обявиха виновните и произнесоха присъди. Няма значение обективната истина, няма значение другата гледна точка, резултатите от параклинични и образни изследвания, вида и хода на заболяването.... Важното е да се внушава вина на "българския лекар", да бъде оплюван и разпъван на кръст преди да са излезли резултатите. После ще има затишие и така да следващ път, защото в България всички са безсмъртртни - останалото е "лекарска грешка", както беше написал някой.

Така като чета излиза че някой (системата) настройва лекарите срещу пациентите за сметка на собственото си благоденствие. Когато лекарите протестират пациентите се радват, а когато пациентите протестират от министерството обясняват че всеки има право на протест. Май е време лекарите и пациентите да протестират заедно да видим тогава кои са наглите в цялата картина.

За кого ще е този доклад? Обществото вече взе решение, то бе обявено гръмогласно. Борисов също взе решение. Някои лекари взеха решение. За кого ще е този доклад?

Number One

Каквито и изводи ще направят колегите на замесените в случая лекари, остава факт, че болното дете не разкарвано в 3 болници. И загуби ценно време, през което можеше да бъде лекувано и спасено.

Родителите са разкарвали детето напред-назад, а не лекарите! И в Пирогов е преведено от друга болница с линейка.

Виж какво, министре! Докладът на медицински одит и без теб ще излезе! Твоята задача е друга и ти ни намекна за нея още при стъпването си на тази проветрива позиция - ти ни обеща "качествено здравеопазване и нов здравен модел", че даже и срок закова - 6 месеца! Е?! Срокът не го спази - очаквано, но ако това ти е "качественото здравеопазване" - по -добре иди си с мир, докато не си станал и ти субект на нечие възмездие! Писна ни да харчите парите ни за здраве по този начин! Това НЕ Е здравеопазване, това е търговия - който има пари, може и да оцелее, който няма - откровено мре!

И премиерът обеща справедливост и Цацаров. Хората чакаме! Родителите ако не са доволни и организират протест ще отида. Да пуснат и този клип, който са показали на премиера и той каза, че така се е разстроил, че ще има възмездие!

Тази сутрин слушам Йордан Цонев на тема здравеопазване..... Единственото което говореше е за децентрализация на НЗОК...... Ще цъфнем и ще вържем тогава... Хората искат промяна в закона и оттам премахването на болниците като търговски дружества,тоя иска още лапачи да се наредят по веригата. Ананиев не говори в момента за застрахователи в здравеопазването....щото общественото недоволство е голямо,ама не мислете че това е забравено.....Чака си момента.

бе Калино моме, НА ...смъртта НА тригодишното ...

Само не ми стана ясно, защо отстраняват директора на Пирогов. Точно там СА ПРИЕЛИ детето, в другите две болници - не! Вижте сайта на болница "Лозенец", каква самореклама на отделението за спешна помощ има - цитирам: "Оборудвани са с модерна апаратура. 30% от функционално поливалентните легла в болницата също се предвиждат за нуждите на отделението по спешна помощ. В Университетска болница „Лозенец“ се намира най-модерната в България шокова зала, която е предназначена за оказване на спешна медицинска помощ и отговаря на световните стандарти." Там трябва да се съсредоточат въпросите, но едва ли ще го направят.

За Пирогов и аз се чудя. За Лозенец там детето още не е било толкова зле, но дори да не са познали рано болеста то поне явно в Лозенец не са се отнесли в грубо и родителите не се оплакаха от отношението в Лозенец, а се оплакаха само от Георгиева.

Е как защо го отстраняват директора? Защото Вожда от Банкя така е наредил. За потушаване на напрежението. Сега следват 1-2 уволнения с преместване на друга работа и готово! А системата си остава същата, до следващия нещастен случай! Основният проблем в момента е, че няма достатъчно лекари по определени специалности и пациентите трябва да чакат до безкрайност или да обикалят за да намерят такъв, това е!

Хора, защо тази злоба? Какво се оказа за детенцето от Кардам, нали и там скачахте срещу медика? Спрете се малко. Жалко е, че си е отишло едно детенце, но защо се мислите всички за безсмъртни и вездесъщи?

Да, точно неграмотникът медик е инжектирал на момченцето от Кардам инжекция с Деган. Което е довело и до смъртта му. Другите две деца оцеляха.

Попитай агронома от вашето село какво значи тази промишлена отрова за мишки. От тъпотия ще се затриете. Да не говорим, че роднините отричаха да имало отрова наоколо, а то какво се оказа.

"Разбирача", нямаш достатъчно акъл за да разбереш колко си прост.

целта е да се докаже, че детето е починало вследствие "непредсказуема" болест.... Заобикаля се главното, важното....! Отношението на докторите , на секретарките, на медицинския персонал като цяло .... Това убива доверието и противопоставя лекари и пациенти, тези философи -лекари разчепкващи случая защо го заобикалят непрекъснато ?!

Предлагам да изработя емблема за бланката, на която ще напечатат доклада - 2 гарвана държат огромна метла.

КОГА ДА ОЧАКВАМЕ ДОКЛАДА ЗА ОГРОМНИТЕ КРАЖБИ В СИСТЕМАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО !? ЗАЩОТО АКО Д-Р НЕНКОВ НЕ КАЖЕ, ДРУГ ЩЕ КАЖЕ ИМЕНАТА НА ТИЯ , СТОТЕ ИЗМИКЯРИ, КРАДЦИ НА ПАРИТЕ ЗА ЧОВЕШКО ЗДРАВЕ !!!

Колега, този няма да убие пукала! Не го питай, затова на тази позиция се слагат невзрачни министри, за да се оправдават кражбите и золумите! А, този не знае, ДЕТСКА ПЕДИАТРИЯ е тафтология на неговата простотия! Срам, срам, срам......