ДНСК спира строежа на "Златен век" поради изтекло разрешително

От "Артекс" претендират, че разрешението им за строеж има валидност до 2022 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А когато съда им разреши да сторят и Артекс осъди държавата за пропуснати ползи, кой ще плати глобата? Шефа на ДНСК , този който го назначи, служебнато правителство, Радев....кой от всичките

това е порно архитектура и кич за радост на душите на криминалния политически елит в Абсурдистан.

Предложи евтин апартамент на властоимащите и готово. Това е Артекс запазена марка. :)

позагледах се в коментарите, и се напрегнах до червено!!! Положениеот е пределно ясно - едни алчни "инвеститори" искат да кешират! 1. Купуват тъпия проект от 2000а година за небостъргач на Кръста, дето още тогава събра срещу себе си проетста на всеки здравомислещ. 2. Купуват Цецо и Цецка и ония им "уреждат" пролука. 3. Купуват архитекта Здравко, ама той не се е дал лесно - няколко месеца са се "договаряли" 4. Купуват и онова мек№р@ - зам кмета по незаконното строителство, дето не успя да стане главен архитект. Той узакони тересата на оня Барселонския, пробва да узакони и небостъргача на Кръста И си мислите, че като карате скъпи БМВта и не дишате скапания мръсен софийски въздух ли? Убивате себе си и децата си с тези строежи!!! Алчните!

ама ония алчните ще плачат :)

Аз ако съм на Артекс, ще си взема небостъргача и ще си го сложа у дома в Стара Загора, и там леко полека ще направя новата столица на България. А на реститутите им върнете и говедата и каруците, да не се правят.

взимай и бегай

За едни Златен век за Други Гладен век

Проф. Близнашки го каза най-точно, пълзящ преврат, реставрация на живковизма!

Не е само Артекс! Комунистите започнаха война срещу строителите, срещу работещите българи! Целта е тук да останат само пенсионерите и циганите, дето са на помощи, за да бъдат зависими и да управляват още 100 години! 45 години не им стигнаха!

разрешението било изтекло през 2020 г. излиза, че от последното разрешително са минали 8 години - не 5 или 10, по стария или по новия закон е това?... обаче строежът беще спрян преди 2020 г. отново от днск. после отсъдиха в полза на артекс, строежът бил спрян неправилно. и докато бил спрян му изтекло разрешението за строеж. баси безумията! сговиха артекс до загоряло. първо боко, сега и тези новите хубавци...

Разрешението за строеж е от 2007г. Минали са доста над 5г. Услужливи адвокати твърдят, че по закона "Цветанов" трябва да почне отново да им се брои срока, този път 10г., но юридическата мисъл на Леля Цецка е пропуснала да напише, че това важи и за вече започнати сгради, тъй че само дето от Артекс да им дали апартаменти, работата не е свършена докрай. Между другото от Артекс сега твърдят, че разрешението им е до 2022, а в сайта им са качили мнение на вечно удобния екс царедворец Огнян Герджиков, който смята, че разрешението им е до 2028г.Явно и те не знаят какво да лъжат

разрешението е от 2007 г., но то е удължено с 5 г. през 2012 г. артекс купуват терена заедно с проекта и разришетелното (за 36 ет. сграда, готав и одобрен проект!) чак през 2015 г. И излиза, че с новия закон не могат да искат удължаване на строителното разрешение. за 2 г. никой не може да построи такъв голям обект...

Като не могат за 2 години, що са го почнали? Аз ли съм им виновен? Да се оправят - тяхна си е грешката, да си носят последствията.

защото преди промяна на закона са имали право на удължаване на разрешението с още 5 г.! и са го поискали, но в общината са ги мотали месеци. даже са превели таксата от 260 000 лв., ама и нея никой не е пипнал. Здавков нито отказва, нито разреша. промяната в закона ги е прецакала. не е чак толкова заплетено, но си иска малко четене и мислене!

Не е само професора Герджиков, имаше становище и от починалия наскоро проф. дончо Хрусанов. Естествено в най-услужливия парцал "24 часа" от където Мирянови не слизат. Истината е, че приетата отначало поправка беше замислена за големите строежи с национално значение. С поправката "Цвъки" се включиха и Артекс.

Проблемът е голям по нашите ширини, цъкаме с езици, зяпаме с уста по чуждите държави, а тук сами си създаваме проблемите и грозните пейзажи! И що, защото един може и има, а другият хленчи и иска, ама не може! На половината хленчещи боклуци и милиони в брой да им дадеш, ще ги изгубят!! Всеки си въобразява, че става за всичко, ама де факто не става за нищо друго освен за мрънкало! Е наслаждавайте се на" красивата" гледка и големите си успехи!

Не си кифла, а отпадъци!

Отпадъчни са ви само болните глави! В топ центъра на всеки областен град стърчат, извисяват се 30 годишни арматури, а Варна си има 20 годишна дупка, трап!! Та не се сещам, каква е добавената стойност на тези ръждиви руини?

Тези изроди са решили да затрият българския бизнес!

аха - значи Артекс може да си строят каквото си искат където си искат и от общината трябва да го играят гумен печат... Ангелов може да си произвежда каквото си иска, колкото си иска, да си прави ферми каквито му скимне, да прави кухи сделки само да си вдигне оборота за пред борсата... Държавата трябва да налива в пътно-строителните дружества стотици милиони преди дори да има проектно задание.... А и да не пропускам - никакви измерителни уреди в данъчните складове на Лукойл, щото плащали най-много акцизи!!! Накрая къде ще му излезе края? Ако всеки си прави каквото му скимне за какво ни е централна и местна администрация? за какво ни е държава, за какво ги плащаме тези данъци? За какво са ни тези закони?

Артекс строят само това, което е разрешено да се строи, а Общината наистина може само да козирува! Има влязъл в сила ПУП, според който точно на това место е разрешено сторителството на небостъргач с определена кота на корниз над 100 метра. Абсолютно невъзможно е да забраниш на един инвеститор да строи нещо, което е разрешено да се строи! Държавата се стреми да фалира фирмата умишлено чрез своите държавни институции,

Няма ли кой да срита тъпото герберастче по задника?Кой е този дебил Калинов , че да се прави на по велик от Върховния съд.Казаха им ясно че решенията им са незаконни а те продължават да се правят на велики.А как са си уредили работите фирмата е съвсем друг въпрос.В случая те са в правото си и ако осъдят България/което е абсолютно сигурно/кой ще плаща ?

Само в АБСУРДИСТАН сиреч България може някой да се прави на по голям от съда.

Тия Артекс-мартекс да не се отварят много щото могат да ги емнат за ОГП организирана група за препиране на пари!!! Като предаваш нещо по документи за 800 евро, а взимаш 2000 евра какво прайш с разликата от 1200 евро: -легализираш доходи на корумпета, -подкупваш общинари и парламентаристи да ти нагажда нормативната уредба -плащаш на черно на подизпълнители и строители -влизаш в списъка Магнитски -криеш данъци

Можеше, ама навремето! Когато България беше окупирана от Червената армия! Магнитски пристигна със гръм, и летят атомни бомби!

рашков, що пишеш из форуми в работно време?

Служебниците изпълняват политическа поръчка, част от изчегърването на направеното от ГЕРБ! Съд до дупка за корумпираната власт, бореща се за реставрация на живковизма! Артекс няма да могат да го изчегъртат, ще стои като паметник на дебилизма на червените кхмери! Да спрем хаоса на 11.07.2021 година с мощна подкрепа за ГЕРБ!

на 12.07.2021 се подмий герберско тролче ,че многорадост те чака в затвора за дрогирани лайнарчета като тебе

Блажени са вярващите! Разправяй ги тези на Рашков, де си халюцинира, че ще вкара бившите хора в затвора!

Още отдавна беше ясно, че разрешението за строеж е изтекло Имаше опити за ползване на нов закон, но с действие назад във времето. Правен абсурд! И няма как такова нещо да бъде прието. Защо надзора и фирмата строител са пропуснали да поискат удължаване на времето във законния срок, или защо са закъснели със строителството, само те си знаят. Но единствените виновни са те самите. Друг няма! Законите трябва да се спазват, без коментари, от всички и при всякакви случаи!

"Защо надзора и фирмата строител са пропуснали да поискат удължаване на времето във законния срок..." Искали са. Внесли са заявление до архитекта на София както си му е реда. Здравков се е въртял няколко месеца - нито отказва, нито разрешава. Едновременно с това са внесли такса от 260 000 лв., колкото трябва, в банковата сметка на общината - таксата за продължаване на разрешението за строеж. Парите също се престояли няколко месеца... И не говоря празни приказки, а познавам човека, който е входирал документите. Сега се оказва, че докато обекта е спрян неправилно (според съда, на последна инстанция!), разрешението е изтекло... Абе за случая има много неверни работи, които се пробутват из медиите. Ако имат топки да съдят държавата е сигурно, че ще плащаме яко!

Борисов създаде тази анархия, затова трябва да бъде изчегъртан.

Чета коментарите и във съзнанието ми изплуват две думи ( ПРОСТ НАРОД )

Ти затова си се кръстил Коко!

Във всички големи европейски и световни градове има красиви високи сгради! Но естествено само в БГ сме изостанали. Всичко това се дължи на 45 години комунистически строй! Простият български народ не осъзнава това и пак ги върна на власт!

Има страшно много високи и красиви сгради.Разликата е в това че са построени на ТОЧНОТО МЯСТО ,а не където на някой му е хрумнало ,създавайки инфраструктурен,архитектурен,функционален,естетически и какъвто се сетите ХАОС.

kurvo..ooo typa... mri da ti e.ba mama.ata prost.a. selsk.a kyde ti e proz.rachno.oto be. komunisti.chesk.o debilche? on.ja cherven khmer rashkoff li e proz/rachen??

"Златен век" в същност се явява ПРОБНИЯ КАМЪК на появата на „Wind of Change“ (на български: Вятърът на промяната). Време е Новата Ера - Сатя Юга да започне да се "вижда" и от духовно невежите.

"Браво" на всички, които се бориха против тази сграда. Сега вместо нещо хубаво, ще има един грозен скелет. Дано сте щастливи.

Айде сега Артекс да кажат кой взе парите/апартаментите и тогава да се жалват.Щото не държавата е взела а конкретни хора .

Точно тая фирма е на БСП. Баце първи я подгони :)

Баце ти я е подгонил? Затова ли Цецка, Цецко, Веждичката и още няколко от ГЕРБ си взеха апартаменти за без пари? Ти у ред ли си?

Събарай до 8-ми етаж , колкото е разрешено в този район и съобразно останалите сгради . Властта е взела своето под формата на апартаменти с ниски цени и сега ако не го достроят фирмата отива на загуба.

Я напиши ти какво си построил в живота си та напъваш да рушиш.

Не знам кой крив, кой прав, но също смятам, че не му е мястото на такава сграда! Същото мислят и хората, които живеят в квартала! Тачкива сгради в южната част на града са повцече от вредни-и за циркулацията на въздуха, и за облика на града, и за гледката към планината! Същото важи и за полите на Витоша-дивото строителство застрашава и загрозява планината, а тя е най голямото богатство на София! Високото строителство и разширяването на града е на север ! Който иска иска, който не ще, да строи в полето или на село!

не може да се строи високо. Има твърде много разломни линии, както и земята е на практика пресушени блата. Небостъргачи се строя на твърда скала

Отлична новина, времето, когато ГЕРБ мутрите можеха да си разиграват коня безнаказано отмина! СЪБАРЯЙ!!!

#Оставка за Мунчо!

Трябвало е да не се разрешава този строеж на това място априори. Сега с обструкции за да изтече времето за разрешение на строежа е късно. Защото ако не бяха те строяжа сигурно щеше да бъде завършен навреме. Сигурно така ще реши съдът в Страсбург и всички ще платиме обезщетението към строителите. За да може някой да си прави политически пиар.

И как така ВС отменя спирането а ДНСК пак го спират?

Съдът отмени временното спиране на строежа докато се изясни дали има разрешително или не (тоест Артекс могат да строят докато се изясни казуса с разрешителното). Ето сега той се изяснява - ДНСК казва че няма разрешително.

До колкото разбирам голяма част от коментиращите искат да се спре или дори 8 да се разруши всичко направено през последните години заради злоба и омраза . За жалост такива хора могат само да рушат !

Ако си вдигна незаконна постройка пред вас, ще дойдеш ли така пламенно да ме защитаваш пред ДНСК със същите аргументи?

Ако тръгнат да те бутат от ДНСК ти радостен ли ще си? Що не отидеш пред сараите на Доган или по морето да ревеш.

Сигурен съм че и колиба не си вдигал до момента. Както и фатмаците на Радев. Разрешително се дава за започване на строеж. И важи 6 месеца. Веднъж започнат той продължава колкото е нужно. По логиката на фатмаците на Радев всеки строеж, който продължава повече от 6 месеца трябва да се спре и разруши. То всичко е ясно. Фатмаците са специалисти да разрушават, не да строят. Делото в Страсбург ще бъде спечелено от фирмата. Е това фатмака не го интересува. Той няма да плати нищо. За него е важно на изборите или след това да затвърди диктатурата.

Ами при цените на желязото сега ще могат да си върнат малко от инвестицията

Ако няма нищо незаконно в документацията и договорите на строителя/инвеститора...??????? ЛОШО....Мафията не може да погазва законите използвайки ДЪРЖАВАТА да наказава???? Кой си иска може да купува къде си иска и ТИ не си длъжен да им проверяваш парите от къде са????

Хората купили апартаменти няма да си вземат парите.

Да съдят Артекс, ще ги осъдят на 100%, а имайки предвид колко строят в последните няколко години има и с какво да се обезпеат вземанията. Въпреки че вкарвайки си парите в нещо такова сами да подали пръчката дето ги бият с нея.

Ако се стигне до съд, Артекс ще осъди държавата 100% и ти ще плащаш да злобата си. Дано то е хубаво. Нещо построено не трябва да се руши.

Проблем просто едно ромче и пурички и почват да си строят.

Аз съм Цецо Кумецо и имам апартаментче от Артекс с частен асансьор! Цецка майката на нацията и тя се облажи от Артекс, както и още авери от ГЕРБ. Дайте им разрешително на Артекс!!! Даже и Фандъчка им пусна фандък!!!

България ще чака още 100 години своя първи небостъргач. В повечето африкански държави има небостъргачи.

А ЗА ЧИЙ СА МИ

Духовно възвисяване? Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак... Абсолютно малоумно изказване... Еми то в Южните щати на САЩ, в Африка- там има крокодили... Ни е'що си нямаме бе, Оли?

Съветника на президента пак ще получава ром и пури в хартиени пликове, този път от шефа на Артекс.

Толкова тънко няма да минат, нали апартаменти с асансьори раздаваха?

Не народ, а мърша е казал Ботев. Цялата държава не може да се оправи с една панелка.

Само за сведение на ПРОСТИЧКИ тролове като теб, стихотворението е от Петко Славейков, ама за невежите тролове това няма значение, важно е да се плюе по опорките от БайБългария нонстоп.

Като не знаеш на кой да подаряваш апартаменти е така! Уреди ми един 300кв на висок етаж в сградата и ще я построите без проблем!

Историята на НДСВ се повтаря!!! И тези отиват в канала!! Заграбили каквото могли и айдеее!! Като всички преди тях....

И сега какво ? Гледката ще е грозен бетонен скелет и около него бурени , боклуци и мизерия! Типично за България . Голям успех...

Не мрънкай гербер!!!

Къде съм споменал някоя партия или политик ? Вие сте маниаци или платени . Просто казвам какво ще се случи!

Не казваш - мрънкаш!!!

Ще го съборят до 8 етаж!

Няма страшно, Артекс. Няколко по-тлъсти подаръчни торбички за Радев и разрешенията ще потекат по мед и масло.

това де не ти като при Баце> за Цвъки, Цачева и сие. евтинки апартаментчета и всичко върви.

Тези ще осъдят ДНСК и страната в Страсбург за милиони

Може да съдят, но дали ще осъдят е друг въпрос.

Сега пак ли Бойко е виновен?

ГРОБАРСКИ подлоги строят високи сгради с благословията на джипко бибитков

А така, а така, плювай както съм те учил, Още малко и като се докопам до властта, ще ви се отплатя на всички тролове.

в интерес на истината конкретно по този случай освен ББ виновните са доста дълъг списък... направо ОПГ.

Истината е, че няма нищо вечно . Днес си горе, утре си долу..Всичко е толкова преходно.. Като набожен човек Мирянов трябва да ги знае тези неща . Защо е тоя ламтеж, предполагам, че може да се живее и с една 10 -та от спастреното.

със ЗУТ но логиката в такива случаи е разрешението за строеж да има срочност до започване на строежа. Впрочем те дори и да завършат сградата то това разрешение за строеж(чисто технически погледнато) по тази логика рано или късно изтича и или трябва да се подновява постоянно или сградата попада в графата "незаконностроителство", със съответната покана за доброволно събаряне и съответно идване на булдозерите. Което досега не се е случвало и никой не процедира така и което е пълна кретения извинете.

Като завършиш строежа на база акт16 (който също важи само 6 месеца мисля беше) и една купчина други документи ДНСК издава едно разрешение за ползване и с това всичко свършва и е законно. Тука казуса е че всички искат да цоцат и сега търсят начини да се доредят. Специално Калинов е спец по тия галимации - лично сме му сърбали попарата

Срокът по ЗУТ е само за завършване на сградата в груб строеж, доскоро беше 3г., а след поправката "Цветанов" го направиха 10г. за обекти висока категория , като въпросния. Проблемът на Цвъко е, че никой закон няма обратно действие, но това видната юридическа мисъл на ГЕРБ изглежда не го знае. А иначе 3г. си е напълно достатъчно за обикновен строеж да му вдигнеш скелета, а ако не стане , може да се удължи веднъж с още 3г. и това е. Въпросната сграда на Артекс е спирана и пуската толкова пъти, че този срок е минал отдавна, интересно сега съдът какво ще каже

Има тънкости само юристи могат да кажат дали при спиране до произнасяне тоя срок не тече и след произнасянето пак започва. както е с давноста в някои случаи

Закона не би хванал такива дето вече им е изтекло разрешението, но валидните разрешителни са заварено положение би следвало да се гледат по новия закон.

все съм си мислел, след Акт 14 са 5 години и евентуално 10 - за определена категория от 2017-а, но явно ще трябва да си доучвам! 88, не беше ли съдът тоя, който се произнася на база доказани факти и обстоятелства, а всички останали вкл.юристите, трябваше да му ги предоставят при защита/атакуване на определена теза? А и май трябваше да са събрани по описания в Закона начин, но нека не придиряме. +++, още веднъж - не трябваше ли пак съдът да тълкува закона и да преценява кой кум и кой сват? Още повече, ако в едни преходни и заключителни разпоредби, където изрично се упоменават нЕкои подробности, няма никой по темата за кого и как, и откога точно важи промяната. За един приятел питам...

Цецко и Леля Цецка ще връщат ли апартаментите сега?

Абе защо мирянов не говори за евтините апартаменти на политици. Удобно си мълчи. А да беше казал., че Цветанов бил оценил закрилата на псалм 91 на фасадата и затова направил бартер -панелка за пентхаус с асансьор или нещо подобно

Вие една глоба не можахте да защитите в съда, пък спиране на строеж е пълен смях....хахаха. Толкоз им е акъла на новичките, гледат само скандалче да спретнат, а после другите да плащат неустойките!!!

За добро или за лошо София е голяма европейска столица със всички произлизащи от това плюсове и минуси. Дали ни харесва или не такива столици се развиват бурно включително и с високо строителство. Няма как всичко да замръзне на етап 1970г. Който не го устройва определено трябва да си търси начин да се пресели на място където му харесва и няма перспектива за такова развитие на нещата - така например направих аз самият.

Сподели къде си се преселил, ако е удобно.

Без да бъда съвсем конкретен - близо до Тетевен - 125 км от София но 80 са магистрала,. Да са живи и здрави местните кабелни пирати вече имам и кабелен интернет това беше един от стоперите да се преместя там почтни изцяло вече без най-студените месеци на зимата.

В коя Европейска столица се строи така безобразно? Париж, Лондон, Берлин, Амстердам??

Във Виена например!! Там в центъра та града до Катедралата Свити Стефан нахлузиха един стъклено-бетонен небостъргач!! Всички виенчани го псуват!!