Цените на бензин и дизел под 2 лева за литър

Рекорден спад на основните горива у нас отчитат експерти. От петък сутринта за литър бензин и дизел шофьорите плащат по 1.99 лв., съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Цените на бензин и дизел под 2 лева за литър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иде краят на руско-арабският рекет.

колата ми гори същите левове на сто ... нищо не фащам за сега от поевтиняването

Всичко което е добре за Българите ( намаляващата цена на бензина,дизела и газта ) е зле за другаря полковник от КГБ путлер.....Скоро империята му ще фалира,и ще бъде изхвърлен на бунището на историята,при съратника си ленин.......:-)

""" рецесията в еврозоната, спадналото търсене от големи потребители като Китай, Америка, Индия са причина за поевтиняване на "черното злато". """" Абе аланколу, ква рецесия ква еврозона !???????? По времето на най-голямата рецесия преди 2 години петрола скачаше нагоре. Всичко се прави умишлено заради ИД и кризата в Украйна.

В СЪРЦЕТО НА ПУТИНОВА РУСИЯ - МОСКВА А-95 - 37 РУБЛИ/56 = 1. ЛЕВА ЛИТЪРА :)))06

каква е цената в Детройт?

Реалната цена е колкото биха платили потребителите. Струва ми се към 5 лв/литър.....с цигарите е също - вдигнат акциза кряка се 2-3 дена и се плаща новата цена - няма отказали се :д

Като се върне бензина на 2.50 ще се вдигат ли цените??

ПРИ НАС 1.66 ДОЛ ЗА ГАЛОН ... 75 СТОТИНКИ /ЛИТЪР :)))

Това е Марихуанската "ДЕМОкрация" Детройте :))))

И какво от това?

УЖ СТЕ АРИЙЦИ , А НЕГРИТЕ КАРАТ С ПО ЕВТИН БЕНЗИН :)

е вярно - лъжеш!!!!! Последните дни се качи с 10 цента

Значи да очакваме и сериозно поевтиняване на хранителните продукти в България и най-вече хляба. Защото когато поскъпна бензина и дизела с 3-5 стотинките мин.год. вероятно помните и всички казаха тогава, че няма как да не поскъпнат и хранителните продукти и вдигнаха всичко дори и хляба. Сега с това огромно поевтиняване на бензина и дизела близо 50% значи и храните трябва доста да поевтинеят, а хляба който е 0,80 ст. да стане поне 0,40 ст. Стига са ни правили на глупаци. В най-бедната страна с най-ниските доходи, а имаме цени на хранителните продукти над средното за ЕС. Който е излизал навън знае и сравнява. Недопустим геноцид у нас!

Пшеницата расте първата половина на годината. Та ако задържи така до жътвата - ще падне.

:))Да ама се сее средата на септември,всеки ден закъснение килограм зърно за посев на декар в по-вече,знаете си го много добре. Цената се диктува от борсите,никой не го интересува какво си вложил.

следващитне месеци ще се стабилизират около нива, сходни на сегашните", каза пред БНР изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев. Нa този му е мъка, че цените падат!

Когато се вдигаха цените на горивата с 2%-та стоките в магазина скачаха с 5%......не съм забелязал намаление на цените при намаление цените на бензин и дизел.

В нашта .... държава бизнеса с енергии, петрол и газ се държи от червени кратуни, подчинени на руски мафиоти, които се изповядват на Путин!

Щом те кефи зареждай на ШЕЛ, ОМВ или ЕКО.

За японците са западняци :D

Чакай малко, бе! Цената на петрола падна от 110 на 50 долара. Значи цената на бензина трябваше вече да е 1.30-1.40!!! Как така е все още толкова висока??? 2 лева?!

Колкото по-висока е цената,толкова по-висока е печалбта за бюджета от ДДС,а тази наша държава,която не произвежда нищо формира икономика от ДДС,данъци,акцизи и такси. Проблема е,че не поевтиняват стоки и услги,които при обратен тренд от 5 стотинки иначе се скъсват да ни обясняват,че трябва да се повишават цените.Не търси справедливост ! "В условията на монетаризъм демокрацията е невъзможна".

абсолютно вярно ,но не и тук..в америка цената беше $4 за галлон и сега е $2 като продължaва да пада

Един галон е ни повече, ни по-малко от 3,785 411 784 литра. Какви 4 литра те гонят?

И тогава и сега акцизът е 85ст на литър. Тогава доларът беше 1.40лева, сега е 1.65лв.

Не съм гледал курсът от отдавна :D Значи моите доларчета са станали на много левчета :D

Питай тея за които пишеш тук въвъ форума:)))))

Реално сега дизела трябваше да е 1.5-1.6 лева за литър обаче на мен пари ми трябват братя българи.

за стандарта на българина цените са високи. а къде са онези производители и търговци които вдигаха цените заради цените на горивата - сега няма ли да намалят цените си или при първото повишаване пак ще ревнат и пак всичко ще тръгне нагоре...? къде е регулативния и контролния орган в лицето на ДЪРЖАВАТА А...?

следващитне месеци ще се стабилизират около нива, сходни на сегашните", каза пред БНР изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев. Нa този му е мъка, че цените падат!

цената на петрол преди опек е $3 за барел и това е било реалната цена ...след като опек се организира като картел около 1970 цената ставе $12 и от тогава напълно спекулативно и манипулативно те качват цената нагоре за да си пълнат гушите диктатори и картелите ......реалната цена на нашето време е под $30 и всичко отгоре е грабрж

Ами кажи им де.

оффффф,и при златния пул унцията се крепеше на 35$!Отивай да ревеш в банките!

Видяхте ли сега? Преди 4 години имаше протести срещу ГЕРБ заради високата цена на бензина. Сега ГЕРБ намалиха цената до по-малко от 2 лв./литър.

Ако зависи от ГЕРБ и сух хляб няма да ти дадът!

Ами нали протестирахте, ГЕРБ вдигнали цената на времето? Сега защо не благодарите на ГЕРБ за свалянето и ?

добре де ,бялата златка сега ко ше праи като и фалира основния спонсор путкин а доган не я ибава повече ...

а що при тъпите янки е 50 цента или по нашенски 80 стинки ?

На пръв поглед, защото Америка е страната на неограничените възможности, но иначе реално причините са следните: 1. При тях няма акциз 2. Ефективността на преработка и дистрибуция на петролните продукти е по-голяма

В САЩ бенцине не се се внася, преработва и продава от РУСНАЦИ

Гнилият капитализъм е на път съвсем да прогние и да се срути под напора на евтините цени на петрола.Западняците-империалисти спестяват всеки ден от зелените хартийки (които нямат стойност)с което забиват още един пирон в ковчега на капитализЪма.Целта е да свалим цената до 10$ за барел до окончателното сриване на Запада.

Склеротик като теб не си спомня,че барела беше 40$ 2008,ама то ти е простено! П.С.Нямаш чувство за хумор,не се напъвай!

Др.Путлер трябва да е пожизнен император на рашата.Няма толкова добър човек като него:рашата продава 10 млн.барела на ден -това са 500 млн.$ субсидия на ден за неговите клиенти.Още толкова и от газта.Добър човек !

Клошар,какво ти дреме на теб,мършляка ти нали яде слама?

Разликата в цената между 140 долара на барел и 50 долара на барел преди я прибираха корпорациите, а сега, временно, ни я пускат аванта. Докато се преборят с Русия. После пак ще я вдигнат.

не баш. 20% от горницата е ДДС + данък печалба е за държавата.

забрави акциза, затова поевтиняването е само 50-60 стотинки при повече от двоен спад на петрола...

пише за барел , не за цена на колонката .

Защо цените на продуктите които уж завият от горивата сега не падат??? А когато се вдигат горивата, всичко зависи от горивата и се вдигат всички цени.

нефта падна с повече от 50% а горивата с 10%?

Поредният недоразбрал малоумник. Материала, материала...

Предлагам на др.Путлер да му се вдигне паметник.Той не само ,че ни спести няколко млрд.за ЮП (благодарни сме му че се отказа)но и поевтини цените на газта(и бензина)напълно безплатно.Това се вика 50% отстъпка -напълно безплатно за нас.Цената я плащат руснаците.Благодарим им!

Че си "тъпичък" и нямаш общо с героя на ника ти е видно , ама вземи малко чети не само форума:-)) Днес първата компания добиваща шихтов нефт в САЩ е обявила банкрут ! Играта не я води Путин , а саудитците и е сриване на американския добив на шистов нефт. Това става явно доста бързо вследствие намалената консумация на Китай, Индия и други заради забавяне на икономиките им. Вероятно в близко бъдеще цени от над 100$/барел няма да има , но пък след година е възможна 90-100$. И горивата пак ще се качат яко , така че карайте сега на воля:-))

Войната я води Саудитска Арабия и ОАЕ, но не срещу САЩ. Войната е конкретно срещу две държави-Русия и Иран и саудитите не го крият. Защо ли? Ами защото със започването на войната в Сирия руснаците туриха кръст на два проекта на Емирствата към Европа, които трябваше да минават през Сирия. Само и само да се запази статуквото на Газпром в Европа. А Иран ще бъде съсипан заради ядрената си програма. Да има затворени фирми за шистов газ, но технологияна при шистите позволява много по-голяма гъвкавост, отколкото при конвенционалното производство. И големия майтап беше преди няколко дни, когато на саудитите Германия, Франция, САЩ им припомниха, че Русия е ядрена държава. Отговора горе- долу е:пичове, ние директно отиваме в Рая, проблема е ваш.

Да пада ,поне още с 30ст .трябва да падне минимум.

Къде бе лъжци?

Следобед на Шел Дизела беше 1.99 и А95 също 1. 99

Без отстъпката която дава картата ...

Да благодарим на др.Путлер!Той е един добър човек.

Откакто цената падна Путин спря да праща пари на Волен и партията им вече няма реклами...

незнам обаче ти какво ще правиш , когато Сорос спре кинтите:))

Незнам за Волен, но теб май Лютвито редовно те посещава!?

Лютвито и Волен и двамата ги храни путин. Даже Ню Йорк Таймс разбраха че ДПС е про-руска партия. Искаше да намашже покрай потока.

Нестабилна рубла преди седмица, срив на рублата, сега бензънът - много евтин... Нещо ми намирисва тая работа... Путин може да е решил най-после да срине хамериканската държава, съшита с бели конци... Давайте братя руснаци, на нож срещу гнусния американски прогнил капитализъм !!!! А пък може и масоните-евреи от Федералния резерв да кроят отдалече мръсни планове....

И колко да е прогнил тоя гнил капитализъм,бе?Вече 100 г.как гние а не изгнива.Само дето СССР и СССР2 рухна скоропостижно.

Не можеш да си представиш дори колко е прогнил Смърди та се не трае. Само дето на такива като тебе им пръскат със евтини парфюмчета в нослето и всичко им е розово. да си отвориш очите и най-вече ума трябва. Да прогледнеш отвъд лустросанания фалш. Ако можеш...

какви братя викаш, са ти тези?

Никога не съм живял в къща с тераса.:)

Кога ще ги стигнем американските цени на дизела и бензина, че и заплатите да изравним?:)))

Като се научиш да не си изхвърляш боклука през терасата.

Искрено ме разсмя с коментара си . Няма по глупав човек от теб .От глупав - по-глупав .Направо саше .

Пада цената на нефта, пада бюджета на Русия а с това руското влияние и петата колона в България. Кой печели? Ние- транспортните фирми са облекчени и всички по веригата. Путин губи по 20 цента на всеки литър а да се надяваме да паднат и на Волен- Бяла Златка комисионните...

За Путин и за Русия и 5лв да стане пак ще се радваме.:)

Абе имайки предвид, чв имаше доста голям износ на хранителни стоки за Русия, а сега го няма, какво точно транспортирате вие от транспортните фирми не ми е ясно. Не ме и интересува де, гледайте само да не ви хванат.

Колкото по-дълго цените са под 60-70 долара, толкова по-силен ще е в бъдеще обратния ефект на бумеранга. Бразилския шелф става нерентабилен , шистовият добив се прави само в съществуващите кладенци до изчерпване, за нови не остават пари, в Изт. Сибир, Мексиканския залив се замразява разработката и хоп един ден предлагането ще почне да пада неудържимо докато цените не се качат поне до 120 за да има пари за погасяване на загубите и започване на новите скъпи добиви.

Като стане, тогава ще му мислим! Настъпвай газта сега.

Не ни плаши мурзилке,дълго още ще е евтин бензинеца.

Чичо, а дизела как ще е?

Пак лъжат простия български скот. Какво евтино бе, демагози ? Промивачи на мозъци. На международните пазари един барел петрол е 80-90 долара, демек цената на литър бензин е около 70-80 стотинки... Другите лев и двайсет потъват в джобовете на Будисти-те и на монопола Лукойл. Така яко те цакат, българино, така яко де жулят- и те къпят с хладка вода....

Много си тъп бе. Цената на петрола е под 50 долара. А 85ст от всеки литър взима ДЪРЖАВАТА под формата на акциз.

Тая опорна точка не се ли изтърка? Защо Съргей, не свали акциза дрогарьо, за да ти бъде евтин бензина???

Айдее първата от фалиращите американски шистови компании - WBH Energy , фалира днес и поведе хорото на фалиментитеайде да е хаирлия))))

Ами там всичките шистови компании са пътници. Няма да устискат до края на тримесечието. Да не се окаже, че Путин сам държи цената на нефта на ниски нива?

Путин няма технологии и ресурси. Срив има Русия а не САЩ. Гледай как се срива Русия тази и следващата година като стандарт на живот.

Чул те Господ. Ха дано !

А билетчето за градския транспорт ще намалят ли?!

Не,защото гр. транспорт е на загуба!

Градският транспорт е за лузъри. Вземи си един голф с алуминиеви джанти.

и пак си оставаш комплексар

В началото на 70те г на миналия век страните от ОПЕК вдигнаха рязко цените на петрола. Настана криза по света. Появиха се и нови производители на петрол с не толкова голяма доходност.... А страните от залива се позлатиха от раздутите цени на петрола - изкуствени острови направиха в морето, 800 метрови сгради вдигнаха в пустинята - превърнаха я в рай.. Нищо, че сатно им свърши петрола и като станат на червено, там пак ще е пустиня - ама след 100 г.

Аз съм инженер, а не спекулант и не разбирам от игри на пазара в тънкости. Но не подценявам в никакъв случай спекулацииите на борсата и мисля , че в известна степен става дума за "изкуство". Но обичам да теоретизирам и предполагам че всички играчи и тези в ОПЕК и тези извън ОПЕК са на мнение че спадът на цените на горивата cа необходимо зло ( зло от тяхна гледна точка). 19 % от първичната енергия и 22 % от ел. енергията са на възобновяеми източници през 2012 и 2013 година. Като прибавим и биогоривата както най вече шистовия газ и нефт и тяхният бурен ръст, при високи цени на nефта , делът на възобновяемите източници , биогоривата и шистовите газ и нефт могат бързо да нарастнат и светът да влезе преждевременно в ерата след фосилните горива. Тоест , ако едни заместители на нефта и газът са рентабилни като капиталовложение при 100 долара за барел на нефта, то те могат да бъдат рентабилни като себестойност и при 50 долара за барел. Тези които са инwестирали в тези производства ще понесат загуби , могат да фалират и ще съжеляват за инwестициите си , но тези които ще купят производството им ще са на кяр и при цени както в примера до 50 долара за барел. Дали е така, ще видим.

Kalin

Когато политиката а не пазара определят цените така става.Докато се опитват да сринат Русия ще падат цените в този момент когато тези им опити спрат ще я дигнат така че да компенсират нещата.Така че да се молим конфликта да продължи вечно и Русия да издържи за да можем да имам прилични цени на горивата.Да живее Русия;-)

Ти, защо мислиш, че до сега пазарът определяше цената???

да живеят полуприматите от тайгата - 1000 години история, 1000 години нелеп и мизерен живот... за съжаление успяха и нас за 45 години да ни отровят, от което още боледуваме

и все по-болни ставаме, след последните 25 г. американско лечение

може още да се поработи по въпроса ....при мен тука излиза 50 цента за литър

Така е, dear us, но в USA няма акциз на горивата и затова цената е около 80 стотинки на литър.

имаше едни хубави години когато Брежнев и Тато се цункаха и бензина 0.7 лв и то бензин,сегашният е помия.

ПРИ 150 ЛВ ЗАПЛАТА, ТАКА БЕШЕ ПРИ СОЦА.

И МЕСОТО 5 ЛВ, САМО СЛАНИНА И КОКАЛИ...

Е, те тогава си направих вноската за москвича. Ама още не е излязла. Чакам за цвят.

Вземай какъвто цвят има,щъ ти го пребоядисам в твоя:))

тогавашния бензин беше 82 октана. Туй ако го туриш в сегашна кола и ще я взривиш с връткането на ключа.

Това си го чувал на маса след третата ракия.Масовият бензин беше А-93 и ако караш с 80-90 ауспухът побелява.Имаше и А-96....А-86....двутактова смес....за А-82 нито съм чувал нито виждал. Да не е бил за технически цели,миене на омаслени детайли:)

Айде сега - имаше си и 92 октана ;-) Трабантът направо летеше! И като нищо тогавашния 92 да е по-октанов от помията, която продават у нас сега. Дори от 95 от селска бензиностанция в Гърция турбото ми мърка за разлика от 100-те октана в България :-)

Благодаря ти ПутЯ благодаря ти всеки ден за евтиният бензин и ти се моля нападни и друга държава та да стане още по-евтин бензина .... О ВЕЛИКИ и МОГЪЩИ ПУТЯ !!!!

еее хайде без други държави, че може и нашият ред да дойде, а ако пак стъпят тук миризливи ботуши и 20стотинки за литър ще ми се сторят много!!!!!!

Как се прави цената на бензина: При $100/ за барел нефт от производителя излиза на 1(един) лев плюс акциз 1 лев става 2 лева. С 20 % ДДС вече е 2,40 лв и като се прибавят малко стотинки за дистрибуторите отива към2,50 - 2,55 лева за литър. При $50/ за барел нефт от производителя излиза на 0,5 лева плюс акциз 1 лев става 1,50 лева. С 20 % ДДС вече е 1,90 лв и като се прибавят малко стотинки за дистрибуторите отива към 2,00 - 2,10 лева за литър. Е, сега ясно ли е кой не сваля цената на бензина? - ДЪРЖАВАТА, защото акциза тя не се намалява !!!

ПУТАНИТЕ ТОЛКОЗ АКЪЛ НЯМАТ, НЕ ОБЯСНЯВАЙ, НЯМА СМИСЪЛ...

Е държавните служители и те заплати искат. Акцизът за тЕх отива.

плащат пенсийте-с акцизи ДДС. Да не мислиш че с отчисленията за ДОО

Този акциз не е ли % от цената?

Не.

Акцизът е постоянна величина в цената на всяка акцизна стока и се променя само с изрично решение на държавата!

З Л А Т Е Н .. К О М Е Н Т А Р !!! Моите поздравления "нефт и газ"!

СЛАВА НА БАЩИЦАТА ПУТИН, ЩЕ СТАВА ОЩЕ ПО-ЕВТИН БЕНЗИНА.

кои сме ние та да казваме на полуприматите от тайгата, кой да ги управлява??? Нека путеф остане, нека смъкне още цената на тунджата, нека! Това, ако не е показване на любов на братските, православни, миризливи ботушки към най-бедната страна в ЕС, здраве му кажи!

Господ да дава живот на ПУТЯ и здраве да може още сто години да се гаври с мужиците от ТАЙГАТА а за нас поне евтин бензин, че тези две коли как се изхранват !?!!????

Горивата като скочат с 2 стотинки и цените на продуктите летят нагоре, защото видите ли то всичко било свързано. Сега паднаха с 50 стотинки или с близо 20%, пък не съм видял някой да намалява цените?!?

Сега с тока се оправдават

ПРАВОВЕРНИЯТ ПУТАН Е ГОТОВ ДА ПЛАЩА 5 ЛВ. ЗА БЕНЗИН, САМО ПУТИН ДА Е НА ВЛАСТ, ХАХАХА

аааа не, всички искаме путеф на власт, всички до един!!! Да иляди на власт над полуприматите от тайгата, които сами си го избират- благодарим ви!!!... от един българин с мощен двигател, който харчи 12/100 извънградско